kot_ikkkk 19.06.08, 07:07 "wygrala ideologia smierci" niech najpier zastanawia sie co maja na swoim talezu a potem mowia i oceniaja. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
felix_macierewicz kto odmawia aborcji, szpital czy lekarz ? 19.06.08, 07:15 w jednym i drugim przypadku powinny polecieć głowy, a prokuratura z urzędu wszcząć dochodzenie z Urzędu. Odpowiedz Link Zgłoś
fraglesi67 Brawo obrońcy życia! 19.06.08, 07:26 Więcej takich akcji a za 10-15 będzie jak w Hiszpanii, Francji czy innych zachodnich krajach. Pies z kulawą nogą do kościoła nie zajrzy... Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Zamknąć ryje kłamliwym biskupom!!! 19.06.08, 07:30 Dość przekazywania przez media ich idiotycznych wywodów o życiu, o którym nie mają zielonego pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
gyubalwahazar Jakie wyważone i mądre opinie lansuje GW!!! 19.06.08, 08:24 Jaka czarna zaraza? Może na Papieża jeszcze coś napiszecie? Tak płakaliście po jego śmierci. On by wam kazał bardziej płakać po śmierci tego dziecka. Proponuję aby GW przypomniała nauczanie Jana Pawła II poświęcone takim sytuacjom. To więcej warte niż zdjęcia zamkniętej (przez wiatr) Księgi sprzed lat kilku. Odpowiedz Link Zgłoś
st1111 płakaliście po jego śmierci 19.06.08, 08:39 No jeden góral to nawet burdel zamknął z tej okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Wszyscy jesteście na bakier z etyką 19.06.08, 10:34 Gazeta Wyborcza po tym jak chodziła robić wywiady z dziewczyną w szpitalu, opamiętała się teraz. Czekali, aż wiadomość o aborcji poda kto inny. Szczęściem była to katolicka agencja prasowa, która jak widać też goni za newsem. Teraz więc Gazeta Wyborcza może ze spokojnym sumieniem newsa obtrąbić milionom czytelników. Bardzo mnie martwi upadek dziennikarstwa w Polsce. Wszyscy gonią za newsem, ci z lewa i ci z prawa. A potem tylko czekają aż się tym drugim noga podwinie, aby im obłudnie zarzucić brak etyki dziennikarskiej. Wszyscy jesteście na bakier z etyką: i w KAI, i w Rzeczpospolitej, i w Dzienniku, i w Gazecie Wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Wszyscy jesteście na bakier z etyką 19.06.08, 10:49 a skad KAI miala te informacje, jesli agata sie z nimi nie kontaktowala? Kolejny lekarz zlamal prawo informujac ich. Mam nadzieje, ze za to odpowie. To nie jest zrodlo dziennikarskie, ktore podlega ochronie. W tym wypadku ochronie podlegaly dane Agaty, zostaly zlamane prawa pacjenta i tajemnica lekarska. Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Wszyscy jesteście na bakier z etyką 19.06.08, 10:51 Tiaaa, wieksza tragedia w tym, ze prawda wyszla na jaw, niz to, ze matka, dziennikarze GW zmusili ja do aborcji, a prawnicy GW wymusili zmiane zeznan. rikol napisała: > a skad KAI miala te informacje, jesli agata sie z nimi nie kontaktowala? Kolejn > y > lekarz zlamal prawo informujac ich. Mam nadzieje, ze za to odpowie. To nie jest > zrodlo dziennikarskie, ktore podlega ochronie. W tym wypadku ochronie podlegaly > dane Agaty, zostaly zlamane prawa pacjenta i tajemnica lekarska. Odpowiedz Link Zgłoś
n0e2008 Re: Wszyscy jesteście na bakier z etyką 19.06.08, 10:57 ... oczywiście sądu nie było, który by to potwierdził ale ty już wiesz, że "zmusiły" i "wymusili". brawo panie francuz! Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Wszyscy jesteście na bakier z etyką 19.06.08, 11:01 No bo wiadomo przeciez, ze dziennikarze gw nie maja nic lepszego do roboty, najwazniejsza ich troska jest znalezienie niewinnej nastolatki, ktora mogliby wtracic do piekla;). Normalnie telemarketing robia. Biora codziennie ksiazke telefoniczna i dzwonia po kolei - Jest pani w ciazy? - Nie, wlasnie urodzilam. - A, to szkoda, bo chcielismy pania namowic na aborcje. - Wie pan, rzeczywiscie szkoda, bo ja tego dziecka wcale nie chcialam. Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Wszyscy jesteście na bakier z etyką 19.06.08, 11:05 Rikol - zatrudnij sie prosze w Wyborczej to zobaczysz jak sie tam pracuje :)) Swojski rikol napisała: > No bo wiadomo przeciez, ze dziennikarze gw nie maja nic lepszego do roboty, > najwazniejsza ich troska jest znalezienie niewinnej nastolatki, ktora mogliby > wtracic do piekla;). Normalnie telemarketing robia. Biora codziennie ksiazke > telefoniczna i dzwonia po kolei - Jest pani w ciazy? - Nie, wlasnie urodzilam. > - > A, to szkoda, bo chcielismy pania namowic na aborcje. - Wie pan, rzeczywiscie > szkoda, bo ja tego dziecka wcale nie chcialam. Odpowiedz Link Zgłoś
n0e2008 Re: Wszyscy jesteście na bakier z etyką 19.06.08, 11:09 uu, czyli kolega z francji to renegat z GW! no no, może jeszcze jakieś rewelacje na temat tajników pracowania gazety? ja przede wszystkim chciałbym się dowiedzieć czy wiesz już czy Michnik jest Żydem i masonem? bo wszyscy tak mówią, no ale skoro tam pracowałeś to już pewnie wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Wszyscy jesteście na bakier z etyką 19.06.08, 11:17 nie bardzo grzebie w jego zyciu, w przeciwienstwie do tego, jakie dostaja polecenia, jego dziennikarze ;) O Michniku pamietam, ze mial tragedie rodzinna, SB podpalila mu dom, stracil bliskich, do dzis sie jaka po dawce lewackiej milosci, jaka mu zaaplikowala Milicja Obywatelska. Ale oni zawsze stosowali metode dobry-zly facet. Mam czasem wrazenie, ze do dzis boi sie tych 'zlych', ale gladko poszlo tym, ktorzy grali 'dobrych'. Swojski n0e2008 napisał: > uu, czyli kolega z francji to renegat z GW! no no, może jeszcze jakieś rewelacj > e > na temat tajników pracowania gazety? ja przede wszystkim chciałbym się > dowiedzieć czy wiesz już czy Michnik jest Żydem i masonem? bo wszyscy tak mówią > , > no ale skoro tam pracowałeś to już pewnie wiesz? > Odpowiedz Link Zgłoś
piglowacki „szantażowana nie poradziła sobie z naciskami” 19.06.08, 11:26 …”Wygrała ideologia śmierci. To tragedia. Zginął człowiek, zostało zranione także serce matki, która broniła tego dziecka do końca, a szantażowana nie poradziła sobie z naciskami - ubolewał bp łomżyński Stanisław Stefanek.”… Jak bym samego Populistę i Socjotechnika BEZ ZASAD słyszał. Tyle, że w sztuce indoktrynacji mUSKów „ciemnego ludu”, …, „odwracania Pusia ogonem”, … czarni Albini wprawiają się od 2 tys. lat, a Gensek Rewolucji Moralnej IV RzeszyPospolitej & JANCZARZY JEGO osiągnęli perfekcję w ciągu kilkunastu lat. = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = „Opowieść zwolenników IV Rzeczypospolitej to polityczny thriller, w części już przetestowany za rządów Jana Olszewskiego. Może być kontynuowany, jeżeli jego konstruktorzy zdołają opanować język debaty publicznej, zburzyć dotychczasową hierarchię społecznych wartości, czyli znieść panowanie w sferze symbolicznej zwolenników III RP. Trzeba na to trochę czasu. Elity wyruszyły więc na wojnę.” - Prof. J.Raciborski (11.02.2005) Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Orwellowski Krk!!! 19.06.08, 12:16 Kiedy się czyta wypowiedzi tak cynicznie pozbawiające dziewczynkę prawdy własnego głosu, jak wypowiedź biskupa Stefanka o tym że "broniła tego dziecka do końca, a szantażowana nie poradziła sobie z naciskami" - to bierze zgroza! Czy on wie cokolwiek, co by go uprawniało do takiej "interpretacji rzeczywistości"!? Nic. Wyssał to sobie całkowicie ze swojego ideologicznego palucha. Oto oświadczenie Agaty, które tydzień temu (we wtorek) sama napisała i złożyła w szpitalu: "Oświadczam, że jestem pewna swojej decyzji co do przeprowadzenia zabiegu przerwania ciąży. Samodzielną decyzję podjęłam już wcześniej, a moje watpliwości wynikały z ciągłego przekonywania mnie do zmiany decyzji przez osoby trzecie. Jestem pewna swojej decyzji bez cienia watpliwości. Proszę o wzięcie pod uwagę mojej decyzji oraz jak najszybsze rozpatrzenie jej, gdyż te wszystkie wydarzenia bardzo negatywnie wpłynęły na moje zdrowie fizyczne, jak i psychiczne, dlatego też zależy mi na szybkim i spokojnym powrocie do domu." To właśnie za sprawą takich deklaracji stanowczej woli Agaty sąd był w końcu zmuszony uznać, że nawet izolacja dziewczynki od najbliższych nie zmienia jej decyzji, więc nie ma NAJMNIEJSZYCH podstaw, by kwestionować jej samodzielność. Precz z totalitarnym Kościołem katolickim!!! Odpowiedz Link Zgłoś
watashi79 nareszcie przerwa od czarnej dyktatury! 19.06.08, 14:46 ... jest jak powiew świeżego powietrza. biskup ma jakieś zwidy, powinien wybrać się do specjalisty. z katolicyzmu można wyjść! Odpowiedz Link Zgłoś
gazaj W Polsce od 1944 roku mamy czerwoną dyktaturę 19.06.08, 15:11 więc mylisz się głęboko. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 I nie umieją odsunąć czarnych? 19.06.08, 20:50 To po czym według ciebie poznać, którzy są dyktaturą, czerwoni czy czarni?;) Odpowiedz Link Zgłoś
akurach1981 Re: I nie umieją odsunąć czarnych? 21.06.08, 22:47 (...) Agata ostatecznie przegrywa. Dzień po pisze na swoim blogu "Najgorszy sen się spełnił". (...) "Dziękuję ci za to, że powiedziałaś pani X. Dziękuję ci za to, że próbowałaś mi (nam?) pomóc ale na nic to się zdało. Jutro mam aborcję w szpitalu na Lubartowskiej, nie mogę zrobić już nic, nie chcę tego. Mam tylko nadzieję, że po tym wszystkim nie popadnę w depresję i nie zrobię sobie krzywdy" Tak Agata dziękowała koleżance, która szukała dla niej wsparcia u nauczycieli. (...) Żródło: kataryna.salon24.pl/80382,index.html Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Re: Orwellowski Krk!!! 19.06.08, 16:31 > Precz z totalitarnym Kościołem katolickim!!! a kto go niby chce, opodatkować katoli to raz dwa samo zniknie co to w ogóle jest jakiś konkordad?? pewnie że precz z kościołem, 5 mlrd się marnuje rocznie, a mogliby coś wypracowywać... do tego te miejsca gdzie stoją kościoły!!!! łakomy kąsek! Odpowiedz Link Zgłoś
inquar77 Re: Orwellowski Krk!!! 19.06.08, 16:51 Sorki, ale „katole” plącą już podatki- z przykrością musze stwierdzić, ze ZUS gnębi mnie tak samo (a jestem katolikiem) jak wszystkich dookoła- ba, bardziej niż np. rolników ;-) Rozumiem, ze taki Caritas jakby zlikwidować KK tez by zniknął- uważasz ze to żadna strata? Cześć z tej kasy której tak żałujesz to dopłaty do rewaloryzacji zabytków kościelnych takich jak dajmy na to katedra na Wawelu- rozumiem ze po likwidacji KK zapłacił byś 100% na ten cel z państwowej kasy? Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Al Capone też prowadził działalność charytatywną;) 19.06.08, 20:32 Działalnośc charytatywna nie jest dowodem na pozytywny charakter jakiejś instytucji. Słynny gangster w czasach Wielkiego Kryzysu wydawał w Chicago codziennie 80.000 obiadów dla bezrobotnych. Czy gdyby jeszcze zdołał wychować gromady fanatyczek, które wpojone im poczucie winy i własnej niegodności łagodzą sobie nie biczowaniem się, lecz myciem ropiejących ran tredowatych i czyszczeniem kibli - to już można by mówić o gangu Capone, że jest "Religią Miłości", a wszyscy, którzy mają mu coś za złe, "walczą z Bogiem"? (A wierzcie, że wychowanie fanatyczek to jest jedna z łatwiejszych rzeczy, jeśli się ma na to tylko chwilę czasu;) Sekt nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
wdakra Re: Al Capone też prowadził działalność charytaty 20.06.08, 02:56 nick3 napisał: > > (A wierzcie, że wychowanie fanatyczek to jest jedna z łatwiejszych > rzeczy, jeśli się ma na to tylko chwilę czasu;) > Fanatyków też. Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Al Capone też prowadził działalność charytaty 20.06.08, 10:28 Podczas przemowien Hitlera - wiele szczytowalo... Michnikowi sie to nie uda, bo sie bidok jaka... wdakra napisała: > nick3 napisał: > > > > > (A wierzcie, że wychowanie fanatyczek to jest jedna z łatwiejszych > > rzeczy, jeśli się ma na to tylko chwilę czasu;) > > > Fanatyków też. Odpowiedz Link Zgłoś
michalw111 Re: Orwellowski Krk!!! 19.06.08, 19:25 Kościół Kat. po prostu kłamie, jak kłamał przez cała swą historię. Czcigodny ksiądz biskup postępuje zgodnie z tą tradycją. Gdy instytucja taka jak KK, mająca setki tysięcy ofiar na sumieniu, która kiedyś paliła na stosie kobiety w ciąży i wieszała na szubienicy małe dziewczynki, mówi o "Ochronie życia poczętego", to robi się zimno na widok podobnego cynizmu. "Zwyciężyła cywilizacja śmierci". A cywilizacja życia zwyciężyła w Afryce, gdzie dzięki mądrym naukom naszego Wielkiego Papieża rozpowszechniła się plaga AIDS. W ten sposób wielu czarnych dostało się przed czasem do raju, bo zarazili się, ale nie zgrzeszyli używając prezerwatyw. Niech księża podadzą ich jako przykład w swych kazaniach. Niech żyje cywilizacja życia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gruzlica Re: Orwellowski Krk!!! 19.06.08, 19:34 michalw111 napisał: > Kościół Kat. po prostu kłamie, jak kłamał przez cała swą historię. Czcigodny > ksiądz biskup postępuje zgodnie z tą tradycją. Gdy instytucja taka jak KK, > mająca setki tysięcy ofiar na sumieniu, która kiedyś paliła na stosie kobiety w > ciąży i wieszała na szubienicy małe dziewczynki, mówi o "Ochronie życia > poczętego", to robi się zimno na widok podobnego cynizmu. > "Zwyciężyła cywilizacja śmierci". A cywilizacja życia zwyciężyła w Afryce, gdzi > e > dzięki mądrym naukom naszego Wielkiego Papieża rozpowszechniła się plaga AIDS. > W > ten sposób wielu czarnych dostało się przed czasem do raju, bo zarazili się, al > e > nie zgrzeszyli używając prezerwatyw. Niech księża podadzą ich jako przykład w > swych kazaniach. Niech żyje cywilizacja życia!!!! Niech zyje cywilizacja zycia!Niech zyje cywilizacja swiata! Popieram cie calkowicie, ale komu to mozemy powiedziec? Katolom, talibanom, islamistom? Tylko ludziom takim jak ty i ja, a co bedzie dalej, tego nikt nie wie! Odpowiedz Link Zgłoś
tojatojatoja Re: Orwellowski Krk!!! 20.06.08, 09:00 nick3 napisał: > Oto oświadczenie Agaty, które tydzień temu (we wtorek) sama napisała > i złożyła w szpitalu: Mam pytanie: skąd masz informację, że tak brzmiało oświadczenie tej dziewczynki? Nigdzie wcześniej nie spotkałam się z tak dokładną informacją na jego temat. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Re: Orwellowski Krk!!! 20.06.08, 10:05 Z papierowego wydania GW (bodaj dzień lub dwa dni później) (str.8) Odpowiedz Link Zgłoś
gazaj Matka franca wymusiła na dziewczynie skrobankę 19.06.08, 14:56 a teraz bezczelnie wydziera pysk! Skoro jest dumna z tego, co zrobiła, to sama powinna powiadomić media. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Ukręci się wam łeb, krzyżacka perfidio. 19.06.08, 16:08 Wy chyba samo życie moglibyście ludziom obrzydzić nazywając siebie "obrońcami życia"! Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Ukręci się wam łeb, krzyżacka perfidio. 19.06.08, 16:15 zycie jest piekne, i nie da sie go obrzydzic niczym. Mozna je zabic, ale nie obrzydzic. nick3 napisał: > > Wy chyba samo życie moglibyście ludziom obrzydzić nazywając > siebie "obrońcami życia"! Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Re: Ukręci się wam łeb, krzyżacka perfidio. 19.06.08, 16:32 Życzę ci by optymizm, który deklarujesz, rzeczywiście był twoim udziałem (jeszcze znajdzie się trochę okazji, kiedy ci się przyda...) Warto jednak, byś wiedział, że życie obrzydzić - można. A ludzka głucha bezduszność jest tego głównym powodem. Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Ukręci się wam łeb, krzyżacka perfidio. 19.06.08, 17:18 Optymizm to moje paliwo, mam nadzieje, ze mi sie nigdy nie skonczy. Wiem - zycie obrzydzic mozna. Masz racje. Ale nie ma sie co poddawac, nawet w obliczu gluchej bezdusznosci - NIGDY. Kazdy z nas zasluguje na szacunek, kazdy z nas jest 'dobry' lub przynajniej taki chce byc. nick3 napisał: > > Życzę ci by optymizm, który deklarujesz, rzeczywiście był twoim > udziałem (jeszcze znajdzie się trochę okazji, kiedy ci się przyda...) > > > Warto jednak, byś wiedział, że życie obrzydzić - można. A ludzka > głucha bezduszność jest tego głównym powodem. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Wszyscy jesteście na bakier z etyką 19.06.08, 11:11 Powiedz w takim razie, jesli wiesz, jak to dziennikarze wytropili te 'chcaca urodzic' dziewczynka i jakim sposobem namowili ja do usuniecia ciazy. Zauwaz tez, ze mohery byly bardziej agresywne, a nie udalo im sie przekonac dziewczynki do urodzenia. Nie bala sie grupy moherow, a bala sie jednego dziennikarza? We dwie z mama szukaly szpitala, zeby przeprowadzic aborcje. Czemu nie poszly do ksiedza? Bo podjely decyzje, a jego opinia ich nie interesowala, oglednie mowiac. A poza tym, prokuratura w tej chwili prowadzi dwa sledztwa: w jednym sprawdzaja, czy ktos dziewczynki nie zmuszal do aborcji. W drugim sprawdzaja, czy ktos jest nie uniemozliwial przeprowadzenia zabiegu zgodnego z prawem. Jesli masz jakies informacje, prokuratura czeka, tylko zapoznaj sie jeszcze z karami za falszywe zeznania. Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Wszyscy jesteście na bakier z etyką 19.06.08, 11:18 a co z watkiem zwiazanym z 'gwaltem' ? Juz upadl ? rikol napisała: > Powiedz w takim razie, jesli wiesz, jak to dziennikarze wytropili te 'chcaca > urodzic' dziewczynka i jakim sposobem namowili ja do usuniecia ciazy. Zauwaz > tez, ze mohery byly bardziej agresywne, a nie udalo im sie przekonac dziewczynk > i > do urodzenia. Nie bala sie grupy moherow, a bala sie jednego dziennikarza? We > dwie z mama szukaly szpitala, zeby przeprowadzic aborcje. Czemu nie poszly do > ksiedza? Bo podjely decyzje, a jego opinia ich nie interesowala, oglednie mowia > c. > > A poza tym, prokuratura w tej chwili prowadzi dwa sledztwa: w jednym sprawdzaja > , > czy ktos dziewczynki nie zmuszal do aborcji. W drugim sprawdzaja, czy ktos jest > nie uniemozliwial przeprowadzenia zabiegu zgodnego z prawem. Jesli masz jakies > informacje, prokuratura czeka, tylko zapoznaj sie jeszcze z karami za falszywe > zeznania. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Wszyscy jesteście na bakier z etyką 19.06.08, 11:27 w sprawie gwaltu tez jest sledztwo, ale ty pisales o 'zmuszaniu do aborcji', wiec tego dotyczyla moja odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
agata789 Re: Wszyscy jesteście na bakier z etyką 19.06.08, 14:21 Swojski, nie wiem, czy ktoś Ci za to w jakiś sposób płaci, ale Twój upór w pisaniu bzdur jest godny podziwu. Parę dni temu dyskutowałam z Tobą w wątku, w którym wklejałeś w kółko informację, jakoby dziewczyna sama poprosiła księdza o "pomoc". Przykro mi, ale jeszcze tego samego dnia pojawiła się w mediach wypowiedź księdza, który sam przyznał, iż o sprawie powiadomila go "pewna osoba", której danych nie ujawni. Chciałam Ci nawet o tym napisać w tamtym wątku, ale zniknął już z pierwszej strony i nie udało mi się go odnaleźć. Skompromitowałeś się totalnie. Bezczelnie kłamiesz mając nadzieję, że zadziała reguła Goebbelsa. A to już, niestety, nie te czasy... Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Zwyciężyła "cywilizacja życia", przegrał JP2. 19.06.08, 12:41 Bo tak się składa, że adekwatne byłoby właśnie dokładne odwrócenie etykiet wprowadzonych przez Jana Pawła II! Właśnie postchrześcijańską, antyautorytarną, humanistyczną Europę rzetelnie byłoby nazwać "Cywilizacją Życia". Zaś cywilizacja, której reprezentantami są religijni autorytaryści (w tym JP2), wykorzystujący fikcję człowieczeństwa embrionu, by nazywać siebie "obrońcami życia" - w rzeczywistości nie może być nazwana adekwatniej niż właśnie "Cywilizacją Śmierci"! Jej symbolami przez wieki były: Krzyż, masochistyczne umartwienia, Inkwizycja, poniżanie ludzkiej seksualności i fanatyzm. To właśnie post-chrześcijański humanistyczny liberalizm, który wyzwolił Europę od tego koszmaru i uczynił życie w niej pokojowym, ludzkim i szanującym indywidualną ekspresję jednostki - jest Cywilizacją Życia! Jeszcze niedawno Cywilizacja Śmierci broniła swojego stanu posiadania tak oto: www.rumburak.friko.pl/ARTYKULY/religia/nazizm/franco.php Zapamiętajcie te obrazki, bo dobrze oddają ducha tej formacji, której resztówkom służy idea "pro-life". A jej świat aż niemal do ostatnich lat wygladał tak (i może jeszcze do dziś gdzieś wyglada): www.magdalenki.spinka.pl/wspomnienia.html Wybierz życie! Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Zwyciężyła "cywilizacja życia", przegrał JP2. 19.06.08, 15:06 nick3 napisał: > Zaś cywilizacja, której reprezentantami są religijni autorytaryści > (w tym JP2), wykorzystujący fikcję człowieczeństwa embrionu, by > nazywać siebie "obrońcami życia" - w rzeczywistości nie może być > nazwana adekwatniej niż właśnie "Cywilizacją Śmierci"! ******************************* Nie musimy sięgać do embrionu. Wystarczy się rozejrzeć i poczytać historię. Najbardziej krwawe i nieludzkie były i są wojny prowadzone w imię Boga - dowolnej wiary. Problemem katabasów wszelkiej maści jest spokój i zamożność społeczeństwa. Bo wtedy mało kto zwraca na nich uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Zwyciężyła "cywilizacja życia", przegrał JP2. 19.06.08, 16:06 blad: wojny sa dla wplywow, a te daja pieniedze i surowce. narzedziami - ludzie, a srodkami - technika. Wykorzystywani sa i ludzie, i religia, i autorytety. Jesli myslisz, ze jak z Ziemii zniknie religia, czy wierzenia, zapanuje wieczna szczesliwosc to chyba sie mylisz. maruda.r napisał: > nick3 napisał: > > > Zaś cywilizacja, której reprezentantami są religijni autorytaryści > > (w tym JP2), wykorzystujący fikcję człowieczeństwa embrionu, by > > nazywać siebie "obrońcami życia" - w rzeczywistości nie może być > > nazwana adekwatniej niż właśnie "Cywilizacją Śmierci"! > > ******************************* > > Nie musimy sięgać do embrionu. Wystarczy się rozejrzeć i poczytać historię. > Najbardziej krwawe i nieludzkie były i są wojny prowadzone w imię Boga - > dowolnej wiary. Problemem katabasów wszelkiej maści jest spokój i zamożność > społeczeństwa. Bo wtedy mało kto zwraca na nich uwagę. > Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Re: Zwyciężyła "cywilizacja życia", przegrał JP2. 19.06.08, 16:27 Przyjmijmy nawet ten dość toporny "materializm historyczny" w twoim wykonaniu ("wojny są dla wpływów, a te daja pieniądze i surowce"). (Choć wojny religijne były czymś dalekim od realizowania jakichkolwiek racjonalnych interesów którejkolwiek ze stron. Czysta wyrzynka, na której tracili wszyscy.) Religia w twoim ujęciu byłaby "wykorzystywana". Ale to wcale nie znaczy - NIEWINNA. Bo może być tak, że religia sama powstała w sposób nierozdzielny od ówczesnej gry interesów i od samego swojego początku nosi charakter ich narzędzia. Od tamtego czasu dostosowuje się tylko do służenia coraz to nowym interesom. Religia jest "wykorzystywana", bo daje się wykorzystywać!:) > Jesli myslisz, ze jak z Ziemii zniknie religia, czy wierzenia, > zapanuje wieczna szczesliwosc to chyba się mylisz. Jeszcze musiałyby zniknąć interesy, które wprawiają ją w ruch;) Nie zakładam zresztą z góry, że każdy rodzaj religii jest w równym stopniu naznaczony w swojej treści "wykorzystywaniem". Ale te, które znamy - są nim naznaczone bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Zwyciężyła "cywilizacja życia", przegrał JP2. 19.06.08, 17:02 wiesz, z Twojego wywodu doszedlem do wniosku, ze tak samo traktujemy globalizacje... z jednej strony korzystamy z niej ( tak jak z chrzescijanskiej religii ) wszyscy: mamy dostep do wielu rzeczy szybko i sprawnie, a z drugiej ' globalizacje', czy religie chrzescijanska winimy za wszelkie zlo. Mozliwe, ze globalna wiara w egipckiego boga Re, przynioslaby taki sam efekt. Nie chce gdybac. W oglnym rozrachunku, religia chrzescijanska zbudowala Europe, wyksztalcila ja, i pomimo dalej widocznych roznic - w koncu scalila. Wladze Kosciola, jako jedynej sprawnej nieprzerwanie organizacji byly w stanie przyznac sie do swoich bledow i walczyc z ich wyeliminowaniem. Wszystkie inne 'organizacje' pozostaja 'nieomylne' przynajmniej w kazdej autoprezentacji ... nick3 napisał: > > Przyjmijmy nawet ten dość toporny "materializm historyczny" w twoim > wykonaniu ("wojny są dla wpływów, a te daja pieniądze i surowce"). > > (Choć wojny religijne były czymś dalekim od realizowania > jakichkolwiek racjonalnych interesów którejkolwiek ze stron. Czysta > wyrzynka, na której tracili wszyscy.) > > > Religia w twoim ujęciu byłaby "wykorzystywana". > > Ale to wcale nie znaczy - NIEWINNA. > > > Bo może być tak, że religia sama powstała w sposób nierozdzielny od > ówczesnej gry interesów i od samego swojego początku nosi charakter > ich narzędzia. > > Od tamtego czasu dostosowuje się tylko do służenia coraz to nowym > interesom. > > > Religia jest "wykorzystywana", bo daje się wykorzystywać!:) > > > > Jesli myslisz, ze jak z Ziemii zniknie religia, czy wierzenia, > > zapanuje wieczna szczesliwosc to chyba się mylisz. > > > Jeszcze musiałyby zniknąć interesy, które wprawiają ją w ruch;) > > > Nie zakładam zresztą z góry, że każdy rodzaj religii jest w równym > stopniu naznaczony w swojej treści "wykorzystywaniem". > > Ale te, które znamy - są nim naznaczone bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
wdakra Re: Zwyciężyła "cywilizacja życia", przegrał JP2. 20.06.08, 03:13 swojski_fr_1 napisał: > > Wladze Kosciola, jako jedynej sprawnej nieprzerwanie organizacji > byly w stanie przyznac sie do swoich bledow i walczyc z ich > wyeliminowaniem. Taaa. Przestały (przynajmniej chwilowo) palić na stosach heretyków i czarownice wraz z "pomiotami szatana". Po kilku wiekach skreśliły z Indeksu dzieło Kopernika, a nawet zrehabilitowały Galileusza. Nie tak dawno (też po baaardzo długim czasie) uznały za błędna nauczanie, ze żydzi robią macę z chrześcijańskich dzieci. Coś niedano zmienili w kwestii miejsca pobytu po śmierci nieochrzczonych dzieci (po dwudziestu wiekach?). Ciekawe, kiedy wycofają się rakiem z bredni o człowieczeństwie zygoty, całkowitego zakazu aborcji i stosowania sztucznych metod zapobiegania ciąży. > Wszystkie inne 'organizacje' pozostaja 'nieomylne' > przynajmniej w kazdej autoprezentacji ... > To papież nie jest już nieomylny? > > > > Przyjmijmy nawet ten dość toporny "materializm historyczny" w > twoim > > wykonaniu ("wojny są dla wpływów, a te daja pieniądze i surowce"). > > > > (Choć wojny religijne były czymś dalekim od realizowania > > jakichkolwiek racjonalnych interesów którejkolwiek ze stron. Jesteś pewien, że Kościół nie miał w tym żadnego interesu? Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Zwyciężyła "cywilizacja życia", przegrał JP2. 20.06.08, 10:22 dobrze wiesz, ze Europa, od 1500 lat budowana jest na bazie barbarzyncow z polnocy... i tak, jak europejczykom udalo sie w koncu wyjsc z barbarzynstwa stosow, gilotyn, zabijania chorych dzieci ( Sparta ), tak kolej teraz na wyeliminowanie z naszego zycia kolejnego barbarzynstwa: mordowania/abortowania dzieci zanim wyjda z brzucha ( to drugie to efemizm, ale co tam, chce miec 100% pewnosci, ze skumasz ). wdakra napisała: > Taaa. Przestały (przynajmniej chwilowo) palić na stosach heretyków i czarownice > wraz z "pomiotami szatana". Po kilku wiekach skreśliły z Indeksu dzieło > Kopernika, a nawet zrehabilitowały Galileusza. Nie tak dawno (też po baaardzo > długim czasie) uznały za błędna nauczanie, ze żydzi robią macę z > chrześcijańskich dzieci. Coś niedano zmienili w kwestii miejsca pobytu po > śmierci nieochrzczonych dzieci (po dwudziestu wiekach?). Ciekawe, kiedy wycofaj > ą > się rakiem z bredni o człowieczeństwie zygoty, całkowitego zakazu aborcji i > stosowania sztucznych metod zapobiegania ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Re: Zwyciężyła "cywilizacja życia", przegrał JP2. 20.06.08, 16:54 Jak przyjmiesz konwencję nazywajacą embrion "dzieckiem", to potem już w nieskończoność możesz się podniecać gadaniem o "mordowaniu". Kłopot w tym że nie ma żadnych racjonalnie uprawnionych powodów, by zmuszać ludzi, by nazywali "dzieckiem" organizm nieposiadający jeszcze mózgu, a więc jakiejkolwiek przytomności, zdolności czucia czy doświadczania najprostszych emocji. Mówiąc dosadnie: embriona nie ma (jako psychiki). Odpowiedz Link Zgłoś
piotr228 Wygrała GW, przegrał JPII !!!! 19.06.08, 23:35 Nauki Papieża poszły w las. Na tym forum wypisuje się niestworzone historie pod Jego adresem. Opluwa się go bezlitośnie. Moderator nie interweniuje. W końcu GW ma takie same poglądy na Jego temat, jedynie przy okazji Jego śmierci chciała sobie nakład podbić więc wypisywała o Nim, o Jego nauce, o tym, że Polacy powinni żyć wg Jego nauki. Santo Subito (tzn. natychmiast święty) pisali pod Jego adresem. Teraz widać że był to tylko marketing. Chodziło o odniesienie sukcesu w sprzedaży gazety. Podpowiem redaktorom GW, że JP2 nie był tolerancyjny ani dla aborcji, ani dla homoseksualistów. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Re: Wygrała GW, przegrał JPII !!!! 20.06.08, 01:46 Ja zawsze za nieetyczne uważałem to podłączanie się GW do powszechnej medialnej indoktrynacji kultem JP2. Co do twojego postu: nie zauważyłem, żeby ktoś tu "opluwał" JP2. Zaś krytykować go natomiast w wolnym kraju wolno i śmieszne jest wymaganie od moderatora, by "interweniował". Nie żyjesz w Korei Północnej. Z tego, że papież przysłużył się kilku sprawom dobrze, nie wynika nijak, że w innych sprawach nie przysłużył się światu źle. (Ta kwestia jeszcze czeka na pióro bardziej zdystansowanego historyka.) Cieszę się, że Polska uwalnia się od społecznej presji tyranizującej jednostkę jego naukami moralnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr228 To ty chyba jesteś ślepy!!! 20.06.08, 08:24 Kilka przykładów opluwania JP2 na tym forum: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=904&w=81071169&a=81075748 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=904&w=81071169&a=81077335 i cały dalszy wątek. Jest tych bluzgów dużo więcej. Nie chce mi się ich szukać. Niektóre (najobrzydliwsze) moderator wyrzucił. To że nie żyjesz w Korei Północnej zawdzięczasz Janowi Pawłowi II. Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Wszyscy jesteście na bakier z etyką 19.06.08, 11:02 Papugi GW i organizacji aborcyjnych juz sie zlecialy, by ratowac kolesi w problemie ... wiesz, co im grozilo za namawianie do aborcji: ( dla porownania sprawa A.Krawczyk z Samoobrony i dzialacza, ktory namawial ja do aborcji ). Papugi wyborczej i bojowkarze aborcyjni, ale takze i matka 14-latki nawarzyly niezlego sobie piwa... jedyne wyjscie - to przekrecic dziewczyne, by zmienila zeznania i uratowala dupe matce i dzialaczom ( cala ta karawana mialaby duze szanse na wyladowanie w pierdlu na tyle samo lat, co swita Lyzwy-Lyzwinskiego ). Swojski n0e2008 napisał: > ... oczywiście sądu nie było, który by to potwierdził ale ty już wiesz, że "zmu > siły" i "wymusili". brawo panie francuz! > Odpowiedz Link Zgłoś
n0e2008 Re: Wszyscy jesteście na bakier z etyką 19.06.08, 11:07 wspaniały z ciebie dziennikarz śledczy! już rozpracowałeś całą sitwę! powinieneś zostać normalnie prokuratorem, marnujesz się w tej francji! ps. matka powiedziała swoje zdanie na temat. a co, nie ma prawa? zdaje się, że za niepełnoletnie dzieci odpowiadają rodzice? Odpowiedz Link Zgłoś
wdakra Re: Wszyscy jesteście na bakier z etyką 19.06.08, 11:12 swojski_fr_1 napisał: > > wiesz, co im grozilo za namawianie do aborcji: ( dla porownania > sprawa A.Krawczyk z Samoobrony i dzialacza, ktory namawial ja do > aborcji ). Jest istotna różnica między A.Krawczyk, a Agatą. Agata miała potwierdzone przez odpowiedni organ państwa prawo do aborcji, a A. Krawczyk nie. Namawianie do czynu niezgodnego z prawem jest przestępstwem, natomiast do skorzystania z przysługującego komuś prawa nim nie jest - wręcz przeciwnie, przestępstwem jest wywieranie presji, żeby ktoś ze swego prawa nie skorzystał. Jesli więc ktoś tu złamał prawo, to antyaborcjoniści. > Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Wszyscy jesteście na bakier z etyką 19.06.08, 11:20 Agata miala prawo - i nikt przeciez tego nie neguje. Tylko, ze ona zadeklarowala, ze chce inaczej. Do szpitala zglosila sie matka 'Agaty', bez 'zainteresowanej' by nagrac sprawe. > Jest istotna różnica między A.Krawczyk, a Agatą. Agata miała potwierdzone przez > odpowiedni organ państwa prawo do aborcji, a A. Krawczyk nie. Namawianie do > czynu niezgodnego z prawem jest przestępstwem, natomiast do skorzystania z > przysługującego komuś prawa nim nie jest - wręcz przeciwnie, przestępstwem jest > wywieranie presji, żeby ktoś ze swego prawa nie skorzystał. Jesli więc ktoś tu > złamał prawo, to antyaborcjoniści. > > Odpowiedz Link Zgłoś
gordon30 Re: Wszyscy jesteście na bakier z etyką 19.06.08, 11:24 swojski. Agata podpisala zgode na aborcje dlatego ta aborcja sie odbyla. Odpowiedz Link Zgłoś
karol_7 Re: Wszyscy jesteście na bakier z etyką 19.06.08, 12:44 zastanawiające że wszyscy widzą Agatę a nie dostrzegają PROBLEMU a właściwie problemów: 1. napastliwość czarnej siły która uzurpuje sobie prawo do decydowania za innych a siebie uważa za stojących poza prawem wspomaganej tabunem nawiedzonych moherów 2. Lekarkie zakłamanie, obłudę, bezczelność i chamstwo, stawiające swoje sumienie (he, he) ponad prawem 3. wysoce osobliwe decyzje sądu o umieszczeniu dziecka w pogotowiu opiekuńczym (wycofali się z tego po wrzasku medialnym ale ze wstydu uzasadnienie utajnili) 4.Całkowity brak reakcji jakiejkolwiek wadzy na łamanie prawa Tym razem dotyczyło to Agaty i aborcji, następnym razem może się coś podobnego przydarzyć każdemu z nas i dotyczyć jakichkolwiek praw. I tak należy na tę sprawę spojrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
bav Re: płakaliście po jego śmierci 19.06.08, 10:59 przerzucając się na handel "żywym towarem" jako zyskowniejszy Odpowiedz Link Zgłoś
mgrzemow [...] 19.06.08, 08:52 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
n0e2008 Re: Ja nie płakałem po papieżu 19.06.08, 10:42 też nie płakałem po papieżu. znajoma mojej narzeczonej ze studiów płakała bardzo, a większej hipokrytki od niej nie widziałem. w każdą niedzielę do kościółka pomodlić się, a na imprezach w klubach robiła loda nowo poznanym kolesiom. niedługo później wpadła, teraz jest mężatką, szkoda tylko że przyszłego męża znała 2 czy 3 miesiące... telenowela nie potrzebna, wystarczy żyć w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Ja nie płakałem po papieżu 19.06.08, 10:55 najwidoczniej ta znajoma zaufala Bogu, ze jak z tym panem jest w ciazy, bo znak od Boga;) Ciekawe, czy ten pan tak samo myslal Odpowiedz Link Zgłoś
n0e2008 Re: Ja nie płakałem po papieżu 19.06.08, 10:59 hehe właśnie. ciekawe co myślała robiąc laskę różnym kolesiom. to nie dewiacja? przecież to nie do właściwego otworu ciała idzie? a może aborcja? bo przecież sperma się marnuje! tragedia! no ale zawsze w niedzielę do spowiedzi i hej! czyste sumienie! Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Jakie wyważone i mądre opinie lansuje GW!!! 19.06.08, 11:34 Papiez zabranial prezerwatyw i m. in. z tego powodu Afrykanczycy umieraja na AIDS Odpowiedz Link Zgłoś
piotr228 Umierają z powodu wojen i gwałtów!!! 20.06.08, 08:27 Opluwasz Papieża na każdym kroku. Pisanie nieprawdy o Nim to opluwanie Go. rikol napisała: > Papiez zabranial prezerwatyw i m. in. z tego powodu Afrykanczycy umieraja na AI > DS Odpowiedz Link Zgłoś
jle_ffm Re: Jakie wyważone i mądre opinie lansuje GW!!! 20.06.08, 19:06 Tak, zgadza sie, pamietam jak sie GW lzami zalewala (i wielu tez krzyczacych na tym furum) . Tak jest zawsze latwiej - trudniej postepowac zgodnie z przekazywanymi zasadami . Znow 'cywilizacja smierci' gora...niestety. Ciekawe, czy ci ktorzy tak doradzali aborcje, poczuja sie tearz aby jakos pomoc dziewczynie? Pewnie nie, przeciez jest tyle aktualnie ciekawszych tematow - ten juz mozna zamknac... Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Biskupi zboczency tylko odwracaja uwage od siebie 19.06.08, 08:07 to chyba jedyny powod tych wszystkich akcji kosciola - odwrocenie uwagi od ksiezy zboczencow a narodkowi trzeba jakis ochlap rzucic na pozarcie Odpowiedz Link Zgłoś
gyubalwahazar [...] 19.06.08, 08:36 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
anders76 Re: Zboczeńcy to pracują w GW!!! 19.06.08, 09:41 Hej "gyubalwahazar" ! To co prawda nie temat tutaj ale usluznie donosze, ze jest wiekszy ekspert w tych sprawach, ponadto zrodlo pewne , bo katolickie. Pogadaj z arc.Paetzem z Poznania. Od dluzszego czasu nudzi sie okrutnie, na pewno chetnie i gleboko ci wszystko wytlumaczy. Mozesz nawet zrobic sudia porownawcze, arcy dysponuje dalszymi adresami. PS Zabierz na rozmowe tubke wazeliny dobrego gatunku, jego mogla juz zaschnac. Odpowiedz Link Zgłoś
n0e2008 Re: Zboczeńcy to pracują w GW!!! 19.06.08, 10:12 arcbp. Paetz ma oprócz mieszkania w Poznaniu jeszcze apartament w Rzymie, więc zawsze chętni do niego na kolanko będą mogli się udać na wycieczkę krajoznawczą Odpowiedz Link Zgłoś
gyubalwahazar Wolność słowa!!! 19.06.08, 11:32 Wolno na forum GW napisać że w Kościele pracują zboczeńcy i że są nimi biskupi. Napewno (memu przedmówcy) chodziło o biskupa Życińskiego, który się wypowiadał na ten temat ostatnio. Taki post nie jest kasowany. Kościół zaś uważa że homoseksualiści to zboczeńcy, a aborcja jest zbrodnią. Ja przychylam się do tej opinii. Nie wolno zaś napisać że w GW pracują zboczeńcy, którzy zaszczuli dziecko i zmusili do aborcji. Dziękuję za takie forum. Czuję się tutaj jak w surrealistycznym śnie gdzie wszystko jest na odwrót. Odpowiedz Link Zgłoś
n0e2008 Re: Wolność słowa!!! 19.06.08, 11:44 "[...]Kościół zaś uważa że homoseksualiści to zboczeńcy[...]" może i uważa, tylko zastanawiam się na jakiej podstawie? bo tak pisze w biblii? zastanawiam się czemu część tej książki możemy traktować jako przypowieść (a propo stworzeniu świata - no chyba że ktoś jest kreacjonistą, ale nikt go raczej wtedy poważnie nie będzie traktował) a część na poważnie. są w biblii dużo bardziej absurdalne zasady (np. o niedotykaniu skóry wieprza gołymi rękami) - je mamy traktować też na poważnie? czy może mamy wybrać sobie trochę tego i trochę tego. niestety kolejne badania genetyków i biologów przemawiają za kluczową rolą czynników biologicznych w kształtowaniu orientacji. śledząc postęp badań widzę, że najwięcej dowodów świadczy obecnie o wpływie hormonów w łożysku matki w trakcie kształtowania mózgu (3 miesiąc). kościół może tkwić przy swoim ale obawiam się, że na końcu zostanie z nim tylko garstka najbardziej zdeklarowanych, opornych na wiedzę fanatyków. Odpowiedz Link Zgłoś
gyubalwahazar Nie rozumiesz! Chodzi mi o swobodę wypowiedzi!!!! 19.06.08, 11:56 Chodzi mi o to co GW uznaje za regulaminowe a co nie. Nic mnie nie obchodzą homoseksualiści ich mózgi i trzeci miesiąc. (Papież uważał, że jak komuś się w 3cim miesiącu coś pochechłało, to jest chory i ma się leczyć). Mnie chodzi o to że chcę móc się w tej sprawie swobodnie wypowiedzieć i nie życzę sobie aby gryzipiórek kasował mi posty. Odpowiedz Link Zgłoś
n0e2008 Re: Nie rozumiesz! Chodzi mi o swobodę wypowiedzi 19.06.08, 12:05 a co jak to nie jest uleczalne? załóżmy, że ktoś się rodzi leworęczny. jemu też nakażesz się leczyć, żeby pasował do reszty? kiedyś tak robiono... co do papieża - nie będę się wypowiadał. jak chcesz możesz sobie mieć zdanie jakie ci się podoba. możesz też publicznie głosić, że 2+2=5, twoja sprawa. co do moderatorów - cóż, są dość nieobliczalni, kiedyś cały wątek w którym wyłożyłem moje racje został skasowany. ciężko powiedzieć co się im nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
gyubalwahazar Nie chcę nikogo do niczego zmuszać! 19.06.08, 12:17 Nie wchodziłem w temat uleczalności homoseksualizmu. Nic mi do tego. Nie chę też nikogo leczyć na siłę. Jednak aborcja wymuszona i stymulowana przez GW to już krok za daleko. Poza tym zdawało mi się że GW bardzo przejmuje się Papieżem i tym aby Polacy wcielali w życie Jego nauki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mal111 Re: Nie chcę nikogo do niczego zmuszać! 19.06.08, 12:56 ty, głowę se odełgasz... Odpowiedz Link Zgłoś
kaczor.donald Re: Biskupi zboczency tylko odwracaja uwage od si 19.06.08, 09:38 Jestes równie miły jak "panowie" biskupi. 14 letnie dziecko (!!!) nazywsz ochłapem. Odpieprzcie sie od nich wszyscy. Gazeta również !!! Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Brawo obrońcy życia! 19.06.08, 10:16 fraglesi67 napisał: > Więcej takich akcji a za 10-15 będzie jak w Hiszpanii, Francji czy > innych zachodnich krajach. > Pies z kulawą nogą do kościoła nie zajrzy... No albo w Holandii. Narkotyki legalne, dzieci oddawane homosiom a pedofile zakładają partię bo czują się dyskryminowani. Pyszna wizja... Odpowiedz Link Zgłoś
myszo-skoczek Re: Brawo obrońcy życia! 19.06.08, 10:20 ale kraj lepiej rozwinięty od naszego mówisz ogólnie narkotyki - choć chyba nie wiesz dokładnie jesteś nietolerancyjna - a co ze słowami "trzeba kochać nie nienawidzić" utopiłabyś w łyżce wody wszystkich homoseksualistów jesteś pełna nienawiści i gniewu - typowa katolicka świnia Odpowiedz Link Zgłoś
n0e2008 Re: Brawo obrońcy życia! 19.06.08, 10:35 pedofile zakładają partię bo jest wolność słowa i zgromadzeń. tylko dlatego mogą się wypowiadać. co nie znaczy, że kiedykolwiek ich postulaty wejdą w życie. pytanie brzmi - dlaczego nie mówisz o tym, że mają poparcie poniżej 1% a 60-70% holendrów jest za zdelegalizowaniem tej partii? co do legalnych narkotyków (nie wszystkich, to po pierwsze) - polecam dowiedzieć się jacy ludzie są klientami coffee shopów. otóż głównie turyści (nie pamiętam teraz procentów a nie chcę kłamać) - wiadomo, że owoc zakazany smakuje najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Brawo obrońcy życia! 19.06.08, 10:46 n0e2008 napisał: > pedofile zakładają partię bo jest wolność słowa i zgromadzeń. tylko dlatego mog > ą > się wypowiadać. co nie znaczy, że kiedykolwiek ich postulaty wejdą w życie. Jasne jasne. Homo niby śluby też nigdy nie miały wejść w życie, adopcja dzieci też nie itd. Dzisiaj w Szkocji rodzice nie mogą nazywać się tata i mama. Kroczek po kroczku w liberalnej europie opanowanej przez oszołomów padnie hasło że pedofilia też jest dozwolona o ile dziecko powie ze taka jest jego wola i kocha "partnera". Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Brawo obrońcy życia! 19.06.08, 10:54 To, ze w Wielkiej brytanii uzywa sie slowa partner, oznacza np. ze ludzie maja dzieci bez slubu. Nie uzywa sie tez slow 'maz', 'zona', bo pary, ktore mieszkaja ze soba, traktowane sa jak rodzina, bo tworza gospodarstwo domowe i maja wspolne dzieci. Sprawdz poza tym, ile w Wielkiej Brytanii jest malzenstw homoseksualnych w stosunku do zwiazkow heteroseksualnych, tj. malzenstw i mieszkajacych ze soba par. Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Brawo obrońcy życia! 19.06.08, 10:55 ale co ma piernik do wiatraka... dopoki nie zabijaja, niech sobie zyja w spokoju. rikol napisała: > To, ze w Wielkiej brytanii uzywa sie slowa partner, oznacza np. ze ludzie maja > dzieci bez slubu. Nie uzywa sie tez slow 'maz', 'zona', bo pary, ktore mieszkaj > a > ze soba, traktowane sa jak rodzina, bo tworza gospodarstwo domowe i maja wspoln > e > dzieci. Sprawdz poza tym, ile w Wielkiej Brytanii jest malzenstw homoseksualnyc > h > w stosunku do zwiazkow heteroseksualnych, tj. malzenstw i mieszkajacych ze soba > par. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Brawo obrońcy życia! 19.06.08, 11:06 To, ze slowa 'maz' i 'zona' wykluczaja inne mozliwosci, np. rodzicow bez slubu, albo sytuacje, kiedy rodzice zgineli i dzieckiem opiekuje sie ktos z rodziny (np. ciotka), kto nie ani matka ani ojcem, tylko opiekunem prawnym dziecka. Zamiast tworzyc 10 mozliwosci, mozna po prostu napisac 'partner' czy 'opiekun' i to obejmuje wszystkie sytuacje. Jezyk tworzy rzeczywistosc - jesli mowisz 'obys zdechl', nie tylko zyczysz komus smierci, ale tez wyrazasz brak szacunku do tej osoby. Nie mowi sie 'obys umarl' , bo nie byloby to przeklenstwo, bo slowo 'umrzec' oznacza, ze szanujesz osobe, w stosunku do ktorej tego slowa uzywasz. Odpowiedz Link Zgłoś
n0e2008 Re: Brawo obrońcy życia! 19.06.08, 11:10 no co ty, a ja myślałem że to ta straszna poprawność polityczna o której wszyscy mówią?! o boziu! Odpowiedz Link Zgłoś
n0e2008 Re: Brawo obrońcy życia! 19.06.08, 10:55 bzdura, dziecko nie ma osobowości prawnej. a z innej beczki to obecne prawo pozwala na przykład na związek 15-latki z 40-latkiem. pozwala w sensie nie karania. i co? a myślisz, że na dyskotekach, w klubach to w jakim wieku dziewczyny szukają sponsorów i w jakim wieku są ci sponsorzy? i jak mamy temu zapobiec, podnieść wiek dozwolonego współżycia? do ilu lat? 20? a może do osiągnięcia dojrzałości psychicznej? zdaje się to się osiąga około 24-25 lat. to może poniżej już powinno być nielegalnie? patrząc na to z innej strony - rzekomi konserwatyści odwołujący się do tradycji nie zauważają, że kiedyś, na przełomie setek lat, dziewczynki wychodziły za mąż po osiągnięciu dojrzałości płciowej. czyli miały mniej lat niż obecna granica dozwolonego współżycia. i co, tradycja czy jednak nowoczesność? sprawa nie jest tak jasna jakbyś chciała (chciał?) żeby była... Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Brawo obrońcy życia! 19.06.08, 12:01 Nie wstyd ci powtarzać te kłamstwa prawackich łże-mediów z Rzepą na czele? Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Mam nadzieję że ograniczą matce dziewczynki prawa 19.06.08, 10:04 do opieki nad nią. Najpierw nie umiała się nią zaopiekować i dopuściła do sytuacji żeby ta zaszła w ciążę, później zmusiła do aborcji stawiając dzieciaka pod ścianą i stawiając krzyżyk na jej psychice do końca życia, a teraz jeszcze jej mało i ciągnie dalej o zamieszanie. Pewnie chodzi jej o pieniądze - jak nic... Odpowiedz Link Zgłoś
myszo-skoczek Re: Mam nadzieję że ograniczą matce dziewczynki p 19.06.08, 10:15 dziewczynka sama chciała, gdyby było inaczej uwierz mi rozpętało by się piekło Odpowiedz Link Zgłoś
n0e2008 Re: Mam nadzieję że ograniczą matce dziewczynki p 19.06.08, 10:29 tia, mam dziwne podejrzenie że takich przypadków jest dużo więcej. i po ograniczeniu praw kto powinien opiekować się dzieckiem? może jakiś ksiądz? albo działaczka pro-life? no fakt, oni by na pewno nauczyli ją jedynie słusznych wyborów w życiu. alleluja i do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol papiez chronil pedofili 19.06.08, 10:34 Kotku, wez do reki jakas zagraniczna gazete (bo w Polsce papiez to swietosc, a w innych krajach to po prostu glowa panstwa watykanskiego), a dowiesz sie, jak obecny papiez Ratzinger tuszowal skandale pedofilskie z udzialem ksiezy w USA. Przez to parafie w USA bankrutuja, bo nie stac ich na wyplate odszkodowan. Inny skandal, homoseksualny, wybuchl w Austrii, gdzie w seminarium katolickim urzadzano orgie. W Polsce byl Paetz, Jankowski i inny ksieza oskarzeni o molestowanie. I oni jeszcze osmielaja sie moralizowac i pouczac zgwalcona nastolatke? To jest szczyt bezczelnosci! Niech sobie jakis biskup zaadoptuje dziecko. Mozna, siostra Malgorzata Chmielewska to zrobila. I tak biskupi przeciez by sie tymi dziecmi nie opiekowali, tylko ich sluzace-zakonnice. A gotowki maja dosc. Kosciol jest najwiekszym wlascicielem ziemskim w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr228 GW niech powie co tak naprwdę myśli o Papieżu!!!! 19.06.08, 23:50 To do mnie się tak słodko zwracasz per Kotku :) ?? JP2 szczególnie nie był żadną świętością dla Rosji Sowieckiej i KGB. Najpierw chcieli Go zabić, a potem (rękami głównie niemieckich homoseksualistów) rozpętali nagonkę na Niego. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr228 Czemu GW tego nie pisała jak umarł??? 20.06.08, 08:53 Tutaj Kotku też opluwasz. Bardziej co prawdza BXIV, ale JP2 też byś chętnie opluła. Moje pokolenie miało łatwiej. Jak ja byłem w wieku kiedy nie można zasnąć bez obalenia kilku autorytetów, mieliśmy Urbana i Jaruzelskiego. Autorytety były z nich marne, ale trzeba było mieć cywilną odwagę aby to komuchom w oczy wygarnąć. Wy macie gorzej. Możecie księżom jedynie nawtykać. Możecie sobie naobrażać JP2, Kolbego (który się nawrócił podobnie jak łotr z krzyża). Nie ma to jednak większego ciężaru gatunkowego. rikol napisała: > Kotku, wez do reki jakas zagraniczna gazete (bo w Polsce papiez to swietosc, a > w > innych krajach to po prostu glowa panstwa watykanskiego), a dowiesz sie, jak > obecny papiez Ratzinger tuszowal skandale pedofilskie z udzialem ksiezy w USA. > Przez to parafie w USA bankrutuja, bo nie stac ich na wyplate odszkodowan. Inny > skandal, homoseksualny, wybuchl w Austrii, gdzie w seminarium katolickim > urzadzano orgie. W Polsce byl Paetz, Jankowski i inny ksieza oskarzeni o > molestowanie. I oni jeszcze osmielaja sie moralizowac i pouczac zgwalcona > nastolatke? To jest szczyt bezczelnosci! Niech sobie jakis biskup zaadoptuje > dziecko. Mozna, siostra Malgorzata Chmielewska to zrobila. I tak biskupi > przeciez by sie tymi dziecmi nie opiekowali, tylko ich sluzace- zakonnice. A > gotowki maja dosc. Kosciol jest najwiekszym wlascicielem ziemskim w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Mam nadzieję że ograniczą matce dziewczynki p 19.06.08, 10:58 Mozesz wytlumaczyc, o jakie pieniadze chodzi matce Agaty? Z tego, co wiem, to jest biedna rodzina, inaczej Agata mialaby dawno zrobiona aborcje za granica i pies z kulawa noga by o tym nie slyszal. Odpowiedz Link Zgłoś
wdakra Re: Mam nadzieję że ograniczą matce dziewczynki p 19.06.08, 11:02 rikol napisała: > Mozesz wytlumaczyc, o jakie pieniadze chodzi matce Agaty? O odszkodowanie. Myślę, że im się przyda i należy. Teraz pewnie oszołomy będa znowu wywierać presję, żeby z niego zrezygnowała, bo bardzo nie lubią, jak ktoś egzekwuje swoje prawa, które im się nie podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Mam nadzieję że ograniczą matce dziewczynki p 19.06.08, 11:06 A Wyborcza powinna dorzucic % z zysku za zwiekszony naklad i wplyw z banerow na stronie elektronicznej ( u mnie wciaz reklamuja fundacje bezdomnego kota ). Swojski wdakra napisała: > rikol napisała: > > > Mozesz wytlumaczyc, o jakie pieniadze chodzi matce Agaty? > > O odszkodowanie. Myślę, że im się przyda i należy. Teraz pewnie oszołomy będa > znowu wywierać presję, żeby z niego zrezygnowała, bo bardzo nie lubią, jak ktoś > egzekwuje swoje prawa, które im się nie podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Mam nadzieję że ograniczą matce dziewczynki p 19.06.08, 11:18 Pewnie, niech walcza o odszkodowanie. Szpital zlamal prawo, niech placi. Pieniadze przemawiaja do najbardziej zakutych lbow. A jak poczuja to inni pacjenci (np. mohery, dla ktorych nie starczy na leki), to moze tez zaczna wymuszac na lekarzach dzialania zgodne z prawem. Zostala tez zlamana tajemnica lekarska i prawa pacjenta. To skandal, zeby w tak prostej sprawie dziewczynka tulala sie tygodniami po pogotowiach opiekunczych (!) i szpitalach, narazona na zmasowany atak hipokrytow, ktorzy po porodzie palcami by ja wytykali 'to ta, co chciala usunac'. Oczywiscie, dziecku tez by powiedzieli, 'zyczliwi', niech wie, jaka ma mamusie. Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Mam nadzieję że ograniczą matce dziewczynki p 19.06.08, 11:30 W cywilizacjach wyzej postawionych ( np. Niemcy ) - przed zabiegiem trzeba uzyskac zaswiadczenie, ze przebylo sie odpowiednie przygotowanie na taki zabieg, oraz zapoznalo sie z rodzajem i forma pomocy mozliwej o uzyskania w przypadku urodzenia. Rikol, jeszcze 2 posty i agdybiesz sie na smierc... Przestan gdybac, zacznij myslec. rikol napisała: > Pewnie, niech walcza o odszkodowanie. Szpital zlamal prawo, niech placi. > Pieniadze przemawiaja do najbardziej zakutych lbow. A jak poczuja to inni > pacjenci (np. mohery, dla ktorych nie starczy na leki), to moze tez zaczna > wymuszac na lekarzach dzialania zgodne z prawem. Zostala tez zlamana tajemnica > lekarska i prawa pacjenta. To skandal, zeby w tak prostej sprawie dziewczynka > tulala sie tygodniami po pogotowiach opiekunczych (!) i szpitalach, narazona na > zmasowany atak hipokrytow, ktorzy po porodzie palcami by ja wytykali 'to ta, co > chciala usunac'. Oczywiscie, dziecku tez by powiedzieli, 'zyczliwi', niech wie, > jaka ma mamusie. Odpowiedz Link Zgłoś
blondgirl Re: Mam nadzieję że ograniczą matce dziewczynki p 19.06.08, 11:37 Ale tam ma się wybór... Mimo tego, że najpierw trzeba skorzystać ze specjalistycznego poradnictwa. Jak już ktoś otrzyma takie żaswiadczenie i nadal chce usunąć ciąże, to nikt mu nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
gruzlica Re: Mam nadzieję że ograniczą matce dziewczynki p 19.06.08, 11:43 swojski_fr_1 napisał: > W cywilizacjach wyzej postawionych ( np. Niemcy ) - przed Ty naprawde przeginasz pale az do ziemi, wyzej postawionych, masz na mysli technike czy moze inne techniki gwalcenia i zapladniania kobiet swietym nasieniem meskim? Niemcy to CYWILIZACJA wyzsza, moze kosmici? Przepraszam, pie.. jak stara baba w pasie cnoty. Chcesz tutaj koniecznie udowodnic, ze kobiety, ktore usunely ciaze ZABILY. Dlaczego nie wku.. sie np. na papieza, ktory pogaduszki sobie urzadza z MEGA-morderca Bushem,nawet wlasne zdjecie mu dal w prezencie, slodki... wiesz ilu synow urodzonych przez MATKI ma na sumieniu? Zacznij porzadkowac od gory, nie od dolu. Jezeli troche pomyslisz, to odkryjesz jeszcze wiele strasznych historii na tym swiecie wiec odczep sie od tego, co tak naprawde, jest najbardziej kobiece i nie tylko, ze moim zdaniem nie morduja, to jeszcze cierpia. Odpowiedz Link Zgłoś
gruzlica Re: Mam nadzieję że ograniczą matce dziewczynki p 19.06.08, 11:43 swojski_fr_1 napisał: > W cywilizacjach wyzej postawionych ( np. Niemcy ) - przed Ty naprawde przeginasz pale az do ziemi, wyzej postawionych, masz na mysli technike czy moze inne techniki gwalcenia i zapladniania kobiet swietym nasieniem meskim? Niemcy to CYWILIZACJA wyzsza, moze kosmici? Przepraszam, pie.. jak stara baba w pasie cnoty. Chcesz tutaj koniecznie udowodnic, ze kobiety, ktore usunely ciaze ZABILY. Dlaczego nie wku.. sie np. na papieza, ktory pogaduszki sobie urzadza z MEGA-morderca Bushem,nawet wlasne zdjecie mu dal w prezencie, slodki... wiesz ilu synow urodzonych przez MATKI ma na sumieniu? Zacznij porzadkowac od gory, nie od dolu. Jezeli troche pomyslisz, to odkryjesz jeszcze wiele strasznych historii na tym swiecie wiec odczep sie od tego, co tak naprawde, jest najbardziej kobiece i nie tylko, ze moim zdaniem nie morduja, to jeszcze cierpia. Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Mam nadzieję że ograniczą matce dziewczynki p 19.06.08, 11:04 Na Bialorus mieli blisko, PKS tam jezdzi - jesli martwia cie tylko pieniadze. Ja mysle, ze GW wysupla dla matki 'Agaty' % z zyskow za zwiekszony ta sprawa naklad... rikol napisała: > Mozesz wytlumaczyc, o jakie pieniadze chodzi matce Agaty? Z tego, co wiem, to > jest biedna rodzina, inaczej Agata mialaby dawno zrobiona aborcje za granica i > pies z kulawa noga by o tym nie slyszal. Odpowiedz Link Zgłoś
bav Re: Mam nadzieję że ograniczą matce dziewczynki p 19.06.08, 11:07 sharn1 - mylisz swoje fantazje z rzeczywistością. Może pora na terapię... Zajmij się swoją rodziną, swoją matką i córką, swoim krzyżykiem i pieniędzmi. Może odkryjesz sensacyjne niespodzianki? Odpowiedz Link Zgłoś
agnieslawa Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 07:16 czarne pasożyty mają najmniej do powiedzenia- nigdy nie mieli rodziny i nie wiedzą i le trudu i pieniędzy trzeba włożyć w jej utrzymanie. sam poród dla tej dziewczyny to byłby szok! czarne potwory do wora!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Re: Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 07:32 Czarna stonka to zwykłe pasożyty korzystające z ludzkiej głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
m0cna Tragedia na całe życie 19.06.08, 09:40 Dlaczego tak łatwo pomijacie fakt, że ta dziewczynka, później kobieta będzie musiała całe życie żyć ze świadomością aborcji. Jakoś mało kto pamięta, że kobiety, które usunęły ciążę mają później ogromne problemy psychiczne. I to niezależnie od tego, czy wychowały się w kulturze chrześcijańskiej, jak nasza, czy innej. Usunięcie ciąży to było rozwiązanie najwygodniejsze dla matki tej 14 latki. Skutki będzie cierpieć dziewczyna. I duchowe i psychiczne, a istnieje spore ryzyko, że również fizyczne, bo zabieg w tym wieku, może pod znakiem zapytania postawić możliwość urodzenia dziecka już później. Szkoda, że redaktorzy gazety robią proaborcyjną nagonkę, zamiast się chwilę zastanowić nad implikacjami różnych decyzji w tej sprawie. m. Odpowiedz Link Zgłoś
myszo-skoczek Re: Tragedia na całe życie 19.06.08, 09:47 tratatata - trzeba się bardzo postarać aby przy współczesnych metodach aborcji doprowadzić ją do bezpłodności ja znam 3 osoby po aborcji - nie mają żadnego syndromu poaborcyjnego :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Tragedia na całe życie 19.06.08, 09:51 Ja znam dwie. Jedna usunęła jeszcze za czasów legalności, jedna w Czechach trzy lata temu. Też nie stwierdzam żadnych psychicznych jazd. Z czego ta młodsza ma właśnie półrocznego synka, z mężem, ukochane i wyczekane. Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Tragedia na całe życie 19.06.08, 09:59 No, ale skoro muwisz 'syndrom' - znaczy ze jest to przypadlosc automatyczna. Wiesz, nie kazdy zbrodniarz wojenny cierpi chocby nawet na 'syndrom wojny', ale to wcale nie znaczy, ze jego czyny sa godne pochwaly i nasladowania. Swojski > tratatata - trzeba się bardzo postarać aby przy współczesnych metodach aborcji > doprowadzić ją do bezpłodności > > ja znam 3 osoby po aborcji - nie mają żadnego syndromu poaborcyjnego :-) Odpowiedz Link Zgłoś
n0e2008 Re: Tragedia na całe życie 19.06.08, 10:10 w holandii, z tego co czytałem, około 10% kobiet cierpi na syndrom poaborcyjny. czy to dużo, czy mało? nie wiem. wiem, że one podejmowały decyzje więc one godziły się na ewentualne skutki. i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
myszo-skoczek Re: Tragedia na całe życie 19.06.08, 10:12 10% kobiet które dokonały aborcję?? 90% go jednak nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
wdakra Re: Tragedia na całe życie 19.06.08, 10:34 n0e2008 napisał: > w holandii, z tego co czytałem, około 10% kobiet cierpi na syndrom poaborcyjny. > czy to dużo, czy mało? Nie ma takiej jednostki chorobowej. Jeśli antyantyaborcjoniści nazywają tak depresję i cierpi na nią tylko 10% kobiet, które usunęły ciążę, to znaczy, że zdarza się im to rzadziej, niż tym, które tego nie zrobiły. Odpowiedz Link Zgłoś
n0e2008 Re: Tragedia na całe życie 19.06.08, 10:38 oczywiście, że rzadziej. panie, nie naskakujcie na mnie, chyba mnie nie rozumiecie. jestem za prawem wyboru. tyle, że sam bym zawsze odradzał takie rozwiązanie i wolał by matka oddała dziecko do adopcji. ale decyzja powinna być jej. Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: Tragedia na całe życie 19.06.08, 10:52 Jestem bardzo ciekawa , czy ktokolwiek w ogóle zrobił badania na temat istnienia syndromu adopcyjnego - u kobiet wlasnie, nie u dzieci . Takich kobiet, jaką chocby moglaby być i ta nastolatka - najpierw przekonana argumentami o mordestwie do urodzenia, a nastepnie w weiku 14 lat do oddania urodzonego dziecka do adopcji. Jestem przekonana, ze ten syndrom istnieje i mozeobjawiacsie o wiele gorzej niż jakikolwiek inny,. Wiadomosci o tym, jak pewnego dnia po 15 , 20 latach od adopcji pod drzwiami staje biologiczna matka , nie biora sie znikąd. I to jest dopiero prawdziwa tragedia, wziawszy pod uwage fakt, ilu rodzicw o adopcji swoim dzieciom nei mówi, albo mówiac, przedstawia matkę w najgorszych barwach...I potem po 15 latach myslenia, ta kobieta konfrontuje sie z rzeczywistośicą...Oj, obawiam sie, ze jakby ktoś przebadał te kobiety, to prawdaokazałby się o wiele gorsza niz mylimy... Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Tragedia na całe życie 19.06.08, 10:54 wiec co proponujesz konstruktywnego w zamian ? zabic ? hermina5 napisała: > Jestem bardzo ciekawa , czy ktokolwiek w ogóle zrobił badania na > temat istnienia syndromu adopcyjnego - u kobiet wlasnie, nie u > dzieci . Takich kobiet, jaką chocby moglaby być i ta nastolatka - > najpierw przekonana argumentami o mordestwie do urodzenia, a > nastepnie w weiku 14 lat do oddania urodzonego dziecka do adopcji. > > Jestem przekonana, ze ten syndrom istnieje i mozeobjawiacsie o wiele > gorzej niż jakikolwiek inny,. Wiadomosci o tym, jak pewnego dnia > po 15 , 20 latach od adopcji pod drzwiami staje biologiczna matka , > nie biora sie znikąd. I to jest dopiero prawdziwa tragedia, wziawszy > pod uwage fakt, ilu rodzicw o adopcji swoim dzieciom nei mówi, albo > mówiac, przedstawia matkę w najgorszych barwach...I potem po 15 > latach myslenia, ta kobieta konfrontuje sie z rzeczywistośicą...Oj, > obawiam sie, ze jakby ktoś przebadał te kobiety, to prawdaokazałby > się o wiele gorsza niz mylimy... Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: Tragedia na całe życie 19.06.08, 11:03 Zabić to mozna noworodka po urodzeniu. Kazdy tu nagina fakty , jak mu wygodnie - okazuje sie, z ekobiety maja gigantyczny syndrom poaborcyjny ZAWSZE, nawet jak mają dzieciaka z gwałtu, a nie mają go NIGDY po adopcji , bo to lepsze rozwiąznie i to jedno zdanie czysci im psychike na całe zycie z bolu i depresji. Ja w to po prostu nie wierzę - a w zamian proponuje ANTYKONCEPCJĘ. Najlepeij refundowaną . Oraz to, zebym nie musiała po peknieciu prezerwatywy lecieć do prywatnego lekarza po przepisanie postinoru, bo państwoemu znów czegos sumienie zabrania , płacić mu za wizytę kasy , szukać po cąłym miescie neikatolickiej apteki, która mi ten postinor sprzeda , bo go w ogóle ma i wreszcie wywalić jeszcze na niego prawie 80 zł ( bo apteka moze nabijać marzę , skoro niegdzie go nei ma) To wszystko przy swiadomosci, ze mam około 24 godzin od pęknięcia ;/ Dziękuje za takie formy antykoncepcji awaryjnej;/ Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Tragedia na całe życie 19.06.08, 11:10 nie sadzisz, ze moznaby tak lepiej zaczac od doksztalcania w domu szczeniakow... ale nie tylko w domu - moze takze organizacje feministyczne udostepnilyby swoje palace i wplywy na organizowanie szkolen ... takze dla chlopakow, by szanowali swoje kobiety: matki, dziewczyny, zony... hermina5 napisała: > Zabić to mozna noworodka po urodzeniu. Kazdy tu nagina fakty , jak > mu wygodnie - okazuje sie, z ekobiety maja gigantyczny syndrom > poaborcyjny ZAWSZE, nawet jak mają dzieciaka z gwałtu, a nie mają go > NIGDY po adopcji , bo to lepsze rozwiąznie i to jedno zdanie czysci > im psychike na całe zycie z bolu i depresji. > > Ja w to po prostu nie wierzę - a w zamian proponuje ANTYKONCEPCJĘ. > Najlepeij refundowaną . Oraz to, zebym nie musiała po peknieciu > prezerwatywy lecieć do prywatnego lekarza po przepisanie postinoru, > bo państwoemu znów czegos sumienie zabrania , płacić mu za wizytę > kasy , szukać po cąłym miescie neikatolickiej apteki, która mi ten > postinor sprzeda , bo go w ogóle ma i wreszcie wywalić jeszcze na > niego prawie 80 zł ( bo apteka moze nabijać marzę , skoro niegdzie > go nei ma) To wszystko przy swiadomosci, ze mam około 24 godzin od > pęknięcia ;/ Dziękuje za takie formy antykoncepcji awaryjnej;/ Odpowiedz Link Zgłoś
mal111 Re: Tragedia na całe życie 19.06.08, 11:14 organizacje feministyczne dok ladnie tym sie zajmują. Może im pomożesz? Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Tragedia na całe życie 19.06.08, 11:24 daj przyklad, prosze. Jak dla mnie : one tylko jeszcze bardziej polaryzuja swiat na meski i zenski ( poczytaj felietony profesor Srody ). Ja mialem to szczescie, ze w rodzinnym domu ( uwaga: katolicki ), zostalem zarazony szacunkiem ojca do mamy. Potem latwo mi byo przeniesc to na 'zewnatrz'. mal111 napisała: > organizacje feministyczne dok ladnie tym sie zajmują. Może im > pomożesz? Odpowiedz Link Zgłoś
gordon30 Re: Tragedia na całe życie 19.06.08, 11:36 www.federa.org.pl/?page=static&static=15&lang=1 www.cpk.org.pl/pl.php5/on/home www.cpk.org.pl/pl.php5/on/articles/cid/46 www.cpk.org.pl/pl.php5/on/articles/cid/48 www.16dni.pl/ www.federa.org.pl/?page=info&infoid=72&lang=1 www.federa.org.pl/?page=article&catid=850&lang=1 Odpowiedz Link Zgłoś
mal111 Re: Tragedia na całe życie 19.06.08, 13:01 nie jestem tu od edukowania cię w sprawach podstawowych. zajrzyj na strony tych organizacji, to się dowiesz. tylko tyłeczka trzeba ruszyć, zamiast przy klawiaturze zakłamywać się po pachy. Odpowiedz Link Zgłoś
n0e2008 Re: Tragedia na całe życie 19.06.08, 11:19 to jest akurat niegłupi pomysł. co do rodziców - cóż, każdy podchodzi do tego inaczej. najlepiej jakby edukacja seksualna, z programem opracowanym przez seksuologów i z przeszkoloną odpowiednio kadrą, istniała w szkołach, standardowo obejmująca wszystkie dzieci, z możliwością wypisania swoich dzieci przez ortodoksów, którzy tego sobie nie życzą. wtedy byłby wilk syty i owca cała. tylko obawiam się, że to nie przeszłoby bo zaraz czarni zaczęliby jęczeć, że antykoncepcja to grzech, no i gdyby pojawił się dział o orientacjach seksualnych to tu raczej też nie doszłoby do porozumienia. przeciwnicy wiedzą przecież lepiej, że to uleczalna dewiacja. Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Tragedia na całe życie 19.06.08, 11:47 ni ma co gdybac... 'Rodzina' ( niekoniecznie 'klasyczna'), szkola, powinna dawac dorastajaym dzieciakom cos wiecej niz tylko ' zaznajomienie sie z technikami wspolzycia i antykoncepcji'... takie wychowanie, to tez cos wiecej: wspolne gotowanie, sprzatanie domu/obozu, sport. Ale fakt: pewne podstawy sa konieczne. Nie zapomne, jak ja 'katol' - uswiadamialem moja pierwsza dziewczyne zanim zaczelismy ze soba sypiac, mimo, ze pochodzila z dosc mocno postwaionego na glowie wg. mojego wychowania - glowie. Odpowiedz Link Zgłoś
n0e2008 Re: Tragedia na całe życie 19.06.08, 11:54 przecież nikt nie mówi, że na takich zajęciach nastolatki byłyby uczone fetyszyzmu! chodzi o sprostowanie wiedzy, którą obecnie większość czerpie przede wszystkim z internetu, w tym filmów porno. obejrzą pornosa sado-maso a potem myślą, że tak powinno wyglądać współżycie... powinny też wiedzieć, że w ciążę zajść łatwo, tak samo jak łatwo zarazić się chorobą weneryczną. dlaczego taka wiedza miałaby przyspieszać ich inicjację? i zgadzam się, że podstawowa wiedza powinna wychodzić od rodziny. tylko niestety widząc po obecnej młodzieży rodzice wolą się zająć sobą/pracą/itp. niż rozmawiać. żal, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Tragedia na całe życie 19.06.08, 14:11 spales z dziewczyna przed slubem? olaboga! Toz ty puszczalski normalnie jestes! Odpowiedz Link Zgłoś
rikol NIE znaczy NIE 19.06.08, 11:33 chlopcy i mezczyzni po pierwsze powinni zrozumiec, ze NIE znaczy NIE - to jest szacunek; po drugie, po co kolesie stawiaja piwo kobietom w klubie, czesto cos tam dosypujac? Po to, zeby jej bylo lepiej? czy po to, zeby ja zgwalcic? Odpowiedz Link Zgłoś
n0e2008 Re: NIE znaczy NIE 19.06.08, 11:48 dokładnie tak. choć często też jest to "jak mnie kochasz to się zgodzisz". no ale jak rodzice wychowują dziewczynki w poczuciu, że to one są za wszystko odpowiedzialne ("jak suka nie da to pies nie weźmie" - jakie to proste wytłumaczenie dla gwałcicieli) to nic dziwnego, że chłopcy uważają, że oni nie są odpowiedzialni za cokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
gyubalwahazar Magda K. powie że mówiła NIE 19.06.08, 12:03 Jest pewne niebezpieczeństwo. Po czym poznamy, że dziewczyna została zgwałcona, a nie jedynie mówi że została zgwałcona. Może bez kłopotu powiedzieć że mówiła NIE. Magda K. z piosenki Hołdysa tak zrobiła. Odpowiedz Link Zgłoś
n0e2008 Re: Magda K. powie że mówiła NIE 19.06.08, 12:16 zdaję sobie z tego sprawę, dlatego żeby zapobiec fali pomówień trzeba by ustalić, że w razie fałszywego oskarżenia, osoba oskarżająca sama automatycznie będzie podlegała jakiejś karze. jak ustalić czy kłamie? może zabrzmi to śmiesznie ale jestem za rozwojem techniki wykrywania kłamstw. obecnie funkcjonalny rezonans magnetyczny (fMRI) jest bardzo skuteczny, a ta technika wciąż rozwijana. skuteczność o wiele wyższa niż poligrafu. może rozwój w tym kierunku wydaje się dość absurdalnym niektórym, jednak by weryfikować fakty wydaje mi się, że konieczny. Odpowiedz Link Zgłoś
gyubalwahazar Kobieta zmienną jest!!! 19.06.08, 12:26 Pod wpływem silnego stresu związanego z zajściem w ciążę, może nasza amatorka darmowej aborcji może sama uwierzyć w to że została zgwałcona. Powie, że nie mogła się oprzeć ale wcale tego nie chciała. Powie więc że została zgwałcona. Mamusia jej może pomóc uwierzyć w to i badanie wypadnie po jej myśli. Będzie darmowy zabieg i wiele innych atrakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Powiedz od razu: niepoczytalną. 19.06.08, 12:32 I tak kiedy w PL rozważa się kwestie prawne dotyczące kobiet, to właściwie traktuje się je tak, jakby były niepoczytalne. Czemu nie powiedzieć tego na głos? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr228 Darmowa skrobanka może być ważniejsza niż prawda!! 19.06.08, 18:50 Darmowa skrobanka może być ważniejsza niż prawda. Zawłaszcza jeśli wystarczy że powie że mówiła NIE. nick3 napisał: > > I tak kiedy w PL rozważa się kwestie prawne dotyczące kobiet, to > właściwie traktuje się je tak, jakby były niepoczytalne. > > Czemu nie powiedzieć tego na głos? Odpowiedz Link Zgłoś
gruzlica Re: Darmowa skrobanka może być ważniejsza niż pra 19.06.08, 19:00 piotr228 napisał: > Darmowa skrobanka może być ważniejsza niż prawda. Zawłaszcza jeśli > wystarczy że powie że mówiła NIE. > > nick3 napisał: > > > > > I tak kiedy w PL rozważa się kwestie prawne dotyczące kobiet, to > > właściwie traktuje się je tak, jakby były niepoczytalne. > > > > Czemu nie powiedzieć tego na głos? No ale jezeli tylu ludziom o koszty chodzi, to ja je chetnie zaplace, co to znaczy "darmowa skrobanka?" Ja chetnie pomoge dziewczynom/kobietom, ktore mowia NIE! Odpowiedz Link Zgłoś
piotr228 Nie wiadomo co one mówią!!! 19.06.08, 20:53 Problem w tym że nie wiadomo co mówią. Mogą łatwo zmieniać zdanie. Zwłaszcza jeśli są nieletnie, mają na głowie studia, albo jeśli wg nich jeszcze nie czas na dziecko. Może trzeba zrobić aborcję całkiem legalną aby taka furtka z gwałtem nie miała sensu. Jestem dość mocno przybity całą tą sprawą. gruzlica napisała: > No ale jezeli tylu ludziom o koszty chodzi, to ja je chetnie > zaplace, co to znaczy "darmowa skrobanka?" Ja chetnie pomoge > dziewczynom/kobietom, ktore mowia NIE! Odpowiedz Link Zgłoś
gruzlica Re: Nie wiadomo co one mówią!!! 19.06.08, 21:05 piotr228 napisał: > Problem w tym że nie wiadomo co mówią. Mogą łatwo zmieniać zdanie. > Zwłaszcza jeśli są nieletnie, mają na głowie studia, albo jeśli wg > nich jeszcze nie czas na dziecko. Może trzeba zrobić aborcję całkiem > legalną aby taka furtka z gwałtem nie miała sensu. Jestem dość mocno > przybity całą tą sprawą. > > gruzlica napisała: > > > No ale jezeli tylu ludziom o koszty chodzi, to ja je chetnie > > zaplace, co to znaczy "darmowa skrobanka?" Ja chetnie pomoge > > dziewczynom/kobietom, ktore mowia NIE! Tak jak i wiekszosc nas, Piotr, czy myslisz, ze my kobiety, ktore tu pisza, zycza sobie naprawde skrobanek na kazdym rogu ulicy? To tylko tak wyglada dla pewnych "aktywistow". Prawdy nie zna nikt no i moze tak jest lepiej, ale jest tyle niesprawiedliwosci na tym swiecie, w wiekszosci przypadkow kobiety sa "winne" Nie wolno nikogo az tak potepiac, tak mi sie przynajmniej wydaje... Odpowiedz Link Zgłoś
mal111 Re: Magda K. powie że mówiła NIE 19.06.08, 13:05 proponuję wziąć pod uwagę statystyki. Otóż mężczyźni, którzy zgwałcili, zawsze kłamią, że nie. Natomiast fałszywe oskarżenia o gwałt nie mają miejsca. Przeciwnie, często zgwałcone kobiety nie wnoszą oskarżeń, bo się boją ostracyzmu i zemsty. Czyli jak kobieta mówi, że została zgwałcona, to na 100% ma rację. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr228 Magda K. może kłamać!!! 19.06.08, 18:54 W statystykach nie ma nic na 100%. Na tym właśnie polegają badania statystyczne. Kobieta (statystycznie) nie jest skłonna kłamać, ale jeśli dzięki niewinnemu kłamstewku uda się załatwić darmową skrobankę, to takie wypadki mogą być (statystycznie) częste. mal111 napisała: > proponuję wziąć pod uwagę statystyki. Otóż mężczyźni, którzy > zgwałcili, zawsze kłamią, że nie. Natomiast fałszywe oskarżenia o > gwałt nie mają miejsca. Przeciwnie, często zgwałcone kobiety nie > wnoszą oskarżeń, bo się boją ostracyzmu i zemsty. > > Czyli jak kobieta mówi, że została zgwałcona, to na 100% ma rację. Odpowiedz Link Zgłoś
blondgirl Re: Magda K. może kłamać!!! 20.06.08, 06:37 Myślę, że jeśli już to każda kobieta, która się na coś takiego decyduje, wolałaby to zrobić za pieniądze, ale w spokoju i godnych warunkach. Na bezpłatną decydują się tylko te, które nie mają kasy - vide aktualny przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Magda K. powie że mówiła NIE 19.06.08, 13:57 A moze rozwazymy karanie za pomowienia, ze komus ukradziono samochod albo torebke albo komorke? Po co wyciagales komorke w miejscu publicznym i kusiles zlodziei? Kto widzial twoja komorke? Moze wcale ci nie ukradli? Moze zgubiles? A moze jej nigdy nie miales i niewinnego oczerniasz? A jak ci ukradli samochod, to czemu nie zostawiles go w garazu? Czemu ten samochod taka jaskrawa farba pomalowany, ze z daleka go widac i kusi? A moze sam kupiles samochod juz kradziony i wlasciciel po prostu odebral swoja wlasnosc? A moze chciales wyludzic ubezpieczenie? Falszywych oskarzen o gwalt jest tyle samo, co w przypadku innych przestepstw. dlaczego akurat ofiary gwaltu chcesz sprawdzac wykrywaczem klamstw? moze ofiary pedofilii rowniez? moze ofiary pobicia? kradziezy? twoja wypowiedz to typowa asekuracja i protekcjonalne traktowanie kobiet, zakladanie, ze wszystkie klamia. Czy gdyby twoja corka lub zona powiedziala, ze zostala zgwalcona, kazalbys ja poddac badaniu wykrywaczem klamstw czy sam bys krzyczal, zeby lapali gwalciciela? A skad wiesz, ze akurat twoja zona czy corka nie klamie? Albo wierzymy ofiarom i badamy sprawe i zbieramy dowody, albo nie ma sensu prowadzenie spraw o gwalt w ogole i wtedy mozna bezkarnie gwalcic twoja zone lub corke. Co wolisz? W tej chwili w Polsce jest tak, ze sprawy o gwalt sa umarzane z braku dowodow ('wiecie obywatelko, my nie mozemy nic zrobic'), chyba ze ofiara jest zmasakrowana (a najlepiej jak juz nie zyje), wtedy jej wierza. Odpowiedz Link Zgłoś
n0e2008 Re: Magda K. powie że mówiła NIE 19.06.08, 14:03 chwilę, ja uważam, że możnaby badać nie tylko oskarżające, ale także oskarżonych. zawsze byłby to dodatkowy dowód do oceny przez sąd. zauważ też, że mogłoby to pomóc samym poszkodowanym. może i taka weryfikacja wydaje się upokarzająca ale na pewno nikt nie będzie się domyślał "a może było inaczej" czy też "sama pewnie chciała". i nie mówię tu o zastosowanie tego tylko w tym jednym przypadku, ale i w wielu innych, o czym wspominałem wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Magda K. powie że mówiła NIE 19.06.08, 14:29 raczej trzeba zachecac kobiety do natychmiastowego zglaszania gwaltow, bo teraz zglasza sie jakies 20%, z czego sporo za pozno. Taka kobieta natychmiast powinna miec badanie ginekologiczne, pobranie spermy z pochwy (do badania DNA sprawcy), obdukcje, badanie krwi (zeby sprawdzic, czy gwalciciel czegos nie dosypal do picia lub jedzenia, jak rowniez zeby wykluczyc, ze pila alkohol, bo gwalciciel moze mowic ze byla pijana i sie zgodzila na seks; mozna tez stwierdzic poziom alkoholu i stwierdzic, czy byla w stanie dac swiadoma zgode na seks czy nie). W krajach, w ktorych jest to traktowane powazne, zgwalconymi zajmuja sie policjantki - bo kobieta po gwalcie nie czuje sie bezpiecznie z mezczyzna. Odpowiedz Link Zgłoś
n0e2008 Re: Magda K. powie że mówiła NIE 19.06.08, 14:39 zgadzam się całkowicie ze wszystkim co mówisz, nadal uważając że proponowane przeze mnie rozwiązanie może znacząco pomóc w trakcie procesu sądowego. Odpowiedz Link Zgłoś
n0e2008 Re: Tragedia na całe życie 19.06.08, 11:04 nie ma to jak czarno/białe myślenie co? jesteśmy tylko my i wy, my dobrzy, i wy 'cywilizacja śmierci' co? obawiam się, że życie nie jest takie proste a każdy przypadek jest inny. dlatego twierdzę, że decyzję powinna podjąć matka. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Tragedia na całe życie 19.06.08, 11:25 Masz racje. W Wielkiej Brytanii jeszcze w latach 60. kobiety byly zmuszane do oddania swoich nieslubnych dzieci do adopcji. Duza czesc myslala o tych dzieciach i zalowala, ze nie mogly byc razem z nimi. Tylko, ze tam robi sie badania, a w Polsce kogo interesuja problemy kobiet i dzieci. w Polsce najwazniejsi sa politycy i kosciol. Odpowiedz Link Zgłoś
myszo-skoczek Re: Tragedia na całe życie 19.06.08, 10:12 i to was boli - że one cierpią gdy im się to publicznie wypomina - no weź przestań, zbrodniarzy wojennych jest niewielu a kobiet które dokonują aborcję mnóstwo Odpowiedz Link Zgłoś
zssyp Re: Tragedia na całe życie 19.06.08, 10:35 swojski_fr_1 napisał: > No, ale skoro muwisz 'syndrom' - znaczy ze jest to przypadlosc > automatyczna. "syndrom" nie znaczy, "że jest to przypadłość automatyczna". "Syndrom" -znaczy zespół objawów. Nie ma żadnego automatyzmu. Możesz go mieć albo nie mieć. Może też nie być żadnego syndromu, a jedynie skłonność osobnika do depresji itp. Ale badań w tym temacie nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Tragedia na całe życie 19.06.08, 10:50 okay, uzylem skrotu, - owszem - syndrom to zespol przypadkosci, ale zwykle ma swoje podstawy... syndrom dziecka maltretowanego, syndrom dzieci wojny, syndrom poaborycjny... itp. Dlaczego nie skopiujesz calej mojej wypowiedzi: wielu zbrodniarzy wojennych nie ma zadnych wyrzutow sumienia, mozliwe, ze nie cierpi na zaden z wyzej wymienionych syndromow, ale to wcale nie znaczy, ze w takim wypadku jego czyny sa godne nasladowania. zssyp napisał: > swojski_fr_1 napisał: > > > No, ale skoro mowisz 'syndrom' - znaczy ze jest to przypadlosc > > automatyczna. > > "syndrom" nie znaczy, "że jest to przypadłość automatyczna". "Syndrom" -znaczy > zespół objawów. Nie ma żadnego automatyzmu. Możesz go mieć albo nie mieć. Może > też nie być żadnego syndromu, a jedynie skłonność osobnika do depresji itp. Ale > badań w tym temacie nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Tragedia na całe życie 19.06.08, 10:29 One na pewno maja ten syndrom, tylko nawet o nim nie wiedza;) Musi im uswiadomic jakis moher. Jak beda mialy pikiete pod oknami wlacznie z rzucaniem kostami brukowymi (to milosierdzie katolikow tak sie objawia), to od razu poczuja to, co wedlug katolikow powinny. dzisiejsze 60-latki, ktore m.in. tak tlumnie odwiedzaja ks. Rydzyka, mialy srednio 5-6 aborcji. Jak tam wasze katolickie babcie, forumowicze? Wyleczyly sie z wiadomego syndromu czy za komunizmu go nie bylo, bo aborcja byla legalna i nikt nie mowil o 'dzieciach nienarodzonych'? Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Tragedia na całe życie 19.06.08, 10:45 Prezentujesz ciekawe ststystyki, i znowu przypisujesz innym zachowania, ktorych nie jestes w stanie dowiesc... Kostkami brukowymi to rzucali gornicy w walce o wczesniejsze emerytury i inne drogie przywileje. Moja matka jest w przedstawionym przez ciebie przedziale wiekowym i wiem, ze nie przeprowadzila zadnej aborcji ( m.in dlatego zyje ). Za komuny konowaly kilka razy namawialy ja na aborcje, bo z ojcem mieli konflikt serologiczny ( Rh+ ojciec i Rh- matka ). Za kazdym raze straszyli ' strasznymi nastepstwami '. Tylko i wylacznie dzieki jej postawie i tym, w co miala sile wierzyc zyja ja i moje rodzenstwo. W nikogo nie rzucala kostkami brukowymi. Swojski rikol napisała: > One na pewno maja ten syndrom, tylko nawet o nim nie wiedza;) Musi im uswiadomi > c > jakis moher. Jak beda mialy pikiete pod oknami wlacznie z rzucaniem kostami > brukowymi (to milosierdzie katolikow tak sie objawia), to od razu poczuja to, c > o > wedlug katolikow powinny. dzisiejsze 60-latki, ktore m.in. tak tlumnie > odwiedzaja ks. Rydzyka, mialy srednio 5-6 aborcji. Jak tam wasze katolickie > babcie, forumowicze? Wyleczyly sie z wiadomego syndromu czy za komunizmu go nie > bylo, bo aborcja byla legalna i nikt nie mowil o 'dzieciach nienarodzonych'? Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: Tragedia na całe życie 19.06.08, 10:57 >Moja matka jest w przedstawionym przez ciebie przedziale wiekowym i >wiem, ze nie przeprowadzila zadnej aborcji ( m.in dlatego zyje ..) Oj, z całym szacunkiem, ty tego na pewno nie wiesz, bo jedyną osoba, która to na 100% wie, jest własnie twoja matka. A raczej nei znam kobiet, ktore rozpowiadają o wczesniejszych aborcjach swoim pózniejszym dzieciom - o tym mówi się bardzo rzadko i zazwyczaj anjblizszej przyjaciółce, ale na pewno nie swoim synom czy corkom...Córki i synowie zresztą również nie mówią o tym matkom...To dziwne, ale tak to działa, z e niestety w Polsce więszkość rodziców nie rozmawia z dziecmi o takich trudnych zreczach i na odwrót. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Tragedia na całe życie 19.06.08, 11:39 Widzialam na wlasne oczy, jak kolesie z Mlodziezy Wszechpolskiej rzucali kostkami brukowymi i butelkami w Parade Rownosci. dziennikarka Polsatu oberwala i wyladowala w szpitalu. Odpowiedz Link Zgłoś
n0e2008 Re: Tragedia na całe życie 19.06.08, 12:18 no co ty, przecież to ostoja polskości, oni by tak nie zrobili! to na pewno prowokacja masońska! Odpowiedz Link Zgłoś
anders76 Re: Tragedia na całe życie 19.06.08, 09:50 Scisle medycznie to porod w tym wieku jest o wiele wiekszym zagrozeniem dla matki niz aborcja. Problemy psychiczne adopcji lub wychowywania dziecka zrodzonego z niechecia a nawet poczuciem krzywdy sa tez niebagatelne i dla matki i dla dziecka i obejmuja zycie obu ludzi. Na dobra sprawe setki tysiecy kobiet plodnych kilkanascie lat temu powinno cierpiec na "syndrom poaborcyjny" ale albo go nie maja albo ukryly go tak gleboko, ze go nie zauwazaja. Ciekawi mnie czemu nikt sie nie zastanawia nad ewentualnym uszkodzeniem psychiki tego niedoszlego ojca. Moze bys sie zastanowila jaka krzywde jemu wyrzadzono pozbawiajac go naleznego mu ojcowstawa ? Odpowiedz Link Zgłoś
mozart ich sehe da keine lösung! 19.06.08, 10:10 1. jesli urodzilaby, musialaby zyc z pietnem k..., zas dziecko z pietnem bekarta. W normalnym kraju mozna na lo lac, lecz nie w katotalibanskiej moherowni. 2. jesli poszla na zabieg, bedzie miec wyrzuty sumienia. Bedzie tez omijac kieckowych jak i facetow szerokim lukiem lub popadnie w jakas skrajnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
i105n2k Re: Tragedia na całe życie 19.06.08, 10:36 Halo halo, za popełnione błędy się płaci, uraz psychiczny to jeden z tych kosztów. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Tragedia na całe życie 19.06.08, 10:48 Czemu za bledy dwoch osob ma placic tylko jedna - kobieta? W przypadku Agaty to nie byl jej blad, chyba ze tym bledem bylo zaufanie koledze. Kolega wykorzystal jej zaufanie i ja zgwalcil (agata potwierdzila to wielokrotnie). Tak jest w 80% przypadkow gwaltow - dokonuja go osoby znajome - ojciec, brat, kolega, sasiad, narzeczony, maz. Wiekszosc gwaltow ma miejsce w domu ofiary, czyli kobieta wpuszcza do domu kogos, komu ufa, a ten ja gwalci. Gwalt Agaty to gwalt na randce, bardzo popularny 'typ' gwaltu. Chlopak nie wzial pod uwage, ze zgoda na spotkanie nie oznacza zgody na seks. Gwaltow - napadow w ciemnej uliczce, jest bardzo malo. Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Tragedia na całe życie 19.06.08, 10:53 Ale o gwalcie pisze tylko Gazeta Wyborcza w sobotnim wydaniu z 7 czerwca. W poniedzialek, 9 czerwca prokuratura zdementowala te 'rewelacje'... ale chwyt socjologiczny GW sie udal. rikol napisała: > Czemu za bledy dwoch osob ma placic tylko jedna - kobieta? W przypadku Agaty to > nie byl jej blad, chyba ze tym bledem bylo zaufanie koledze. Kolega wykorzystal > jej zaufanie i ja zgwalcil (agata potwierdzila to wielokrotnie). Tak jest w 80% > przypadkow gwaltow - dokonuja go osoby znajome - ojciec, brat, kolega, sasiad, > narzeczony, maz. Wiekszosc gwaltow ma miejsce w domu ofiary, czyli kobieta > wpuszcza do domu kogos, komu ufa, a ten ja gwalci. Gwalt Agaty to gwalt na > randce, bardzo popularny 'typ' gwaltu. Chlopak nie wzial pod uwage, ze zgoda na > spotkanie nie oznacza zgody na seks. Gwaltow - napadow w ciemnej uliczce, jest > bardzo malo. Odpowiedz Link Zgłoś
bav Re: Tragedia na całe życie 19.06.08, 11:17 > Halo halo, za popełnione błędy się płaci, uraz psychiczny to jeden z tych kosztów. Błędem było zaufanie tzw. "koledze" oraz "koleżankom". Następnym - tzw. "służbie zdrowia", którą obowiązuje tajemnica Reszta to tylko naprawianie błędów, żeby ich dalej nie mnożyć. A swoją drogą mam nadzieję, że wszyscy winni przekroczenia prawa poniosą przykładne kary Odpowiedz Link Zgłoś
madissa Re: Tragedia na całe życie 19.06.08, 10:47 Oczywiście, będzie cierpieć - gwałt pamięta się przez całe życie. Odpowiedz Link Zgłoś
bav Re: Tragedia na całe życie 19.06.08, 10:58 > kobiety, które usunęły ciążę mają później ogromne problemy psychiczne. Rozumiem, że piszesz o swoim doświadczeniu. A prawda jest taka, że powodem problemów nielicznych kobiet jest wyłącznie presja i prześladowania takich nawiedzonych jak Podstawka, Ty i Wam podobni > Usunięcie ciąży to było rozwiązanie najwygodniejsze dla matki tej 14 latki. Mylisz swoje fantazje z rzeczywistością. Może pora na terapię... > Skutki będzie cierpieć dziewczyna. I duchowe i psychiczne, a istnieje spore > ryzyko, że również fizyczne Cała banda nawiedzonych oszołomów (jak Podstawka, Ty i Wam podobni) bardzo się o to stara, włażąc z butami w nie swoje sprawy. Zajmij się lepiej pedofilią w KK, ojcami porzucającymi swoje dzieci i chłopcami/mężczyznami gwałcącymi dziewczynki/kobiety. Do końca życia będziesz mieć co robić z pożytkiem! Odpowiedz Link Zgłoś
m0cna Re: Tragedia na całe życie 19.06.08, 12:37 > > kobiety, które usunęły ciążę mają później ogromne problemy > psychiczne. > Rozumiem, że piszesz o swoim doświadczeniu. A prawda jest taka, że > powodem problemów nielicznych kobiet jest wyłącznie presja i > prześladowania takich nawiedzonych jak Podstawka, Ty i Wam podobni Zejdź ze mnie. Nie piszę o swoim doświadczeniu. I spróbuj przez chwilę pomyśleć o tym zagadnieniu w oderwaniu od wątków światopoglądowych. Nie wiem czy masz dzieci? Jeżeli tak, to przypomnij sobie swoją ciążę, uczucia, lęki, oczekiwanie. W normalnych okolicznościach kobieta w ciąży myśli o swoim dziecku jako o dziecku nie o płodzie. Już w czasie ciąży rodzi się w niej więź emocjonalna z dzieckiem. To naprawdę nie zależy od światopoglądu. Doświadczają jej katoliczki, muzułmanki i zajadłe ateistki ;-). Bo to jest instynktowne. W przypadku gwałtu, lub jakiejś innej patologii odczucia kobiety będą oczywiście zupełnie inne, zaburzone. Ale nie myśl, że ona nie ma instynktu macierzyńskiego budzonego przez hormony. Nie myśl, że pozbycie się dziecka/płodu będzie dla niej później obojętne. Nie będzie. Można zagłuszać swoje różne problemy i traumy. Można zepchnąć do podświadomości, ale one nie znikną. Ktoś tu rzucił procentami - ile kobiet ma tzw. syndrom poaborcyjny. Tyle, że nie poparł tych procentów żadnymi danymi. Ot, rzucił z sufitu, reszta przeczytała i powtarza dalej i kolejne osoby, zaczynają to "kupować" jako prawdę... > Cała banda nawiedzonych oszołomów (jak Podstawka, Ty i Wam podobni) > bardzo się o to stara, włażąc z butami w nie swoje sprawy. Zajmij > się lepiej pedofilią w KK, ... Cóż, jeśli chodzi o oszołomstwo, to raczej styl Twojej wypowiedzi świadczy o oszołomstwie (bicie piany, brak argumentów, wycieczki osobiste, agresja). m. Odpowiedz Link Zgłoś
bav Re: Tragedia na całe życie 19.06.08, 12:49 m0cna napisała: > Zejdź ze mnie. I to przesłanie zastosuj do siebie i swojego wtrącania się i wymądrzania w nie swoje sprawy > Nie wiem czy masz dzieci? Jeżeli tak, to przypomnij sobie jak wyżej :) > To naprawdę Prawd jest tyle ile ludzi i sytuacji. Ty znasz tylko swoją > Ale nie myśl, że ona nie ma Nie widzę powodu, żebyś "decydowała" ani za mnie, ani nikogo innego > Nie będzie. jak wyżej > Można zagłuszać swoje różne problemy i traumy. Można zepchnąć do podświadomości Nie zagłuszaj swoich problemów i traum - rozwiązuj ;) będzie to z większym pożytkiem, niż zajmowanie się cudzymi problemami! Odpowiedz Link Zgłoś
n0e2008 Re: Tragedia na całe życie 19.06.08, 13:09 ja rzuciłem danymi - w Holandii 10%. nie jestem w stanie teraz tego odnaleźć, ale jak tylko to zrobię dam linka. faktem jest, że jego występowanie jest odwrotnie proporcjonalne do zdecydowania matki na aborcję. im bardziej niezdecydowana wcześniej tym większa szansa jego wystąpienia. dlatego właśnie na zachodzie najpierw konsultowane jest to z psychologiem, który stara się zniechęcić dziewczynę, dopiero później jak się upiera przeprowadzany jest zabieg. twierdzisz, że pozbycie się dziecka nie będzie obojętne dla matki. może będzie, może nie. to wszystko zależy od niej samej. dlatego decyzja powinna być indywidualna. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 10:09 agnieslawa napisała: > czarne pasożyty mają najmniej do powiedzenia- nigdy nie mieli > rodziny i nie wiedzą i le trudu i pieniędzy trzeba włożyć w jej > utrzymanie. sam poród dla tej dziewczyny to byłby szok! > czarne potwory do wora!!!!!!!!!! Większość tzw. feministek też niewiele wie o życiu bo są tak urodziwe że albo zostają lesbijkami albo co najwyżej mają wibrujących przyjaciół z plastiku. A decydować o rodzinach chcą. Odpowiedz Link Zgłoś
myszo-skoczek Re: Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 10:17 niestety - nie ma zasady są takie jak z pro-life, że worek na głowę, ale i są bardzo ładne, dobrze wykształcone i świetnie zarabiające jak już nie ma argumentów to takich rzeczy zaczynasz się czepiać Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 10:18 myszo-skoczek napisała: > niestety - nie ma zasady > > są takie jak z pro-life, że worek na głowę, ale i są bardzo ładne, dobrze > wykształcone i świetnie zarabiające > > jak już nie ma argumentów to takich rzeczy zaczynasz się czepiać A jaki jest argument czepiania się kościoła? Że wykonują to do czego kościół zaostał powołany? Próbują chronić ludzkie życie? Odpowiedz Link Zgłoś
myszo-skoczek Re: Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 10:22 siłą jakim prawem - mnie, ateistce kościół ma się wpi*przać w życie?? ja embrionu nie uznaję za człowieka Odpowiedz Link Zgłoś
n0e2008 Re: Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 10:47 tzn, że jak w średniowieczu łamano ludzi kołem żeby się przyznali do czarów to w ten sposób chroniono ludzkie życie? to ja dziękuję za taką ochronę. Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Re: Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 15:50 straszne. muszę zbrzydnąć, żeby być prawdziwą feministką? Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.resistance Biskupi staja w obronie 19.06.08, 07:17 bandyckich gwałcicieli, nareszcie ujawnili swoja ideologię. Odpowiedz Link Zgłoś
slavko.matejovic Re: Biskupi staja w obronie 19.06.08, 07:49 Gwałtu nie było, półtora tygodnia temu sama Wyborcza to napisała! Odpowiedz Link Zgłoś
biedrona1333 Re: Biskupi staja w obronie 19.06.08, 08:44 gwałt nie gwałt co za różnica chciała to usunęła i już Odpowiedz Link Zgłoś
gyubalwahazar Jan Paweł II też był biskupem!!! 19.06.08, 09:08 TVN24 też ma nieco inne wiadomości na ten temat: www.tvn24.pl/12690,1554154,0,2,wiadomosc.html Tak jak sławetna Magda K z piosenki Hołdysa, każda będzie teraz udawać zgwałconą aby wykonać aborcję i zniszczyć chłopakowi życie fałszywymi oskarżeniami. Ta cała mamusia Agatki niech się nie kompromituje. Nikt nie musi pytać jej o zgodę w sprawie publikacji faktów jakie mają miejsce w szpitalach lub sądach. slavko.matejovic napisał: > Gwałtu nie było, półtora tygodnia temu sama Wyborcza to napisała! Odpowiedz Link Zgłoś
ciaxp Nie mieszaj gnoju Jego do tego! 19.06.08, 09:15 Do tej bezsensownej nagonki i próby zaszczucia dziewczyny i jej rodziców nie mieszj JPII. Macie to do siebie że aby obronić swoją brudną działalność wygrzebiecie nieboszczyka i nie zawahacie się aby i Jego nie pobródzić tą wstrętną sprawą. Wstrętną w tym sensie co zrobili paranoicy z tzw. ugrópowań broniących życia.Brońcie plemniki stracone bezpowrotnie przez waszych kleryków i innych " Ojców duchownych". Odpowiedz Link Zgłoś
gyubalwahazar Zacytuj więc nauki JPII w sprawie aborcji!!! 19.06.08, 09:29 Chętnie wycierasz sobie gębę Papieżem, ale gdy trzeba w praktyce zastosować Jego nauki, to uciekasz w demagogię. Od gnojów wyzywasz, do jego nauk sięgnąć maluczkim nie pozwalasz. Owszem nie dorastam Mu do pięt, ale wiem że aborcji On by nie pochwalił. ciaxp napisał: > Do tej bezsensownej nagonki i próby zaszczucia dziewczyny i jej > rodziców nie mieszj JPII. Macie to do siebie że aby obronić swoją > brudną działalność wygrzebiecie nieboszczyka i nie zawahacie się aby > i Jego nie pobródzić tą wstrętną sprawą. Wstrętną w tym sensie co > zrobili paranoicy z tzw. ugrópowań broniących życia.Brońcie plemniki > stracone bezpowrotnie przez waszych kleryków i innych " Ojców > duchownych". Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Zacytuj więc nauki JPII w sprawie aborcji!!! 19.06.08, 09:32 Przypominam dyskretnie, że w tym kraju nie ma obowiązku wielbienia JPII. Ja np nie wielbię, a wręcz uważam go za koszmarnego szkodnika. A najbardziej to się popisał jak nawoływał do rodzenia dzieci z gwałtu na Bałkanach Odpowiedz Link Zgłoś
gyubalwahazar Re: Podobnie GW!!! 19.06.08, 09:41 Właśnie o to mi chodziło. Super zreferowałaś gulciu poglądy Gazety Wyborczej na te sprawy. Twierdzą że Papież jest święty, santo subito wypisywali, ale gdy przychodzi do konkretów to szkodnik. Prywatnie uważam że ktoś kto nie ma uwielbienia dla Jana Pawła II jest moralnie podejrzany, zaś ktoś kto mówi o Nim szkodnik, jest zwyrodnialcem kompletnym. gulcia77 napisała: > Przypominam dyskretnie, że w tym kraju nie ma obowiązku wielbienia > JPII. Ja np nie wielbię, a wręcz uważam go za koszmarnego szkodnika. > A najbardziej to się popisał jak nawoływał do rodzenia dzieci z > gwałtu na Bałkanach Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Podobnie GW!!! 19.06.08, 09:48 Chrzanisz. GW jest zwykłą gazetą, taką samą jak Rzepa Dziennik, nawiedzone gazetki katolickie, Viva czy też fakty i mity. Zrozumże, że przynajmniej teoretycznie ten kraj jest świecki i zapewnia się wolność słowa i wyznania. Jeśli GW ma taki nakład jaki ma, to pewnie jest na nią zapotrzebowanie społeczne. A to moze znaczyć, ze z tym 95% katolicyzmem w kraju jest coś nie tak. Proponuję odciąć KK od wszelkich dotacji państwowych, a wiernych opodatkować, lub utrzymywać KK tylko i wyłącznie z dobrowolnych datków (jak to np jest u Świadków Jehowy). To będzie najlepszy probier tej mitologicznej religijności Polaków. Co do obwoływania JPII świętym - wybacz, to był zwykły klecha tylko trochę lepszy aktor niż inni, bo w tym kierunku wykształcony. Odpowiedz Link Zgłoś
abrahadabra może już czas odbrązowić JPII? 19.06.08, 10:02 z tymi bałkanami to było zwykłe chamstwo. ma jeszcze trochę na sumieniu - pedofilia w ameryce pólnocnej, likwidacja tzw. teologii wyzwolenia i przy okazji trzymanie komitywy z hierarchia - ameryka południowa, afryka - zakaz stosowania prezerwatyw, sprawa AIDS + utrata wpływów, azja i australia - tam nigdy nie byli mocni i nie są. a w europie postać wysoce kontrowersyjna, to tylko w polsce takie uwielbienie i stawianie pomników. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: może już czas odbrązowić JPII? 19.06.08, 10:08 Oj to prawda. A jak się czasem na forum zapytam co taekiego konkretnie dobrego zrobił, to odpowiada się stekiem bzdur, że pomógł nam zrzucić z siebie komunizm. Guzik prawda, Polacy sami z tym sobie poradzili, kiedy papa odpoczywał po kolejnych wycieczkach w Castel Gandolfo Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: może już czas odbrązowić JPII? 19.06.08, 10:10 bzdury pleciesz... myslisz, ze ten jeden czlowiek, atakowany, wysmiewany i obrazany - takze za zycia - moglby sam zbawic caly swiat. A i tak udalo mu sie zrobic w balona niejednego komucha, nacjonaliste, czy zaslepionego ideologicznie idiote. Robil wiecej, niz TY i juz przez samo to nalezy mu sie szacuneczek... myslisz, ze o wszystkim byl informowany ??? poczytaj, co mowi, staraj sie to zastosowac w swoim zyciu, a zobaczysz, jakie to przynosi efekty. Lub przeciwnie : zapoznaj sie z tym, co robil i mowil - i czyn przeciwnie. Masz prawo. abrahadabra napisał: > z tymi bałkanami to było zwykłe chamstwo. > ma jeszcze trochę na sumieniu - pedofilia w ameryce pólnocnej, > likwidacja tzw. teologii wyzwolenia i przy okazji trzymanie komitywy > z hierarchia - ameryka południowa, afryka - zakaz stosowania > prezerwatyw, sprawa AIDS + utrata wpływów, azja i australia - tam > nigdy nie byli mocni i nie są. a w europie postać wysoce > kontrowersyjna, to tylko w polsce takie uwielbienie i stawianie > pomników. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: może już czas odbrązowić JPII? 19.06.08, 10:11 I znów komunały zamiast konkretów... Odpowiedz Link Zgłoś
abrahadabra Re: może już czas odbrązowić JPII? 19.06.08, 10:19 sam też był zaślepiony ideologicznie. wygłaszać takie teksty po tym co sie działo na bałkanach to trzeba nie mieć sumienia... w Polsce co dobrego zrobił? Czy to, że reformy Vaticanum Secundo do na sprawie nie dotarły i, że krk w kwestiach społecznych jest tak gdzieś w latach 20-30 XX w. to to jest dobre? A krk z komuną jakoś tak dobrze sie jednak dogadywał... troche za darmo krk wziął na ziemiach zachodnich, troche po prawosławnych i po unitach, troche na warmii i mazurach. Po mojemu to krk miał układ z władzą i sobie wzajemnie w droge nie wchodzili i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: może już czas odbrązowić JPII? 19.06.08, 10:22 Tiaaaa... za komuny, w SB byl taki specjalny departament, co preparowaniem takich 'rewelacji' odplatnie sie zajmowal... Widze, ze podniecaja cie jeszcze ich chore produkty. > A krk z komuną jakoś tak dobrze sie jednak dogadywał... troche za > darmo krk wziął na ziemiach zachodnich, troche po prawosławnych i po > unitach, troche na warmii i mazurach. > Po mojemu to krk miał układ z władzą i sobie wzajemnie w droge nie > wchodzili i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
abrahadabra Re: może już czas odbrązowić JPII? 19.06.08, 10:26 wiem, że prawda bywa trudna... stosowanie wyparcia jako figury psychologicznej świadczy o problemach z jej przyjęciem. Odpowiedz Link Zgłoś
gyubalwahazar Nie można wielbić JP2 i "swobody wyboru"!!! 19.06.08, 10:55 Nie chciałem dyskusji o Papieżu! Chciałem jedynie przypomnieć że był On przeciwko aborcji i homoseksualizmowi. Uważał homoseksualistów za ludzi chorych, których trzeba leczyć. GW trąbiła o tym jaki był wspaniały i jak to trzeba pamietać Jego nauki. Niech więc teraz stosuje Jego nauki, a nie wciska mi (pseudo)swobody wyboru. Tylko o to mi chodziło. Nie chcę dyskutować o fałszywkach i prowokacjach jakie zmontowano pod Jego adresem. abrahadabra napisał: > wiem, że prawda bywa trudna... stosowanie wyparcia jako figury > psychologicznej świadczy o problemach z jej przyjęciem. Odpowiedz Link Zgłoś
abrahadabra może JPII to jednak nie święty a zwykły człek? 19.06.08, 11:16 to, że się w Polsce urodził to może trochę mało aby zostać świętym krk... Może czas nauczyć się żyć z tą świadomością i zabrać sie za własny rozwój moralny oraz zacząć samemu dochodzić prawd wiary, zamiast ślepo wierzyć drugiemu człowiekowi, który już przez sam fakt, że jest człowiekiem, jest omylny... No chyba, że dla katoli w RP to było wcielenie boga na ziemi ale to juz herezja zalatuje... Mam radę zapytajcie Belzebuba z Torunia on wie, on wszystko wie to teraz przewodnik dusz zbłąkanych które prowadzi ścieżką prawdy do światłości... Odpowiedz Link Zgłoś
gyubalwahazar To był święty człowiek!!! 19.06.08, 11:46 Czytaj regularnie GW a się dowiesz dlaczego był święty. GW szczegółowo relacjonuje przebieg beatyfikacji. Szkoda jedynie że sama nie potrafi zastosować Jego nauk!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 To, że ty tak twierdzisz - skłania do sceptycyzmu. 19.06.08, 16:13 Dlaczego większość ludzi myślących i budzacych szacunek jest najczęściej jakoś sceptyczna wobec boskości nauk JPII, zaś najwięksi jej wyznawcy to - mówiąc bez ogródek - fanatycy i kanalie? Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: To, że ty tak twierdzisz - skłania do sceptyc 19.06.08, 16:17 nazwiska tych rzekomo 'myslacych i budzacych szacunek' prosze... nick3 napisał: > > Dlaczego większość ludzi myślących i budzacych szacunek jest > najczęściej jakoś sceptyczna wobec boskości nauk JPII, zaś najwięksi > jej wyznawcy to - mówiąc bez ogródek - fanatycy i kanalie? Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 reminder dla nick3 §!§! 19.06.08, 17:35 swojski_fr_1 napisał: nazwiska tych rzekomo 'myslacych i budzacych szacunek' prosze... > > nick3 napisał: > > > > > Dlaczego większość ludzi myślących i budzacych szacunek jest > > najczęściej jakoś sceptyczna wobec boskości nauk JPII, zaś > najwięksi > > jej wyznawcy to - mówiąc bez ogródek - fanatycy i kanalie? Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: reminder dla nick3 §!§! 20.06.08, 10:07 No dobra Nick3 - podaj choc jedno imie, lub nawek ksywke... swojski_fr_1 napisał: > swojski_fr_1 napisał: > > nazwiska tych rzekomo 'myslacych i budzacych szacunek' prosze... > > > > > > nick3 napisał: > > > > > > > > Dlaczego większość ludzi myślących i budzacych szacunek jest > > > najczęściej jakoś sceptyczna wobec boskości nauk JPII, zaś > > najwięksi > > > jej wyznawcy to - mówiąc bez ogródek - fanatycy i kanalie? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr228 Breżniew i Ali Aqca to twoi bohaterowie!!! 20.06.08, 09:00 Breżniew i Ali Aqca byli najbardziej sceptyczni wobec JP2. Z zajadłości twoich wypowiedzi wnioskuję że chętnie byś do nich dołączył. nick3 napisał: > > Dlaczego większość ludzi myślących i budzacych szacunek jest > najczęściej jakoś sceptyczna wobec boskości nauk JPII, zaś najwięksi > jej wyznawcy to - mówiąc bez ogródek - fanatycy i kanalie? Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.resistance Jak również głosno było 19.06.08, 12:50 że jasko pawełek ukrywał pedofilów w sutannach przenosząc ich na inne placówki działając jak to ładnie określacie dla dobra kościoła. Luzuj chłopie z takim autorytetem bo z nie go żaden. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: może już czas odbrązowić JPII? 19.06.08, 11:44 do tego kosciol popieral Pinocheta i Hitlera Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: może już czas odbrązowić JPII? 19.06.08, 11:52 a moze jeszcze cesarza Japonii i Stalina... Bzdury pleciesz. Policz ile ksiezy zostalo zamordowanych przez wymienione przez Ciebie totalitaryzmy. Gdyby Kosciol popieral np. Hitlera, jak piszesz, to co w Auschwitz robil Maksymilian Maria Kolbe i inni ? rikol napisała: > do tego kosciol popieral Pinocheta i Hitlera Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: może już czas odbrązowić JPII? 19.06.08, 11:56 Maksymiliam Kolbe redagowal Rycerza Niepokalanej, obrzydliwa gazetke nacjonalistyczna i antysemicka. Padl ofiara wlasnego antysemityzmu. Skad mial wiedziec, ze nie tylko Zydzi beda ginac? Jak to sie mowi 'rewolucja pozera wlasne dzieci'. Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: może już czas odbrązowić JPII? 19.06.08, 12:06 no tak, juz zapomnialem, za komuny byla taka wersja wydarzen, ze II wojne swiatowa zorganizowal Papiez, a ostatnio rosyjski MSZ, ze II wojne swiatowa rozpetali Polacy... za komuny byl nawet taki film... hmm... ' Jak rozpetalem II wojne swiatowa' o niejakim Brzeczyszcykiewiczu ... tia, Kolbe to antysemicki zbrodniarz, ofiara wlasnego antysemityzmu. Ciekawe. rikol napisała: > Maksymiliam Kolbe redagowal Rycerza Niepokalanej, obrzydliwa gazetke > nacjonalistyczna i antysemicka. Padl ofiara wlasnego antysemityzmu. Skad mial > wiedziec, ze nie tylko Zydzi beda ginac? Jak to sie mowi 'rewolucja pozera > wlasne dzieci'. Odpowiedz Link Zgłoś
gordon30 Re: może już czas odbrązowić JPII? 19.06.08, 12:28 swojski: Przebywając w Rzymie założył wraz z kolegami w 1917 stowarzyszenie osób świeckich Rycerstwo Niepokalanej (Militia Immaculatae), zajmujących się apostolstwem pod znakiem Maryi. Aby realizować cele stowarzyszenia i utrzymywać kontakt z jego członkami od stycznia 1922 wydawał w Krakowie miesięcznik "Rycerz Niepokalanej". Rycerz Niepokalanej:Gazeta oskarżana była o sianie skrajnego nacjonalizmu i antysemityzmu. To na jej łamach pojawiały się wezwania do zsyłki Żydów na Madagaskar. Kontrowersje wokół czasopisma dotyczą głównie sprawy antysemityzmu. "U jego źródła możemy spokojnie postawić występną mafię, której na imię masoneria" - "Ręką zaś, która tym wszystkim manewruje do jasno określonego, swojego samolubnego celu, to - jak coraz wyraźniej wykazują dociekania - wszechświatowe żydostwo" - pisano w "Rycerzu Niepokalanej" w roku 1936. W roku 1952 pismo w Polsce przestało się ukazywać, gdyż komuniści zakazali jego działalności. W roku 1971 polscy franciszkanie z Włoch zaczęli wydawać Rycerza Niepokalanej dla Polaków mieszkających we Włoszech. "Włoski Rycerz" ukazuje się nadal regularnie, pomimo, że od 1981 r. wznowiono wydawanie Rycerza Niepokalanej w Niepokalanowie. swojski_fr_1 napisał: > no tak, juz zapomnialem, za komuny byla taka wersja wydarzen, ze II > wojne swiatowa zorganizowal Papiez, a ostatnio rosyjski MSZ, ze II > wojne swiatowa rozpetali Polacy... > > za komuny byl nawet taki film... hmm... ' Jak rozpetalem II wojne > swiatowa' o niejakim Brzeczyszcykiewiczu ... > > tia, Kolbe to antysemicki zbrodniarz, ofiara wlasnego antysemityzmu. > Ciekawe. > > > > rikol napisała: > > > Maksymiliam Kolbe redagowal Rycerza Niepokalanej, obrzydliwa > gazetke > > nacjonalistyczna i antysemicka. Padl ofiara wlasnego > antysemityzmu. Skad mial > > wiedziec, ze nie tylko Zydzi beda ginac? Jak to sie > mowi 'rewolucja pozera > > wlasne dzieci'. Odpowiedz Link Zgłoś
n0e2008 Re: może już czas odbrązowić JPII? 19.06.08, 11:59 to co mówisz, świadczy tylko o tym, że szeregowi księża potrafili postępować zgodnie z zasadami jakie głosili. co do hierarchów: imges.webpark.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
demonsbaby Re: Jan Paweł II też był biskupem!!! 19.06.08, 09:41 Co do podawania faktów tu się mylisz. Dane osobowe (a tym samym kontaktowe) podlegają ustawie o ochronie danych osobowych. Personel medyczny nie ma prawa udostępniac żadnych informacji w tym zakresie jak osobom i instytucjom do tego celu uprawnionym (czytaj: opiekunom prawnym lub strukturom MSWiA prowadzących dochodzenie w konkretnej sprawie). A ta rzekomo "skompromitowana" w twoim lekko fanatycznym umysłku kobieta - matka dziecka zmuszanego przez psycho-katoli do porodu - zachowała się zgodnie z własną klauzulą sumienia (czytaj: ratowała własne niepełnoletnie dziecko przed konsekwencjami głupoty). Jako matka równiez ratowałabym własne dziecko, a nie narodzonego jeszcze wnuka / wnuczki. Odpowiedz Link Zgłoś
gyubalwahazar Odpowiedzialność za własne czyny. 19.06.08, 10:13 Sama się mylisz! Dziennikarz ma prawo zdobywać ciekawe informacje tak jak umie. Jeśli np. ktoś zdobędzie informacje że polityk o inicjałach LK jest alkoholikiem, to ją poda bez względu na wszystko. Podpowiem Ci jeszcze nie widziałym danych ani "Agatki" ani chłopaka, ani matki. (Agatkę nazwałbym raczej Magdą K z piosenki Hołdysa). Nie ma więc szans na żadne pieniądze za opublikowanie danych dla przedsiębiorczej mamuśki. Starczy że zabieg był na koszt podatnika. Ratowałabyś dziecko przed niewygodą i odpowiedzialnością za własne czyny. Godzisz się nawet na (prawdopodobnie) fałszywe oskarżenia wobec chłopaka, aby to osiągnąć. Postawę przeciwną nazywasz fanatyzmem. Przemyśl to!!! demonsbaby napisała: > Co do podawania faktów tu się mylisz. Dane osobowe (a tym samym > kontaktowe) podlegają ustawie o ochronie danych osobowych. Personel > medyczny nie ma prawa udostępniac żadnych informacji w tym zakresie > jak osobom i instytucjom do tego celu uprawnionym (czytaj: opiekunom > prawnym lub strukturom MSWiA prowadzących dochodzenie w konkretnej > sprawie). > > A ta rzekomo "skompromitowana" w twoim lekko fanatycznym umysłku > kobieta - matka dziecka zmuszanego przez psycho-katoli do porodu - > zachowała się zgodnie z własną klauzulą sumienia (czytaj: ratowała > własne niepełnoletnie dziecko przed konsekwencjami głupoty). Jako > matka równiez ratowałabym własne dziecko, a nie narodzonego jeszcze > wnuka / wnuczki. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Odpowiedzialność za własne czyny. 19.06.08, 11:49 Agata nie jest osoba publiczna. Zeby podawac jakiekolwiek informacje o osobie prywatnej (np. dane osobowe), trzeba miec na to jej zgode. Nawet zdjecia nie wolno umiescic bez zgody. Agata powiedziala wielokrotnie, ze byla zgwalcona. Jesli wiesz, ze bylo inaczej, idz zeznawac. Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Odpowiedzialność za własne czyny. 19.06.08, 11:53 ta 14-latka nie ma na imie Agata. prokuratura ma zeznania, i na ich podstawie juz 9 czerwca zdementowala GW klamstwo o rzekomym gwalcie. rikol napisała: > Agata nie jest osoba publiczna. Zeby podawac jakiekolwiek informacje o osobie > prywatnej (np. dane osobowe), trzeba miec na to jej zgode. Nawet zdjecia nie > wolno umiescic bez zgody. > > Agata powiedziala wielokrotnie, ze byla zgwalcona. Jesli wiesz, ze bylo inaczej > , > idz zeznawac. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Odpowiedzialność za własne czyny. 19.06.08, 12:04 Prokuratura nic nie dementuje. Moze najwyzej stwierdzic, ze nie ma wystarczajacych dowodow, zeby postawic kogos w stan oskarzenia - co przy gwaltach jest bardzo czeste, chyba ze gwalciciel zmasakruje ofiare. Standardowa obrona gwalcicieli jest taka, ze kobieta zgodzila sie na seks. Jesli Agata nie miala obdukcji, nie ma dowodow oprocz jej zeznan. A poniewaz gwalt jest bez swiadkow, sad wydaje wyrok uniewinniajacy. Wyrok uniewinniajacy oznacza, ze nie ma wystarczajacych dowodow, zeby kogos skazac. Nie oznacza to, ze gwaltu nie bylo, oznacza to jedynie, ze nie zebrano dowodow pozwalajacych skazac gwalciciela. Gwalt to zbrodnia doskonala. Nie wiem, czy pamietasz, ze Slowika wsadzili na 8 lat, mimo ze wszyscy wiedzieli, ze powinien dostac wiecej - nie bylo dowodow na inne przestepstwa. Al Capone siedzial za oszustwa podatkowe, bo nie potrafili mu udowodnic dzialalnosci mafijnej. 10% przypadkow morderstw w Polsce pozostaje nierozwiazanych - czy to oznacza, ze te osoby nie zostaly zamordowane? Przeciez ktos tych ludzi zabil - ale nie wiadomo kto - i mordercy chodza wolno. Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Odpowiedzialność za własne czyny. 19.06.08, 12:08 no jezeli PROKURATURA NIE MA WYSTARCZAJACYCH MATERIALOW, by wszczac postepowanie, to jakim prawem Gazeta Wyborcza klamie o 'zgwalconej 1'-latce '. Gazeta Wyborcza zmanipulowala oswiadczenie prokuratury pod wlasne ideologicznie sluszne poglady. I ty w tej tresci. rikol napisała: > Prokuratura nic nie dementuje. Moze najwyzej stwierdzic, ze nie ma > wystarczajacych dowodow, zeby postawic kogos w stan oskarzenia - co przy > gwaltach jest bardzo czeste, chyba ze gwalciciel zmasakruje ofiare. Standardowa > obrona gwalcicieli jest taka, ze kobieta zgodzila sie na seks. Jesli Agata nie > miala obdukcji, nie ma dowodow oprocz jej zeznan. A poniewaz gwalt jest bez > swiadkow, sad wydaje wyrok uniewinniajacy. Wyrok uniewinniajacy oznacza, ze nie > ma wystarczajacych dowodow, zeby kogos skazac. Nie oznacza to, ze gwaltu nie > bylo, oznacza to jedynie, ze nie zebrano dowodow pozwalajacych skazac > gwalciciela. Gwalt to zbrodnia doskonala. Nie wiem, czy pamietasz, ze Slowika > wsadzili na 8 lat, mimo ze wszyscy wiedzieli, ze powinien dostac wiecej - nie > bylo dowodow na inne przestepstwa. Al Capone siedzial za oszustwa podatkowe, bo > nie potrafili mu udowodnic dzialalnosci mafijnej. 10% przypadkow morderstw w > Polsce pozostaje nierozwiazanych - czy to oznacza, ze te osoby nie zostaly > zamordowane? Przeciez ktos tych ludzi zabil - ale nie wiadomo kto - i mordercy > chodza wolno. Odpowiedz Link Zgłoś
mal111 Re: Odpowiedzialność za własne czyny. 19.06.08, 13:10 swojski, ty w ogóle czasem myślisz? Odpowiedz Link Zgłoś
gruzlica Re: Odpowiedzialność za własne czyny. 19.06.08, 13:37 mal111 napisała: > swojski, ty w ogóle czasem myślisz? Co ty, swojski jest fajny facet, on najpierw swoja dziewczyne uswiadomil a dopiero potem skonsumowal, a ona mu we wszystko uwierzyla. Co by bylo gdyby ja nabujal( no ale taka opcja nie wchodzi oczywiscie w rachube, on NIE!) Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Odpowiedzialność za własne czyny. 19.06.08, 14:17 Jeszcze jeden przyklad. Co roku w Polsce kradnie sie tysiace komorek, samochodow i innych dobr. Wiekszosc sprawcow nie zostaje znaleziona. Czy to oznacza wedlug ciebie, ze tych rzeczy nikt nie ukradl, ci ludzie to sobie wymyslili i trzeba postawic ich przed sadem za falszywe zeznania? Wiesz co to jest wykrywalnosc? Otoz, wykrywa sie sprawcow tylko pewnego procenta przestepstw, reszta chodzi wolno i dalej kradnie/gwalci/zabija. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr228 To jakiś obłęd. Mam nadzieję że żartujesz!!!! 20.06.08, 00:05 rikol napisała: Zamierzasz wskazywać losowo złodzieja? Proponuję zacząć od pijaków. Już Bareja powiedział, że każdy pijak to złodziej. > Jeszcze jeden przyklad. Co roku w Polsce kradnie sie tysiace komorek, samochodo > w > i innych dobr. Wiekszosc sprawcow nie zostaje znaleziona. Czy to oznacza wedlug > ciebie, ze tych rzeczy nikt nie ukradl, ci ludzie to sobie wymyslili i trzeba > postawic ich przed sadem za falszywe zeznania? Wiesz co to jest wykrywalnosc? > Otoz, wykrywa sie sprawcow tylko pewnego procenta przestepstw, reszta chodzi > wolno i dalej kradnie/gwalci/zabija. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Jan Paweł II też był biskupem!!! 19.06.08, 10:41 Piosenka to fikcja. Jesli nie odrozniasz fikcji od prawdy, to jestes na poziomie dziecka z przedszkola, bo wlasnie dzieci maja problemy z odroznieniem bajek od rzeczywistosci. W zwiazku z tym oszczedz sobie i innym czasu i przestan bajac. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr228 Piosenka o Magdzie K. jest bardzo prawdziwa!!! 20.06.08, 08:17 Za malutka jesteś aby znać piosenkę Hołdysa o Magdzie K. Jest ona bardzo prawdziwa. Hołdys chyba kiedyś mówił, że sprawa została z życia wzięta. Podpowiem Ci że sprawa "Agatki" to też fikcja. (GW wszystko pozmieniała dla z powodów wyższej konieczności). Ani Agatki, ani Magdy K. nigdy nie spotkałem. Ostrzeżenie jest takie, że lepiej się od takich kobiet trzymać z daleka, bo łatwo im przychodzi konfabulować oskarżenia. rikol napisała: > Piosenka to fikcja. Jesli nie odrozniasz fikcji od prawdy, to jestes na poziomi > e > dziecka z przedszkola, bo wlasnie dzieci maja problemy z odroznieniem bajek od > rzeczywistosci. W zwiazku z tym oszczedz sobie i innym czasu i przestan bajac. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Jan Paweł II też był biskupem!!! 19.06.08, 11:46 Bzdury piszesz. Jest tajemnica lekarska, sa prawa pacjenta. Na tej podstawie ludzie ida do lekarza i ufaja mu. Gdyby nie bylo tajemnicy lekarskiej, rownie dobrze moglbys informacje o swoich chorobach powiesic na slupie ogloszeniowym. A z informacji o stanie zdrowia chetnie skorzystaja firmy ubezpieczeniowe - odmowia ci ubezpieczenia lub naloza wyzsza stawke. Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Jan Paweł II też był biskupem!!! 19.06.08, 11:48 jak cos ukryjesz przed firma ubezpieczeniowa, i potem to wyjdzie - to owszem skladke placilas nizsza, ale odszkodowania NI MA. rikol napisała: > Bzdury piszesz. Jest tajemnica lekarska, sa prawa pacjenta. Na tej podstawie > ludzie ida do lekarza i ufaja mu. Gdyby nie bylo tajemnicy lekarskiej, rownie > dobrze moglbys informacje o swoich chorobach powiesic na slupie ogloszeniowym. > A > z informacji o stanie zdrowia chetnie skorzystaja firmy ubezpieczeniowe - > odmowia ci ubezpieczenia lub naloza wyzsza stawke. Odpowiedz Link Zgłoś
gruzlica Re: Jan Paweł II też był biskupem!!! 19.06.08, 11:53 swojski_fr_1 napisał: > jak cos ukryjesz przed firma ubezpieczeniowa, i potem to wyjdzie - > to owszem skladke placilas nizsza, ale odszkodowania NI MA. > > > > znowu nie pojmujesz, ze miedzy tajemnica lekarska a ukryciem wlasnych danych przed ubezpieczeniem jest roznica kolosalna. Gdyby moj maz zdradzal historie chorob swoich pacjentow i napuszczal na nich ksiezy ubezpieczenia czy cos tam jeszcze, to stracil by swoje uprawnienia i tak byc powinno i tak faktycznie jest na zachodzie Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Jan Paweł II też był biskupem!!! 19.06.08, 11:54 Firmy nigdy nie chca placic odszkodowan, wiec wymyslaja cuda, to wszystkim wiadomo, niezaleznie, czy chodzi o zdrowie czy ukradziona torebke. Stad potrzebna jest panstwowa sluzba zdrowia, dla ludzi chorych, ktorych zadna firma nie chce ubezpieczyc. Ale pomysl, ze np. ktos jest chory na AIDS i to zostanie ujawnione. Wyobrazasz sobie gehenne, jaka bedzie przezywac ta osoba? Poza tym, po co sasiedzi maja wiedziec, ze dawno temu zlapales chorobe przenoszona droga plciowa (nawet jesli sie juz z niej wyleczyles)? Odpowiedz Link Zgłoś
maczimo [...] 19.06.08, 07:51 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
abrahadabra Biskupi tak samo bronili ubeków w swoich szeregach 19.06.08, 08:49 po lustracji wzięli, jako hierarchowie, całą winę na siebie. Dobrze wiedza, że ich ludzie nie znają, jest do nich daleko i po drodze są wysokie płoty wkoło pałaców biskupich. Ale jak by wyszło na takim podhalu, podlasiu bądź zamojszczyźnie, że to pleban donosił uuuuu to niejedna plebania z dymem by poszła. W zamkniętych wiejskich społecznościach często tylko pleban był z zewnątrz - wyśmienity materiał na agenta. Mam nadzieje, że w tej sprawie x podstawce postawia zarzuty i go skarzą. Odpowiedz Link Zgłoś
gyubalwahazar Jacy ubecy? Co to za bzdury? 19.06.08, 09:23 Naćpałeś się albo co? Staraj się pisać konkretnie. Majaki o pałacach biskupich są nie na miejscu. PiS z Rydzykiem lansowali jednego ubeka na wysokie stanowisko w Kościele, ale sprawę przegrali. abrahadabra napisał: > po lustracji wzięli, jako hierarchowie, całą winę na siebie. > Dobrze wiedza, że ich ludzie nie znają, jest do nich daleko i po > drodze są wysokie płoty wkoło pałaców biskupich. > Ale jak by wyszło na takim podhalu, podlasiu bądź zamojszczyźnie, że > to pleban donosił uuuuu to niejedna plebania z dymem by poszła. > W zamkniętych wiejskich społecznościach często tylko pleban był z > zewnątrz - wyśmienity materiał na agenta. > > Mam nadzieje, że w tej sprawie x podstawce postawia zarzuty i go > skarzą. Odpowiedz Link Zgłoś
abrahadabra Re: Jacy ubecy? Co to za bzdury? 19.06.08, 09:53 a jak skończyła się lustracja kościoła? nie rozśmieszaj mnie, gdyby wierni sie dowiedzieli, że przez donosy proboszcza łamano ludziom życie to uwierz mi w okolicach gdzie pół wioski to rodzina niejedna plebania by z dymem poszła. Kler dobrze o tym wiedzial i dlatego sprawę uciszono a ewentualne "nieprawidłowości" biskupi wzięli na siebie. P.S. ale to temat nie na to forum. Tutaj problemem jest wścibstwo kleru ze szczególnym wskazaniem na x podstawkę z lublina. Odpowiedz Link Zgłoś
aazz67 Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 07:24 Nie jestem biskupem, księdzem i myślę w miare logicznie. Pomijam Agatę i całość sytuacji. Szkoda tego maluszka - pojawił sie nie w tym miejscu i czasie. Jako matka bardzo bym chciała, żeby w końcu szkoły zaczęły naprawdę uswiadamiać, jak zapobiegać ciąży, żeby wtłoczyć do głów, ze aborcja nie jest metodą antykoncepcyjną. A taką się staje, jeśli dziecko w ciąży zostaje postawione pod scianą, przez sytuacje, matkę, czy otoczenie. Biedna Agata, biedny jej maluszek. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa0181 [...] 19.06.08, 09:46 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mal111 Re: Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 11:21 sama jesteś świnią dzieciątkiem to tu jest Agata, blastocysta to nie dzieciątko Odpowiedz Link Zgłoś
piotr228 Dziecko szybko zaczyna być dzieckiem!!! 20.06.08, 09:45 Podczas aborcji w 12stym tygodniu wydłubuje się rączki, nóżki, główkę..... Agatka zaś już nigdy nie będzie dzieciątkiem (niestety). Żal mi ich wszystkich trojga. Tylko tej starej wiedźmy mi nie żal. Znam przypadek kiedy matka zmusiła (nieletnią) córkę do aborcji. Obie są już stare. Córka dzieci nie ma, mieszka zagranicą. Matki znać nie chce i nie widziała jej od lat. Tak to bywa w tym życiu. > > dzieciątkiem to tu jest Agata, blastocysta to nie dzieciątko Odpowiedz Link Zgłoś
adamczyks Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 07:28 agora juz dawno nie jest zainteresowana faktami tylko dopasowaniem faktow pod ideologie 1. agata nei byla zgwalcona 2. agata nie wiedzala czy chce usunac ciaze - chciala tego jej matka dla ktorej jest to niewygodne... 3. dlaczego nie mozna informowac o zabiciu czlowieka to nie jest np zabicie postaci w grze komputerowej Odpowiedz Link Zgłoś
i105n2k Re: Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 08:11 > 3. dlaczego nie mozna informowac o zabiciu czlowieka to nie jest np > zabicie postaci w grze komputerowej Nie można informować prawnie ze względu na tajemnice lekarską natomiast moralnie na intymność sprawy. Nie wiem czy ktokolwiek z księży zauważył taki drobny szczególik. Sprawa stała się głośna medialnie nie w momencie gdy dziewczyna zgłosiła się do szpitala usunąć ciążę lecz gdy obrońcy życia poczętego zaczęli jej to utrudniać przez nachodzenie jej, więc kto tu jest sprawcą afery medialnej? W całym tym przypadku pokutuje niestety brak wiedzy nt. antykoncepcji, pierw się nie zabezpieczyli potem nie skorzystali z postinoru (dostanie się do lekarza poza ustalonymi na miesiąc wcześniej zapisami graniczy z cudem, postinor sam w sobie tez jest dość drogi) i tak to się skończyło. Toteż może lepiej zamiast na wszystko co z seksem związane mówić szatan szatan grzech grzech zacząć rozmawiać o antykoncepcji w szkole. Nie mówiąc już o tym że to sama matka natura tak zaprojektowała człowieka ze rola reprodukcyjna zeszła na drugi plan a przyjemność na pierwszy. BTW. Ile ssaków przeżywa orgazm ?? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
slavko.matejovic Re: Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 09:33 I tu się mylisz, sprawa stała się głośna gdy Szlachetki, Pacewicze, Stasińskie i Pochrzęsty z Gazety Aborczej rozpętały nagonkę, że ktoś gdzieś na jakimś katolickim forum założył wątek modlitewny za Agatę i jej dziecko. To koncern Agory rozpętał histerię i zaczął rozdmuchiwać sprawę, podając różne fakty, które często okazały się nieprawdziwe (sprawa "gwałtu"), nie licząc się z prywatnością, a z okazji skorzystały feminazistki od "planowania" i się przyłączyły skwapliwie. A teraz krzyczą "łapaj złodzieja", podczas gdy sami mieli największy udział. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 10:21 > gdzieś na jakimś katolickim forum założył wątek modlitewny za Agatę Tu akurat będę bronić Wyborczej, bo wątek modlitewny był na forum Frondy, znanym z durnych fundamentalnych nagonek na różnych ludzi i na tym forum opublikowano dane osobowe dziewczyny i jej numer telefonu. Gdy potem weszłam na to forum, danych osobowych już chyba nie było (nie szukałam), ale za to był wątek, który z grubsza brzmiał tak: Chłopaki, skasujmy dane tej dziewczyny, bo się ktoś jeszcze doczepi. Odpowiedz Link Zgłoś
i105n2k Re: Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 10:32 >ktoś gdzieś na jakimś katolickim forum założył wątek modlitewny za >Agatę i jej dziecko. Kto, jakim prawem i skąd uzyskał informacje o Agacie? Czy było to legalne w świetle tajemnicy lekarskiej ? Czy cała afera medialna zaistniałay gdyby nie utrudnienia spowodowane działaniami ludzi z organizacji pro-life ? Nie, jak nie w Lublinie to w Warszawie ale dziewczyna w ciszy i spokoju podjęłaby decyzję, taką lub inną i nikt by nie robił z tego sensacji. Tymczasem zwarte grupy działaczy pro-life manifestujące pod szpitalem, zmiana decyzji o zabiegu pod wpływem pojawienia się takich osób, smsy - to wszystko powoduje sensacje na której cała ta afera wyrosła. W Polsce takich legalnych aborcji z tego co pamiętam wykonuje się około 150 rocznie, czy ktoś robi z tego powodu aferę taka jak była tu? RP jest państwem prawa i skoro aborcja w tym przypadku była dopuszczalna i dziewczyna wyrażała wolę wykonania zabiegu to jakim prawem ktokolwiek zwłaszcza obca osoba cokolwiek robił przeciw ? Odpowiedz Link Zgłoś
mal111 Re: Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 11:25 ty, slawko, bo se głowę odełgasz... Odpowiedz Link Zgłoś
mal111 Re: Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 11:24 większość ssaków przeżywa orgazm, zarówno samice, jak samce. Poczytaj jakieś nowsze książki. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 07:28 Panowie biskupi z calą reszta kleru powinni wreszcie przestac interesowac się macicami i wtykac nochale w nie swoje sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
london13 [...] 19.06.08, 07:33 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
london13 a swoja droga gdyby kosciol przestal pie..c 19.06.08, 07:35 ze kondomy sa zle, to kilku spraw mniej by bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
elpik Re: a swoja droga gdyby kosciol przestal pie..c 19.06.08, 07:51 Pieprzysz. Czy uważasz, że nastolatki nie przejmują się tym, że kościół zabrania seksu przedmałżeńskiego ale przejmują się, że nie można prezerwatyw używać? Zupełny brak logiki. Odpowiedz Link Zgłoś
unmonitoredalias Re: a swoja droga gdyby kosciol przestal pie..c 19.06.08, 08:07 elpik napisał: > Pieprzysz. Czy uważasz, że nastolatki nie przejmują się tym, że kościół zabrani > a seksu przedmałżeńskiego ale przejmują się, że nie można prezerwatyw używać? Z > upełny brak logiki. Same nastolatki może i się nie przejmują, ale gdyby nie naciski wiadomych sił, dzieciaki dostawali by w szkole rzetelne informacje na temat środków anty. Odpowiedz Link Zgłoś
koprownik Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 07:37 "(...) Dekalogiem, który jest trochę starszy od innych regulacji prawnych - spuentował abp Życiński." tak, bo zanim pojawił się Dekalog żyliśmy w jaskiniach i zjadaliśmy się nawzajem... Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka68 [...] 19.06.08, 07:41 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 07:53 Im dłuzej czytam twoje posty w watkach na temat tej nastolatki w ciązy, tym bardziej dochodzedo wniosku, z e pod rzekomą troska o zycie płodu , kryje ise tylko i wyłacznie pogarda i cheć , aby ta dziewczyna poniosła KARĘ - bo dokładnie tak to widzisz. Poszłaś do łozka, to teraz masz. Zal mi cię , jak przypomnę sobie ten twój post w którym piszesz, ze to juz na pewno 13 tydzień i nie mozna usuwać - przykułabyś ją łańcuchem, chocby chciaal skakać z dachu, byle tylko ten niechciany przez nią dzieciak się urodzil. nie ma w Tobie sladu do poszanowania poglądów innych. Ja całkowicie rozumiem decyzję Agaty Mróz i w zyciu nie łaziłabym za nia doradzając aborcję za wszelką cenę , tak smao rozumiem decyzj tej Agaty i też nie zmuszam jej do rodzenia wbrew jej woli. A ty tego nie rozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Re: Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 08:32 bo to jest główna motywacja prolajfowców. gdyby ludzkie życie naprawdę miało dla ich wartość nie byłoby tych szopek. Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka68 Re: Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 08:35 figgin1 napisała: > bo to jest główna motywacja prolajfowców. gdyby ludzkie życie naprawdę miało dl > a > ich wartość nie byłoby tych szopek. A jakże, ma wartość, dlatego nie lubię pochopnych decyzji. No, chyba że w sklepie z ciuchami. Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka68 Re: Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 08:32 To ty czegoś nie rozumiesz. www.federa.org.pl/publikacje/mat_info/ciazenast.htm pl.wikipedia.org/wiki/Aborcja Jeżeli ta dziewczyna usunęła, zrobiła sobie jeszcze większą krzywdę. Ciąża dla tak młodej osoby nie jest rzeczą normalną, ale usuwanie jej- chore. Jeżeli przeczytasz te dwa linki, będziesz wiedziała, czym się kieruję. Ja nigdzie nie pisałam o karze, tylko o wyjściu z tego jak najmniejszym "kosztem". Chyba lepiej dla Agatki i jej podobnym przejść przez ciąże wysokiego ryzyka niż, gdy po aborcji miałoby się okazać, że taki młody organizm jest bezpłodny, albo gorzej- ta dziewczyna może mieć problemy psychiczne(a wtedy niech nawet zapomni o dobrej pracy, bo się nawet nie będzie do niej nadawać). W zeszłym roku w Anglii dorosła kobieta po zabiegu próbowała się powiesić- tam była to głośna sprawa. Ja nie mówię ani o karze, ani o prawie do wyboru, tylko o nierobieniu sobie jeszcze większej krzywdy. A co do 13 tyg.- to niewiele się nie pomyliłam: w-g wczorajszych informacji dzisiaj się zaczął(by). Odpowiedz Link Zgłoś
abrahadabra daj sobie dziecko zrobić i zostaw małą w spokoju.. 19.06.08, 08:39 a jeśli już masz dziecko to się nim zajmij, no chyba, że jesteś kolejną poślubioną bogu... wtedy to powinnaś zacząć od dobrego psychoanalityka i się wyluzować. Bzykanko to naprawdę fajna sprawa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 08:49 to ja ci coś powiem . Znam DWIE nastolatki, które usuwały ciązę w weiku 15 i 16 lat. Teraz - jedna ma 30 , druga ma 24 . Piwerwsza ma obecnie dwójkę dzieci ze swoim facetem i kończy aplikację adwokacką, a jej amant i autor ciązy z czasów , gdy miała 15 lat, chla wódkę pod budką z piwem. Druga własnie skończyła studia lingwistyczne. Ma faceta i zamierza z nim wyjechac do Francji. Obie ani nie zwariowały, ani nie stały sie bezpłodne, ani nei zaburzyło im to relacji z męzczyznami, a co najgorsze dla ciebie - obie uwazają, ze ta decyzja z nastoletniego wieku, to jedna z najrozsadniejszych decyzji jaka podejęły. Zatem jest i tak i bardzo czesto - jest , wbrew obrońcom zycia , własnie tak, jak w ich wypadku. Zapominasz dodać jednego - donoszona ciaza u 14 latki jest ciazą wysokiego ryzyka rownież i dlatego, z e moze doprowadzić do pózniejszej bezpłodnosci. W dobie sposobów aborcji stosowanych w 2008 roku, doprowadzenei do bezpłodnosci jest wysoce trudne. Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka68 Re: Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 08:54 hermina5 napisała: "Znam DWIE nastolatki, które usuwały ciązę w > weiku 15 i 16 lat. Teraz - jedna ma 30 , druga ma 24 ." Gdzie usuwały- podziemie aborcyjne??? 15, 16 lat- tu nie ma mowy o czynie zabronionym, więc te aborcje były nielegalne... Odpowiedz Link Zgłoś
hella_79 Re: Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 08:59 a co Ci do tego, gdzie usuwały? wystaczy przekroczyć naszą granicę, aby aborcja stała się legalna :P ja też dorzucę swoja cegiełkę - też znam dziewczynę po aborcji, teraz jest szczęśliwą matką, żadnych psychicznych jazd nie ma, skończyła dobre studia, ma dobrą pracę. i gdyby cofnąć czas i postawić ją znowu w takiej sytuacji, zrobiłaby to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
abrahadabra wskaż jakąkolwiek społeczną szkodliwość czynu... 19.06.08, 09:00 jakąkolwiek. Powtarzam wam katooszołomy żąl wam dpe ściska, że ludzie maja wybór i z niego korzystają. To was boli. Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka68 Re: wskaż jakąkolwiek społeczną szkodliwość czynu 19.06.08, 09:07 abrahadabra napisał: > jakąkolwiek. > Powtarzam wam katooszołomy żąl wam dpe ściska, że ludzie maja wybór > i z niego korzystają. To was boli. A o co ci chodzi? Jaką społeczną szkodliwość- nie wszystko musi ją mieć. Cała sprawa jest osobista, a nie społeczna. Jaką decyzję podjęła- zrobiła to dla siebie, a nie dla społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
twojafantazja Re: wskaż jakąkolwiek społeczną szkodliwość czynu 19.06.08, 09:11 abrahadabra napisał: > jakąkolwiek. > Powtarzam wam katooszołomy żąl wam dpe ściska, że ludzie maja wybór > i z niego korzystają. To was boli. Proszę bardzo: BIEDNE BEZPłODNE PARY nie mają kogo adoptować. Oczywiście te same niepłodne pary nie biorą pod uwagę adopcji trochę starszego dziecka z domu dziecka ani takiego z niepełnosprawnością lub np.FAS-em. Dziecko musi być noworodkiem (niemowlakiem),musi być zdrowe i najchętniej dziewczynka-a takich faktycznie może w domach dziecka brakować dla wszystkich zainteresowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
advocatus-diaboli Re: wskaż jakąkolwiek społeczną szkodliwość czynu 19.06.08, 10:07 > Powtarzam wam katooszołomy żąl wam dpe ściska, że ludzie maja wybór > i z niego korzystają. To was boli. nie trzeba być "katolem" by wiedzieć, że nie można sobie ot tak definiować kiedy zaczyna się życie: www.godlessprolifers.org/home.html Odpowiedz Link Zgłoś
twojafantazja Re: Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 09:03 sikorka68 napisała: > hermina5 napisała: > "Znam DWIE nastolatki, które usuwały ciązę w > > weiku 15 i 16 lat. Teraz - jedna ma 30 , druga ma 24 ." > > Gdzie usuwały- podziemie aborcyjne??? > 15, 16 lat- tu nie ma mowy o czynie zabronionym, więc te aborcje były nielegaln > e... I co z tego? W większości krajów Unii aborcje są legalne. Czemu tam pro-life nie walczy,nie nasyła mediów,nie blokuje klinik? Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka68 Re: Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 09:16 twojafantazja napisała: > sikorka68 napisała: > > > hermina5 napisała: > > "Znam DWIE nastolatki, które usuwały ciązę w > > > weiku 15 i 16 lat. Teraz - jedna ma 30 , druga ma 24 ." > > > > Gdzie usuwały- podziemie aborcyjne??? > > 15, 16 lat- tu nie ma mowy o czynie zabronionym, więc te aborcje były nie > legaln > > e... > > I co z tego? W większości krajów Unii aborcje są legalne. > Czemu tam pro-life nie walczy,nie nasyła mediów,nie blokuje klinik? > Bajki o aborcjach za granicą, to sobie schowaj dla swoich dzieci. Ile trzeba kasy na coś takiego- może ty wiesz. Z nfz- na pewno nie, bo takie rzeczy już dawno ujrzały by światło dzienne. Na razie ta informacja "chodzi" w formie plotek- może się mylę, ale mi tu mocno śmierdzi. Nfz dla chorych kasy nie daje, a płaciłby za aborcje niedouczonych ciężarnych- tu nie mówię akurat o nastolatkach. Odpowiedz Link Zgłoś
delfina77 Re: Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 09:40 Aborcja jest legalna i finansowana przez panstwo np. w GB. Odpowiedz Link Zgłoś
myszo-skoczek Re: Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 09:44 ok 1500 - 2000 zł w Czechach wyprawka dla noworodka jest droższa Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 12:21 A moze wiesz, czemu ZADNA bogata nastolatka nie ma wpadki? bo ma kase i zanim ty sie dowiesz, juz dawno jest po aborcji - w prywatnej klinice, pod dobra opieka. Problem maja kobiety biedne, ktore nie maja kasy na nielegalna aborcje czy wyjazd za granice, nie znaja jezykow. Biedne kobiety rodza dzieci, ktore tez sa biedne - i tak sie plodzi kolejnych parafian, bo im wyzsze wyksztalcenie, tym mniejsza religijnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 13:19 buhahahahahahahahaha, ale wy aborcjonisci juz farmazony placiecie... najpierw - ze niby antysemita Maksymilian Maria Kolbe sam sie do Auschwitz zadenoncjowal i tam za wydawanie antysemickieg pisma zginal, a teraz takie brednie... wiem - wy potrzebujecia klamstwa, jak powietrza ... i GDYBANIA. Bez tego wasze argumenty nie sa nic warte ;) rikol napisała: > A moze wiesz, czemu ZADNA bogata nastolatka nie ma wpadki? bo ma kase i zanim t > y > sie dowiesz, juz dawno jest po aborcji - w prywatnej klinice, pod dobra opieka. > Problem maja kobiety biedne, ktore nie maja kasy na nielegalna aborcje czy > wyjazd za granice, nie znaja jezykow. Biedne kobiety rodza dzieci, ktore tez sa > biedne - i tak sie plodzi kolejnych parafian, bo im wyzsze wyksztalcenie, tym > mniejsza religijnosc Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 14:22 sa umowy miedzynarodowe w unii, np. jesli Polak jest zarejestrowany w Anglii u lekarza, to moze przyjechac do Polski na leczenie, a angielska sluzba zdrowia zaplaci; tak samo jest w druga strone, wiec jesli Polki zaczna jezdzic na aborcje do Anglii, to NFZ szybko zbankrutuje, bo bedzie placic za zabieg, plus za etat lekarza polskiego lekarza w polskim szpitalu Odpowiedz Link Zgłoś
gruzlica Re: Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 09:22 twojafantazja napisała: I co z tego? W większości krajów Unii aborcje są legalne. Czemu tam pro-life nie walczy,nie nasyła mediów,nie blokuje klinik? Tam tez blokuja, ale policja je goni w diably, ale zaden ksiadz tam sie jeszcze nigdy nie pokazal Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 09:45 Gruzlica ... Powiem Ci, ze na zachodzie robi sie wszystko, by odciagac kobiety od aborcji, mimo ze technicznie jest mozliwa do przeprowadzenia... i angazuje sie w to nie tylko Kosciol. dlatego w UK byl taki szok, gdy podatnicy odkryli, ze ich kliniki sa atakowane przez obcokrajowcow kompletnie niezainteresoawnych dyskusja na ten temat, lecz tylko darmowym zabiegiem. Zwroc uwage, ze Zachod Europy zyje na wyzszym poziomie cywilizacyjnym, gdzie aborcja - na podstawie decyzji z lat siedemdziesiatych jest dozwolona, ale w miedzyczasie dorobiono sie takich rozwiazan, by skutecznie odciagac kobiety od takiej decyzji. Dletego Polki ( i nie tylko ) nie dokonuja tego w Niemczech, bo tam musialyby przedstawic zaswiadczenie o przebytym szkoleniu, i ze odrzucaja inne formy pomocy. Podobnie we Francji - techniczny dostep do aborcji jest szeroki, ale KRAJ robi wszystko, by dzieci jednak sie rodzily ( i uwierz mi, mowia o tym nie tylko statystyki, porozmawiaj z francuzkami na ten temat: aborcja tu jest zdecydowanie 'passé'). Lata siedemdziesiate i ich kultura, to juz przeszlosc. Ja wiem, ze w Polsce marzy sie teraz o 'cudzie lat siedemdziesiatych', ale to mit na kredyt. Inne kraje juz sie z tego wyleczyly, Polska jeszcze teraz splaca tamte Giergowskie dlugi. Odpowiedz Link Zgłoś
gruzlica Re: Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 09:59 swojski_fr_1 napisał: > > Gruzlica ... > > Powiem Ci, ze na zachodzie robi sie wszystko, by odciagac kobiety od > aborcji, mimo ze technicznie jest mozliwa do przeprowadzenia... i > Posluchaj swojski, mieszkam na zachodzie dluzej niz ty i nie ucz mnie prosze co tam jest mozliwe, a co nie. Nie bede polemizowala na temat kazdego kraju, moge tylko mowic o kraju w ktorym mieszkam, a tutaj aborcje sa legalne. I nie slyszalam jeszcze o tym, zeby kiedykolwiek ktokowiek ktos ksiedza na kobiete naslal. Owszem, mozesz porozmawiac z psychologiem ale nikt cie nie szczuje i nie przesladuje. A poza tym nie mam zamiaru z toba dyskutowac na tematy aborcji, mnie to nie dotyczy, a ty nigdy nie bedziesz musial, wiec zostaw ten temat ludziom, ktorych to dotknelo a nie wymadrzaj sie. Znam kobiety, ktore szukaly pomocy w kosciele, owszem, pomagali jej z bruchem a potem nawet pies z kulawa noga sie nimi nie interesowal, ale to znowu inny temat. Pokazcie teraz wszyscy jakimi jestescie wspanialymi ludzmi i zajmijcie sie ludzmi w potrzebie, szczegolnie malymi dziecmi a takich jest pelno. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 12:31 Podaj linki, prosze, bo ja mam zupelnie inne informacje. W Anglii mozna robic aborcje przez 24 tygodnie, tak samo w Holandii. We Francji jest aborcja farmakologiczna, zeby pacjentka uniknela narkozy. W Niemczech aborcja tez jest dozwolona. Prawo podobne do polskiego maja Irlandia (i stamtad kobiety masowo wyjezdzaja do Anglii - koszt aborcji to 400-500 funtow) i Malta. Ostatnio zliberalizowaly prawo aborcyjne Portugalia (referendum) i Hiszpania. Hiszpania ponadto zredukowala o polowe liczbe smierci kobiet z powodu przemocy w rodzinie. Poza Europa aborcji zakazuja kraje trzeciego swiata i katolickie kraje Ameryki Poludniowej. spojrz na mape - w cywilizowanych krajach aborcja jest dozwolona, w republikach bananowych - zakazana Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 09:06 Gdzie usuwały- podziemie aborcyjne??? > 15, 16 lat- tu nie ma mowy o czynie zabronionym, więc te aborcje były nielegaln > e... Oczywiscie, z e były nielegalne i co z tego? Leć zgłaszac na prokuraturę . Codziennie w jednym wojewódzkim miescie przeciętnie, przy niskim szacunku, około 30 kobiet poddaje sie aborcji, prywatnie. A dzięi ludziom twojego pokroju , lekarze, którzy prywatnie robią to z usmiechem i ą, ę, państwowo doznaja nagle ataku dzikiej moralnosci . ZAŁOSNY KRAJ. Odpowiedz Link Zgłoś
twojafantazja Re: Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 09:16 hermina5 napisała: > Gdzie usuwały- podziemie aborcyjne??? > > 15, 16 lat- tu nie ma mowy o czynie zabronionym, więc te aborcje > były nielegaln > > e... > > Oczywiscie, z e były nielegalne i co z tego? Leć zgłaszac na > prokuraturę . Codziennie w jednym wojewódzkim miescie przeciętnie, > przy niskim szacunku, około 30 kobiet poddaje sie aborcji, > prywatnie. A dzięi ludziom twojego pokroju , lekarze, którzy > prywatnie robią to z usmiechem i ą, ę, państwowo doznaja nagle ataku > dzikiej moralnosci . ZAŁOSNY KRAJ. Niezależnie od wszystkiego skoro to było odpowiednio:8 i 13 lat temu to i tak wedle prawa się przedawniło. Donosy do prokuratury nic nie pomogą :) Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka68 Re: Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 09:22 hermina5 napisała: "Codziennie w jednym wojewódzkim miescie przeciętnie, > przy niskim szacunku, około 30 kobiet poddaje sie aborcji, > prywatnie." Możesz podać link, kto liczy te aborcje???- necie gdzieś to pewnie jest- no oczywiście poza tym postem. Chciałabym poczytać. Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 09:28 Owszem, mogłabym, ale tego nie zrobię . A wiesz dlaczego? A dlatego, że wnioskuję z twoich wypowiedzi , ż e jesteś osoba, która ochoczo rozpoczełaby akcję medialną w jakimś katolickim miesięczniku na ten temat, a ja nie mam w zwyczaju podawać danych, które następnie posłuzą do indoktrynacji. Przykro mi - zazwyczaj tak nie robie, ale tym razem MOJE SUMIENIE czy tez DAJMONION jak kto woli, mi na to nie pozwala. Nie sa to informacje tajne, mozna swobodnie poszukać w internecie. Oprócz tego powtsaja o tym socjologiczne doktoraty. Odpowiedz Link Zgłoś
agatazieba Re: Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 09:43 Wtedy inni też mogliby je poznać. Jawność przeciwdziała indoktrynacji. Każda strona może się wtedy wypowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka68 Re: Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 09:53 Nie mam zamiaru żadnych kampanii prowadzić, a ty gdybyś była choć trochę uczciwsza, ruszyłabyś swoje szanowne 4 litery i poznała prawdziwy mój punkt widzenia- podałam linki. Wolisz podawać astronomiczne liczby z sufitu i krytykować kogoś, niż konstruktywnie rozmawiać: nie trzeba czytać, mieć wiedzy, o czym się pisze. Można zmyślać, ile wlezie. W Polsce nie można już być przeciw aborcji, nie można mieć swojego zdania, żeby nie zostać obrażonym. Ja jestem- ukamieniuj mnie za to, tak jak karzą swoich muzłumanie. To gdzie my idziemy, do wolnej Europy, czy do arabów. Twoja kultura jest do tyłka podobna i tam powinna się znaleźć. Nie masz tych linków, zmyśliłaś- mój wniosek. Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 10:02 >a ty gdybyś była choć trochę > uczciwsza, ruszyłabyś swoje szanowne 4 litery Twoja kultura jest do tyłka podobna i tam powinna się znaleźć. > Nie masz tych linków, zmyśliłaś- mój wniosek Wybacz, ale po takim zestawie inwektyw, na pewno nie mam zamiaru kontynuować dyskusji z Tobą. Sa jakies granice. W tym samym temacie w innym watku dekalarujesz posiadanie trójki małych dzieci - pomysl, jaki dajesz im przykład...Pomyśl i to dłuuuuuuuuuugo. Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka68 Re: Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 10:14 Każdy pretekst jest dobry, jeżeli nie ma się wiedzy na poparcie swoich tez. Ja mam i podałam, ciebie nie stać na taki gest. Przykład dzieciom: przynajmniej jak zmyślam bajki to ładne, a nie o aborcji- na to mają czas. A jak do tego przyjrzysz się swoim postom, to zrozumiesz, dlaczego nawet nie mogłam inaczej napisać. Ja nie jestem "worek do kopania"- a to próbowałaś robić. Moja reakcja- to skutek tych prób. Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 10:28 Wiedzy, a jakiej tu wiedzy potrzeba? Weż pierwsza lepsza gazetę i zadzwoń pod hasło zabiegi, wywoływanie miesiączki , zamiast ponizona godnosc. www.federa.org.pl/monitoring/federa_raport.PDF www.federa.org.pl/publikacje/raporty/aborcja2000/aborcja2000_2.htm#2_3 A co do reszty - niestety tu juz trzeba ruszyć jak to ładnie nazywasz 4 litery i udać się na wydział socjologii , grzecznie zapytać o specjalizację gender i poprosić o udostepnienie prac o prawach reprodukcyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka68 Re: Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 12:24 Dzięki za linki. "...a także braku odpowiedniej edukacji seksualnej i poradnictwa antykoncepcyjnego,...." i to jest "klu" tego programu. Jeżeli ludzie stosowali by się do tego, to pani Nowicka nie miałaby co robić. Agata Tysiąc nie straciłaby wzroku itd. Wtedy nawet ciąża- niespodzianka nie byłaby traumą, ona by się po prostu zdarzyła raz kiedyś, a to już chyba nie jest taaaki problem. To brak wiedzy i uświadomienia doprowadza do takich "traumatycznych" przeżyć. Nowicką poczytam potem- "wroga" trzeba znać. Już po kilku stronach wydaje mi się, że nie jest kompetentna. Chroni przestrzegania prawa: masz prawo usuń, nie bądź głupia, Europa ci to dała. A to nie tak. Nie można traktować: prawo= obowiązek, to niezgodne z definicją tych słów. Tam przyczepiła się do kościoła i tradycyjnych wartości. Co ona chce Watykan zmieniać, czy pilnować przestrzegania prawa w Polsce? Katolicy mają przestrzegać swoich wartości, prawosławni swoich a zielonoświątkowcy swoich. Odpowiedz Link Zgłoś
mal111 Re: Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 12:34 sikorka, spróbuj przeczytać to, co napisałaś, ze zrozumieniem - w Twoim krótkim tekście popełniłaś przynajmniej 9 błędów logicznych. Poszukaj sama. Odpowiedz Link Zgłoś
n0e2008 Re: Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 13:14 no patrz, czyli zarówno zwolennicy jak i przeciwnicy legalnej aborcji są za większym dostępem do antykoncepcji i edukacją seksualną? niesamowite, w jednym punkcie większość się zgadza! nic dziwnego, że sondaże wskazują 60-70% procent poparcia dla edukacji seksualnej, tylko dlaczego nic się z tym nie zrobi? bo oczywiście ksiądz mówi, że to grzech, a kto by z nim dyskutował? lepiej sprawę "olać". Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka68 Re: Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 13:21 n0e2008 napisał: > no patrz, czyli zarówno zwolennicy jak i przeciwnicy legalnej aborcji są za wię > kszym dostępem do antykoncepcji i edukacją seksualną? niesamowite, w jednym pun > kcie większość się zgadza! nic dziwnego, że sondaże wskazują 60-70% procent pop > arcia dla edukacji seksualnej, tylko dlaczego nic się z tym nie zrobi? bo oczyw > iście ksiądz mówi, że to grzech, a kto by z nim dyskutował? lepiej sprawę "olać > ". > Tylko, że ksiądz to jest tylko jeden punkcik i to dotyczy tylko katolików. Prawosławni mają swojego popa, a zielonoświątkowcy- pastora. Trudno, żeby duchowni (i to w każdym kościele) mówili o tym, co należy do ginekologów, seksuologów czy psychologów. Odpowiedz Link Zgłoś
n0e2008 Re: Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 13:29 widzisz, oni nie dość, że nie mówią co należy to jeszcze nie chcą żeby inni mówili! z bardzo prostego powodu - uważają, że wiedza o czymś równa się przyswojeniu i wykorzystywaniu, czyli edukacja seksualna oznacza rozpasanie i orgie (w domyśle). kluczowe jest tu myślenie w stylu "trzeba trzymać za pysk i będzie dobrze". niestety historia weryfikuje takie prawdy, i najczęściej same sztywne reguły nie wystarczą. zgadzam się, że różni księża mogą mieć różny pogląd, ale zdaje się, że katolików jest ponad 90%, więc o reszcie wyznań w naszym kraju nie trzeba wspominać (demokracja = rządy większości, nieprawdaż?). podobno Bóg dał wolną wolę a za swoje czyny będziemy odpowiadać po śmierci. ciekawe w takim razie dlaczego muszą się upewniać, że wszyscy będą ich słuchać? czyżby obawiali się, że z tą karą po śmierci to bajka? Odpowiedz Link Zgłoś
gordon30 Re: Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 10:23 Chce Ci powiedziec Sikorko68, ze znam przynajmniej cztery kobiety, ktore usunely ciaze. Jedna to matka mojego bylego chlopaka. Jedna zrobila to w Holandii, jedna w Wielkiej Brytanii, jedna w Polsce zalatwila sobie tabletki. Zadna z nich nie miala owego slawetnego syndromu po aborcji. Dwie z nich maja dzieci chciane i ukochane. Jesli podajesz linka do wikipedii to wiedz ze opisany tan syndrom postaborcyjny opiera sie na badaniach pana Witolda Simona, ktory jest przeciwnikiem aborcji i osoba wierzaca, katolikiem. Ponadto uzywajac sformułowania: "Twoja kultura jest do tyłka podobna i tam powinna się znaleźć" sama obrazasz ludzi zarzucajac im to samo. W Polsce mozna byc przeciwnikiem aborcji bo zyjemy w wolnym kraju Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 12:39 Polska podaza droga Iranu. Tam sie wiesza homoseksualistow, w Polsce niejeden tez by ich zabil, w koncu jakiegos dzgnieto nozem za jego ofientacje. Do wolnej Europy to ty nie chcesz isc, bo tam homoseksualisci sluby biora - a pfu! I kobiety maja dostep do aborcji, za nazywanie ich morderczyniami mozna slono zaplacic. A bajki o dyskryminacji katolikow to sobie daruj. W kazdej szkole wisi krzyz, to samo w urzedach, a nawet w sejmie. Prezydent, ktory ma reprezentowac wszystkich obywateli, podkresla, ze jest katolikiem. A na Jasnej Gorze 'tu jest Polska' (nie pamietam, ktory Kaczor to powiedzial). a co z Zydami, Tatarami, ateistami? Co z mniejszosciami narodowymi? Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 13:26 a ile ksiezy i katolikow zabito w polsce za ich przekonania ? pod faszystowska i lewacko-sowiecka okupacja??? Za lewaka-komunisty w Polsce nie mozna bylo nawet wspomniec o inwazji sowieckiej na Polske 17 wrzesnia 1939, nie mowiac juz o zbrodni katynskiej, czy sfalszowanych wyborach po wojnie. Wlasnie na tym opiera sie lewacka ideologia : klamstwo, nierzetelny przekaz, manipulacja. faszysci i komunisci na wiezniarkach testowali zabiegi aborcjne. >Dla dobra 'nauki' zakazywali karmienia noworodkow, sprawdzajac ile przezyja. Nastepnie 'zdobycze' tej cywilizacji wprowadzili w powojenna rzeczywistosc... tamten brak szacunku do zycia dla wybranych nacji przeksztalcil sie w brak szacunku dla zycia w wybranych przedzialach czasowych... rikol napisała: > Polska podaza droga Iranu. Tam sie wiesza homoseksualistow, w Polsce niejeden > tez by ich zabil, w koncu jakiegos dzgnieto nozem za jego ofientacje. Do wolnej > Europy to ty nie chcesz isc, bo tam homoseksualisci sluby biora - a pfu! I > kobiety maja dostep do aborcji, za nazywanie ich morderczyniami mozna slono > zaplacic. > A bajki o dyskryminacji katolikow to sobie daruj. W kazdej szkole wisi krzyz, t > o > samo w urzedach, a nawet w sejmie. Prezydent, ktory ma reprezentowac wszystkich > obywateli, podkresla, ze jest katolikiem. A na Jasnej Gorze 'tu jest Polska' > (nie pamietam, ktory Kaczor to powiedzial). a co z Zydami, Tatarami, ateistami? > Co z mniejszosciami narodowymi? Odpowiedz Link Zgłoś
n0e2008 Re: Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 13:34 taaak, ci faszyści... tylko czemu hierarchowie lubili z nimi współpracować? imges.webpark.pl/ jasne jest, że komunizm prześladował księży. tylko tak się składa, że obecnie tych którzy są komunistami lub pochwalają co się działo jest garstka fanatyków. ja nie życzę sobie być wrzucany z nimi do jednego wora, socjalizm czy czarny czy czerwony wygląda tak samo - dno i żałość. Odpowiedz Link Zgłoś
bav Re: Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 11:39 > Chciałabym poczytać Kolejne powalające wścibstwo sikorki... Opisz tajemnice swoje i swojej rodziny, opublikuj i... będziesz miała co czytać! Odpowiedz Link Zgłoś
anders76 Re: Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 10:01 "Teraz - jedna ma 30 , druga ma 24" Ej sikorka, sikorka, nie dziwie sie ze umysl sikorki nie obejmuje matematyki ani trzymania sie tematu. Agata miala prawo po swojej stronie to zle, jezeli tamte nie mialy, tez zle. Wysiaduj swoje jajeczka w spokoju i nie zagladaj do cudzego gniazdka. Odpowiedz Link Zgłoś
bav Re: Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 11:34 sikorka68 - Twoje wścibstwo jest wręcz obleśne. Zajmij się swoim życiem i swoją rodziną - tam masz szansę na swoje sensacyjne niespodzianki... Odpowiedz Link Zgłoś
slavko.matejovic [...] 19.06.08, 09:40 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bav Re: Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 11:31 sikorka68 - a kim Ty jesteś, żeby wiedzieć lepiej niż osoby, których to dotyczy, co jest WIĘKSZĄ krzywdą? Nie Tobie o tym wyrokować, zajmij się własnym życiem i własną rodziną - kto wie, jakie niespodzianki odkryjesz?... Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 12:14 Za to gwalt i urodzenie dziecka z gwaltu jest najzupelniej normalne, prawda? Po gwalcie kobiety zapadaja na depresje i choroby psychiczne, wyobraz sobie, i maja problemy z powrotem do normalnego zycia i znalezieniem pracy. To ciebie nie obchodzi? A gwalciciele chodza wolno i dalej gwalca, bo 'sama tego chciala'. Stygmatyzujesz ofiare, a gdzie choc slowo o tym chlopaku? Jego nikt nie zaczepia - widocznie ma wplywowych rodzicow, poza tym to chlopak - chlopcy moga robic dzieci na prawo i lewo i nikt sie ich nie czepia, ze puszczalscy czy nieodpowiedzialni. Raczej, ze biedactwa sa tak uposledzone, ze nie potrafia kontrolowac tego, co robia - to moze powinni siedziec w wiezieniu albo psychiatryku? Ciekawe, ze w pracy czy na egzaminach potrafia sie znakomicie kontrolowac, jak chodzi o pieniadze. Aborcja uratowala zdrowie psychiczne Agaty - nie bedzie musiala do konca zycia ogladac mordy gwalciciela na dziecku. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 12:16 Mozesz podac link do tej powieszonej Angielki? Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka68 Re: Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 13:15 To był fragment z: pl.wikipedia.org/wiki/Aborcja Pierwsze z góry, jak w googlach wbijesz hasło aborcja. Tam jest tego więcej, nawet o feministkach przeciw aborcji, buddystach itd. Poczytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 14:32 A moze ty poczytaj strone WHO i jakies opracowania MEDYCZNE Odpowiedz Link Zgłoś
piotr228 GW popiera aborcję!!! 20.06.08, 09:16 GW usuwa wpisy będące przeciwko aborcji. Niestety nie zdążyłem przeczytać poprzedniego Twojego wpisu. Mnie zadziwia jak to GW udawała, że płacze po śmierci Papieża, a teraz promuje aborcję. Czy ten cały "swobodny" ("broni swobody wyboru") Pacewicz nie wie że Papież byłby całym sobą przeciwko takiej swobodzie?? Po co były te bajania w GW o tym że Polacy nauk Papieża nie stosują. Nie stosują, bo GW promuje postawy odwrotne do nauk JP2. sikorka68 napisała: > Jeżeli ta dziewczyna usunęła, zrobiła sobie jeszcze większą krzywdę. > Ciąża dla tak młodej osoby nie jest rzeczą normalną, ale usuwanie jej- chore. > Jeżeli przeczytasz te dwa linki, będziesz wiedziała, czym się kieruję. Ja > nigdzie nie pisałam o karze, tylko o wyjściu z tego jak najmniejszym "kosztem". > Chyba lepiej dla Agatki i jej podobnym przejść przez ciąże wysokiego ryzyka niż > , > gdy po aborcji miałoby się okazać, że taki młody organizm jest bezpłodny, albo > gorzej- ta dziewczyna może mieć problemy psychiczne(a wtedy niech nawet zapomni > o dobrej pracy, bo się nawet nie będzie do niej nadawać). W zeszłym roku w > Anglii dorosła kobieta po zabiegu próbowała się powiesić- tam była to głośna > sprawa. Ja nie mówię ani o karze, ani o prawie do wyboru, tylko o nierobieniu > sobie jeszcze większej krzywdy. > A co do 13 tyg.- to niewiele się nie pomyliłam: w-g wczorajszych informacji > dzisiaj się zaczął(by). > Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 12:22 czyzbys byla dziewica do slubu i teraz zalujesz, bo Felek z IVB byl strasznie atrakcyjny? Odpowiedz Link Zgłoś
felix_macierewicz czy czarni wiedzą , co to są złe geny ? 19.06.08, 07:45 chcieli temu 14-letniemu dziecku, zgotować piekło za życia, diabły jedne. Ciekawe jakie konsekwencje spotkały tego gwałcieciela- ministranta z bardzo katolickiej rodziny ? Odpowiedz Link Zgłoś
slavko.matejovic Re: czy czarni wiedzą , co to są złe geny ? 19.06.08, 07:51 Gwałtu nie było. Sama Wyborcza o tym pisała. Nic dziwnego, że mogą wam wcisnąć każdy kit, skoro nie pamiętacie co tydzień temu światłe elity z Czerskiej kazały myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: czy czarni wiedzą , co to są złe geny ? 19.06.08, 07:56 Jak narazie to wciskanie kitu widzę z drugiej strony. Jak cżłoowiek przeczyta tę nowomowę biskupów o poszanowniu godnosci macierzyństwa itp,to mu ręcę i nogi opadaja . Kraj , w którym kobieta nie moze doprosić sie o badania prenatalne, bo nawiedzony katolik -ginekolog powie jej , ze pewnie chce usunąć ciązę, a ci o godnosci...Nie wiem o jakiej matce oni gadaja, ale napewno nie o tej nastolatce. Odpowiedz Link Zgłoś
abrahadabra slavko, dlaczego prwicowcy to manipulatorzy? 19.06.08, 08:28 Oraz ludzie złej woli, kłamcy, oszuści intelektualni... Odpowiedz Link Zgłoś
slavko.matejovic Re: slavko, dlaczego prwicowcy to manipulatorzy? 19.06.08, 09:38 A dlaczego te wszystkie feminazistki walczące o prawo do zabijania zachowują się jakby miały coś nie w porządku z głową? Zacięte usta, marsowe miny, pokrzykiwania, wymachiwanie pięściami, przykład - wczoraj w TVN 24 Ewa Dąbrowska-Szulc Odpowiedz Link Zgłoś
gruzlica Re: slavko, dlaczego prwicowcy to manipulatorzy? 19.06.08, 09:41 slavko.matejovic napisał: > A dlaczego te wszystkie feminazistki walczące o prawo do zabijania > zachowują się jakby miały coś nie w porządku z głową? Zacięte usta, > marsowe miny, pokrzykiwania, wymachiwanie pięściami, przykład - > wczoraj w TVN 24 Ewa Dąbrowska-Szulc A dlaczego moherowy to sliczne laski w mini, usmiechniete i radosne? Tylko po metrowym krucyfiksie mozna je rozpoznac Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: slavko, dlaczego prwicowcy to manipulatorzy? 19.06.08, 09:46 Ja nie mam glowy pokrytej moherkiem... > A dlaczego moherowy to sliczne laski w mini, usmiechniete i radosne? > Tylko po metrowym krucyfiksie mozna je rozpoznac Odpowiedz Link Zgłoś
gruzlica Re: slavko, dlaczego prwicowcy to manipulatorzy? 19.06.08, 10:05 napisz do rydzyka, jego armia szybko ci cos udzierga, moze nawet w kolorze francuskiej flagi, albo z embrionem na czubku. Tylko nie zapomnij wplacic na konto, bo on akurat potrzebuje nowe opony Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: slavko, dlaczego prwicowcy to manipulatorzy? 19.06.08, 10:19 a co cie tak podniecaja masturbanci od rydzyka, z jego torunskiej szczekaczki ? Mnie ten pajac nie obchodzi - podobnie, jak inne pajace, ktorym w wolnym kraju wolno robic swoje cyrki i zapraszac swoje malpy na wystepy. Dla mnie Rydzyk, to ta sama liga, co Urban, Michnik, czy Wojewodzki. Musza sie napocic strasznie, by na siebie zwrocic uwage. Generalnie budza litosc, choc czesciej politowanie, ale co tam - wolno im. gruzlica napisała: > napisz do rydzyka, jego armia szybko ci cos udzierga, moze nawet w > kolorze francuskiej flagi, albo z embrionem na czubku. > Tylko nie zapomnij wplacic na konto, bo on akurat potrzebuje nowe > opony Odpowiedz Link Zgłoś
gruzlica Re: slavko, dlaczego prwicowcy to manipulatorzy? 19.06.08, 10:25 swojski_fr_1 napisał: > a co cie tak podniecaja masturbanci od rydzyka, z jego torunskiej > szczekaczki ? > > Uwazaj jakich slow uzywasz, to ty sie zaliles, ze nie masz moherku na glowie, wiec to tylko dobra rada, nie tylko, ze uwazasz sie za znawce swiata i w szczegolnosci kobiet, to znowu zaczynasz byc lekko ordynarny,moze jeszcze jakis wierszyk walniesz? Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: slavko, dlaczego prwicowcy to manipulatorzy? 19.06.08, 10:30 GW padlinozerstwo jest bardziej ordynarne ... rozmowa tu sprowadza sie do jednego, ze ci co sa przeciwni aborcji to KONIECZNIE musza byc wychowankami Rydzyka. Bzdura. Juz napisalem: Rydzyk, Urban, Wojewodzki i Michnik, to ta sama liga. Musza udawac malpy, by skrajni do nich przylgneli i tyle. Robia i z siebie i ze swoich fanow durni, ale co tam - maja do tego prawo. gruzlica napisała: > swojski_fr_1 napisał: > > > a co cie tak podniecaja masturbanci od rydzyka, z jego torunskiej > > szczekaczki ? > > > > Uwazaj jakich slow uzywasz, to ty sie zaliles, ze nie masz moherku > na glowie, wiec to tylko dobra rada, nie tylko, ze uwazasz sie za > znawce swiata i w szczegolnosci kobiet, to znowu zaczynasz byc lekko > ordynarny,moze jeszcze jakis wierszyk walniesz? Odpowiedz Link Zgłoś
n0e2008 Re: slavko, dlaczego prwicowcy to manipulatorzy? 19.06.08, 13:37 no patrz a jak ktoś jest zwolennikiem legalnej aborcji to jest automatycznie lewakiem i komuchem. a ja nie życzę sobie przyrównywać mnie do socjalistów. i co? Odpowiedz Link Zgłoś
mal111 Re: slavko, dlaczego prwicowcy to manipulatorzy? 19.06.08, 11:52 no i jak widać EDS wygląda lepiej niż Marek Jurek z mordem w oczach albo Pieronek nawołujący do polewania ludzi kwasem solnym albo Życiński zakłamujący się na śmierć w sprawie in vitro. albo Wojtyła zakazujący prezerwtyw afrykańskim chorym na AIDS... brrr, ludzie bez sumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
tojatojatoja slavko.matejovic - Sama Wyborcza o tym pisała 20.06.08, 13:48 slavko.matejovic napisał: > Gwałtu nie było. Sama Wyborcza o tym pisała. Nic dziwnego, że mogą > wam wcisnąć każdy kit, skoro nie pamiętacie co tydzień temu światłe > elity z Czerskiej kazały myśleć. To chyba czytamy inną Wyborczą: "Agata ma już dość" Małgorzata Szlachetka 2008-06-11, ostatnia aktualizacja 2008-06-11 14:51 "Agata jest w mniej więcej 11. tygodniu ciąży, w którą zaszła z kolegą ze szkoły. - To był gwałt. Zmusił mnie do wszystkiego siłą, na ciele zostały mi po tym siniaki - powiedziała nam." To Twoim zdaniem nie jest skrócony opis gwałtu? To co w końcu ta Wyborcza pisała??? Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: slavko.matejovic - Sama Wyborcza o tym pisała 20.06.08, 14:06 Gazeta co chwila zmieniala tresc i kontekst. Przejrzyj sobie ich wypociny od 7 czerwca. Pokwap sie tez i odgrzeb oswiadczenie prokuratury w tej samej sprwawie. Swojski > To chyba czytamy inną Wyborczą: > > "Agata ma już dość" > Małgorzata Szlachetka > 2008-06-11, ostatnia aktualizacja 2008-06-11 14:51 > > "Agata jest w mniej więcej 11. tygodniu ciąży, w którą zaszła z kolegą ze szkoł > y. - To był gwałt. Zmusił mnie do wszystkiego siłą, na ciele zostały mi po tym > siniaki - powiedziała nam." > > To Twoim zdaniem nie jest skrócony opis gwałtu? To co w końcu ta Wyborcza pisał > a??? Odpowiedz Link Zgłoś
tojatojatoja slavko.matejovic - Sama Wyborcza o tym pisała 20.06.08, 13:53 slavko.matejovic napisał: > Gwałtu nie było. Sama Wyborcza o tym pisała. Nic dziwnego, że mogą > wam wcisnąć każdy kit, skoro nie pamiętacie co tydzień temu światłe > elity z Czerskiej kazały myśleć. To chyba czytamy inną Wyborczą: "Agata ma już dość" Małgorzata Szlachetka 2008-06-11, ostatnia aktualizacja 2008-06-11 14:51 "Agata jest w mniej więcej 11. tygodniu ciąży, w którą zaszła z kolegą ze szkoły. - To był gwałt. Zmusił mnie do wszystkiego siłą, na ciele zostały mi po tym siniaki - powiedziała nam." To Twoim zdaniem nie jest skrócony opis gwałtu? To co w końcu ta Wyborcza pisała??? Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 pytanie do kleru: co z pijanymi bandziorami za 19.06.08, 07:49 kieroiwnica? chwalicie sie ze 99% spoleczenstwa to wasze owieczki????? Odpowiedz Link Zgłoś
przytomny2 Re: pytanie do kleru: co z pijanymi bandziorami z 19.06.08, 12:49 Odpowiedy arahatowi1 .... wsrod pijanych kierowcow popelniajacych wykroczenia lub przestepstwa za kierownica lub gdzie indziej duchowni stanowia ulamek promila + i dlatego sa takim rarytasem dla prasy oraz takich jak ty ... jak juz sie zdarzy proboszczowi miec 0,8 promilla (norma dopuszczalna n/p w Niemczech) jak to bzlo w 2003 to musza trabic na cala Polske bo to taka sensacja i rzadkosc + widocznie prasa i rodacy sa dobrego mniemania o prowadzeniu sie ksiezy. Natomiast jesli taki numer wytnie polityk lewicy co ma 2 promille (stan zamroczenia) to wogole nie ma sprawy + po prostu normalka i nie ma o czym mowic + taka jest wasza logika + antykoscielnych frustracikow. A co to ma wspolnego z liczba praktykujacych to juz tylko tacy jak ty wiedza + to taka krytyka pod haslem ... a u was to Murzynow bija ... wysil sie troche bardziej chloptysiu. Odpowiedz Link Zgłoś
hetmanwiechu czarna zaraza 19.06.08, 07:56 i fundamentalizm w Polsce nabiera sily juz od 18 lat. kiedy to sie skonczy? kiedy bedzie mozna byc wolnym w wolnej Polsce? gdzie sie podzial szacunek dla prawa i obywateli. kiedy czanra zaraza zacznie placic podatki? Odpowiedz Link Zgłoś
ice_ice Re: Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 08:05 Ten kawałek mnie rozbawił najbardziej "Musimy pytać, co robić, by w wolnej, demokratycznej Polsce ci, którzy odwołują się do głosu sumienia, nie byli przedstawiani jako wrogowie porządku społecznego, bo oni kierują się Dekalogiem, który jest trochę starszy od innych regulacji prawnych - spuentował abp Życiński." No kooorde, a może tak na odwrót? Może by tak spytać, co robić, aby w wolnej demokratycznej Polsce [jakkolwiek durny jest ten ustrój] dziewczyna mogła skorzystać z przysługującej jej konstytucyjnie praw bez wzbudzania niepotrzebnej nikomu sensacji? Żeby lekarze nie czuli się w obowiązku donoszenia biskupom? Drażni mnie to całe zamieszanie, to co Agata zrobiła to jest tylko i wyłącznie sprawa jej i jej rodziców, przestańcie wreszcie zaglądać jej w d...! Odszkodowanie za zdradzenie tajemnicy lekarskiej i powiązanie z tym skutki powinny sięgać milionów. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej123 Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 08:14 już chyba najwyższy czas by kler wyrzucić z życia publicznego, jest nie do pomyślenia by wchodzili do naszych domów, dyskutowali o tym co my mamy robić, sami nie potrafią załatwić swoich problemów a próbują być dla nas wykładnią, może już czas by rząd Tuska pomyslał o wyrzuceniu religii ze szkół i o tym by koscioły utrzymywały się wyłącznie ze składek swoich wiernych. Jakim prawem teraz zabierają głos jak milczeli w sprawie naruszania godności choćby żony prezydenta, gdy były kwestie molestowania w Szczecinie czy Poznaniu. Chyba już czas by kler wrócił do kościółów zanim do końca ich znienawidzimy Odpowiedz Link Zgłoś
whiskeyjack Re: Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 09:29 Ty ich i tak juz nieanwidzisz, wiec po co szczekasz? Odpowiedz Link Zgłoś
przytomny2 Re: Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 12:38 Mow moze we wlasnym imieniu a nie tzw nas wszyskich bo reprezentujesz wylacznie samego siebie. Jakim prawem chcesz pozbawic duchownych praw obywatelskich i publicznych oraz przyslugujacej wszystkim wolnosci publicznej wypowiedzi (respektowanej nawet w tak zlaicyzowanzch krajach jak Francja czy Hiszpania). Jakim prawem chcesz pozbawic Kosciol + majacy status instytucji wyzszej uzytecznosci dotacji publicznych skoro w wiekszosci krajow zachodnich mu przysluguja na dzalalanosc edukacyjna i charytatywna, skoro swieckie kierunki studiowania na KUL+u mieszcza sie poziomem w 1 lub 2 dziesiatce krajowej a 80% szkol publicznych w calosci finasowanych z budzetu stanowia czesto teren chautury dla trzech panow docentow a poziom reprezentuja zaden (nie sil sie na dowcipy o abp Wielgusie bo to juz bylo a jego casus niczego nie wyjasnia). Ja wiem, ze dla takich jak ty dobry Kosciol to martwy Kosciol albo taki, ktory sam zamknal sie w getcie. Ale powolaniem Kosciola nie jest kokietowanie takich jak ty a wrecz przeciwnie. Szczegolnie w sprawach ochrony zycia. A tak na marginesie Kiedy IIIRP jak prawny spadkobierca PRLu ROZLICZY SIE OSTATECZNIE a nie czesciowo ze skutkow powojennej komunistycznej ustawy o dobrach martwej reki, kiedy zwroci nie tylko zdewastowane budynki ale nieprawnie uzyskane dochody z odsetkami za ostatnie 50 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
nech.monysz Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 08:17 Tym razem wygrało prawo, ciekawe jak długo uda się Polakom bronić przed czarnym terrorem ? Odpowiedz Link Zgłoś
klaser3 Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 08:18 a "świeta inkwizycja " to cacy. Ile istnień ludzkich kler ma na sumieniu? To arcy nieoralne co wydziwiają klechy! Jaie prawo obowiązuje w Polsce ,skoro nie jest przestrzegane. Banda donosicieli i kapusiów którzy powinni być srogo ukarani-pseudo opiekunowie i pocieszyciele .Jakie to wredne i obłudne !!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Z nikim nie rozmawiała o decyzji? 19.06.08, 08:18 "- Nie wiem, skąd wzięli te informacje. Nigdy z KAI ani z nikim o tym, co chcemy zrobić, nie rozmawiałam. I nie zamierzam - powiedziała nam wczoraj matka Agaty." A Pacewicz wczoraj pisał, że wie jaka ona jest od samych zainteresowanych. To jak to było z tym rozmawianiem? Odpowiedz Link Zgłoś
incipit Czarna mafia postanowiła poznęcać się nad 19.06.08, 08:18 Czarna mafia postanowiła poznęcać się nad dzieckiem. Lepiej jakby sami zabrali się do robienia dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
abrahadabra klechy przeginają, kiedy sąd dla x podstawki? 19.06.08, 08:23 czy tej mrocznej postaci sie upiecze? czy wykorzysta ambone żeby się bronić? Jego konferencja prasowa miała znamiona matactwa. Odpowiedz Link Zgłoś
nech.monysz Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 08:25 Jak to skąd ? "a z pod łóżka wylazł biskup" Odpowiedz Link Zgłoś
tenare Skąd KAI ma informacje?! 19.06.08, 08:31 Ponieważ wysłali zboczeńców, żeby chodzili za tym dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
styp Matka Agaty: Skąd mają takie informacje?! 19.06.08, 08:31 A teraz pilnujcie Agaty i jej matki by nie skrócili swego życia na torach kolejowych zgodnie z prawem Odpowiedz Link Zgłoś
misiogoqo klechy nie daja za wygraną, będą teraz nękać 19.06.08, 08:32 rodzinę, namawiając na mszach do spalenia ich domu i linczu na matce. Córkę każą spalic na stosie. To wszystko w ramach katolickiej miłości bliźniego. Odpowiedz Link Zgłoś