wujaszek_joe 17.07.08, 07:18 To aż niemożliwe, że można być takim aferzystą i wchodzić do sejmu pod hasłem walki z korupcją i układami Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marter7 Drapacz chmur zamiast PiS 17.07.08, 07:24 > Na schematycznym rysunku złożonym w urzędzie miejskim widzimy cienką wieżę, której każda [czegoś brak] wyraźnie jest zaznaczona. O! Widać, że artykuł przeszedł przez korektę :D Odpowiedz Link Zgłoś
plastelina2005 ^^^^^^^^^^^^^^Eksmitować na dworzec we Włoszczowej 17.07.08, 10:15 Odpowiedz Link Zgłoś
sigma_pi Re: Drapacz chmur zamiast PiS 17.07.08, 11:58 "Jarosław Kaczyński nadal ma tu biuro poselskie, w przerobionych na aulę pomieszczeniach dawnej drukarni odbywają się partyjne konwektykle PiS i spotkania z dziennikarzami". Czy te konwektykle to jakaś nowa jakość polskiego życia politycznego? Sprawdziłem w: - słowniku języka polskiego, - słowniku wyrazów obcych, - encyklopedii. I nic. Poradnia językowa PWN również nie zna tego słowa. W odruchu desperacji próbowałem nawet sprawdzić w Wikipedii. Z tym samym skutkiem. Jedyne, co udało mi się znaleźć, to angielskie słowo conventicle. Czy jest to kolejny, po czasowniku "zabukować", przykład bezmyślności językowej Polaków? Odpowiedz Link Zgłoś
dassein Zbadajcie Szurmieja i Hinesa 17.07.08, 12:16 Czemu o tym nie chcecie pisac? Propozycja dla odwaznej i odkrywczej Gazety Wyborczej: zbadajcie w jaki sposob Fundacja Shalom niejakiego Szymona Szurmieja (to ten sam, aktor i szef TSKŻow, ktory w 1968 razem z tow. Moczarem wypedzal "syjonistow" z Polski), obecnie juz tylko meza Goldy Tencer - weszla w posiadanie dzialki przy ulicy Twardej, ktora teraz za ogromne pieniadze sprzedala Hinesowi. Hines postawi tam drapacza 240 metrow. Kariera Szurmieja po 1989 jako obroncy kultury zydowskiej jest bardzo ciekawa. Zwlaszcza watek finansowy tej kariery. Odpowiedz Link Zgłoś
tuqan11 Re: Zbadajcie Szurmieja i Hinesa 17.07.08, 12:40 dassein napisał: > postawi tam drapacza 240 metrow. 140 metrów Odpowiedz Link Zgłoś
hagawlik1 Re: Marne słowniki sigmy 17.07.08, 14:10 Słownik Wyrazów Obcych PWN: hasło konwentykiel. Masz,Przyjacielu,marne słowniki.Potocznie - "konwentykl" stosowane od zawsze. hagawlik Odpowiedz Link Zgłoś
sigma_pi Re: Czytanie ze zrozumieniem to trudna umiejętność 18.08.08, 23:18 hagawlik1 napisał: > Słownik Wyrazów Obcych PWN: hasło konwentykiel. > Masz,Przyjacielu,marne słowniki.Potocznie - "konwentykl" stosowane od zawsze. > hagawlik Zaś Ty, Przyjacielu, powinieneś czym prędzej zapisać się na wizytę kontrolną do okulisty. Ja piszę o słowie "konwektykl", użytym w artykule, natomiast Ty o haśle "konwentykiel", które znajduje się w słowniku PWN. Jeżeli nie widzisz różnicy między jednym a drugim, to najlepszy słownik Ci niestety nie pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Starsza nazwa konwentykiel, pasuje do PiS 18.07.08, 08:42 Tajne, nawet spiskowe zebranie organizacji,oddaje to wypowiedzi prezesa i działania dotychczasowe. Dziwi mnie ze kombinuja z kapitałem żydowskim, czyżby mieli błogosławieństwo Rydzyka, a może jakisz koszerny interes RM? Odpowiedz Link Zgłoś
tuqan11 Re: Drapacz chmur zamiast PiS 17.07.08, 12:42 > > Na schematycznym rysunku złożonym w urzędzie miejskim widzimy cienką wież > ę, > której każda [czegoś brak] wyraźnie jest zaznaczona. > > O! Widać, że artykuł przeszedł przez korektę :D wydaje mi się, że w miejscu [czegoś brak] powinna być kondygnacja Odpowiedz Link Zgłoś
maria-anna Drapacz chmur zamiast PiS 17.07.08, 07:44 dobra wiadomość z samego rana...lepszy drapacz:) Odpowiedz Link Zgłoś
omidas Drapacz chmur zamiast PiS 17.07.08, 07:55 PiS ma miejsce na księżycu. To dla nich ulradli księżyc w młodośći dwaj tacy, rozrabiacy. Precz z Polski!!! Odpowiedz Link Zgłoś
extrafresh Jarosław "Prezes" K. 17.07.08, 08:09 Kiedy dochodzenie prokuratorskie i areszt "wydobywczy"? Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Kaczynski moze dostac lokal na Rakowieckiej.... 17.07.08, 08:10 wprawdzie na krotko ale po "przeprowdzce" przydziela mu cos na dluzej.... Odpowiedz Link Zgłoś
joskowicz Tyle działek przejeli Zydzi w rózny sposób- 17.07.08, 08:30 -(kontrowersje wokół budynku projektowanego przez Libeskinda)- - i jeszcze im mało wyciagaja chciwe ręcę po kase ,która hologeszeft robi na krzywdzie państwa najbardziej poszkodowanego . Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Tyle działek przejeli Zydzi w rózny sposób- 17.07.08, 10:17 joskowicz napisał: ********************************** To Jarosław Kaczyński jest Żydem? Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re: Tyle działek przejeli Zydzi w rózny sposób- 17.07.08, 16:10 maruda.r napisał: > joskowicz napisał: > > ********************************** > > To Jarosław Kaczyński jest Żydem? > Skoro jego dziadek Kalkstein był przed wojną rabinem w Łomży to....???? Odpowiedz Link Zgłoś
anvill Re: Tyle działek przejeli Zydzi w rózny sposób- 18.07.08, 13:18 Jakie to ma znaczenie że Kaczyńscy mają pochodzenie żydowskie - ważne że sa nieźle umoczeni i ważne jest to że jedna z większych afer w wolnej Polsce nie została do tej pory wyjaśniona. A jej autorzy bliźniacy sprawuja najwazniejsze funkcje w panstwie i jeszcze sobie w żywe oczy żartują z narodu wdrapując się na te stołki po hasałmi "odnowy moralnej" !!! Odpowiedz Link Zgłoś
rocznik47 Drapacz chmur zamiast PiS 17.07.08, 08:38 po czym poznasz złodzieja sprawnego? po darciu mordy ze wskazananiem na innego domniemanego. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek_syn_ubeka medialne "przykrycie" afery Karnowskiego z PO 17.07.08, 08:56 taki caly sens tego artykulu.No i platformerskie lemingi moga sobie popluc na forum.Ow plucie to dla nich symbol przynaleznosci do mlodych,dobrze wyksztalconych,tolerancyjnych.....prymitywow Odpowiedz Link Zgłoś
lidek_syn_ubeka Re: medialne "przykrycie" afery Karnowskiego z PO 17.07.08, 09:00 o Karnowskim i jego przewalach GW nie napisala.Podobnie o zwrocie przez bufetowa kamienicy..swojemu mezowi.Na lewych papierach. No,a skoro tak GW walczy z hipokryzja,to moze opisze jak jej naczelny wszedl w posiadanie mieszkania przy Alei Roz? Wlasciciel,Szloma Graff prawdopododobnie zginal w Oswiecimiu.Szechter pojechal tam podpisac akt notarialny? Odpowiedz Link Zgłoś
pauleycz Re: medialne "przykrycie" afery Karnowskiego z PO 17.07.08, 11:02 Szkoda że odmóżdżona PiSowska wataha nie jest w stanie zrozumieć że całą grupą padła ofiarą małego, sfrustrowanego człowieczka którego jedynym pomysłem na życie jest opluwanie innych. Prawa nie szanujecie, nie wiecie co to sprawiedliwość ale hipokryzję opanowaliście do perfekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
whiskeyjack Afera 17.07.08, 09:40 Zgoda - PiS przegiął i powinno sie takie zachowanie pietnowac. Ciekawe tylko, czemu nikt z tych "Katonow" z GW slowem nie zajaknie sie na bardzo podobny przypadek sprzedazy bylej siedziby PSL, aul. Grzybowskiej? Swoich nie ruszamy? Odpowiedz Link Zgłoś
wysoki-brunet Drapacz chmur zamiast PiS 17.07.08, 09:48 W kształcie Jarosława Kaczyńskiego. Czy dorobią Lecha? Byłoby twin towers. Odpowiedz Link Zgłoś
antidotunazalganiewubekistanie [...] 17.07.08, 10:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Wielki publiczny SZALET...WC Kaczka...... 17.07.08, 10:58 a w nim.......dla przykładu.... bi.gazeta.pl/im/3/3695/z3695383X.jpg każdy członek PiSu będzie miał swój PiSuar ...za 1 grosz będzie można odlać się w paszczę wybranego pisuarczyka.....interes murowany ...kolejka będzie jak przed mauzoleum Lenina.... Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Drapacz chmur zamiast PiS 17.07.08, 18:18 Ja proponuję Wronki lub Białołękę! Chociaż podobno w Piotrkowie Trubunalskim jest całkiem przyzwoite lokum!! Odpowiedz Link Zgłoś
pompompom Drapacz chmur zamiast PiS 17.07.08, 19:05 "Dokąd wyprowadzi się z Nowogrodzkiej Jarosław Kaczyński?" Na śmietnik? Odpowiedz Link Zgłoś