akurach1981 24.07.08, 13:11 Przeczytalem Doline Nicosci. Jako bodajze pierwsza polska ksiazka zostala opublikowana w formie bloga, w internecie (ale jest tez wersja papierow w ksiegarni). Goraco polecam. dolinanicosci.salon24.pl/73808,index.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
toja3003 faktycznie, te cytowane 24.07.08, 14:28 fragmenty wskazują na to, że to grafomański knot. Odpowiedz Link Zgłoś
pioter-85 Re: faktycznie, te cytowane 24.07.08, 14:31 toja3003 napisał: > fragmenty wskazują na to, że to grafomański knot. Jak śmiesz! Pałkarzu Michnika! To Salon się broni! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
whiskeyjack Noblista Anderman 24.07.08, 16:27 biedny frustrat z tego Andermana - no ale cóż, wystarczy tylko porównac nakład jego "dzieł" z "wypocinami" tak wyszydzanych przez niego Wolskiego, Ziemkiewicza czy Lysiaka i wszystko jasne. Gdyby nie klaka Wyborczej to pewnie pisał by biedaczysko do sztambucha.... Odpowiedz Link Zgłoś
pioter-85 Re: Noblista Anderman 24.07.08, 18:07 A tak, wielkich "twórców" wymieniłeś. gdyby nie Michnik i jego długie macki, każdy z nich miałby już po trzy literackie Noble, zamiast pochwalnych recenzji pisanych sobie nawzajem. "-Kumie, chwalą nas! -A kto? -Wy mnie, a ja was!" Odpowiedz Link Zgłoś
kemer2 Re: Noblista Anderman 25.07.08, 14:51 Zasłuży się dla Gazety i nakłady jego dzieł wzrosną. Pamiętam Auderską i Putramenta - zawsze w księgarniach i nowe wielotysięczne nakłady. Agora to jedyny ośrodek, który prowadzi politykę kulturalną w skali kraju, koncern jest w stanie wykreować literata w ciągu pół roku. Analfabetyzm szaleje ("pisał by"), a wśród ślepców jednookiemu łatwo zostać królem. Odpowiedz Link Zgłoś
bomk Noblista Marcin Wolski 24.07.08, 22:45 I co Pan najlepszego narobił, Panie Anderman. Będę to teraz musiał przeczytać, żeby sprawdzić, czy nie jest Pan niesprawiedliwy, a potem będę wściekły, bo przecież mógłbym w tym czasie przeczytać coś z sensem i, jeżeli reszta jest w klasie cytatów, pewnie zwymiotuję. Chyba, że rzeczywiście jest Pan tendencyjny.... Odpowiedz Link Zgłoś
pioter-85 Re: Noblista Marcin Wolski 24.07.08, 22:53 Eeee tam, nie ulegaj perwersyjnej pokusie:) Odpowiedz Link Zgłoś
bomk Re: Noblista Marcin Wolski 25.07.08, 02:05 Nie spłycaj. Żadna perwersja. Uwarunkowania historyczno - wojskowe (pole minowe, znikanie granic, linia Maginota, zatykanie drzewca), ale również przyroda (wodospady, doliny). I to, co mnie zawsze nurtowało, jeszcze przed arbitralnym oświadczeniem Leszka M. - jak to jest jak się wszystko pozaczyna i nic się nie skończy. Normalnie to chyba w pysk można dostać, ale przecież nie wiem na pewno, świat się zmienia... Odpowiedz Link Zgłoś
pauleycz Noblista Marcin Wolski 25.07.08, 10:20 "Otóż dostał on rozkaz użycia zabójczego wirusa. Atak miał nastąpić w czasie spotkania Angeli Merkel z braćmi Kaczyńskimi." Hm, znaczy się dzieło oparte na faktach. W tym wypadku mniej zabójczy wirus dotknął jakiś czas temu jednego z bliźniaków przed spotkaniem z Merkel. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Anderman: Wolski na Nobla 25.07.08, 13:19 „Nowak zerwał się z fotela i zaczął chodzić przed kominkiem coraz szybciej i szybciej. Jego twarz skurczyła się jak pysk gotowego kąsać zwierzęcia”. Co za wspaniały, precyzyjny, porażający opis Jarosława K.? Odpowiedz Link Zgłoś
drojb Re:Łózki spadły mi z ócz w tępie atomowym 26.07.08, 00:03 Dzięki ci Kacie Czerwonych Szmat! Teraz Wiem Wszytko. I idę na Rydze. Ryże. Odpowiedz Link Zgłoś
fedorczyk4 Re:Łózki spadły mi z ócz w tępie atomowym 26.07.08, 00:40 Oj tak. Rence wzloz bokuw opadaja. Wolski bardzo pasuje do do wolskiej Wolski Odpowiedz Link Zgłoś
alexis_corner Re:Łózki spadły mi z ócz w tępie atomowym 26.07.08, 00:41 a to się tow Marcin Wolski - sekretarz POP w redakcji pr III Polskiego Radia przepoczwarzył... ;) -wredna alexis Odpowiedz Link Zgłoś
fedorczyk4 Re:Łózki spadły mi z ócz w tępie atomowym 26.07.08, 01:11 No i wlasnie tak, zrobil sie z niego pierwszy wojownik o wolnosc i demokracje. Razem z bracmi, forma bioloigiczna, Kaszynskimi Odpowiedz Link Zgłoś
alexis_corner Re:Łózki spadły mi z ócz w tępie atomowym 26.07.08, 01:21 a co na to katczerwonychszmat?! :-D)))) - wredna alexis Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 czerwoneszmaty wycięły swego kata 31.07.08, 21:27 "Z kogo się śmiejecie głupcy ? Z samych siebie się śmiejecie..." I. Gogol Odpowiedz Link Zgłoś