johnny-kalesony Nie jestem zwolennikiem PiS, ale ... 15.08.08, 14:14 ... ale w tej sprawie rację mają bracia Kaczyńscy. Ostatnie di pokazały jednak, że nie ma tego złego, co na dobre by nie wyszło i podział spoeczeństwa na PO i PiS jakoś się jednak przydał! Spójrzmy: w wojnie gruzińskiej rozsądne stanowisko zajmuje PiS, a z drugiej strony - tarczę udanie wynegocjowały środowiska PO. Innymi słowy - PO i PiS jednak bardzo dobrze się uzupełniają, tylko Platforma udanie bryluje na eleganckich salonach a PiS jest bardziej efektywne na polu bezpardonowej, dyplomatycznej walki. Jak to dobrze, że PO i PiS znalazły swoje specjalizacje i nie zamieniły się miejscami! Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
p26 Żenujące są te ruskie analizy i komentarze 15.08.08, 14:23 i jakby trochę wykrzywione. Ruscy komentatorzy funkcjonują jak krzywe zwierciadło w którym odbija i wykrzywia się rzeczywistość. W sam raz dla półgłówków. Odpowiedz Link Zgłoś
rokets_w Rosyjska prasa: Prymitywna logika w Polsce 15.08.08, 14:29 Zgadzam się, że to skandal polityczny i moralny. To Hańba Polskiego rządu Tuska i jego ekipy. Ten rząd powinien być natychmiast odwołany, który popiera agresję na wolny suwerenny kraj Gruzji. Ten rząd Polski po raz kolejny okazał się, że jest na usługach Moskwy. Czas najwyższy by ten rząd naród zdetronizował. To skandal by Tusk, któremu Prezydent dawał nominację zachowuje się tak jak kiedyś gdzie się wychowywał w melinie kolejarskiej dzielnicy w Gdańsku. Panie Tusk czy Pan teraz odreagowuje na byłe traktowanie pańskiego ojca? Który lał pasem Pana za byle co? A może ojciec pański miał rację? Widział na kogo pan wyrasta- na zdrajce tego narodu. Jak sam pan powiedział, że "ciesze się, że ojciec umarł" tak tylko właśnie pan mógł powiedzieć w wywiadzie dla gazety. Prawdziwy syn by tak nie zachował się. Jeśli pan tak ojca własnego potraktował to ja się pytam jak pan naród polski traktujesz? Mogę śmiało twierdzić, że tak samo albo jeszcze gorzej. Dziwię się tylko młodym, że dali się nabrać na pańskie kłamstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_s53 Prymitywna logika w Polsce 15.08.08, 14:35 Bracia Slowianie,czytam tak wasze wypowiedzie i mam nieodparte wrazenie,ze bardziej niznas,Rosjan,wy nie lubicie samych siebie.Rozumiem,ze sa rozne poglade polityczne,rozne sympatji,ale na boga ,po co tyle nienawisci?Macie duzo pretenzij do wszystkich,a to jedni was rozebrali,a inni was sprzedali.A czy nie zostanawiacie sie,moze jest w tym i wasza wina,wy ,ja widze predziej niz russkiemu,rzycicie sie do gardla swemu rodaku-adwersarzu.Mysle ,ze w tym wasz najwiekszy problem.Znam Polakow ,naprawde ,dobrze,w summie lubie i dla tego,mam nadzieje,wierze ze nie rzucicie sie na mnie wszysci,nie napiszecie-kacap poszol won.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
eldritch68 Re: Prymitywna logika w Polsce 15.08.08, 14:43 kolejny raz popełniacie ten sam błąd Polacy nie są antyrosyjscy, są za to i ja też antykremlowscy. A to pewna istotna różnica Odpowiedz Link Zgłoś
igor_s53 Re: Prymitywna logika w Polsce 15.08.08, 15:03 To ja mam cie przytoczyc wypowiedzi ,chociaz by z tego forum?Niestety,wy sa antyrosyjskie. Odpowiedz Link Zgłoś
szefunio1 Re: Prymitywna logika w Polsce 15.08.08, 15:06 > Bracia Slowianie,czytam tak wasze wypowiedzie i mam nieodparte > wrazenie, ze bardziej niz nas, Rosjan... Odpowiem znanym wszystkim prawie Polakom cytatem: "Kto powiedział, że Moskale Są to bracia dla Lechitów, Temu pierwszy w łeb wypalę Przed kościołem Karmelitów." Odpowiedz Link Zgłoś
igor_s53 Re: Prymitywna logika w Polsce 15.08.08, 15:26 Ten cytat,tylko stwierdza to co ja napisalemwczesniej,ale wcale nie podwaza tego so ja napisalem o wrogosci polakow do samych siebie.A na podtwierdzenie swojej tezy ,moga przytoczyc wypowiedz Bismarka,tylko czy trzeba? Odpowiedz Link Zgłoś
szefunio1 Re: Prymitywna logika w Polsce 15.08.08, 16:03 > Ten cytat,tylko stwierdza to ... Ten cytat stwierdza jak należy potraktować tych, którzy mówią o "braciach Polakach i Rosjanach". A Ty właśnie jesteś jednym z nich. Odpowiedz Link Zgłoś
tagen Re: Prymitywna logika w Polsce 16.08.08, 11:08 Tako rzecze,szefunio1,Polak,gorliwy katolik szanujacy blizniego swego ja siebie samego.Amen.Polsko Twa zguba,z powodu takich prymitywnych ludzi.Boze!Ty widzisz,slyszysz i nie grzmisz.Nie karz,wichurami,burzami i trabami powietrznymi niewinnych ludzi w Polsce,ale ukarz takie traby jak szefunio1,amen. Odpowiedz Link Zgłoś
trygresson Dzika Rus 15.08.08, 14:39 nie ma to jak dzikoruska inteligencja.... Niech Dzika Rus wymieni chocby jednego swojego przyjaciela (prawdziwego nie za rope) na tym swiecie (no moze ze wzgledow historycznych Serbia) Odpowiedz Link Zgłoś
igor_s53 Re: Dzika Rus 15.08.08, 14:43 Abchazja,Osetija,Armenia,Vietnam,Niemcy,Francja,Wlochy,Wenezuela-szybczej bedzie jak wymieni kto nie lubi-ty mlodziencu.ciezki zywot cie czeka,w nienawisci,w zlosci,w zazdrosci. Odpowiedz Link Zgłoś
trygresson Re: Dzika Rus 15.08.08, 14:46 zapomniales o Fidelu- ale on juz malo cieply. nie mam nienawisci do dzikich glopkow- raczej wspolczucie. malpia jest niebezpieczna z brzytwa- zwlaszcza dla siebie Odpowiedz Link Zgłoś
trygresson Re: Dzika Rus 15.08.08, 14:55 zapomniales o innych obywatelach swiata- Ordzie Dagestanskiej i Oczakowskiej. Francja i Wlochy robia to z milosci do taniej ropy... Odpowiedz Link Zgłoś
igor_s53 Re: Dzika Rus 15.08.08, 15:07 trygresson ,pomijam ze obrazasz nas,Rosjan,ale ty obrazasz wszystkich,a przedewszystkim -Polakow.Co to ordy- oczakowska,dagestanska.Masz ,dziecko ,tej raz wakacje,wykorzystaj ten czas na nauke. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: Dzika Rus 15.08.08, 15:23 Igor nie przejmuj się tym, forum jest pełne takich frustratów - inna sprawa że polityka naszych i waszych przywódców nie specjalnie zbliża nas do siebie. Ale generalnie Polacy nie mają nic przeciwko Rosjanom Odpowiedz Link Zgłoś
trup Re: Dzika Rus 15.08.08, 22:00 Igorku drogi, Polacy i Rosjanie na stopie towarzyskiej z reguły bardzo przypadają sobie do gustu. Podobne temperamenty, słowiańska fantazja, permanentne pragnienie, które ugasić może tylko alkohol etylowy z lekka zanieczyszczony wodą... Niestety, jako państwa i narody nie jesteśmy zbyt "zgranymi" sąsiadami. No bo jak lubić sąsiada, który co parę lat cię okrada, rządzi się w twoim własnym mieszkaniu, zabija ci ojca, gwałci siostrę, matkę wywozi jakieś 10 tys kilometrów na wschód? I jeszcze ma pretensje kiedy prosimy by nie robił takiej poruty u innych sąsiadów. Jednym słowem, gdybyś miał takiego sąsiada to miałbyś pełne prawo roztrzaskać mu jego pijacko-złodziejski głupi łeb lub zadzwoniłbyś na policję i gnój zgniłby w mamrze. Niestety, Rosja jest takim sasiadem-chamem, na którego nie możemy nasłać policji ani nie za bardzo sami możemy z nim zrobić porządek. Też byłbyś w takiej sytuacji sfrustrowany. Wykaż więc trochę zrozumienia. A jeśli nie będziesz uprawiał chamskiej, kremlowskiej propagandy, włos Ci z głowy w naszym domu nie spadnie. To Rzeczpospolita Polska a nie Azja. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwatorium24 List z Gruzji - nie bądźmy obojętni!!! 15.08.08, 14:47 List z Gruzji - nie bądźmy obojętni: obserwatorium24.salon24.pl/88816,index.html Odpowiedz Link Zgłoś
dyletat5 Rosja ma racje , Osetia też jest poszkodowana !!! 15.08.08, 15:00 przez Gruzje... Odpowiedz Link Zgłoś
mw-te dar dla kacapow! 15.08.08, 15:06 kacapom w darze to my mozemy wysłac odbezpieczona i tykajaca bombe atomowa ..niech ich oswieci i natchnie spokojem ...wiekuistym! Odpowiedz Link Zgłoś
igor_s53 Re: dar dla kacapow! 15.08.08, 15:09 A macie?bo takie pochwalki,tylko takich jak ty ,kompromituja.A my mamy i to naprawda duzo,baaardzo duzo.I niczego tak nie pragne,jak tego,zeby te bombe nikomu nie trzeba bylo wysylac. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: dar dla kacapow! 15.08.08, 15:12 a co to za problem zrobic taka bombe Odpowiedz Link Zgłoś
igor_s53 Re: dar dla kacapow! 15.08.08, 15:20 To najpierw zrobcie,a potem zacznicie grozic,ba tak ,to niejest powaznie. Odpowiedz Link Zgłoś
tonieja10 logika Kaczora to lizodoopstwo zyci Busha 15.08.08, 15:10 i planowanie zaglady Polakow na rozkaz syjonistycznych ludobojcow. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec syjoniści do syjamu? 15.08.08, 15:19 widze że masz niezłe moczarowskie wzory Odpowiedz Link Zgłoś
123rbr Rosyjska prasa: Prymitywna logika w Polsce 15.08.08, 15:11 Polska hipokryzja. Poparcie dla awanturnika i milczenie o ofiarach jego zbrodni. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec zbrodnie są po obudwu stronach 15.08.08, 15:17 i licytowanie się która strona ma ich więcej na sumieniu nie ma sensu. Inna sprawa, że Polacy nie powinni się aż tak angażować w ten konflikt Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec czemu 2 mównica od lewej jest pusta? 15.08.08, 15:13 może dla tego że cos siędo niej przylepiło ,ale nie wiem czy to ptak narobił czy jakiiś inny smieć Odpowiedz Link Zgłoś
czarnysadov Rosjanie mówią prawde 15.08.08, 15:21 Zgodnie z konstytcją prezydent jest od składania wieńców pod pomnikami. Pamiętacie jak negocjował po stronie amerykanów w negocjacjach o tarcze. Teraz też samowola i brak skłonności do kompromisów mimo braku uprawnień. On ufa bardziej amerykanom niź innym Polakom bo 75% obywateli którzy nie popierają PiS to banda baranów oszukana przez media. Żałosne Odpowiedz Link Zgłoś
igor_s53 A gdzie Juszczenko? 15.08.08, 15:34 Pod zdjeciem podpis >Przywódcy Polski, Ukrainy, Litwy, Łotwy i Estonii w Tbilisi<,a gdzie Prezydent Juszczenko? O ile na wiecu byl,to we wspolnej konferencji,a to juz nie Majdan,a cos bardziej powaznego,uczestniczyc nie zechcial.Cos nikt w Polsce nie "zauwazyl",ze Juszczenko od presskonferencji uwinal.Cos ta wolna,objektywna prasa nie jest do konca prawdziwa. Odpowiedz Link Zgłoś
eli63 Dali osetyńczykom rosyjskie dowody osobiste niech 15.08.08, 15:38 Dali osetyńczykom rosyjskie dowody osobiste a kocy im żałują? Odpowiedz Link Zgłoś
salam_alejkum Re: Dali osetyńczykom rosyjskie dowody osobiste n 15.08.08, 22:32 NIE TYLKO DOWODY ale i dowodztwo!!! Юрий Морозов, Премьер-Министр, родившийся на территории Российской Федерации. До своего назначения в правительство в Южной Осетии в 2005 году, он занимал различные должности в Башкирии. Минзаев. Министр внутренних дел с 2005 года. Полковник российской милиции. В 2004 году в ходе контртеррористической операции в Беслане руководил специальным подразделением ФСБ Альфа. Анатолий Баранкевич. С 2006 секретарь Национального совета безопасности Южной Осетии. Полковник российских вооруженных сил. Он принимал участие в советском вторжении в Афганистан и в обеих чеченских войнах. Борис Атоев. Председатель Комитета Государственной безопасности (аналог КГБ) с 2006 года, который ранее занимал различные посты в советском КГБ. После выполнения миссии в Афганистане, он был назначен в центральный аппарат ФСБ в Москве. Василий Лунев, Министр Обороны Южной Осетии, начиная с марта 2008 года. Генерал российской армии. Владимир Котоев. Руководитель Службы по охране правительства с 2007 года, полковник русской армии, участвовал в чеченской и боснийских войнах. Але Чебодарев. Начальник Государственной пограничной охраны с 2005 года, полковник российского ФСБ. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Dali osetyńczykom rosyjskie dowody osobiste n 15.08.08, 22:42 Zapomniałeś napisać, że powielasz gruzińską i zachodnią propagandę no i linka do tego: romanik.livejournal.com/201960.html?thread=918504 Tak wytłumacz: Dlaczego Osetyńczycy szukali obrony u Ruskich a nie u Gruzinów? Dowody można rozdawać różne, ale ta wojna pokazała - kim czują się Osetyńczycy i kto jest ich prawdziwym wrogiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Dali osetyńczykom rosyjskie dowody osobiste n 15.08.08, 22:55 pimpus18 napisał: > Tak wytłumacz: Dlaczego Osetyńczycy szukali obrony u Ruskich a nie > u Gruzinów? Postawiłbym odważną hipotezę, że to dlatego, iż większość Gruzinów już wcześniej wypędzili z kraju. Pzdr PS Po polski nie "Tak wytłumacz", tylko np. "tak więc wytłumacz" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Dali osetyńczykom rosyjskie dowody osobiste n 15.08.08, 23:06 Masz dziwne informacje. Ciągle się słyszy tutaj o gruzińskich wioskach Powinieneś się bardziej orientować: ru.wikipedia.org/wiki/Южная_Осетия Po tych barbarzyńskich wojnach, które rozpętali Gruzini przeciw Osetyńczykom to i tak nie było z tym tak źle. Akurat Polacy nie powinni się tu tak naprężać. Po drugiej wojnie sami wygnali miliony Niemców z ich ziem ojczystych. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Dali osetyńczykom rosyjskie dowody osobiste n 15.08.08, 23:18 pimpus18 napisał: > Masz dziwne informacje. A zatem coś jednak nas łączy. > Akurat Polacy nie powinni się tu tak naprężać. Po drugiej wojnie sami wygnali m > iliony Niemców z ich ziem ojczystych. Nie może być - dlaczego?! Czyżby nie wystarczały nam już nasze granice z 1939 roku...? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
laska_dorna Ruscy to dziki narodek 15.08.08, 17:57 dlatego tarcza to dobry pomysł Odpowiedz Link Zgłoś
j23plpol Strefy wplywow 15.08.08, 18:18 Plujcie sobie na Rosje, plujcie. Skonczy sie tak jak zwykle. Ale zeby sytuacje zrozumiec, potrzeba troche wyobrazni. Mam tylko nadzieje, ze Herr Thuske i Kaczorowi zmarznie tylek w zimie. Odpowiedz Link Zgłoś
anti.war to syjonistyczna polityka zaglady Polakow 15.08.08, 18:31 buszmenskimi tarczami Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Prymitywna logika w Polsce... 15.08.08, 19:28 Rzeczywiście, trzeba przyznać, że w Rosji logika jest o wiele mniej prymitywna, a czasem nawet tak wyrafinowana, że niewiele ją łączy z logiką w tradycyjnie przyjętym znaczeniu tego słowa. Ot np. właśnie w tej wiadomości Rosjanie maja Polakom za złe, że ponoć nie organizujemy zbiórek na rzecz poszkodowanych Osetyńców, tylko dla Gruzinów. W tj sytuacji wypada poczekać na relację z przekazywania pomocy humanitarnej przez Rosję nie tylko Osetyńcom, ale i Gruzinom :-/ Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
hohlik3 Re: Prymitywna logika w Polsce... 15.08.08, 19:44 I pewnie tak bedzie, rosja z buzdeztu przenaczyla spora sumke, sprawdz ile, wspaniala hameryka nawet nie jedna dziesiata tej sumy;)) Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Prymitywna logika w Polsce... 15.08.08, 19:58 Aha, to pewnie do Gori wjechali po to, żeby pomoc Gruzji dostarczyć...? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Prymitywna logika w Polsce... 15.08.08, 21:00 Gruzini tak szybko spie..li, że co te Ruskie mieli robić. Musiał się ktoś tym wszystkim, co w drodze pogubili zaopiekować. www.vesti.ru/videos?vid=144588 Czekam na rzeczowy komentarz eksperta. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Prymitywna logika w Polsce... 15.08.08, 21:15 Komentarz do czego? Że oto stała sie niespotykana w historii niespodzianka i silniejsza armia pogoniła słabszą? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Prymitywna logika w Polsce... 15.08.08, 21:23 Nie sądzisz, że ten Sraaakaszwili bardzo tych swoich Szwejków przepłacił? Te środki bojowe walały się tam wszędzie. To może dobrze, że Ruskie się tym zaopiekowały. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Kapitanie, 15.08.08, 20:54 to Polaczki organizują pomoc dla Osetynów? Gdzie Ty o tym słyszałeś? Znasz jeszcze taki przypadek w historii, kiedy z napadającego bandzira zrobiono godną wszelkiej pomocy ofiarę? Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Kapitanie, 15.08.08, 20:59 pimpus18 napisał: > to Polaczki organizują pomoc dla Osetynów? Pojęcia nie mam. A Rosjanie organizują pomoc dla Gruzinów? > Znasz jeszcze taki przypadek w historii, kiedy z napadającego bandzira zrobiono > godną wszelkiej pomocy ofiarę? Cóż, jeśli robisz tu aluzję do historii Rosji/ZSRR, to istotnie zdarzało się to często - w niektórych okresach historycznych nawet co kilka lat. Ale nie bądźmy niedelikatni; tym bardziej że nijak się to ma do tematu wątku. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Kapitanie, 15.08.08, 21:04 dobrze, że jeszcze jesteś czujny tutaj. Szczęście po prostu trzeba mieć. A od kiedy ofiary robią zbiórki humanitarne dla swoich oprawców? Nie no. Podaj jakiś przykład. A na Zachodzie też się takie rzeczy zdarzały? Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Kapitanie, 15.08.08, 21:11 pimpus18 napisał: > dobrze, że jeszcze jesteś czujny tutaj. Szczęście po prostu trzeba mieć. > A od kiedy ofiary robią zbiórki humanitarne dla swoich oprawców? > Nie no. Podaj jakiś przykład. A na Zachodzie też się takie rzeczy zdarzały? Niezbyt często. I tym samym wracmy do tematu wątku, tj. nieprzystawalności logiki powszechnej do rosyjskiej, w tym drugim przypadku w Twoim (bez urazy ;-) wykonaniu. Rosja otóż ma za złe, że ktoś organizuje zbiórki tylko dla jednej (ponoć) ze stron konfiktu, sama jednak nie widzi nic złego w tym, że również pomaga tylko jednej. Problemem nie jest zatem stronniczość - bo Rosja wszak również ją w tej sytuacji uprawia - ale to, że ktoś ośmiela się być stronniczy w inny sposób niż Rosja :-/ Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Kapitanie, 15.08.08, 21:20 ja tam Ci jeszcze posłałem filmik do obejrzenia i fachowego skomentowania. Niestety zapomniałem napisać tam, że to do Ciebie. Rosja była stroną w tym konflikcie, stroną poszkodowaną i wiarołomnie napadniętą - a Polska nie! Dlaczego Polacy zatem nie widzą cierpienia Osetynów? Dalej czekam na przykład agresora, z którego w kilka godzin zrobiono ofiarę agresji. Tak trudno Ci spojrzeć prawdzie w oczy? Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod poczytaj mi mamo 15.08.08, 21:24 wyborcza.pl/1,75477,5573341,O_co_chodzi_Rosjanom.html Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod mnie ciebie w ogóle :) 15.08.08, 21:26 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=83304056&a=83332262 Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Kapitanie, 15.08.08, 21:36 pimpus18 napisał: > Rosja była stroną w tym konflikcie, stroną poszkodowaną i wiarołomnie napadnięt > ą - a Polska nie! Hmmm, zdaje się, że mimo wszystko nie doceniłem siły rosyjskiej logiki :-) Czyli - uzgodnijmy - Rosja ma prawo posyłać pomoc humanitarną komu chce a nie posyłać komu nie chce, ale inne kraje (w tym przypadku Polska) takiego prawa już nie mają? Dobrze rozumiem? Btw., tylko nie krzycz tak głośno, że Rosja była stroną, bo to się na Kremlu nie spodoba - tam wszak obowiązuje określanie wojsk rosyjskich jako "sił pokojowych", tj. mających wymusić tylko na walczących stronach - Gruzji i Osetii/Abchazji - powrót do status quo ante :-D > Dalej czekam na przykład agresora, z którego w kilka godzin zrobiono ofiarę agr > esji. Tak trudno Ci spojrzeć prawdzie w oczy? Może odwrócę pytanie: daj przykład chodź jednej agresji ze strony Rosji/ZSRR, która NIE byłaby uzasadniana przez inicjatorów jako akt obrony przed bezczelnymi prowokacjami zezwierzęconych przeciwników. Rosja/ZSRR prowadziły w ostatnich 300 latach mnóstwo wojen - ja proszę tylko o jeden, jedyny, choćby najdrobniejszy przykład ;-) Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Kapitanie, 15.08.08, 21:43 Czy Polacy uzasadnili już, dlaczego nie chcą wysyłać pomocy humanitarnej do Osetii? W siłach pokojowych byli Rosjanie, Gruzini i Osetyńczycy. Jest faktem, że Gruzini wiarołomnie, haniebnie i barbarzyńsko napadli i zabijali Rosyjskich żołnierzy, którzy tam byli z mandatu ONZ. Nie zmieniaj tematu. Znasz taki przykład, kiedy tak szybko Zachód uznał agresora za ofiarę? Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Kapitanie, 15.08.08, 21:59 pimpus18 napisał: > Czy Polacy uzasadnili już, dlaczego nie chcą wysyłać pomocy humanitarnej do Ose > tii? Coraz lepiej: a zatem już nie tylko Rosja ma prawo pomagać komu chce, a Polska nie ma takiego prawa - ale do tego jeszcze Polska musi się tłumaczyć, dlaczego chce lub nie chce? :-DDD A można chociaż wiedzieć przed kim...? > Nie zmieniaj tematu. W tej sztuce i tak Ci nie dorównam ;-) > Znasz taki przykład, kiedy tak szybko Zachód uznał agresor > a za ofiarę? A zatem mowa już nie o samym uznaniu agresora za ofiarę, ale o uznaniu przez "Zachód"? :-D Pozwól zatem, że zaprezentuję polską prymitywną logikę: 1.) Rosja/ZSRR atakując słabszych nieodmienne i wielokrotnie przedstawiała takie działania jako obronę przed ich rzekomymi prowokacjami lub agresją. Zgadzasz się z tym, czy nie? Jeżeli nie, to proszę o jakiś zaprzeczajacy temu przykład. Jeżeli tak, to: 2.) Domagając się, aby "Zachód" w takiej sytuacji postapił inaczej, tj. nie uznał agresora za ofiarę, automatycznie wymagasz od "Zachodu" więcej pod względem moralnym od Rosji/ZSRR. Zgadzasz się z tym, czy nie? Jeżeli nie, to jak inaczej wytłumaczysz oczekiwanie od "Zachodu" że nie będzie on uznawał agresorów za ofiary, przy jednoczesnym braku takich wymagań wobec Rosji/ZSRR? Jeżeli tak, to: 3.) Uważasz, że "Zachód" stoi wyżej moralnie od Rosji/ZSRR - C.B.D.O. ;-P Zgaduję, że wg rosyjskiej wyrafinowanej logiki, w rozumowaniu tym musi tkwić jakiś błąd. Możesz mi go wskazać? ;-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Kapitanie, 15.08.08, 22:11 Polska ma prawo pomagać, komu chce. Tylko dlaczego nie chce tego uzasadnić? Przed ciekawskimi na przykład. To znasz taki przykład czy nie? Coś to Ci opornie idzie dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Kapitanie, 15.08.08, 22:34 pimpus18 napisał: > Polska ma prawo pomagać, komu chce. Tylko dlaczego nie chce tego uzasadnić? Prz > ed ciekawskimi na przykład. Ciekawski może zajrzeć na strony internetowe organizatorów pomocy, prywatnych i publicznych - np. PCK - lub do nich zadzwonić, lub zgoła wybrać się na spacer i dowiedzieć się, jaka i dla kogo pomoc jest organizowana. Ciekawski dowiedział by się wówczas, że organizacje na ogół współpracują zarówno z władzami gruzińskimi, jak i z Rosyjskim Czerwonym Krzyżem, świadcząc pomoc ofiarom konfliktu po obu stronach frontu, w zbliżonej postaci i intensywności; czego zresztą wymagają statuty wiekszości organizacji charytatywnych. Wyjątkiem są tu organizacje, na które Rosja sie obraziła i nie wpuszcza ich przedstawicieli na własne terytorium (dotyczy to m.in. Polskiej Akcji Humanitarnej i Caritasu). Ciekawski może też sam tę pomoc organizować i wysyłać ją gdzie chce. I tu właśnie chyba najbardziej polska prymitywna logika życia nie styka się z wyrafinowaną logiką rosyjską. > To znasz taki przykład czy nie? Coś to Ci opornie idzie dzisiaj. Szczerze mówiąc i tak nie spodziewałem się odpowiedzi :-) Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
salam_alejkum Propaganda? 15.08.08, 22:57 O w mordę!! I w ru.sach też? www.nr2.ru/perm/190456.html Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Kapitanie, 15.08.08, 22:57 widziałeś dzisiaj Wiadomości w TVP? Tam było tylko o pomocy biednym Gruzinom a nic o biednych i poszkodowanych przez bandycki napad tychże Gruzinów. Dlaczego ja mam tam gdzieś dzwonić i się dowiadywać, a nie mogę się tego dowiedzieć z telewizji? W tym Twoim łańcuszku logiczno-rozumowym nie uwzględniłeś różnicy między immamętnością i transcendentnością tych przypadków, co powoduje, że są ze sobą nieporównywalne. Dlaczego Ci tak trudno odpowiedzieć odpowiedzieć na moje pytanie? Słabo wyglądasz - prawie jak ten: www.youtube.com/watch?v=H8XI2Chc6uQ > Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Kapitanie, 15.08.08, 23:15 pimpus18 napisał: > widziałeś dzisiaj Wiadomości w TVP? > Tam było tylko o pomocy biednym Gruzinom a nic o biednych i poszkodowanych prze > z bandycki napad tychże Gruzinów. > Dlaczego ja mam tam gdzieś dzwonić i się dowiadywać, a nie mogę > się tego dowiedzieć z telewizji? Zlituj się nad sobą i nie ciągnij tego :-/ > W tym Twoim łańcuszku logiczno-rozumowym nie uwzględniłeś różnicy między immamę > tnością i transcendentnością tych przypadków, co powoduje, że są ze sobą niepor > ównywalne. Immanentny charakter samych działań politycznych - rozpatrywanych w oderwaniu od osób je prowadzacych - pozostaje raczej niezmienny i nie mają one w żadnym razie właściwosci transcendentnych; no chyba że te trrrudne słowa przez ostatnią noc zmieniły swoje znaczenia ;-) > Dlaczego Ci tak trudno odpowiedzieć odpowiedzieć na moje pytanie? Dlatego, że pytając (w uproszczeniu), "dlaczego Zachód tak szybko uznał brutalnego agresora za ofiarę, zamiast rzeczywistej niewinnej ofiary", użyłeś rosyjskiej wyrafinowanej logiki erystycznej ("Dlaczego nie przestał pan katować pejczem swojej żony?"). A na wszelkie delikatne aluzje próbujące sprowadzić Cię do mojego poziomu prymitywnej polskiej logiki, uparcie nie reagowałeś. Wobec zatem nieprzystawalności narodowych logik nas obu, sytuacja stała się niestety patowa. > Słabo wyglądasz - prawie jak ten: Ależ jeszcze o wiele gorzej, np. nie mam kilku zębów wybitych za wolność. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Kapitanie, 15.08.08, 21:13 co tam znowu pimpek bredzisz, kapitan tłumaczy ci cierpliwie, jak pijanemu kacapowi, a ty znowu, czekistka znowu cię rzuciła ? funny.coven.vmh.net/jokes/erewan.html Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Co Abtwit, znowu Ci się nudzi? 15.08.08, 21:27 trzeba chronić kolegów przed przygłupami :) Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Co Abtwit, znowu Ci się nudzi? 15.08.08, 21:30 to się Kapitan ucieszył Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Co Abtwit, znowu Ci się nudzi? 15.08.08, 21:32 i bardzo dobrze, lubię go :) Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Co Abtwit, znowu Ci się nudzi? 15.08.08, 21:37 Uważaj, bo jeszcze nas lobbyści zza Buga jakimiś gajami ogłoszą ;-P Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Co Abtwit, znowu Ci się nudzi? 15.08.08, 21:41 tfu, na psa urok ;) myślisz. że czekistki tylko z czekistami :( www.youtube.com/watch?v=nd2Z3nXnLD0&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit_2006a Kaczor jest tak glupi ze nie wie ze jest madrzejsz 15.08.08, 20:09 od Busha. Grzesio dostal kwitnacy kraj od Clintona i w ciagu 8 lat czego sie nie tknal to syf z malaria. A Ruskie robia go w bambuko jak chca. Przykro na to patrzec. Odpowiedz Link Zgłoś
gerhart_fon_ruskiszajs Prymitywne_Kacapy_Silą_Się_Na_Log ikę__:o)))))))))) 15.08.08, 23:16 GWno kabluje: Kacapski brukowiec "Wriedna Nowostij": w Polsce trwa zbiórka środków dla ofiar wojny w Gruzji przekształciła się ona w kampanię pomocy tylko dla jednej strony - gruzińskiej, choć kacapska ucierpiała o wiele bardziej. Brukowiec zaznacza też, że również her Dochnald Thuske dał do zrozumienia, iż chce zachować normalne relacje z kacapskim sąsiadem tak jak jego szefowa Aniela Makrela. ........................................................................................................... No tak, kacapskie brukowce wyśmiewane są nieustannie w samej Kcapii Kacapy mówią np. że w -Prawdzie niet Nowosti- a w -Nowostiach niet Prawdy- :) ale prawda jest taka, że w kacapskiej prasie nigdy nie było ani prawdy ani wiadomości :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
el_matador9 Re: Prymitywne_Kacapy_Silą_Się_Na_Log ikę__:o)))) 16.08.08, 16:24 Jedni modlą się do Świętej Panienki w Częstochowie Ja modlę się rozpalony do Ciebie bolszewicka Moskwo, do sprawiedliwości społecznej, choć dzisiaj zupełnie pusto mi w głowie. Dla jednych święta jest dzwonnica klasztoru na Jasnej Górze Dla mnie WNDCH, Robotnik i Kołchożnica - mój to symbol na żelaznej proletariackiej rurze W chmurze Ostankina wieży cień to Marksa wytyczna dalszego działania,o dumna ludzkości podboju Kosmosu. Polskiej Zamglonej Pomrocznej katoli gada podziemnego twardy pień zapowiedż Waszego podłego jak nigdy losu! Obudżcie się w końcu zmanipulowani polscy katole. Miejcie choć raz w zyciu własną wolę! Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Do kacapa tylko nahajem przemowisz, slow szko 16.08.08, 17:16 Cały postęp tarczy polega na tym ze w Polsce będą stacjonowani amerykańscy żołnierze (200 żołnierzy) a Polska nie tylko musi ich utrzymać ale jeszcze wujowi płacić, wspaniały interes, same korzyści.:-)))))) Gratulacje dla zawarcia umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Do kacapa tylko nahajem przemowisz, slow szko 16.08.08, 19:21 nie-tak napisała: > Cały postęp tarczy polega na tym ze w Polsce będą stacjonowani amerykańscy > żołnierze (200 żołnierzy) a Polska nie tylko musi ich utrzymać ale jeszcze > wujowi płacić, wspaniały interes, same korzyści.:-)))))) A skąd Tyś to wytrzasnął??? > Gratulacje dla zawarcia umowy. Putin zapłać ;-P Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Rosyjska prasa: Prymitywna logika w Polsce 16.08.08, 20:55 Gazeta krytykuje też polską zbiórkę darów dla ofiar wojny w Gruzji, jako jednostronną. --------------------------------------------------- To już sowieccy "demokraci" chcą nawet wyznaczać dla kogo polscy obywatele będą zbierać dary? Ciekawy ogląd świata przez byłego okupanta który dziesiątki lat okupował wiele krajów Europy i Azji, a które dziś są wolne lub też chcą być wolne. A to ci wolna i niezależna prasa sowiecka. Odpowiedz Link Zgłoś
40pac Rosyjska prasa: Prymitywna logika w Polsce 19.08.08, 15:32 przynajmniej mamy w Polsce demokracje. nie ma tu prezydenta-cara jak za wschodnia granica. Odpowiedz Link Zgłoś