vanilla.dream Ciekawe kto wysiądzie na inscenizacjiz pociągu 11.11.08, 13:08 Pewnie współczesny Piłsudski - prawie jak Piłsudski, czyli Jarosław I Prawdomówny na kocie, niczym wódz na kasztance ;D Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Ciekawe jak Piłsudski potraktowałby żydokomunę 11.11.08, 13:12 ...gdyby żył i działał w naszych czasach. Odpowiedz Link Zgłoś
vanilla.dream z pewnością wziąłby za mordę kaczy bolszewizm 11.11.08, 14:29 i to byłoby piękne... Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Ciekawe jak Piłsudski potraktowałby żydokomun 11.11.08, 15:01 Odpowiedz jest prosta jak sie zna historie, poglady i dzialania Pilsudskiego. Otoz aczkolwiek sam byl socjalista (byl czlonkiem PPS), to nie znosil komunistow. Nie znosil tez antysemitow. Odpowiedz Link Zgłoś
sirseb Re: pani prezydent? 11.11.08, 13:12 "(...)pani prezydent...- rozpoczął Lech Kaczyński." tzn o kim to bylo? chyba nie o ... :D a ta dygresja o eminencji i arcybiskupstwie tez klasyk :D, jednak "sala" wymiata :D Odpowiedz Link Zgłoś
hanklo [...] 11.11.08, 13:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
krawat23 Obchody Święta Niepodległości - relacja na żywo 11.11.08, 13:24 III RP ma tylko jedna wade - fatalnego prezydenta. Wiem, ze to uwaga banalna - jednak ja, prosty obywatel, moge sie czasami znizyc do poziomu najwazniejszego obywatela. Odpowiedz Link Zgłoś
helenak5 niesamowite! 11.11.08, 13:37 "Nacjonalizam, a jeszcze bardziej szowinizm - bierze się z nienawiści; patriotyzm - bierze się z miłości" Czyżby spóźniona refleksja? Przecież on dezawuuje całą swoją politykę, opartą na nienawiści do Rosji, Niemiec, "komuchów", "układu", "salonu" itp. Co jest grane? Odpowiedz Link Zgłoś
lehoo Obchody Święta Niepodległości - relacja na żywo 11.11.08, 13:45 Spieprzaj dziadu ! Odpowiedz Link Zgłoś
sas101 Re: Obchody Święta Niepodległości - relacja na ży 11.11.08, 13:50 A ja na to... Już wkrótce Polacy wrócą do kraju, pojedziemy po wspaniałych drogach, będziemy leczeni we wspaniałych szpitalach a w szkołach uczyć nasze dzieci będą dobrze opłacani nauczyciele. To może mówił Prezydent??? Odpowiedz Link Zgłoś
konigin Obchody Święta Niepodległości - relacja na żywo 11.11.08, 13:53 A pod koniec swojego krasomowczego popisu (splakalam sie ze smiechu) zagrozil, ze do obecnych zasad wspoldzialania trzeba bedzie jeszcze wrocic. I tak pieknie, ze nie wyliczyl przed miedzynarodowa publika, czym zostal obrazony jego majestat przez rzad Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek230 A moze oglosic zalobe narodowa po smierci polakow 11.11.08, 13:53 w Norwegii. Nie przyszlo to do kaczej glowy? Nie, bo sie nie oplaca polityczne. No nie? Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Obchody Święta Niepodległości - relacja na żywo 11.11.08, 14:02 III RP ma jedną dobrą cechę- powiedział monarcha ........... pozostałe "dobre" cechy przeminęły razem z Jarosławem Kaczyńskim i jego chorą IV RP organizowaną na spółkę z Samoobroną i LPR. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo ----czy Gazeta nawet dzis nie moze odpuscic ?----- 11.11.08, 14:04 Po co te naglowki p-ko Prezydentowi Kaczynskiemu ? Bedziecie mieli jeszcze wiele okazji, by od jutro go atakowac. Wezcie sobie na wstrzymanie. Dzis wypadaloby odpuscic sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
radzio5 Miło w kocu popatrzec jak Ubecko SBckie PO elity 11.11.08, 16:13 trafia szlak, że wkońcu od 2005r m.in dzieki Panu Prezydntowi Polska wyzwala się powoli spod dyktatu agentów UB, WSI powoli bo powoli ale aby tak dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
cynick1 [...] 11.11.08, 14:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
konigin Obchody Święta Niepodległości - relacja na żywo 11.11.08, 14:12 Niektorym tutaj sie wydaje, ze Polska rowna sie wybrany przypadkowo prezydent. Jeden taki Ludwik z Francji (tez z kompleksami) powiedzial juz "Panstwo to ja", no i fatalnie zapisal sie w historii. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek_meteorolog Obchody Święta Niepodległości - relacja na żywo 11.11.08, 14:16 No tak GW szuka wpadek prezydenta. Nie jesteście dla mnie żadnym autorytem, ani nie reprezentujecie propolskiego myślenie. Całe wasze działanie opiera się na tym, by szukać wpadek prezydenta i go ośmieszać. Macie tak niskie pobudki, że nawet to robicie w dniu Święta Niepodległości. Moje wyrazy współczucia dla waszej postawy i marnego rzemiosła dziennikarskiego. Nigdy nie będę się z wami utożsamiał ani z tym kogo popieracie. Największą wpadkę jest brak premiera na gali. Nigdy nie przekonacie mnie że mam głosować na Tuska, bo to nie jest Polak z krwi i kości,a kiedyś dał temu wyraz szydząc z Polski. Chwała Restituta Polonia! Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec prezydent sam się ośmiesza 11.11.08, 15:26 Lech Kaczyński to pajac którego przerosło zajmowane stanowisko - cała jego prezydentura to ciągłe mnożenie gaf normalne u człowieka który nie rozumie co robi i dla kogo Odpowiedz Link Zgłoś
hubasinska Czy każde jego wystąpienie musi byc wpadką???? 11.11.08, 17:25 Czemu musimy oglądac niedojdę,bełgotliwie mówiącą w takim ważnym dniu? To jakaś kara dla społeczeństwa?.Nikt nie musi go obrażać on sam się,a raczej urząd obraża i kompromituje. Schować się w pałacu nie pokazywac. Odpowiedz Link Zgłoś
delargo Obchody Święta Niepodległości - relacja na żywo 11.11.08, 14:21 Jak mam mieć takich polityków jak kaczyńscy, artur górski, lepper, giertychowie, gosiewski, napieralski, kamiński i inni podobnego pokroju, którzy szumnie powołując sie na polskę, patriotyzm itd, to prawde powiedziawszy nie zależy mi na tym święcie jak i nie zależy mi na tym czym ci niesmaczni panowie nazywają polskością. Nie ma mojej zgody na taką polskę, jak sobie zyczą wymienini półinteligenci, którzy tak naprawdę mają gdzieś w głębokim poważaniu myślenie o przyszłosci tego kraju, gdzie wali się system, emerytalny, gdzie służba zdrowia zdycha, gdzie ulice są dziurawe, gdzie są regiony w polsce, które mają jeszcze 15-20% bezrobocie, gdzie wielu jeszcze wyjeżdża do innych krajów, bo wiedzą, że ekonomicznie przed polską jeszcze daleka droga. Nie ma mojej zgody na taką polskę i taką politykę jak proponuje naczelnie nadęty (p)rezydent, który nawet nie stara się poruszać ważnych tematów i zajmuje się polityką historyczną, która tak naprawdę nie ma racji bytu w globalnym świecie. Ci panowie z pałacu namiestnikowwskiego zajmują sie skansenem historycznym zamiast tak naprawdę myśleć o przyszłości. Ile z nich zajęło sie np. problemem demograficznym; ile z nich zajmuje się polityką długodystansową. Im o wiele więcej zależy na tym, by dobrze wypaść w wieczorych wiadomościach, bądź w najlepszym wypadku zapewnić sobie dobrą pozycję w kolejnych wyborach. Mierni to politycy, mierne też ich ambicje, mierne też ich rzeczywiste myślenie o polsce. Dlatego nie potrzebuje takiego świeta jak dzisiejsze, jak i nie potrzebuje takich polityków – smutych panów od prawie 20 lat widzianych na ekranach: panów, którzy kradną nam nasz czas i zamiast zajmować sie czymś konkretnym opowiadają nam bajki, których nikt nie potrzebuje słuchać Odpowiedz Link Zgłoś
dkrytyk55 Re: Obchody Święta Niepodległości - relacja na ży 11.11.08, 14:33 Wszystko co Pan pisze jest głęboko przemyślane,niestety w 100 % prawdziwe.Mam obawę czy za dwa lata ten układ się odwróci.Do gry włączy się kościół nawołując z ambon do walki z szatanem Tuskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
delargo Obchody Święta Niepodległości - relacja na żywo 11.11.08, 14:22 Jak mam mieć takich polityków jak kaczyńscy, artur górski, lepper, giertychowie, gosiewski, napieralski, kamiński i inni podobnego pokroju, którzy szumnie powołując sie na polskę, patriotyzm itd, to prawde powiedziawszy nie zależy mi na tym święcie jak i nie zależy mi na tym czym ci niesmaczni panowie nazywają polskością. Nie ma mojej zgody na taką polskę, jak sobie zyczą wymienini półinteligenci, którzy tak naprawdę mają gdzieś w głębokim poważaniu myślenie o przyszłosci tego kraju, gdzie wali się system, emerytalny, gdzie służba zdrowia zdycha, gdzie ulice są dziurawe, gdzie są regiony w polsce, które mają jeszcze 15-20% bezrobocie, gdzie wielu jeszcze wyjeżdża do innych krajów, bo wiedzą, że ekonomicznie przed polską jeszcze daleka droga. Nie ma mojej zgody na taką polskę i taką politykę jak proponuje naczelnie nadęty (p)rezydent, który nawet nie stara się poruszać ważnych tematów i zajmuje się polityką historyczną, która tak naprawdę nie ma racji bytu w globalnym świecie. Ci panowie z pałacu namiestnikowwskiego zajmują sie skansenem historycznym zamiast tak naprawdę myśleć o przyszłości. Ile z nich zajęło sie np. problemem demograficznym; ile z nich zajmuje się polityką długodystansową. Im o wiele więcej zależy na tym, by dobrze wypaść w wieczorych wiadomościach, bądź w najlepszym wypadku zapewnić sobie dobrą pozycję w kolejnych wyborach. Mierni to politycy, mierne też ich ambicje, mierne też ich rzeczywiste myślenie o polsce. Dlatego nie potrzebuje takiego świeta jak dzisiejsze, jak i nie potrzebuje takich polityków – smutych panów od prawie 20 lat widzianych na ekranach: panów, którzy kradną nam nasz czas i zamiast zajmować sie czymś konkretnym opowiadają nam bajki, których nikt nie potrzebuje słuchać Odpowiedz Link Zgłoś
sas101 Re: Obchody Święta Niepodległości - relacja na ży 11.11.08, 14:44 Przepraszam ale to nie prezydent rządzi tylko rząd i ministrowie. A co do dziurawych dróg, bezrobocia,walącego sie systemu emerytalnego, słuzby zdrowia itd..., to prosze sobie przypomnieć ile razy mieli juz mozliwość zmiany tego stanu ludzie z obecnego rządu. Przeciez nie od dzis sa w polityce. A czy to nie za AWS gdy w rzadzie byli m. in. ludzie z Unii Wolności tak skoczylo bezrobocie??? A może się mylę??? Odpowiedz Link Zgłoś
delargo Re: Obchody Święta Niepodległości - relacja na ży 11.11.08, 15:30 tak, mylisz sie! Odpowiedz Link Zgłoś
sas101 Re: Obchody Święta Niepodległości - relacja na ży 11.11.08, 16:50 Sugeruję zażywanie leków na poprawę pamięci, bo krótka u Ciebie oj krótka. A jak masz krótką pamięć to nie pisz głupot. Odpowiedz Link Zgłoś
koszmarekopalek warcholstwo ma zabawę 11.11.08, 14:35 gęby wycierane Ojczyzną, każdy w swoją stronę szarpie jak w Dniu Świra. nie szkoda wam czasu, ludzie, na te idiotyzmy? Odpowiedz Link Zgłoś
antoni99 Obchody Święta Niepodległości - relacja na żywo 11.11.08, 14:39 III RP ma jedną ważną cechę jest niepodległa !!!!! I to jest prawda tresztę zbeszcześciliśmy, ograbianiem Polski i życiem ponad umiar ( dotyczy władz RP )! Ile by nasz Naród nie wypracował kasy przetrawią, oddadzą Ameryce i innym " potrzebującym"a swój Naród, ano jakoś przeżyje !!!! i bedzie świętował -w żałobie jak corocznie dotąd !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
qc Zamienie Bog Honor Ojczyzna 11.11.08, 14:52 na wygodne autostrady, praktyczne prawo, funkcjonujaca sluzbe zdrowia, zyczliwych sobie przechodniow, dobrze zorganizowane wspolne przedsiewziecia. Dorzuce za darmo milion dziur w drogach, smierdzace dworce PKP, tysiac kosciolow, setke pomnikow papieza, bilety na defilady i pompatyczne akademie. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek_meteorolog Re: Zamienie Bog Honor Ojczyzna 11.11.08, 14:57 A czemu chcesz zamieniać?! Czy nie można mieć autostrad, ładnych dworców i hasła: Bóg, Honor, Ojczyzna w sercu jednocześnie? Można. Polakom tak samo z trudem przychodzi to drugie jak i pierwsze! Odpowiedz Link Zgłoś
qc Re: Zamienie Bog Honor Ojczyzna 11.11.08, 15:22 Polacy, ten Narod to chyba wspolnota wyjatkowa umowna? A jak pokazuje historia, ojczyzna bez zgody i woli wspolnoty dzialan i celow to organizm czesto weryfikowany przez prawa natury. Odpowiedz Link Zgłoś
helenak5 Re: Zamienie Bog Honor Ojczyzna 11.11.08, 15:30 Nie ważne są hasła, tylko ich treść. Jeżeli jest nią nienawiść do innych narodów, a nawet dla swoich współobywateli, myślących inaczej, - wtedy nie można zbudować autostrad i w ogóle unowocześnić kraju. Bo globalizacja wymaga wspólnego wysiłku wielu narodów. Odpowiedz Link Zgłoś
zat4ra Najmadrzejsza wypowiedz w tej dyskusji. 11.11.08, 19:51 Problem polega tylko na tym ze potrzebna jest wymiana pokolen, ze dwoch. Tak ze jakies 40 lat bedziemy musieli poczekac :-> Odpowiedz Link Zgłoś
mr.hell i co dalej jak ja wierzysz w potrzebe istnienia 11.11.08, 22:44 Naszego Boga Fiskusa Maximusa? ]:O> Odpowiedz Link Zgłoś
ysaaa niepodlegla?dobre ! 11.11.08, 15:21 buahahahha,ten czlowiek jest w ciezkim stanie psychicznym.... PROAMERYKNSKI sługus. ruska okupacja lepsza,SASIAD PRZYNAJMNIEJ,a nawet osobniki o mozgu wielkosci szpileczki wiedza o tym, a jednak.... Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Kiedy Jarek będzie spiewać hymn? 11.11.08, 15:22 uroczystośc bez odśpiewania hymnu przez brata Lwa Gruzji sa nie wazne Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo ---gdy Tusk skonczy sluchac marsze wermachtu------ 11.11.08, 15:36 Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec podobno te marsze mają grać u Kaczyńskiego 11.11.08, 15:49 Lew Gruzji od czasu gdy popieprzył go polityk niższego szczebla ze sztabu Obamy chce zatrzeć złe wrażenie i zagrać hymn USA ale nie miał odpowiedniej taśmy więc zagrał to co miał ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.kleofas Ładna mi kamienica :D 11.11.08, 15:38 To chyba renesans, co?:D Renesans wielkich idei!:P Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec raczej Upiór w Operze 11.11.08, 15:50 w Operze będzie straszyć upiór nacjonalizmu i zasciankowości w osobie tego jak mu tam... Kaczyńskiego zwanego prezydentem Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Piłsudski kazałby takiego Prezydęta obić kijami 11.11.08, 16:00 Zarówno jednego jak i drugiego. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekgr Re: Piłsudski kazałby takiego Prezydęta obić kija 11.11.08, 19:46 Pierwszego i trzeciego - również! Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Obchody Święta Niepodległości - relacja na żywo 11.11.08, 16:03 Eeech;(.A kiedy Polska ma prezydować UE? Chyba jakoś niezadługo, bo coś mi się obiło, że przygotowania się rozpoczęły. Ale za 2 lata czy wcześniej? Przed wyborami czy po? Bo jak przed to strach się bać;(( Tam wszak trzeba "od siebie" coś mówić. A jak to wygląda w wykonaniu "naszego prezydęta" to mamy przykłady.;) Odpowiedz Link Zgłoś