Dodaj do ulubionych

Putin chciał "powiesić Saakaszwilego za j..."

• hurdy-gurdy Putin chciał "powiesić Saakaszwilego za j..." 14.11.08, 11:38
      Sądząc z rynsztokowego języka tutejszych rusków, to widać że to ta sama szkoła
      ich wykształciła co Putina. I mam wielką nadzieję, że jako stary czekista, Putin
      podąży drogą wyznaczoną przez wielkich poprzedników - Jagodę i Berię......
    • asmall4 Putin chciał "powiesić Saakaszwilego za j..." 14.11.08, 11:42
      Fiutinowi nie przeszkadzało jak staruszki przymierają głodem w 1991 w Petersburgu .
      Czymże jest ten mały bandycki tekst o Saakaszwilm :)
    • pies_na_lewizne Alez sie gawiedz podnieca 14.11.08, 11:45
      knajackimi odzywkami politycznego gbura.

A niby dlaczego taka odzywka jest zabawna w ustach Putina a juz nie
      w ustach pijaka pod budka z piwem?
    • funstein Putin chciał "powiesić Saakaszwilego za j..." 14.11.08, 11:46
      wypowiedzi putina swiadcza o tym, ze ma nie tylko maly
      mozg ale takze kompleksy na punkcie swoich genitaliow.
      Szkoda, ze tak pieknym krajem rzadzi de facto maly kutas.
      • dobiczek gruzini tez maja dosc sakaszwilego! napadl w 14.11.08, 11:55
        o3 wnocy na ostie.bambadowal spiacych ludzi w domach.raport OBWE
        jednoznacznie wskazal gruzje jako agreora.poparcie dla tego czuba to
        wielki blad Pana Prezydenta Leca Kaczynskiego.
    • 12.12a1 Re: Polsko, uznaj Abchazję 14.11.08, 11:47
      mechaniczny.stefan napisał:

> > wydaje,ze niepodleglosc jest uwarunkowana miedzynarodowym uznaniem
      > > panstwa.
      >
      > Nie, niepodleglośc to stan faktyczny. Palestynę można sobie uznawac
      > do woli, a i tak faktycznie nie jest niepodlegla. A Abchazja
      > niepodległa faktycznie _jest_, choćby nikt nie chciał tego uznac.
      >
      > Jasne, można udawać, ze Abchazja to część Gruzji, tylko Gruzja jej
      > nie kontroluje, ot co.
      ------------------------------------------------------------------
    • aa_6 Putin chciał "powiesić Saakaszwilego za j..." 14.11.08, 11:57
      Nie wiem, czy obecnie jest na świecie ktoś bardziej niebezpieczny
      dla demokracji i wolności. Demokratyczny wolny świat powinien
      wyłącznie skupić się na znajdowaniu skutecznie środków i sposobów
      zwalczania jego polityki.
      • dobiczek rosja ma prawoprowadzic swoja polityke tak jak 14.11.08, 12:05
        robi to USA,jedno biegnowy swiat sie nie sprawdzil.zachod ma
        pretensje do ruskich ze nie sa tak glupi jak my nie zamykaja
        kopaln,nie unicestwili przemyslu zbrojeniowego , nie wyprzedali ppl
        naftowych,nie oddaja za darmo swoich fabryk to ich tak strasznie
        boli.Putin podniusl rosje z kolan i rosjanie go cenia ,gorbaczow to
        dla obywateli rosji zdrajca.ogadajcie z rosjanami a wiele wam
        wyjasnia
      • igor_53 Re: Putin chciał "powiesić Saakaszwilego za j..." 14.11.08, 12:15
        aa_6,jeszcze jest,to Bush junior,ale to juz przeszlosc.A co dotyczy Putina,to po
        zatym ,ze on nie pasuje Zydam (odcial ich od gazowo-ropowego koryta),to jest
        calkiem sympatyczny gosc.Jak by ty miales umysl otwarty i zaczal myslec sam,to
        by zauwazyl,ze te krzywdy co niby wyzadza swiatu,to tak naprawda nie poddanie
        Rosji swiatowemu zydowstwu.Nie mam nic przeciw Zydom,nawet ich rozumiem,no jak
        sa glupki co gotowi im sluzyc,to byli by sami glupcami,jak by z tego zrezygnowali.
        • pentagon8 Iwan, to ty i antysemita... 14.11.08, 12:38
          Jak na goscia, ktory twierdzi ze nie jest antyamerykanista i chwali sie
          czytaniem Prusa w oryginale, takie stwierdzenia to dla mnie wielki szok. Iwan,
          to traca antysemityzmem. A ty niby jestes taki tolerancyjny. Z czego ten
          antysemityzm. Czyzby z waszego odwiecznego soviecko - rosyjskiego strachu przed
          ''zydami''u wladzy? Tuchaczewski, Trocki, Beria...moze nawet Stalin:).

ty jednak Iwan masz ograniczony umysl. Nie tylko antyamerykanski ale wierzacy w
          ''spisek swiatowego zydostwa'' jakim jest USA. A krwawy dyktator, jakim jest
          fjutinek to nic innego jak impoten polityczny ktory denerwuje sie za kazdym
          razem gdy jankesi go szachuja.
    • 12.12a1 Re: Polsko, uznaj Abchazję 14.11.08, 12:05

> > pelna zaleznosc Abchazji od Rosji co ma wspólnego z
      > > niepodlegloscia.
      >
      > Ale taki jest wybó Abchazów. Abchazowie nie mają innego wyjścia -
      > albo opieka Rosji, albo najazd Gruzinów na ich kraj. Słabsze i
      > mniejsze państwa zwykle potrzebują silniejszego protektora,
      > zwłaszcza w tak zapalnych rejonach.
      -----------------------------------------------------------------
      • kacap_z_moskwy Re: Polsko, uznaj Abchazję 14.11.08, 18:52
        Tak jak teraz modlici sie na USA. Tak samo jak Abchazia na Rosje. Macie cos swego?
    • 12.12a1 Re: Polsko, uznaj Abchazję 14.11.08, 12:08

> > pelna zaleznosc Abchazji od Rosji co ma wspólnego z
      > > niepodlegloscia.
      >
      > Ale taki jest wybó Abchazów. Abchazowie nie mają innego wyjścia -
      > albo opieka Rosji, albo najazd Gruzinów na ich kraj. Słabsze i
      > mniejsze państwa zwykle potrzebują silniejszego protektora,
      > zwłaszcza w tak zapalnych rejonach.
      -----------------------------------------------------------------
    • zdzisiek66 Odczepcie się od Putina 14.11.08, 12:08
      Niby z jakiej racji oczekujecie, że poziom kultury Cara Wszechrusi
      będzie wyższy niż poziom kultury narodu, nad którym panuje?
      Tylko go krytykujecie i krytykujecie, a nikt nie zauważa poprawy w
      porównaniu do poprzednich carów.
      Czy Putin zatłukł na śmierć swojego syna albo utopił świeżo
      poślubioną wybrankę? Mordował własnoręcznie zakonników? Celowo
      zamorzył głodem 10 milionów swoich poddanych? No powiedzcie,
      wstrętni rusofobi, czy Putin chociaż wali w stół butem na
      międzynarodowych spotkaniach?
      Jak możecie nie dostrzegać tak wielkiego POSTĘPU CYWILIZACYJNEGO
      rosyjskich przywódców?
      • igor_53 Re: Odczepcie się od Putina 14.11.08, 12:23
        i to sie nazywa ironija,Niby popiera Putina,nawet radzi od niego sie
        odczepic,alez ile pogardy dla rosyjskieg narodu.Zdisiu,przyjedz do Anglii,wejdz
        do "Tesco",wiesz co uslyszysz?Polakow i caly nabor wyrazow polskich,mowionych
        bardzo glosnie.A zreszta po co bedziesz jechac do Anglii,przeciez wystarcze
        przejsc po ulicach miast polskich,to dopiero szkola jezyka polskiego.Tak co
        mniej krytyki do innych,a wiecej samokrytyki.Niewiadomo,czy to Putin powiedzial
        Sarkozjemu,ale to ze professor Kaczynski publicznie,na zywo w eterzu powiedzal
        czlowieku -spiepszaj dziadu,to jest fakt autentyczny.I w Rosji,w zwiasku z tym
        nie bylo zadnej wzmianki w prasie,a internauty rosyjski nie pastwili sie nad
        "kultura" Polakow.
        • pentagon8 kultura polityczna rosji 14.11.08, 12:51
          Nie znam na tyle rosyjskiego by przysluchiwac sie jezykowi Rosjan w ''Tesco'', (
          jezeli je wogole macie, pewnie nie). Faktem jednak jest, ze reportazach
          Wiernikowskiej wiem, ze mlode pokolenie nie przebiera w slowach. A i Naszysci
          tacy sa. To nie pionierzy Iwan!

dowodem waszej narodowej kultury jest waszp rezydent ktory ''dopadlby czeczenow
          nawet w kiblu'' i ''powiesil wszystkich za jaja''.

A ''spieprzaj dziadu''? Moze to bylo w kierunku Putina?
          • igor_53 Re: kultura polityczna rosji 14.11.08, 13:06
            jasiu,twoja obsesja Rosja zaslepia cie,ty nawet niechcesz wiedziec co sie dzieje
            w Polsce.Napisales-"
            A ''spieprzaj dziadu''? Moze to bylo w kierunku Putina?", czlowieku,czy
            ja,Rosjanin mam cie mowic co i przy jakiej okazji wasze "wysoce kulturalne"
            przywodce mowia?
            • pentagon8 Iwan, nie nerwoj sia:) 14.11.08, 13:15
              Czy ty jako Rosjanin...

Pisz co chesz, myslisz ze komus ublizysz?

Twoj narod i prezydent leprzy?. Muslisz, ze Rosjanie nie przeklinaja? Sa inni?

To jest mania wyzszosci.

Iwan, wbij sobie do tej starej glowy, ze w Rosjanach nie ma nic nadzwyczajnego.
              A za bycie ''ruskim''i posiadanie rosyjskiego paszportu nikt nie szanuje. Co
              swiat wam zawdziecza? :)
              • qualias Re: Iwan, nie nerwoj sia:) 14.11.08, 20:44
                lepSZy nie lepSZy ale Ty z pewnością przynosisz wstyd...
            • chrabia_mentne_ciasto Re: kultura polityczna rosji 14.11.08, 13:49
              igor_53 napisał:

> jasiu,twoja obsesja Rosja zaslepia cie,ty nawet niechcesz wiedziec
              co sie dziej
              > e
              > w Polsce.Napisales-"
              > A ''spieprzaj dziadu''? Moze to bylo w kierunku Putina?",
              czlowieku,czy
              > ja,Rosjanin mam cie mowic co i przy jakiej okazji wasze "wysoce
              kulturalne"
              > przywodce mowia?
              Dlaczego uważasz że to pomiotło będące preziem RP jest
              przywódcą??????? to tylko nieudany klon paranoika jarusia - brata
              bliźniaka.
      • pentagon8 Nic bardziej mylnego 14.11.08, 12:47
        Nie zamordowal Putin ani swojego syna, ani wybranki, za to zlecil morderstwo
        Politkowskiej oraz Litwinienki. Ba, wysadzil rekami swoich kumpli z KGB kilka
        blokow w Moskwie, oskarzajac potem Czeczenow...
        Umiescil Czeczenow w obozach filtracyujnych, jego wojska atakowaly cywili w
        Gruzji...tylko buta jeszcze brakuje, ale wiadomo idzie szczyt EU - Rosja:)

A miliony juz gloduja, jak zwykle, bo Putinowi nie udalo sie przeprowadzic
        reform gospodarczych. Lud nadal bieduje.

Putin w niczym nie odstaje od ''standardu wladcow Rosji''
        • qualias gratuluje świetnego samopoczucia... 14.11.08, 20:45
          zacznij myśleć mózgiem a nie fobiami....
    • pentagon8 Dobrze zatem uznajmy Czeczenie i Inguszetie 14.11.08, 12:20
      Pomimo tego ze w granicach Rosji, tez rzadza sie niezaleznie, a zaden rusek nie
      ma tam wstepu.
      • kacap_z_moskwy Re: Dobrze zatem uznajmy Czeczenie i Inguszetie 14.11.08, 18:52
        Uznajcie. Na co ciekacie?
        • pentagon8 Re: Dobrze zatem uznajmy Czeczenie i Inguszetie 14.11.08, 19:48
          A uznamy! Jeszcze powiem ci tak, bedziemy wysylac tam bron, by pomoc im to
          osiagnac, jak wy posylaliscie bron do Osetii
    • pentagon8 Kto sie nie klania Rosji... 14.11.08, 12:39
      Po tej rozmowie wiemy nie tylko kto, w przeciwienstwie do tak ''szanowanych''
      liderow jak Schröder czy Berlusconi, nie ma zamiaru nie dosc ze klaniac sie
      przed dyktatorskim pajacem Putinem, ale dodatkowo dzialac wg. przemyslanego
      przezen scenariusza rozbijania jednosci europejskiej.

Sprawy dla dyktatora Wowy nie ida najlepiej, nie dosc ze nie prasa dowiedziala
      sie o jego zbrodniach przeciwko ludzkosci w Gruzji, wczesniej pisala o obobach
      filtracyjnych w Czeczenii, a brodaci partyzanci ''wieszaja za j...a'' jego
      ulubiony Specnaz w Inguszetii, to jeszcze teraz jakis Francuz osmiela sie
      zapraszac Saake jako pierwszego ( jaka gafa dyplomatyczna!) a wolna prasa
      europejska pisze i ujawnia z wlasnej inicjatywy informacje, ktore kompromituja
      go doszczetnie przed szczytem ( wiadomo, fjutinek od razu pozamykalby takie
      gazety, ale niestety nie jest u siebie, jak to z wolnoscia prasy jest w
      kacapstanie, wszyscy wiedza).
      Na dodatek ten sam Times donosi o planach Komisji Europejskiej stworzenia
      energetycznego Planu Bezpieczenstwa, majacego uniezaleznic EU od dostaw sovietow
      z Kremla... . A jedyne na co stac dyktatorskiego pajaca to strzelenie focha i
      glosnie stwierdzenie ''jak nie chcecie, to gazrury nie budiet''. Jak widac
      przekupstwo polityczne wlochow nie wystarczylo by osiagnac polityczny cel
      sklocenia EU. A takim pozerom jak efcia, po raz kolejny nie udalo sie
      ''zaswiecic'' przed lubatami i banda kumpli z rusostanu swoja ''powszechna''
      znajomoscia polityki i jej tajemnic oraz ''ynteligencyja''.

Dyktatorski Pajac jest impotentem politycznym , ktoremu nie wsmak nie tylko
      polityczne stanowisko Paryza ale rowniez calego swiata. Musial stonowac i ugiac
      karku przed naciskami francuskimi by nie pograzac zacofanej gospodarki biedrosji
      w jeszcze wiekrzym poplochu i tragedii. Nie udalo sie zainstalowac marionetek,
      tak jak na kremlu. Nie 'budiet' gruzinskich Miedviedievow. Europa wie jak
      rozpoczela sie wojna, jak byla prowadzona i jak Rosja wywiazuje sie z porozumien
      pokojowych. Obserwatorowie OECD nadal nie maja dostepu do terytoriow
      okupowanych. Ale to obecnie bez znaczenia. Zbliza sie szczyt EU - Rosja. Nie
      bedzie umizgiwania i klekania przed Rosja. Jedynie konkrety ktore by ratowac
      tonaca gospodarke i RTS, jezeli nie chce sie stac kolejnym wasalem Chin, jak
      Sudan, Kenia czy Angola...
      • funstein Re: Kto sie nie klania Rosji... 14.11.08, 12:55
        jak sie dobrze przyjrzec to gospodarka chinska - to w wiekszosci
        nasi kochani znajomi - Zydzi. Ich kapital kreci Chinami,
        co oznacza, ze predzej czy pozniej znow znienawidzeni przez Putina Zydzi
        zapukaja do Kremla i beda pytac czy jakas pozyczka nie jest Rosji potrzebna.
        Nie ma obaw, ze Chiny beda militarnie chcialy rozwiazac problem
        braku cywilizacji na swojej polnocy - to zbyt madrzy i pokojowo
        nastawieni ludzie. Zagrozeniem dla putina jest brak gospodarki w Rosji - ten
        kraj to ropa, gaz, wodka i noworusskije pokazujacy slowianskie chamstwo w swiecie.
        • pentagon8 Putina ma problem 14.11.08, 13:03
          Ktore na dodatek jako najwiekrzy kraj wasalny swiata dostarcza Chinom za marna
          cene wszystkiego, co jest im potrzebne do rozbudowy Imperium.

Putin nie zdaje sobie sprawy z tego, ze kiepsko rozwinieta gospodarka sama pcha
          go w lapy chinskiego smoka. Obawiam sie, ze jest juz zbyt pozno, i tylko patrzec
          jak Chinczycy po prostu rosjan wykupia.
      • igor_53 Re: Kto sie nie klania Rosji... 14.11.08, 13:01
        jasiu,a co to dzis tak pozno?Ale odszczekal sie po pewnej programie.Nie wazno
        jaki temat podnosi sie,twoi posty praktycznie sa jednakowe.Bo merytum sprawy dla
        ciebie nie jest wazny,wazno poszczekac na Rosje.Wyliac na monitor swoja
        frustracje.Jasiu,my z toba juz ustalili,ze ty jestes rentista.A mozesz mnie
        odpowiedziec,czy przypadkiem,twpoje kalectwo nie jest wynikem wypadku
        samochodowego,spowodowanego przez jakiegos obywaciela bylego ZSSR.Jak tak,to
        moze moge cie wesprzec materialnie,w ramach zadoscuczynienia.Moze twoj stosunek
        do nas,Rosjan,sie zmieni?
        • pentagon8 Re: Kto sie nie klania Rosji... 14.11.08, 13:06
          Odpowiedz lepiej na posty Iwan. Daruj sobie ta ''rosyjska filozofie''. I na
          dodatek nie lubisz zydow, a to juz brak tolerancji:)
          • igor_53 Re: Kto sie nie klania Rosji... 14.11.08, 13:20
            jasiu,a z czego ty wzial ,ze ja nie lubie zydow?To ze niechce ,zeby cala
            gospodarka rosyjska trafila w ich rece,to nie jest to samo,co zydofobia.A
            odpowiadac na twoje posty...?przeciez to bezsensowne napadki na kierownictwo
            Rosji i na Rosjan.Cale twoi madrosci,to zbieranie w internetie(no bo ze wzgledu
            na twoje kalectwo masz czas)wszystkiego co ma wydzwiek antyrosyjski,przeciez ty
            nie wiesz ,co sie dzieje w Polsce.Ty nawet niechcial sprawdzic, czy "Tesco"
            weszlo na rynek rosyjski(bo cie nie interesuje nic poza opluwaniem Rosji).Dla
            twojej wiedzy- w Rosji "Tesco" nie ma.Z toba sie nie da dyskutowac,bo ty duzo i
            bezsensownie lubisz gadac,nigdy nie sluchasz swoich oponentow.Podejrzewam,ze w
            domu,jak tylko ty otwierasz buzie,wszystke w panikie uciekaja(maja dosc juz
            twojego politykinerstwa).Jak masz jaja,odpowiedz,czy w domu masz z kim
            porozmowiac o twoich rosyjskich fobijach?
          • igor_53 Re: Kto sie nie klania Rosji... 14.11.08, 13:27
            jasiu,napisales"
            A za bycie ''ruskim''i posiadanie rosyjskiego paszportu nikt nie szanuje. ",a tu
            bardzo sie mylisz.Mieszkam w Anglii,dosc czesto Anglicy pytaja,skad jestem i
            uwierz,jak slysza,ze jestem Rosjaninem,wyraznie zaczynaja wyrazac szacunek.Jasiu
            zrozum,swiat szanuje silnych.A jak ktos nie umie wyrazic szacunek,to sie boi.
            • pentagon8 gieroj Iwan 14.11.08, 13:42
              Iwan, nie w Angli a w Zjednoczonym Krolestwie (UK), Anglia jest jego czescia
              skladowa. Poza tym pewnie jestes tam jako uciekinier z sovietow, emigrant. I to
              jest twoje bohaterstwo Iwan. Inni sie mecza i mierza z trudnosciami dnia
              codziennego, a ty pewnie siedzisz na brytyjskich benefitach, cieszac ci ,ze tak
              dobrze. Gdybys wrocil, pomieszkal i pozyl za pieniadze, jakie dostaja zwykli
              rosjanie, moze bys zmienil zdanie. Ale Iwan, ja ci powiem, tobie jest
              wygodnie... Zaden z ciebie bohater i ten co kocha rosje, bo siedzisz za granica!.

Ja jeszcze raz powtazam, ze nie mam fobii, a informacje biore z prasy i
              periodykow, ktore w przeciwienstwie do rosyjskich nie sa pod kontrola. Uwierz mi
              , ze jest wielu z ktorymi moge wymienic poglady. I dziwnym trafem nie jestem w
              swoich ocenach sam. A poza tym moje oceny nie sa odosobnione, mozesz jez naselsc
              w Times i Financial Times, jezeli naprawde mieszkasz w UK. Choc watpie, pewnie
              klamiesz...
              • igor_53 Re: gieroj Iwan 14.11.08, 14:37
                jasiu miszkam w Anglii,to jest tak samo jak z Federacja Rosyjska,wszystkie mowia
                Rosja,tak i z Wielkobrytanija.Ale t nie jest istotne.Mieszkam naprawde w
                Anglii,nie utrzymuje sie z benefitow,a tylko pracuje.Udajesz z siebie takiego
                madreg,a nie mozesz sprawdzic z jakiego kraju ja pisze?Mala szkola obslugi
                komputera,a do tego interneta tobie by sie przydala.jasiu,a bierzesz tabletki na
                uspokojenie?A czemu nie odpowiedziales na moje pytanie?(czy masz z kim rozmowiac
                w domu o twoich foijach antyrosyjskich?).pentagon 8,czytam i "F.T" i "The
                Times"(tak ta gazeta sie nazywa),ale na nieszczenscie nie mam dostepu do prasy
                rosyjskiej (tylko to co przeczytam w internetie),tak co w moim przypadku mowic
                ,ze ja jestem indokrynowany przez propagandu rosyjska to wielce nie stosownie.A
                to ,ze ja mieszkam zdala od "Rodiny",coz to moj osobisty dramat,powiem cie tak -
                milosc mnie tu zaprowadzila.
                • pentagon8 Igor 14.11.08, 15:20
                  Posluchaj Igor, fakt, ze nie czytasz prasy rosyjskiej jest tylko i wylacznie
                  twoim niedopatrzeniem. I nie sadze, bys nie mial do niej dostepu - takie gazety
                  jak Kommiersant, Pravda oraz Nowaya Gazieta maja swoje wydania internetowe,
                  gdzie wszystkiego sie dowiesz. Ja Polak mam ci to mowic. Wstyd Igorze, wstyd...

Nie jestem zainteresowany skad piszesz, jest mi to bez roznicy, choc ma
                  znaczenie. Nie jestem z FSB by sprawdzac i inwigilowac. Nie moj biznes.
                  Odpowiedzialem ci juz na pytanie czy mam z kim rozmawiac i wymieniac podgady.
                  Raz jeszcze odpisuje mam, moi adwersarze czasami sie z nimi zgadzaja, innym
                  razem nie ( np. ty z powodu twojego antyamerykanizmu i glupiego imperializmu
                  rosyjskiego). Rodzina to dla mnie ostoja, ale rozmawiamy o polityce, oraz
                  imperializmie dyktaturze Putina:). Jak rownierz o rzadach Kaczynskich, wyborze
                  Obamy. Tabletek nie biore nie sa mi potrzebne,niestety Igor nie jestes
                  tolerancyjny a moje poglady nie odpowidaja ci, dlatego nazywasz je fobiami. Twoj
                  problem Igor i problem twojej ignorancji Moje poglady Igor, nie sa odosobnione,
                  gdybys uwaznie sledzil Tinancial Times i Times'a ( The Times) tez bys to
                  zauwayzl. F.T pisze o kryzysie w Rosji oraz nieodpowiedzialnosci wladz
                  rosyjskich na okraglo. Niestety nie zgadzasz sie z tym, wiec pewnie tego nie
                  czytasz. Albo zamiast czytasz, wypisujesz glupoty na forum Gazety.

Igor, ja sie zastanwaiam caly czas dlaczego ty nie wracasz? To tez nie moja
                  sprawa, ale wiedz ze sobie moge to dopowiedziec. Po prostu ze wzgledow
                  ekonomicznych. Ale pewnie to i tak jest bajka a ty piszesz z Rosji. ( Federacja
                  Rosyjska to tak naprawde Rosja, tylko z podzialem administracyjnym Igor).

Na koniec, Brytyjczycy sa narodem szanujacym ludzi za to ze sa ludzmi, a nie za
                  to ze sluza systemowi, jak w Rosji.

Na marginesie Igor, nie odpowiedziales mi na pytanie, ktora czesc Europy, czy ta
                  zdominowana przez Sovietow i Rosjie czy ta pod ochrona USA jest leprza.
                  Ignorujesz pytanie gdzie moglbys latwo przyznac, ze Europa Rosji zawdziecza
                  tylko wojne i zniszczenie.
                  • igor_53 Re: Igor 14.11.08, 15:49
                    pentagon,a tej raz widze ,ze masz chec do rzeczowej dyskusji,no bo jak mozno
                    dyskutowac ,powaznie z czlowiekiem,co nie zwraca uwage na twoje uwagi,Bo jak ty
                    nareszcie zauwazyl,mam na imie Igor i ja na to cie awracal uwage wiele razy,ty
                    ignorowal mne,ja ignorowal ciebie.A jak ty jeszcze z gory przestaniesz
                    zakladac,ze ja klamie,to juz wtedy napewno dojdziemy do porozumienia.A tej raz
                    konkrety.Zgadzam sie z tym,ze achodnia Europa zyje o wiele lepiej,niz
                    wschodnia.Ale nie uwazam to za zasluge USA,a tylko to ze Niemcy,Fancuzi i inne
                    sa lepiej zorganizowani,sa lepiej rzadzeni.Nie przezyli rzadnych wstrzasow
                    spolecznych(co w rodzaju Rewolucji Pazdziernikowej).Chiba juz samo to,ze miszkam
                    w UK,a nie w RF swiadczy ,ze tak to widze.Ale nie moge nie zauwazyc i tego,ze w
                    Rosji zachodza duze zmiany i to na lepsze.O tym wiem nie z prasy,a z tego ze mam
                    staly kontakt z moja rodzina co pozostala sie ,jak na Ukrainie,tak i w
                    Rosji.Moge porownac,jak zmienia sie zyzn w Rosji na
                    lepsze.Rozmawiam,przezSkype,z kollegami ze szkoly,kontaktuje sie z nimi na
                    odnoklassnikach.ru.pentagon8,zrozum,cale to zlo,co spotkalo narod polski w
                    czasach komuny,ja nie moge uwazac ze to wina Rosjan,bo od tam tego ustroju,my
                    jako narod stracili o wiele wiecej.Nsza wina polega w tym,ze w swoim czasie
                    ulegli,kto pieknym haslam,a kto i brutalnoj sile.Tak sam i Polace,przeciez,moge
                    tak przewrotnie powiedziec,az tak mocno z komuna nie walczyli.W summie upadek
                    PRL nie mogl by nastac ,bez zmian co zaszli w ZSSR(zgodz sie z tym)A gazety
                    angielski czytambo w taki sposob ucze jezyk angielski.czytajac poska
                    prase,ksiazki ,jak mogl ,nauczyl sie jezyka polskiego.A czytajac F.T.,The Times
                    naprawda nie zauwazylem,zeby tam >pisze o kryzysie w Rosji oraz
                    nieodpowiedzialnosci wladz rosyjskich na okraglo.<,chiba ze ty czytasz na onete
                    pl,kiosk,bo tam sa tlumaczenia niektorych artykulow z tych gazet co ty
                    wymienil,ale spodziwac sie,ze w Polsce przetlumacza cos pozytywnego o
                    Rosji,spodziwac sie trudno.
                    • pentagon8 Igor 14.11.08, 18:38
                      Rozmawia sie przyjemniej Igor, choc przyznam ze z nie wszystkim sie zgadzam. Tak
                      F.T, jak i The times czytam w oryginale, z wydan internetowych. Te na Onecie to
                      za malo, poza tym jestem ciekawym czlowiekem chcacym poznac wszystkie aspekty.
                      Igor, przez ostatni tydzien w F.T powajwilo sie sporo artykulow na temat gieldy
                      RTS oraz samej gospodarki a take krytycznych artykulow o zmianie konstytucji
                      przez Miedviedieva. Zachod tego nie akceptuje, bo to nie jest prawdziwa
                      demokracja, zgadzasz sie ze mna?

Nie moge zgodzic sie z twoja opinia na temat europy zachodniej, ani jako Polak,
                      ani jako Europejczyk. zniszczenia obu czesci byly podobne, dzieki amerykanskiej
                      pozyczce, UNRA oraz planowi Marshala ( ktory Polska odrzucila z powodu Stalina)
                      europejskie kraje dosc szybko zaczely sie odbudowywac i odnawiac swoj potencjal.
                      To co zrobil komunizm, to zwykla kradzierz, bylismy uzaleznieni od sovietow,
                      nasz przemysl skupial sie tylko na produkcji ciezkiej. dodatkowo kolektywizacja,
                      brak wolnego rynku, brak systemu bankowego. Przed 1939 rokiem bylismy dobrze
                      rowijajcym sie panstwem, w 1950 bylismy niczym. Rewolucja
                      Pazdziernikowa/Listopadowa? Zgadza sie Igor, zaden z krajow tak poteznej
                      rewolucji nie przezyl,m nie zapominaj jednak ze Niemcy mialy Hitlera, Francja
                      byla zniszczona wojna, podobnie Belgia i holandia. A soviety sie odbudowaly i
                      sila komuniotycznych wladz nastapila silna industrialixzacja. Tego nie mozna
                      zaprzeczyc.

co do wyzwolenia sie Polski zpod Komunizmu, bez slabosci Moskwy byloby to
                      niemozliwe, ale juz w 1980 sie udalo, a wtedy ZSRR bylo silne. My odzyskalismy
                      niepodleglosc Igor w 1989, ZSRR upadl, co dobrze pamietam w 1991.

Wierze ze w Rosji zachodza zmiany, wiem bo onich czytam. Ciesze sie z tego,
                      mozesz wierzyc lub nie, ale nie popieram ani waszego rzadu ani waszej polityki
                      zagranicznej, to fla mnie jest powrot do czasow agresywnego imperium. Zrozum to.

Dobrze znasz polski, dobrze ci idzie. Chialbym tak znac rosyjski Igor.
                      • igor_53 Re: Igor 14.11.08, 19:59
                        pentagon8,to ze nie ze wszystkim zgadzasz,to jest normalnie,a nawet zalecan,bo
                        wtedy dyskusja jest ciekawsza.Z tym ,ze radzil by ostroznie uzywac takich
                        argumentow > Igor, przez ostatni tydzien w F.T powajwilo sie sporo artykulow na
                        temat gieldy RTS oraz samej gospodarki a take krytycznych artykulow o zmianie
                        konstytucji przez Miedviedieva.<,nie zapominaj ,ze ja mam dostep do
                        internetu,znam angielski iwstanie to sprawdzic,nawet jak cos krytycznego o Rosji
                        mnie umknelo.Sprawdzilem .Co moge cie powiedziec,to jest wydanie internetowe,a
                        co za tym idzie to tak jak i w gazeta.pl caly czas cos nowego,oczewiscie mozno
                        siedziec i oczekiwac,czy nie okaze sie nowa wiadomosc z RTS o kolejnym obnizeniu
                        indeksa,a nuz jakas nowa wiadomosc o projekcie ustawy w dumie.Ale nie na tym
                        polega problem w stosunkach Polsko-Rosyjskich.Ja widze problem w tym,ze wy nie
                        potraficie odroznic Rosje od ZSSR.Wy tkwicie w przedswiadczeniu,ze u was
                        wszystko sie zmienilo,a tam nic.Zadnych dowodow zmian wam nie potrzebno,no bo
                        swoje wy wiecie.Z gory zakladacie,ze kazde posuniecie wladz rosyjskich jest zlem.
                        • pentagon8 Igor 14.11.08, 20:06
                          Wy tkwicie w przedswiadczeniu,ze u was
                          wszystko sie zmienilo,a tam nic.Zadnych dowodow zmian wam nie potrzebno,no bo
                          swoje wy wiecie.Z gory zakladacie,ze kazde posuniecie wladz rosyjskich jest zlem.

Igor ale my tu nie piszemy tylko o stosunkach polsko - rosyjskich.
                          Powiedz mi, dlaczego wladze FR nie cha uznac Wielkiego Glodu na Ukrainie za
                          ludobojstwo? Dlaczego napadnieto mala Gruzje i bombardowano cywili? dlaczego
                          zakrecono Ukrainie i Gruzji gaz zaraz po wygraniu tam wyborow przez wladze
                          prozachodnie? Dlaczego przed wstapieniem Polski do NATO szantarzowano rzad
                          polski wycelowaniem w Polske rakiet nuklearnych? I wreszcie Iskander i Tarcza
                          Igor? to nie jest zle?

Powiem ci tak, te zdarzenie niewiele roznia rosje od sovietow. Bardzo niewiele.
                          wrecz przeciwnie, gros waszech generalow i przywodcow pamieta Soviety i che
                          powrotu ''russian pover''. To nie jest do zaakceptowania Igor.

Dzis Sarkozy powiedzial, ze tarcza jest niepotrzebna? A pytal Polakow co na ten
                          temat sadza?
                  • acs-13 pentagon8-poraz setny wychodzi z ciebie buractwo 14.11.08, 18:21
                    ty masz chlopie problemy z tekstem pisanym .
                    czytasz a NIE ROZUMIESZ.
                    czacha ci sie poprzestawiala od walenia konia lewa reka (aby na
                    zlosc putinowi zrobic )???
                    czytasz a nie rozumiesz jest tego winikiem ?
                    Ty jakis debil czy sekciarz katolski ?
                    Jakbys mial spok w glowie A NIE METLIK moze bys czytal ze
                    zrozumieniem i wyczytalbys ze Igor NieMa problemu z prasa rosyjska
                    w necie , a jedynie nie moze kupic gazet rosyjkich w kiosku.
                    Nie mozesz przebolec tego ze ulubiony przez usa i wolski rzad
                    pijaczyna jelczyn zdechl jak smiec i skonczyly sie czasy rozdawania
                    majtku rosyjskiego obcym gangstera ???
                    jak czynili to i dalej czynia zlodzieje w polsce.
                    To nie z rosjan smieja sie na calym swiecie a z polaczkow.
                    Przoduja w tym amerykanie, prawie ni wychodzi na ekrany kin czy tv
                    film aby nie podkreslano w nim jacy to pie...ieci sa polacy.
                    Glupek jebniety w mozgownice, pijaczyna i zlodziej polak to tak
                    powszechne zjawisko w amerykanskich filmach ze niedlugo sam uwierze
                    ze tak jest.
                    A teraz smieciu sprzedajny walony w otwor gebowy przez organiste z
                    sasiedniej parafii poszedl w pizdu swymi tekstami
                    • pentagon8 durak:) 14.11.08, 19:54
                      Pozwalaj sobie kacapku, pozwalaj. Z ruskich smieje sie cala europa i caly swiat.
                      Z tego ze byliscie kiedys potega a teraz jestescie nikim, a wasze nataszki daja
                      d.....y w kazdej zachodniej stolicy Europy. smieja sie, ze procz ropy i gazu nie
                      ma ie niz do zaoferowania i ze obiecaliscie walczyc z kryzysem a tak wam dal po
                      dupie, ze nie mozecie zatrzymac spadku akcji.

Jak ci sie nie podoba to co czytasz, zabieraj walonki, flaszke wodki i zapity
                      ryj i spadaj na forum rosyjskie lub amerykanskie.

nie wiem czy sobie vbedziesz mogl na to pozwolic, bo pewnie angielskiego u
                      ciebie niet durak.
                      • igor_53 Re: durak:) 14.11.08, 20:04
                        a nu widzisz jasiu,i jak mozno dyskutowac z toba w sposob cywilizowany,jak ty
                        majac przed soba konkretnego adwersaza,uzywasz takich argumentow.> Pozwalaj
                        sobie kacapku, pozwalaj. Z ruskich smieje sie cala europa i caly swiat<.A ja
                        mieszkam w Europie i naprawda tu nikt nie smieje sie z Rosji,ale nie bede dalej
                        z toba prowadzic dyskysji,bo jak co nie po twojemu,to obelgi bede miec na bank,a
                        mam szacunek,jak do siebie,tak i do mojego Naroda.Bez odbiora.
                        • pentagon8 Igor, ech Igor 14.11.08, 20:08
                          A wlasnie ze sie smieja w tym samym The Times i F.T. A obelgi byly do kolegi
                          ktury lzyl mnie. Igor, jak ty solidarnie stajesz za kolega to ja ciebie bede
                          musial od Iwanow zaczac znow wyzywac. typowa ruska mentalnosc. BEZ ODBIORU!.
                        • pentagon8 Igor 14.11.08, 20:11
                          KULTURALNIE ZAWSZE MOZNA ROZMAWIAC, CO NIE ZNACZY DAC SIE LAC PO MORDZIE IGOR.

Wytlumacz mi, dlaczego w internecie tyle zartow na temat ''ruskich'' i Putina? I
                          dlaczego tyle artykulow o tym ze poza ropa nic nie macie. rosja sie zmienia, ale
                          czy to widac?
                          • igor_53 Re: Igor 14.11.08, 20:48
                            pentagon8 napisała:

> KULTURALNIE ZAWSZE MOZNA ROZMAWIAC, CO NIE ZNACZY DAC SIE LAC PO MORDZIE IGOR.
                            a to jesc przyklad rozmowy kulturalnej w twoim wydaniu
                          • igor_53 Re: Igor 14.11.08, 21:04
                            > Wytlumacz mi, dlaczego w internecie tyle zartow na temat ''ruskich'' i Putina?
                            > I
                            > dlaczego tyle artykulow o tym ze poza ropa nic nie macie. rosja sie zmienia, al
                            > e
                            > czy to widac?. Czy ty uwazasz ze w taki sposob da sie prowadzic
                            dyskusje?Zaczynam podejrzewac,ze nie czytasz nic poza GW i kawalow o
                            Rosjanach.Ale nie to jest problemem.Problemem jestes ty sam.Wiesz spotykalem
                            takich ludziej ,jak ty, wszedzie.Wy nie macie narodowosci,o takich ja mowie z
                            zartom - nieudane geniusze.Nalapal sie troche wiedzy,cos tam nauczyl,niczego w
                            zyzni nie osiagnal,jestes bardzo niezadowolony z zyzni,no bo ambicji byli
                            inni.Napewno masz duze problemy z cierpliwoscia,nie umiesz skupic sie nie na
                            czym.A co w takich jak ty jest najgorsze,szukacie we wszystkich waszych
                            niepowodzeniach winnych.Nie widzisz,ze to tyu wlasnie jestes winny tego,ze zyzn
                            ulozyla sie nie tak,jak by ty chcial.W twoim wypadku winni sa ruskie.Bo jak by
                            nie my,to ty by napewno osiagnal o wiele wiecej.W summie mnie ciebie nawet
                            troche zal,bo nie umiesz byc szczestliwym.
                            • acs-13 Igor ,widzisz on w mlodosci byl ministrantem 14.11.08, 21:34
                              i sluzyl u biskupa Poetza .
                              byl taki ciec purpurowy ktory dymal swoich ministrantow , nie
                              pozostawial na nich otworu niesprawdzonego.
                              stad tyle w nim nienawisci ...........
              • darekvtb Re: gieroj Iwan 14.11.08, 14:41
                "pozyl za pieniadze, jakie dostaja zwykli rosjanie.."
                Nie jestem "zwyklym", a nawet nie rosjanem.
                Wiec o moich kolegach z pracy:(tutaj wszystkie pensje sa w "netto")
                Edward, bialorusin, spec od sprzetu "Cisco" sredniej klasy
                2900$
                Mark, amerykanin, spec od bezpieczenstwa sieciowego, sredni
                fachowiec.
                3000$
                Walentyn, rosjanin, admin Unix, niezly.
                3200$
                Zwykli admini win - 1100 - 1300 euro
                My tutaj nie jestesmy geniuszami. Zwykli sprzetowcy i programisci.
                Praca bez nadgodzin, od 9.00 do 18.00 (1 godz - obiad).
                To sa przecietne place w naszej niszy.
                Zaden z nas nie chce jechac na zachod, bo po co?
                • igor_53 Re: gieroj Iwan 14.11.08, 15:25
                  darekvtb,mam kolege ze szkoly,pracuje jako zwykly budowlaniec w m.Wladimir(to
                  tam byli produkowane ciagniki T 25 "Wladimirec"),jak jmu powiedzial ,ze
                  mieszkajac w Anglii mam na reke 1500£ miesiecznie,to on u mnie zaczal pytac,czy
                  ja oby napewno tyle zarobiam miesiecznie,a nie tygodniowo,bo tyle to on ma u
                  siebie i po co ja wyjechal.Myslalem ,ze bajeruje,ale im wiecej czytam o
                  zarobkach w Rosje,to zaczynam wierzyc,ze nie klamal.
                  • acs-13 Re: igor53 to prawda 14.11.08, 18:41
                    ostanimi latami kase robi sie wlasnie w rosji i to wielka kase.
                    Tylko ze tam musisz byc naprawde wysokim specjalista a nie polskim
                    burakiem od kielni i zmywaka.
                    mam znajomego ktory wlasnie tam jest na kontrakcie , jest doradca
                    finansowym w pewnej firmie , co jakis czas przjezdza do rodziny do
                    kraju .
                    sam mowil mi ze poszukuja tam fachowcow takich jak :menadzerow do
                    firm , ale musza znac jezyki ,i byc fachowcami i glowa musi
                    pracowac.
                    w polsce sa fachowcy ale malo ich i niestety nie sa za dobrze
                    przygotowani do prac zagranica
                    • pentagon8 to prawda 14.11.08, 19:57
                      A ty co jeszcze nie wyjechales? A moze buraku kacapski boisz sie by nie skonczyc
                      na zmywaku? Podeslac ci kilka adresuw wypierdku kacapski?
                      • acs-13 Re: pentagon8-wszo katoprawicowo 14.11.08, 20:53
                        jestes wybrykiem natury na skale europejska (nie liczac
                        burakolandie) to raz.

Na skale polska to jest tego badziejstwa wiecej , niestety !lata
                        pomrocznosci przedwojennej ,ku...ko-bandyckiej sanacji czasow glodu
                        i chlodu zrobilo swoje..

Pracujemy nad tym aby wam jaja powyrywac z korzeniami , tak abyscie
                        wiecej takich bekartow jak wy !!! swinskie sanacyjne ryje swiat nie
                        musial ogladac ni sluchac .

Ale ? Zawsze jakas luke znajdziecie i uciekacie nam pelzacie jak
                        jaszczurki (chowajac sie pod sutannami waszych dymaczy)
                    • johnny-kalesony Re: igor53 to prawda 15.11.08, 12:47
                      Wielką kasę się tam robi, ponieważ wielką kasę muszą płacić europejskie i
                      amerykańskie korporacje, żeby ktoś z Polski, Niemiec, Francji, Anglii zechciał w
                      ogóle wyjechać do Rosji. Znam kogoś, z tzw. "nazwiskiem" w środowisku, kto
                      pracuje w rosyjskim oddziale sieciowej agencji reklamowej i jego pensja
                      kilkakrotnie przewyższa uposażenie Rosjanina na analogicznym stanowisku.
                      Nic nowego - w l. 90' w polskich firmach również roiło się od Amerykanów,
                      Anglików, Francuzów, Niemców na kierowniczych wakatach.

Pozdrawiam
                      Keep Rockin'
            • aron2004 Re: Kto sie nie klania Rosji... 17.11.08, 07:34
              problem w tym Igor że wy nie jesteście silni - baliście się
              zbombardować Tbilisi jak był tam prezydent Kaczyński

czy ktoś kto boi się zabić Dużego Kaczora zasługuje na miano silnego?

Igor. Zastanów się.

Dlaczego jeszcze nie zakręciliście Polsce kurka z ropą i gazem? To
              ma być pokaz waszej siły? Że Polska wam pluje w twarz a wy nadal jej
              dostarczacie ropę i gaz? Gdzie ta siła???
      • ja.ja222 Re: Kto sie nie klania Rosji... 14.11.08, 14:43
        Ja im się nie kłaniam, nie boję i mam do nich tyle samo szacunku ile
        oni do mnie i do innych.
    • tetradrachma a co zrobiłby Putin tym co przybyli do Tyflisu 14.11.08, 13:15
      i zapowiadali, że "będziemy walczyć" ? Pewnie miał zamiar im
      łebki...ukręcić, czy co ?
    • kruk51 Putin chciał "powiesić Saakaszwilego za j..." 14.11.08, 13:49
      Jak by nie było przyznaję Putinowi rację ! Saakaszwili to nie odpowie
      dzialny gnojek. Przez jego chorobliwe ambicje zginęło bardzo wielu ludzi po
      obu stronach, stron zwaśnionych. Za takie coś politycy winni być sądzeni. A po
      za tym nastąpił nie wytłumaczalny ewenement. Po upadku socjalizmu w Rosji
      winno się wszystko rozsypać. A tu figa ! To
      przykre, nam się to nie podoba. Ale naród Rosyjski potrafił to czego
      my Polacy nigdy nie potrafiliśmy. Skonsolidował się społecznie i poli
      tycznie i zaś są mocarstwem, z którym świat chce czy nie liczyć się musi. O
      Boże ! Jak to nie w smak naszym politykierom.
    • szkaplerzyk Putin chciał "powiesić Saakaszwilego za j..." 14.11.08, 17:49
      przeczytałem wyrywkowo kilka komentarzy ...i odechciało mi się komentarza.
      Jedna rada dla niektórych. Wypie...ć do moralnego putina i mateczki rosji!
      • acs-13 Re: szkaplerzyk jestes nastenym 14.11.08, 18:31
        netowym debilem jaki posluguje sie sprzetem przerastajacym swoj
        umysl ?
        jakbm chcil odpisac ci w twoim stylu musialbym napisac :
        szkaplerzyk spie...j do swojej zakompleksionej kaczki i ojca
        rydzyka..
        i jak sie czujesz ? jak rzez okno czy gorzej ?
        ja ci napisze po swojemu :szkaplerzyk !!spie...j do chlewa !!!!
        • pentagon8 trolu kacapski 14.11.08, 20:00
          Kacapski trolu, daruj sobie te tandetne wpisy, bo cie szlag trafi. Najlepiej wez
          relanium, poloz sie spac i odstaw wode. Wiem ze z powodu spadku RTS zwolnini
          sprzataczki i sprzataczy a ty znalazles sie na bruku. A teraz juz nic jak tylko
          bida...i bylo glosowac na Miedviedieva?

Bedziesz klepal bide buraku, a juz niedlugo Chinczycy powiesza cie samego za jaja!
    • guru133 Ciekaw jestem jak długo Saakaszwili wytrzymał by w 14.11.08, 18:44
      tej pozycji.
    • piotrpsp niepotrzeba tego 14.11.08, 20:53
      Takich rzeczy nie nalezy wyciagac. Politycy to zwykli ludzie i robia
      bledy i nalezy im pozwolic na nieco prywatnosci. Natomiast podoba
      mi sie ze Putin nie odrzucil argumentu Sarkozyego o Buszu. Pomimo
      poslizgow jezyka jest w nim troche rozsadku. Wazniejsze od
      pikantnych szczegolow jest to ze Rosjanie odstapili od planow
      zrobienia "porzadku" w Gruzji po czesci dzieki Sarkozyemu. A
      przeciez plany robienia "porzadku" w malych osciennych krajach maja
      na pewno gotowe. Ten przeciek potwierdza jak wielkim idiota jest
      Sakaszwili. Kilka przeklenstw jes mniejsza hanba niz wojna przegrana
      sromotnie, z wielkimi stratami i slabo walczacymi zolnierzami. Ale
      tak naprawde to po co mieli ryzykowac zycie z powodu skandalicznych
      bledow politykow, ktorzy im dali niewykonalne zadanie. Jakiz to
      wstyd dla Sakaszwilego ze nie przegral swoje kiepskiej glowy tylko
      dla tego ze rosjanie sie licza ze swiatowa opinia. Jakim cudem
      Gruzini toleruja Sakaszwilego? Czemu go nie wzieli pod sad za barak
      kompetencji militarnych?

Ludzie sie jednak bardziej podniecaja nic nie znaczacym jezykiem
      Putina niz implikacjami tego przecieku.
      • acs-13 piotrsp..popatrz jak szakaswinia zwalcza opozycje 14.11.08, 20:56
        zajrzyj tutaj...

bartoszweglarczyk.blox.pl/2007/11/Gruzini-maja-dzialka-akustyczne.html
      • aron2004 Re: niepotrzeba tego 17.11.08, 07:30
        Putin nie ma jaj.
        Gdyby Putin miał jaja to
        1. już dawno zakręciłby Polsce kurek z ropą i gazem
        2. zabiłby Kaczyńskiego, Juszczenkę i Saakaszwilego w czasie wiecu w
        Tbilisi

Skoro Putin bał się zabić Kaczyńskiego ( a przecieć miał go na
        widelcu) to o czym tu w ogóle mówić.
    • bezportek Co mnie dziwi u putina? 15.11.08, 22:00
      Nie, nie to, ze bluzga inwektywami jak kazdy konus, zeby dodac sobie
      ze dwa centymetry. Dziwi mnie, ze mimo zawzietego malpowania
      Ameryki, podciagania sie na sile do nogawki Busha, nie zdobyl sie na
      publiczne przyznanie, ze jego marzeniem jest na sekunde chocby wejsc
      w skore najpotezniejszego czlowieka na Ziemi. Czy Sarko podpuscil go
      dla hecy, czy putin sam z siebie robi wariata, nie ma znaczenia.
      Nie ma co probowac zrozumiec, o co mu biega. Zaden czlowiek nie wie,
      jak dziala rosyjski umysl. Selekcja negatywna, pranie szarych
      komorek w komuszym kotle i hodowla wsobna przez pokolenia, to
      wszystko uniemozliwia jakiekolwiek paralele miedzy czlowiekiem a
      rosjaninem.
      Z biologicznego punktu widzenia najblizszy krewniak putina to
      tasiemiec. Uzbrojony.
      • acs-13 bezportek a mie osobiscie wcalenie dziwi postawa 16.11.08, 13:22
        polaczkow jak ty z wypranym mozdzkiem .
        Cale szczescie polaczki jak ty to margines w naszym spoleczenstwie.
        Tutaj nie bede zaglebial sie kto jest temu winien , wiedza otym
        nawet kamienie na twoim pastwisku i nawet te kolo chlewa twego.
        nie wierzysz ? jakikolwiek nie podniesiesz powie ci o tym.
        Masz chlopino przesrane , takich jak ty powini kastrowac za mlodu
        aby nie skazali podobnymi debilami swiata.
        A codo 'konusa '? nietrafnys .....mamy go nacodzien w tv i powod
        obrzyganych monitorow i ekranow TV w polskich domach.
        Byles dzisiaj z rana na przeciaganiu po posadzce ?
        • asmall4 Re: bezportek a mie osobiscie wcalenie dziwi post 16.11.08, 23:51
          "Chów wsobny (ang. inbreeding) - inaczej kojarzenie krewniacze. Chów wsobny
          polega na kojarzeniu blisko spokrewnionych osobników. W naturalnych populacjach
          jest zwykle wynikiem zmniejszenia obszaru występowania zwierząt lub podziału
          większych populacji na mniejsze, izolowane. Chów wsobny w naturze nie jest
          zjawiskiem korzystnym - często bowiem prowadzi do ujawnienia niekorzystnych
          alleli recesywnych i zmniejszenia się różnorodności genetycznej populacji na
          skutek przyspieszonego dryftu genetycznego. Ostatnio zjawisko to dotyka
          nagminnie populacje zwierząt, występujące na obszarach odizolowanych wskutek
          gospodarczej działalności człowieka"

:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka