tomekn66 18.11.08, 22:07 To efekt polityki Platformy niszczenia mediów publicznych, aby oddac cały rynek popierajacym ja mediom prywatnym. Ktos za to powinien odpowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jedynymaria KRRiT: W tym roku już 160 mln zł mniej wpłynęło... 18.11.08, 22:09 wielcy z pis-u nie beda mieli na wyplaty swoim pupilom tysiecy zlotych za ich propisowskie obiektywne komentarze.a moze i sld straci wielkiego brata.byly fan sld Odpowiedz Link Zgłoś
edosungaros zwolnic knury przy korycie 18.11.08, 22:13 przestac produkowac buble typu londynczycy, sprzedac budynki Odpowiedz Link Zgłoś
iq-ok Nie trzeba było robić z mediów publicznych... 18.11.08, 22:20 organu partyjnego. A teraz krokodyle łzy, że większość społeczeństwa nie chce PiSpropagandy i odmawia zrzutki na pensje dla Gargasowowej,Pospieszalskiego,Wildsteina,Ziemkiewicza, Lichockiej i całej reszty PiSowskich pałkarzy. Ta ohydne PO wszystkiemu winne:) Gońcie się:) Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo a pati koti??? 18.11.08, 22:50 iq-ok napisał: > A teraz krokodyle łzy, że większość społeczeństwa nie chce > PiSpropagandy i odmawia zrzutki na pensje dla > Gargasowowej,Pospieszalskiego,Wildsteina,Ziemkiewicza, Lichockiej i > całej reszty I dla Koteckiej, byłej-łże-narzeczonej wiadomo kogo... Odpowiedz Link Zgłoś
sifenty i na tantiemy dla Dody i jej podobnych 19.11.08, 07:05 bo "Gwiazdy tańczą na lodzie" to aktualnie sztandarowy produkt misji telewizji publicznej :) Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Komu potrzebna rozbudowana TVP? Pracownikom i 19.11.08, 07:50 zarządom.Dlaczego my mamy płacić aby biedne polonusy z USA,Francji,Niemiec,W.Brytanii itd.itp. miały darmowe programy? Odpowiedz Link Zgłoś
untochables KRRiT: W tym roku już 160 mln zł mniej wpłynęło... 18.11.08, 22:12 no tak trzeba naród windykować by było na "żygnie w wodzie" lub "świstak na żywo" który live wcle nie jest ;( albo na prowizje dla Lody żeby se kolejne 912 kupiła oceniając "meteory na freonie" lub dla niejakiego "vel wielbłąda" co tyż podobono "star" z nigo jest bogu dzięki, że nie muszę oglądać publicznej telewizji, że nie jestem na nią skazany jak naród przed 1989 a ten gościu co niby jest prezesem a nie pacynką ptaków niech se raz coś na BBC zobaczy i porówna Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne nie powinien wplynac ani 1 grosik 18.11.08, 22:14 mniej by szczekali, a jak im za malo to Kaczynscy tyle nakradli w PC ze moga ich zasilic finansowo Odpowiedz Link Zgłoś
oktafly KRRiT: W tym roku już 160 mln zł mniej wpłynęło... 18.11.08, 22:17 Jezeli to jest TV publiczna to wszystkie reklamy ktore ogladamy czy tez sluchamy w radiu sa tam nadawane za darmo .Tv publiczna tak jak np.BBC takich reklam nie powinna nadawac .A skoro juz je nadaje i bierze za nie pieniazki to o zadnej TV publicznej tu nie ma mowy . Odpowiedz Link Zgłoś
kaworu_nagisa Re: KRRiT: W tym roku już 160 mln zł mniej wpłynę 18.11.08, 22:18 lol tak tak, oczywiscie... wiesz tomku, paranoje sie leczy. Odpowiedz Link Zgłoś
dj80 Za co mam k***wa mać płacić, za co?? 18.11.08, 22:26 Chętnie bym zapłacił te 17 zeta miesięcznie, bo to raptem 2 browary w knajpie. Ale za co? Za tę błazenadę na lodzie? Za zero sportu? Za filmy z lat dziewięćdziesiątych? Za żałosne wiadomości? Nigdy. Niech przyjdzie ktoś na kontrolę, to psami poszczuję. Ale na PiSTV nigdy grosza nie dam. Pozdr DJ Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Re: Za co mam k***wa mać płacić, za co?? 18.11.08, 23:04 dj80 napisał: > Chętnie bym zapłacił te 17 zeta miesięcznie, bo to raptem 2 browary > w knajpie. Ale za co? Za tę błazenadę na lodzie? Za zero sportu? Za > filmy z lat dziewięćdziesiątych? Wiesz co, nie wszystkie filmy z lat dziewięćdziesiątych były takie złe. Być może tego nie zarejestrowałeś, bo w tym czasie przeżywałeś dramatyczny okres pokwitania. W każdym razie proszę Cię, nie stawiaj na jednej półce wykwitów "misyjnej" działalności TVPiS, oraz pozycji z dorobku światowej kinematografii, które tam niekiedy goszczą. Odpowiedz Link Zgłoś
trzy.14 Re: Za co mam k***wa mać płacić, za co?? 19.11.08, 00:51 > pozycji z dorobku światowej kinematografii, > które tam niekiedy goszczą. Tak, jednak to "niekiedy" oznacza "czasami po 23". Żenada... Odpowiedz Link Zgłoś
rojberek Mimo ubytku dalej im się świetnie powodzi! 18.11.08, 22:26 I tysiące ludzi zatrudnia - nic nie robiących. Tworzą dalej sztucznie koszta - tworząc stacje których nikt nie chce oglądać. A na koniec roku na pewno znowu szefostwo świetne premie sobie zafunduje. Zlikwidować ten podatek na rzecz bandy nierobów w TVP - i niech zostanie 1 kanał publiczny opłacany z części dochodów z reklam prywatnych stacji TV. Wtedy nawet nie będzie można zarzucić, że to władza ciągnie za sznurki bo TVP nie byłaby dalej na garnuszku rządu a zamiast abonamentu mieliby wpływy z dochodów z reklam stacji prywatnych. Odpowiedz Link Zgłoś
raf-ber Re: Mimo ubytku dalej im się świetnie powodzi! 19.11.08, 22:04 rojberek napisała: > Zlikwidować ten podatek na rzecz bandy nierobów w TVP - i niech zostanie 1 > kanał publiczny opłacany z części dochodów z reklam prywatnych stacji TV. > Wtedy nawet nie będzie można zarzucić, że to władza ciągnie za sznurki bo TVP > nie byłaby dalej na garnuszku rządu a zamiast abonamentu mieliby wpływy z > dochodów z reklam stacji prywatnych. Ale czemu TVP ma mieć monopol na misje. Proszę jasno określić jaki ma mieć charakter program i jaka kasę państwo na to daje i niech TVP konkuruje o taki kontrakt z TVN czy Polsatem. Przecież stacje komercyjne mogą z powodzeniem robić takie programy za mniejsze pieniądze bo drożej niż to robi TVP to już się chyba nie da. Wtedy mogą sobie robić tańce na lodzie, plebanie i inne produkty masowej rozrywki ale to sie musi bilansować. Co zarobią na reklamach i kontraktach rządowych mogą wydać i koniec. Wtedy skończą się czasy zatrudniania towarzyszy z rozdzielnika i realizowanie poleceń przewodniczącego. Odpowiedz Link Zgłoś
krakuw My PO (Klasa Panów), zniszczymy co jest Polskie 18.11.08, 22:39 My Klasa Panów !!!! My Platforma Obywatelska (Klasa Panów), zniszczymy co jest Polskie i przypomina kulturę Polską np (Telewizja Publiczna - TVP) Ps. A co, to przecież nie jest nasz kraj, tylko nędzna polska. Niech żyje Platforma Obywatelska. Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: My PO (Klasa Panów), zniszczymy co jest Polsk 18.11.08, 22:58 Wy moherdziady macie TV Trwam i to powinno wystarczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
krakuw Re: My PO (Klasa Panów), zniszczymy co jest Polsk 18.11.08, 23:26 Zgadzam się z tobą cloclo80, wy moher dziady z Trwam!!! My, to jesteśmy Paniska z Platformy Obywatelskiej gardzimy wami. Odpowiedz Link Zgłoś
majkel333 PIS klasa dziadów 18.11.08, 23:49 Jeżeli polskością nazywasz M jak miłość i wyzwiska z łyżwami na nogach to ja bardzo dziękuje. Bo nie myślisz chyba o tej jednej godzinie na tydzień teatru telewizji którym wszyscy się tłumaczą. Odpowiedz Link Zgłoś
acidhead anobament?a co to? 18.11.08, 22:45 abonament-wynalazek sprzed kilkudziesięciu lat(bynajmniej nie z PRLu) stracił obecnie sens.w dobie kablówek,netu,satelit za które i tak każdy płaci,opłacanie państwowej tv która stacza się w kierunku komercyjnym na łeb na szyje serwując kretyńskie sHit-comy,widowiska rozrywkowe na licencjach,głupie filmy o policji i złodziejach etc.a jak człowiek chce zobaczyć program w TV Kultura to i tak musi kupić kablówke....nonsens no chyba że ta 'misja' to program Wilnstaina.sorrrrrry Odpowiedz Link Zgłoś
ireneuszdziura KRRiT: W tym roku już 160 mln zł mniej wpłynęło... 18.11.08, 22:46 "W tej sytuacji pozostaje aktualny, wyrażony w stanowisku z 26 czerwca 2008 roku, apel KRRiT do Prezesa Rady Ministrów o podjęcie działań w celu skutecznej obrony mediów publicznych przed nieuchronnym kryzysem finansowym oraz uzupełnienie niedoboru środków abonamentowych na drugą połowę 2008 roku i zapewnienie środków w budżecie na 2009 rok, które zgodnie z ustawą KRRiT przekaże mediom publicznym".... ...czyli jak nie z abonamentu....to z naszych podatkow lachudry chca wydrzec!!:O.....zlodziejstwo w bialy dzien....gdyby TVP nie robila miernych wrecz beznadziejnych programikow....pewnie mniej ludzi uchylaloby sie od placenia abonentu chociaz spadek wplywu tez nie jest wynikiem uchylania sie gdyz wiele osob obecnie ma dekodery stacji cyfrowej.......lub i tak nie maja czasu i raczej raz na jakis czas ogladna film na DVD lub na PC ale i tak sumujac >>> LAPY PRECZ OD PODATKOW!!!!....zlodzieje z KRRi(tfu)TV Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: KRRiT: W tym roku już 160 mln zł mniej wpłynę 18.11.08, 23:01 Brak kasy rada widzi, ale jak Rydzyk dyma koncesje w każdą dziurę nadając reklamy to już absolutnie nie widzi. Telewizja publiczna nie ma racji bytu. Transmisjami mszy i innej bogoojczyźnianej chałtury może z powodzeniem zająć się Tv Trwam. Odpowiedz Link Zgłoś
brusiek11 Wspaniala nowina tylko tytuł fatalny 18.11.08, 23:11 Ależ to ZNAKOMITA wiadomość ! Tylko, jak zwykle Wyborcza spiepszyła tytuł - powinno być : 160 MILIONÓW ZŁOTYCH ZOSTAŁO W KIESZENIACH SPOŁECZEŃSTWA NA NORMALNE ŻYCIE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Wspaniala nowina tylko tytuł fatalny 19.11.08, 08:12 Dokładnie. To się w pewnych kręgach nazywa manipulacją GW. Odpowiedz Link Zgłoś
piochuxl Nie podniecajmy się po prostu mocherki 18.11.08, 23:05 wymierają. już na nich czas był, a młodzi rzadko płacą abonament bo są świadomi że to pieniądze w błoto. Nikt nie jest winien Odpowiedz Link Zgłoś
benzyl A czy Wielebny T. Rydzyk też płaci abonament ? 18.11.08, 23:11 Ja płacę abonament, pomimo że nie oglądam 1 programu. Ci co nie płacą powinni płacić kary i już, to jest pewien rodzaj podatku. Chociaż przyznam że sama książeczka radiofoniczna jest już pewnym przeżytkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
krepelx Re: A czy Wielebny T. Rydzyk też płaci abonament 18.11.08, 23:24 Zacząłem pracować i od razu wprowadziłem oszczędności w domu między innymi wyrejestrowując odbiorniki RTV bo z wypłatą 1150 złotych miesięcznie (z pracującymi sobotami) na czteroosobową rodzinę to niestety na abonament nie wystarcza. Ja czuję się okradany w tym kraju bo powinienem więcej zarabiać więc też nikt mnie nie zmusi żebym płacił dodatkowy haracz za ten bełkot skażony reklamami. Jak zobaczyłem ile zarabiają pracownicy TVP to stwierdziłem że to by był grzech dokładać się do tych bogaczy. Jak podwyższą zarobki co zresztą obiecywali w kampanii wyborczej to będziemy mieli z czego płacić a tym czasem przykro mi ale nie zapłacę ani grosza. Z pustego w próżne i Salomon nie naleje !!! Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 KRRiT: W tym roku już 160 mln zł mniej wpłynęło... 18.11.08, 23:21 to teraz jak włącze telewizor to już nie będzie mych ulubionych programów ? (misterium i prześladowanych przez komunę) Odpowiedz Link Zgłoś
1.fanfan Szkoda gadać 18.11.08, 23:43 Ustawa o abonamencie dalej obowiązuje, a PO mając większość w Sejmie zamiast tą Ustawę zmienić, namawia do nie płacenia tj. do przestępstwa. Takie zachowanie musi odbić się czkawką, bo mnie też wiele Ustaw się nie podoba i w tak rządzonym kraju, gdzie wybiórczo można traktować prawo, trudno czuć się porządnym obywatelem. Pisze tu swoje głupie komentarze wielu "kozaków' i telewizyjnych "znawców", którzy podobnie jak posłanka J. Deresz na pytanie, czy płaci abonament, odpowiedziała, że tak, bo opłaca kablówkę. A to w końcu prawniczka, która zatrudniona była w Kancelarii Prezydenta. Ale nieuków jest pod dostatkiem, nie tylko wsród prawników. Odpowiedz Link Zgłoś
banzai123 Re: Szkoda gadać 19.11.08, 00:34 A od kiedy to PO namawia do niepłacenia? Do niepłacenia namawiają przede wszystkim ci, którzy sami nie płacą, bo dobrze być w popularnej grupie i tyle. Trudno o to kogokolwiek winić - niechęć do płacenia wszelkich podatków jest całkowicie naturalna, a wymówkę znajdzie się zawsze. Robi się z tego jedna z tych chorych sytuacji, gdzie uczciwy jest nazywany przez złodzieja frajerem. Tylko, że tak się kończy zamiatanie przez kolejne władze problemu abonamentu pod dywan. Albo niech go zlikwidują, albo niech zaczną egzekwować, bo to co jest teraz, jest chore. Odpowiedz Link Zgłoś
a.ba Nic nie stracili - żeby stracić trzeba mieć 19.11.08, 00:06 A jak nie mieli to nie stracili - i tak za dużo wyłudzają. Bizancjum - budynek jak na zdjęciu - płace "gwiazd" i "menagerów" jak u prodecentów brazylijskich seraiali. Oglądają i słuchaja ich tylko emeryci. Partyjna propaganda i morze reklam - co oni pieprzą o misji? Misja im się poplatała z emisja reklam badziewia i partii. Sprzedać lub zlikwidować molocha a nie doić haracze dla pseudoartystów i partyjnych 'misjonarzy'. Odpowiedz Link Zgłoś
konbar Re: Nic nie stracili - żeby stracić trzeba mieć 19.11.08, 03:07 a.ba napisał: > A jak nie mieli to nie stracili - i tak za dużo wyłudzają. > Bizancjum - budynek jak na zdjęciu - płace "gwiazd" i "menagerów" > jak u prodecentów brazylijskich seraiali. > Oglądają i słuchaja ich tylko emeryci. > Partyjna propaganda i morze reklam - co oni pieprzą o misji? Misja > im się poplatała z emisja reklam badziewia i partii. > Sprzedać lub zlikwidować molocha a nie doić haracze dla > pseudoartystów i partyjnych 'misjonarzy'. A ile tszeba miec apy rysykowac frazie sie straci?? -powaszny kupiec/moje nazfisko pana nic nie powie/ Odpowiedz Link Zgłoś
liberau Niech na RTV płacą autorzy tego ochydnego budynku! 19.11.08, 00:13 Powinni zesłać tych architektów na przymusowe roboty, żeby do końca życia płacili karę za wyprodukowanie takiego paszteta jakim jest nowa siedziba TVP! No i oczywiście zakaz zbliżania się do wszystkiego, co ma związek z architekturą - może w rolnictwie, lub metalurgii?! Odpowiedz Link Zgłoś
legrange KRRiT: W tym roku już 160 mln zł mniej wpłynęło... 19.11.08, 00:32 Dość tego haraczu na Pospieszalskich, Wildsteinów, Ziarno, Plebanię i tańce na Dodzie. Przestałem oglądać to badziewie. Z wyjątkiem jednego kanału prawdziwie publicznego, resztę sprywatyzować i zlikwidować abonament. PO, q. może by tak dotrzymała obietnicy choć w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
28.9391e KRRiT: W tym roku już 160 mln zł mniej wpłynęło.. 19.11.08, 00:58 A dlaczego to mam płacić na wysokie pensje i odprawy Panów Prezesów. Uważam,że w niczym nie ustępuję P.Urbańskiemu a zarabiam ułamek tego. Miał tylko lepsze znajomości i plecy.Mam płacić- a jaki mam wpływ na to co się w Tv i Radiu dzieje. Coś za coś.Jeżeli mam płacić to żądam szczegółowego ujawnienia gospodarki finansami w TV i Radiu.(na co gdzie i za ile) Odpowiedz Link Zgłoś
janbacz Niech nie liczą na cud i już się kładą 19.11.08, 00:59 Już powoli trzeba zwijać się, oszczędzać, bo łatwej forsy z abonamentu będzie coraz mniej, a na końcu w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
danka2007 To sztuczki Donalda , który opchnie również TVP 19.11.08, 02:52 Ostania telewizja z charakterem, czyli publiczna Tv która jest ozdobą każdego normalnego kraju została przez Donalda podstępnie zniszczona. Potem , tak jak z polską elektrownią atomą, nie będzie winnych jej zrujmowania. Odpowiedz Link Zgłoś
janbacz Kto TVP kupi? Chyba, że bez rozpuszczonej załogi. 19.11.08, 12:56 Kilkadziesiąt lat pracy na zasadzie "czy się stoi, czy się leży, abonament się należy" spowodowało że w TVP oduczyli się dobrze pracować. TVN czy Polsat zatrudnia kilka razy mniej ludzi, a robią o wiele więcej programów. Jeśli ktoś kupi TVP to tylko sam majątek bez ludzi, bo łatwiej skompletować nową załogę dobrze pracującą niż naprawić starą. Odpowiedz Link Zgłoś
wujcio44 Re: To sztuczki Donalda , który opchnie również T 19.11.08, 16:27 Danka, bój się Boga! Kto jest winien "zrujmowania" twojego mózgu? Odpowiedz Link Zgłoś
konbar Re: KRRiT: W tym roku już 160 mln zł mniej wpłynę 19.11.08, 03:01 tomekn66 napisał: > To efekt polityki Platformy niszczenia mediów publicznych, aby > oddac cały rynek popierajacym ja mediom prywatnym. Ktos za to > powinien odpowiedzieć. Powiesic Donalda "w stylu Putina". Odpowiedz Link Zgłoś
kararepa Co za mila wiadomosc! 19.11.08, 05:04 Telewizja w obecnej swojej formie to plastikowe badziewie nie do ogladania. Mam nadzieje, ze publiczne finansowanie tych pozal sie Boze dziennikarzy wyschnie razem z tymi beznadziejnymi "dodowymi" programami. I albo to badziewie umrze albo zaczna produkowac cos za co chetnie zaplace. Na pohybel obecnej telewizyjnej szmirze. Odpowiedz Link Zgłoś
c0r1n nie zapłacę im ani grosza, wolę książki :D 19.11.08, 05:27 Nie zapłacę im ani grosza, wolę czytać książki i korzystać z netu. Zresztą co tvp oferuje do oglądania ? Jakieś bzdurne, delikatnie ujmując, programy, seriale, filmy itp. Szkoda pieniędzy na takie rzeczy. Wprowadźcie telewizję na żądanie, dlaczego w innych krajach widz płaci za program, który ogląda, a nie za 24/7. Co jeśli ktoś ogląda tylko Wiadomości i Teleexpress, to musi płacić za Dodę na lodzie i tego typu szmirę. TV na żądanie (TVOD), to jest przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś