bokassa Kupą, mości panowie i panie 23.11.08, 22:28 A ty FUNIA skąd wiesz,że Jego Pokrętność płaci mec.Rogowskiemu z własnej kieszeni,a nie Agory. Funia,jesteś chyba z narodu wybranego ,prawda nie mylę się. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Kupą, mości panowie i panie 23.11.08, 22:30 bokassa napisał: > Funia,jesteś chyba z narodu wybranego ,prawda nie mylę się. No jakbyś mógł się mylić. To niemożliwe przecież. Odpowiedz Link Zgłoś
po_strach Hipokryzja 23.11.08, 22:36 A Kaczynskich to wolno obrazac? Co za hipokryzja. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Hipokryzja 23.11.08, 22:37 po_strach napisał: > A Kaczynskich to wolno obrazac? Co za hipokryzja. O tym czy wolno a raczej o tym ile taka wolność kosztuje decyduje sąd. Tak więc wolno jak najbardziej. Każdego. Czasem tylko trzeba za to zapłacić. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztoflaskowski "G.W." i Agora powstały dzięki kradzieży. 23.11.08, 23:06 Stanisław Remuszko opisał w książce "Gazeta Wyborcza. Początki i okolice" kulisy powstania "Gazety", czyli kradzieży wielkich pieniędzy przeznaczonych w roku 1989 na ogólnopolski dziennik dla całej "Solidarności" przez Adama Michnika i jego znajomych. Zgodzili się na to Zbigniew Bujak, Aleksander Paszyński i Andrzej Wajda. O tej sprawie wie dużo znanych osób w kraju, ale milczy, tak samo jak Stanisław Remuszko jest zamilczany przez media. Może do tej sprawy odniósłby się redaktor Lizut? (To pytanie retoryczne, bo pewne jest, że nikt z "Gazety" ani Agory nie powie słowa na temat haniebnych początków tych instytucji.) Ludzie, przeczytajcie książkę Remuszki, a nie wypociny redaktora Lizuta. Odpowiedz Link Zgłoś
neokomunista Kolejna walka tytułów prasowychi 23.11.08, 23:07 o czym jedynie świadczą ta "pouczające" myśli Lizuta... Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztoflaskowski "G.W." i Agora powstały dzięki kradzieży. 23.11.08, 23:07 Stanisław Remuszko opisał w książce "Gazeta Wyborcza. Początki i okolice" kulisy powstania "Gazety", czyli kradzieży wielkich pieniędzy przeznaczonych w roku 1989 na ogólnopolski dziennik dla całej "Solidarności" przez Adama Michnika i jego znajomych. Zgodzili się na to Zbigniew Bujak, Aleksander Paszyński i Andrzej Wajda. O tej sprawie wie dużo znanych osób w kraju, ale milczy, tak samo jak Stanisław Remuszko jest zamilczany przez media. Może do tej sprawy odniósłby się redaktor Lizut? (To pytanie retoryczne, bo pewne jest, że nikt z "Gazety" ani Agory nie powie słowa na temat haniebnych początków tych instytucji.) Ludzie, przeczytajcie książkę Remuszki, a nie wypociny redaktora Lizuta o słusznych słowach profesorach Zybertowicza. Odpowiedz Link Zgłoś
vitmik i dzisiaj zakończyłem prenumeratę "żydowskiej" 23.11.08, 23:18 od grudnia mam was w rzyci nie ma argumentów to do sądu, bo mamy opłaconych kumatych prawników żenał żenade etosowcy ...rwa ich ..bana mac Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: i dzisiaj zakończyłem prenumeratę "żydowskie 23.11.08, 23:19 vitmik napisał: > od grudnia mam was w rzyci > nie ma argumentów to do sądu, bo mamy opłaconych kumatych prawników > żenał żenade > etosowcy ...rwa ich ..bana mac Na pewno Michnik zaraz do ciebie napiszę maila z błaganiem, żebyś tego nie robił. Odpowiedz Link Zgłoś
vitmik Re: i dzisiaj zakończyłem prenumeratę "żydowskie 23.11.08, 23:28 z pewnoscia, po tym jak placilem 2,50 za papier ktory jest wart 1 zeta (po wejsciu na rynek dziennika) to na pewno Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztoflaskowski Dzięki za głos. Popieram. 23.11.08, 23:30 Prawnicy Agory jednak nawet nie pójdą z tym do sądu, tak jak uczynili to w przypadku wypowiedzi profesora Zybertowicza, bo redaktor Remuszko, który pracował w "Gazecie" w latach 1989-1990, ma niepodważalne dowody tego, że Michnik i jego drużyna uwłaszczyli się niczym klasyczna nomenklatura. Gdyby redaktor Remuszko kłamał choć w jednym zdaniu, zostałby zniszczony przed sądem, nie wypłaciłby się do końca życia. Wniosek nasuwa się sam: Remuszko mówi prawdę - w 1989 roku Adam Michnik, Helena Łuczywo, Wanda Rapaczyńska i i inni przywłaszczyli sobie wielkie pieniądze, dzięki czemu "Gazeta" w kilka tygodni (!) od powstania rozchodziła się w kilkudziesięciu tysiącach egzemplarzy (!!). Odpowiedz Link Zgłoś
areabis Lista sygnatariuszy- listą hańby v-ce inteligentów 23.11.08, 23:11 Spuśćmy na nich wodę (zasłonę milczenia) . Ale nie zmienia to postaci rzeczy - Pan Adam nie powinien nikogo wsadzać do więzienia i to metodami ubeckimi , jaki posługiwano się wobec niego . To jest do dziś cena , jaką płaci !!! Czy Słonimski , Brandys , Kisiewski , Waldorff etc. nagrywali kogoś po cichu i wsadzali do pudła ?!!! Coś z tym trzeba wreszcie zrobić ! Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Lista sygnatariuszy- listą hańby v-ce intelig 23.11.08, 23:19 areabis napisał: > Spuśćmy na nich wodę (zasłonę milczenia) . Ale nie zmienia to > postaci rzeczy - Pan Adam nie powinien nikogo wsadzać do więzienia i > to metodami ubeckimi , jaki posługiwano się wobec niego . Zastanawiające, że to nie skazany przez niezawisły sąd okazuje się być winnym ale ten co umożliwił jego złapanie. Jak pisał swego czasu Urban - nie ma lepszego dowodu i nie będzie na korupcję w najwyższych sferach władzy jak ten dostarczony przez Michnika. I bardzo było zastanawiające, że skończyło się to w sumie tak miło. > To jest do > dziś cena , jaką płaci !!! Czy Słonimski , Brandys , Kisiewski , > Waldorff etc. nagrywali kogoś po cichu i wsadzali do pudła ?!!! Coś > z tym trzeba wreszcie zrobić ! Zakazać dyktafonów :D Odpowiedz Link Zgłoś
vitmik a kim jest ...wa pan adam? 23.11.08, 23:19 nadbogiem? a przeca to tylko obrzezany historyk Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: a kim jest ...wa pan adam? 23.11.08, 23:20 vitmik napisał: > nadbogiem? > a przeca to tylko obrzezany historyk Pytanie co lepiej mieć obrzezane (zakładając, że twoje zainteresowanie cudzymi genitaliami ma poparcie w faktach - może jakieś podglądanie udało ci się uskutecznić) - fi*ta czy mózg? Odpowiedz Link Zgłoś
vitmik Re: a kim jest ...wa pan adam? 23.11.08, 23:26 ty chyba masz i jedno i drugie Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: a kim jest ...wa pan adam? 23.11.08, 23:28 vitmik napisał: > ty chyba masz i jedno i drugie O, że to pierwsze to nawet nie zamierzam cię przekonywać, że nie. Opinia zaplutych rasistów na ten temat wisi mi i powiewa :D Odpowiedz Link Zgłoś
vitmik Re: a kim jest ...wa pan adam? 23.11.08, 23:48 każdy kto nie po etosowej linii to rasista? tym bardziej rezygnuje z prenumeraty, nie będę wspierać "jedynej, wybranej" rasy Odpowiedz Link Zgłoś
vitmik Re: a kim jest ...wa pan adam? 23.11.08, 23:49 a unhappy jesteś chyba właśnie z tego powodu, po prostu źle ci odcieli albo za mało;) Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: a kim jest ...wa pan adam? 24.11.08, 00:16 vitmik napisał: > a unhappy jesteś chyba właśnie z tego powodu, po prostu źle ci odcieli albo za > mało;) Wybierz sobie. Każdej rasistowskiej kreaturce daje ten przywilej :D Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: a kim jest ...wa pan adam? 24.11.08, 00:17 vitmik napisał: > każdy kto nie po etosowej linii to rasista? Nie. Każdy rasista to rasista. > tym bardziej rezygnuje z prenumeraty, nie będę wspierać "jedynej, wybranej" ras > y Płacz i zgrzytanie zębami będzie. Zastanów się - jak ci żydzi obejdą się bez twoich groszy? Odpowiedz Link Zgłoś
jbx pomówienie jest karalne... 24.11.08, 00:12 ...nie widzę więc powodu aby je tolerować nawet za cenę wolności słowa. Dlaczego ? Ja też zacytuję klasyka...[Psy] "W imię zasad sk.....u ! Takie mamy prawo jakich wybraliśmy posłów to po pierwsze - "Dura lex sed lex". Po drugie, gdybym był osobą publiczną to nie chciałbym, aby byle dziennikarz, socjolog, filozof, mechanik samochodowy czy słabo opłacany urzędnik który ma parcie na szkło wymyślał sobie historie wyssane z palca, które ciągle zmuszały by mnie do udowadniania, że nie jestem wielbłądem. Jak potrafi fantazjować to niech napisze powieść w stylu Clary Veritas a jeżeli zamierza być cytowany to niech będzie rzetelny i uczciwy. Jeżeli według panów z Wprost, Rzeczpospolitej, TVP, Faktu, Super Expresu i Dziennika prawomocny wyrok jest łamaniem wolności słowa to tylko utwierdzam się w przekonaniu do słów Jarosława Kaczyńskiego, że to media kreują prawdziwą rzeczywistość, a ci Państwo stoją oczywiście po właściwej stronie. Tak więc apel do każdego z Panów dbających o wolność słowa: "Spieprzaj Dziadu" !!! Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztoflaskowski Skoro pomówienie jest karalne, to dlaczego 24.11.08, 00:22 Adam Michnik, Helena Łuczywo, Wanda Rapaczyńska, Piotr Niemczycki i inni rękami wybitnych i bardzo drogich prawników nie zniszczyli w sądzie Stanisława Remuszki? Dlatego, że redaktor Remuszko napisał prawdę - twórcy "G.W." i Agory to złodzieje i kłamcy. Można te słowa wypowiadać z pełną odpowiedzialnością, ponieważ istnieją na to dowody, a redaktor Remuszko pokazał je w druku. Za około 40 złotych każdy może się z nimi zapoznać. W tym świetle słuszne są słowa śp. Zbigniewa Herberta, księcia poetów: "Michnik to oszust i kłamca". Śp. Herbert, gdy dowiedział się od redaktora Remuszki o haniebnych początkach "G.W.", odpisał mu, że nigdy nie zamieści tekstu w organie Michnika. Taka jest prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
jbx Re: Skoro pomówienie jest karalne, to dlaczego 24.11.08, 00:31 krzysztoflaskowski napisał: > Adam Michnik, Helena Łuczywo, Wanda Rapaczyńska, Piotr Niemczycki i inni rękami > wybitnych i bardzo drogich prawników nie zniszczyli w sądzie Stanisława > Remuszki? Dlatego, że redaktor Remuszko napisał prawdę - twórcy "G.W." i Agory > to złodzieje i kłamcy. Można te słowa wypowiadać z pełną odpowiedzialnością, > ponieważ istnieją na to dowody, a redaktor Remuszko pokazał je w druku. Za okoł > o > 40 złotych każdy może się z nimi zapoznać. W tym świetle słuszne są słowa śp. > Zbigniewa Herberta, księcia poetów: "Michnik to oszust i kłamca". Śp. Herbert, > gdy dowiedział się od redaktora Remuszki o haniebnych początkach "G.W.", odpisa > ł > mu, że nigdy nie zamieści tekstu w organie Michnika. > > Taka jest prawda. Ja nie bronię Michnika. Bronię tylko zasad i ich przestrzegania. A skoro przyjęliśmy jakiś system wartości to należy go respektować lub zmienić. Skoro Twoi bohaterzy mieli rację i nikt ich nie podał do sądu to znaczy, że mieli rację. O nic więcej nie chodzi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tomtoma niestety obecność Maleszki w GW 24.11.08, 01:50 niestety obecność Maleszki w GW zadaje kłam jakimkolwiek argumentom tego środowiska.W oczach historii po balu.. Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Kupą, mości panowie i panie 24.11.08, 10:34 Najciekawsze jest to, że zapewne większość sygnatariuszy tego żałosnego listu to wierzący i praktykujący katolicy - ciekawe, jak się to ma do ich znajmości dekalogu, gdzie, zdaje się, jest punkt "Nie mów fałszywego świadectwa przeciw bliźniemu swemu". Może to taki specyficzny polski katolicyzm, podobnie jak umiejętność wybaczania, miłosierdzie itp. Odpowiedz Link Zgłoś
mmrozo O wolność do obrażania Michnika 24.11.08, 10:56 Proponuje autorowi zapoznanie się z wszystkimi rozprawami sądowymi, które zostały wytoczone przeciwnikom Michnika... Gratuluję wybiórczości. Ciekawe co by powiedział Tischner na temat Pana publicystyki i komentarzy... Pewnie nie poświęciłby swego pióra, szkoda gadać.... Odpowiedz Link Zgłoś
jacek2235 A teraz o panu Lizucie i Michniku słów kilka 24.11.08, 11:20 Patrz www.myslpolska.org/?key=2,,1564 Czy tu "Wyborcza" także poda komentarz i link???? Odpowiedz Link Zgłoś
kaliforniczyk Kupą, mości panowie i panie 24.11.08, 14:24 Przed chwileczka umiescilem swoja notatke w/w sporawie . Notatka nie byla obrazliwa i oceniala sytuacje z pozycji prawa. Nie musze tlumaczyc, ze po 2 minutach jej juz nie bylo - tak rozumie wolnosc slowa "Gazeta" i jej redaktor naczelny. Wlodzimierz Rawa, prawnik Odpowiedz Link Zgłoś
mokradlo5 Re: Kupą, mości panowie i panie 03.12.08, 04:28 kaliforniczyk napisał: > Przed chwileczka umiescilem swoja notatke w/w sporawie . Notatka nie byla > obrazliwa i oceniala sytuacje z pozycji prawa. Nie musze tlumaczyc, ze po 2 > minutach jej juz nie bylo - tak rozumie wolnosc slowa "Gazeta" i jej redaktor > naczelny. > > Wlodzimierz Rawa, prawnik tak dziala zydowska cenzura Odpowiedz Link Zgłoś
kaliforniczyk Kupą, mości panowie i panie 24.11.08, 14:31 Ze smutkiem widze, ze obroncy Michnika nie rozumieja pojecia "wolnosc slowa" ,ktore w demokracji jest ( i powinno byc ) niepodwazalne poza kilkoma znanymi przykladami jak np.okrzyk w kinie "pali sie", co zagraza zyciu ludzi. Sad popelnil zarowno blad co do faktu jak i blad co do prawa i powinien byc zaskarzony do wyzszej instancji, tym razem z postepowaniem przeciwko p.Michnikowi o usilowanie ograniczenia wolnosci slowa przy pomocy prawa (naduzycie postepowania prawanego w celu ograniczenia wolnosci slowa - prosze podstawic odpowiednie artykuly przepisow prawnych) , i tym razem z zadaniem wielkiego odszkodowania od p. Michnika, ktore raz i na zawsze nauczy go poszanowania prawa i wolnosci slowa w Polsce. Z powazaniem, Wlkodzimierz Rawa, prawnik Odpowiedz Link Zgłoś
wiktor.kramer Brak reguł. 24.11.08, 14:55 Panie redaktorze. Nie dziwią mnie ataki na pana Adama Michnika, po prostu znaleźli sobie chłopca do bicia i w niego walą tyle ile mogą. Z tego jest złożona ich publicystyka i z tego tak naprawdę żyją. Bo czytając teksty niektórych publicystów, to tak naprawdę dziennikarze ci nie mają nic do zaoferowania – prócz lustracji i wszech ogarniających agentów, pochowanych za słupami i śmietnikami. Ci ludzie najwidoczniej mają jakiś uraz, fobię czy lęk wobec Michnika i to jest wystarczający powód do tego, żeby to robić. Wydaje mi się że Michnikofobia ma swój zalążek od tego, że Michnik jest szanowany jako dziennikarz nie na arenie krajowej lecz międzynarodowej, a tego Ziemkiewiczyzna przeboleć nie potrafi i nie może. To powoduje uraz, niechęć i fobię i ja ich rozumiem. Druga sprawa to esbecka prawda, i publicyści wierzący w Esbecką Biblię pisaną ręką komunistycznego ciemiężenia, ucisku, tyranii i przemocy, ci właśni publicyści robią wszystko, żeby i społeczeństwo im uwierzyło, wręcz z ogromnym fanatyzmem, a to prowadzi do pewnych urazów emocjonalnych i psychicznych. To też rozumiem. Polityka prowadzić może do upośledzenia emocjonalnego, wystarczy posłuchać naszych polityków, upośledzenie ich widać na każdym kroku i w każdym słowie. Niestety, ideologia jest panem umysłu a zacietrzewienie ideologiczne jest panem głupoty czy ograniczenia. Ma to swój swoisty wyraz w publicystyce i nagonce ideologicznej na Michnika. Kłamstwa, pomówienia, oszustwa, oszczerstwa, są tym, czym karmić nas chcą budowniczowie IV RP czym jest Ziemkiewiczyzna. Ziemkiewiczyzna zaczyna się tam, gdzie kończą się reguły. Odpowiedz Link Zgłoś
black-andrzej24 Re: Brak reguł. 24.11.08, 17:26 Michnikofobia - Chorobliwy lęk przed Adamen Michnikiem Odpowiedz Link Zgłoś
halfliner Narodowo-socjalistyczny pisuar pieni się i cuchnie 24.11.08, 16:45 tutaj okrutnie. Odpowiedz Link Zgłoś
halfliner Jednak należy podpisanym podziekować, bo czy ktoś 24.11.08, 16:51 wdział Odpowiedz Link Zgłoś
halfliner AM byłaby zaiste niepełna. 24.11.08, 16:56 Więc podziękujmy im za dopełnienie tła portretu pana Adama. Odpowiedz Link Zgłoś
nfajw Wolność GW do obrażania innych 27.11.08, 08:09 Jak GW realizuje własną wolność do obrażania innych: www.nfa.alfadent.pl/articles.php?id=42 Jasełka akademickie z rektorem UW w roli Heroda Z zainteresowaniem zapoznałem się w Gazecie Wyborczej (22.12.2004) serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34314,2461098.html (UWAGA: po zainteresowaniu GW problemem tekst ten zniknął z wydania internetowego GW i pod ten adres podstawiono inny tekst) z tekstem Rektora UW -Piotra Węgleńskiego 'Czy naprawdę szkoły przekrętów?'... też GORĄCY TEMAT Jasełka akademickie z Rektorem UW w roli Heroda oraz Co słychać pod dywanem ? www.nfa.pl/news.php?id=46 Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley W ojczystym języku Szechtera jest na to słowo 27.11.08, 23:03 "Chucpe". "Nie zrobię tego, bo Michnik mi zabronił. Uważa, że trzeba ich pochwalić za odważny sprzeciw wobec tyranii." Czegoś tu nie rozumiem. Albo podpisanie listu jest sprzeciwem wobec tyranii, ergo wyrok na Zybertowicza jest objawem tyranii, ergo prawo jest tyrańskie, a Michnik z niego korzysta; albo Michnikowi stała się krzywda, ergo Sąd orzekł sprawiedliwie i na podstawie dobrego prawa, ergo sygnatariusze listu powielają, pogłębiają krzywdę Michnika. Odpowiedz Link Zgłoś
ppyzel O wolność słowa 28.11.08, 11:42 Na chwilę obecną list w obronie wolności słowa podpisało TYSIĄCE osób a nie jak p. Lizut twierdzi "kilkadziesiąt". Zamiast dać link na stronę "Rz" www.rp.pl/artykul/9133,222970_List_otwarty_w_obronie_wolnosci_ slowa_.html skopiowano dziesięć stron podpisów żeby upozorować bojkot tego listu przez społeczeństwo. Pewnie. Po co link? Jeszcze by się ktoś podpisał. Odpowiedz Link Zgłoś
janoszonline Kłamstwa chorych ludzi 28.11.08, 20:47 popieram list w obronie prawdy.Jestem w tej kwestii za panem A.Michnikiem Odpowiedz Link Zgłoś
debil13 Mój POgląd na re kol. 29.11.08, 09:48 zmieniłem. Od czasu gdy GW sprawdziła moje prawdziwe informacje na temat jaki znacie. Red. dużo robi i ryzykuje jak ja dopuszczając moje POsty, Widocznie zauważyl jak bardzo nasz kraj się stoczył. Może to jego przestraszyło i chciałby jeszcze zdążyć POnaprawiać to i tamto. P.S. ja 12 lat jestem w zamurowanym mieszkaniu. Co prawda fizycznie do mnie nie strzelali ale kolesiowy układ w urzędach wrocławskich obecnie już warszawskich roztrzaskal mi prawie wszystko. Ja to pól biedy jakieś super technologie , budowy, patenty , Izby które założylem, rodzinę, firmy produkcyjne, Ale wam - nam 38 mln POlaków zrobił z nas żebraków europy bez znaczących osiągnięć. Czas to zmienić widzę że i G.W. też na tym zależy. Więc na co czekamy? Odpowiedz Link Zgłoś
kaliforniczyk Kupą, mości panowie i panie 02.12.08, 13:12 Doslownie rechocze ze smiechu - "Wolnosc Slowa? " , mowicie panstwo, to tylko dobry zart w Polsce. Ponizsza strona, podana przez rozmowce powyzej zostala zamknieta. Tak wyglada wolnosc slowa ... www.rp.pl/artykul/9133,222970_List_otwarty_w_obronie_wolnosci_ coz, nie rozliczyliscie panstwo komuchow i post-komuchow i teraz petaja sie po gaciach jak smrod , i wolnosc slowa jest tylko iluzja. Z powazaniem, Wlodzimierz Rawa Odpowiedz Link Zgłoś
mokradlo5 O wolność do obrażania Polakow 03.12.08, 04:17 walczyl przez wiele lat Szechter-Michnik.Szechter to zydowski mafioso Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: O wolność do obrażania Polakow 03.12.08, 08:13 mokradlo5 napisał: > walczyl przez wiele lat Szechter-Michnik.Szechter to zydowski mafioso A ty od ilu lat walczysz o wolność do obrażania żydów? MO-kradlo to polski psychol :D Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski7 Lizut moralista?? Co za chamstwo! 05.12.08, 10:47 Herr Lizut: niech pan i pana pryncypal Michnik przeprosi Jana Kobylanskiego za wierutne klamstwo, ze byl "szmalcownikiem"; pojechal pan na jego koszt do Urugwaju, a potem go oplul; i chcialby pan pozosac bezkarny (podobnie jak Michnik)? zobaczymy, czy polskie sady beda podobnie surowo karaly pana i pana pryncypala w procesie, gdzie ewidentna jest wasza wina: znieslawiliscie Kobylanskiego; zas sprawa z Zybertowiczem pokazuje, ze w Plsce Michnik ma specjalne prawa; cyzzby od lat 50-tych ubieglego wieku nic sie nie zmienilo? wtedy rodzina Szechterow-Michnikow tez miala specjalne prawa Odpowiedz Link Zgłoś