bidifi Oświadczenie byłego agenta - Lech Wałęsa nie ws... 09.12.08, 19:52 a znajomy mojego znajomego oswiadczyl niedawno bez zadnego przymusu ze Lech W. przez caly czas pracy w stocznii skrobal marchewke w stoczniowej kuchni......... i ktoremu oswiadczeniu teraz wierzyc ? Odpowiedz Link Zgłoś
leon9910 Oświadczenie byłego agenta - Lech Wałęsa nie ws.. 09.12.08, 19:55 SB-ek zmienia zeznanie bo dostał telefon. Wałęsa vel bolek się w--rwi i powie prawdę i siatka konfidencji z mendi polskojęzycznych zostanie rozpracowana.Albo aparatczyki z GÓWNO-WYMIOTNEJ chcąc chronić siebie i konfidencje z mendi polskojęzycznych puścili tak zwaną kaczkę dziennikarską żeby zamydlić oczy???A może odwrócić uwagę opinii publicznej od bieżących spraw sprzedawania polskich interesów przez pacynką tuskmłota i tych yntylygentów z POpieprzonych??? Odpowiedz Link Zgłoś
1.fanfan Proste wytłumaczenie 09.12.08, 19:56 Kpt. Graczyk tydzień temu stwierdził, że dał Wałęsie 1500 zł. Teraz zapędzony w kozi róg twierdzi zupełnie co innego, tyle że to oświadczenie nie jest warte funta kłaków, bo złożone bez przysięgi. Poza tym historia z jego uśmierceniem mogłaby się powtórzyć , ale tym razem już naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
leon9910 Oświadczenie byłego agenta - Lech Wałęsa nie ws.. 09.12.08, 20:09 Zwróciliście uwagę że autorytety takie jak bolek,stefciu,pierdzikot,hrabia bronuś ,maleszka,cała plejada aparatczyków z GÓWNO-WYMIOTNEJ piszących na tym forum pod różnymi nickami żeby IPN rozwalić!!!!Ciekaw jestem dla czego??? Czyżby adaś w 89r.nie zniszczył wszystkich akt??? Odpowiedz Link Zgłoś
evident pachołki pisobolszewickie, gnidy za pieniądze 09.12.08, 20:27 się sprzedali kaczystom , kompromitacja ! Odpowiedz Link Zgłoś
xabc123 O¶wiadczenie by³ego agenta - Lech Wa³êsa nie ws... 09.12.08, 20:30 Doskonale wiedział, że są na niego papiery. Dlatego, korzystając ze swojej władzy prezydenckiej, przywłaszczył je sobie i zniszczył. Akta SB były specjalnie zszywane i oznaczane. Ślady zniszczeń dokonane rękami Wałęsy i jego ludzi są dziś ewidentne. Gdyby Wałęsa miał czyste konto, to zachowałby spokój. Kto jest niewinny nie myśli o zamazywaniu śladów występku i nie wpada w histerię. Na złodzieju jednak czapka gore. Ściągnijcie sobie film "Nocna zmiana" z Internetu. Popatrzcie na emocje na twarzy Wałęsy i jego pomagierów w obalaniu rządu Olszewskiego. Całe to towarzystwo doskonale czuło co się święci. Obrońcy Wałęsy jak tonący brzytwy chwytają się dziś sprawy Graczyka, a jest przecież wiele innych świadectw zdrady Wałęsy, który na krzyż przysięgał, że będzie służył SB. Książka "SB a Lech Wałęsa jest naprawdę gruba". Choćby znaleziono tam więcej nieścisłości, a przecież nie trudno o błąd, gdy historyk musi przeglądnąć tysiące stron akt, to i tak zostanie sporo innych faktów do przeczytania. Pytanie tylko, kto z tych zaślepionych obrońców Wałęsy sięgnął po lekturę i choć przez chwilę się zastanowił. Obawiam się, że bardzo niewielu. Ta książka była ośmieszana jeszcze przed jej ukazaniem się. Dziś różnym obrońcom Wałęsy chodzi o załatwienie kilku spraw. Po pierwsze mit Wałęsy jest im potrzebny do utrzymania narzuconej narodowi, zakłamanej wersji historii. Po drugie chcą przy okazji rwetesu o cnotę Wałęsy zniszczyć IPN. Po co? Bo IPN zagraża im i wielu innym tzw. autorytetom. Michnik też od dawna czuł czego ma się bać. Już kiedyś ktoś go wpuścił do archiwum i pewnie niezłą czystkę wtedy zrobił. Ostatnio IPN ujawnił fakty dotyczące jego ojca Ozjasza Szechtera. Był on prominentnym aktywistą KPP i dążył do oderwania wschodnich województw od Polski i przyłączenia ich do ZSRR. Za zdradę stanu został skazany na 8 lat więzienia. Czy można się dziwić, że Michnik nienawidzi od dawna instytucji, która takie fakty, a może jeszcze inne niewygodne, jest w stanie ujawnić? Wielu przeciwników lustracji okazało się być kapusiami SB. Koronny przykład to Maleszka - TW Ketman, prawa ręka Michnika. Dopiero w tym roku został usunięty z GW po emisji filmu "Trzech kumpli". Drodzy anty-lustracyjni krzykacze! Jeden nędzny, naciągany Graczyk nie wystarczy na uwalenie lustracji. Odpowiedz Link Zgłoś
asocjacja_w Najprawdziwsza prawda – cytat . 09.12.08, 20:32 Żydzi są w Polsce niezmiennie źródłem trudnych do określenia nieprzyjemnych uczuć ! Prokurator jest zdania że : „przyczyną Holocaustu jest to że Żydzi rozwścieczyli niektóre narody grabieżą i zniewagą” !!! Odpowiedz Link Zgłoś
xabc123 Wałęsa swoim zachowaniem zdradził się, że był TW 09.12.08, 20:32 Doskonale wiedział, że są na niego papiery. Dlatego, korzystając ze swojej władzy prezydenckiej, przywłaszczył je sobie i zniszczył. Akta SB były specjalnie zszywane i oznaczane. Ślady zniszczeń dokonane rękami Wałęsy i jego ludzi są dziś ewidentne. Gdyby Wałęsa miał czyste konto, to zachowałby spokój. Kto jest niewinny nie myśli o zamazywaniu śladów występku i nie wpada w histerię. Na złodzieju jednak czapka gore. Ściągnijcie sobie film "Nocna zmiana" z Internetu. Popatrzcie na emocje na twarzy Wałęsy i jego pomagierów w obalaniu rządu Olszewskiego. Całe to towarzystwo doskonale czuło co się święci. Obrońcy Wałęsy jak tonący brzytwy chwytają się dziś sprawy Graczyka, a jest przecież wiele innych świadectw zdrady Wałęsy, który na krzyż przysięgał, że będzie służył SB. Książka "SB a Lech Wałęsa jest naprawdę gruba". Choćby znaleziono tam więcej nieścisłości, a przecież nie trudno o błąd, gdy historyk musi przeglądnąć tysiące stron akt, to i tak zostanie sporo innych faktów do przeczytania. Pytanie tylko, kto z tych zaślepionych obrońców Wałęsy sięgnął po lekturę i choć przez chwilę się zastanowił. Obawiam się, że bardzo niewielu. Ta książka była ośmieszana jeszcze przed jej ukazaniem się. Dziś różnym obrońcom Wałęsy chodzi o załatwienie kilku spraw. Po pierwsze mit Wałęsy jest im potrzebny do utrzymania narzuconej narodowi, zakłamanej wersji historii. Po drugie chcą przy okazji rwetesu o cnotę Wałęsy zniszczyć IPN. Po co? Bo IPN zagraża im i wielu innym tzw. autorytetom. Michnik też od dawna czuł czego ma się bać. Już kiedyś ktoś go wpuścił do archiwum i pewnie niezłą czystkę wtedy zrobił. Ostatnio IPN ujawnił fakty dotyczące jego ojca Ozjasza Szechtera. Był on prominentnym aktywistą KPP i dążył do oderwania wschodnich województw od Polski i przyłączenia ich do ZSRR. Za zdradę stanu został skazany na 8 lat więzienia. Czy można się dziwić, że Michnik nienawidzi od dawna instytucji, która takie fakty, a może jeszcze inne niewygodne, jest w stanie ujawnić? Wielu przeciwników lustracji okazało się być kapusiami SB. Koronny przykład to Maleszka - TW Ketman, prawa ręka Michnika. Dopiero w tym roku został usunięty z GW po emisji filmu "Trzech kumpli". Drodzy anty-lustracyjni krzykacze! Jeden nędzny, naciągany Graczyk nie wystarczy na uwalenie lustracji. Odpowiedz Link Zgłoś
zlappande Panu Cenckiewiczowi myli sie erystyka 09.12.08, 20:38 czyli sztuka prowadzenia sporow (nawet jak sie nie ma racji) z "metodami naukowymi" o ktorych widocznie nie ma zielonego pojecia, bo byl takiego glupstwa nie palnal. Polecam doksztalcic sie troche z dziedziny metodologii nauk humanistycznych, aby zrozumiec jak sie powinno dowodzic i jak sie powinno weryfikowac fakty historyczne to moze mu przejdzie ochota, aby "polemizowac" z jakimis wywodami za pomoca "metod naukowych". To tak samo, jak stwierdzic, ze stanu wojennego nie bylo, bo nie mozna by bylo go np. prawnie wprowadzic Odpowiedz Link Zgłoś
naszpanrobert Takie oświadczenie nie ma znaczenia... 09.12.08, 20:45 bo dobry Graczyk to taki który potwierdza a nie zaprzecza. Dla zaburzonego Jarusia i tej jego hałastry Lech Wałęsa nie oczyści się już nigdy a reszta i tak w to nie wierzy. Odpowiedz Link Zgłoś
zalganiugwnanicniedorowna Ja oświadczam: Bolek to kapuś i gnida bolszewicka 09.12.08, 20:52 Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Ja oświadczam: Bolek to kapuś i gnida bolszew 09.12.08, 20:57 no!!! na te słowa czekałem, na słowa Boga, Boga głupoty i dezinformacji :D Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: zalganiu... 10.12.08, 03:07 zalganiu... napisal: > Ja oswiadczam: Bolek to kapus i gnida bolszewicka celowo wepchnieta przez komuchow do Solidarnosci aby rozwalic ja od srodka, a potem oddac wladze komuchom. Swiadczy o tym okragly stol oraz pertraktacje Kuronia z komuchami przed okraglym stolem i nocna zmiana! Wiecej dowodow nie potrzeba!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ak8131 Wałęsa niewinny,Michnik nie-zyd, GWno nie 09.12.08, 20:56 smierdzi, dr G. bral pieniadze ale oddawal na rozbudowe szpitala, sad lustracyny rodem z PRL, orzekl, ze Graczyk nie zyje i pieknie zlustrowal pana W. Rozpiedolic III rzeczpospolita. Glosowalem i bede glosowac na Kaczynskich. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Wałęsa niewinny,Michnik nie-zyd, GWno nie 09.12.08, 21:00 ciemniaka nie uleczysz, nie stwierdzono takiej choroby. A jak czegoś nie ma, to po co leczyć :DDD Ech, Polaczki to mądry naród, po szkodzie :( Odpowiedz Link Zgłoś
abc12309 Oświadczenie byłego agenta - Lech Wałęsa nie ws.. 09.12.08, 21:05 Wszystko poplątane i nizbyt jasne, o co w tym wszystkim chodzi .Jeżeli agent się wypiera że to nie tak, to nie warto mu narzucać innej interpretacjji. Odpowiedz Link Zgłoś
henasek Oświadczenie byłego agenta - Lech Wałęsa nie ws... 09.12.08, 22:50 Należy sprostować; Edward Graczyk był pracownikiem SB, a agentem ps Bolek był pan Wałęsa. I to tyle ! Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re: Tak na gorąco kilka pytań do tego Graczyka : 09.12.08, 23:30 Cytat: "Zlecono mi ocenę postępowania i potencjalnego zagrożenia ze strony czynników zewnętrznych oraz skoncentrowanie uwagi na liderów protestów robotniczych, w tym na osobie Lecha Wałęsy." (T:i do tego co powyżej drugi cytat): "Po czwarte - prowadzone przesłuchania Lecha Wałęsy dotyczyły spraw bezpieczeństwa zewnętrznego PRL, a nie jakichkolwiek relacji wewnątrz grup pracowników, czy kolegów, dlatego nie mogły stanowić zagrożenia dla tych osób." "Z treści przesłuchań Lecha Wałęsy nie wynikała żadna możliwość pokrzywdzenia ani zagrożenia dla osób trzecich." T: No to co ?Można by zrozumieć że LW jako czynnik wewntrzny był pod wpływem zewnętrznym ,lub sam został zakwalifikowany jako ten czynnik zewnętrzny???.Pewno też musieli zakładać że te dwa czynniki : )są ze sobą powiązane ?No i czy z góry wykluczyli że też inni liderzy,koledzy nie są zainfektowani tymi zachodnimi wpływami,skoro jak widać i nimi się interesowali ? Ufff! wszystko to jest jakaś gra słów obliczona na zmylenie przeciwnika.Pozornie wydawać to się może nie logiczne jak chcą ci z IPNu,ale mnie się wydaje że ktoś to dobrze przymyślał!Radził bym im to spokojnie rozgryźć zanim coś powiedzą,bo ja(my) tu tylko pobieżnie . No i ciekawe nad kim jeszcze pracował prócz LW? C: " Wszystkie rozmowy z Lechem Wałęsą były przesłuchaniami w czasie których był on poddawany oczywiście presji właściwej dla tej formy wywiadowczej." T: Jeśli nie namawiał do wspópracy jak niżej napisane lub sugerowane, to jakiego rodzaju mogła być ta "presja" ? Groził,przekonywał,obiecywał ,szantażował,nie wiem chyba nie bił ? I co chciał przez to osiągnąć jeśli nie informacje ? : ) Może zadowolił by się tylko deklaracją że odmieni klienta i sprowadzi ze "złej" drogi?- może ? : ) C: "Nigdy nie uzyskałem od Lecha Wałęsy żadnej deklaracji współpracy z organami bezpieczeństwa PRL, ani nigdy w czasie tych rozmów czy przesłuchań nie było mowy o werbunku Lecha Wałęsy do współpracy z organami PRL." T: To jest o tyle dziwne że jak wiemy wielu innym conajmniej podsuwano tak zwane "lojalki" ? C: "Według mojej wiedzy operacyjnej, żaden inny pracownik organów bezpieczeństwa PRL nie uzyskał od Lecha Wałęsy zgody lub deklaracji współpracy agenturalnej czy jakiejkolwiek innej z organami PRL, gdyż fakt taki byłby mi natychmiast znany, jako informacja niezbędna w pracy wywiadowczej." T: A jednak sam zaznaczył że jest to praca wywiadowcza : ) ------------- Hmmm ! Każda policja przykładowo kryminalna ma jak wiemy tak zwanych "informatrów"Takiego prowadzi najlepiej jedn lub więcej jeśli jest taka konieczność.Niemniej ten oficer(owie)wcale nie mają obowiązku informowania kolegów a nawet przełożonych o swoim "źródle". Jest to wręcz niewskazane z uwagi na możliwość przecieku z samej policji,bo jak wiemy i stróże prawa potrafią mieć lepkie ręce. Oni mają tylko podawać już konkretne informacje ,a NIC ! o informatorze.Im mniej osób o nim wie tym "język" jest bardziej bezpieczny !Dopiero w sytuacjach wyjątkowych ,zagrożenia ,jakiejś afery ,czy sądu,można informować szefów ,czy prosić o dodatkową" "opiekę" dla takiej osoby. Niby LW był człowiekiem publicznym,znanym na całym świecie więc inna procedura.Niemniej nie z początkiem lat 70tych a 80 tych. No ale nie wiem ?Może oni tam w PRLu byli bardzo hermetyczni i ideologiczną czystścią wykluczali zdradę partyjną : ) ? C: "Jednoznacznie stwierdzam, że Lech Wałęsa nie sporządzał na moje ani innych organów PRL zlecenie żadnych relacji ani informacji na piśmie." T: Co do niego samego to pomijam ,ale tych "innych organów "! Widać że facet musiał go prowadzić od... aż do końca PRLu,skoro tak dużo wie o zainteresowanym.Nawetja sam nie wiem co w tej książce IPNu jest o tym napisane bo nie czytałem.W tym artykule jest mowa o początku lat 70 tych ! No i musiał też mieć szeroką wiedzę o tych "innych organach ",w co trudno uwierzyć skoro był tylko szeregowym oficerem ??? C: "Po pierwsze - nie został z moim udziałem, ani za moją wiedzą dokonany werbunek Lecha Wałęsy do współpracy z organami bezpieczeństwa PRL, o takim fakcie zostałbym poinformowany," T: no to już lepiej jak z tymi organami,ale co do jego poinformowania to dalej ? C: "Potwierdziłem w swoich upublicznionych zeznaniach wiarygodność dokumentu kwitującego przekazanie pieniędzy, sygnowane podpisem "Bolek", co oznaczało w praktyce służb PRL, że środki zostały przeznaczone na sprawę o kryptonimie "Bolek", a wydatkowanie potwierdzone zostało podpisem wykonanym przeze mnie lub innego pracownika służb PRL za pomocą tego kryptonimu. 12. Standardową praktyką działania organów bezpieczeństwa PRL....... 13. Istniejące pokwitowania przekazania środków finansowych nie są więc pokwitowaniami..................... T: Wnioskowaść by można że nazwisko oficerów prowadzących sprawę nie powinno w tych dokumentach w ogóle występować? ! No i to: "a zwrot kosztów należał się tylko w razie dojazdu z innej miejscowości." "Istniejące pokwitowania przekazania środków finansowych nie są więc pokwitowaniami odebrania ich przez osobę poddaną rozpracowaniu, a stanowią potwierdzenie poniesienia kosztów aranżacyjnych prowadzenia sprawy o danym kryptonimie kryptonimie rozliczeniach wewnętrznych organów PRL." T: Widać że rozliczali się bardzo skrupulatnie! Z tego wniosek że jednak istniała tam jakiaś wewnętrzna księgowość,a za każdym razem po pobraniu sumki musieli conajmniej raportować a pewno i podpisywać się -Tylko ciekawe jak :Bolek ,Lolek ,Tolek ,czy Maryna ze młyna ? I jeśli jedne kwity zachowały się w teczkach ,to drugie automatycznie uwiarygodnione musiały być w kasie ? Ciekawe też czy wszystkie księgowe i inni znały "imiona"agentów ? Bardziej chyba powinno się chronić informatorów niż samych policjantów,a ci ostatni na komendzie już się chyba nie musieli kamuflować ? : ) C: "nie mam zamiaru w żaden inny sposób wypowiadać się w tej sprawie." T: To tylko źle dla samego LW --------------- Jakkolwiek to są tylko takie moje pytania zaraz po przeczytaniu i nic więcej,ale wydaje mi się że sprawa jak to się mawia może być rozwojowa : ) Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo ----elektryk po zawodowce mysli,ze oszuka narod--- 10.12.08, 00:29 a tu Panie Walesa d.pa zbita - tego zwarcia juz Pan nie zakamuflujesz, bo mimo usilnych zabiegow w przeszlosci slady pozostaly Odpowiedz Link Zgłoś
jacek2235 Co pisze "Rzeczpospolita" 10.12.08, 07:59 "Rzeczpospolita" pisze coś zupełnie odwrotnego - patrz www.rp.pl/artykul/150424,231064.html Co na to "Wyborcza" i Wałęsa????? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ..Esbek........... 10.12.08, 10:21 najpierw pisze ze daje kase Bolkowi czyli Walesie, pozniej starcza niedowzrocznosc mowi ze bylo wielu Bolkow.Czyzby Walesa od tamtych lat az tak sie zmienil?Bolek byl jeden.Byl nim Walesa. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina-monte-christo Komuchy z 'Rz", PIS,RM ,już nie wierzą UB-SB ????? 10.12.08, 10:39 Dlaczego/ Aaaaa, bo to nie pasuje do ich "koncepcji" kłamstw i pomówień !? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: hrabina-monte-christo 10.12.08, 15:38 hrabina-monte-christo napisała: > Dlaczego/ Aaaaa, bo to nie pasuje do ich "koncepcji" kłamstw i pomówień !? Witaj natym forum, czerwony lachociagu!!! Odpowiedz Link Zgłoś