Dodaj do ulubionych

TNS OBOP: 73 proc. Polaków źle ocenia działalno...

16.12.08, 17:42
To bardzo źle. To wręcz fatalnie, to niemożliwe....
To zatrważające, to katastrofalne?!?!
Niech mnie ktoś przytuli....;P
Obserwuj wątek
    • silesius.monachiensis Poznalismy sie na tym nikczemnym zawistnym typku. 16.12.08, 17:45
    • jj43 człowiek zabrnął za wysoko... 16.12.08, 17:48
      No cóż - mogło byc gorzej: prezydentem mógł byc jego brat.
      Generalnie trudno oceniac dobrze faceta który reprezentuje jedną
      partię popierana przez mniej wiecej 20% chodzących do wyborów i
      otwarcie o tym mówi. Co więcej człowiek uwaza że tylko tych 20%
      wyborców to patrioci a PiS ma monopol na rację.
      • tosc Re: człowiek zabrnął za wysoko... 16.12.08, 18:29
        Nie każdy kto jest patriotą nadaje się na prezydenta.
        • wiedmak A od kiedy ta sbecka swinia 16.12.08, 19:17
          jest patriota? Od kiedy pomyslal jego brat ze by wrocic do wladzy, trzeba
          zniszczyc Polske?
          • feurig59 Re: A od kiedy ta sbecka swinia 16.12.08, 20:35
            Prezydent jest pewnie patriota, bo w Polsce to wrecz spoleczny przymus, wiec mu
            tego nie odmawiaj.:-) A ze jego patriotyzm zasadza sie na czyms innym niz Twoj,
            nie upowaznia Cie do tego typu epitetow. Chyba, ze lubisz stawac w jednym
            rzedzie z panami Rydzykiem, Nowakiem et consortes? To ich jezyk...
        • rosol4 Re: człowiek zabrnął za wysoko... 16.12.08, 20:23
          tosc napisała:

> Nie każdy kto jest patriotą nadaje się na prezydenta.

Nie kazdy kto jest premierem jest patriota.
          W dobie pijarowskich wystepow, najwieksza popularnosc zyskuja
          debiutanci a nie aktorzy z dyplomem, tak i w polityce bywa.
          By zyskac poklask spoleczny nalezy sie upodobnic do sluchaczy i
          odbiorcow, mowic i czynic to czego tlum oczekuje.
          Kogo dzisiaj obchodzi jak bedzie zyc jutro, wazne jest dzisiaj.
          W ten sposob matoly niebawem ockniecie sie z reka w nocniku, a wokol
          bedzie tylko smrod. Na reakcje bedzie juz za pozno.
          Powodzenia
          • feurig59 Re: człowiek zabrnął za wysoko... 16.12.08, 20:41
            rosol4 napisał:

> tosc napisała:
            >
            > > Nie każdy kto jest patriotą nadaje się na prezydenta.
            >
            >
            > Nie kazdy kto jest premierem jest patriota.
            > W dobie pijarowskich wystepow, najwieksza popularnosc zyskuja
            > debiutanci a nie aktorzy z dyplomem, tak i w polityce bywa.
            > By zyskac poklask spoleczny nalezy sie upodobnic do sluchaczy i
            > odbiorcow, mowic i czynic to czego tlum oczekuje.
            > Kogo dzisiaj obchodzi jak bedzie zyc jutro, wazne jest dzisiaj.
            > W ten sposob matoly niebawem ockniecie sie z reka w nocniku, a wokol
            > bedzie tylko smrod. Na reakcje bedzie juz za pozno.
            > Powodzenia

To jest problemem pewnie wiekszosci politykow w demokracjach liberalnych:
            podobac sie wiekszosci. :-)Znacznie niebezpieczniejszym wydaje mi sie fakt
            wprowadzania do rzadu np faszystow lub flirty z ekstremistami po to tylko by
            utrzymac sie przy wladzy, lub by do niej za wszelka cene powrocic.
        • twjan Re: człowiek zabrnął za wysoko... 16.12.08, 20:47
          Ale jak na 2 to kicha 73% dobrze że go nie ustrzelili bo w bok i w
          górę strzelali . Czy prezio jest patryjotą ?
    • jola_z_dywit_2006a Dziek Kaczorowi Tusk wyglada prawie jak maż stanu 16.12.08, 17:49

a nie tylko jak maż Goski.

Tak wiec Donald na kolana i do Cz-wy a zdjecie swojego dobroczyncy w duzum
      formacie opraw i zawies w kazdym mozliwym miejscu. Amen.
      • realista1000 a ty Jola, dzięki Lepperowi, jak dzierlatka 16.12.08, 18:11
        nie do końca ... samoobroniona
        • jola_z_dywit_2006a Tys jestes Bond a na imie masz James i POpaprana 16.12.08, 19:57

z lekka jestes. Nie wspominajac ze PiSdzi ci w glowce.

realista1000 napisała:

> nie do końca ... samoobroniona
      • janek-007 Tak, maz stanu uposledzonego. 16.12.08, 20:02
    • vinc0 TNS OBOP: 73 proc. Polaków źle ocenia działalno.. 16.12.08, 17:50
      Wyjątkowo ograniczony typek ze skłonnościami autodestrukcyjnymi.
    • bydlo_prof_wb Chętnie... 16.12.08, 17:56
      Gdzie i o której...

Michnik jest manipulatorem. To człowiek złej woli, kłamca, oszust intelektualny
      (Zbigniew Herbert)
      • tw_wielgus Re: Chętnie... 16.12.08, 18:00
        samarytanin się znalazł....
        to już wolę się metodą karskiego pocieszyć.
        • bydlo_prof_wb E tam, nie wiesz co tracisz... 16.12.08, 18:03

(Zbigniew Herbert)
          • tw_wielgus Re: Nie wiem i dobrze mi z tym…... 16.12.08, 20:43

• tw_wielgus Re: Swoją drogą... 16.12.08, 18:02
        Ciekawe, jaką Ty byś wystawił ocenę p.Kaczyńskiemu.... tak powiedzmy
        w skali od 1 do 10.
        • bydlo_prof_wb Ma u mnie jeden plus 16.12.08, 18:05
          za wstrzymanie ekshumacji w Jedwabnem...

(Zbigniew Herbert)
          • tw_wielgus Re: Ma u mnie jeden plus 16.12.08, 18:14
            Czyli 10- jeżeli dobrze odczytuję Twoje intencje....?
            W sprawę polemiki z historykiem angażować powagę urzędu prezydenta
            RP?!
            Moim zdaniem nie. Akurat za to bym mu punktów nie odejmował.
            • bydlo_prof_wb Ja zwykle masz błędną interpretację... 16.12.08, 18:22
              nie tylko w tej kwestii. A ten historyk "od polemiki" to kto niby? Nie odważę
              się interpretować samodzielnie...

(Zbigniew Herbert)
              • tw_wielgus Re: Ja zwykle masz błędną interpretację... 16.12.08, 18:26
                mam myśli Grossa...
                Czy mylę się w kwestii profesji tego pana?
                • bydlo_prof_wb Jak zwykle i zasadniczo... 16.12.08, 18:30
                  Jest socjologiem, historyk z niego jak z koziej d... trąbka.

(Zbigniew Herbert)
                  • tw_wielgus Re: Jak zwykle i zasadniczo... 16.12.08, 18:37
                    To wiele wyjaśnia...Dzięki, nie miałem jego teczki pod reką.
                    • bydlo_prof_wb Proszę bardzo. Pewne rzeczy warto mieć w głowie. 16.12.08, 18:40
                      Choćby tylko po to, aby wyprzeć z niej wepchniętą tam pod nieobecność ducha
                      sieczkę...

(Zbigniew Herbert)
                      • tw_wielgus Re: Proszę bardzo. Pewne rzeczy warto mieć w głow 16.12.08, 18:50
                        Być może profesorze, być może…
                        Nie czytałem tej ksiązki i nie zamierzam, dziwi mnie jednak to jak
                        wielką reklamę zrobiły jej środowiska związane z RM. Waść traktujesz
                        ją omalże jak wypowiedzenia wojny (tak a'propos czytał pan?)….
                        Łatwo jest jak widać sprowokować wasze radiowęzłowe kółko
                        zainteresowań do dyskusji o antysemityzmie, wystarczy jeden żydowski
                        socjolog…: P
                        • bydlo_prof_wb Antysemityzm panie geniuszu nas mało interesuje... 16.12.08, 19:09
                          Tym niech się starozakonni martwią i niech go tam sobie namnażają skolko ugodno
                          albo i jeszcze więcej według potrzeb zawsze zresztą wielkich. Nas interesuje
                          panie geniuszu antypolonizm, zjawisko Ci zupełnie nieznane i śmiem twierdzić
                          niedostrzegane. Jeden socjolog nas by tak bardzo nie postraszył. Sęk w tym że
                          to towarzystwo ma zdolność reprodukowania się na poziomie większym od królika.
                          Czy dobrze napisałem dziś "królika" jak myślisz przyjacielu? Chyba dobrze (to do
                          cenzora moich myśli). Nie wiem tylko jak pogodzić pisownię "Krulikowska" i
                          "królik". Jest to pewien problem, nieprawdaż? No ale mniejsza z tym, no to by
                          było na tyle. Bye.

(Zbigniew Herbert)
                          • tw_wielgus Re: Antysemityzm panie geniuszu nas mało interesu 16.12.08, 19:37
                            O dziwo dobrze, aczkolwiek pozwolę sobie zauważyć, że pisownia
                            nazwisk rządzi się swoimi zasadami.
                            Piszesz, że problem antysemityzmu nie interesuje redaktorów i
                            słuchaczy Radia Maryja, to dziwne, bowiem przyczynkiem do
                            antypolonimu środowisk żydowskich jest właśnie to zjawisko a w
                            szczególności jego endecka odmiana, która trwałym piętnem odcisnęła
                            się na historii okresu dwudziestolecia międzywojennego. Zatem
                            rozpatrując negatywne spojrzenia na naród polski ze strony
                            przywołanych braci starozakonnych nie można rozpatrywać ich stosunku
                            do Polaków w oderwaniu od antysemityzmu. W przypadku spojrzenia z
                            innej perspektywy można dojść ( jak mi się wydaje) do błędnych
                            wniosków. Skąd zatem pojawiają się zarzuty wobec radia?
                            • bydlo_prof_wb A zwyczajnie. Generalnie ze środowisk antypolskich 16.12.08, 21:22
                              Literalnie od bezbożników i neopogan, liberałów i libertynów, socjalistów i
                              komunistów, polonofobów i kosmopolitów, kłamców zawołanych i podjudzaczy,
                              zmanipulowanych i otumanionych, niedoinformowanych "pożytecznych idiotów", tych
                              którym marzy się patent na jedynie słuszny przekaz medialny, tych mających pełne
                              usta słów o pluralizmie poglądów, tolerancji dla innych, mających tylko w
                              praktyce z tym ogromne problemy. Styknie?

Jeśli chodzi o starozakonnych to jakoś tak się dziwnie składa że tutaj rwali
                              drzwiami i oknami od setek lat. Do tego Paradisus Judeorum jak nas nazywali. W
                              dwudziestoleciu międzywojennym to za przyczyną dziadzia Piłsudskiego sprowadziły
                              się tu ich setki tysięcy. Jakoś nie ciągnęło ich gdzie indziej. No ale jak się
                              ma w głowie na ten temat sieczkę z GW to trudno się dziwić...

(Zbigniew Herbert)
                              • velvet_demon Re: A zwyczajnie. Generalnie ze środowisk antypol 16.12.08, 21:26
                                Może Tobie styknie, mnie bynajmniej :D
        • kraq w skali 1 - 10 nie można kartofla ocenić 16.12.08, 18:05
          bo nawet 1 to byłaby ocena baaaaaaaaaaardzo mocno naciągana
      • vinc0 Re: Chętnie... 16.12.08, 18:03
        bydlo_prof_wb napisał:

> Gdzie i o której...

Dzisiaj wieczorem,twój język w moim rowie.
        • bydlo_prof_wb Na początek zajmij się swoim ozorem... 16.12.08, 18:07
          i przykładowo naucz go że po przecinku obowiązuje spacja. On o tym jeszcze widać
          nie wie...

(Zbigniew Herbert)
          • marek99az1 Re: Na początek zajmij się swoim ozorem... 16.12.08, 19:09
            Odpowiedź na odpowiedź:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=87878003&a=87880499
          • vinc0 Re: Na początek zajmij się swoim ozorem... 16.12.08, 19:26
            bydlo_prof_wb napisał:

> i przykładowo naucz go że po przecinku obowiązuje spacja. On o tym jeszcze wida
            > ć
            > nie wie...

Wiadomość dla twojego jęzora,od mojego rowa:
            PRZYBYWAJ!!!
    • tadjan TNS OBOP: 73 proc. Polaków źle ocenia działalno... 16.12.08, 17:59
      a co tam, Kaczyńskiego obchodzi tylko opinia nadprezydenta i ojca
      duchowego. On nawet własnej żony chyba nie słucha.....
    • monka.misia misie z wyborczej, a co się stało z obywatelami? 16.12.08, 18:02
      nagle tacy jacyś patriotyczni się staliście, a ja się założę że w badaniu brali
      udział OBYWATELE, niekoniecznie Polacy!
      • wiedmak Polskojezyczne bydlo ze sciany wschodniej? 16.12.08, 19:24
        U nich niet telefonow w przewadze wielkiej.
      • feurig59 Re: misie z wyborczej, a co się stało z obywatela 16.12.08, 20:50
        monka.misia napisała:

> nagle tacy jacyś patriotyczni się staliście, a ja się założę że w badaniu brali
        > udział OBYWATELE, niekoniecznie Polacy!

Bo Polakow w tym kraju jest juz tylko 19% i wiekszosc zyje w bylych sztetlach na
        wschodniej scianie (a wlasciwie juz pod sciana) ;-) Reszta kraju to juz nie
        Polska a sprzedane i rozgrrrabione przez polskojezycznych obywateli ziemie.:-)
    • tojamyszka TNS OBOP: 73 proc. Polaków źle ocenia działalno... 16.12.08, 18:05
      E tam .... To tylko propaganda. Juz za kilka dni dotrze do kazdego , ze veto
      Pana Prezydenta to chleb dla wielu spracowanych i starszych Polek i Polakow .
      Politycy PO strasza , ze ponowym roku nie bedzie emerytur . I stad psychoza .
      Ale jak obecni , czy nawet wszyscy Ci , ktorzy do konca roku zloza wnioski
      emerytalne dostana emerytury i beda je nadal otrzymywac wowczas jestem
      pewna , ze glosy sie odwroca . Platforma chyba naprawde nie wie co czyni ,
      a kopie sobie grob . Juz za kilka miesiecy zacznie sie masowe zwalnianie z
      powodu kryzysu swiatowego . I gdyby zostala wprowadzona ustawa emerytalna w
      ksztalcie proponowanym przez PO to chyba mielibysmy wojne domowa . I to bylby
      prawdziwy cud . setki tysiecy ludzi bez pracy i bez prawa do emerytury . Ba ,
      nawet Ci , ktorzy przepracowali cale swoje zycie ... zostali oklamani .
      Obecnym 50 latkom przez lata mowilo sie , ze jak przepracuja 35 lat kobiety i
      40 mezczyzni to beda mieli prawo do emerytury . No i przyszedl sprawiedliwy i
      zabral . I jesli powiecie , ze komunizm byl zły to ja osobiscie dam w twarz
      kazdemu ktory tak powie . Bo kiedys byla jedna partia i jesli brali to
      minimalnie , tak aby wszystkim starczylo .A dzis biora pelnymi garsciami bo za
      kilka lat moze juz po nich nawet popiol nie pozostac . Jest mi wstyd , ze
      dozylam takich czasow , gdzie w pogardzie jest uczynnośc , serdecznośc .
      Ale cnota jest bycie pazernym , nawet glupim byle bogatym .
      Panie Prezydencie ja , ktorej emerytura nie przysluguje i nie bedzie
      przyslugiwac dziekuje Panu .
      • delargo Re: TNS OBOP: 73 proc. Polaków źle ocenia działal 16.12.08, 18:19
        @tojamyszka: mi tez wstyd, ze dozylas...

tojamyszka napisała:

> E tam .... To tylko propaganda. Juz za kilka dni dotrze do kazdego , ze veto
        > Pana Prezydenta to chleb dla wielu spracowanych i starszych Polek i Polakow .
        > Politycy PO strasza , ze ponowym roku nie bedzie emerytur . I stad psychoza .
        > Ale jak obecni , czy nawet wszyscy Ci , ktorzy do konca roku zloza wnioski
        > emerytalne dostana emerytury i beda je nadal otrzymywac wowczas jestem
        > pewna , ze glosy sie odwroca . Platforma chyba naprawde nie wie co czyni ,
        > a kopie sobie grob . Juz za kilka miesiecy zacznie sie masowe zwalnianie z
        > powodu kryzysu swiatowego . I gdyby zostala wprowadzona ustawa emerytalna w
        > ksztalcie proponowanym przez PO to chyba mielibysmy wojne domowa . I to bylby
        > prawdziwy cud . setki tysiecy ludzi bez pracy i bez prawa do emerytury . Ba ,
        > nawet Ci , ktorzy przepracowali cale swoje zycie ... zostali oklamani .
        > Obecnym 50 latkom przez lata mowilo sie , ze jak przepracuja 35 lat kobiety i
        > 40 mezczyzni to beda mieli prawo do emerytury . No i przyszedl sprawiedliwy i
        > zabral . I jesli powiecie , ze komunizm byl zły to ja osobiscie dam w twarz
        > kazdemu ktory tak powie . Bo kiedys byla jedna partia i jesli brali to
        > minimalnie , tak aby wszystkim starczylo .A dzis biora pelnymi garsciami bo za
        > kilka lat moze juz po nich nawet popiol nie pozostac . Jest mi wstyd , ze
        > dozylam takich czasow , gdzie w pogardzie jest uczynnośc , serdecznośc .
        > Ale cnota jest bycie pazernym , nawet glupim byle bogatym .
        > Panie Prezydencie ja , ktorej emerytura nie przysluguje i nie bedzie
        > przyslugiwac dziekuje Panu .
      • andrze.r Re: TNS OBOP: 73 proc. Polaków źle ocenia działal 16.12.08, 18:29
        Takiego szkodnika, bęcwała populisty i bolszewika to świat nie widział to już Lepper byłby lepszy powini go postawić przed trybunał stanu
      • ewolucja3 a_to_ja_rybka - no, masz rację 16.12.08, 18:35
        żeby nie było kryzysu wszystkim po 15 latach powinna się należeć
        emerytura...

acha, i wyższa musi być, wyższa...
      • marek99az1 Re: TNS OBOP: 73 proc. Polaków źle ocenia działal 16.12.08, 19:33
        tojamyszka napisała:

>....Obecnym 50 latkom przez lata mowilo sie , ze jak przepracuja 35
        lat kobiety i
        > 40 mezczyzni to beda mieli prawo do emerytury . No i przyszedl
        sprawiedliwy i
        > zabral . I jesli powiecie , ze komunizm byl zły to ja osobiscie
        dam w twarz
        > kazdemu ktory tak powie ....

Biedna sieroto po PRL-u. Normalnie pracujący Polak może pójść na
        emeryturę dopiero po 65-tym roku życia, a Polka po 60-tym. Tak samo
        było w PRL-u. Obecna ustawa o pomostówkach dotyczy zawodów, które są
        szkodliwe dla zdrowia. I wszystko byłoby OK, gdyby ograniczało się
        to do ludzi faktycznie pracujących w trudnych warunkach. Jeszcze w
        PRL-u i później prawo do wcześniejszej emerytury nabrało charakteru
        branżowego i zaczęli z niego korzystać ludzie pracujący w normalnych
        warunkach (np. panie sekretarki). Nazbierało się grubo ponad milion
        uprzywilejowanych. Aby system emerytalny za parę lat nie
        zbankrutował, trzeba było tą sprawę sprowadzić na ziemie. Ustalono
        to już 10 lat temu.
      • babaqba Re: TNS OBOP: 73 proc. Polaków źle ocenia działal 16.12.08, 19:38
        tojamyszka napisała: > Obecnym 50 latkom przez lata mowilo sie , ze
        jak przepracuja 35 lat kobiety i
        > 40 mezczyzni to beda mieli prawo do emerytury .

Myślę, że wszyscy ci, którzy zaczęli pracę zawodową w wieku 10 lat
        mogą wg mnie śmiało na te emerytury przechodzić. ALE NIKT WIĘCEJ!

Natomiast Twój pomysł, żeby zwalczać bezrobocie dając wszystkim
        emerytury nie jest nowy, tylko powstaje pytanie KTO na te emerytury
        zarobi? Komu zabrać pieniądze, żeby wypłacić świadczenia? Jeśli
        odpowiesz, że pracującym, to ja ci powiem, że rzucam pracę. Wyjeżdżam
        za granicę. Nie mam zamiaru na was pracować. Zbyt was wielu a ja mam
        tylko dwie ręce. Już teraz oddaje państwu 83% dochodu, co jest
        złodziejstwem. A wołacie o więcej?
    • vomitorium1 l.kaczyńskiego źle ocenia ¾ polaków 16.12.08, 18:08
      a 1/4 ma coś źle z głową
    • realista1000 wiarygodność obop, cbos, GfkPolonii = Z_E_R_O 16.12.08, 18:10
      a w badaniach na zlecenie GW - ... jeszcze mniej
      • pies_na_lewiznie realista1000 , nie eksponuj sie szmato..cuchniesz! 16.12.08, 19:01
      • jj43 Re: wiarygodność obop, cbos, GfkPolonii = Z_E_R_O 16.12.08, 22:41
        drogi realisto, badania są ok. firmy są ok. Oczywiwiście i badania i
        firmy mają swoje ograniczenia. Nie ok są dziennikarze analfabeci i
        czytelnicy analfabeci którzy nie rozumieją wyników badań i
        interpretuja je w ignorancki sposób. typowy przykład był no. w
        trakcie pewnych wyborów prezydenckich: wnik 49%:51% był
        interpretowany jako wyskoka (całe 2%) przewaga jednego kandydata nad
        drugim. Obsmiałem się jak norka :-)
        • irasiad.vel.borubar jj43= Z_E_R_O 17.12.08, 00:24
          jj43 napisał:

> drogi realisto, badania są ok. firmy są ok. Oczywiwiście i
          badania i
          > firmy mają swoje ograniczenia. Nie ok są dziennikarze analfabeci
          i
          > czytelnicy analfabeci którzy nie rozumieją wyników badań i
          > interpretuja je w ignorancki sposób. typowy przykład był no. w
          > trakcie pewnych wyborów prezydenckich: wnik 49%:51% był
          > interpretowany jako wyskoka (całe 2%) przewaga jednego kandydata
          nad
          > drugim. Obsmiałem się jak norka :-)
    • delargo TNS OBOP: 73 proc. Polaków źle ocenia działalno... 16.12.08, 18:10
      czyli mamy jeszcze 27% tych, ktorym gdy sie pluje, to mowia, ze deszcz pada
    • sselrats TNS OBOP: 73 proc. Polaków źle ocenia działalno.. 16.12.08, 18:19
      Preziu, nie zalamuj sie! Polacy wszysktich zle oceniaja (oprocz
      siebie samych).
      • com.bi-nerki Re: TNS OBOP: 73 proc. Polaków źle ocenia działal 16.12.08, 20:42
        He,he. Świetne.
        Pozdrawiam
    • kwaczynsky_pan Żal patrzeć 16.12.08, 18:35
      Kaczyński Lech, niedoceniony bohater - podejmowanie ważnych decyzji scedował
      na brata, nie wahał się ryzykować udziału w gruzińskiej prowokacji, przed
      Europą zasłania się Irlandią, no i właśnie co sieknął pokorniaczka przed
      łobuzami ze związków zawodowych. Prawdziwy twardziel. To chyba u nich rodzinne.
    • piotr_andrzej Teraz trzeba przeprosić... 16.12.08, 18:38
      no bo znowu gotów się obrazić na nas....i.....nie zaprosi nas na imieniny....
      • pies_na_lewiznie 3/4 Polaków,ma w du... Kaczynskich ! 16.12.08, 19:00
        a nawet głębiej ...
        • realista.1000 "Kaczynscy" to dla Polaków..kloaka ! 16.12.08, 19:03
          Sranie w banie !
    • vhxter A za ten gest na zdjeciu 16.12.08, 19:15
      to by nalezalo mu obic to i owo. Choc nie powinno to raczej dziwic, w koncu
      juz dal popis ze slawetnym "spieprzaj dziadu" i nie tylko... Dziwne pozostaje
      tylko to, ze jeszcze ktokolwiek ma co do tego typa zludzenia.
      • malpiarnia ojej a Michnik ma 173% a slonce Peru 299% 16.12.08, 19:27
        bo zemdleje
        przed kasa w Realu - PO - Precz Obibokom
        przed kasa w zakladzie energetycznym PO - Precz Oszustom
        przed zakladem w gazowni PO - Precz Obszczancom
        PO - Peru Odbierz RYZEGO !!!!!!!!!!!
        • pierot6 Kaczynscy..Wstyd,żenada dla Polski !!!!!!!! 16.12.08, 19:36
          kur.a, co za kloaka!
    • karollanet TNS OBOP: 73 proc. Polaków źle ocenia działalno... 16.12.08, 19:43
      skąd w bierzecie te procenty poparcia hmmm (TNS OBOP) ???
      pewnie w styczniu platforma, tuski, palikoty i inne niesiołowskie będą mieć po
      110% poparcia :D, żenada !!!
    • 123rbr TNS OBOP: 73 proc. Polaków źle ocenia działalno... 16.12.08, 19:48
      To, że 3/4 Polaków ocenia Kaczńskiego źle to oczywista oczywistość, ale jak to
      możliwe, że aż 21% ocenia go pozytywnie?
      • pierot6 Kaczynscy, chcecie dobra Polski?..Zdechnijcie !!!! 16.12.08, 19:52
        tego wam życzy 90% Polaków !
    • azeta7 3/4 z tych zapytanych... 16.12.08, 19:58
      No bo popytajcie wszystkich to nawet ci z radia maryja pokazuja mu
      ryja. A wg najnowszych badań lekarzy USA LK jest chory psychicznie
      na tzw syndrom niedobawienia dziecięcego. Przeganiany przez
      rówieśników z podwórka oglądał zabawy przez szybę i teraz to sie
      odzywa. Jak to sie leczy? Tworząc placyk zabaw (pałac, na Helu, u
      mamy)i tyle. Po jakims czasie to przechodzi.
    • xyz876 T-shirty Spieprzaj Dziadu 16.12.08, 20:00
      tiny.pl/61vt
    • gluchy Pozostalych 23 ocenia tragicznie 16.12.08, 20:18
    • abba15 Głosowałeś na PO? POczytaj! Otwórz oczy! 16.12.08, 20:20
      Padłeś ofiarą pewnego mechanizmu, który od wieków jest stosowany z wielkimi sukcesami w Polsce.

Polega on na wiedzy co jest w danym momencie modne, trendy - czyli pożądane, i co jest niemodne. Co jest w Polsce trendy a co jest żałosne, niemodne?

Trendy jest elegancja, ładne garnitury, wysublimowana uroda, dobry gust, bogactwo i smak wyższych sfer, kultura, salony, najlepsze marki.

Niemodne jest natomiast tzw. "wieśniactwo". Dresiki, zaciąganie w mowie, miejsca w postaci remizy strażackiej, brudne paznokcie, tipsy, stodoła, widok pola, krówek.

A więc mamy jakiś rząd, czyli jak przez ostatnie 19lat mamy do czynienia ze zorganizowaną grupą przestępczą w białych rękawiczkach, (wyjąwszy okres rządów PIS) która pasożytuje na kraju i mówiąc nieładnie, po prostu kradnie tworząc prawo które może wykorzystywać i naginać, a ukradzione pieniądze rozdaje swoim członkom.

I teraz zaczyna się wojna psychologiczna - zestawia się na zasadzie skojarzeń - złodziej przewalający grube pieniądze na lewych prywatyzacjach - ubiera się go

w ładny garnitur, i powtarza słowa klucze kodujące podświadomość - Europa, styl, szyk, elegancja. Czyli koduje nam się takie zestawienie, i teraz wystarczy

pokazać w telewizji uśmiechniętego złodzieja w garniturze od Versace, i podświadomość reaguje zwracając nam sugestię, zalewając nas miłymi uczuciami które zostały tam wprowadzone.

Potem się zestawia uczciwego człowieka, np. któregoś z braci Kaczyńskich który chce odsunąć od władzy ludzi którzy donosili na kolegów, kradli itd., i rzuca

się hasła typu - nienawiść, oszołomstwo, pieniactwo, kłótnie, jątrzenie, złość, bieda, smutek, brzydota. Gdy pokazują Kaczyńskiego w telewizji, zalewają nas

uczucia gniewu, zakłopotania, zażenowania. Zauważyłeś to? to się nazywa uwarunkowanie i odruch Pawłowa.

Wie o tym każdy spec od reklamy. Zasada psychotechniki sprawdza się w polityce doskonale tak samo, jak kodowanie ludziom zachwytu do proszków do

prania. Nie wierzysz? czy myślisz ze jakby te metody nie działały, to firmy by płaciły miliardy dolarów na reklamę? sprawdź sam, spytaj przeciętnego człowieka

czemu tak bardzo nienawidzi Kaczyńskiego. Odpowie że - "zobacz co oni robią, jak podzielili ludzi, jak jątrzą" każdy z tych zarzutów jest śmieszny i wyssany z

palca, no chyba ze zamykanie morderców w więzieniach można uznać za dzielenie ludzi a pogonienie klanów prawniczych i notariuszy, zniesienie składki

rentowej, zniesienie podatków od spadków i wiele, wiele innych uznamy za nienawiść, Gdy zaczniesz dopytywać o szczegóły, wyborca PO wpadnie w furię,

zaśmieje się, bądź będzie chciał Cię pobić czy opluć jeśli będziesz wizualnie słabszy.

Powtarzanie i zasada skojarzeń, to typowe narzędzie do zmiany osobowości człowieka. Sam ich używam w pracy nad sobą, więc doskonale widzę jak ludzie są zwyczajnie robieni w konia, i są z tego dumni.

Cały dramat polega na tym, że nawet gdy człowiek uświadomi sobie ze został oszukany, tkwi w tym. Zostało to dokładnie opisane przez psychologów

społecznych, podam wam chętnie przykład - świadkowie Jehowy kilka razy mieli ogłaszany koniec świata. Wyprzedawali wszystko co mieli i gdy się

okazywało, że koniec świata jednak nie nadszedł a oni zostali golasami, ich wiara jeszcze się zwiększała - guru mówił, że wyprosił jednak u Boga żeby nie robił

końca świata i im to wystarczało by wierzyć jeszcze mocniej. Dziwisz się, że wykształceni mądrzy ludzie okazali się aż tak naiwni? tu nie o wykształcenie

jednak chodzi, chodzi o to że taki człowiek przyznając się sam przed sobą jak bardzo został wykorzystany i oszukiwany, straciłby do siebie szacunek - więc

brnie dalej jeszcze mocniej. Tak jak kobieta zgwałcona która wierzy, że to jej wina, ze facet nie umiał się powstrzymać i "musiał" to zrobić. Podobnie i wyborca

PO, nawet jak zacznie sobie zadawać pytania, patrzeć co się dzieje wokoło niego, rzadko kiedy przyzna że został oszukany. Wtedy zaczyna działać

mechanizm projekcji i za własną naiwność i upodlenie obarcza Kaczyńskich, których zaczyna naprawdę nienawidzić, za swoje upokorzenie.

Wielu ludzi często mnie pyta, czemu się bawię w politykowanie skoro zajmuję się zupełnie czymś innym? to proste, poprzez to że sam kształtuję swój umysł i

bardzo się interesuję manipulacjami, widzę jak ludzie zostali oszukani, więc o tym piszę. U Kaczyńskich widzę masę wad i błędów w polityce, mają też wiele

rzeczy na sumieniu, jednakże nie ma w Polskiej polityce ludzi którzy byliby od nich uczciwsi i profesjonalni jako politycy. Natomiast Tusk to zupełne dno i trzeba

być naprawdę mocno zmanipulowanym żeby tego nie widzieć - na mnie większość manipulacji nie działa, bo ja cały czas obserwuję sugestie które maja na

mnie wpływ, więc nie mają do mnie dostępu - po prostu zamykam im drzwi przed sobą.

A co do mnie, wiele razy spotkały mnie przykrości gdy stwierdzałem w dyskusji, że glosowałem na Kaczyńskich. Wiele razy się spotkałem z uwarunkowaną

nienawiścią do mnie, że śmiem mieć inne zdanie niż ślepy tłum. Jak to dobrze, że umiem dać w pysk porządnie w innym wypadku byłbym nie raz dotkliwie pobity

przez wyznawców jedynie słusznej trendy partii politycznej.

Odruch Pawłowa - pokazujesz wyborcy PO zdjęcie Kaczyńskiego, wpada w furię, źle się czuje, kręci mu się z jadu zalewającego całe ciało w głowie.

Pokazujesz zdjęcie Tuska z siatką jabłek, Pawlaka na kartoflisku z kosą - wpada w ekstazę, w przyjemny stan umysłu, odpręża się. Zaprogramowanie

oczywiście też się dokonuje u wyborców PIS, ale na znacznie mniejszą skalę. Takiej agresji jak u wyborców PO nie widziałem u stronników żadnej partii

politycznej. A teraz ta agresja wzrasta, ceny wszystkiego wraz z jabłkami szybują w górę, pensje stoją w miejscu, autostrady stoją, zapaść na giełdzie, inwestorzy uciekają. Zaczyna się obiecywana nam Irlandia.
    • abba15 to mamy aż tak zmanipulowane społeczeństwo przez 16.12.08, 20:23
      gnidy UBeckie i wtyczki Sowieckie
    • myslacyszaryczlowiek1 Panie prezydencie tak trzymać, kłamstwo wreszcie 16.12.08, 20:23
      dotrze do ludzi. Co te elity zrobiły przez 20lat. Porównajcie sobie politykę
      wolnego rynku chociażby z dokonaniami międzywojnia. A tu nawet porównując z
      Gierkiem blado to wszystko wygląda mimo sprzyjającej sytuacji zewnętrznej. Jakie
      dokonania zrobiliście że będę pracował do usra/// śmierci.
      • abba15 UBowcy rozkradli Polskę i POchowali się za imunite 16.12.08, 20:25
        ty
        • abba15 POwinno się tych łżekundli zdemaskować i POsadzić 16.12.08, 20:26
    • kijwoko TNS OBOP: 73 proc. Polaków źle ocenia działalno... 16.12.08, 20:25
      " 73 proc. badanych w grudniu przez TNS OBOP oceniło, że prezydent Lech
      Kaczyński źle wypełnia swoje obowiązki, przy czym 34 proc. ocenia jego pracę
      zdecydowanie źle.
      Pozytywnie o pracy Lecha Kaczyńskiego mówi 21 proc. badanych, (3 proc. ma
      zdecydowanie dobrą opinię). Zdania w tej sprawie nie ma 6 proc. ankietowanych."

Mysle ze warto przytoczyc sondaz spzed kilku dni gdzie Polacy oceniaja pzpr:

"Więcej niż co trzeci Polak (38 proc.) uważa, że PZPR zapisała się negatywnie
      w historii Polski. Tego rodzaju oceny zdecydowanie dominują nad ocenami
      pozytywnymi, które deklaruje zaledwie co piąty badany (19 proc.) - wynika z
      sondażu TNS OBOP. "

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,81048,6051013,TNS_OBOP__PZPR_zapisala_sie_negatywnie___uwaza_wiecej.html

kaczynskiego pewnie zolc zaleje...

Zadnych kaczorow, zadnych donaldow!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka