oficerfsb Zabity i dwóch rannych w bójce w Solcu Kujawskim 18.12.08, 20:25 schwytają ich prędzej czy później, tylko co z tego... problem głupoty nabytej jest bardzo trudno do ogarnięcia, może czas zacząć myśleć i ukrócić emocje, a w konsekwencji przestać traktować ludzi, którzy nie potrafią współżyć z innymi jako wartościowe istoty...zapytać się rząd Rosji ile by kosztowało wydzierżawienie kawałka Syberii na czas nieokreślony... Odpowiedz Link Zgłoś
glasgarten Kolejny raz w Solcu Kujawskim - mieście bandytów 18.12.08, 21:28 Kolejny taki przypadek w tym miasteczku. Może to Ci sami młodociani bandyci którzy pobili mojego kolegę o czym było napisane na Forum Studenckim Bydgoszczy i Forum Solca Kujawskiego - gdzie wszystkie wpisy o tym zdarzeniu zostały usunięte Na Forum Bydgoskim dopiero po interwencji użytkowników Soleckiego Forum. którzy to chcieli Solec Kujawski pokazać w "czystym" świetle, okazuje się że byli to koledzy tych bandytów piszący sobie na tym Soleckim Forum. Solec Kujawski - miasto bandytów ? - Mieszkam tam 28 lat i pisze że tak jak najbardziej jest to miasto bandytów, dodatkowo Policja nie przyjeżdża do wezwań wstyd dla miasta i całego naszego województwa zrozumie ten kto otarł się o śmierć przez właśnie takich bandytów. Odpowiedz Link Zgłoś
yes2mike Re: Kolejny raz w Solcu Kujawskim - mieście bandy 18.12.08, 21:40 Prędzej czy później, policja wyrwie te chwasty. Powinni barachło przekazać na kilka chwil lokalnej ludności... Nie jestem zwolennikiem samosądów, ale w tym - i podobnych przypadkach - dostaną po 15 lat, pójdą do pierdla i będą opłacani przez rodziny zamordowanego i pokrzywdzonych - z podatków. Policja nie przyjeżdża ? - Wymienić. Zaczynając od komendanta. Odpowiedz Link Zgłoś
glasgarten Solecka Policja 18.12.08, 22:23 Policja: Solec Kujawski Komendant: nadkomisarz Maciej Szmelter Zastępca Komendanta: podinsp. Piotr Kaczan Jeden posterunek z policjantami którzy mają wszystko gdzieś... I nigdy ich nie ma kiedy ludzie ich naprawdę potrzebują. Dla porównania: Mrocza - 6 tysięczne miasteczko ma Policję + Straż Miejską które działają bardzo szybko i skutecznie, zawsze !!! Ale w Mroczy jest nacisk na bezpieczeństwo a nie na głupoty Ktoś nie wierzy ? proste niech tutaj zamieszka... i niech zamieszka w Solcu Kujawskim - szczęśliwego mieszkanie pośród bandytów. Odpowiedz Link Zgłoś
2605ma Re: Solecka Policja 23.12.08, 17:26 siedź w mroczy czy gdziekolwiek indziej robaku i nie wypowiadaj się o sprawach o których pojęcia nie masz bo zło które wysyłasz kiedyś do ciebie wróci Odpowiedz Link Zgłoś
glasgarten 2605ma 26.01.09, 03:03 2605ma napisał: > siedź w mroczy czy gdziekolwiek indziej robaku i nie wypowiadaj się > o sprawach o których pojęcia nie masz bo zło które wysyłasz kiedyś > do ciebie wróci Wierz mi głupi kretynie bardzo bym chciał tam siedzieć bo pomimo niewielkich funduszy jest tam bardzo bezpiecznie, może ten czas nadejdzie i będę z boku przypatrywał się dalszemu rozwojowi sytuacji w Solcu Kujawskim tak jak oglądałem w telewizji TVN program nadawany w sprawie Soleckiego Gimnazjum, przyznam się szczerze że ubaw był po pachy, a zdziwienia nie wywołało to żadnego :) Odpowiedz Link Zgłoś
2605ma Re: Kolejny raz w Solcu Kujawskim - mieście bandy 23.12.08, 20:30 człowieku opamiętaj się za kłamstwa będziesz się smażył w piekle. z soleckiego forum cię wyrzucili za pisanie kłamstw których nikt nie chciał czytać więc zostań lepiej pod swoim kamieniem Odpowiedz Link Zgłoś
glasgarten Zabity i dwóch rannych na ulicach Solca Kuj. 18.12.08, 22:16 Biorąc pod uwagę Solecką Policję która chroni bandytów, samych bandytów których tutaj nie brakuje ich rodziny, znajomych itd. Mój kolega został pobity w zeszłym roku na Osiedlu Toruńskim, miał połamane żebra ledwo uniknął śmierci - Policja nie przyjechała na wezwanie, sprawcy pozostali na wolności. Drugi przypadek też z Osiedla Toruńskiego dotyczy pięciu osiłków którzy katowali chłopaka skacząc mu po głowie na wezwanie Solecka Policja nie przyjechała, skąd to wiem ? ba sam ją wtedy telefonicznie wzywałem. Solecka Policja odmówiła pomocy, na szczęście chłopak przeżył dzięki pomocy sąsiadów którzy po pewnym czasie wyskoczyli ze swoich mieszkań i ruszyli chłopaki z pomocą. Chłopak w ciężkim stanie został przewieziony do szpitala w Bydgoszczy... Solec Kujawski to wstyd że takie miasteczko jest na mapie- wstyd dla całego województwa a nawet dla całej Polski. takie małe miasteczko bo raptem 16-tysięczne a tyle tu niesprawiedliwości, bandziorów i bydlaków ! Odpowiedz Link Zgłoś
2605ma Re: Zabity i dwóch rannych na ulicach Solca Kuj. 23.12.08, 17:23 gdybyś zgłosił to gdzie trzeba sprawą zajęliby się specjaliści i gdyby twoje informacje były prawdziwe zrobiliby porządek ale wiesz dobrze kłamliy tchurzu że w przeciwnym przypadku ty poniósłbyś konsekwenje dlatego kłamiesz ile wlezie ale tylko na różnych forach bo czujesz się bezkarny. Odpowiedz Link Zgłoś
mi-ka Zabity i dwóch rannych w bójce w Solcu Kujawskim 18.12.08, 22:54 Zaczęło się ponoć wczoraj w klubie bowlingowym-ta sprzeczka miała być zaczątkiem dzisiejszych tragicznych wydarzeń. To ten sam klub (zresztą jedyny w Solcu) gdzie wiosną panowie policjanci z Solca wzajemnie obili sobie twarz. Taka była impreza.... Fakt, policja tu ściga gimnazjalistów za absencję na lekcjach bo to "bandyty" są i właścicieli psów bez smyczy ... Odpowiedz Link Zgłoś
2605ma Re: Zabity i dwóch rannych w bójce w Solcu Kujaws 23.12.08, 17:34 strażaków podpalaczy też złapali ale wtedy nie było tylu komentarzy bo pewnie za mała afera była. Odpowiedz Link Zgłoś
dziwniezwyczajna Zabity i dwóch rannych w bójce w Solcu Kujawskim 19.12.08, 19:58 Ejj ja powiem krotko Rozumiem lac sie po pyskach za kluby ale mordowac to juz lekka przesada A ile tam krwi bylo ja myslalam,ze to farba na poczatku Odpowiedz Link Zgłoś
2605ma Zabity i dwóch rannych w bójce w Solcu Kujawskim 23.12.08, 16:09 niewątpliwie stała sie tragedia młody człowiek stracił życie jak to się stało tego nikt oprócz tych którzy to zrobili nie wie a komentarze to już inna sprawa. plotki i domysły. gazety plotą co im wpadnie w ucho tylko żeby zrobić sensację i wziąć kasę nie patrząc ilu ludziom zrobią krzywdę a człowiek o nicku glasgarten to już przechodzi samego siebie w pisaniu głupot. dzięki temu że pisze o mroczy wiadomo kim jest i rzeczywiście życie mu nie wyszło więc szuka winnych tej porażki. swój konflikt z policją i władzami stara się rozegrać przy pomocy kłamstw w internecie.sposób wypowiedzi jasno wskazuje, że pisze te same głupoty pod innymi nickami byle było więcej. to nie byli kibice ani handlarze narkotyków takie gadanie dotyka rodzin cierpiących z powodu straty kogoś bliskiego jeżeli są uwagi do pracy policji to można się skarżyć wyżej ale trzeba mówić prawdę a z tym może być kłopot dla kogoś kto jest notorycznym kłamczuchem. Odpowiedz Link Zgłoś
glasgarten Forum Solca Kujawskiego... 26.01.09, 02:51 2605ma napisał: > niewątpliwie stała sie tragedia młody człowiek stracił życie jak to > się stało tego nikt oprócz tych którzy to zrobili nie wie a > komentarze to już inna sprawa. plotki i domysły. gazety plotą co im > wpadnie w ucho tylko żeby zrobić sensację i wziąć kasę nie patrząc > ilu ludziom zrobią krzywdę a człowiek o nicku glasgarten to już > przechodzi samego siebie w pisaniu głupot. dzięki temu że pisze o > mroczy wiadomo kim jest i rzeczywiście życie mu nie wyszło więc > szuka winnych tej porażki. swój konflikt z policją i władzami stara > się rozegrać przy pomocy kłamstw w internecie.sposób wypowiedzi > jasno wskazuje, że pisze te same głupoty pod innymi nickami byle > było więcej. > to nie byli kibice ani handlarze narkotyków takie gadanie dotyka > rodzin cierpiących z powodu straty kogoś bliskiego > jeżeli są uwagi do pracy policji to można się skarżyć wyżej ale > trzeba mówić prawdę a z tym może być kłopot dla kogoś kto jest > notorycznym kłamczuchem. Ty głupi ciołku jak śmiesz kogokolwiek nazywać kłamczuchem, wiem kim Jesteś gość ukrywający się o nicku Surowy Sędzia z Forum Solca Kujawskiego, rok temu debilu pisałeś że w Solcu Kujawskim jest bezpiecznie, czubku głupi pytam się gdzie podziało się Twoje bezpieczeństwo ? Coś mi się zdaje ale musisz mieć niezłe interesy w tym że bronisz bandytów, udajesz że w Solcu Kujawskim jest bezpiecznie jak wiadomo jest że nie jest a Wasze Forum każdy ma w d...., czemu ? bo nikt nie chce być przez takich jak ty obrażany. Nie bój się o mnie ponieważ w życiu wyszło mi wszystko co tylko chciałem i mam gdzieś głupku co o mnie myślisz, może jak sam w końcu dostaniesz porządnego kopa od życia to pójdziesz po rozum do głowy a nie będziesz kłamliwą propagandę rozsiewał że jest świetnie! W każdym razie cieszy mnie że ludzie w końcu zaczęli myśleć i napisali co o tym myślą, wiem że chętnie byś wszystko zatuszował, niestety zginęła młoda osoba i tym razem się Tobie to nie uda. Ps. Wiesz kim jestem ? nie sądzę dla mnie jesteś tylko głupim gnojkiem nic poza tym, Nie masz jakiegokolwiek szacunku dla śmierci Mariusza i za to słono kiedyś sam zapłacisz! Odpowiedz Link Zgłoś
glasgarten Re: Zabity i dwóch rannych w bójce w Solcu Kujaws 26.01.09, 12:47 Nie jest to twoja tragedia a to najważniejsza sprawa. Śmierdzisz mi wielką komitywą jak znam Solec to niewątpliwie mam rację i albo... Jesteś policjantem... Jesteś synem policjanta... Jesteś radnym albo też synem radnego... Jesteś bandytą albo kolegą Soleckich bandytów... Z pewnością nie jesteś normalną osobą! Nic już nie jest w stanie mnie w Solcu Kujawskim zdziwić, widziałem już prawie wszystko, głupotę ludzi tak niewyobrażalną że się w głowie nie mieści i przechodzi to ludzkie pojęcie. Widziałem niefrasobliwość Soleckich władz i Soleckiej Policji. Ale pisz sobie kretynie co chcesz bo masz do tego pełne prawo, bądź co bądź to demokratyczny kraj, chyba:) Pisząc o tym że Solec jest bezpieczną miejscowością wystawiasz się na wielki śmiech dla tych ludzi co trochę już w tym Solcu przeszli. Może choć w tą wątpię kiedyś zmądrzejesz, oby bo jak nie to znowu będzie nam rosło kolejne głupie pokolenie. Żegnam jednego z największych Soleckich kretynów i jest to bardzo łagodny opis. Odpowiedz Link Zgłoś
glasgarten Forum Solca Kujawskiego... 26.01.09, 02:40 Oto co napisał Surowy Sędzia na Forum Solca Kujawskiego... Po raz kolejny pokazuje on że jest totalnym idiotą albo w najlepszym razie udaje że jest głupi. Ponadto nie było innych pobić tego dnia. na wielu forach pojawiły się różne dziwne historie na temat tego zdarzenia. sposób wypowiedzi jednego z forumowiczów dziwnie przypomina mi osobę która tu występowała pod nickiem ........ który ponownie nawiązał do pobicia na osiedlu toruńskim osoby niepełnosprawnej... zdarzenia którego nie było. poza tym napisał ktoś że to kolejna ofiara pobić a nawet zabójstw w solcu. co jeszcze? może talibowie albo inni terroryści? szkoda,że mieszkańcy solca nie uczestniczą w dyskusjach tutaj a wolą wypłakiwać się na forach związanych z prasą czy telewizją. Po pierwsze zdarzenie to miało miejsce...aby było ciekawiej ja sam w Solcu Kujawskim zostałem napadnięty i ani razu od Soleckiej Policji nie otrzymałem pomocy. Po drugie coś Wam mówią te nazwiska Cieciura (krzyż jest w mieście postawiony), ... Kędzierski pobity i jeszcze żywy ułożony na torach. A co do kolegi Surowego Sędziego niech idzie i powie prosto w oczy mamie Mariusza że w Solcu Kujawskim było i jest bezpiecznie. Dobry boże co za kretyn, dopóki sam nie zostanie napadnięty to nie zrozumie :( Odpowiedz Link Zgłoś
glasgarten (koniec) - Szkoda zdrowia na Solec... 26.01.09, 15:43 Witam serdecznie Przysięgam że po raz ostatni piszę jakikolwiek post w sprawie Solca Kujawskiego, jest to moja decyzja bardzo popierana przez moją żonę i całą rodzinę. Powód jest bardzo prosty szkoda zdrowia na Soleckich pieniaczy, choć jest ich mało potrafią oni człowiekowi uprzykrzyć życie, napiszę więcej są oni nawet niebezpieczni, choć nie jestem psychiatrą powinni oni leczyć się na głowę, ich przekonania same mówią za siebie w biały dzień, w samo południe, centrum miasta na oczach widzów ginie młody człowiek, ale co tam oni nadal uważają że w Solcu Kujawskim jest ok. Jak trzeba być tępą i bezmyślną istotą aby nie zrozumieć tego że tak nie jest ? Jestem przekonany na 100% że jeśli chodzi o to miasteczko to sytuacja będzie na poziomie status quo czyli bez zmian, bo tak jest od wielu lat między innymi dzięki działalności takich typów z Pierwszego Forum Solca Kujawskiego. Ale to już nie moje zmartwienie a Policji, władz miasta i tych pozostałych kretynów i pieniaczy. Gdyby Mariusz nie zginął to byłoby to kolejne z rzędu pobicie o którym mało kto by usłyszał, dobrze że ta Bydgoszcz jest tak blisko tego Solca bo bez tego sąsiedztwa, Solec stałby się jedną wielka rzeźnią, bardzo dobrze że Bydgoskie gazety opisały te zdarzenie i przyjechała do Solca telewizja dzięki temu sprawa nie pozostanie zatuszowana choć jak zawsze kilku kretynów próbowało to zrobić. A co do Surowego Sędziego tej glisty z Soleckiego Forum i kilku innych jego kolegów kretynów, proszę bardzo zapieprzajcie do mamy Mariusza Kowalewskiego i powiedźcie jej prosto w oczy że Solec Kujawski był i jest nadal bezpieczną miejscowością! Brak rozumu, wstydu, honoru to są główne cechy jakie posiadacie, można być lokalnym patriotą ale mieć na tyle rozumu i odwagi aby kłamać i opisywać takie bzdury jak wy to robicie tym bardziej po takich tragediach. Rok temu sprawa nagłośniona w sprawie pobić które miały miejsce w Solcu Kujawskim, prośba aby coś z tym zrobić, rok później ginie niewinny młody człowiek, kobieta (matka) zostaje bez jakiegokolwiek mężczyzny w rodzinie, wcześniej straciła męża w wypadku! Argumenty same mówią za siebie nie potrzeba żadnych innych. Warto też zastanowić się czemu opisywany jest Solec Kujawski a czemu np. nie inne miejscowości tego typu ? Pytam się dlaczego ? W Soleckim Gimnazjum musi pojawić się telewizja TVN aby Dyrektorka Elszyn przywróciła nauczyciela Mariusza Zamorowskiego do pracy, został on ukarany choć nie powinien. To ze ta dyrektora miała wyrobioną pozycję wśród Soleckiego społeczeństwa nie oznaczało że może bezprawnie chronić Solecką młodzież która głupieje na lekcjach. Jak widać dojrzały wiek i pozycja społeczna czasami nie idą w parze z mądrością życiową, posiadaniem rozumu i kreatywnego myślenia. Najbardziej boli to że dyrektorka p.Elszyn do samego końca uważała że ma rację co wyglądało bardzo śmiesznie i niezwykle idiotycznie. Później przez całe 2 lata (nieuchwytni:) strażacy z Solca Kujawskiego podpalają stodoły, altanki przy działkowe itd. dopiero po dłuższym czasie i to dzięki pomocy Bydgoskiej policji zostali ujęci sprawcy tych czynów. Dyrekcja OSP w Solcu Kujawskim do samego końca nie wierzyła w zarzuty Policji przeciwko swoim pracownikom... Teraz bądź co bądź planowane morderstwo (sprawcy wcześniej przygotowywali się do tego napadu) Było też wiele pomniejszych spraw w międzyczasie jak podpalenie nasycalni, liczne dewastacje, seria wielu pobić na terenie Solca Kujawskiego itd... Jak dla mnie wystarczająco dużo aby uznać Solec Kujawski za niebezpieczną mieścinę, hmm ale to jest może tylko moje zdanie :) Uważam że dalsze pisanie jest pozbawione sensu, ponieważ wszystko już zostało napisane... pozdrawiam serdecznie ludzi myślących. Odpowiedz Link Zgłoś
tommy_angello Re: (koniec) - Szkoda zdrowia na Solec... 19.02.09, 14:33 Zgadzam się z Panem, po co pisać jak i tak nic nie zmieni się w naszej miejscowości, szkoda czasu i zdrowia, zresztą i tak niewiele osób jest myślących i przyjmie do wiadomości to co Pan napisał. Odpowiedz Link Zgłoś
glasgarten (koniec) - Szkoda zdrowia na Solec... 26.01.09, 15:44 Witam serdecznie Przysięgam że po raz ostatni piszę jakikolwiek post w sprawie Solca Kujawskiego, jest to moja decyzja bardzo popierana przez moją żonę i całą rodzinę. Powód jest bardzo prosty szkoda zdrowia na Soleckich pieniaczy, choć jest ich mało potrafią oni człowiekowi uprzykrzyć życie, napiszę więcej są oni nawet niebezpieczni, choć nie jestem psychiatrą powinni oni leczyć się na głowę, ich przekonania same mówią za siebie w biały dzień, w samo południe, centrum miasta na oczach widzów ginie młody człowiek, ale co tam oni nadal uważają że w Solcu Kujawskim jest ok. Jak trzeba być tępą i bezmyślną istotą aby nie zrozumieć tego że tak nie jest ? Jestem przekonany na 100% że jeśli chodzi o to miasteczko to sytuacja będzie na poziomie status quo czyli bez zmian, bo tak jest od wielu lat między innymi dzięki działalności takich typów z Pierwszego Forum Solca Kujawskiego. Ale to już nie moje zmartwienie a Policji, władz miasta i tych pozostałych kretynów i pieniaczy. Gdyby Mariusz nie zginął to byłoby to kolejne z rzędu pobicie o którym mało kto by usłyszał, dobrze że ta Bydgoszcz jest tak blisko tego Solca bo bez tego sąsiedztwa, Solec stałby się jedną wielka rzeźnią, bardzo dobrze że Bydgoskie gazety opisały te zdarzenie i przyjechała do Solca telewizja dzięki temu sprawa nie pozostanie zatuszowana choć jak zawsze kilku kretynów próbowało to zrobić. A co do Surowego Sędziego tej glisty z Soleckiego Forum i kilku innych jego kolegów kretynów, proszę bardzo zapieprzajcie do mamy Mariusza Kowalewskiego i powiedźcie jej prosto w oczy że Solec Kujawski był i jest nadal bezpieczną miejscowością! Brak rozumu, wstydu, honoru to są główne cechy jakie posiadacie, można być lokalnym patriotą ale mieć na tyle rozumu i odwagi aby kłamać i opisywać takie bzdury jak wy to robicie tym bardziej po takich tragediach. Rok temu sprawa nagłośniona w sprawie pobić które miały miejsce w Solcu Kujawskim, prośba aby coś z tym zrobić, rok później ginie niewinny młody człowiek, kobieta (matka) zostaje bez jakiegokolwiek mężczyzny w rodzinie, wcześniej straciła męża w wypadku! Argumenty same mówią za siebie nie potrzeba żadnych innych. Warto też zastanowić się czemu opisywany jest Solec Kujawski a czemu np. nie inne miejscowości tego typu ? Pytam się dlaczego ? W Soleckim Gimnazjum musi pojawić się telewizja TVN aby Dyrektorka Elszyn przywróciła nauczyciela Mariusza Zamorowskiego do pracy, został on ukarany choć nie powinien. To ze ta dyrektora miała wyrobioną pozycję wśród Soleckiego społeczeństwa nie oznaczało że może bezprawnie chronić Solecką młodzież która głupieje na lekcjach. Jak widać dojrzały wiek i pozycja społeczna czasami nie idą w parze z mądrością życiową, posiadaniem rozumu i kreatywnego myślenia. Najbardziej boli to że dyrektorka p.Elszyn do samego końca uważała że ma rację co wyglądało bardzo śmiesznie i niezwykle idiotycznie. Później przez całe 2 lata (nieuchwytni:) strażacy z Solca Kujawskiego podpalają stodoły, altanki przy działkowe itd. dopiero po dłuższym czasie i to dzięki pomocy Bydgoskiej policji zostali ujęci sprawcy tych czynów. Dyrekcja OSP w Solcu Kujawskim do samego końca nie wierzyła w zarzuty Policji przeciwko swoim pracownikom... Teraz bądź co bądź planowane morderstwo (sprawcy wcześniej przygotowywali się do tego napadu) Było też wiele pomniejszych spraw w międzyczasie jak podpalenie nasycalni, liczne dewastacje, seria wielu pobić na terenie Solca Kujawskiego itd... Jak dla mnie wystarczająco dużo aby uznać Solec Kujawski za niebezpieczną mieścinę, hmm ale to jest może tylko moje zdanie :) Uważam że dalsze pisanie jest pozbawione sensu, ponieważ wszystko już zostało napisane... pozdrawiam serdecznie ludzi myślących. Odpowiedz Link Zgłoś
tommy_angello Re: (koniec) - Szkoda zdrowia na Solec... 19.02.09, 14:35 Zgadzam się z Panem, po co pisać jak i tak nic nie zmieni się w naszej miejscowości, szkoda czasu i zdrowia, zresztą i tak niewiele osób jest myślących i przyjmie do wiadomości to co Pan napisał. Odpowiedz Link Zgłoś