jb777 06.01.09, 23:35 A susełek Isakowicz siedzi i zawija w sreberka - on wie zawsze lepiej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kralik111 Re: ciekawe 06.01.09, 23:53 carpaccio4 napisał: > u kogo spowiada się wasze słońce? No chyba nie u tego od szamba i czerownicy...;DDD Carpaccio prosze, chociaz jeden jedyny raz napisz cos z sensem i na temat, nie rob z siebie na kazdym kroku takiego glupka, nie warto carpaccio, nawet za kase...;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: ciekawe 07.01.09, 07:26 Prawdziwe slonce wierzy same w siebie i ma gdzies spowiedzi i ciemniactwo religijne. Odpowiedz Link Zgłoś
bokassa Abp Kowalczyk był zarejestrowany jako kontakt i... 06.01.09, 23:42 A taki mięciutki jak Tw Filozof,niejaki Żydziński. Najlepszą obroną przed własną małością i kapowaniem oraz zdradą Polskiego Papieża jest stanie się bezkrytycznym poplecznikiem Żydów. To jakiś aksjomat czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
chris30 Re: Abp Kowalczyk był zarejestrowany jako kontakt 06.01.09, 23:50 Doskonale wybrałeś sobie nick. Jesteś takim samym durnym bydlakiem, jak on. Nie dorastasz do pięt ludziom, których próbujesz bezpodstawnie opluć. A biedny ksiądz Zaleski potrzebuje już zdecydowanie pomocy psychiatry... Odpowiedz Link Zgłoś
vinc0 Re: Abp Kowalczyk był zarejestrowany jako kontakt 06.01.09, 23:58 Jak to KK komunizm obalał. Ludziska chodzili sie spowiadać kapuście, i dziwowali się okrutnie "kto ach kto nas podpie...???" Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Abp Kowalczyk był zarejestrowany jako kontakt 07.01.09, 00:08 vinc0 napisał: > Jak to KK komunizm obalał. > Ludziska chodzili sie spowiadać kapuście, i dziwowali się okrutnie "kto ach kto > nas podpie...???" ***************************** To były piękne czasy dla KK. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright i nadal sa, ci co wiedza, wcale sie nie zmienili. 07.01.09, 07:20 az do smierci, tmdB. maruda.r napisał: > vinc0 napisał: > > > Jak to KK komunizm obalał. > > Ludziska chodzili sie spowiadać kapuście, i dziwowali się okrutnie "kto a > ch kto > > nas podpie...???" > > ***************************** > > To były piękne czasy dla KK. > Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Dla jednych były dla innych nie 07.01.09, 09:44 SB cały czas inwigilowała koscioły, często na spotkaniach w parafii był jakiś TW i to niekoniecznie kapłan, podczas różnych uroczystości patriotycznych filmowano wszystkich, swoje fotki z pielgrzymki Świata Pracy widziałem, nawet pytali czy znam tych ludzi z którymi stałem, odpowiedziałem że niedługo będa o autografy prosić, mimo ze był to rok '86 strzeliłem na pałę i im wykrakałem, faktycznie różne funkcje obecnie piastuja lub piastowali. Znam księży którzy nie chcieli żadnych kontaktów z "podziemiem" co nie znaczy że donosili, oni sie bali ale znam takich co mieli troche namieszane w życiu prywatnym i prawdopodobnie mieli rózne propozycje, często włądze kościelne przenosiły ich gdzies na prowincję by nie szkodzili. Osobna kwestia to wyjazdy za granicę na studia, stypendia itp. dotyczy to różnych profesji a KK był zawsze pilnowany, ilu sie zgodziło i jakie mieli motywacje trudno odpowiedzieć. Ks. Isakiewicz- Zalewski opisał swoje przemyślenia i fakty, widocznie jest ich pewien, co na tym zyskał nie bardzo wiem, szamba nie oczyścił, jednosci wśród kapłanów nie naruszył, kilka tysięcy ludzi poczyta z ciekawości i za kilka lat zajma sie tym prawdziwi historycy, materiału starczy na kilka pokoleń pare doktoratów przybędzie. Nie zmienia to niczego obecnie, no moze za wyjątkiem kilku ludzi którzy stracili prace badź stanowisko.Ja kwity SB postrzegam jako pewna strukturę i metodykę inwigilacji społeczeństwa, szczególnie ludzi mającym jakies problemy życiowe albo chcących robic karierę, tak to działało. Osobiście znam małzeństwo które donosiło nie wiedząc o sobie, jego złąpali na piciu w pracy, ja namówili na współpracę obiecując łaskawośc dla męża.On nie żyje ona emerytka, my wiedzieliśmy o tym, brali udział w spotkaniach w kosciołach i co? To nie ja miałem problem, tylko oni, szczególnie jak sie o sobie dowiedzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
crame Re: Abp Kowalczyk był zarejestrowany jako kontakt 07.01.09, 02:09 Ales mu dowalil. Bog zaplac. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Abp Kowalczyk był zarejestrowany jako kontakt 06.01.09, 23:54 bokassa napisał: > A taki mięciutki jak Tw Filozof,niejaki Żydziński. > Najlepszą obroną przed własną małością i kapowaniem oraz zdradą > Polskiego Papieża jest stanie się bezkrytycznym poplecznikiem Żydów. > To jakiś aksjomat czy co? Waz slowa, bo PiS cie katolicyzmu i polskosci pozbawi...;DDD wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,6104080,_In_vitro_to_produkowanie_dzieci__Polski_katolik_musi.html Odpowiedz Link Zgłoś
wiedmak Czerpiesz doswiadczenia od puszcalskiej matki 07.01.09, 06:56 polskojezyczny synu prostytutki i lumpa? Zawsze mnie zadziwia ze takie scierwo jak powyzszy moze bezkarnie pisac swoje wypociny i nie mozna chociazby chama wybatozyc. Odpowiedz Link Zgłoś
123rbr Abp Kowalczyk był zarejestrowany jako kontakt i... 06.01.09, 23:58 Większość sukienkowych była umoczona. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Abp Kowalczyk był zarejestrowany jako kontakt i... 07.01.09, 00:01 Chcieliście Polski, no to ją macie... skumbrie w tomacie, PiS! Budujcie dalej własną historię na podstawie zapisków katów. Nie zapomnijcie też od nowa napisać historii II Wojny Swiatowej Odpowiedz Link Zgłoś
glemp1 Abp Kowalczyk był zarejestrowany jako kontakt i.. 07.01.09, 00:01 Wszyscy szamani w czarnych sukienkach są lojalni wobec obcego państwa. Jak można ufać takim zdrajcom? Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Swoich sie nie gnoi 07.01.09, 00:05 PiS zdazyl zgnoic dosc ludzi na podstawie domyslow, a teraz swoich sie nie rusza. Wstyd, czarne łachudry, banda zdrajcow, albo pracuja dla komuny, albop dla Watykanu i w okradaniu Polski doszli do perfekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
babette666 Re: Swoich sie nie gnoi 07.01.09, 00:09 nie on pierwszy ni ostatni, najwazniejsze dla nich ze bizness ziemia sie rozkreca, reszta jest milczeniem ......... Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Abp Kowalczyk był zarejestrowany jako kontakt i.. 07.01.09, 00:10 już był taki przypadek pewna święta całe życie nic nie jadła (tyko się modliła) raz w nocy przyłapano ją jak cichcem wpieprzała ale biskup zaraz wyjaśnił ludzie oczu nie macie czy nie widzicie, że to był diabeł, który przeistoczył się w postać świętej aby ją zdeskrydytować (i masz babo placke) Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 na stronie 16 można 07.01.09, 00:16 przeczytać coś o branży www.pliker.pl/download2.php?id=96&c=upload Odpowiedz Link Zgłoś
nietyp Abp Kowalczyk był zarejestrowany jako kontakt i.. 07.01.09, 00:21 Czarne ku... zaraz powiedza ze to dla dobra Polski!!! Odpowiedz Link Zgłoś
abrahadabra absurd ta Komisja jest sędzią we własnej sprawie.. 07.01.09, 00:27 i jeszcze jedno skoro skręcili takiego dużego miglanca to co można myśleć o wiejskich proboszczach? Z ich gosposiami, ministrantami, hazardem, wódą i czym tam jeszcze... Watykańczycy za dobra otrzymane od PRL po IIWW zapłacili społeczeństwem, wiedzą którą mu ono do konfesjonałów przynosiło... Ale biskupstwo ładnie to wzięło na siebie. A RP im jeszcze ziemie daje za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Abp Kowalczyk był zarejestrowany jako kontakt i.. 07.01.09, 00:29 Znowu Instytut Polowania Narodowego pościł baka? -------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
ultramontanist1 Re: Abp Kowalczyk był zarejestrowany jako kontakt 07.01.09, 00:59 Pewnie Abp Kowalczyk nie bylby moim idolem. Ot, jak i ja, mial swoje wzloty i mial upadki. Ale to co czytam tutaj (poza kilkoma normalnymi ludzmi), toz to stek wyzwisk i nienawisci do innego ktoremu nie udalo sie byc swietym typu - full wypas. Jak widac zbiorowisko z gnojowki Urbana "NIE" i innych tach tam podobnych zlapalo sie kolejnej szansy by taplac sie w tym swoim burym plynie i plaskac po posladkach. Taka radocha. Pamietajcie jednak; to nie wyjacy motloch tworzy historie, tworza ja ludzie ktorzy maja cel. Odpowiedz Link Zgłoś
xabc123 Brawa dla księdza Isakowicza-Zalewskiego 07.01.09, 01:00 Demaskuje konsekwentnie agentów kościelnych. 90% duchownych nie uległo naciskom. To oni powinni piastować najwyższe funkcje w kościele. Wszelkich krętaczy typu Wielgusa należy się pozbyć, bo poszli na kompromis z szatańskim systemem dla dobra swojej kariery. Odpowiedz Link Zgłoś
444a W Polsce nie było agentów! 07.01.09, 01:16 byli wyłącznie nieświadomi współpracownicy SB. Zresztą każdy w SB to Konrad Wallenrod. Kto zdrowy na umyśle uwierzy w bzdurę o nieświadomym byciu agentem? Odpowiedz Link Zgłoś
perculator Re: W Polsce nie było agentów! 07.01.09, 01:21 Dokladnie. Dlatego zabito Ks. Popieluszke. Dlatego nikt nie mogl dostac paszportu na wyjazd bez przynaleznosci do partii, a ci, ktorzy "jakos" wyjechali nie mogli powrocic. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: W Polsce nie było agentów! 07.01.09, 06:45 Pieprzysz. Zresztą "po linii" IPN. Oczywiście że byli tyle, że wszystko wyglądało zupełnie inaczej niż IPN chce to przedstawiać. Dla IPN świat się składa z dobrych, szlachetnych, czystych obywateli i wstrętnych donosicieli SB/UB. Żadnych półtonów, tylko czerń i biel. No i nic poza tym. A tak naprawdę to podstawowa "masa" donosów nie szła przez SB, która zajmowała się opozycją - dość mizerną jak na cały kraj, a po linii partyjnej. Tam nie było żadnych "etatowych" TW, nie było akt, zapisów itp. Dziś już nikt nie znajdzie zapisów o tym jak to robotnicy, urzędnicy, nauczyciele, inżynierowie po cichutku tuptali do swojego POPa i kablowali, kablowali aż miło. Nie za forsę ale ze złości, zawiści, dla awansu. To POPi załatwiali potem ofiarom donosów brak awansu, premii czy nawet stratę pracy. Przeszkadzał komuś sąsiad w bloku to taki ochotniczy "kabelek" maszerował do komitetu osiedlowego czy miejskiego i tam np donosił że ktoś słuch radia Mar.. ups Wolna Europa. Co do kapusi SB pomijając że liczba ich była mikroskopijna w porównaniu do tych wyżej to też z nimi nie było czarno-biało. Część była do kapowania zmuszana szantażem nie koniecznie tak głupawym jak to Damięckiego dotyczyło. Jak Jurczykowi grozili że zrobią krzywdę rodzinie to nie był wcale żart. Część kapowała z własnej woli, część w ogóle nie kapowała tylko próbowano zrobić z nich kapusi, część gadała z głupoty "kolegom" jak TW Beata, część była "kapusiami" bo mieli podsłuchy itd. itp. Treści tych "kapowań" też były różne. Jedni donosili ochoczo, inni same głupoty, jeszcz inni zmuszeni do kapowania chcieli tak to robić by innym nie szkodzić. A jak ocenić takiego Hejmo, który myślał że donosi bohatersko jak Kukliński zachodniemu wywiadomi, a okazało się że bliżej mu było do Kuklinowskiego? Przecież to nie złej woli tak czynił? Z księżmi też było inaczej. Musieli załatwiać różne sprawy dla Kościoła. Jak załatwiali to i rozmawiali. Kiedy i który powiedział za dużo? Kiedy efekty tych rozmów już zapisano jako donosy? Który z nich donosił z włąsnej woli i ochotniczo? Który bo go złapano na "worek, korek i rozporek"? Itd. itp. Naprawdę "prawda nas wyzwoli" ale CAŁA prawda. Nie takie IPNowe ćwierć prawdy które są całym kłamstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
antonioni1 Re: W Polsce nie było agentów! 07.01.09, 07:16 Dobrześ frater napisał, ale i tak nie wszystkich przekonasz. Isakowiczowi obili mordę, więc się jak tylko może mści. Już za późno, żeby mu dać kopa w górę, czyli awansować. Pochodziłby sobie we fioletach na procesji i by ucichł. A tak? Jeszcze gotów znaleźć papiery na kardynała Wyszyńskiego. W końcu mieszkał w jednym domu w czasie odosobnienia z byłą siostrą zakonną. Brukowce wszystkich czasów łączcie się i piszcie na ten temat swoje "poezje". Moim najskromniejszym zdaniem IPN powinien być rozwiązany. Akta zamrożone na 50 lat. Wtedy wszyscy oczadzeni zemstą wymrą jak niedokrwione robaki tej zimy a następne pokolenia, które już tego syndromu nienawiści i czasem słusznej urazy nie będą mieć na trzeźwo ocenią te czasy, w których przyszło nam żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
sandwich1 Re: W Polsce nie było agentów! 07.01.09, 08:54 Z ust mi to wyjąłeś. Właśnie tak bylo, że 99% społeczeństwa to była szara masa, która różnym kombinowaniem chciała się ustawić, a można to było zrobić przez POP. I wszystcy zdawali sobie sprawę, że każdy na każdego może nakablować. Pamiętam, że jak przyjaciel mojego ojca uciekał na zachód, to do ostatniej chwili nikt nigdy się nie dowiedział, tak się bał. No bo ludzie zawistni, albo talon chcieli sobie załtwić. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Widzę że jest nas kilku znających realia 07.01.09, 10:18 IPN zatrudnia jedynie prawych ludzi jak kiedyś PZPR, utarty szablon za niezłą kasę, tym bardzie że za nasza więc należy pogonic to towarzystwo, moze referendum?:) Zapomnieli o tzw. czujnosci partyjnej, to właśnie była plaga i o "plotkarzach" zrzeszonych w PRON, kiedys zrobiliśmy test szybkosci działania jednego kanału plotkarskiego, w dwa dni obiegła 10-cio tysięczny zakład, esbecja szalała, pomagierzy łazili nerwowo. Kiedyś ogłoszono strajk na stanowiskach pracy - 15 min, trzech aktywistów mnie odwiedzało co chwila, nie zostali poinformowani że odwołano:))) W ten sposób wiedzieliśmy którzy sa czujni. Nastepna sprawa były wyjazdy na kontrakty lub chęc studiowania, najlepiej było się zapisac do wronich związków no i do PZPR tez, kilku moich znajomych z pracy to zrobiło ale wcale nie powiedziałbym że donosili. Następną sprawa były czyny społeczne np. poparcia X Zjazdu PZPR, w dziale gdzie pracowałem na 98 osób nie podpisało 3 mimo iż składki na podziemna "S" płaciło ok. 20 osób a kolportaz odbierało 30-35 osób i co mam powiedzieć, że donosili? - bzdura. Perełką dla mnie była wypowiedź szefa IPN że odkryli tajne studio TVP ze stanu wojennego-to wiedział kazdy kolporter z W-wy a sporo z terenu, pisano o tym w podziemnych gazetkach, dla mnie to nbanda nierobów żerujących na krzywdzie ludzkiej i zachowująca sie podobnie jak kiedys wyciruchy partyjne, ciekawe czy za kilka lat nie znajdzie się grono które będzie ich rozliczać w podobny sposób, mnie oni brzydzą. Odpowiedz Link Zgłoś
copyland Abp Kowalczyk był zarejestrowany jako kontakt i... 07.01.09, 01:17 ach !!!, jaki kolejny, pełen nienawiści i jadu atak na Polskę i kościół !!! (wiadomo przez kogo inspirowany) Odpowiedz Link Zgłoś
net.darek71 Abp Kowalczyk był zarejestrowany jako kontakt i.. 07.01.09, 01:23 No tak,jak teczka dotyczy "kapłana" to oczywiście,naturalnie,bezdyskusyjnie i bez wątpienia to wszystko jest kłamstwo, a SB to w ogóle zajmowało się bajkopisarstwem. Jaaaasne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
crame Re: Abp Kowalczyk był zarejestrowany jako kontakt 07.01.09, 02:06 No wlasnie, skoro jeden klecha twierdzi, ze inny klecha nie byl kapusiem. to musi to byc prawda. Oni wiedza najlepsiej. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Katolickim nakazem jest kapowanie!!!!!!!!! 07.01.09, 02:22 Ha Ha ha ha Jak nie ma na kogo to Na samego siebie!!!(spowiedź) Życzę dobrego samopoczucia wszystkim katolikom. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit_2006a Dlaczego papiery sa w episkopacie a nie w IPN ? 07.01.09, 03:21 Swiete Krowy Watykanskie maja duza przychlnosc GW. Dlaczego ? Odpowiedz Link Zgłoś
sarmata Re: Dlaczego papiery sa w episkopacie a nie w IPN 07.01.09, 10:35 Bo swiete krowy watykanskie sa sojusznikami G w walce przeciwko lustracji. Srodowisko Gazety boi sie esbeckich teczek jak diabel swieconej wody. Widocznie ma ku temu powody. Odpowiedz Link Zgłoś
dudala76 Denuncjusz Apostolski 07.01.09, 06:22 Wierzę ks. Isakiewiczowi-Zalewskiemu. Niestety faryzeusze kościelni go zniszczą. Odpowiedz Link Zgłoś
haniluk Abp Kowalczyk był zarejestrowany jako kontakt i... 07.01.09, 06:51 czarni złodzieje robią krzywdę innym zawsze bez swojej wiedzy , nawet dzieci molestują bezwiednie Odpowiedz Link Zgłoś
buk-humor-dziczyzna katabasy to pazerna załgana czarna mafia 07.01.09, 06:54 katabasy to pazerna załgana czarna mafia Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan331 tych w czarnych sukienkach,a nawet tych 07.01.09, 07:03 putpurach sku...eli należało by w pierwszym rzędzie powiesić za donosy i za jaja.A to gnidy. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright Arcb byl w tej lepszej 10-15% grupie duchownych : 07.01.09, 07:18 sluzyl Bogu, jak umial najlepiej. Jeden z ksiezy patriotow? Odpowiedz Link Zgłoś
felix_macierewicz tak,tak, a świstak siedzi i zawija te sreberka 07.01.09, 07:47 gdyby SB-ecja nie miała możliwości złamania tego purpurata, to pewnie nie byłoby żadnych zapisków. Ale co tu się rozpisywać, skoro i tak to nie ma sensu. Jak świat,światem, ksiądz nie będzie świeckiemu bratem . Jakie konsekwencje ponieśli kszięża którzy poszli na współpracę ? żadne. Nawet takie kreatury, jak Hejmo czy Peatz pozostali bezkarni. Odpowiedz Link Zgłoś