jerzy.zywiecki 14.01.09, 07:14 Efekt współpracy z PO w sprawach emerytur i wierzenie we wcześniejsze sondaże wmanewrujące SLD w tą współpracę.No i gdzie ta lewicowość?Układ Olejniczak - Kwaśniewski idealnie kończy tę partyjkę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mlasskacz PiS partią otwartą na wszelkie orientacje seksualn 14.01.09, 07:34 e i nie zamyka ściezki kariery nikomu! Odpowiedz Link Zgłoś
krasnov Brawo Napieralski! 14.01.09, 07:46 Wykończysz wreszcie tę partię komuchów! Odpowiedz Link Zgłoś
kronopio77 w PiSie tak chleją, że nie mają czasu na pracę 14.01.09, 08:23 i efekty widać :) Odpowiedz Link Zgłoś
tekameka Palikotowi potrzebny psychiatra (dla dobra PO) 14.01.09, 08:38 "Cham zawinił, przewodniczącego powiesili – tak trawestując przysłowie oceniam decyzję zarządu mojej partii. Nie rozumiem jej sensu, ale godzę się z wszelkimi konsekwencjami. Być może potraktowano moje przewodniczenie Komisji Przyjazne Państwo jako osobistą zabawkę, której odebranie miało się dla mnie okazać najbardziej bolesne" - napisał w swoim blogu w Onet.pl Janusz Palikot. "Jeśli kara ma być skuteczna, powinna być sprawiedliwa, mieć bezpośredni związek z winą, a najlepiej, żeby była zrozumiała dla skazanego. Informuję, że dla mnie nie jest zrozumiała i czekam na posiedzenie klubu parlamentarnego Platformy Obywatelskiej, by dobrze ją przyswoić. Chcę być ukarany za wypowiedziane i napisane słowa, a nie za czyny, które dotychczas nie znajdowały złych ocen w Platformie. Mówię o mojej pracy w Komisji" - napisał Palikot. "Jestem w PO i chcę być dla tej partii pożytecznym, chcę ją budować, zrealizować jej program dla dobra ludzi, którzy nam zaufali i wygrać wspólnie z nią kolejne wybory, i robię wszystko, żeby tak się stało. Może więc powinienem spalić swoją kukłę przed Sejmem, żeby odczynić złe duchy, a dobrym duchom oddać się – nago, jak żąda »Dziennik« – i zawierzyć im swoją przyszłość? Są jakieś dobre duchy?" - czytamy w blogu Palikota. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo ------PO-pularni jak PZPR w PRLu------------------ 14.01.09, 08:53 niedlugo bedzie 120% i wciaz bedzie roslo buhahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
krycha_z_gazowni Re: ------PO-pularni jak PZPR w PRLu------------- 14.01.09, 09:07 Wystarczyło, że pis zapowiedział, że bierze się do walki z kryzysem :) Odpowiedz Link Zgłoś
kraq fajnie pisdzielce, że was boli poparcie dla PO:) 14.01.09, 09:43 bardzo się fajnie czyta wasz skowyt debile:) mam nadzieje, że ten brzydki pan co mieszka z mamą i kotem nie ustanie w wysiłkach aby podtrzymać różnice w sondażach między PO a piskomuną do samych wyborów:) Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 Niech żyje Ojciec Narodów-Donald Tusk, niech żyje! 14.01.09, 10:10 hurrrrra! Nasz Ojczulek kochany, Nasze(?) Słońce Peruwiańskie - świeć nam zawsze i oświetlaj sobą drogę naszego istnienia, Życzymy ci 150% POparcia - aby było jeszcze więcej niż w Korei ... Północnej. Lasuj nam dalej mózgi swą "miłością" i swymi "cudami" - o Ukochany nasz Wodzu Jedyny i Niezastapiony, Donaldzie Łaskawy Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: Niech żyje Ojciec Narodów-Donald Tusk, niech 14.01.09, 14:16 PO wchlonelo glosy lewicy. PO jest juz lewica. realista1000 napisała: > hurrrrra! Nasz Ojczulek kochany, Nasze(?) Słońce Peruwiańskie - > świeć nam zawsze i oświetlaj sobą drogę naszego istnienia, > Życzymy ci 150% POparcia - aby było jeszcze więcej niż w > Korei ... Północnej. > Lasuj nam dalej mózgi swą "miłością" i swymi "cudami" - o > Ukochany nasz Wodzu Jedyny i Niezastapiony, Donaldzie Łaskawy > Odpowiedz Link Zgłoś
chrabia_mentne_ciasto Re: Niech żyje Ojciec Narodów-Donald Tusk, niech 14.01.09, 15:42 poszeklu napisał: > PO wchlonelo glosy lewicy. PO jest juz lewica. > > realista1000 napisała: > > > hurrrrra! Nasz Ojczulek kochany, Nasze(?) Słońce Peruwiańskie - > > świeć nam zawsze i oświetlaj sobą drogę naszego istnienia, > > Życzymy ci 150% POparcia - aby było jeszcze więcej niż w > > Korei ... Północnej. > > Lasuj nam dalej mózgi swą "miłością" i swymi "cudami" - o > > Ukochany nasz Wodzu Jedyny i Niezastapiony, Donaldzie Łaskawy > > > Nie tyle PO wchłonęło głosy Lewicy ile po prostu Polakom wystarczy postbolszewickiej Lewusii w postaci PiSuaru. To lewactwo to rzeczywista betonowa tzw. LEWIZNA. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper nie przesadzaj z tą popularnoscią 14.01.09, 09:29 Dla Polski i Polaków nieistotne jest czy rządzi PiS czy PO czy tez SLD byle by czuli sie w miare bezpiecznie ekonomicznie i socjalnie, przykładem była 10-letnia prezydentura Kwaśniewskiego, zapewne Ty jak i ja głosu na niego nie oddałeś, podobnie jak na SLD w wyborach. W tej chwili alternatywa jest PO albo PiS i dla mnie powinni zacieśniać współprace dla dobra kraju jednoczesnie pewne różnice utrzymując, trwanie w takich nastrojach wrogości jak do tej pory zadnejj z tych partii nie słuzy, chowaja pomysły przed soba zamiast konsultować. Wolałbym tę widzieć różnice między PiS a PO w jakości zgłaszanych ustaw czy inicjatyw a nie podczas publicznych pyskówek. Potrzebny i Palikot i Kurski, natomiast bardziej hamowałbym wypowiedzi takich panów jak Bielan, Kowal czy Putra, pierwszy młody, napakowany ideą i lojalnością oraz żądny kariery, drugi żądny kariery a trzeci typowa "wazelinka" i okopany stołkowicz. W PO tez sa podobni tylko nie leza na afisz. Prezydent wetuje bo mu brat każe żeby temu Donkowi popsuc nastrój, podziwiam Tuska, niejeden albo by dał sobie spokój albo strzelił w pysk za takie zachowanie. Obecny sondaż to medialny zabieg, czymś trzeba zająć publikę. Prawdziwy sondaz będzie przy urnie, tam głosy rozkładają się inaczej no i sporo mówią o nastrojach i kondycji społeczeństwa. W PRL wielu głosowało tak na wszelki wypadek, spora część była przekonana że jest filmowana, mój znajomy był zadowolony że poszedł ale nie głosował, to była tez jakas cząstka odwagi na miare osoby a dzisiaj kazdy moze dyskutować dlaczego tak a nie inaczej, chociaż po wyborach prezydenckich zobaczyłem kaca powyborczego, podobnie było po I turze Wałęsa - Tymiński, mój szwagier głosował na Tymińskiego bo nie lubi tego ch.... Wałęsy(a był sympatykiem "Solidarności") w drugiej turze głosował na Wałęsę bo juz "nie było wyboru" - mógł nie głosować. Nadal uważam że historia dała olbrzymią szansę braciom Kaczyńskim której nie potrafią wykorzystać wdając sie w osobiste przepychanki i otaczając się w dużej mierze chorobliwie ambitna klaką. Z doswiadczenia wiem też że gdy sie taką okazje z rak wypuści to potem życie w d... kopie niemiłosiernie. Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: nie przesadzaj z tą popularnoscią 14.01.09, 10:02 a.k.traper: pragnę ci przypomnieć że po wygranych w 2005 wyborach PIS wielokrotnie proponowałO PO współpracę z wiadomym skutkiem,PO, po wygranych w 2007 wyborach nie zaproponowała NICZEGO Odpowiedz Link Zgłoś
chrabia_mentne_ciasto Re: nie przesadzaj z tą popularnoscią 14.01.09, 15:47 ambl napisała: > a.k.traper: pragnę ci przypomnieć że po wygranych w 2005 wyborach PIS > wielokrotnie proponowałO PO współpracę z wiadomym skutkiem,PO, po wygranych w > 2007 wyborach nie zaproponowała NICZEGO Pieprzysz!!! Proponował jej tylko to co dał później przystawkom, wiadomo z jakim skutkiem. PO zrobiła, może nawet nie do końca świadomie, to co było dla niej i jak się okazało dla całego społeczeństwa, najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
brzezozka Nie podniecaj się bolszewiku 14.01.09, 09:30 jutro czerwona rzepa poda sondaż który z zadowoleniem przyjmie twój pusty łeb Odpowiedz Link Zgłoś
lancucka_dama Re: ------PO-pularni jak PZPR w PRLu------------- 14.01.09, 09:44 Gdy zaczna dokuczac Palikotowi to im szybko spadnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: Palikotowi potrzebny psychiatra (dla dobra PO 14.01.09, 08:57 Chcę być ukarany za wypowiedziane i napi > sane słowa, a nie za czyny, które dotychczas nie znajdowały złych ocen w Platfo<No to niech może nas oświeci paroma przykładami owych"czynów" bo ja w swojej niewiedzy o żadnym nie słyszałam.A przecież sprawa jest b. prosta:parę szybkich i z palikota zostaje guma od kaleson(ów?) Odpowiedz Link Zgłoś
totyczyja Re: Palikotowi potrzebny psychiatra (dla dobra PO 14.01.09, 09:30 ambl napisała: > Chcę być ukarany za wypowiedziane i napi > > sane słowa, a nie za czyny, które dotychczas nie znajdowały złych ocen w > Platfo<No to niech może nas oświeci paroma przykładami owych"czynów" bo ja > w > swojej niewiedzy o żadnym nie słyszałam.A przecież sprawa jest b. prosta:parę > szybkich i z palikota zostaje guma od kaleson(ów?) ambl, nie rozumiem, co to za szbkie po których zostaje tylko guma od kalesonów? Faktycznie twoja wiedza jest bardzo mała, jeśli nie wiesz co Pan Palikot zrobił w sejmie, ale ty tylko o kalesonach myślisz. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper To "poetyczne" określenie nmordobicia 14.01.09, 09:52 Gdyby takie rozwiązanie w parlamencie dopuscic wielu z obecnie gadatliwych posłów zamilkło by. Nie jest to sposób parlamentarny, raczej bazarowy i nie zawsze mozna przewidzieć kto "ma rację" a że boli to więcej ludzi się zastanawia. Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: Palikotowi potrzebny psychiatra (dla dobra PO 14.01.09, 10:06 a ty czyja?czy jakoś tak:było kiedyś takie powiedzenie ale nie chce mi się wyjaśniać jak sołdat krowie itd.zapytaj dziadka Odpowiedz Link Zgłoś
lancucka_dama Tobie potrzebny psychiatra (dla dobra PiS-u 14.01.09, 09:48 ambl napisała: > przecież sprawa jest b. prosta:parę > szybkich i z palikota zostaje guma od kaleson(ów?) To dziala tylko w twoim przypadku, pare szybkich i zostajesz smieciem! Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: Tobie potrzebny psychiatra (dla dobra PiS-u 14.01.09, 10:10 ancucka_dama napisała: > ambl napisała: > > > przecież sprawa jest b. prosta:parę > > szybkich i z palikota zostaje guma od kaleson(ów?) > > To dziala tylko w twoim przypadku, pare szybkich i zostajesz > smieciem!Droga fanko Palikota!Damom nie przystoi takie wyrażanie się! Odpowiedz Link Zgłoś
chrabia_mentne_ciasto Re: Palikotowi potrzebny psychiatra (dla dobra PO 14.01.09, 15:52 ambl napisała: > Chcę być ukarany za wypowiedziane i napi > > sane słowa, a nie za czyny, które dotychczas nie znajdowały złych ocen w > Platfo<No to niech może nas oświeci paroma przykładami owych"czynów" bo ja > w > swojej niewiedzy o żadnym nie słyszałam.A przecież sprawa jest b. prosta:parę > szybkich i z palikota zostaje guma od kaleson(ów?) Kup sobie aparat słuchowy i lepsze bryle to usłyszysz i zobaczysz. A tak a propo "Puszcza", jak się ma pańska żona??? eeee nie to chciałem zapytac, czy możesz powiedzieć jakie dokonania w poprzedniej kadencji miał jakikolwiek PiSuar (z Gęgęgęsicką na czele)???? Odpowiedz Link Zgłoś
chrabia_mentne_ciasto Re: Palikotowi potrzebny psychiatra (dla dobra PO 14.01.09, 15:38 tekameka napisał: ble, ble, ble.... Nie tyle Palikotowi potrzebny jest psychiatra, co większości parlamentarzystów (łącznie z szefami PO) dobry polonista- językoznawca, przynajmniej na poziomie szkoły sredniej. Ostatnie wypowiedzi wielu polityków na temat wystąpienia Paliknota świadczą o tym że nie istnieje dla nich różnica między określeniami "być prostytutką" a "prostytuować się politycznie" (to drugie powiedzenie jest jednocześnie cytatem z jednej z wcześniejszych wypowiedzi Jarusia-Paranoika). Odpowiedz Link Zgłoś
gajerek3 Re: Brawo Napieralski! 14.01.09, 08:27 krasnov napisał: > Wykończysz wreszcie tę partię komuchów! Re: >krasnov< nie komentuje, on pier...i Odpowiedz Link Zgłoś
ereta Re: Brawo Napieralski! 14.01.09, 08:53 krasnov napisał: > Wykończysz wreszcie tę partię komuchów! ############ krasnov czy Ty wiesz co to "komunizm", co "komuna"? Może to Ty jesteś właśnie przykładem niedorobionego "KOMUCHA"? Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Zbyt wcześnie na takie wnioski 14.01.09, 07:56 To jest jednak duże poparcie i w miare stały elektorat, duzo osób w wieku emerytalnym głosuje na PiS-sentyment do PRL. SLD jest partią nijaką, bez osobowości a Napieralski na siłe chce odbudować partię tez na sentymencie do PRL, tylko nie ma zaplecza, tatus i jego koledzy to za mało.Ostatnio do kilku audycji PiS wypuścił Bielana, jak zwykle żałosne wypowiedzi, z szablonu sowieckiego: dlaczego nie- bo nie. To jest młoda twarz PiS-u? Wątpię by młodzi ludzie na taką drętwote się łapali, widać że dalej obowiązuje hasło zatopic platformę i skopać d... Tuskowi. Drugi przykład to p. Gęsicka która celowo mija się z prawdą gdyz takie sa wytyczne, J. Palikot nazwał to dosadnie aczkolwiek elegancko w stosunku do zachowania tej pani, dla mnie to typowy wyciruch partyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
shedows1969 Re: PiS kona. To dobrze dla Polski. 14.01.09, 08:12 pogromco-gamonia nazwa pasuje do ciebie jesteś super gamoń bo nie wiesz ze PO rośnie zawsze w GW a PiS-owi rośnie przy wyborach kiedy NORMALNI ludzie idą do urn. Ja spokojnie popieram PiS Odpowiedz Link Zgłoś
lancucka_dama Re: PiS kona. To dobrze dla Polski. 14.01.09, 09:38 Nie jest tak zle. PiS w drugim garniturtze ma wspanialych ludzi. Jest tam wielu doskonalych prawnikow i ludzi swiatlych. Niestety jak to jest we wszystkich partiach ludzi madrych nie wystawia sie na pierwszy plan. Ciekawe dlaczego Kaczynski tego nie widzi. Przeciez dla dobra partii moglby ustapic ze stanowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
chrabia_mentne_ciasto Re: PiS kona. To dobrze dla Polski. 14.01.09, 16:59 lancucka_dama napisała: > Nie jest tak zle. > PiS w drugim garniturtze ma wspanialych ludzi. > Jest tam wielu doskonalych prawnikow i ludzi swiatlych. Oczywiście!! Przykładem jest Mularczyk, Kempa czy "00", a także wielu innych np. Kochalski zwany "6 mln z Ciech" Odpowiedz Link Zgłoś
holota_ujadajaca_w_internecie Re: Zaczne komentowac 14.01.09, 08:14 tuskomatolek napisał: > Gdy PO przekroczy 101 procent :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 tuskomatolek.Skowyt pieska SB-PIS.... 14.01.09, 08:48 ujadaj,psie,ujadaj.... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=74891904&a=74907348 Odpowiedz Link Zgłoś
totyczyja Re: Zaczne komentowac 14.01.09, 09:35 tuskomatolek napisał: > > Gdy PO przekroczy 101 procent Długo będziesz czekał. Matematyka na to nie pozwala. Ale ty nie znasz matematyki, nawet tej z podstawówki. Zaległości ze szkoły podstwowej utrudniają życie. Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: Zaczne komentowac 14.01.09, 10:16 totyczyja napisała: > tuskomatolek napisał: > > > > > Gdy PO przekroczy 101 procent > Długo będziesz czekał. Matematyka na to nie pozwala. Ale ty nie > znasz matematyki, nawet tej z podstawówki. Zaległości ze szkoły > podstwowej utrudniają życie.<Dużo jeszcze się musisz uczyć jeżeli nie pojmujesz ironii Odpowiedz Link Zgłoś
chrabia_mentne_ciasto Re: Zaczne komentowac 14.01.09, 17:01 ambl napisała: > totyczyja napisała: > > > tuskomatolek napisał: > > > > > > > > Gdy PO przekroczy 101 procent > > Długo będziesz czekał. Matematyka na to nie pozwala. Ale ty nie > > znasz matematyki, nawet tej z podstawówki. Zaległości ze szkoły > > podstwowej utrudniają życie.<Dużo jeszcze się musisz uczyć jeżeli nie > pojmujesz ironii Nie przesadzaj: ironia i PiSuar to rzeczy nawzajem wykluczające się. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 SLD spada nad próg wyborczy 14.01.09, 07:30 Bielan liczy na efekt Palikota, a ja licze na efekt kretactw Gesickiej. To nie okreslenia Palikota sa problemem w polityce, a kretactwa politykow i liczenie, ze ciemny lud kupi wszystko. Takze wtedy kiedy Gesicka zatapi Kurskiego, Gosiewskiego, czy Brudzinskiego o samym mistrzu obciachu Kaczynskim nie wspominajac. To GESICKA jest problemem, a nie Palikot. Odpowiedz Link Zgłoś
o90 PO 100% cukru w cukrze 14.01.09, 07:47 juz nawet zombie popieraja PO zyjacych wyborcow juz brakuje caly swiat popiera PO caly swiat i Pan Twardowski z ksiezca Odpowiedz Link Zgłoś
won-gnoju Jarek i Grzesiu muszą więcej mówić w mediach 14.01.09, 07:48 to im spadnie do zera, he, he Jarek niech dalej opowiada o gospodarce i unijnych funduszach, a Grzesiu niech dalej popiera weto predzia. Wtedy wataha zostanie dorżnięta i przedpole zostanie oczyszczone całkowicie. Odpowiedz Link Zgłoś
alebaba17 Platformie rośnie cały czas 14.01.09, 08:00 wielki wrzód, który kiedyś pęknie Odpowiedz Link Zgłoś
koballt Dwie sprawy 14.01.09, 08:15 1/ 20 lat czekaliśmy na takiego lidera jak Donald Tusk 2/ Za nieuczciwe uważam podawanie ze łba komentatora powodu wzrostu notowań SLD miesiąc temu gdy nikt sondowanych o powody nie pytał. Jeśli sondowani nie są pytani dlaczego, to nie wiadomo dlaczego wzrosło lub spadło i kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
koballt PiS J.Kaczynskiego ma b. duże poparcie 14.01.09, 08:52 ale po prostu poparcie dla D.Tuska i Platformy jest ewenementem w historii, to superlider i superpoparcie, tylko dlatego PiS jest drugi ze swoim mocnym poparciem w społeczenstwie Odpowiedz Link Zgłoś
ereta Re: Dwie sprawy 14.01.09, 09:00 koballt napisał: > 1/ 20 lat czekaliśmy na takiego lidera jak Donald Tusk > > 2/ Za nieuczciwe uważam podawanie ze łba komentatora powodu wzrostu > notowań SLD miesiąc temu gdy nikt sondowanych o powody nie pytał. > Jeśli sondowani nie są pytani dlaczego, to nie wiadomo dlaczego > wzrosło lub spadło i kropka. **************************************************************** WŁAŚNIE, PODOBNE DZIAŁANIA GAZET, obok porównywania badań w różnym wykonaniu JEST MANIPULOWANIEM!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofczyz SLD spada nad próg wyborczy 14.01.09, 08:18 W tym samym dniu sondaż dla innego wydawcy. PO 45% PiS 18% SLD 12%. Pozostali prawie tak samo. Może wynik gazety jest lepszy bo ci ankietowani pójdą głosowac? Odpowiedz Link Zgłoś
easy.teraz SLD spada nad próg wyborczy 14.01.09, 08:20 "Skąd się wziął spadek SLD?" Zamiast spekulować wystarczyłoby umiejętnie zapytać ankietowanych!! Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski2 SLD spada nad próg wyborczy 14.01.09, 08:31 Platformo zawsze dziewico - przeproś ...P.Palikota!! Ponieważ: Każdy Pisior, co się zowi, Daje "duppy" Wodzusiowi, Tak w przenośni oczywiście, Jeśli pragnie być na liście. Bo to "bycie" to jest kasa, Własne zdanie nie popłaca, Stąd moralik o przygłupy, W PIS-ie same prostytuty. Odpowiedz Link Zgłoś
lanyp Zadaj pytanie Olejniczakowi 14.01.09, 08:38 A można zrobić to tutaj: www.nasz-parlament.pl/forum/viewforum.php?f=1637 Odpowiedz Link Zgłoś
asterix11 czy jest jakas znaczaca roznica miedzy nimi? 14.01.09, 08:39 Czy ktos mi moze wytlumaczyc czym sie rozni PO od PIS od SLD od PSL?? Bo mi wydaje sie ze jedni mowia my wam dam 1 kromke chleba, a my wam damy 2, nastepni mowia ze 1,5 kromki. Tylko dlaczego mamy sie zgadzac na takie podzialy jak caly bochenek jest nasz??? Tak jak kradli kradna za SLD, PIS i teraz za PO wiec to nie ma znaczenia kto ma ile poparcia jak to wszystko to to samo tylko w inny papierek zawiniete(a w papierku wiadomo co). Nie lubie jak ktos mi sie wpiep..a pomiedzy chleb, maslo, salate i kielbase. Do tego jeszcze mowi w jakiej kolejnosci je jesc!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ambl SLD spada nad próg wyborczy 14.01.09, 08:40 >Pod koniec grudnia SLD w dwóch sondażach ("Gazety" i OBOP) zgarnął premię za rolę języczka u wagi: to jego głosy decydowały o losie rządowe....ble,ble,ble itd<Wszyscy wiemy że "zgarnął premię" od obopu i "gazety"a nie od wyborców co widać choćby teraz Odpowiedz Link Zgłoś
allspice SLD spada nad próg wyborczy 14.01.09, 08:40 nie mają u siebie posła Palikota a szkoda bo wzrost poparcia byłby gwarantowany...najlepszym przykładem PO -stabilne poparcie od dwóch lat Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 Bielan, twoja gęba, to powód niskich notowań PIS-u 14.01.09, 08:46 A tak poważnie, trzeba być sprostytuowaną antypolską świnią, by czekać niecierpliwie na kryzys który ma dopaść Polske, byle tylko wzrosły notowania PIS-u...tfu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
staryduster Bielan, twoja gęba, to powód niskich notowań PIS-u 14.01.09, 09:14 pierot6 napisał: > A tak poważnie, trzeba być sprostytuowaną antypolską świnią, by > czekać niecierpliwie na kryzys który ma dopaść Polske, byle tylko > wzrosły notowania PIS-u...tfu !!! Bo PIS to komusza,antypolska partia... Odpowiedz Link Zgłoś
kakens Re: SLD spada nad próg wyborczy 14.01.09, 08:48 Czyli wybór sprowadza się do PiS lub PiS w lepszym opakowaniu. Demokracja odgórnie sterowana sondażami. Odpowiedz Link Zgłoś
ereta Re: SLD spada nad próg wyborczy 14.01.09, 08:48 jerzy.zywiecki napisał: > Efekt współpracy z PO w sprawach emerytur i wierzenie we > wcześniejsze sondaże wmanewrujące SLD w tą współpracę.No i gdzie ta > lewicowość?Układ Olejniczak - Kwaśniewski idealnie kończy tę > partyjkę. #################################################################### Środki masowego przekazu powinny wreszcie przestać manipulować sondażami: poparcie wzrosło, spadło. Tylko manipulowaniem mmożna nazwać porównywanie wyników badań przeprowadzanych przeż różne pracownie, bo badania ró....znych pracowniwykonane w tym samym czasie różnią się czasem znacznie. Porównywać można badania wykonane przez jedną pracownię, tymi samymi metodami. Porównywanie badań różnych pracowni, które zadają różniące się zestawy pytań, troszkę inaczej zadawanych jest MANIPULACJĄ! Odpowiedz Link Zgłoś
wva1 PO już nie urośnie 14.01.09, 08:53 PO już nie zwyzkuje w notowaniach więc niechybnie wyborcy znudzeni politycznymi działaniami tej grupy odejdą od nich, może na scenie politycznej powstanie nowa liberalna partia z tymi samymi ludżmi. Martwi mnie obojętnośc obywateli wobec dużego wzrostu kosztów utrzymania.Energia, woda i żywność wzrosły znacznie więcej niż oficjalne komunikate w prasie podają. Wskutek ostatnich wyczynów liberałów będą musiały wzrosnąć czynsze za mieszkania.A tak naprawdę średnia krajowa to nie ponad 3000, a 2000 zł na rękę bo tych obywateli jest najwięcej. Rząd nie potrafi interweniować w sprawach dotyczących przeciętnego Kowalskiego, bo wygodnie jest dzielic to co inni wypracują. Jak brakuje to maja w ręku instrumenty podatkowe, a to że słuzba zdrowia, oświata, czy Kowalskiemu i jego dzieciom wystarcza na życie w realnych warunkach, a nie podawanych w oficjalnych komunikatach, ma w d.... . Martwi mnie również brak patriotyzmu w coraz wiekszej grupie naszego społeczeństwa, rosnąca niechęć do pójścia na wybory, i wzrastająca objętność na co dzień. Budzimy się ze snu jak zagra nam Wielka Orkiestra Owsiaka, a potem znowu frustracja spowodowana brakiem realnych wizji postępu. Może znowu potrzebny nam jest nowy ogólnospołeczny ruch jakim była solidarność. Ceny w kraju mamy jak w Europie, a zarobki polskie. Zyjemy na kredyt i tylko trzeba czasu kiedy naród powie , że jest niewypłacalny. I z czego się tu cieszy GW, że PO rośnie jak we wczorajszym dzienniku im zmalało jak Kawalerowi gdy się rozebrał. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo ------kryzys zmiecie Tuskowych aferalow----------- 14.01.09, 08:53 na nic zaklecia Wybiorczej Odpowiedz Link Zgłoś
staryduster hrabia-idiota..Kryzys,to marzenie antypolaków... 14.01.09, 09:11 antypolskie kurestwo, marzy by w Polsce było jak najgorzej PIS---------Przekupni i Skorumpowani-------------- Odpowiedz Link Zgłoś
brzezozka Takie szmaty antypolskie jak ty i cały pisuar 14.01.09, 09:34 zawsze będą działać na zasadzie stalinizmu im gorzej dla kraju tym lepiej dla takiej bandy jak wy, nauki romualda nie poszły w las. Sierpem i młotem w pisowską chołotę. Odpowiedz Link Zgłoś
alakyr Tylko w sondażu Wyborczej 14.01.09, 08:53 Sznowna Gazeto, Wasze zaniepokojenie jest gestem fałszywym. W ramach kształtowania opinii publicznej od zawsze prowadzicie delikatną akcję dyskredytowania lewicy. I macie rację, ona potencjalnie może skasować PO. Dlatego tak popieracie Olejniczaka bo on gwarantuje Wam zachowanie kontroli nad SLD i paraliżuje niewygodne dla Was akcje. No cóż, Wyborcza coraz bardziej stawia na manipulacje a nie rzetelność. Oddalacie się od standardów europejskich, które dawno, dawno temu trzymaliście, a szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
mateusztt Wiwat Palikot ! 14.01.09, 08:58 Jeden z niewielu szczerych ludzi w polskiej polityce. Mowi może ostro ale za to prawdę Odpowiedz Link Zgłoś
kazik1942 SLD spada nad próg wyborczy 14.01.09, 09:01 Jedyną szansą powrotu do władzy PiS jest pogłębiający się kryzys, Na to liczy Bielan. Chyba się jednak przeliczy.Komuniści i "kaczyści" do władzy prędko/o ile w ogóle/ nie wrócą. Odpowiedz Link Zgłoś
ereta Re: SLD spada nad próg wyborczy *** Jaki sennik ? 14.01.09, 09:07 kazik1942 napisał: > Jedyną szansą powrotu do władzy PiS jest pogłębiający się kryzys, Na to liczy B > ielan. Chyba się jednak przeliczy.Komuniści i "kaczyści" do władzy prędko/o ile > w ogóle/ nie wrócą. Taki jesteś pewny? PRZYŚNIŁO CI SIĘ? Z jakiego sennika korzystasz? Odpowiedz Link Zgłoś
da.wi581 oszukańcze sondaże, zadzwońcie do mnie 14.01.09, 09:01 TO PełO nie ma jeszcze 110% poparcia a gazwyb tak się stara, i znowu cała para w gwizdek! SPALIĆ CZERSKĄ – czym prędzej, gazwyb to największy szkodnik w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
jan-ru Re: oszukańcze sondaże, zadzwońcie do mnie 14.01.09, 11:38 Takich jak Ty to tylko do rany przykładać,sam "miód". Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 miło przeczytać, że ktoś 14.01.09, 09:07 ma jaja wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,6158378,Lotwa__Gwaltowne_protesty_w_Rydze___zatrzymano_126.html szybko licząc u was musiało by się uzbierać jakieś 160 000 "pijaków". ciekawe, ciekawe Odpowiedz Link Zgłoś
staryduster miło przeczytać, że masz dorodne rogi, łosiu.... 14.01.09, 09:12 haneczka1950.blox.pl/resource/Ku_Klux_Klan_4_RP.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
don-vito-corleone Re: miło przeczytać, że masz dorodne rogi, łosiu. 14.01.09, 11:51 Jakaś wada platformersów, kompleks rogów? Projektujecie ciągle swoje problemy na innych, a to staje się już śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
haratny2 SLD spada nad próg wyborczy 14.01.09, 09:09 Skąd GW bierze te sondaże,jeszcze wczoraj sondaże podawały 10 procent poparcia dla SLD a dzisiaj 6.Komu wierzyc,bo tu jest roznica prawie polowa? Odpowiedz Link Zgłoś
2berber Re: SLD spada nad próg wyborczy 14.01.09, 09:16 haratny2 napisał: > Komu wierzyc,bo tu jest roznica prawie polowa? No tak do końca to nawet sobie wierzyć nie można :-( Co byś zrobił, zamknięty w pokoju z gołą ale obcą dziewczyną? - Noo chyba że Kaczyński jesteś :-) Lewica zawsze miała i będzie miała swoją i to dużą reprezentację. Taki przewał jak POPiS może się zdarzyć tylko raz. Odpowiedz Link Zgłoś