dominik66 A pan "redaktorze" Lis kim właściwie jesteś???.. 13.02.09, 11:14 ..żeby ludzi oceniać. Jesteś śmiesznym facecikiem , który tańczy jak mu zagrają, je z łapki każdej telewizji która raczy go przyjąć. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: A pan "redaktorze" Lis kim właściwie jesteś?? 13.02.09, 19:10 dominik66 napisał: > ..żeby ludzi oceniać. > Jesteś śmiesznym facecikiem , który tańczy jak mu zagrają, je z > łapki każdej telewizji która raczy go przyjąć. Bo to zawodowiec, a każdy prawdziwy zawodowiec nie pyta "co"? i "dla kogo"?, tylko "za ile"? Odpowiedz Link Zgłoś
yanuss Lis - kosmita 13.02.09, 11:16 Atak na Czume jest spowodowany jego praca u Moskala. Juz go chlopcy zakwalifikowali jako pracujacego w antysemickim radio. A Lis, to doprawdy geniusz, senatorski leb, tak przewidywac przyszlosc.. nikt by nie potrafil... Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Czuma jeszcze nic nie zrobił! 13.02.09, 11:29 Ataki na Czumę są trochę dziwne. Facet jest ministrem KILKA DNI! Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: Czuma jeszcze nic nie zrobił! 13.02.09, 12:18 and_nowak napisał: > Ataki na Czumę są trochę dziwne. Facet jest ministrem KILKA DNI! Bo może właśnie o to chodzi, żeby nic nie zrobił. Jak mawiają niektórzy "on jest spoza środowiska", więc nie wie komu można, albo i trzeba zrobić kuku, a kogo ruszać nie wolno. Odpowiedz Link Zgłoś
mailpaniusia Re: Czuma jeszcze nic nie zrobił! 13.02.09, 12:26 1. Wielomilionowy zastęp polskich dłużników / kredytobiorców!/ to nie są - póki co - kandydaci na stanowisko ministra sprawiedliwości, 2. W sprawie ministra Czumy idzie o sposób spłacania długów, a raczej ich niespłacania w określonych terminach ... 3. Czy aby na pewno nie ma w Polsce kandydata na to stanowisko, za którym nie szłaby opinia niesolidnego pożyczkobiorcy również w kontaktach prywatnych? 4. Dlaczego ma być ministrem sprawiedliwości człowiek, którego jedyną bezdyskusyjną predyspozycją miała być kryształowa uczciwość i modelowo etosowy życiorys , i jakoś ani jedno, ani drugie, bo i dwumilionowe zadośćuczynienie za represje, o jakie wobec Polski wystąpił niedawno w sądzie, nie bardzo mi sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Czuma jeszcze nic nie zrobił! 13.02.09, 12:31 mailpaniusia napisała: Tacy sa w Polsce.Problem.Nie naleza do PO. > 1. Wielomilionowy zastęp polskich dłużników / kredytobiorców!/ to nie są - póki > co - kandydaci na stanowisko ministra sprawiedliwości, > 2. W sprawie ministra Czumy idzie o sposób spłacania długów, a raczej ich nies > płacania w określonych terminach ... > 3. Czy aby na pewno nie ma w Polsce kandydata na to stanowisko, za którym nie s > złaby opinia niesolidnego pożyczkobiorcy również w kontaktach prywatnych? > 4. Dlaczego ma być ministrem sprawiedliwości człowiek, którego jedyną bezdyskus > yjną predyspozycją miała być kryształowa uczciwość i modelowo etosowy życiorys > , i jakoś ani jedno, ani drugie, bo i dwumilionowe zadośćuczynienie za represje > , o jakie wobec Polski wystąpił niedawno w sądzie, nie bardzo mi sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin22w Czuma-absolwent Niższego Semin. Duchownego 1955r!! 13.02.09, 11:34 Toż to specjalista pierwszej wody:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lawyer_pl Bredzisz. 13.02.09, 11:42 Nie trzeba być lekarzem chirurgiem, aby sprawnie zarzadzac szpitalem, prawda? Czuma chce posprzatac stajnie augiasza, zwana polskim wymiarem sprawiedliwosci, spowodowac, aby sady i prokuratury byly dla spoleczenstwa, a nie odwrotnie, ukrocic samowole i monopol korporacji, etc. Ministrami Sprawiedliwosci bylo juz conajmniej kilkanascie tzw. "autorytetow ptawniczych", ktore nic dobrego dla wymiaru sprawiedliwosci nie zrobily, a wrecz odwotnie, zaslynely z upolitycznienia prokuratury, umocnienia monopolu korporacji prawniczych, etc. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Bredzisz. 13.02.09, 11:57 Zeby czymkolwiek zarzadzac trzeba znac obowiazujace prawo.Otoz te prawo Czuma zna z PRL a to nijak ma sie do rzeczywistosci.UFO-ludkow w Polsce nie trzeba.Czuma zyje w Polsce tylko 2 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Bredzisz. 13.02.09, 12:04 Wiec?Moze Putin na Premiera?Nie zna prawa, ale polscy doradcy mu pomoga?Zalosne tlumaczenie Odpowiedz Link Zgłoś
mirunio1332 Lis: Dla mnie Czuma jest kosmitą 13.02.09, 11:35 Jedynym prawdziwym kosmitą jest Yeti -- Odpowiedz Link Zgłoś
gregrenata Lis: Dla mnie Czuma jest kosmitą 13.02.09, 11:37 Szanowny Panie Tomaszu - jak slysze; Kaczynscy, Ziobro, Maciarewicz, PIS, Czuma, Sejm, itp, itd, to zastanawiam sie - a gdzie jest taki zwykly, prosty czlowiek. Panie Tadeuszu przeciez nas zwyklych ludzi traktuje sie jak "rzeczy", raz mniej, a raz bardziej potrzebne. Powodzenia w wyborach prezydenckich, pozdrawiamy. Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Czuma jeszcze nic nie zrobił! 13.02.09, 11:37 Andrzej Czuma jest ministrem od KILKU DNI. Wszelka krytyka jego poczynań jest więc mocno wirtualna - no bo za co??? Owszem, miał długi w USA. Słyszałem w TV "mądre" wypowiedzi, że "mieć długi to nic strasznego, ALE..." LUDZIE!!! W naszym kraju jest kilka milionów dłużników! Każdy, kto bierze kredyt jest dłużnikiem. Czuma ich nie spłacał na czas. To już inna sprawa, ale nadal nijak nie świadczy o "moralności" ministra. Świadczy o kłopotach finansowych. Druga sprawa - wypowiedź ministra w sprawie Pakistanu. Jeśli nawet powiedział coś złego - TO CO Z TEGO??? Jak to się ma do pełnienia roli ministra? I wreszcie rada nadzorcza. Ktoś nie zgłosił rezygnacji Czumy w Sądzie. Albo raczej Sąd nie zdążył tego odnotować. Pamiętajmy w jakim ekspresowym tempie Czuma był powoływany! Wolałbym usłyszeć, że Czuma planuje (lub nie) reformę, że za Czasów Czumy sądy działają lepiej, lub gorzej - BO TO SĄ KONKRETY! Nie wiem, czy Andrzej Czuma będzie dobrym ministrem, wiem na pewno, że obecne ataki nie dotyczą oceny jego pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
zawszetata2009 Nie widzę w tym co robi p.Czuma złej woli 13.02.09, 11:38 Każdy może miec kłopoty finansowe.Tylko dlatego że w USA jest to wyszystko rejestrowane ludzie w Polsce się naśmiewają.A pewnie wielu z nich ma gorszą historię kredytową. Ruszyć nasz wymiar "sprawiedliwości" jest naprawdę ciężko.tylko osoba spoza układu to może. Sam jestem skrzywdzony fałszywą opinią pseudo biegłych z RODK"biegły pedagog jak to brzmi", a wiecie na czym polega kontrola z Misterstwa Sprawiedliwości , Na moje zarzuty że biegli w RODK w Warszawie ul.Andersa 15 dyskryminują ojców. Kontrola Ministerstwa polegała na tym że pojechał wizytator i zapyta się biegłego czy nie dyskryminuje ojców i czy rzetelnie sporządził opinię .Pani pedagog odpowiedziała że tak i kontrola zakończona stwierdzeniem.Bezzasadne zarzuty. Winszuję dobrego samopoczucia w departamencie.Brawo nadaje się to do Cyrku Montyphytona. Odpowiedz Link Zgłoś
wrodziks Polska polityka znowu się ośmiesza 13.02.09, 11:49 Za dwa miesiące odbędzie się konferencja w bufflo (usa) gdzie 300 studentów z całego świata udwać będzie parlament europejski. Każdy zespół sklładający się z 3,4 osób ma udawać premiera,ministra sprawiedliwści i od 1 do 2 europarlamentarzystę. Oczywiście grupa udająca polski rząd już nasz kraj przeklina ponieważ mniej więcej miesiąc temu przekazaliśmy informację na temat pana ćwiąkalskiego i nasza praca okazała się bezsensowna ponieważ dzień pózniej sanowisko objął pan Czuma.A od wczoraj nauka kolegów studentów znów staneła pod znakiem zapytania bo okazuje się, że jest możliwość powołania nowej osoby na stanowisko Czumy.Cyrk i popelina. Odpowiedz Link Zgłoś
cccpcccpcccp Dla mnie Lis nie jest publicystą 13.02.09, 12:02 Dla mnie Lis nie jest publicystą tylko człowiekiem na usługach ludzi pewnej opcji politycznej która boi się że ów Czuma pokaże kim oni są. Ci ludzie to elity poprzedniego systemu, którzy dzięki ukladowi okrągłego stołu dostali ciepłe posady, pierszeństwo przy prywatyzacji majątku narodowego, preferencyjne kredyty, pierwokup mieszkań,itd. Czyim kosztem ? - społeczeństwa. I pan czuma zagraża temu establishmentowi. To niesłychane żeby dziennikarz tak wyraźnie opowiadał się po którejś ze stron knfliktu politycznego. Jasne jest że musi dostawać dyrektywy co i o kim ma jak mówić. Nie jest zatem wiarygodny jako dziennikarz. Odpowiedz Link Zgłoś
metall No bo i nie jest. 13.02.09, 12:14 Słusznie prawisz. Mnie o tym przekonała jego własna książka. Po jej przeczytaniu przestałem oglądać jego programy. W książce przedstawił kilka dobrych i sensownych myśli, ale w programach telewizyjnych nie tylko o nich zapomina całkowicie, ale wręcz promuje postawy całkowicie przeciwne. Zwykła gnida. Odpowiedz Link Zgłoś
uzman Ja: Dla mnie Lis jest bufonowatym kłamcą 13.02.09, 12:21 A w ogóle co kogo obchodzi co myśli jakiś błazen z telwizji, którego jedynym osiągnięceim jest wstawienie głupiutkiej żony do czołowego wydania wiadomości telewizyjnych? Odpowiedz Link Zgłoś
j23plpol Żona 13.02.09, 12:36 Bo to tak zwykle z kobietami jest: jak niezla dupa i blondynka to raczej nie grzeszy madroscia... uzman napisał: > A w ogóle co kogo obchodzi co myśli jakiś błazen z telwizji, którego > jedynym osiągnięceim jest wstawienie głupiutkiej żony do czołowego > wydania wiadomości telewizyjnych? Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 Lis zaczął widzieć zielone ludziki po ostatnim 13.02.09, 12:26 swym programie "Co z Polską" w którym Kaczor go tak wypunktował, że mu aż gula chodziła, he, he. Odtąd widzi Marsjan i innych kosmitów www.dziennik.pl/opinie/article315945/Kaczynski_rozlozyl_Lisa_na_lopatki.html Odpowiedz Link Zgłoś
ciapek-1 Lis: Dla mnie Czuma jest kosmitą 13.02.09, 12:35 Chcąc pisać brednie o drugim człowieku trzeba samemu być w porządku, a zresztą to jest głupie nalatywanie , chciałbym zobaczyć chociaż jednego kryształowo uczciwego człowieka w rządzie, każdy ma coś za uszami ale u siebie tego niewidzi natomiast u drugiego widzi podwójnie. Odpowiedz Link Zgłoś
rtd5rtd Skad ta medialna nagonka na Czume? 13.02.09, 12:39 Przeciez wiadomo ze ten lis to zwykla papuga co powtarza to co kazano jej mowic? Ale o co chodzi ? Czego sie boja ? Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Słabość elit politycznych wszystkich opcji jest w 13.02.09, 12:41 Polsce smutnym faktem:( Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars oj komus chyba bardzo zalezy zeby Czuma polecial.. 13.02.09, 12:43 .... Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 To czy Czuma poleci czy też nie poleci nie ma 13.02.09, 13:18 najmniejszego znaczenia. Deficyt polityków wysokiej klasy ido tego nie umaczanych w żadne przekręty jest w Polsce przeolbrzymi i czy na jakimś stanowisku będzie ten czy inny nieudacznik, zasadniczo problemu nie zmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 Czuma chce dobrze. Dajcie mu szansę. 13.02.09, 12:46 Pan minister jest tylko człowiekiem i ma prawo do błędów jak każdy inny. To, że zasiadał w radzie nadzorczej mikro-firmy to tylko pomyłka. Można nawet pogratulować Panu Czumie, że mikro-firma miała radę nadzorczą jak spółka akcyjna i on w takim ekperymencie ekonomicznym brał udział. A jeśli ktoś myśli, że ta mikro-firma ta jakiś kant, bo dziwne, że miała radę nadzorczą, to niech pomyśli ile kantów była za PRL i nikt jakoś nie lamentował. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Czuma chce dobrze. Dajcie mu szansę. 13.02.09, 12:53 Do Placebo. Dac szanse?Jaka i komu?Czuma jest tylko 2 lata w Polsce.Nie zna jej, nie zna takze prawa.Wszystko od PRL sie zmienilo.Ktos mowi doradca pomoze.To po co nam Minister-wystarczy doradca?Wszystko jest bardzo smieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Spór ścierwojada z esbekiem:))) Dotychczasowi 13.02.09, 13:21 sojusznicy wzięli się za łby???? Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 Kulturalni ludzie zawsze znajdą konsensusu 13.02.09, 16:52 guru133 napisał: > sojusznicy wzięli się za łby???? W odróżnieniu od zawszawiałej padliny libertyńskiej, ludzie prawi nawet jak wyjdzie im drobne nieporozumienie, to zaraz potrafią na drodze kulturalnego dialogu znaleść konsensus. Czytaj niżej i podziwiaj. Wiem, że dialog nie jest wam znany tam w lewackim rynsztoku złajdaczenia moralnego. Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 Re: Czuma chce dobrze. Dajcie mu szansę. 13.02.09, 13:21 presentation1 napisał: > Do Placebo. > Dac szanse?Jaka i komu? To taka ironia. Może poprosimy o uruchomienie "Czuma Radio Show"? Kto pożyczy min. Czumie kasę na interes??? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Czuma chce dobrze. Dajcie mu szansę. 13.02.09, 13:25 Jestem przeciwny Czumie jako Ministrowi Sprawiedliwosci.Wiele powodow.Zastanow sie ze atak na Czume nie dokonala Gazeta opozycyjna ale swoja.O co wiec chodzi?Bedziemy sledzic losy Czumy.Moze zagrazal innym autorytetom jak Michnik,Kuron czy inni.Sprawdzimy to Odpowiedz Link Zgłoś
brzezie76 Lis: Dla mnie Czuma jest kosmitą i oszustem 13.02.09, 12:50 zapomniał dodać ten dziennikarzyna POpaprańców. Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Lis: Dla mnie Czuma jest kosmitą,a dla mnie to... 13.02.09, 12:53 ...Lisek Chitrusek jest kosmita.Wpisuje sie ten facet w kampanie pomówien pod adresem Czumy,dziwna jest ta akcja bo wyciaga sie prywatne jakies dlugi,jakie ma wiekszosc ludzi i co nie jest karalne.Nigdy czegos takiego nie bylo,to jest wlasnie kosmos.Jakos nie slyszalem od Liska Chitruska opinii,ze w polskim rzadziku sa kosmici jak wyciagano z aresztu Mazura i umozliwiano mu ucieczke.A to przeciez faktem jest,ze nikt nie atakowal ministra,wiceministrów po prostu byla bloga cisza,a byloby co mówic i pisac.Lepiej niech Lisek Chitrusek prowadzi ten swój program w TV,a tam tez mozna miec wiele zastrzezen,bo w stosunku do niektórych swoich rozmówców zachowuje sie jakby rozmawial na kolanach,a komentowanie polityki biezacej niech zostawi bardziej obiektywnym publicystom. Odpowiedz Link Zgłoś
arkady.ronin lis ma rację 13.02.09, 12:59 Czuma po pierwsze - znając swoją przeszłość nie powinien przyjąć nominacji, bez ujawnienia wszystkiego o sobie premierowi. Po drugie - jak już wyszło co wyszło to nie powinien reagować w sposób jaki zareagował. Po trzecie - wiedząc że nie jest już w stanie prawidłowo prowadzić ministerstwa w nastrojach skandalu powinien złożyć nieoficjalnie podanie do dymisji i czekać grzecznie na stanowisku ministra do momentu znalezienia swojego następcy. Mi osobiście nie przeszkadza, że Czuma jest czy był dłużnikiem. Człowiek na jednym z najwyższych stanowisk państwowym powinien jednak dysponować olbrzymim dorobkiem własnym, niekoniecznie tylko finansowym. Brak dorobku finansowego nie dyskwalifikuje, jak widać, nikogo. Brak ogłady, agresja słowna i pomówienia powinny dyskwalifikować absolutnie. Bycie reprezentantem narodu to nie powinna być praca, ale misja. Bóg, honor, ojczyzna. Odpowiedz Link Zgłoś
palkota Lis: Dla mnie Czuma jest kosmitą 13.02.09, 13:08 Jo nie wim cy te co cypiajo sie Czumy to nie so jakie psekupione pzes SB, bo jak un był opozycja za komuny i z inszymy walcył z tymy komuchamy, a raz kcioł z Komorowskim położyć wieniec na świnto Nie- podligłości pod pomnikiem, no to go arystowały i sundził jech tyn KLryze, co beł wiceministrym sprawiedliwośći jak rzundził Kaczyński i beło dobze i jak rózne zecy, nie płaco jalimyntów członki PiS-u to tyz dobze, jak chlajo wóde i za granico sie rozbijajo, nisco jakie meleksy tyz dobze, a tu cłowiek ucciwy, nie mo juz zadnyc długów to robio na niego nagonke. No i mota jak je w tyj Polsce. I nigdy nie bedzie dobze jak tak bedzi, a ubeki ino sie śmiejo ze mindzy sobo walco te co kiejś walcyły z nimy. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.ludwik02 Panie Lis, mam prawo sądzić, iż dziennikarz ... 13.02.09, 13:13 Panie Lis, mam prawo sądzić, iż dziennikarz z prawdziwego zdarzenia jest m. innymi od tego, aby potrafł kojarzyć sekwencje faktów? Np. takich: legenda opozycji, człowiek uważany za wzorzec wszelkich cnót, zostaje powołany na stanowisko Ministra Sprawiedliwości. Zbiegiem okoliczności, w tym akurat momencie następuje tragiczne zakończenie porwania (nie dla okupu!) Polaka przez terrorystów talibskich. Minister ogłasza (zdaniem moim przedwcześnie!), iż Polska jest w posiadaniu nazwisk porywaczy-morderców, ich pomocników i nawet członków rodzin, mających powiązania z czynnikami rządowymi Pakistanu i że będzie winowajców ścigać. Dzień lub dwa później, poczytna gazeta publikuje informację o niespłaconych długach Ministra w USA i że sąd amerykański w tej sprawie wydał niekorzystne dla niego orzeczenie. Bez wnikliwego śledztwa dziennikarskiego, bez wysłuchania altera pars! Ta koincydencja Pana nie zaskakuje? Dziwne to bardzo - p. Lis, a już zwłaszcza ta Pańska uwaga, iż Minister odważył się skrytykować podległych sobie prokuratorów! Zła opinia o polskiej Prokuraturze bynajmniej nie jest wynalazkiem Ministra Czumy! Odpowiedz Link Zgłoś
krokus5 Lis: Dla mnie Czuma jest kosmitą 13.02.09, 13:14 A dla mnie Lis to człowiek o chytrym nazwisku. Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 coś nie ładuje się ta stronka 13.02.09, 13:18 209.85.129.132/search?q=cache:VVkPvld6k-QJ:www.czuma.pl/public/agentura/+czuma+archiwa+IPN&hl=pl&ct=clnk&cd=1&gl=pl Odpowiedz Link Zgłoś
leeloo2002 A ja jestem zdumiona 13.02.09, 13:18 Jestem zdumiona jak wielka machina została uruchomiona aby pozbyć się Czumy. Nie chcę tu oceniać jego kompeencji, ale jeśli ktoś sięga do jego przeszłości kredytowej w stanach sprzed 20 lat w USA to mi to pachnie specsłuzbami. Pan czyma ewidentnnie nie pasuje "układowi" i "Środowisku" bo do jego powołania trwa na niego konsekwentna nagonka jakby ktoś codziennie podrzucał mediom tematy Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: A ja jestem zdumiona 13.02.09, 13:21 Dziwne.Specsluzby w Polityce?.Noze i masz racje.Dawne sluzby -chca zniszczyc bylego opozycjoniste za posrednictwam agentury w POLITYKA. Odpowiedz Link Zgłoś
leeloo2002 Re: A ja jestem zdumiona 13.02.09, 13:40 ja myśle ze jego przeszłoś opozycjyjna nie ma tu kolosalnego znaczenia, nie w wymiarze zemsty. To raczej to że nie jest zblatowany z srodowiskiem i Nie mogą do niego zadzwonić z prośbą "Andrzejku, załatw mi to i to". Jeśli Tusk go teraz odwoła to nie będę głosować więcej na PO Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: A ja jestem zdumiona 13.02.09, 13:52 Nie chodzi o decyzje Tuska.Chodzi o to ze zostal Ministrem Sprawiedliwosci.Wbrew prawu ktore mowi... Czuma nie bylby Ministrem apolitycznym, przesadza o tym rola w komisji.Jest w tym wszystkim male ...Cos malego lub cos duzego.Otoz Czuma jest w Polsce 2 lata.Pomimo faktow wystepowal za Niesilowskim.Tak Niesiolowski sprzedal.Czuma postawil za dzialaczem PO swoj honor.Dzisiaj robi to samo sprzedawczyk MO-Stefek Niesiolowski.Czy to juz druzyna ORMO? Odpowiedz Link Zgłoś