jagrudz Fikcyjne honoraria w "Trójce"? 26.03.09, 11:51 To calkiem po polsku,wyszlijcie dedektywa Ziobro to więcej wykryje. Odpowiedz Link Zgłoś
representation1 GW kłamała w sprawie Wildsteina 26.03.09, 12:41 Teraz w łże w sprawie Skowrońskiego. Nihil novi. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: GW kłamała w sprawie Wildsteina 26.03.09, 13:02 To o kłamstwie ws. Wildsteina to skąd? Odpowiedz Link Zgłoś
representation1 Re: GW kłamała w sprawie Wildsteina 26.03.09, 13:15 > To o kłamstwie ws. Wildsteina to skąd? Już pisałem, z Gazety Wyborczej wyszło. W roli pieniacza: blog.rp.pl/wildstein Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: GW kłamała w sprawie Wildsteina 26.03.09, 13:56 Czyli Wildstein swoje. Rozumiem że to zamyka sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
representation1 Re: GW kłamała w sprawie Wildsteina 26.03.09, 14:05 > Czyli Wildstein swoje. Rozumiem że to zamyka sprawę. Możesz se rozumieć co chcesz, ale sprawa pomówienia Wildsteina przez kolegów Maleszki z GW zamknie się dopiero po wyroku sądu. Zanosi się na to, że i ze Skowrońskim niedługo pismaki z GW spotkają się przed obliczem wymiaru sprawiedliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: GW kłamała w sprawie Wildsteina 26.03.09, 14:15 Kolegą Maleszki to jest Wildstein. I widzę że ty też robisz postępy, bo sprawę Wildsteina rzeczywiście rozstrzygną najpewniej sądy i dopiero wtedy będziesz mógł ewentualnie stwierdzić, że GW kłamała, a jeśli orzeczenie będzie inne to będzie oznaczało, że sądy są komusze. No i nie wiedziałem, że teraz sygnatariusze listów broniących wolności słowa (czy też wolności obrażania) będą walczyć z tą wolnością poprzez sądy. Odpowiedz Link Zgłoś
representation1 Re: GW kłamała w sprawie Wildsteina 26.03.09, 15:29 > Kolegą Maleszki to jest Wildstein. Mylisz się Maleszka od dawna nie jest kumplem Wildsteina, którym BYŁ kiedyś. Jeśli jest kolegą, a nie sądzę, żeby coś się tu zmieniło, to tylko dla ludzi z GW. > I widzę że ty też robisz postępy, bo sprawę Wildsteina > rzeczywiście rozstrzygną najpewniej sądy i dopiero wtedy będziesz > mógł ewentualnie stwierdzić, że GW kłamała, a jeśli orzeczenie > będzie inne to będzie oznaczało, że sądy są komusze. Ty za to nie robisz żadnych postępów, tylko jak zwykle wiesz z góry dokładnie jak będzie. Ja na wyrok sądu poczekam. Póki co, mam pełne prawo wierzyć Wildsteinowi (i powtarzać jego opinię, że GW kłamie), a nie sojusznikom TW Ketmana z Gazety Wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: GW kłamała w sprawie Wildsteina 27.03.09, 08:14 Maleszka nie musi tez od dawna byc kolegą ludzi z GW. Wiem wszystko z góry? Nie wiem jaki będzie wyrok sądu, za to mogę się spodziewać reakcji środowiskogwfobnego: jak wygra Wildstein to będzie oznaczać że wygrała prawda, jak wygra GW to będzie oznaczać że sądy są niezlustrowane. Odpowiedz Link Zgłoś
representation1 Re: GW kłamała w sprawie Wildsteina 27.03.09, 10:55 > Maleszka nie musi tez od dawna byc kolegą ludzi z GW. Pewnie byłby ich kolegą (i ekspertem od lustracji) do dzisiaj, gdyby nie pojawił się film "Trzech kumpli", który między innymi i te zażyłe związki zdemaskował. > Za to mogę się spodziewać reakcji środowiskogwfobnego. Ja też mogę się spodziewać charakterystycznych reakcji środowiska fanów GW. > Jak wygra GW to będzie oznaczać, że sądy są niezlustrowane. Przecież to wiadomo już dzisiaj. Wcale nie trzeba czekać z oceną naszego sądownictwa aż do wyroku w sprawie Wildstein kontra GW. Nasze sądownictwo zdążyło się wielokrotnie skompromitować. Najlepszy przykład to wyroki sądów lustracyjnych w sprawie Wałęsy. A kogo władza ludowa robiła sędziami i prokuratorami? Prostaków z aparatu bezpieczeństwa, którzy potem mordowali polskich patriotów w majestacie tzw. prawa. Do końca PRL sądy były na usługach reżimu. Potrzeba wymiany pokoleń, żeby polskie sądownictwo stało się normalne, zwłaszcza, że prawnicza korporacja z całych sił broni swoich przywilejów i blokuje młodym ludziom dostęp do zawodu. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: GW kłamała w sprawie Wildsteina 27.03.09, 12:23 A kolegą Wildteina też pewnie byłby do dziś gdyby nie pewne okoliczności. Co to ma być za argument? Ja też się spodziewam reakcji fanów GW: będą się śmiali z tych wszystkich, którzy po korzystnym wyroku sądu dla Wildsteina będą piać zachwyty nad sądem chociaż zawsze pisali głupoty o komuszych sądach. A ostatnia część posta to takie wajdzikowe pitolenie. Odpowiedz Link Zgłoś
representation1 Re: GW kłamała w sprawie Wildsteina 27.03.09, 13:44 > A kolegą Wildteina też pewnie byłby do dziś gdyby nie pewne > okoliczności. Co to ma być za argument? Pewne okoliczności zdecydowały o końcu przyjaźni Maleszki i Wildsteina już wiele lat temu, ale przyjaźń Maleszki i Michnika trwa(ła) mimo to nadal. Dopiero głośny film "Trzech kumpli" w ubiegłym roku wymusił ostateczny rozwód GW z Maleszką. > Ja też się spodziewam reakcji fanów GW: będą się śmiali z tych > wszystkich, którzy po korzystnym wyroku sądu dla Wildsteina będą > piać zachwyty nad sądem chociaż zawsze pisali głupoty o komuszych > sądach. Kto będzie piał zachwyty? Na pewno nie ja. Wątpię, by było dużo takich osób. Wszelako, jeśli wynik będzie pozytywny dla BW, to nie ma powodu do ukrywania swojej satysfakcji. > A ostatnia część posta to takie wajdzikowe pitolenie. Co ma do tego jakiś Wajdzik? Chyba mylisz mnie z pro-pisowskim komentatorem presentation1. Ja jestem jego oponentem, na co wskazuje przedrostek re-. Ponadto, jeśli podważasz fakty z naszej najnowszej historii i określasz to pitoleniem, to sam wydajesz sobie świadectwo. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: GW kłamała w sprawie Wildsteina 27.03.09, 14:04 Czyli pisanie o kolegach Maleszki z GW jest nieuprawnione tak jak pisanie o Wildsteinie kumpel Maleszki, tak? Satysfakcję można mieć, tylko różnica polega na tym, że "faniGW" nie starają się zdyskredytować sądów, gdy wyrok jest dla nich niesatysfakcjonujący. "AntyfaniGW"-wręcz odwrotnie. Co do wajdzikowego pitolenia to się nie wycofuję bo treść końcówki tamtego posta była jakby żywcem wyjęta z wajdzikowej klawiatury. To nie są żadne fakty tylko odczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
representation1 Re: GW kłamała w sprawie Wildsteina 27.03.09, 20:37 > Czyli pisanie o kolegach Maleszki z GW jest nieuprawnione tak jak > pisanie o Wildsteinie kumpel Maleszki, tak? Nie ma takiej pewności odnośnie dziennikarzy GW. Do niedawna zapewniali, że Maleszka nie ma wpływu na publicystykę GW, ale okazało się, że jest inaczej. Dlatego nie wycofuję się z wcześniejszych twierdzeń. Dopóki Gazeta Wyborcza nie pożegna się z Adamem Michnikiem i nie skoryguje radykalnie swojej linii nie można jej ufać. > Satysfakcję można mieć, tylko różnica polega na tym, że "faniGW" nie > starają się zdyskredytować sądów, gdy wyrok jest dla nich > niesatysfakcjonujący. "AntyfaniGW"-wręcz odwrotnie. Unikałbym tak jednoznacznych stwierdzeń. Obie te grupy są zróżnicowane. Faktem jest, że ostatnio AntyfaniGW wielokrotnie zawiedli się na sądowych wyrokach i ich wiara w niezawisłość sądów została mocno nadszarpnięta. Gdyby nasze sądy działały prawidłowo, to nie byłoby aż tylu skarg do trybunału w Strasburgu. Ponadto, sama Gazeta Wyborcza niejednokrotnie zamieszczała w przeszłości krytyczne artykuły na temat sądownictwa, a konkretnie powiązań wymiaru sprawiedliwość z przestępcami, i pewne osoby mogłyby ją także oskarżyć o dyskredytowanie sądów. > Co do wajdzikowego pitolenia to się nie wycofuję bo treść końcówki > tamtego posta była jakby żywcem wyjęta z wajdzikowej klawiatury. To > nie są żadne fakty tylko odczucia. To ty uprawisz wajdzikowe pitolenie posługując się jakimś tam Wajdzikiem, który nie ma nic wspólnego ani z komentatorem presentation1, ani tym bardziej z moją osobą. Podtrzymuję tamte argumenty, zwłaszcza ten o prawniczej korporacji z całych sił broniącej swoich przywilejów i blokującej młodym ludziom dostęp do zawodu. To są fakty, a nie odczucia. Minister Ćwiąkalski storpedował wszystkie zaplanowane zmiany przepisów w tym względzie. Mimo, że wyleciał na zbity pysk, to na poprawę stanu rzeczy w prawniczym światku na razie nie ma co liczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: GW kłamała w sprawie Wildsteina 30.03.09, 09:22 Twoje posty podziwam bo są kwintesencją tej właśnie zabawnej niezależności i obiektywizmu wywołujących szeroki uśmiech na mej twarzy. A teraz po kolei. Jakie Michnik zajmuje stanowisko w GazWybie? Dlaczego dyktujesz jakiemuś medium jaką linię ma reprezentować? Co do wyroków sądowych to kapitalne jest żalenie się na wszystko dokoła. AntyfaniGW mają prawo być zawiedzeni. Przecież twoje argumenty (a raczej ich brak) są tak kretyńskie że aż żal. To podejście do wyroków sądów to chyba jakaś różnica cywilizacyjna. To ze Wyborcza często pisała krytycznie o wymiarze sprawiedliwości nie znaczy, że miała rację, zwłaszcza że jej dziennikarze często w najprostszych s[prawach mają blade pojęcie o temacie o którym piszą. Dalej wajdzikujesz jak najęty. Nabierasz się na propagandowe hasła o otwieraniu zawodów prawniczych. Dajesz się wodzić za nos mediom. Tak jak doniesienia sprzed bodajże dwóch tygodni, gdzie stało napisane że Czuma otworzy zawody prawnicze. Nie było ani razu wspomniane, że to "otwarcie" to wprowadzenie projektu nad którym pracował zespół pod kierunkiem Ćwiąkalskiego właśnie. Ale dla wypraych przez propagandę mózgów Ćwiąkalski zawsze będzie uosobieniem zła i będą mu zarzucać chronienie interesów "korporacji", z którymi przy okazji wyżej wspomnianego protestu wszedł w spór. Przy okazji najzabawniejsze było, gdy media obwieściły, że po zmianach Czumy wystarczy zdać jeden egzamin, by dostać się na aplikację, tak jakby teraz trzeba było zdać tych egzaminów 10. Odpowiedz Link Zgłoś
representation1 Re: GW kłamała w sprawie Wildsteina 01.04.09, 00:31 > Twoje posty podziwam bo są kwintesencją tej właśnie zabawnej > niezależności i obiektywizmu wywołujących szeroki uśmiech na mej > twarzy. A teraz po kolei. A ja z kolei podziwiam twój upór w trzymaniu się naiwnego w swojej prostocie obrazu rzeczywistości, a zwłaszcza jednoznacznego wizerunku obozu wroga. Twoja schematyczna argumentacja i klapki na oczach kojarzą mi się z propagandą Rydzyka. I jeszcze ten upór w powtarzaniu do znudzenia cytatów z Ziemkiewicza. Czyżby twoje posty były wzorem obiektywizmu? Wolne żarty. > Jakie Michnik zajmuje stanowisko w GazWybie? Dlaczego dyktujesz > jakiemuś medium jaką linię ma reprezentować? Ależ nie! GW ma prawo do wyboru linii, a ja prawo do jej odrzucenia. Od kilku lat nie kupuję już GW. Punktem zwrotnym były występy Michnika przed komisją ds. afery Rywina. Potem strategia GW systematycznie utwierdzała mnie w słuszności mojego osądu. > Co do wyroków sądowych to kapitalne jest żalenie się na wszystko > dokoła. AntyfaniGW mają prawo być zawiedzeni. Przecież twoje > argumenty (a raczej ich brak) są tak kretyńskie że aż żal. To > podejście do wyroków sądów to chyba jakaś różnica cywilizacyjna. I to mają być argumenty? Kretyństwem jest właśnie pustosłowie z twojej strony. > To ze Wyborcza często pisała krytycznie o wymiarze sprawiedliwości > nie znaczy, że miała rację, zwłaszcza że jej dziennikarze często w > najprostszych s[prawach mają blade pojęcie o temacie o którym piszą. Miała wtedy rację. Artykuły dotyczyły konkretnych faktów. > Dalej wajdzikujesz jak najęty. Nabierasz się na propagandowe hasła o > otwieraniu zawodów prawniczych. Dajesz się wodzić za nos mediom. Tak > jak doniesienia sprzed bodajże dwóch tygodni, gdzie stało napisane > że Czuma otworzy zawody prawnicze. Nie było ani razu wspomniane, że > to "otwarcie" to wprowadzenie projektu nad którym pracował zespół > pod kierunkiem Ćwiąkalskiego właśnie. Ale dla wypraych przez > propagandę mózgów Ćwiąkalski zawsze będzie uosobieniem zła i będą mu > zarzucać chronienie interesów "korporacji", z którymi przy okazji > wyżej wspomnianego protestu wszedł w spór. Przy okazji > najzabawniejsze było, gdy media obwieściły, że po zmianach Czumy > wystarczy zdać jeden egzamin, by dostać się na aplikację, tak jakby > teraz trzeba było zdać tych egzaminów 10. Bzdura. Ostatnich odniesień mediów na ten temat nie czytałem. Faktem jest, że Ćwiąkalski odrzucił zmiany szykowane przez poprzednią ekipę. Co do nowych regulacji, to poczekam na opinię środowiska młodych prawników. Odpowiedz Link Zgłoś
drakmaj Fikcyjne honoraria w "Trójce"? 26.03.09, 14:38 Z poprzednich prymitywnych oskarżeń pod adresem Skowrońskiego opublikowanych w tej "niby gazecie" nie ostał się nawet tytuł. Te oskarżenia pewnie czeka taki sam los. Odpowiedz Link Zgłoś
respiral Re: Fikcyjne honoraria w "Trójce"? 26.03.09, 14:57 drakmaj napisał: > Z poprzednich prymitywnych oskarżeń pod adresem Skowrońskiego opublikowanych w > tej "niby gazecie" nie ostał się nawet tytuł. > Te oskarżenia pewnie czeka taki sam los. Myli się pan. To są nowe, uzupełniające w stosunku do poprzednich - oskarżenia. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Fikcyjne honoraria w "Trójce"? 26.03.09, 14:53 No proszę jaki idealny przykład działania prawa i sprawiedliwości dyrektora przywiezionego w teczce wprost z siedziy PIS... I na dodatek ten obrzydliwy front obrony przestępców jaki związał się w redakcji RP, skandaliczne...! Odpowiedz Link Zgłoś
respiral Re: Fikcyjne honoraria w "Trójce"? 26.03.09, 15:01 ...ale zdaniem dyskutantów to wina GW! Bo o tym napisała. Tymczasem pan Skowroński ps.klęcznik odpowiadał za całą antenę nie tylko od strony programowej, ale też finansowej. Tak jak to samo dzieje się w wypadku Farfała - odpowiada za wszystko, co się teraz w TV dziej. Swoją drogą PiS stworzyło mu optymalne warunki i też odpowiada za współudział. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Fikcyjne honoraria w "Trójce"? 26.03.09, 15:10 O współudział PiS jest udowodniony ponad wszelką wątpliwość. Można założyć, że nawet dałoby się dowieść podżeganie do przestępstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
respiral Re: Fikcyjne honoraria w "Trójce"? 26.03.09, 15:15 Prawda. Cóż...z PiSem to jest trochę tak jak z różyczką. Przebyta w dzieciństwie, szybko mija i bez śladu i zapominamy, że w ogóle była jakaś taka choroba. Gorzej w trochę starszym wieku. Zanim się wyleczymy, mija znacznie więcej czasu. Trafiają się też komplikacje. Więc widocznie musimy przejść przez chorobę pt."PiS" ze wsztstkimi tego konsekwencjami. Odpowiedz Link Zgłoś
sqjcik !!!!! ortografia !!!!!!!!!! 26.03.09, 15:40 radiu ... brak słów patałachy z gazety nie wiedza ze radio się nie odmienia i cała polska z tych domorosłych pismaków się śmieje Odpowiedz Link Zgłoś
respiral Jesteś w błędzie 26.03.09, 15:44 ...bo się odmienia. "W radiu", "studiu" etc. Ta norma językowa obowiązuje od, co najmniej, 15 lat. Zanim zaczniesz wymyślać innym od patałachów i domorosłych pismaków - sam przestudiuj "Słownik poprawnej polszczyzny". Odpowiedz Link Zgłoś
terminatorbzdur bo to sa wyksztalciuchy!!! 26.03.09, 15:53 bo to sa wlasnie wyksztalciuchy!!! wyksztalciuchy to nie osoby po studiach wyzszych, jak opacznie zrozumiala glupsza, czyli wieksza czesc Polski, a Wybiorcza, PO i TVN skwapliwie to wykorzystali w kampanii przeciw samodzielnemu mysleniu; wyksztalciuch to osoba z papierkiem ukonczenia studiow wyzszych, ale bez wiedzy, kultury, obycia itp. cech oczekiwanych od osoby z wyzszym wyksztalceniem; w PRLu nazywalo sie ich cwiercinteligentami; gdzie najlatwiej i najszybciej znalezc wyksztalciucha - oczywiscie czytajac Wybiorcza; polecam tez "pasek" informacyjny w TVN - ilosc i waga bledow przyprawia o mdlosci; Odpowiedz Link Zgłoś
terminatorbzdur Wybiorcza czyli mistrzowie manipulacji w akcji 26.03.09, 15:42 Dzisiaj rano, na glownej stronie portalu Wybiorczej, tytul (ze Skowronski id.) mial znak zapytania czyli sugestia; teraz jest bez znaku zapytania - czyli: gawiedz info przetrawila, wiec wydano wyrok Odpowiedz Link Zgłoś
respiral Re: Wybiorcza czyli mistrzowie manipulacji w akcj 26.03.09, 15:47 terminatorbzdur napisał: > Dzisiaj rano, na glownej stronie portalu Wybiorczej, tytul (ze > Skowronski id.) mial znak zapytania czyli sugestia; > teraz jest bez znaku zapytania - czyli: gawiedz info przetrawila, > wiec wydano wyrok I ty też jesteś w błędzie. Przeczytaj jeszcze raz, powoli, dokładnie...i potem dopiero wszczynaj piskówki. Odpowiedz Link Zgłoś
pumpernik Kiedy Skowron... 26.03.09, 16:02 5 lat wojny, 5 lat okupacji, 60 lat komunizmu. To kiedy Skowron miał się nauczyć uczciwości ? Jesteście niesprawiedliwi. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Kublik i Czuchnowski - te nazwiska to znak 26.03.09, 16:26 że dalej czytać nie warto. Kłamią, piszą półprawdy i nie prostują. Fragment z dzisiejszego wpisu na blogu Wildsteina: "Kiedy jednak “Wyborcza” piórem swoich specjalistów od brudnej roboty: Agnieszki Kublik i Wojciecha Czuchnowskiego, ogłosiła, że w obliczu utraty stanowiska prezesa TVP zmieniłem na lepsze kontrakty powołanym przez siebie dyrektorom, wysłałem sprostowanie. Po prostu kontraktów nie zmieniłem. Kiedy Kublik na łamach “Wyborczej” powtórzyła swoje kłamstwo, wytoczyłem proces jej i jej naczelnemu". Źródło: blog.rp.pl/wildstein/2009/03/25/w-roli-pieniacza/ Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Kublik i Czuchnowski - te nazwiska to znak 26.03.09, 16:42 A czy to nie jest ten publicysta, który pisał o tym, że Michnik pragnie procesami sądowymi zamknać usta debacie publicznej..? Jeżeli tak, to pewnie w stosunku do siebie ma zupełnie inną miarę niż w sosunku do innych. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Kublik i Czuchnowski - te nazwiska to znak 26.03.09, 16:48 Nie musisz odpowiadać już znalazłem..., jak kipiał świętym oburzeniem blog.rp.pl/wildstein/2009/01/16/proces-za-nazywanie-rzeczy/ Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: O i tutaj... 26.03.09, 16:51 blog.rp.pl/wildstein/2008/02/01/cenzura-w-majestacie-prawa/ Tez pałał nienawiścią do tych, którzy nie chcą dać się bezkarnie opluwać.. A teraz proszę... sam poleciał z pozwem do sądu. Niekonsekwencja, czy zakłamanie? Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Nie przeczytałeś albo udajesz... 26.03.09, 16:58 Nie przeczytałeś tekstu Wildsteina, do którego link podałam, w którym wszystko jest wyjaśnione (także Tobie)...: "Oskarżony zostałem mianowicie o hipokryzję, która polegać ma na tym, że piętnując Michnika za to, że ciągnie przed sądy ludzi, których publicystyka mu nie odpowiada, sam wytoczyłem mu sprawę. Wyjaśniam więc. Kłamliwe informacje, które są pomówieniami, mogą, a nawet powinny trafiać przed sądy. Nawet najbardziej jaskrawe nadużycia interpretacyjne – nie. Napisałem kiedyś w polemice z redaktorem naczelnym pewnego dziennika (nie “Wyborczej”), że budowa autostrad nie wymaga legalizacji homoseksualnych małżeństw. – Wildstein nie chce autostrad, gdyż kojarzą się mu z homoseksualnymi małżeństwami – streścił on na swoich łamach moje poglądy w kolejnym tekście. Trudno sobie wyobrazić bardziej jaskrawą (nawet ów autor musiał zrozumieć mój w miarę prosty przekaz) manipulację interpretacyjną. Nie przyszło mi jednak do głowy odwoływać się do sądu w tej sprawie. Kiedy jednak “Wyborcza” piórem swoich specjalistów od brudnej roboty: Agnieszki Kublik i Wojciecha Czuchnowskiego, ogłosiła, że w obliczu utraty stanowiska prezesa TVP zmieniłem na lepsze kontrakty powołanym przez siebie dyrektorom, wysłałem sprostowanie. Po prostu kontraktów nie zmieniłem. Kiedy Kublik na łamach “Wyborczej” powtórzyła swoje kłamstwo, wytoczyłem proces jej i jej naczelnemu. Wyjaśniam to nie specjalistom od nieczystości – pozbawionym dobrej woli – ale tym, którzy mogą się nie zorientować w sprawie. Wolność słowa musi być okupiona nadużyciami interpretacyjnymi. W żadnym wypadku nie oznacza ona jednak swobody rzucania kłamliwych oskarżeń". Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Nie przeczytałeś albo udajesz... 26.03.09, 17:08 I oczywiście w swojej w bezgranicznej mądrości i wielkości prawego sumienia Wildstein będzie rozstrzygał co jest paskudnym kłamstwem a co jedynie insynuacją niewartą uwagi sądu. Dość pokrętne tłumaczenie, by nie rzec talmudyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Nie przeczytałeś albo udajesz... 26.03.09, 17:18 A tak Boluś z szacunkiem podchodzi do sądu i ofiar swojego lustracyjnego hobby...;P prawo.interia.pl/news?inf=712453 Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Nie przeczytałeś albo udajesz... 26.03.09, 17:32 Wildstein albo zmienił kontrakty powołanym przez siebie dyrektorom - jak twierdzi Kublik i Czuchnowski, albo nie zmienił - jak twierdzi sam Wildstein. Nie ma tu żadnych zawiłości. Kto tu kłamie? Głupie pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Nie przeczytałeś albo udajesz... 26.03.09, 17:51 Wiesz co... na Białołęce też siedzą sami niewinni i niesłusznie pomówieni, zatem wcale mnie nie dziwi postawa Wildsteina. Sądzisz zatem, że dziennikarze GW tak sobie z palca wyssali to stwierdzenie aby dokuczyć Brońkowi, bo przeceiż nie spodziewali się że ten pójdzie do sądu, tak mam rozumieć? anwad napisała: > Wildstein albo zmienił kontrakty powołanym przez siebie dyrektorom - jak > twierdzi Kublik i Czuchnowski, albo nie zmienił - jak twierdzi sam Wildstein. > Nie ma tu żadnych zawiłości. Kto tu kłamie? Głupie pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Nie przeczytałeś albo udajesz... 26.03.09, 18:05 Czy Ty jesteś forumowiczem specjalnej troski? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Nie przeczytałeś albo udajesz... 26.03.09, 18:15 Czy to propozycja opieki...? :P Anwad, serduszko ja wiem, że co Boniek napisze to świete ale bez przesady... Redakcja Wyborczej raczej dba o to aby się nie podkładać wiec tekst powstał jednak na podstawie dokumentów, które ( jak sądze) Wildstein raczył podpisać. I pewnie jak zostaną ujawnione to on w swoim blogu (będącym integralną częścią RP (sic)) napisze ze zdumieniem ze to przeceiż nie on wnioskował, a dokumety podpisał mimochodem nie wnikając w ich zawartość... Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Nie przeczytałeś albo udajesz... 26.03.09, 18:27 Zastanów się, zanim zaczniesz bronić krętaczy z "Wybiórczej". Mam nadzieję, że robisz to tylko z wrodzonej sobie przekory... Odpowiedz Link Zgłoś
mgrjang Fikcyjne honoraria w "Trójce"? 26.03.09, 16:37 i pomyslec, ze pod koniec lat siedemdesiatych bylem mlodym redaktorem"Trojki", niestety zachcialo mi sie Ameryki i dzisiaj jestem golasem, a moglem byc milionerem.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mokoka Fikcyjne honoraria w "Trójce"? 26.03.09, 19:29 Trudno się dziwić, że dobrze opłacani "dziennikarze" opłakiwali odejście dyrektora. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Fikcyjne honoraria w "Trójce"? Super miejsce 26.03.09, 21:37 do "pracy" > wiwat Skowroński! ps. ciekawa jestem, czy w swoim prywatnej stacji, gdyby ją miał, też tak szastałby kasą i nie żądał rozliczeń. :p Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Rozmowa z Magdaleną Jethon > 27.03.09, 07:25 ... Kamil Sokołowski: Ma być Pani "lepszym dyrektorem na trudne czasy". Co kryje się pod tymi słowami? Magdalena Jethon: To proste, chodzi o realizm finansowy. Jeżeli mam do wydania sto jednostek to nie wydam dwustu. Ponadto, dziś dobry dyrektor to taki, który uwzględniając możliwości finansowe Radia nie spowoduje obniżenia poziomu programu. To również taki dyrektor, który maksymalnie sprawiedliwie potraktuje ludzi. A to, że misja kosztuje, to po 32 latach w mediach publicznych wiem lepiej, niż ci, którzy swoje życie zawodowe wiązali z mediami komercyjnymi. ... tiny.pl/bs88 :p Odpowiedz Link Zgłoś
dem0kryt Odpowiedź Skowrońskiego 27.03.09, 11:08 Odpowiedź Skowrońskiego można znaleźć tutaj: www.dziennik.pl/opinie/article349284/Ktos_probuje_ukarac_mnie_za_dobra_prace.html Ciekawe, że nikt z GW nie skontaktował się z nim, by uzyskać jego stanowisko. Takie rzeczy chyba nie leż standardach tej gazety i jej cyngli... Dociekliwym polecam także tekst Krzysztofa Leskiego: krzysztofleski.salon24.pl/393869.html Zwracam też uwagę, że nawet GW nie odważyła się na bezpośrednie oskarżenie Skowrońskiego. GW stawia tylko pytania, zresztą pytania w stylu: czy przestał już pan bić swoją żonę... Z poprzednich oskarżeń o lewe honoraria nic nie wynikło, wyniki audytu nie pognębiły Skowrońskiego... Nie zdziwię się więc, jeśli i tym razem okaże się, że nie w Moskwie a w Leningradzie, nie samochody a rowery i nie rozdają a kradną... Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Odpowiedź Skowrońskiego 27.03.09, 12:52 Skowroński nie podważa faktów przedstawionych przez GW. Sugeruje tylko, że nie dano mu prawa przedstawić jego interpretacji tych faktów. Jednak wymowa artykułu ma być taka, że GW kolejny raz skłamała. :) Odpowiedz Link Zgłoś
representation1 Prasowe fakty GW 27.03.09, 20:52 > Skowroński nie podważa faktów przedstawionych przez GW. Czyżby? PIOTR GURSZTYN: Zarzuca się panu, że w radiu, którym pan kierował, wypłacano fikcyjne honoraria. KRZYSZTOF SKOWROŃSKI: Zarzut jest bezpodstawny. Wszyscy, którzy dostawali pieniądze, brali je za wykonaną pracę. Korporacja dała mi 14 dni na odpowiedź na te zarzuty. Moja odpowiedź jest już prawie gotowa, więc wszystko będzie jasne. Odpowiedz Link Zgłoś