olewus1 Niech Bolek wypie... tylko niech razem z Noblem 30.03.09, 23:34 odda kasę także. Ta łajza z Pomorza dziwnym zbiegiem okoliczności został prezydentem a powinien być co najwyżej szefem klubu własnej adoracji. Żal mi ciemniaków, którzy wierzą w "wielkość" tego kmiota. Niech sobie wyjeżdża z kraju byle szybciej i niech zabierze ze sobą wszystkie swoje bachory. Odpowiedz Link Zgłoś
ed200816 Re: Niech Bolek wypie... tylko niech razem z Nobl 31.03.09, 06:46 tak trzymać.ten pajac oraz jego poplecznicy już dość naszkodzili Polsce.niestety przy tym należy pamiętać,że Prezydentem R.P.zrobili go Kaczory.jest to moim skromnym zdaniem duża plama w Ich życiorysie. Odpowiedz Link Zgłoś
foton10 Wsciekłe psy G.W. 30.03.09, 23:36 Wsciekłe psy GW zostały spuszczone ze smyczy. Cel zagryźć Zyzaka Nikt nie ma prawa do innej opinii niż jedyna słuszna. Odpowiedz Link Zgłoś
olewus1 Kim jest Lech Wałesa? 30.03.09, 23:36 Oczywiście przypadkiem i ironią historii. Może żartem historii. Trudno powiedzieć. Wyjazd z kraju będzie świetnym wyborem dla tego pana. Odpowiedz Link Zgłoś
jm_tusiacki piS a Zyzak 30.03.09, 23:45 5 minut dla Zyzaka.Takiemu facetowi to nic nie pomoże. On wielki,dokopał ikonie,zgnoił Wałęsę. Cóż Panie Prezesie Jarosławie - to pokłosie Pana Idei. Ten dupek - to Pana nieodrodny syn. Odpowiedz Link Zgłoś
pissonu PiS a Zyzak 31.03.09, 09:40 jm_tusiacki napisał: > 5 minut dla Zyzaka. Takiemu facetowi to nic nie pomoże. > On wielki,dokopał ikonie,zgnoił Wałęsę. > Cóż Panie Prezesie Jarosławie - to pokłosie Pana Idei. > Ten dupek - to Pana nieodrodny syn. Walesa ikona? To przgwozdzic ikone do sciany aby nie spadla bo sie zrujnuje! papurec.org/history/h42.html papurec.org/history/h42a.html LIST OTWARTY KAZIMIERZA SWITONIA DO LECHA WALESY papurec.org/history/h42AListSwitDoWal.html LIST OTWARTY KAZIMIERZA SWITONIA DO LECHA WALESY Katowice, 19 marca 2005r. Znamy sie od ponad 27 lat. Po zalozeniu 23 lutego 1978 roku Wolnych Zwiazkow Zawodowych w Katowicach, WOLNA EUROPA 1 maja tamtego roku podala, ze na nasz apel w Gdansku powolaliscie, na czele z Krzysztofem Wyszkowskim, Komitet Wolnych Zwiazkow Zawodowych Wybrzeza. Po tej informacji przyjechalismy z kolega zwiazkowym Romanem Ksciuczkiem do Gdanska, aby zachecic Was do wydania wspolnego pisma zwiazkowego pod nazwa RUCH ZWIAZKOWY. Wtedy Borusewicz jako prowadzacy to spotkanie przedstawial kolejno wszystkich zebranych. Ciebie siedzacego w kacie na wiadrze przedstawil jako speca od plakatowania. Pamietam jak dzis, Ty nawet nie wstales przy przywitaniu, tak byles wystraszony, nie wiem dlaczego. Do scislej wspolpracy z Wami nie doszlo, bowiem Was od samego poczatku opanowal KOR i zaczeliscie wydawac ROBOTNIKA WYBRZEZA mutacje KOR-owskiego ogolnopolskiego ROBOTNIKA. My na Slasku nie pozwolilismy sie opanowac przez KOR i zostalismy niezalezni, za co zwalczani bylismy przez KOR i SB. Obie te organizacje falszujac historie, usilowaly nas za wszelka cene zniszczyc. Tylko dzieki wspolpracy ROPCiO (Ruch Obrony Praw Czlowieka i Obywatela), ktore nas bronilo, udalo nam sie przetrwac. Ale kiedy to KOR-owcy razem z bezpieka zauwazyli ze jestes mieczakiem, ktorym mozna kierowac, a za wszelka cene chcesz zostac "bohaterem", zrobili z Ciebie przywodce zwiazkowego. Tak sie umiales maskowac, ze nawet koledzy zwiazkowi na Wybrzezu nie poznali sie na Tobie, ze jestes w stanie sprzedac nawet wlasna matke. Tak i sprzedales nas, Narod Polski, najwiekszym naszym wrogom, masonom i rasistom zydowskim. Ja to juz powiedzialem publicznie w 2003 roku, z okazji 25-tej rocznicy Wolnych Zwiazkow Zawodowych w Gdansku. Udalo Ci sie oszukac nas, Polakow, szczegolnie ta czesc, ktora wybrala Cie na prezydenta. Udajesz swietoszka, noszac w klapie wizerunek Krolowej naszego Narodu, a w rzeczywistosci jestes kierowany przez slugi szatana. Ty nazywasz siebie synem Kosciola, zapomniales tylko dodac, jakiego "kosciola". Twoje czyny wskazuja ze jestes synem Belzebuba. Bo kto Tobie kazal wystapic przeciwko Polakom, ktorzy Ciebie wybrali prezydentem ? Kto Ci kaze szkalowac Ojca Tadeusza Rydzyka ? To On Ciebie naglasnial w Radiu Maryja i tylko dzieki Niemu objales najwyzszy urzad w panstwie. Kto Ci namowil, abys tak ogromna nienawiscia palal do swojego narodu ? Twoje zachowanie wskazuje, ze nie jestes Polakiem, bo gdybys chociaz troche kochal swoj narod, nie obrazalbys nas Polakow, ze jestesmy "psycholami od Rydzyka", sluchajac RM, ktore jest jedno z niewielu mowiacych prawde srodkow informacji w naszym kraju ! Juz w te slawetna noc 4 czerwca 1992r, z trybuny sejmowej powiedzialem ze jestes wspolpracownikiem SB na drugiej liscie, ktora Macierewicz utajnil. Dlaczego wtedy nie wystapiles z oskarzeniem przeciwko mnie ? Ano, bo wtedy Twoja teczka byla jeszcze pelna, nie zdazyles jej, bedac prezydentem, jeszcze wyczyscic ! Jak smiesz pytac Ojca dyrektora Tadeusza Rydzyka, co robil przed 20-tu laty ? Jak smiesz oskarzac Go, ze byl szkolony by zniszczyc "Solidarnosc" ? To Ciebie bezpieka szkolila w Artamowie jak zniszczyc nie tylko "Solidarnosc", ale jak zniszczyc nas, Polakow, i sprzedac za bezcen prawie caly majatek narodowy. Ja Ci powiem, co robil Ojciec Tadeusz Rydzyk przed 27-miu laty - sluzyl Polakom ! Po zalozeniu w Katowicach w dniu 23 lutego 1978 roku pierwszych w obozie komunistycznym Wolnych Zwiazkow Zawodowych, zabrano mi koncesje na prowadzenie warsztatu naprawy telewizorow. Mialem na utrzymaniu szescioro malych dzieci i niepracujaca, powaznie chora zone. Zostalismy bez srodkow do zycia. Wtedy Ojciec Tadeusz Rydzyk pomagal nam przetrwac ten bardzo trudny okres naszego zycia. Bardzo czesto, przejezdzajac przez Katowice do swojej rodziny pod Olkuszem, Ojciec Rydzyk zwonil o polnocy do nas mowiac: Kazik, przyjdz na dworzec, mam cos dla ciebie. Przywozil rozne artykuly spozywcze i srodki pieniezne, za co wielokrotnie byl ganiany przez bezpieke po katowickim dworcu, a ja wiadomo, rowniez zatrzymywany na przesluchania. To dzieki Ojcu Rydzykowi moglismy przetrwac ten bardzo trudny dla mojej rodziny okres. Zakladajac w Katowicach w 1978r Wolne Zwiazki, pokazalem droge do wolnosci, droge do uwolnienia sie spod tej komunistycznej niewoli. Gdzie Ty wtedy byles ? Gdybym ja nie powolal Zwiazkow, to Ty bylbys dzisiaj nikim, bo nic innego robic nie umiesz. Umiesz tylko niszczyc i obrazac tych, ktorzy Tobie pomagali w zyciu. Dzieki mnie jestes miliarderem, przywlaszczyles sobie nagrode Nobla, ktora nalezala sie calemu narodowi, bo narod, - Narod ! - obalil komune, a nie Ty. A dzisiaj przez Ciebie, przez Twoje "rzadzenie" miliony polskich dzieci nie ma co jesc i miliony Polakow, ktorzy Ciebie wybrali prezydentem, sa bez pracy i przymieraja glodem. Powiedz mi, Ty "bohaterze", co robiles po 1970r, po masakrze na Wybrzezu ! Przyznaj sie, bo wielu gdanszczan Twoje czyny pamieta. Powiedz prawde, dla kogo pracowales w latach siedemdziesiatych ? Zapewniam Cie, ze milowymi krokami zbliza sie czas, kiedy Polacy przejma ster naszego Narodu i rozlicza Ciebie i wszystkich oszustow, zlodziei i mordercow. Pokazales Polakom, kto Toba kieruje, kim jestes i na co Ciebie stac. Jestes najwiekszym oszustem w historii naszego Polskiego Narodu. Pamietaj, nikt z was nie ujdzie zasluzonej karze. Kazimierz Switon - - - - - - - Koniec. papurec.org/history/h26.html Odpowiedz Link Zgłoś
gburiaifuria Kim jest Paweł Zyzak? 30.03.09, 23:47 a kogoz to obchodzi, co to jest zyzak. Jakis plotkarz, ktory ploty spisuje w ksiazce. Nie warto tego czytac. Ciekawe, jak czuje sie z tym jego matka. Na jej miejscu bym sie powiesila, gdyby miala honor, powinna tak zrobic, ale watpie, czy ma. Lech Walesa powinien wynajac dobrych prawnikow, ktorzy zaskarza i zrujnuja zyzaka doszczetnie, bo to jedyny szlaban dla takich "tfurcow" Odpowiedz Link Zgłoś
k-marian51 Kim jest Paweł Zyzak? 30.03.09, 23:48 Ja jestem zaszokowany tym, że promotor okazał się albo idiotą albo nieukiem. W pracy magisterskiej problem badawczy (jeśli takowy występował), sposób korzystania ze źródeł jest a przynajmniej powinien być dokładnie sprawdzany. Promotor, który dopuścił do matactw jest osobą wysoce nieodpowiedzialną, nie zasługującą na tytuł profesora. Jeśli już do tego doszło rektorat UJ powinien zbadać dokładnie tą sprawę i jeśli praca była do luftu odebrać młodemu pisowskiemu oszołomowi tytuł magistra. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Zeziaka już ocenili - koledzy z IPN 30.03.09, 23:52 www.rp.pl/artykul/2,283737_Gontarczyk__Niedzwiedzia_przysluga_Zyzaka.html Odpowiedz Link Zgłoś
ubolek Bolek sam komune obalił a przez jednego szczeniaka 30.03.09, 23:50 chce emigrować... śmiechu warte ----- Fragment stenogramu, z rozmowy przeprowadzonej 14 listopada 1982 Walesy z pulkownikiem Klisem - Szefem prokuratury i Plk. Starszakiem- dyrekyorem biura sledczego MSW. W.-( Wałęsa) - Nie zarzuci pan mi nic, że w Gdańsku miał pan jednego człowieka, który wam mógł się nie podobać. Wyczyściłem. Nie zarzuci mi pan też, że tam gdzie miałem wpływ, to znaczy w prezydium K[omisji] K[rajowej], które dobierałem, dobrałem jednego człowieka, który wam nie odpowiadał. Pytałem się nawet. Myśli pan, że odsunięcie Onyszkiewicza, Modzelewskiego czy Gwiazdy to była łatwa sprawa? Poradziłem sobie jednak. A, że nie mogłem załatwić pozostałych, bo nie zrobię wyborów w Warszawie, niech to zrobi ktoś inny. To był demokratyczny związek, więc nie mogłem. Jednocześnie wiedziałem, że jest bardzo leciutko, ledwie siedzi Rulewski, Jurczyk, Kopaczewski i wielu innych. Jakieś większe spotkania rozliczeniowe i oni spadali. D. - Jednak zanim spadli, to zwyciężyła linia, która jest różna od tego o czym pan mówi. W. - Zgadza się. Ale czy wy nie macie sobie nic do zarzucenia. Dam ewidentny przykład. Jadę do Rzeszowa na strajk rolników, który trwa dwa miesiące. Wszystko rząd akceptuje. Pierwszy punkt - związki rolników. Dzwoni do mnie Rakowski i Ciosek - związki rolników nie przejdą. Klękam i z płaczem tłumaczę ludziom - nie będzie związków rolników indywidualnych. Za dwa tygodnie panowie jadą do Bydgoszczy i Rulewskiemu dają bez niczego rolników indywidualnych. Czy lepiej nie było przedzwonić do mnie i powiedzieć - Lechu, sytuacja cholerna, przyjedź, żeby to było przy tobie, że to tobie dajemy, nie jemu. Wtedy wstaje mi taki Rulewski czy inny i mówi - przez dwa miesiące nie załatwiłeś żadnego punktu, a ja ci pokazałem jak należy załatwiać. Dziwi się pan, że ludzie mi mówili później, że ta droga to jest zła. Pan źle te rzeczy załatwia, bo pan jest za kompromisem, za spokojem. Dziwi się pan, że w Radomiu miałem takie wystąpienie. Dwa tygodnie wcześniej przed Radomiem odwołałem uchwałę, którą przyjęła KK. Odwołałem ją w momencie spotkania mojego z generałem Jaruzelskim i prymasem. Odwołałem ją sam w nocy. Czy ja się tym nie naraziłem? Odpowiedz Link Zgłoś
modlitwa Poprawka - kim jest coś, o które ktoś pyta ... 30.03.09, 23:56 Drodzy moi - opamiętajmy się. Oddajmy Cezarowi co cesarskie, Bogu Najwyższemu to co Boskie, a Lechowi Wałęsie to co się Jemu do ciężkiej cholery należy - nasze dziękuję i choć odrobinę szacunku i poważania. Jeśli facecik czeka, aby skuć mu mordę OK. Chętnie to zrobię. Bez komentarza ... Paweł Jan P.S.: Bez komentarza i bez światków oczywiście, za to skutecznie ... Odpowiedz Link Zgłoś
eric-cartman wyborcza! daj juz spokoj.. 31.03.09, 00:01 Wyborowa, daj juz spokoj. sami rozdmuchaliscie temat, zeby na nim teraz zerowac! hieny. robicie z jakiegos niedouczonego leszcza bohatera. panikujecie jak rydzyk, tylko po przeciwnej stronie. ten sam poziom. bliski dna.. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 No to IPN sobie strzelił pięknego samobója :-))) 31.03.09, 00:05 Gratulacje, panowie lustratorzy ! Odpowiedz Link Zgłoś
b52h Re: No to IPN sobie strzelił pięknego samobója :- 31.03.09, 14:27 > Gratulacje, panowie lustratorzy ! no jeszcze jeden wyprany mózg,... zapytaj się swoich idoli co on tam robi w tym ipn, bo o wszystkim trabia a o tym jakoś nie za bardzo... Odpowiedz Link Zgłoś
azeta7 Problem z tym gnojem? 31.03.09, 00:03 Niech go ktoś kto jest bliżej kopnie go w dupę i po sprawie, a promotora i recenzenta wysłać do Gabonu. Odpowiedz Link Zgłoś
dddupa wałęsy nie lubię, ale zastanawia mnie czemu każdy 31.03.09, 00:08 wszechpolak (np. wierzejski) albo członek jakiejś prawicowej młodzieżówki musi wyglądać na rasowego (raczej taniego) geja... czemu ci kolesie noszą takie pedalskie koszule, okulary, a jak pokazuje tv jeszcze się często obściskują "na gołe klaty"? czyżby to było na tej samej zasadzie jak w kościele katolickim, gdzie geje nabadziej zagorzale tępią innych gejów? zadziwia mnie to... Odpowiedz Link Zgłoś
szczeragadka Kim jest Paweł Zyzak? 31.03.09, 00:12 wstyd za takiego cymbała-pisarczyka...szczeniak robi kaskę w tak cyniczny sposób....ten zyzak kwalifikuje sie do uspania jak amen w pacierzu... Odpowiedz Link Zgłoś
mati67 Kim jest Paweł Zyzak? 31.03.09, 00:15 Powiem coś co może was urazić ale Polacy to chory naród (delikatnie ujmując). Umiemy się tylko wybić poprzez to że szkalujemy autorytety. Doszło do tego że Wałęsa jest bardziej ceniony na świecie niż w Polsce (zresztą nie tylko on, np. Balcerowicz). Nie potrafimy cenić ludzi za zasługi np. Argentyńczycy wiedzą że Diego ma kłopoty z prawem ale go kochają za to co zrobił kiedyś i najważniejsze NIE wykorzystują go do wzrostu własnej pozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
szczeragadka Kim jest Paweł Zyzak? 31.03.09, 00:16 Panie Wałęsa...ten szczeniak zyzak nie jest wart Pana stresu---po prostu trzeba toto olać i spuścić wodę po takim sisiaku/zyzaku/ Odpowiedz Link Zgłoś
gabriel1 Kim jest Paweł Zyzak? 31.03.09, 00:26 Nie wiem kim jest Pan Zyzak, ale PANU WAłęSIE powinien tyłek całować chożby za to że może te swoje bzdury publikować. Resume - dla mnie jest to nieodpowiedzialny gó...arz - co stwierdzam z całą odpowiedzialnością, ale Pan Zyzak to zgoda, rozumiem że są na świecie różne zboczenia, ale na najwyąsze potępiwenie zasługuje instytucja która to firmuje. Panie Zyzak, nie napiszę co o Panu myślę, nie ma takich słów w polskich słownikach, opluć to mało nie pozdrawiam Kuba Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Czyżbyś się obraził że nie rozpoznano że 31.03.09, 01:48 TW Bolek to ty? Odpowiedz Link Zgłoś
mefissto Kim jest Paweł Zyzak? 31.03.09, 00:30 To jasne zygzak jest debilem ktory nie pamieta bo nie moze tamtych czasow ale uwaza ze sie kogos kto wie wiecej niz Walesa natemat obalania komunizmu. Brzydze sie takimi gadami, bo gdyby dzis byla komuna pewnie bylby pieniaczem partyjnym. A kiedy ksiazka o kaczorkach i ich powiazaniach z SB jako TW. Za Walesa nie przepadalem nigdy, ale szacunek mu sie nalezy. Zygzak idz strzel baranka o sciane. A cale to polowanie na czarownice i IPN ktory zyje z moich podatkow, banda darmozajdow, powinni byc rozwiazani, zeby juz wiecej zaden zygzak za kase panstwowa nie wydawal paszkwili. Gdzie jest urzad skarbowy ? Odpowiedz Link Zgłoś
hurdy-gurdy Re: Kim jest Paweł Zyzak? 31.03.09, 16:59 mefissto napisał: > To jasne zygzak jest debilem ktory nie pamieta bo nie moze tamtych czasow ale uwaza ze sie kogos kto wie wiecej niz Walesa natemat obalania komunizmu. Rozumiem, historię obalania komunizmu może tylko napisać Wałęsa. Nawet już ma trochę pożyczonych akt w domu Odpowiedz Link Zgłoś
hurdy-gurdy Takich właśnie idiotów hoduje GW 31.03.09, 17:02 mefissto napisał: IPN ktory zyje z moich podatkow, banda darmozajdow, powinni byc rozwiazani, zeby juz wiecej zaden zygzak za kase panstwowa nie wydawal paszkwili. Przyjmij do wiadomości, że pracę magisterską Zyzak napisał przed podjęciem pracy w IPN, a wydaje ją prywatne wydawnictwo. Zupełnie tak jak ksiąźkę Tuska wydał sobie Palikot. Odpowiedz Link Zgłoś
etzel Re: Kim jest Paweł Zyzak? - Podnietką Wałęsy. 31.03.09, 00:34 Nie rozumiem, dlaczego Wałęsa się tak podnieca. Przecież nie ma i nigdy nie było bohaterów bez skazy. Odpowiedz Link Zgłoś
muflonex Re: Kim jest Paweł Zyzak? - Podnietką Wałęsy. 31.03.09, 01:04 Zapomniałeś o Jarosławie K. :P Odpowiedz Link Zgłoś
zjarka007 Wygląda jak typowy kapuś-prawiczek 31.03.09, 00:36 czyli nic go nie różni od Jarka K. Pewnie też lubi koty. I wcale bym się nie zdziwił jakby był mieszkał z mamusią, która go wykorzystuje. Od taki zniewieściały typek co spłodził mierną książkę. przynajmniej ma darmową reklamę. Odpowiedz Link Zgłoś
audikom Kim jest Paweł Zyzak? ja wiem wiele o nim 31.03.09, 00:47 Zadałem sobie trudu i odnalazłem parę osób z jego rocznika na studiach.Kilku z jego kolegów było zdania cytuje: "jak on może cokolwiek wiedzieć o sexie i dzieciach jak on jeszcze nie umiał żadnej panience majtek zdjąć nawet wydawało nam się czasem że on kocha inaczej" a jedna z jego kumpelek wspomniała że kiedyś po użyciu napoj alkoholowych próbowała go uwieżć to on już doszedł i skończył zanim cokolwiek zdąrzyła mu rozpiąć. A cha ci ludzie oczywiście chcieli zostać anonimowi bo podobno zygzak jest strasznie czuły na punkcie swej męskości. Odpowiedz Link Zgłoś
a889 Kim jest Paweł Zyzak? 31.03.09, 00:53 co za żałosny człowieczek, w dodatku to my wszyscy płacimy mu pensję. za co? Odpowiedz Link Zgłoś