judykator 10.04.09, 08:05 Żenada. Cudzym orderem się rozporządzać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olias Do JE Prezydenta: Odsyłam odznaczenie mego Ojca 10.04.09, 08:12 no! nareszcie! stałam się sławną. patrz, tatuś z nieba - w gazetach o mnie piszą. od dawna uważam że polscy naukowcy to bardzo dziwny rodzaj człowieka. niby mi to nie przeszkadza, ale wzięliby się do jakiejś roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
kurde.felek Re: Do JE Prezydenta: Odsyłam odznaczenie mego Oj 10.04.09, 08:19 Pani Profesor jest historykiem, nie musi zabiegać o sławę Olias, dawno na nią swoja praca naukową zarobiła. Nie musi też brać się do roboty, bo ma ok. 70 lat. Zrozumiesz ja, jak przeczytasz książkę, którą napisała wraz z mężem - "Rosja, nasza miłość", wyszła pod koniec ub. roku. Polecam. Może nie do roboty, ale sam weź się za edukację i nim coś napiszesz przeczytaj, to i owo. Dobrze Ci to zrobi i nie będziesz wypisywać andronów. Odpowiedz Link Zgłoś
von.g Re: Do JE Prezydenta: Odsyłam odznaczenie mego Oj 10.04.09, 08:25 To typowa przypadlosc na forum. Oceniac ludzi ktorych sie nie zna , szafowac wyrokami i madrowac sie bez podstawnie. Pani profesor ma szczescie ze obylo sie bez epitetow ... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Do JE Prezydenta: Odsyłam odznaczenie mego Oj 10.04.09, 09:48 von.g napisał: > Pani profesor ma szczescie ze obylo sie > bez epitetow ... A jeszcze większe Jej szczęście, że takie oliasy grasują w internecie; gorzej by było, gdyby z bejsbolami latały w realu... Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: Do JE Prezydenta: Odsyłam odznaczenie mego Oj 10.04.09, 12:28 koloratura1 napisała: > von.g napisał: > > > Pani profesor ma szczescie ze obylo sie > > bez epitetow ... > > A jeszcze większe Jej szczęście, że takie oliasy grasują w internecie; gorzej b > y było, gdyby z bejsbolami latały w realu... Jedno nie wyklucza drugiego:) Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Admin - czemu usunąłeś mój apel do Prezydenta 10.04.09, 15:31 o przyznanie Pani Profesor dwóch kilogramów odznaczeń, co? Chyba dobrze chciałem, tak? Kobicina będzie miała co odsyłac przez dłuższy czas, wy w związku z tym będziecie mieli o czym pisać na pierwszej stronie portalu, wasze lemingi będą zachwycone...., czyli biznses będzie się kręcił a o to przecież w tym wszystkim chodzi... Więc czego się czepiasz, co? Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Admin - Forum PiSanki, reszta wycinanki. 10.04.09, 20:46 Forum PiSanki, reszta wycinanki. Pracują zawzięcie. Wycinają nieugięcie. Wszystko biorą do siebie. Widać nieźle ich j-bie. Całkiem odbija szajba. Tonie dziurawa łajba. Z Tuskiem na spokojną toń. PiSiOR posty moje goń! Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Owsiak woli bicie nic plucie 10.04.09, 21:48 almagus napisał: > Forum PiSanki, reszta wycinanki. > Pracują zawzięcie. > Wycinają nieugięcie. > Wszystko biorą do siebie. > Widać nieźle ich j-bie. M: moze lepiej...Owsiak – bijące serce POstKomuny mimo swoich absolutnie pacyfistycznych przekonań, mogę przyłożyć z baśki, jak Boga kocham, pierwszemu czy kolejnemu napotkanemu wariatowi, www.wosp.org.pl/jurek/index.php/36/2/2/1238488665 Odpowiedz Link Zgłoś
stalinowski_cenzor_donek Ubekistan_Przyjmuje_Tylko_Ordery_ Lenina__:)))))))) 11.04.09, 00:03 GWno kabluje: Dziennikarze prosili Prezydenta Polski o komentarz do decyzji pstkomuchów: niejakiej Milewicz i szczekacza Francaniuka, który również zastanawiał się nad oddaniem Polskiego Odznaczenia. Prezydent Polaków Lech Kaczyński: To jest ich decyzja. Nie mogę powiedzieć, żebym chociaż w najmniejszym stopniu rozumiał motywy tej decyzji, ale to jest ich prawo. Nie będę się z tego powodu szczególnie przejmował. ........................................................................................ NIE ROZUMIEM DECYZJI PREZYDENTA DLACZEGO ODZNACZYŁ TE POSKOMUSZE NA OKRĄGŁO SZCZEKAJĄCE NA POLAKÓW KREATURY ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Admin - czemu usunąłeś mój apel do Prezydenta 12.04.09, 10:49 Bo - widocznie - wystarczająco duża liczba forumowiczów kliknęła na czerwony kosz. To tak właśnie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Podajcie apel Osiaka do TW Bolka 12.04.09, 19:48 koloratura1 napisała: > Bo - widocznie - wystarczająco duża liczba forumowiczów kliknęła na czerwony kosz. > To tak właśnie działa. M: tak dziala instrukcja Schetyny...kilka razy dziennie odwiedzic portal i dodac do kilku topowych artykołow swoj komentarz …nie wdawanie sie w dyskusje…efekt bedzie naprawde zauwazalny….Prosze jednak w tym informowaniu o nalezyta dyskrecje. Tajna instrukcja PO: Przejąć internet! www.dziennik.pl/polityka/article213016/Tajna_instrukcja_PO_Przejac_internet_.html?service=print ...tym razem Schetyna zlecil klikanie na czerwony kosz. Ja wole by nie wycinac nikogo zgodnie z zasada "prawdziwa cnota krytyk sie nie boi" a moi przeciwnicy powinni miec prawo by sie kompromitowac. No ale POstkomuchy maja inne metody... 10 kwietnia, w programie Konrada Piaseckiego “Piaskiem po Oczach” w Tusk Vision Network 24 Godzin Łgarstwa, Owsiak oświadczył, że gotów jest, jeżeli TW Bolek nakaże, zorganizować - bijące serce POpartii czyli Ochotniczą Rezerwę Platformy Obywatelskiej na wzor byłej Ochotniczej Rezerwy Milicji Obywateskiej. Powtórzył to co napisał na swoim blogu - liscie otwartym do TW Bolka ... mimo swoich absolutnie pacyfistycznych przekonań, mogę przyłożyć z baśki, jak Boga kocham, pierwszemu czy kolejnemu napotkanemu wariatowi, www.wosp.org.pl/jurek/index.php/36/2/2/1238488665 Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Podajcie apel Osiaka do TW Bolka 13.04.09, 09:22 mirmat1 napisał: > Tajna instrukcja PO: Przejąć internet! Nie zauważyłeś? - Już dawno przejęty! > ...tym razem Schetyna zlecil klikanie na czerwony kosz. Może i zlecił (komu?), nie wiem. Ja tam czasami klikam sama z siebie. > Ja wole by nie wycinac nikogo zgodnie z zasada "prawdziwa cnota krytyk sie nie > boi" a moi przeciwnicy powinni miec prawo by sie kompromitowac. Ale czasami głupoty bywająnadto irytujące: ja za chwilę kliknę na kosz przy twoim poście. Zapewniam cie, że bez "zlecenia Schetyny". A czy uwierzysz, to już mi zwisa. . Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Mimo wszystko , to jednak nie jej odznaczenie 10.04.09, 08:45 kurde.felek napisał: > Pani Profesor jest historykiem, nie musi zabiegać o sławę Olias, dawno na nią > swoja praca naukową zarobiła. Pełna zgoda. Pani Profesor nalezy się wielki szacunek i uznanie za jej pracę naukową, za osiągniecia . Moim zdaniem w tym przypadku jednak nie postapila rozsądnie. To jednak nie jej odznaczenie . Nie powinna podejmować deczyzji w imieniu nawet najblizszych członkow rodziny. Na dodadtek jest też przecież wielkim autorytetem dla innych , dla mlodziezy. Czy daje dobry przykład rozporządzajac dobrem nieżyjacej osoby ? Mam olbrzymie watpliwości. Czy daje dobry przyklad okazujac brak szacunku dla Prezydenta? Zdecydowanie nie. Prezydent został wybrany przez Naród w demokratycznych procedurach , w majestacie prawa , w wyborach bezposrednich. Oczywiście nie wszystkim się podoba , ale taka juz "uroda" demokracji ,ze mniejszośc winna uszanoweac wolę wiekszości. Pani Profesor pokazuje ,ze nie szanuje woli wiekszości , czyli nie sznuje zasad demokracji. Lepszym sposobem , normalnym dla demokracji byloby po prostu wyrażenie swojej dezaprobaty w akcie głosowania . Odpowiedz Link Zgłoś
ontos2 Własnie po post mortem 10.04.09, 09:14 rozporządza się dobrami:).Miała a) wsadzic do szafy b) sprzedac na złom c ) oddac do regionalnej izby pamięci w Szczypowie Średnim d) zlicytowac e) inne. Tym aktem przypomniała o tych którzy bezinteresownie walczyli o wolną Polskę, tym aktem dała do zrozumienia, ze jest przeciwna dzieleniu Polaków wg kryteriów znanych tylko Kaczynskim. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Aktem odwagi sa teraz wybory ! 10.04.09, 09:21 ontos2 napisał: > rozporządza się dobrami:).Miała > a) wsadzic do szafy > b) sprzedac na złom > c ) oddac do regionalnej izby pamięci w Szczypowie Średnim > d) zlicytowac > e) inne. > Tym aktem przypomniała o tych którzy bezinteresownie walczyli o wolną Polskę, > tym aktem dała do zrozumienia, ze jest przeciwna dzieleniu Polaków wg kryteriów > znanych tylko Kaczynskim. ---------------------- I glosowanie a nie robienie politycznych szopek . Odpowiedz Link Zgłoś
ontos2 Własnie dokonałes wyboru:). 10.04.09, 09:27 Miast pisac do rzeczy piszesz...... Twoja wyborcza odwaga bierze się z a) członkowie Twojej rodziny są antyPiSowscy b) lokal wyborczy jest w szemranej dzielnicy c ) w dniu wyborów pracodawca każe Ci pracowac od switu do nocy d)krzywego postrzegania rzeczywistosci e ) inne :) Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Własnie dokonałes wyboru:). 10.04.09, 09:36 ontos2 napisał: > Miast pisac do rzeczy piszesz...... > Twoja wyborcza odwaga bierze się z > a) członkowie Twojej rodziny są antyPiSowscy > b) lokal wyborczy jest w szemranej dzielnicy > c ) w dniu wyborów pracodawca każe Ci pracowac od switu do nocy > d)krzywego postrzegania rzeczywistosci > e ) inne > :) ------------------------ Zapomniales dodac ,ze internet dostarcza mi MPO wiaderkiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
alfa_beta1 internet pozwala sie wypowiadać 10.04.09, 15:32 takim debilom jak ty, tez "lubisz" dzieci? wiadomosci.onet.pl/1950468,12,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz To działanie na szkodę demokracji i Polski 10.04.09, 09:23 ontos2 napisał: > rozporządza się dobrami:).Miała > a) wsadzic do szafy > b) sprzedac na złom > c ) oddac do regionalnej izby pamięci w Szczypowie Średnim > d) zlicytowac > e) inne. > Tym aktem przypomniała o tych którzy bezinteresownie walczyli o wolną Polskę, > tym aktem dała do zrozumienia, ze jest przeciwna dzieleniu Polaków wg kryteriów > znanych tylko Kaczynskim. I tym aktem pokazała ,że nie szanuje woli wiekszości wyrazonej w demokratycdznych procedurach w wolnej wreszczie Polsce. Takie działania , brak szacunku dla demokracji , dla porządku prawnego sa bardziej szkodliwe dla Polski niz przyznawanie medali osobom z pogladami, z czynami których sie nie zgadzamy. Jak wiesz I Rzeczpospolita upadła między innymi dlatego ,ze "nierządem stała". Kaczyński przeminie , a brak szacunku dla prawa , dla demokracji zostanie. Pani Profesor powiela działania matki Pawlaka z filmu "Sami swoi" (sąd sądem, ale racja musi być po naszej stronie)"Prezydent Prezydentem , demokracja demokracją , ale i tak moja racja najwazniejsza". Odpowiedz Link Zgłoś
ontos2 A gdziez tu brak szacunku dla prawa?:) 10.04.09, 09:28 Nie mieszaj prawa moralnego ze stanowionym. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: A gdziez tu brak szacunku dla prawa?:) 10.04.09, 09:37 ontos2 napisał: > Nie mieszaj prawa moralnego ze stanowionym. Pisałem o braku szacunku dla prawa , nie o łamaniu prawa. Prezydent nadał odznaczenia na podstawie jakiegoś prawa( nie znam tych przepisów). Pani Profesor tym swoim gestem daje sygnał "Moim zdaniem Prezydent źle zrobił, nie podoba mi sie jego czyn ". A ponieważ Prezydent miał prawo zrobić to co zrobił- Pani Profesor (pewnie nieświadomie , ale to zadna wymówka) okazuje brak szacunku dla tego prawa . Powtarzam - swoją dezaprobatę należy wyrażać przy urnie a nie poprzez dawanie złego przykladu. Tym bardziej ,ze Pani Profesor jako osoba z elit intelektualnych Polski powinna miec olbrzymie poczucie odpowiedzialnosci za kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
ontos2 Mylisz się. 10.04.09, 09:46 Swoją dezaprobatę w mysl zdobyczy demokracji wyrazamy wszelkimi dozwolonymi srodkami: działaniem badz zaniechaniem, słowem , czynem etc. Sprowadzasz ideę Twych mysli do biernosci. Kazdy z nas głosuje anonimowo.Jest to zrozumiałe. Niestety permanentna anonimowosc panowała w komunizmie. Tylko heroicznej odwagi wymagały działania walki z nim. Własnie takim anonimowym Polakom zawdzieczamy tę zdobycz. A to ze wykreowano takiego badz innego bohatera to juz spór historyczny co by było gdyby. Jesli sprowadzasz swoje zycie tylko do głosowania to Twój wybór, mój polega na rzeczowej polemice. Bo prawo to nie tylko zbiór spisanych formuł, to także jego interpretacja, doktryna i rzutujące zasady wspołzycia społecznego. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Mylisz się. 10.04.09, 10:05 ontos2 napisał: Sprowadzasz ideę > Twych mysli do biernosci. Absolutnie nie. Ja tylko uważam ,że nasze dzialania , nie powinny szkodzic demokracji , powinny ja wzmacniać. Jesli nie podoba nam sie jakis "wybierany" to po prostu w czasie wyborów działajmy aktywnie (ale zgodnie z prawem) przeciwko niemu , np w sztabie jego przeciwnika, w mediach. To właśnie wtedy jest czas na gesty , na uzasadnienia tych gestów. Bo wtedy te gesty dotyczą przyszłej decyzji "wyboru przez Naród" a nie juz podjetej decyzji "wyboru przez Naród". Taki gest po podjęciu decyzji "wyboru przez Naród" oznacza niestety brak szacunku do tej decyzji "wyboru przez Naród". Sorry ,ze tak to podkreślam ,ale dla mnie decyzja Narodu podjęta w demokratycznych procedurach to sprawa fundamentalna. I dlatego mam straszliwy żal do Pani Profesor jako do osoby , która winna być wzorem i przykladem , ze daje ....zły przykład. Cały czas w podtekście widzę tak jakby pogardę dla ludzi głosujacych kiedyś na Kaczyńskiego. Ale moze się myle, może to nie jest gest pogardy dla elektoratu ,tylko jakis akt chwilowego nadmiaru emocji? Odpowiedz Link Zgłoś
ontos2 Ad vocem. 10.04.09, 10:11 Musze konczyc wiec pokrótce. Tym samym zadałes cios prezydentowi. Jak juz kiedys napisałem zachowuje sie jak słon w skladzie porcelany. Tzn. swoją polityka pisze historię. Poczytaj o odznaczonych rzekomych kombatantach Narodowych Sił Zbrojnych i pomniku dla Ognia Kurasia. Skanadal to mało napisane. Wg Ciebie naród to twór nieomylny a my musimy czeprac z zasady : król nie może czynic źle.Nie zgadzam się, własnie urząd obnaza kto jest kim w Polsce. I gdyby nie mechanizmy demokratyczne to nie my rozliczylibysmy urząd , lecz urząd nas. Odpowiedz Link Zgłoś
ned_pap Re: Mylisz się. 10.04.09, 10:30 Uważam, że twoje postulaty byłyby zupełnie słuszne tylko w sytuacji, jelsiby ktoś próbwał siłą obalić prezydenta - według mnie byłby to jedyny objaw braku szacunku. Nie licząc oczywiście obelg itd. Postępowanie owej Pani Profesor mieści się w granicach wyrażania swojej opinii. Nie zgadzam się z pomysłem, żeby swoją aktywność polityczą objawiać tylko w okresie kampanii wyborczej - nie ma absolutnie żadnych przesłanek, by tak czynić. Krytyka, w ramach prawa i dobrego obyczaju, nie destabilizuje ani nie uwłacza w żaden sposób rządzącym. Z drugiej strony - milczenie, które proponujesz, większość ludzi odbiera jako przyzwolenie i akceptację. A politycy - wszyscy. Ja nie widzę w geście Pani Profesor żadnej pogardy dla nikogo - chyba nadinterpretujesz jej czyny. Odpowiedz Link Zgłoś
az100 Re: Mylisz się. 10.04.09, 12:36 remik.bz napisał: > Ale moze się myle, może to nie jest gest pogardy dla > elektoratu ,tylko jakis akt chwilowego nadmiaru emocji? Nie widzę w geście pani profesor ani odrobiny pogardy dla elektoratu ani nawet dla urzędu prezydenta. Dla mnie jest to gest sprzeciwu wobec konkretnego działania tego jednego prezydenta. Prezydent nie jest świętą krową i podlega krytyce. W mojej opinii nie jest to jednoznaczne z brakiem szacunku do urzędu - choć niestety Lech Kaczyński podobnie jak Król Słońce uważa, że jest inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: A gdziez tu brak szacunku dla prawa?:) 10.04.09, 09:55 remik.bz napisał: > Tym bardziej ,ze Pani Profesor jako > osoba z elit intelektualnych Polski powinna miec olbrzymie poczucie > odpowiedzialnosci za kraj. I właśnie dała mu wyraz. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: A gdziez tu brak szacunku dla prawa?:) 10.04.09, 10:08 koloratura1 napisała: > remik.bz napisał: > > > Tym bardziej ,ze Pani Profesor jako > > osoba z elit intelektualnych Polski powinna miec olbrzymie poczucie > > odpowiedzialnosci za kraj. > > I właśnie dała mu wyraz. Poprzez brak szacunku dla decyzji Narodu (wybór Prezydenta) podjetej w demokratycznych procedurach ? Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: A gdziez tu brak szacunku dla prawa?:) 10.04.09, 10:28 Mylisz szacunek do urzedu prezydenta z szacunkiem do konkretnej osoby aktualne piastujacej ten urzad. W demokracji obywatele maja pelne prawo krytykowac przedstawicieli wladzy, wlacznie z tymi najwyzszymi i z tymi wybranymi, protestowac przeciwko ich decyzjom, dzialaniom i pogladon, i w rozny sposob demonstrowac przeciwko nim - oczywiscie wszystko to pod warunkiem ze nie lamia prawa. To wlasnie uczynila pani profesor. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: A gdziez tu brak szacunku dla prawa?:) 10.04.09, 10:31 remik.bz napisał: > Poprzez brak szacunku dla decyzji Narodu (wybór Prezydenta) podjetej > w demokratycznych procedurach ? Nie. Poprzez wyrażenie dezaprobaty dla decyzji PISPREZYDENTA, którego naród wybrał na PREZYDENTA, a który ten naród podle oszukał. Odpowiedz Link Zgłoś
janma46 Re: A gdziez tu brak szacunku dla prawa?:) 10.04.09, 12:52 remik.bz napisał: > koloratura1 napisała: > > > remik.bz napisał: > > > > > Tym bardziej ,ze Pani Profesor jako > > > osoba z elit intelektualnych Polski powinna miec olbrzymie > poczucie > > > odpowiedzialnosci za kraj. > > > > I właśnie dała mu wyraz. > > Poprzez brak szacunku dla decyzji Narodu (wybór Prezydenta) podjetej > w demokratycznych procedurach ? ..................................................................... A co ma wspólnego oddanie odznaczenia z brakiem szacunku dla decyzji narodu i demokratycznych procedur.Wybory wyborami a protest przeciwko postępowaniu prezydenta jest wyrazem osobistego buntu pani profesor przeciwko jego postępowaniu i przyznawaniu wysokich odznaczeń państwowych osobom niegodnym tych odznaczeń albo według własnego widzimisię.I tylko tyle i aż tyle.To właśnie demokracja umożliwiła wyrażanie własnego zdania w każdej sytuacji i o każdym czasie a nie tylko przy okazji wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
zik.zik Re: A gdziez tu brak szacunku dla prawa?:) 10.04.09, 20:18 Pewnie taki, że odznaczenia przyznaje się na podstawie konkretnych przepisów, a nie według własnego widzimisię. Odpowiedz Link Zgłoś
yeelonek Re: To działanie na szkodę demokracji i Polski 10.04.09, 09:36 remik.bz napisał: > Jak wiesz I Rzeczpospolita upadła między innymi > dlatego ,ze "nierządem stała". > Kaczyński przeminie , a brak szacunku dla prawa , dla demokracji > zostanie. oo ! to jest właśnie ich cel, upodlenie, podział i upadek Rzeczpospolitej. Następnym krokiem będzie przyznawanie orderów osobom pokroju Kononowicza i Leppera. Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: Własnie po post mortem 11.04.09, 00:18 ontos2 napisał: > rozporządza się dobrami:).Miała > a) wsadzic do szafy > b) sprzedac na złom > c ) oddac do regionalnej izby pamięci w Szczypowie Średnim > d) zlicytowac > e) inne. Glupszego juz napisac sie nie da. € > Tym aktem przypomniała o tych którzy bezinteresownie walczyli o wolną Polskę, > tym aktem dała do zrozumienia, ze jest przeciwna dzieleniu Polaków wg kryteriów > znanych tylko Kaczynskim. Odpowiedz Link Zgłoś
patriotaa Re: Do JE Prezydenta: Odsyłam odznaczenie mego Oj 10.04.09, 11:02 kurde.felek napisał: > Pani Profesor jest historykiem, nie musi zabiegać o sławę Olias, dawno na nią swoja praca naukową zarobiła. Nie musi też brać się do roboty, bo ma ok. 70 lat. Zrozumiesz ja, jak przeczytasz książkę, którą napisała wraz z mężem - "Rosja, nasza miłość", wyszła pod koniec ub. roku. Polecam. Może nie do roboty, ale sam weź się za edukację i nim coś napiszesz przeczytaj, to i owo. Dobrze Ci to zrobi i nie będziesz wypisywać andronów. -------------------------------------------------------------------- Więc sam widzisz że Rosja jest jej miłością. I nie zalewaj mi, że ludzie takiego pokroju z takim wykształceniem nie byli związani ściśle z komuna i partią PZPR. A dlaczego dosyła i to nie swoje odznaczenie? Bo gdyby ich wszystkich zlustrować to wszyscy mają brudy pod paznokciami i nie są czyści. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Do JE Prezydenta: Odsyłam odznaczenie mego Oj 10.04.09, 11:30 bardzo mnie cieszy że mamy w Polsce historyków. Dzięki temu świat i Europa mogą wreszcie dowiedzieć się o tym że - nie jesteśmy antysemitami, to w PL była tradycja wolności i tolerancji, nie u nas płonęły stosy, - byliśmy 4 siłą koalicji. My, nie Francja do k... nędzy!, - istniała jakaś Solidarność. Nie, to nie była ta co burzyła mur w Berlinie. W Berlinie mur burzył sprzęt budowlany a i to na samym końcu Wiosny Ludów. dobra, mówiąc poważnie - od kiedy odszedł Jasienica pozostała nam tylko Brytania. Timothy Ash pisał o Solidarności, stanie wojennym i takie tam. Minęło ćwierć wieku - gdzie są książki, filmy, cokolwiek?! Minęło ćwierć wieku. O historii Polski pisze Norman Davis. Bogu niech będą dzięki - napisał "rocznicowe "Powstanie 44" (może się Europa nie kapnęła że to nie nasz?, bo wstyd jak sk...). A co w tym czasie robią nasi historycy? Piszą o fenomenie Podziemnego państwa? O narodzinach w Rzeczpospolitej Szlacheckiej systemu demokratycznego w dzisiejszym rozumieniu tego słowa? A co tam! O Szendlerowej też nam obcy film kręcą. A ostatnio to się świat dowiedział że Polsce partyzanci to byli Żydzi co to tłukli Polaków na rozkaz Stalina. Nie tak dawno Poetering zebrał jakichś historyków żeby napisali nową historię Europy. No i napisali. Był tam nawet polski historyk. Tylko Polski już nie było. Jedno z największych państw średniowiecza wyparowało. Jak mawia któryś ze wspólczesnych rosyjskich ministrów spraw zagranicznych - "to nic osobistego; zrozumcie - między Rosją i Niemcami nie ma miejsca na jakieś Polski i Ukrainy". więc gratuluję dobrego samopoczucia. Tobie i polskim elitom, profesorom historii w szczególności. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Do JE Prezydenta: Odsyłam odznaczenie mego Oj 10.04.09, 12:47 bardzo mnie cieszy że mamy w Polsce historyków. Dzięki temu świat i Europa mogą wreszcie dowiedzieć się o tym że - nie jesteśmy ciemnymi antysemitami, to w PL była tradycja wolności i tolerancji, nie u nas płonęły stosy, - byliśmy 4 siłą koalicji. My, nie Francja do k... nędzy!, - istniała jakaś Solidarność. Nie, to nie była ta co burzyła mur w Berlinie. W Berlinie mur burzył sprzęt budowlany a i to na samym końcu Wiosny Ludów. dobra, mówiąc poważnie - od kiedy odszedł Jasienica pozostała nam tylko Brytania. Timothy Ash pisał o Solidarności, stanie wojennym i takie tam. Minęło ćwierć wieku - gdzie są książki, filmy, cokolwiek?! Minęło ćwierć wieku. O historii Polski pisze Norman Davis. Bogu niech będą dzięki - napisał "rocznicowe "Powstanie 44" (może się Europa nie kapnęła że to nie nasz?, bo wstyd jak sk...). A co w tym czasie robią nasi historycy? Piszą o fenomenie Podziemnego państwa? O narodzinach w Rzeczpospolitej Szlacheckiej systemu demokratycznego w dzisiejszym rozumieniu tego słowa? Inne nacje to by wychwalały się pod niebiosa. A co tam! O Szendlerowej też nam obcy film kręcą. A ostatnio to się świat dowiedział że Polsce partyzanci to byli Żydzi co to tłukli Polaków na rozkaz Stalina. No, jest to jakiś postęp, dotychczas był tylko Moczar, Krasicki i Sawicka. Nie tak dawno Poetering zebrał jakichś historyków żeby napisali nową historię Europy. No i napisali. Był tam nawet polski historyk. Tylko Polski już nie było. Jedno z największych państw średniowiecza wyparowało. Jak mawia któryś ze współczesnych rosyjskich ministrów spraw zagranicznych - "to nic osobistego; zrozumcie - między Rosją i Niemcami nie ma miejsca na jakieś Polski i Ukrainy". więc gratuluję dobrego samopoczucia. Tobie i polskim elitom, profesorom historii w szczególności. Odpowiedz Link Zgłoś
ontos2 Tez jestes sławny(a) 10.04.09, 09:06 piszac takie bzdury. Kazdy ma prawo do osądu moralnego.Ci bezimienni poswiecali się dla wolnej Polski po ty bys mógł ( mogła ) pisac idiotyzmy. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Wykształciuchy, precz! 10.04.09, 09:44 olias napisał: > od dawna uważam że polscy naukowcy to bardzo dziwny rodzaj człowieka. niby mi > to nie przeszkadza, ale wzięliby się do jakiejś roboty. A wiesz, że wcale nie jesteś oryginalny? Przed Tobą byli, np., Gomułka i niejaki Pol Pot (ten od Czerwonych Khmerów). Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Wykształciuchy, precz! 10.04.09, 12:53 oni naprawdę mi nie przeszkadzają. nic do nich nie mam. przecież nigdzie nie dostrzegam śladów ich działalności (to tylko poza granicami naszego grajdołka naukowcy - również z Polski jak który ucieknie - budują nowoczesny świat). mój spokojny sen zakłóca jeno fakt że swoje hobby uprawiają z moich podatków. ale OK - nic mi nie robią złego. dobrego też. Odpowiedz Link Zgłoś
swojak11 Puchatku Kurtyka i Lasota to misiaki z PO :) 10.04.09, 08:15 Lasota jest nawet radnym PO ! Ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Lasota, to jeden z nielicznych sprawiedliwych IPN 10.04.09, 08:35 swojak11 napisał: > Lasota jest nawet radnym PO ! > Ha ha A Kurtyka jest z nadania Rokity, podobnie jak członek kolegium IPN, naczelny dyrektor archiwów państwowych Sławomir Radoń. Znam człowieka i wiem, że poglądami najbliższy jest PiSowi, a nawet LPR Odpowiedz Link Zgłoś
kaczkisraczki Do JE Prezydenta: Odsyłam odznaczenie mego Ojca 10.04.09, 08:18 PANI Wiktorio - joz same imie predysponuje Pania do glorii .Odznaczenie od tego smiecia i dwuglowego sowieckiego niby orzelka to HANBA nie tylko dla Pani I OJCA lecz potwarz dla POLAKOW i Pani RODZINY. Odpowiedz Link Zgłoś
keradk żenada przebiła właśnie dno. 10.04.09, 08:22 Proponuje żeby jeszcze Jaruzelski oddał swoje ordery. to juz będzie komplet. Adaś! ludzie tego nie kupią! taka propaganda dobra była za PRLu, gdy ludzie byli otłumanieni a media w 100% kontrolowane. Ty Adaś wszystkich nie kontrolujesz, to nie te lata. I coraz wiecej ludzi sie przekonuje jacy wy naprawde jesteście. Wy ratowaliscie Polske przy okazji i na wierzchu tylko. W głębi miala pozostać taka sama - ci sami kolesie mieli miec prawdziwą władze i pieniadze. Tylko wasi kolesie mogli miec telewizje itp. Niestety nie udalo sie bo byles zbyt pazerny. Odpowiedz Link Zgłoś
swojak11 Re: żenada przebiła właśnie dno. 10.04.09, 09:03 100% racja ! Gnój chciał z Walterem mieć monopol ! Gebels też był z ich rasy Odpowiedz Link Zgłoś
cjanek Re: żenada przebiła właśnie dno. 10.04.09, 09:06 > Adaś! ludzie tego nie kupią! taka propaganda dobra była za PRLu, gdy > ludzie byli otłumanieni a media w 100% kontrolowane. "otumanieni" się pisze... Ta propaganda wam nie pomoże. Polityka miłości czy polityka złości, pomiędzy którymi lawirujecie nie przydadzą wam głosów. Wasze notowania spadają. Ludzie nie kupują zaścianka i chorobliwej nienawiści i podszytej kompleksami polityki. Jak ktoś kazał dziadowi spieprzać, raz na zawsze się pogrzebał. Odpowiedz Link Zgłoś
hycwcyc oddawanie odznaczeń 10.04.09, 09:14 Jaruzelski tez coś odsyłał... :P Ewa Milewicz, teraz p.prof, wcześniej generał.... No i jak tu można mówić, że kaczynski tylko niszczy i niezgode sieje... A tu proszę, jaka zgodność u -bądź co bądź - jakże odmiennych ludzi wywołuje. Jakby Milewicz i jaruzelowi 35lat temu powiedziec, ze bedzie w Polsce taki prezydent, że oni oboje będa mu ordery odsyłać, to chyba umarliby ze śmiechu...:) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: żenada przebiła właśnie dno. 10.04.09, 10:01 keradk napisał: > Proponuje żeby jeszcze Jaruzelski oddał swoje ordery. to juz będzie > komplet. Spóźniłeś się! Jedyny order, jaki mu przyznał pisprezydent (odznaczenia dla Sybiraków) Jaruzelski już dawno mu zwrócił. Odpowiedz Link Zgłoś
abba2009 Do JE Prezydenta: Odsyłam odznaczenie mego Ojca 10.04.09, 08:25 Gratuluje Pani,ja zrobiłbym to samo!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Do JE Prezydenta: Odsyłam odznaczenie mego Oj 10.04.09, 10:05 abba2009 napisał: > Gratuluje Pani,ja zrobiłbym to samo!!!!!!!!! A mi aż żal, że jedyne odznaczenie, jakie posiadam, nadał mi Prezydent Wałęsa. Odpowiedz Link Zgłoś
zik.zik Re: Do JE Prezydenta: Odsyłam odznaczenie mego Oj 10.04.09, 20:22 Też mozesz odesłać. Pamiętaj, że odsyłasz odznaczenie do Prezydenta, nie ważne kto je nadał. Ojcu pani psorki też nie obecny Prezydent order podarował. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Do JE Prezydenta: Odsyłam odznaczenie mego Oj 12.04.09, 10:53 zik.zik napisał: > Też mozesz odesłać. > Pamiętaj, że odsyłasz odznaczenie do Prezydenta, nie ważne kto je nadał. > Ojcu pani psorki też nie obecny Prezydent order podarował. Czytaj ze zrozumieniem, to nie będziesz bzdur wypisywał. Odpowiedz Link Zgłoś
osa102 PIS ma dzis dyżur przed kompem? w takie swieto? 10.04.09, 08:26 wstyd, do roboty lenie a nie podzegac do awantur Odpowiedz Link Zgłoś
brodeek Przecież Kurtyka był kandytadem PO. 10.04.09, 08:28 I z ramienia tej partii został prezesem IPN-u. Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Re: Przecież Kurtyka był kandytadem PO. 10.04.09, 08:30 Znam takich co idą tam gdzie dają więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
waldemar591 Re: Przecież Kurtyka był kandytadem PO. 10.04.09, 23:08 brodeek napisał: > I z ramienia tej partii został prezesem IPN-u. _____________________________________________________________________ Tak, tylko że do wyznawców jedynie słusznej partii to nie chce trafić, ponieważ nie byłoby z-ramienia-i-po-linii. Tal jak parę dni temu pienili się na Kaczora za podpisanie ustawy o zwiekszeniu polskiego kontygentu w Afganistanie, nie racząc zwrócić uwagi na fakt, że ustawa wyszła od rządu. SMS-y od Schetynescu i instrukcje od Oberredaktora A.M. czytają z klapkami na oczach - ten typ tak ma. Odpowiedz Link Zgłoś
tola2006 Do JE Prezydenta: Odsyłam odznaczenie mego Ojca 10.04.09, 08:29 Jeżeli ta wyrodna córka rozporządza się nieswoim medalem co jest dla mnie najwjększą obłudą, to powinna w imię protestu oddać tytuł profesorski swój to bym zrozumiał.Żygać mi się chce na taką obłudę,- nie ma ta pani żadnego moralnego prawa do posługiwania się tytułem profesora,Ż-E-N-A-D-A!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
holyboy_666 moralne prawo.. 10.04.09, 09:18 ...a ludzie, którzy nie potrafią posługiwać się poprawnie językiem polskim i nie znają jego ortografii, nie mają moralnego prawa do wypowiedzi publicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
manseb45 Re: moralne prawo.. 10.04.09, 09:58 he he, tak tak, jak można ukłuć za ortografię to dobre i to, jak nie da się nic wymyśleć co do meritum sprawy, po co zabierasz głos?? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekmmm Re: moralne prawo.. 10.04.09, 10:34 wymyśLIĆ synku, he he analfabeta popiera analfabetę. Ty po co zabrałeś głos przepraszam? Coś wniosłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
manseb45 Re: moralne prawo.. 10.04.09, 12:29 Do meritum nic nie wniosłem podobnie jak i ty, chodziło mi o to, żeby na przyszłość nie zabierali miejsca na forum i czasu czytających wykształciuchy, którzy się dowartościowują wytykając innym błędy ortograficzne, bo nic innego nie potrafią wnieść, a nie rozumieją, że internet to akurat takie medium, w którym liczy się czas, przy czym wypowiedzieć mogą się także i ci, którzy w innych sytuacjach musieli by znacznie dłużej formułować swą pisemną wypowiedź ze słownikiem w ręku. Ale wykształciuch to z reguły taki mini-totalitarysta, który uważa: głos mogą zabierać tylko ci, którym ja przyznam takie prawo. A teraz czekam na listę popełnionych przeze mnie błędów ortograficznych. Na marginesie: zdanie zaczynaj od dużej litery. Odpowiedz Link Zgłoś
waldemar591 Re: moralne prawo.. 10.04.09, 23:11 prababka44 napisała: > holyboy...jestem za :)... a nawet przeciw (cytując za klasykiem). Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Do JE Prezydenta: Odsyłam odznaczenie mego Oj 10.04.09, 10:07 tola2006 napisał: > Jeżeli ta wyrodna córka rozporządza się nieswoim medalem co jest dla > mnie najwjększą obłudą, to powinna w imię protestu oddać tytuł > profesorski swój to bym zrozumiał.Żygać mi się chce na taką obłudę,- > nie ma ta pani żadnego moralnego prawa do posługiwania się tytułem > profesora,Ż-E-N-A-D-A!!!!!! Tola Pani nie pozwala. O! Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Co prawda, to prawda. 10.04.09, 08:29 Ostatnie odznaczenia przypominały odznaczenia UBekow z lat komuny. Oni też byli chwaleni za odwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Co prawda, to prawda. 10.04.09, 10:11 zero-cin napisał: > Yo... > > Prywatne Ranczo Lecha. Czyli: PRL bis? Z tą różnicą, że "impreza" nie potrwa długo, raptem pięć lat. Odpowiedz Link Zgłoś
patriotaa Re: Co prawda, to prawda. 11.04.09, 08:12 zero-cin napisał: Yo... Prywatne Ranczo Lecha. :Puchatek był człowiekiem odważnym i sprawiedliwym, życzliwym wobec ludzi i wybaczającym im ich przewinienia, zwłaszcza z lat młodości, jeżeli później potrafili grzechy te odpokutować swym postępowaniem" - napisała w liście prof. Śliwowska." A czy IPN chociaż raz wspomniał by nie przebaczać? JA się pytam dlaczego co niektórzy boja się prawdy? Czy boję się ze naród ich znienawidzi gdy dowie się kim byli kiedyś? Polacy umyjcie oczy, zacznijcie samodzielnie myśleć i nie dajcie się ogłupić mediom. Dam jeden przykład. Pamiętacie jak Wałęsa gdy startował na prezydenta i obiecywał po sto milionów na każdego pracującego? Więc pytam się czy spełnił swą obietnicę? Nie spełnił i nawet nie wspomniał o tym gdy został prezydentem. Więc macie dowód na kłamstwa Wałęsy i PO które tak zajadle broni Wałęsy i jego klamstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Co prawda, to prawda. 12.04.09, 11:05 patriotaa napisał: > Dam jeden przykład. Pamiętacie jak Wałęsa gdy > startował na prezydenta i obiecywał po sto milionów na każdego pracującego? Wię > c > pytam się czy spełnił swą obietnicę? Nie spełnił i nawet nie wspomniał o tym > gdy został prezydentem. Więc macie dowód na kłamstwa Wałęsy i PO Wiem, że pierwsza wojna światowa przez PO i dziesiąta będzie takoż samo, ale czy mógłbyś wyjaśnić, na czym - w tym, akurat, wypadku - polegają "kłamstwa ... PO"? > które tak > zajadle broni Wałęsy i jego klamstwa. Poza tym - lepiej pamiętamy takiego jednego, który obiecywał 3 miliony mieszkań. Bo było to znacznie bliżej dnia dzisiejszego, niż "występ" Wałęsy... Odpowiedz Link Zgłoś
wieprzowinapozydowsku Do JE Prezydenta: Odsyłam odznaczenie mego Ojca 10.04.09, 08:31 "- Odsyłam odznaczenie przyznane memu Ojcu, Wacławowi Zawadzkiemu, zwanemu Puchatkiem, za działalność w Komitecie Obrony Robotników - napisała w liście do prezydenta LACHA Kaczyńskiego prof. Wiktoria Śliwowska. " Slusznie napisane, trzeba klasc LACHE na prezydencie... __________________________________________ Zadnych kaczorw, zadnych donaldow! Odpowiedz Link Zgłoś
organmaster depretiare... 10.04.09, 08:35 krzyże,medale - za próg; przjdzie snur, żelastwo - na złom; wszyscy - w siódmym niebie: w szufladzie - miejsce na skarpetki, lumpowi - błogo; Odpowiedz Link Zgłoś
seydlitz Szacunek Pani profesor 10.04.09, 08:44 Gdyby ksiązki wydawane przez IPN, miały choćby 10 proc. wartości Pani prac wówczas nie byłoby z Instytutem żadnego problemu. Niestety po IPN możemy się spodziewać w znacznej częsci lizydupnych "dzieł" gloryfikujących kaczyzm i zwalczających Lecha W. PS. Gdyby nie kilka dobrze udokumentowanych bibliograficznie pozycji cały IPN można byłoby spuścić w sedesie. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Szacunek Pani profesor 10.04.09, 09:14 > Niestety po IPN możemy się spodziewać w znacznej częsci > lizydupnych "dzieł" gloryfikujących kaczyzm i zwalczających Lecha > W. tobie to już kompletnie musiało odjebać... IPN napisał cokolwiek o PIS-e czy też jak wolisz "Kaczystach"? Ja wiem, że ludzi nieszczęściezwykle dotyka niespodziewanie ale czy naprawdę musisz to co cię dotkneło manifestować publicznie? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Kto co musi deminstrować... 10.04.09, 10:38 swan_ganz napisał: > tobie to już kompletnie musiało odjebać... IPN napisał cokolwiek o > PIS-e czy też jak wolisz "Kaczystach"? > Ja wiem, że ludzi nieszczęściezwykle dotyka niespodziewanie ale czy > naprawdę musisz to co cię dotkneło manifestować publicznie? On nie musi niczego "demonstrować". Ty, jak widać, MUSISZ (taki "imperatyw kategoryczny"?) demonstrować chamstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Kto co musi deminstrować... 10.04.09, 11:05 Kreatura powiedz ty mi czego ty chcesz co? Przyjmij żesz wreszcie do wiadomości, że dopóki nie pozbędziesz się pryszczy na nosie małolato jedna, to nie umówię się z tobą... Dotarło wreszcie, tak? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
j23plpol Słusznie swan 10.04.09, 11:07 Wujek Dobra Rada: nie umawiaj się z kreaturami swan_ganz napisał: > Kreatura powiedz ty mi czego ty chcesz co? > Przyjmij żesz wreszcie do wiadomości, że dopóki nie pozbędziesz się > pryszczy na nosie małolato jedna, to nie umówię się z tobą... > Dotarło wreszcie, tak? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Kto co musi deminstrować... 12.04.09, 11:17 swan_ganz napisał: > Kreatura powiedz ty mi czego ty chcesz co? Od Ciebie? Chyba niczego... No, może jak od wszystkich na Forum: zaprzestania chamstwa; używania w dyskusji wyłącznie ARGUMENTÓW, a nie - epitetów, pomówień czy wycieczek osobistych. > Przyjmij żesz wreszcie do wiadomości, że dopóki nie pozbędziesz się > pryszczy na nosie małolato jedna, to nie umówię się z tobą... > Dotarło wreszcie, tak? :-) Jezusmaria! Nie tylko "dotarło", ale aż w popłoch wpadłam, że skoro jednak nie mam pryszczy na nosie, (niestety, przestałam je "miewać" jakieś czterdzieści lat temu...), to a nuż się uprzesz przy tym umawianiu?! PS.: Dzięki za komplement: "małolato jedna". Bo w przypadku babci, która za tydzień kończy 63 lata, to chyba komplement, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 PiS sie rospisdzia - to nqjlepsze info od pewnego 10.04.09, 08:44 Czwarta eRpE KACZYZMU ODCHODZI NA SMIETNIK HISTORII Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: PiS sie rospisdzia - to nqjlepsze info od pew 10.04.09, 10:42 jerzy30 napisał: > Czwarta eRpE KACZYZMU ODCHODZI NA SMIETNIK HISTORII Napisałabym, że JUŻ odeszła, gdyby nie fakt, że nigdy jej nie było. Próby wprowadzenia, szczęśliwie, spełzły na niczym i naród już po dwóch latach takich prób, powiedział pisbolszewikom "WON!" Odpowiedz Link Zgłoś
staefun A gdzie poszanowanie woli ojca? 10.04.09, 08:49 Ta pani nie miała prawa dysponować orderem ojca. Nawet jeśli jej argumenty przeciwko "polityce orderowej" L.Kaczyńskiego są trafione to w końcu NIE BYŁO JEJ odznaczenie. Takie zachowanie to w gruncie rzeczy brak szacunku dla autonomicznej woli rodzica, który po śmierci nie może przytaknąć córce ani jej zaprzeczyć. Obawiam się, że chodziło tu wyłącznie o nadanie rozgłosu opinii pani profesor w sprawie pasowania przez L.Kaczyńskiego "rycerzy" z IPN-u na niezłomnych obrońców historycznej prawdy. Bez oddawania orderu ojca sam głos oburzenia pani profesor byłby o wiele, wiele mniej słyszalny, a już na pewno nie doczekałby się tego artykułu. Ale nie było czego oddawać z własnej szuflady więc profesor sięgnęła do biurka ojca... Przykre Chyba, że ojciec p. profesor jeszcze za życia wydał córce stosowne dyspozycje na taką lub podobną okoliczność. Wtedy byłoby OK - po prostu realizuje wolę zmarłego. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: A gdzie poszanowanie woli ojca? 10.04.09, 10:46 staefun napisał: > Ta pani nie miała prawa dysponować orderem ojca. Nawet jeśli jej argumenty > przeciwko "polityce orderowej" L.Kaczyńskiego są trafione to w końcu NIE BYŁO > JEJ odznaczenie. Takie zachowanie to w gruncie rzeczy brak szacunku dla > autonomicznej woli rodzica, który po śmierci nie może przytaknąć córce ani jej > zaprzeczyć. Kto jak kto, ale córka chyba dobrze znała swego ojca? W artykule zacytowano, co - zdaniem córki - w tej sytuacji zrobiłby Ojciec. Odpowiedz Link Zgłoś
organmaster garnki? - noo nie wiem 10.04.09, 08:55 chłopcy i dziewczęta, oddajemy żeliwo; krzyże, medale - przetopim; będzie na pomnik... polaka - głuptaka Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Różowy salon nienawidzi prawdy. 10.04.09, 08:56 Trudno im się zresztą dziwić. Prawda jest taka, że KOR to była opozycja koncesjonowana i tak naprawdę potrzebna komunistom. I dzisiaj rózowi postępowcy wpadają w furię kiedy prawda wychodzi na jaw. A prawda jest taka, że tzw. elity były umaczane w komunę i teraz nie mogą tego znieść. A ubeccy kapusie to kolejny wstyd dla salonu. I dlatego zaprzeczaja, kłamią, opluwają, oddają ordery.... ŻENADA..... ------------------------------------------------------- - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej, demokratycznej Rzeczypospolitej Polskiej? - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej. Odpowiedz Link Zgłoś
zero-cin Re: Różowy salon nienawidzi prawdy. 10.04.09, 09:03 kapitan_stopczyk napisał: > A prawda jest taka, że tzw. elity były umaczane w komunę i teraz nie > mogą tego znieść. > A ubeccy kapusie to kolejny wstyd dla salonu. > I dlatego zaprzeczaja, kłamią, opluwają, oddają ordery.... > ŻENADA..... ŻENADA... Zgadza się. Przecież - jak powszechnie wiadomo - jedyną ubecką teczką, w której znajdują się materiały w całości sfałszowane, jest teczka obecnego prezia... ŻENADA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk I znowu kłamiesz............... 10.04.09, 09:06 Teczka o której piszesz została sfałszowana PO ROKU 1990 przez byłych ubeków, którzy byli zatrudnieni wtedy w UOP. A kto wydał polecenie UOPowi, żeby dokonał fałszerwstwa? No kto był wtedy preziem.... co...? nie pamietasz..? ------------------------------------------------------- - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej, demokratycznej Rzeczypospolitej Polskiej? - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej. Odpowiedz Link Zgłoś
holyboy_666 fascynujące 10.04.09, 09:27 to fascynujace, że ze wszystkich dziesiątek tysięcy teczek, tylko ta jedna jedyna została sfałszowana. reszta teczek jest oczywiście prawdziwa, i tak zostanie. no i to musiała być niesłychanie ważna osoba, skoro sb bało się ją nawet internować. prawdopodobnie to właśnie osoba z tej teczki obaliła komunizm, mur berliński i chiński w jednym. być może zresztą ta sama osoba miała cos wspólnego także z murem hadriana - to bardzo prawdopodobne, biorąc pod uwagę niezwykłość całej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: fascynujące 10.04.09, 09:41 > to fascynujace, że ze wszystkich dziesiątek tysięcy teczek, tylko > ta jedna jedyna została sfałszowana. na szczęście dla kaczora da się obiektywnie ustalić na podstawie badań i papieru i tuszu dość precyzyjnie datę w jakim okresie dana teczka była uzupełniana o wpisy. Widać nawet Michni nie przewidział jak bardzo Kaczory z czasem urosną bo gdyby przewidział to nie wątpię, że własnych teczek dorobili by się oni jeszcze za komuny a nie dopiero w "wolnej Polsce" Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: fascynujące 10.04.09, 10:57 swan_ganz napisał: > Widać nawet Michni nie przewidział > jak bardzo Kaczory z czasem urosną A "urosły"? Naprawdę? Odpowiedz Link Zgłoś
holyboy_666 Re: fascynujące 10.04.09, 11:09 skoro da się obiektywnie ustalić, dlaczego właścicielowi tej wyjątkowej teczki nigdy nie przyszło to do głowy? Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: fascynujące 10.04.09, 12:33 holyboy_666 napisał: obaliła komunizm, mur berliński i chiński w jednym. (...) Że berliński to rozumiem, ale z tym drugim to szanowny kolega chyba nieco przesadził :))) Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 ciekawe, czy w końcu dotrze coś do kaczego łba... 10.04.09, 08:57 moze nadejdzie dzien, w ktorym tzw. prezydent zrozumie, że nie może być jedynie biernym wykonawcą woli popieprzonego brata... bo się zwyczajnie na śmieszbność naraża... na szczeście trzeba te "zjawiska biologiczne" znosic jeszczze tylko 1,5 roku... uf... co za długie 5 lat Polak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re:ciekawe, czy w końcu dotrze coś do kaczego łba 10.04.09, 11:09 monster1972 napisał: > moze nadejdzie dzien, w ktorym tzw. prezydent zrozumie, że nie może > być jedynie biernym wykonawcą woli popieprzonego brata... bo się > zwyczajnie na śmieszbność naraża... Taki dzień nie nadejdzie NIGDY. Lech Kaczyński musiałby przestać być bliźniakiem jednojajowym, ORGANICZNIE podporządkowanym bratu Wiodącemu (Alfie). A to niemożliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
gregory701 Do JE Prezydenta: Odsyłam odznaczenie mego Ojca 10.04.09, 08:58 Prawda jest taka ,że Prezes Pis-u kreci Kurtyka jak pies ogonem ! Jest to w struktuczre PIS-u jak w ulu : królowa jest królową ,zas reszta niczego nie ma do powiedzenia . Ten Durnowaty Dorn ma jeszcze - jak widac - jakies złudzenia, ale naprózno ,kotku , na próżno !!! Odpowiedz Link Zgłoś
snow-ball Jakie ta Pani ma prawo... 10.04.09, 09:01 odsyłać odznaczenie swojego bohaterskiego ojca? histeria antylustracyjna sięga dna Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Jakie ta Pani ma prawo... 10.04.09, 11:11 snow-ball napisał: > odsyłać odznaczenie swojego bohaterskiego ojca? > histeria antylustracyjna sięga dna Możesz uprzejmie wyjaśnić, co ma piernik do wiatraka? Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Umaczane w komunę "elity" wpadają w furię. 10.04.09, 09:02 Są tak wściekli, że bronią nawet TW Bolka, którego kiedyś nienawidzili. Prawda doprowadza do szału michnikokuremków z rózowego, poprawnego salonu. I plują na prawdę, bo nie chcą, żeby wyszło na jaw ich umaczanie w czerwone porządki w Polsce powojennej. ------------------------------------------------------- - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej, demokratycznej Rzeczypospolitej Polskiej? - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Moze byl jakis szantaz ? 10.04.09, 09:04 I zmuszono te biedna kobiete do tego kroku . Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Moze byl jakis szantaz ? 10.04.09, 10:45 Oczywiscie. To jest jest jedyne rozsadne wyjasnienie, godne ludzi cierpiacych na chorobe polegajaca na szukaniu wszedzie teorii spiskowych (a moze PIS-kowych?). No bo jakby tego kroku nie wykonala, to by odebrano jej tytul profesorski, emeryture, mieszkanie, wycofano by z polek bibliotek wszystkie jej prace naukowe, i naslano by na nia ABW, CBS, CBA, TVP, FSB, FBI i CIA, tudziez obowiazkowo Mosad. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Umaczane w komunę "elity" wpadają w furię. 13.04.09, 09:39 kapitan_stopczyk napisał: > Prawda doprowadza do szału michnikokuremków z rózowego, poprawnego > salonu. Czyżby? Kto tu, właściwie, jest "doprowadzony do szału" i już chyba na dobre "wpadł w furię"? > I plują na prawdę, Na TWOJĄ prawdę i tobie podobnych, od dwudziestu lat żyjących w traumie, bo NIEDOWARTOŚCIOWANYCH? - zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz pani Wiktorio; własne gacie powinna była pani 10.04.09, 09:08 odesłać Prezydentowi jeśli już ma pani taki wewnętrzny przymus a nie zabierać nieboszczykowi jego własność... Ja wprawdzie wiem, że to łatwe bo nieboszczyk nie będzie się bronił czy protestował - zniesie każdy pani pomysł z godnością i dlatego sugeruję pani profesor te pani gacie.... Dopiero wtedy będzie pani wiarygodna jak da pani coś z siebie a nie truposza oskubie z jego zasług. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: pani Wiktorio; własne gacie powinna była pani 10.04.09, 11:15 swan_ganz napisał: > odesłać Prezydentowi A po co? W kancelarii nie nadążają z praniem? Odpowiedz Link Zgłoś
j23plpol koloratura 10.04.09, 11:17 W Gazecie Wyborczej też nie nadążają z praniem. Mózgu. > A po co? > W kancelarii nie nadążają z praniem? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: koloratura 10.04.09, 12:09 j23plpol napisał: > W Gazecie Wyborczej też nie nadążają z praniem. Mózgu. To chyba dobrze? > > A po co? > > W kancelarii nie nadążają z praniem [gaci]? To chyba nie dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
j23plpol Re: koloratura (o praniu mózgu) 10.04.09, 12:11 Adam M. ma misję dziejową przeprania mózgu całemu narodowi. Jak widać na forum, idzie słabo. > > W Gazecie Wyborczej też nie nadążają z praniem. Mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: koloratura (o praniu mózgu) 12.04.09, 11:32 j23plpol napisał: > Adam M. ma misję dziejową przeprania mózgu całemu narodowi. Skąd taki pomysł przyszedł Ci do głowy? Niby jakie szanse ma "Adam M.", żeby spełnić "misję dziejową przeprania mózgu całemu narodowi"? Myślisz, że on o tym nie wie (nawet gdyby i chciał "prać")? Uważasz go za idiotę? Na jakiej podstawie? W demokracji nikt nie ma takiej szansy. O czym ostatnio przekonały się Kaczory. Nawet dosyć boleśnie... Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: pani Wiktorio; własne gacie powinna była pani 10.04.09, 11:22 > W kancelarii nie nadążają z praniem? A co? szukasz nowej roboty? Schetyna kiepsko płaci za wierszówkę? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: pani Wiktorio; własne gacie powinna była pani 10.04.09, 12:14 swan_ganz napisał: > > > W kancelarii nie nadążają z praniem? > > A co? szukasz nowej roboty? Nie. Od dwóch lat jestem na emeryturze (całkiem znośnej), po przepracowaniu czterdziestu lat. Na żadną "robotę" nie mam siły, potrzeby, ani ochoty. > Schetyna kiepsko płaci za wierszówkę? Nie wiem, mnie nie płaci A Tobie kto płaci, skoro coś o płaceniu wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: pani Wiktorio; własne gacie powinna była pani 10.04.09, 12:22 > Od dwóch lat jestem na emeryturze (całkiem znośnej), po > przepracowaniu czterdziestu lat. > Na żadną "robotę" nie mam siły, potrzeby, ani ochoty. o kurde.... No to należą się pani przeprosiny z mojej strony bo nie wiem czemu ale wydawało mi się, że jest pani "pryszczatą małolatą" a tu taki zonk... :-) Ninjeszym więc przepraszam za netowe spoufalanie się, którego jednak to pani jest przyczyną ze względu na swoją czepliwość w stosunku do "swana_ganza". Reasumując; jeszcze raz przepraszam za rodzaj języka jakiego używałem w stosunku do pani na tym forumie... I by być dobrze zrozumianym; i tylko za ten bulwarowy język przepraszam bo inne swoje zarzuty w całej rozciągłości podtrzymuje ze względu na głupoty które tu pani wypisuje :-) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Naprawdę nic nie rozumiesz? 12.04.09, 15:09 swan_ganz napisał: > > > Od dwóch lat jestem na emeryturze (całkiem znośnej), po > > przepracowaniu czterdziestu lat. > > Na żadną "robotę" nie mam siły, potrzeby, ani ochoty. > o kurde.... No to należą się pani przeprosiny z mojej strony bo nie > wiem czemu ale wydawało mi się, że jest pani "pryszczatą małolatą" a > tu taki zonk... :-) Ależ nie ma za co. W moim wieku robić za "małolatę", w dodatku "pryszczatą", to raczej komplement. > Ninjeszym więc przepraszam za netowe spoufalanie się, którego jednak > to pani jest przyczyną ze względu na swoją czepliwość w stosunku > do "swana_ganza". Czy każdego, kto przedstawia swoje kontrargumenty, na Twoje argumenty, a częściej - inwektywy, należy posądzać o "czepliwość"? > inne > swoje zarzuty w całej rozciągłości podtrzymuje ze względu na głupoty > które tu pani wypisuje :-) Możesz to jakoś udokumentować? Bo stwierdzenie: "głupoty, które tu pani wypisuje", to - wybacz - żaden argument. I właśnie takiego "sposobu dyskusji" będę się zawsze "CZEPIAŁA". Odpowiedz Link Zgłoś
uzman Panie Kaczyński! Oddaję odznaczenia mojego sąsiada 10.04.09, 09:09 Panie Kaczyński! Tak mnie pan zbulwersował tym, że podajesz Pan swoją śmierdzącą łapę tym mordercom i gwałcicielom z IPN-u, że w akcie sprzeciwu ddaję odznaczenia mojego sąsiada, który gdyby miał rozsądne poglądy na rzeczywistość i był prawdziwym Polakiem, na pewno by tak zrobił. Aktualnie nie ma go w domu, więc z nim nie rozmawiałem, ale na pewno się zgodzi, a jak się nie zgodzi, to znaczy, że nie jest Polakiem i tym bardziej nie należy mu się order!!! Odpowiedz Link Zgłoś
22.q_v51 Do JE Prezydenta: Odsyłam odznaczenie mego Ojca 10.04.09, 09:13 Nie należę do żadnej partii.Zawiodłem się na PISie,PO i lewicy.Mam ich wszystkich gdzieś.Ale narodzie czy nie widzisz kto krzyczy na IPN !!! Ci co rządzą, a rządzą umoczeni i dopuszczeni przez TW Bolka ubecy.Gdyby nie mieli nic na sumieniu nie baliby się żadnych instytutów.Wałęsa ten figurant sterowany przez UB puścił naród w skarpetkach,a sąd niesłusznie dał mu statut pokrzywdzonego.Dość kłamstw - należy to zmienić, a nade wszystko przegonić od koryta kumpli Bolka i pomóc umęczonemu narodowi.No chyba że ci gnoje -koryciarze chcą doczekać tego co zgotował naród mołdawski swoim wyzyskiwaczom.A ty TW Bolku nie strasz tylko wyjedż najlepiej do Usraela tam zadbają o twoje serce. Odpowiedz Link Zgłoś