kozk Za co chcę podziękować solidarności ? No za co? 07.05.09, 13:04 Ja , o poglądach lewicowych , 60 latek ,za to , że nie traktują mnie jako osoby drugiej kategorii , wyrzuconego poza nawias , a wręcz jako potrzebnego społeczeństwu i Krajowi . Mój życiorys jest szanowany . Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Za co chcę podziękować solidarności ? No za c 07.05.09, 13:11 może za to, że możesz tu (tak) pisać? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tlss A chodzi o PR platformy 07.05.09, 13:20 Ujmę to tak. Miały być piękne obchody, miał premier z fraucymerem i świtą dziękować robotnikom i styropianowcom za wywalczenie przemian. Miały być zaproszone zachodnie elity. Miały być rauty, spotkania, odczyty i szwedzkie stoły. Niestety okazało się że może nie być tak pięknie, że w Polskę i świat może pójść transmisja jak to robotnicy dziękują premierowi za ciężką walkę o utrzymanie stoczni. Dlatego też aby premier ze świtą nadal mógł pięknie prezentowac się w mediach obchody przeniesie się do Krakowa. Bo i Kraków daleko od wybrzeża w więc bilety drogie (dla obecnie powoli bezrobotnych) no i ostatnio ta ekipa nie przyczyniła się tam do likwidacji iluś tysięcy miejsc pracy. O nic więcej nie chodzi moi mili a wyłącznie o PR premiera i jego partii. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: A chodzi o PR platformy 07.05.09, 13:38 > O nic więcej nie chodzi moi mili a wyłącznie o PR premiera i jego a ja myślałem, że o PR tych związkowców, którzy za pensję 6-9 tyś chcą załapać się do PE :D No nie wiem, kto bardziej oberwie, Tusk czy ci mąciciele Odpowiedz Link Zgłoś
tlss Re: A chodzi o PR platformy 07.05.09, 13:41 A możesz mi podać tych działaczy którzy to kandydują do PE ? Czyżby to był M. Krzaklewski ? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: A chodzi o PR platformy 07.05.09, 13:47 Pewnie też. Nie są święci. Ale nie róbmy sobie jaj z Polski. Okazja 4.06 to nie okazja do zadym. A intencje związkowców są obrzydliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
tlss Re: A chodzi o PR platformy 07.05.09, 13:51 A kto tu sobie robi jaja. Demokracja zwiera w sobie prawo do demonstacji i protestów i to jest w nią wpisane. Podobnie jak sprawowanie władzy to nie tylko zaszczyty i splendor ale i konieczność ponoszenia odpowiedzialności za działania lub brak działań. Po za tym nie wierze wbrew temu co słyszę że protestujący rzucą się na zagraniczych polityków i ich zmaskarują. Tchórze po prostu. Zaczeło się od Gdańska a skończy się w Krakowie. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: A chodzi o PR platformy 07.05.09, 13:56 dale swoje? Mówię konkretnie o 4.06. Ale wieśniaki nie rozumieją czegoś, co nigdy nie było dla nich ważne. Zadyma to zadyma, tylko dlaczego na całą Polskę to idzie?! Prawo mają, i co z tego?! Tusk ma prawo rozwalić taką demonstrację, i co ty na to? Prawo to jedno, rozum to drugie! Zwalanie na tuska jest dziecinadą. Odpowiedz Link Zgłoś
tlss Re: A chodzi o PR platformy 07.05.09, 14:02 Wieśniaki mówisz. Czyli podobni do warchołów z radomia i do ekstremy z wybrzeża z 1980 r. Rząd powinien zadbać żeby były odpowiednie siły policyjne i zadbać o to żeby nikt nie prowokował demonstrujacych. Można jakoś na szczytach G7 z globalistami sobie poradzić tylko w Polsce jakaś nieporadność. Ale jak mówisz z wieśniakami nie warto. I taka to zabawna parabola w 20 na lecie i do tego nie będzie kwiatów od delegacji stoczniowców dla premiera. Lepiej w Krakowie bardziej kulturalnie i bez wieśniaków jak mówisz. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: A chodzi o PR platformy 07.05.09, 14:08 > z wybrzeża z 1980 r. nie porównuj tych z tamtymi. Tamci wiedzieli, że mogą pójść siedzieć lub zginąć. Teraz wiedzą, że mogą tylko dostać się do PE lub na premie (pensje) na które tak naprawdę nie zapracowali. ile oni przynieśli państwu dochodu, albo jeszcze powodów do dumy z "naszych" stoczni? Wszak wszyscy Polacy dopłacają do nich ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tlss Re: A chodzi o PR platformy 07.05.09, 14:13 Dlaczego nie można porównywać. Pierwsi walczyli przedewszystkim z podwyżkami a drudzy walczą o utrzymanie miejsc pracy swoich, i innych w kraju. To nie sztuka eksportować wciąż ludzi do pracy z granicę. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: A chodzi o PR platformy 07.05.09, 14:17 > Dlaczego nie można porównywać. Pierwsi walczyli przedewszystkim z bo ci drudzy, teraźniejsi mieli na to 20 lat. Nikt ich za mordę nie trzymał, obsadzali stanowiska zarządzających jakimiś idiotami bez przygotowanie i teraz się dziwą, że stocznia (biznes) pada. No sorki, ale za błędy się płaci. jak przedsiębiorca zatrudni nieodpowiedniego człowiek, to jego decyzja przynosi straty i koniec. Filozofia dajcie nam pracę, bo zapalimy opony jest idiotyzmem. Sami na to ciężko pracowali. Zresztą poprzednie rządy też. Odpowiedz Link Zgłoś
tlss Re: A chodzi o PR platformy 07.05.09, 14:31 Jaki ty mądry jesteś. A niby kto teraz w radach nadzorczych siedzi ? W stoczniach nie było rad nadzorczych obsadzanych politycznie ? Ile to koryt pobsadzanych przez ludzi z PO których tak bronisz. To proste trzeba było bronić stoczni w UE a nie uprawiać politykę miłości i nic nie robienia. I nie pindol mi tu o dopłacaniu, bo wentyla ucieczki za pracą na zachód już nie ma. I dlatego taki strach teraz w platformie. Bo nie chroniło się miejsc pracy a teraz zacznie sie za to politycznie płacić. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: A chodzi o PR platformy 07.05.09, 14:38 jaki kram taki pan :) Odwracam troszkę ;) Ale teraz to już pozamiatane. Po drugie, jak związkowcy nie potrafili dopilnować, to po kiego tam są i dlaczego tyle zarabiają. jak dla mnie to oni (związkowcy) to sprzedali i wzięli za to kasę. Teraz udają niewiniątka i tyle ;) Winnego nie znajdą, bo będzie tak samo jak z teczkami, nikt nic nie wie. niech jakiś obcy kapitał się tym zajmie, a wtedy zobaczymy czy powiedzą: Polak to uczciwy i pracowity specjalista od statków ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tlss Re: A chodzi o PR platformy 07.05.09, 14:44 No ile zarabiają ci związkowcy. Masz ich paski wynagrodzeń ? Jak nie masz dostępu to nie kłam. Może podaj wyskość wynagrodzeń związkowców w stoczniach. Tak ciebie czytam i widzę że piszesz o wieśniakach taki jesteś europejski. Związki be, wieśniaki be, robole be. A kto na was mądrych będzie robił. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: A chodzi o PR platformy 07.05.09, 14:50 > mądrych będzie robił. mądry pracuje sam na siebie a nie na kogoś. Oczywiście tu nie chodzi mi o firmy prywatne. Ale po części do tego to się ma. Nijak nie wiedzę, żeby w Polsce firma państwowa miała szansę konkurować z firmą zarządzaną przez dobrych wykształconych ludzi a nie znajomych króliczka. Szkoda że stocznia padła, ale to nie jest wina nas Polaków, a ludzi tam pracujących i zarządzających. Nawet rządy nie mogły szkodzić stoczniom i kopalniom. Sama praca i dobre zarządzanie załatwia sprawę. > No ile zarabiają ci związkowcy. Masz ich paski wynagrodzeń ? Jak nie Ile już napisałem - sami się przyznali ile dostają i nie ma o czym dyskutować, no chyba, że powiesz, że oni kłamią ;) A jeśli kłamią, to znaczy, że zarabiają więcej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tlss Re: A chodzi o PR platformy 07.05.09, 15:02 Po pierwsze nie ma w Polsce w pełni wolnorynkowej gospodarki tak jak nie ma jej w całej UE. Skoro więc mamy do czynienia z taką gospodarką i skoro na zachodzie chroni się banki, dotuje się firmy samochodowe to u nas nie można ratować przemysłu zbrojeniowego, stoczni itd. Według takich jak ty mamy kupować wszystko za granicą. A propo czy ty chociaż wiesz jak wybrać polski towar w sklepie ? Zrób sobie wycieczke do jakieś firmy niemieckiej czy francuskiej (chocby do marketu - i zobacz sobie jakie mają samochody, skąd mają komputery itd.). Obecnie mamy rządzących którzy nawet nie rozumieją prostych związków przyczynowych - każda akcja lub jej brak wywołuje reakcję. I nie przekonasz mnie. Więc kończmy. Ucieczka do Krakowa to tchórzostwo. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: A chodzi o PR platformy 07.05.09, 15:10 zapominasz o jednym, baaaardzo ważnym czynniku. Tam są firmy kierowane przez ludzi z wykształceniem a nie polityków. Kapitał tych firm jest w większości prywatny. Nie można porównywać poloneza do mercedesa i to z pijanym kierowcą a trzeźwym zawodowcem, nastawionym na zysk. Wsparcie ok, tam było kilka przewałów. Przyznaję, milionowe premie za sukcesy. Ale te sukcesy były, przed kryzysem jakoś się to kręciło. W stocznię wpompowano masę kasy i... ani kasy ani sukcesu! Czyli i sensu nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: A chodzi o PR platformy 07.05.09, 13:43 cillian1 napisał: > > O nic więcej nie chodzi moi mili a wyłącznie o PR premiera i jego > > a ja myślałem, że o PR tych związkowców, którzy za pensję 6-9 tyś chcą załapać > się do PE :D No nie wiem, kto bardziej oberwie, Tusk czy ci mąciciele Tusk rządzi za darmo? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: A chodzi o PR platformy 07.05.09, 13:46 > Tusk rządzi za darmo? no co ty! Ale nie jestem aż tak naiwny, że ci mąciciele robią to dla dobra tych "biednych" robotników. Kolesie się przyzwyczaili do brania kasy za free i teraz płaczą. Tusk też się wku...wi jak przegra wybory, ale za 8 lat ;) Odpowiedz Link Zgłoś
25cz Adamowicz do "S": Skompromitowaliście Gdańsk i .. 07.05.09, 13:21 Jarosław w swojej desperacji, jest gotowy podpalić Polskę.W tych swoich taktykach się pogubił.Miał być dżentelmen i polityka miłości a wyszło jak zwykle- stara kurewka z brzytwą w ręku. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Adamowicz do "S": Skompromitowaliście Gdańsk 07.05.09, 13:25 25cz napisał: > Jarosław w swojej desperacji, jest gotowy podpalić Polskę.W tych > swoich taktykach się pogubił.Miał być dżentelmen i polityka miłości a > wyszło jak zwykle- stara kurewka z brzytwą w ręku. Tusk po klęsce w wyborach prezydenckich i parlamentarnych w 2005 roku ryzykował zdrowiem i życiem pacjentów szpitali podburzając lekarzy i pielęgniarki do strajków. Obiecując szefowej pielęgniarek stanowiska. Przynosząc im kanapki i herbatę (zresztą za pieniądze warszawskich podatników). Odpowiedz Link Zgłoś
staryduster sharn1.. bękart komuny i SB... 07.05.09, 13:29 > 25cz napisał: > > > Jarosław w swojej desperacji, jest gotowy podpalić Polskę.W tych > > swoich taktykach się pogubił.Miał być dżentelmen i polityka > miłości a > > wyszło jak zwykle- stara kurewka z brzytwą w ręku. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: sharn1 07.05.09, 13:57 sharn1 napisal: > staryduster bekardt dziwki pportowej Szanuje ciebie i prosze, abys nie znizal sie do ich kloacznego poziomu wypowiedzi. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: sharn1 07.05.09, 14:11 > Szanuje ciebie i prosze, abys nie znizal sie do ich kloacznego > poziomu wypowiedzi. Pozdrawiam serdecznie. to rodzaj reprymendy na forum wet3? Może leć po całości i obetnij kaskę :D Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Niech i zobaczą PRAWDĘ! 07.05.09, 14:02 Takie - sorry - ale ględzenie ble, ble ble, Adamowskiego przypomina małżeństwo, w którym mąż znęca się nad żoną, a kiedy przychodzi rocznica ślubu, to zaprasza ją na uroczystą kolację JAK GDYBY NIGDY NIC...!!! Żona się opiera, bo uważa to za jawną bezczelność, co oczywiście nie przeszkadza mężowi powiedzieć: "kochanie, nie rób nam wstydu. Bo co sąsiedzi powiedzą? Żona ma dosyć poniewierki i mówi: niech sąsiedzi ZOBACZĄ PRAWDĘ! Jak ktoś tego nie widzi to nie nadaje się na żadne funkcje publiczne, które najwyraźniej mylą się wielu "gadającym głowom" z funkcjami towarzyskimi. Nic dziwnego, że PO nazywana jest Pełniący Obowiązki - by żyło się lepiej.... kolegom... Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Niech i zobaczą PRAWDĘ! 07.05.09, 14:12 Hmmm, ale ta "żona" robi to za 100 zł od kochanka. Dalej jesteś szczęśliwym znęcającym się mężem, czy już: szczęśliwym znęcającym się rogaczem?! :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Adamowicz do "S": Skompromitowaliście Gdańsk i .. 07.05.09, 14:09 Adamowicz chyba nie ma wszystkiego w porzadku pod deklem jesli mysli, ze ludziska sa az tak glupie aby uwierzyc w te pierdoly. Odpowiedz Link Zgłoś
hurdy-gurdy Re: Adamowicz do "S": Skompromitowaliście Gdańsk 07.05.09, 14:12 sharn.1 napisał: > Oglądałem, Adamowicz ma racje w 100% ! > Zakład,że olbrzymia większość Polaków, popiera słowa Adamowicza! oczywiście popiera to ta ogromna większość, która nie traci własnie pracy w stoczni.... Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Adamowicz do "S": Skompromitowaliście Gdańsk 07.05.09, 14:19 stocznia to nie Polska, zresztą nie tylko stocznia ma problemy, o czym jarek-pomyleniec nie omieszka wspominać, jeśli mu się nic nie poplącze :D Odpowiedz Link Zgłoś
praktyczna Re: Adamowicz do "S": Skompromitowaliście Gdańsk 07.05.09, 14:30 hurdy-gurdy napisał: > sharn.1 napisał: > > > Oglądałem, Adamowicz ma racje w 100% ! > > Zakład,że olbrzymia większość Polaków, popiera słowa Adamowicza! > > oczywiście popiera to ta ogromna większość, która nie traci własnie pracy w > stoczni.... z calym szacunkiem Hurdy ale czym sie rozni bezrobotny stoczniowiec od bezrobotnego budowlanca, hydraulika czy pracownika innego zakladu? Dlaczego ten pracujacy hydraulik czy stolarz ma utrzymywac nieoplacalna stocznie? tylko dlatego, ze to pomnik Solidarnosci? Jak pomnik to zalac betonem i heja - niech stoi. Kilka dni temu demonstrowali kolejarze i obeszlo sie bez zadym .. pare godzin pozniej przeszli inni zwiazkowcy i od razu zaczely sie bijatyki, palenie opon i inne zadymy. To tak jak z kibicami - jedni chodza obejrzec mecz inni wybijac zeby... A podatnik za to placi ... Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj_50 Adamowicz do "S": Skompromitowaliście Gdańsk i ... 07.05.09, 14:25 Rację ma Adamowicz . " S " dopuściła do takiej rozpiętości płac że POlitykom już się w d...e POprzewracało . Jeśli za 850 zł mamy przeżyć to się nie dziwcie że tak się "cieszymy" z tego.Co ja powiem dzieciom jak mnie zapytają dlaczego nie mamy na chleb? A jak zapyta - to co zrobiłeś by było lepiej to odpowiem że świętowałem ? Który z polityków powiedział - mnie wystarczy 1500 zł resztę proszę dać na tych co dzięki moim staraniom stracili pracę ? Kto kogo kompromituje ? Słyszałem o robotnikach rezygnujących z części wynagrodzeń a nie słyszałem by pracodawcy rezygnowali czy politycy .Pani HGW ciężkie miliony rozdała na premie a bezrobotnym na zupy nie ma kto dać .To nie kompromitacja? Kolejki do lekarzy , do szpitali czy brak leków to nie kompromitacja? Podwyższenie wieku emerytalnego dla pracujących w szkodliwych warunkach to też nasza zdobycz ? Wy naprawdę nie widzicie tych tysięcy zwolnionych z pracy bez nadziei na jutro? Tych dzieci łykających ślinę na widok cukierków na wystawie ? Gratuluję dobrego samopoczucia . Odpowiedz Link Zgłoś
praktyczna Re: Adamowicz do "S": Skompromitowaliście Gdańsk 07.05.09, 14:37 Mikolaj - a widzisz tych zapijaczonych tatusiow, nierobow, ktorzy tylko licza na to by wlasnie dac im zupe? Gdzie jest do cholery napisane, ze panstwo ma Cie zywic? Wszystko ma pozostac jak za komuny, kazdemu prace, kazdemu emerytura wczesniejsza, darmowe leczenie, szkoly i w szkolach obiady dla dzieci - ale demokracja, wolnosc slowa, wypasione auta, wyposazenie mieszkan, ciuchy i urlopy jak na zachodzie. Takiej opcji to nawet w Erze nie ma :) Odpowiedz Link Zgłoś
enteryk Re: Adamowicz do "S": Skompromitowaliście Gdańsk 07.05.09, 14:32 100% PO-PAPRAŃCÓW Odpowiedz Link Zgłoś
enteryk Adamowicz do "s": macie g do powiedzenia 07.05.09, 14:35 TO ŚWIĘTO PO A NIE ZWIĄZKOWCÓW Odpowiedz Link Zgłoś
robot_humano Skompromitowali Gdańsk bo siebie już nie mogą... 07.05.09, 14:36 Jak takie Śniadki mają czelnośc nazywać się "Solidarnością"? Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Adamowicz do "S": Skompromitowaliście Gdańsk i ... 07.05.09, 15:29 Pora aby w Gdańsku uświadomili sobie , że strajki owszem , ale nie w każdej chwili , po drugie odróżnić strajki i manifestacje od zwykłych zadym i burd . A to do niektórych mieszkańców Gdańska i pracowników stoczni nie dociera . Inne czasy . To nie są czasy komuny . A to , że tracą pracę , że stocznie mają kłopoty niech winią sami siebie . Bo każdy rząd w portki robił , bo bał się zadymiarzy stoczniowych i ustępował im. No i w stoczniach było dwóch do jednej łopaty i dwóch do jednego palnika do spawania . I jak tu miała stocznia być rentowna ? Ale Polacy już mają dość dopłacania do jakichś zakładów przemysłowych , państwowych , do kopalń , do hut , do stoczni .. Ja jako nauczyciel musiałem wiele razy zmieniać pracę i ... i nie zwalniano mnie . Ot tylko kończyła się umowa o pracę - na czas określony , na zastępstwo , na jeden rok to już szczęście . I przy pensji o połowę mniejszej niż spawacz w stoczni i z dojazdem 50 km w jedną stronę . Więc basta . Nie ma pracy ,to na bruk i szukać na własną rękę . Bez żadnych odpraw . Popieram w tym - w tym podreślam - Tuska . Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Adamowicz do "S": Skompromitowaliście Gdańsk 07.05.09, 15:43 rozsądna wypowiedź. Ale jak znam życie zaraz cię zlinczują. Wszak im też płacą za ujadanie, a nie racjonalne myślenie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
duch-2 Re: Adamowicz do "S": Skompromitowaliście Gdańsk 07.05.09, 17:07 Trudno się nie zgodzić z cillian1. Z Tobą, zresztą też. Nie mogę się jednak oprzeć wrażeniu, że tego rodzaju poglądu są wśród "związkowców" bardzo niepoprawne politycznie... ;)) Odpowiedz Link Zgłoś