gobi05 10.05.09, 08:44 Dlaczego majątek PZPR nie został (zgodnie z prawem) przejęty przez Skarb Państwa? Kto podpisał decyzję o tak wysokiej darowiźnie dla nowo założonej partii politycznej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gobi05 kto odpowiada za ten przekręt? 10.05.09, 08:45 dlaczego majątek byłej PZPR nie został przejęty przez Skarb Państwa? Odpowiedz Link Zgłoś
barry.the.babtist Re: kto odpowiada za ten przekręt? 10.05.09, 11:34 Jaruzelski, Rakowski, Kiszczak -otworzyli drzwi wolności. Miller, Kwaśniewski etc. reformowali beton. Wychodzi na to, że mamy ŁASKAWIE dziękować (może stawiać pomniki?) PZPR za to, że chcieli demokracji, bo wychodzi na to że chcieli jej bardziej niż Solidarność. Odpowiedz Link Zgłoś
slon2002 Olek zdechnie niebawem na marskość wątroby, widać 20.05.09, 12:34 że chleje ostro Odpowiedz Link Zgłoś
dybko2 Re: Olek zdechnie niebawem na marskość wątroby, w 31.05.09, 15:29 Ile w wielu z was jest takiej" pięknej" nienawiści.Wielu pewnie wieczorkiem paciorek klepie.Nie żeby rozumiał co klepie,ale kazali! No chyba że się mylę? Odpowiedz Link Zgłoś
dybko2 Re: kto odpowiada za ten przekręt? 31.05.09, 14:50 ba Jaruzelski, Rakowski, Kiszczak -otworzyli drzwi wolności. Miller, > Kwaśniewski etc. reformowali beton. > > Wychodzi na to, że mamy ŁASKAWIE dziękować (może stawiać pomniki?) > PZPR za to, że chcieli demokracji, bo wychodzi na to że chcieli jej > bardziej niż Solidarność.Wiem , to trudno zrozumieć .Jednak coś w tym jest.Czy to nam się podoba czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
danny_boy Re: kto odpowiada za ten przekręt? 19.06.09, 10:28 Wychodzi na to, że mamy ŁASKAWIE dziękować (może stawiać pomniki?) PZPR za to, że chcieli demokracji, bo wychodzi na to że chcieli jej bardziej niż Solidarność. Odśwież sobie pamięć i przypomnij hasła Solidarnośc: "Socjalizm TAK, wpyaczenia nie". I zresztą widać było po rządach PISu, że marzy o socjaliźmie i sterowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
major_walenda Niestety - pani Szczepkowska się pomyliła......... 10.05.09, 09:04 Komunizm nie upadł, bo gdzie ci upadli komunisci? W więzieniach? Nieeee..... W zarządach spółek, w radach nadzorczych, jako eksperci, jako doradcy, jako politycy - słowem - "upadek" polegał na przejściu z komitetów na doskonale płatne posadki. Dziwny ten UPADEK komuny, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
road_66 Re: Niestety - pani Szczepkowska się pomyliła.... 10.05.09, 09:13 major_walenda napisał: > Komunizm nie upadł, bo gdzie ci upadli komunisci? > > W więzieniach? > > Nieeee..... Major idiota raczej. > Dziwny ten UPADEK komuny, no nie? Jak na Polskę dziwny, bez mordów, gwałtów i grabieży. Zupełnie wbrew całej reszcie polskiej historii. Dopiero takie kacapy jak ty by się cieszyły: "te czerwone gnoje do końca nie chciały oddać władzy, zginęło trzysta tysięcy ludzi, ale, żeśmy ich wymordowali... To wina tych komuchów, że tyle ludzi zginęło". Całe szczęście, że Walentynowicz i Gwiazda wylądowali tam gdzie ich miejsce czyli na śmietniku historii. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars po PiS widac ze komunizm nie upadl 10.05.09, 09:28 on tkwi w glowach frustratow na zawsze. Ot taki kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
major_walenda Żal mi takich facetów jak ty...... 10.05.09, 11:00 Nie jesteś w stanie intelektualnie objąć faktu, że świat nie zaczyna się i nie kończy na tym śmiesznym konflikcie PO - PIS. Śmiesznym, bo całkowicie fikcyjnym i tworzonym na użytek motłochu. Po to są te cyrki z Palikotem, te różne klipy i inne brednie. To dla gawiedzi, żeby się bawiła, skakała sobie do gardeł i nie zadawała niepotrzebnych pytań. Odpowiedz Link Zgłoś
xnonorx Re: Niestety - pani Szczepkowska się pomyliła.... 10.05.09, 09:28 road_66 napisał: > Jak na Polskę dziwny, bez mordów, gwałtów i grabieży. Zupełnie wbrew całej > reszcie polskiej historii. Dopiero takie kacapy jak ty by się cieszyły: "te > czerwone gnoje do końca nie chciały oddać władzy, zginęło trzysta >tysięcy ludzi, ale, żeśmy ich wymordowali... To wina tych komuchów, >że tyle ludzi zginęło". Pomyliły się tobie czasy. Teraz w więzieniach nie morduje się już za sprawy polityczne. Dawniej tak było. (aczkolwiek Michnik siedział sobie i książkę pisał...) Pomyliłeś swoje "stare dobre" wspomnienia z chwilą obecną. Po drugie: "kacapy by sie cieszyły, że czerwone gnoje zginęły" itd itp. No to już chyba zupełne pomieszanie pojęć. Zastanów się zanim cokolwiek napiszesz. > Całe szczęście, że Walentynowicz i Gwiazda wylądowali tam gdzie >ich miejsce czyli na śmietniku historii. Zdecydowanie za mało tobie płacą za tak ryzykowne i odważne stwierdzenia. A ogólnie to nie myl rozliczenia bandytów i przestępców z mordowaniem. Mordowali komuniści. Zginęłi: Popiełuszko, Pyjas (rocznica była kilka dni temu) itd itp. Teraz należy rozliczyć tych ktorzy z tym systemem współpracowali. Między innymi Goleń charkowski - Kwaśniewski. Odpowiedz Link Zgłoś
wildcatapollo WOS sie przespalo 10.05.09, 10:34 Drogi Kolego, albo masz naprawde z 15 lat, albo zaserwowano mielone w glowie. W 1989 roku, kiedy byly juz przesadzone wyniki Okraglego Stolu, tj. wiodaca partia socjalistyczna nie bedzie miala kontroli nad krajem, Causescu wielokrotnie telefonowal do Rakowskiego, czy ma z koszar przez Czechoslowacje jechac czolgami, by "ratowac narodowy socjalizm". Jakby to sie zaczelo, to w niecaly tydzien nie uraczylbys Polaka w cywilu na ulicy, a Poznan (jak byl jakis przewrot, to sie to miasto czesto pojawialo) tak prewencyjnie by zrownano z ziemia. Odpowiedz Link Zgłoś
major_walenda Dobre!!! Sam to wymyśliłeś? 10.05.09, 10:40 "Słońce Karpat" to już wtedy sobie mogło swoje czołgi schować do d***. A po drugie: gdyby zbiry Kiszczaka nie musiały zasiąść do okrągłego stołu, to by nie zasiedli. Wywieźliby Michnika i całą resztę do lasu i by sie sprawa zakończyła jak tysiące podobnych w komuniźmie. A skoro zasiedli - to znaczy, że już nie mieli innego wyjścia. Zresztą do rokowań zaprosili swoich ludzi na których mieli haki w postaci teczek (to dlatego Michnik jest przeciwko lustracji) i przekazali im tylko nominalną władzę. Sami wzięli kasę, gospodarkę i sekretarze stali się bizmesmenami..... Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek Rozumiem frustrację "majora" 10.05.09, 11:03 Chciał wieszac i palic komunistów a tu się cholera, wzięli i dogadali. Odpowiedz Link Zgłoś
smokpz Wieszać nie, ale złodziejstwo się karze a nie 10.05.09, 12:42 udowadnia że było mniejszym złem. Chyba że ty z tych co wynoszą narzędzia z zakladu pracy. To w takim razie przynajmniej zrozumiem że nie stać cię na inną wypowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
road_66 Re: Niestety - pani Szczepkowska się pomyliła.... 10.05.09, 13:02 Resztę wyjaśnił ci już wildcatapollo, gdyby mieli iść do więzienia za samo bycie komunistami to polałaby się krew. xnonorx napisał: > Po drugie: "kacapy by sie cieszyły, że czerwone gnoje zginęły" itd > itp. No to już chyba zupełne pomieszanie pojęć. Zastanów się zanim > cokolwiek napiszesz. > > > Całe szczęście, że Walentynowicz i Gwiazda wylądowali tam gdzie > >ich miejsce czyli na śmietniku historii. > Zdecydowanie za mało tobie płacą za tak ryzykowne i odważne > stwierdzenia. Celowo użyłem kacapa, dodam jeszcze parcha, kmiota i idiotę. Kacap jest jednak najodpowiedniejszy. Bo to jest myślenie klona, ma takie same metody, te samo myślenie, ten sam kacapski charakter, tylko chce zniszczyć oryginał by zapełnić niszę. Z kacapskiego charakteru bierze się też paranoja "za te twierdzenia ci płacą". Odpowiedz Link Zgłoś
barnaba_only Bo przecież nie Króla, no nie? 24.05.09, 19:50 wszak to PiSKról obecnie WyPROSTował sie włażąc Kaczyńskim w tyłki a to upoważnia go do bycia bohaterem PiS Odpowiedz Link Zgłoś
dybko2 Re: Niestety - pani Szczepkowska się pomyliła.... 31.05.09, 15:41 xnonorx napisał: > road_66 napisał: > > Jak na Polskę dziwny, bez mordów, gwałtów i grabieży. Zupełnie > wbrew całej > > reszcie polskiej historii. Dopiero takie kacapy jak ty by się > cieszyły: "te > > czerwone gnoje do końca nie chciały oddać władzy, zginęło trzysta > >tysięcy ludzi, ale, żeśmy ich wymordowali... To wina tych komuchów, > >że tyle ludzi zginęło". > > Pomyliły się tobie czasy. Teraz w więzieniach nie morduje się już za > sprawy polityczne. Dawniej tak było. (aczkolwiek Michnik siedział > sobie i książkę pisał...) Pomyliłeś swoje "stare dobre" wspomnienia > z chwilą obecną. > Po drugie: "kacapy by sie cieszyły, że czerwone gnoje zginęły" itd > itp. No to już chyba zupełne pomieszanie pojęć. Zastanów się zanim > cokolwiek napiszesz. > > > Całe szczęście, że Walentynowicz i Gwiazda wylądowali tam gdzie > >ich miejsce czyli na śmietniku historii. > Zdecydowanie za mało tobie płacą za tak ryzykowne i odważne > stwierdzenia. > > A ogólnie to nie myl rozliczenia bandytów i przestępców z > mordowaniem. Mordowali komuniści. Zginęłi: Popiełuszko, Pyjas > (rocznica była kilka dni temu) itd itp. Teraz należy rozliczyć tych > ktorzy z tym systemem współpracowali. Między innymi Goleń > charkowski - Kwaśniewski. Gdzie drzewo roąbią tam wióry lecą.Każda śmierć to dramat i koszmar.Jednak czas skończyć z tym rozdmuchiwaniem wrogości.I tak mamy wiele szczęścia że przy takim przewrocie, nie ma ich więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
major_walenda Teraz w więzieniach morduje się tylko świadków.... 10.05.09, 10:34 ...to znaczy - nie morduje. Oni sami się wieszają..... Takie wyrzuty sumienia ich nagle ogarniają. W więzieniach także pisuje się książki - jak wasz naczelny A. Michnik. On pisał w ukryciu, pod kocem na więziennej pryczy. Jak strażnik zajrzał przez judasza - to Adaś udawał, że śpi... ;D:D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
smokpz Myślisz na skróty. Rozlewu krwi nie było ale ja 10.05.09, 12:38 nie takiej wolnej Polski się spodziewałem. Wystarczy tylko dotknąć czegoś w okolicach nomenklaturowych spółek, żeby się szybko okazało jaki tam element siedzi. I to od prezesów zarządu do najniższych rangą. Vide choćby Elektrim. Jak to mówił o nich mój kumpel z Deloitte: "Tacy wicie, rozumicie", Nic dodać, nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
viking2 Re: Niestety - pani Szczepkowska się pomyliła.... 13.06.09, 04:20 road_66 napisał: > zginęło trzysta tysięcy ludzi Jak to? To juz w dwa dni bylo po wszystkim? Odpowiedz Link Zgłoś
swdcv Re: Niestety - pani Szczepkowska się pomyliła.... 17.06.09, 22:35 > Jak na Polskę dziwny, bez mordów, gwałtów i grabieży. Jesteś tego pewny niedouczony debilu ??? Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright podziekuj czlowiekowi dwudziestolecia 10.05.09, 11:28 Tadeusz "Gruba kreska" doskonale spelnil zadanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczyjar Re: Niestety - pani Szczepkowska się pomyliła.... 19.05.09, 18:55 A upadli kapitalisci smieja sie z ciebie i przyznaja sobie premie. Odpowiedz Link Zgłoś
brodeek Szkoda tylko, że Europa Zachodnia 10.05.09, 09:53 jako koniec komunizmu uważa upadek muru berlińskiego. Nasz okrągły stół traktują jako zwykłą ściemę, cyrk dla maluczkich. Może powinniśmy zachód pozywać za "kłamstwo okrągłostołowe"? Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek Skoro sami okrągłego stołu nie szanujemy, 10.05.09, 11:00 to nie wymagajmy, żeby inni to wydarzenie docenili. Tak jest zresztą z większością polskiej historii. Sami na siebie plujemy, a potem w płacz, że nas nie szanują. Odpowiedz Link Zgłoś
makabrapolska Re: Szkoda tylko, że Europa Zachodnia 10.05.09, 11:37 bo Zachód doskonale wie ,ze "okrągły stół" to była kolejna Targowica Odpowiedz Link Zgłoś
tuitam_online A dlaczego miałoby być inaczej? 10.05.09, 12:32 To było przecież 35% demokracji - nawet sumując te 35% posłów + 100 senatorów nadal nie wyjdzie, że parlament w 1989 został wybrany chociaż w połowie w demokratycznych wyborach. Bodaj 2 miesiące później szanowny generał z krwią na ciemnych okularach został prezydentem. Za to mur rozwalono w 100% ze wszystkimi konsekwencjami, urząd Gaucka w to włączając. Odpowiedz Link Zgłoś
smokpz A może po prostu zauważa się że okrągły stół nie 10.05.09, 12:47 był aż takim przełomem jak nam się wydaje? Po 89. roku mieliśmy sejm z zagwarantowaną większością komuny, z listą krajową i np. Sierakowską wciąganą na posłankę w drugiej turze. Na prawdziwą demokrację trzeba było jeszcze trochę poczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
viking2 Re: Szkoda tylko, że Europa Zachodnia 13.06.09, 04:22 brodeek napisał: > Może powinniśmy zachód pozywać za > "kłamstwo okrągłostołowe"? A moze powinnismy sie dobrze rozejrzec wokol i pomyslec, co tak naprawde stalo sie przy tym okraglym stole? I moze to nie zachod by trzeba bylo pozywac... Odpowiedz Link Zgłoś
z1234567 Kącik idoli - przekaz GW dla ciemnego luda... 10.05.09, 10:21 Kącik idoli - przekaz GW dla ciemnego luda... to dla maturzystow z wos-u czy innych tytanow intelektu jak im sie golen rozleniwi na studiach i nie zostana magistrami... Odpowiedz Link Zgłoś
pandora-online 1 brynol 3 rp;wstyd i hanba 10.05.09, 10:26 Prezydenta z niego zrobili,SB-MEDIA SBckie I KOLEDZY Z JEGO RODZINNEJ SEKTY PZPR:JAK TO SWIETNIE DOWODZI JAKI NAROD POLSKI JEST OGLUPIALY PRZEZ MAFIE POSTKOMUNISTYCZNO-MEDIALNA: MEDIALNE PRANIE LEPETYN-I OCZEKIWANIE NA CUDE: Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi alergia 10.05.09, 10:30 niech on nawet niegłupio mówi... nie przekona mnie do siebie i do reszty swojej rodziny alergia...? Odpowiedz Link Zgłoś
znam-sie Re: alergia 21.05.09, 14:18 KWASNIEWSKI SIE ZESZMACIL POD KONIEC PREZYDENTURY, NIE MOWIAC JUZ O NIEDAWNYCH WYDARZENIACH GDZIE POLSCE WSTYDU NAROBIL CHOCIAZ I TAK NIE WIEKSZEGO NIŻ ROBI GO NAM PREZYDENT KACZYNSKI CZY ROBIL NAM PREZES JAROSŁAW ... KWAŚNIEWSKI BYŁ PREZYDENTEM Z PREZENCJĄ I KLASĄ (w porownaniu do kaczynskiego), ALE TĄ PREZENCJE I KLASE BEZPOWROTNIE STRACIŁ, SZKODA Odpowiedz Link Zgłoś
eeeee1 Nie chciałem, ale musiałem 10.05.09, 10:37 a teraz zamknijmy wszyscy oczy i wyobraźmy sobie Polskę, jakim pięknym bylaby ona krajem, gdyby tacy ludzie jak Kwasniewski, Walesa, Michnik, Jaruzelski, Kuron, Kiszczak nigdy sie nie urodzili niestety, ci ludzie jednak sie urodzili i totalnie zje...li ten kraj Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright 100% racji 10.05.09, 11:32 eeeee1 napisała: > a teraz zamknijmy wszyscy oczy i wyobraźmy sobie Polskę, jakim > pięknym bylaby ona krajem, gdyby tacy ludzie jak Kwasniewski, > Walesa, Michnik, Jaruzelski, Kuron, Kiszczak nigdy sie nie urodzili > > niestety, ci ludzie jednak sie urodzili i totalnie zje...li ten kraj Odpowiedz Link Zgłoś
tinakon Re: Nie chciałem, ale musiałem 20.05.09, 00:27 Ja zamykam oczy i wyobrażam sobie mądry, wolny i wspaniały Świat bez eeeee1. Odpowiedz Link Zgłoś
znam-sie Re: Nie chciałem, ale musiałem 21.05.09, 14:37 TY DEBILU, GDYBY NIE WAŁĘSA (JEDYNA ROZPOZNAWALNA OSOBA NA ŚWIECIE Z POLSKI) TO BY POLSKA BYŁA NAPRAWDE TOTALNIE ZJE... IDIOTA CO SZERZY POPULIZMY PISU LECH WAŁESA DOKONAŁ WIELKIEJ RZECZY, CHOĆ PREZYDENTEM BYŁ NIENAJLEPSZYM TO FAKT, ALE FAKT KTÓRY WYNIKA Z TEGO ŻE TO NIE JEST CZŁOWIEK WYKSZTAŁCONY I OBYCIE Z POLITYKĄ BYŁO (I RACZEJ DALEJ JEST) TROCHE OBCE A KWAŚNIEWSKI NAS W MIARE GODNIE REPREZENTOWAŁ, PRZYNAJMNIEJ NA ZDJECIACH NIE TRZEBA SIE BYLO WSTYDZIC PREZYDENCKIEJ PARY POLSKA JEST W NATO, JEST W UNI EUROPEJSKIEJ (CHOC WESZLA DO NIEJ TROCHE ZA WCZESNIE MOIM ZDANIEM) , MAMY EURO 2012 I TERAZ ODROBINKE ZACZYNA SIE POLEPSZAC (A PRZYNAJMNIEJ INFRASTRUKTURA NA ŚLĄSKU!) , CHOĆ OCZYWIŚCIE JEST NAM JESZCZE BARDZO DALEKO DO ZACHODU TO DENERWUJE MNIE CIAGLE NARZEKANIE, TYLE POLAKOW NARZEKA NA BIEDE NIBY A SKLEPY PEŁNE I SUPER FURY STOJA NA PARKINGACH Odpowiedz Link Zgłoś
makabrapolska to jest niezłe obłudne bydle i zdrajca Polski 10.05.09, 10:39 to jest niezłe obłudne bydle i zdrajca Polski.Złamał polska konstytucje i pomagał w kolonizowaniu i rozkradaniu polskiego majatku narodowego. Okragły stoł byl tylko przykładem Targowicy gdzie partyjniacy PZPR dogadali sie ze złodziejami i zdrajcami Polski z Solidarnosci.Dzis juz wiadomo ze Solidarnosc to byla organizcja sterowana przez CIA i nie chodziło i dobro ludzi tylko interesy amerykanskich kapitalistow z Waal Street,ktorzy chcieli sie wzbogacic na prywatyzacji polskiego majatku narodowego ( dokladnie mowiac złodziejstwu )i ludzie i ich los zupełnie nikogo nie interesował.Dla zamydlenia oczu opowiadało sie bajki o wolnosci i demokracji.Dzis prawdziwej demokracji i tak nie ma a nowy system w Polsce pochłonał wiedcej ofiar niz PRL.Wystarczy zobaczyc ile tysiecy samobojstw w wyniku biedy i utraty perspektyw zyiowych ile zabojstw w wyniku zwiekszenia kryminalnosci. Nowe przemiany przyniosły wiecej zła niz korzysci a mozna było inaczej ale o tynm dzis nie wolno pisac bo temat nie wygodny dla dziejszej propagandy politycznej,ktora krytykuje dawne czasy i ukrywa wiele prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek Najpierw proponuję naukę pisania, a dopiero potem 10.05.09, 10:56 wypowiadanie się na forum. Ośmieszasz się tą troską o Polskę z bykami ortograficznymi. No, ale miłośnicy Kaczorów zawsze mieli problem z wykształceniem. Odpowiedz Link Zgłoś
makabrapolska Re: Najpierw proponuję naukę pisania, a dopiero p 10.05.09, 11:35 wyglada na to ,ze jestes bardzo mlody a zatem naiwny i niedoinformowany. Po sposobie twojej wypowiedzi nalezy przypuszczac,ze twoja rodzina nalezy do grupy zlodziei solidarnosciowych lub dawnych partyjnych lub czerpie korzysci z tego narodowego zlodziejstwa. Jest jeszcze jedna mozliwosc,ze jestes bezgranicznie glupi i zupelnie nie rozumiesz co sie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof1551 Re: Najpierw proponuję naukę pisania, a dopiero p 24.05.09, 01:10 PISiory do obory. Mam was dość. Nie oglądam telewizji gdyż nie mogę patrzeć na pokraki z PIS. Przestałem słuchać program M.Olejnik w niedzielne poranki, gdyż tam zawsze dwóch pisiorów obraża mój intelekt i doprowadza do mdłości. Zbojkotujcie wszystie media. Przestańce wszędzie wciskać swoje "objawienia" Ja chcę normalnie żyć w tym kraju. Bez nawiedzonych maciarewiczów, Olszewskich, chorych z nienawiśći Kaczyńskich, nieudaczników: Ziobrów, gosiewskich i innych pokrak. Makabrapolska zamknij się wswoim świecie pisz do Maciarewicza listy ze swoimi podejżeniami lub odkryciami ale zostaw w spokoju ten piękny kraj. Szkoda, że na bycie posłem, prezydentem, senatorem nie trzba przechodzić badań psychiatrycznych. Może wtedy było by normalniej. Odpowiedz Link Zgłoś
polakslowian 100% racji makabrapolska! Faszysci jak tw.Zenek 10.05.09, 11:18 boja sie prawdy, to opluwaja wszystko, nie chca wiedziec realie. Odpowiedz Link Zgłoś
wo-lne1 Re: to jest niezłe obłudne bydle i zdrajca Polski 05.06.09, 19:37 Nie wolno pisać? Przecież piszesz. Czy nie zachorowaleś czasem na " PISowską podejżliwość,"? Jak ci się nie podoba, to zacznij działać a nie chlap ozorem. Odpowiedz Link Zgłoś
manonik Nie chciałem, ale musiałem 10.05.09, 10:50 Paradowska robi wywiad z Kwaśniewskim. Co to ma być, lata 80 te i wywiady w "Polityce"? Zabrać stąd te mumie! Pzdr:) Odpowiedz Link Zgłoś
tinakon Re: Nie chciałem, ale musiałem 20.05.09, 00:32 Uprzejmie pytam: jakie mumie? Odpowiedz Link Zgłoś
rahul Nie chciałem, ale musiałem 10.05.09, 11:05 Jak czytam wasze komentarze to jest mi niedobrze. Takiego steku bzdur w życiu jeszcze nie czytałem. Trochę nauki z historii byście wyciągnęli. Przypina łatki to każdy potrafi. Zadajcie sami sobie pytanie co Wy zrobiliście takie ważnego dla miejsca w którym mieszkacie, bo nie będę tutaj mówił o Polsce. Tak więc, może najpierw weźcie się za siebie a nie za innych ... Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Prawda jest inna .... 10.05.09, 11:26 Była umowa PZPR-Solidarność bis(czyli oczyszczona z przeciwników układów z komuną przez Wałęsę komisja krajowa wzbogacona o wybranych doradców -głównie dawnych komuchów z czasów stalinowskich (Geremek,Kuroń))+ wielu naiwnych (niektórym ta naiwnośc pozostała do dziś(lub po przejrzeniu na oczy wpisali sie w nowy układ)) Umowa była krótka PZPR oddaje władzę Solidarność bis władzę przejmuje i zapewnia przekazującemu (PZPR) bezkarność. Odpowiedz Link Zgłoś
makabrapolska Re: Prawda jest inna .... 10.05.09, 11:40 nie tylko bezkarnosc ale i u dział w zyskach z okradanego majatku narodowego.Za darmo PZPR nie oddałoby władzy.W ten sposob obie złodziejskie grupy (Solidarnosc i PZPR) wzbogaciły sie na złodziejskiej prywatyzacji Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Prawda jest inna .... 20.05.09, 12:51 makabrapolska napisał: > nie tylko bezkarnosc ale i u dział w zyskach z okradanego majatku narodowego.Za > darmo PZPR nie oddałoby władzy.W ten sposob obie złodziejskie grupy (Solidarnos > c > i PZPR) wzbogaciły sie na złodziejskiej prywatyzacji No uwazam, ze nazwanie tego procederu "zlodziejska prywatyzacja" to troszeczke za malo, nazwij rzeczy po imieniu i nazwij ta prywatyzacje oprocz zlodziejskiejm mordercza, gwalcicielska, satanistyczna i cos tam jeszcze...;DDDD Zlodziejstwo jest wtedy PiSglowku, gdy pilitycy uwlaszczaja sie na mieniu panstwowym, tak jak kaczynskcy, PiSowcy i eselduchy, bo wtedy miliony i miliardy ida w ich kieszenie kazdego roku przez dziesiatki lat, mlocie...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Prawda jest inna .... 20.05.09, 12:48 amanasunta napisała: > Była umowa PZPR-Solidarność bis(czyli oczyszczona z przeciwników > układów z komuną przez Wałęsę komisja krajowa wzbogacona o > wybranych doradców -głównie dawnych komuchów z czasów stalinowskich > (Geremek,Kuroń))+ wielu naiwnych (niektórym ta naiwnośc pozostała do > dziś(lub po przejrzeniu na oczy wpisali sie w nowy układ)) > Umowa była krótka > PZPR oddaje władzę > Solidarność bis władzę przejmuje i zapewnia przekazującemu (PZPR) > bezkarność. To tlumaczy dlaczego aleksander kwasniewski jest najbardziej zaufanym czlowiekiem lecha kaczynskiego i jego najblizszym doradca...;DDDDDDDDDDDDDDDd Odpowiedz Link Zgłoś
pawlik_morozow Re: czujnosc, amanasunta, czujnosc 22.05.09, 14:34 amanasunta napisała: > Była umowa PZPR-Solidarność bis(czyli oczyszczona z przeciwników > układów z komuną przez Wałęsę komisja krajowa wzbogacona o > wybranych doradców -głównie dawnych komuchów z czasów stalinowskich > (Geremek,Kuroń))+ wielu naiwnych (niektórym ta naiwnośc pozostała do > dziś(lub po przejrzeniu na oczy wpisali sie w nowy układ)) > Umowa była krótka > PZPR oddaje władzę > Solidarność bis władzę przejmuje i zapewnia przekazującemu (PZPR) > bezkarność. Zdemaskowalas spisek sil burzuazyjno-trockistowsko-kulacko- zinowiewskich. Z duma mozesz sie nazwac krzewicielka idei Pawlika Morozowa. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ..Pytanie do Kwasniewskiego......... 10.05.09, 11:28 Skoro najbardziej spektakularnym znakiem zwycięstwa w tej walce był właśnie koniec PZPR, dlaczego wielu przedstawicieli tej partii jest w rzadzie PO?Oznacza to jedno.To nie byl koniec PZPR. Odpowiedz Link Zgłoś
pawlik_morozow Re: zdemaskowaliscie Kwasniewskiego 22.05.09, 14:35 Jestescie czujni i bohaterscy jak Pawlik Morozow. Odpowiedz Link Zgłoś
smokpz Gazetka po raz kolejny stara się udowodnić że 10.05.09, 12:34 obalenie komuny to sukces samych komunistów. Kwaśniewski był, jest i będzie komuchem, i nikim więcej. Kreowanie się na męża opatrznościowego i dalekowzrocznego polityka nie uda się. Sądząc po jego występkach i jego powierzchownych wypowiedziach, to nie ta liga. Odpowiedz Link Zgłoś
czytelnik-2009 Nie chciałem, ale musiałem 10.05.09, 12:53 Ja mam największy żal do Kwaśniewskiego o to, że zniósł Amerykanom wizy. Teraz byle pudel może sobie bez kłopotu przyjeżdżać i jest świętszy od Papieża. Jeżeli nie sprostaliśmy jakimś tam amerykańskim wymaganiom wizowym, to trzeba było odłożyć sprawę wiz na później i nie poniżać państwa polskiego przez lizanie odwłoku drugiej stronie, bo to nic nie dało i nigdy nie da !!!!!! O Jedwabnym i Katyniu nie chce mi się mówić. Swoimi posunięciami Kwaśniewski starał się zapracować na jakieś dobre międzynarodowe stanowisko, ale został tylko jakimś tam prezesem żydowskiej fundacji czy coś takiego. Jego Polska nigdy nie interesowała i przykro mi to stwierdzić. Teraz tylko jeździ i głupoty opowiada i go słuchają, co najgorsze. Wygadany jest, to może dlatego niedoszły magister i kłamczuch cieszy się wzięciem. Odpowiedz Link Zgłoś
dziedzicznacytadelafinansjery "Architekt wolności", kurna! 4 VI dajcie wywiad... 10.05.09, 13:47 ...z Kiszczakiem. Wszyscy ludzie rozumni wiedzą, że solidaruchy to siętylko kłócić potrafią, a rzetelną robotę dla Polski wykonywałą tylko partia! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Nie chciałem, ale musiałem 10.05.09, 13:59 Kwach, jako przykladny komuch, robil to, co mu przykazano robic. Tym niemniej w zadne jego "upiekszenia" akcji absolutnie nie wierze. Za dzisiejszy bajzel glownie wine ponosi Bolek. Drugie zaszczytne miejsce nalezy sie tworcy grubej krechy, a trzecie przyznalbym rudemu. Ci zdrajcy okryli sie hanba na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
miliarder jak sie dostać do grupy trzymającej wladze? 10.05.09, 16:01 jak sie dostać do grupy trzymającej wladze? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: miliarder 10.05.09, 19:57 miliarder napisał: > jak dostac sie do grupy trzymajacej wladze? > jak sie dostać do grupy trzymającej wladze? Badz zawsze politycznie poprawny, kochaj naszych starszych braci, klam, kradnij, badz polonofobem i germanofilem, a zaczarowana brama natychmiast sie otworzy! Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: miliarder 20.05.09, 12:54 wet3 napisał: > miliarder napisał: > jak dostac sie do grupy trzymajacej wladze? > > > jak sie dostać do grupy trzymającej wladze? > > Badz zawsze politycznie poprawny, kochaj naszych starszych braci, > klam, kradnij, badz polonofobem i germanofilem, a zaczarowana brama > natychmiast sie otworzy! Idealnie to ujales wet, krotko mowiac, zostan czlonkiem PiS...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
polonski Kralik! 09.06.09, 00:56 Wstydzę się za swoje wypowiedzi przy Wet3. Facet ujmuje w "trzech " słowach całą charakterystykę politycznego "popychania" Polskich Ludzi w przyszłość europejską. Boże! Dodaj mi rozwagi i cierpliwości Wet3. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: jak sie dostać do grupy trzymającej wladze? 20.05.09, 12:52 miliarder napisał: > jak sie dostać do grupy trzymającej wladze? Zaplacic prezesowi za ksiazeczke Prawa i Sprawiedliwosci...;DDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Nie chciałem, przytyłem i wyglądam jak sekretarz 20.05.09, 00:43 Te dwie kadencje klęski jakie zafundował nam były aparatczyk z PZPR to okres systematycznego rozkradania majątku narodowego. Polska stała się krajem trzeciego świata , który tym się charakteryzuje , że praca ludzka narodów z krajów trzeciego świata idzie na spłaty procentów od absurdalnie wielkiego długu. "elyty"czyli w tym wypadku byli komuniści biorą pożyczki sprzedają majątek narodowy za grosze i ustawiają własne rodziny i kumpli na dobrze płatnych posadach. Naród nie ma szans sie podnieść ponieważ obsługa długu trzyma te narody za twarz. W takiej sytuacji jest obecnie Polska za sprawą byłych komunistów z PZPR i obecnych libertynów z innych partii. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: wojtek2784 23.05.09, 23:05 wojtek2784 napisał: > Te dwie kadencje klęski jakie zafundował nam były aparatczyk z PZPR > to okres systematycznego rozkradania majątku narodowego. > Polska stała się krajem trzeciego świata , który tym się > charakteryzuje , że praca ludzka narodów z krajów trzeciego świata > idzie na spłaty procentów od absurdalnie wielkiego długu. > "elyty"czyli w tym wypadku byli komuniści biorą pożyczki sprzedają > majątek narodowy za grosze i ustawiają własne rodziny i kumpli na > dobrze płatnych posadach. Naród nie ma szans sie podnieść ponieważ > obsługa długu trzyma te narody za twarz. W takiej sytuacji jest > obecnie Polska za sprawą byłych komunistów z PZPR i obecnych > libertynów z innych partii. Jeszcze jakis czas temu ludzilem sie, ze uczciwi Polacy utworza jakas partie, ktora zacznie prawdziwie dbac o Polske. Teraz widze, ze bylem glupi. Jesli sprawy beda szly ciagle w tym samym kierunku to predzej czy pozniej dojdzie do bardzo ostrego wybuchu spolecznego i rozlewu krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
pikofarad Nie chciałem, ale musiałem 21.05.09, 05:58 Bardzo piekne bajki opowiada tow.Kwasniewski czolowej dziennikarce o slusznych pogladach lewicowych.Bez wsparcia tzw.doradcow Solidarnosci i rzadach Mazowieckiego oraz Walesy pstkomunisci nie obrosli by w piorka. Ta Solidarnosc ktora doprowadzila do przelomu najbardziej stracila.Obecnie nie ma co liczyc na Tuska i PO im zalezy na utrzymaniu obecnej sytuacji gdyz moga powiekszyc swoje majatki.To sa pragmatyc bez zadnej ideii.Jedynie Kaczynscy mieli jaies wyobrazenie o panstwie i zadaniach do wykonania dla poprawy bytu obywateli.Wystarczy poczytac zeznania majatkowe aby sie przekonac o ich zamiarach.Kasa misiu kasa. Odpowiedz Link Zgłoś
net_friend Nie chciałem, ale musiałem 22.05.09, 15:47 Cieszę się i żałuję. Cieszę, że czas takich ludzi minął, a żałuję że tak późno. Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemadry kwas, ta czerwona swinia 22.05.09, 20:38 ten komunistyczny oportunista i moczymorda to po trolach najwieksza zenada polakow Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Nie chciałem, ale musiałem i podpisałem Konkordat! 23.05.09, 22:53 Współczesną targowicę!!! Odpowiedz Link Zgłoś