Dodaj do ulubionych

To parodia - mówi Gałęzewski. Debata pod znakie...

• adela_30 ___Tuski oszukały kolejnych naiwnych obywateli___ 18.05.09, 12:23
      Wydaje mi się, że członkowie PO mają krętactwa we krwi.
      • marek99az1 Re: ___Tuski oszukały kolejnych naiwnych obywatel 18.05.09, 13:04
        adela_30 napisała:
        ___Tuski oszukały kolejnych naiwnych obywatel
        > Wydaje mi się, że członkowie PO mają krętactwa we krwi.

a głupiutka adelcia wodę zamiast mózgu.
        • obiektywer Re: ___Tuski oszukały kolejnych naiwnych obywatel 18.05.09, 13:07
          To jest twój poziom. Mniej niż 0?
      • a.k.traper Ciekawy sposób weryfikacji wyborczej 18.05.09, 13:21
        a co maja inne partie we krwi oprócz alkoholu? Dlaczego tak
        nienawidzisz PO, przewalili Cię na gotówkę czy pogardzili?
        Argumenty których używasz zdają sie mówić że emocje wzięły górę, ale
        normalny człowiek po kilku dniach jakos potrafi sobie wytłumaczyć,
        natomiast Ty sie codziennie nakręcasz.
        Przedstaw jakiś program na rządzenie i wieczna szczęśliwość, wskaż
        partię która uważasz że podoła temu zadaniu no i wreszcie przekonaj
        na forum że potrafisz i wiesz co mówisz.Pozdrawiam
        • obiektywer Re: Ciekawy sposób weryfikacji wyborczej 18.05.09, 13:46
          W tej chwili ciężko znaleźć partie, która skupi się nie na pajcowaniu jak PO czy pozorowanych zmianach jak PiS. W tej chwili, jeśli bym już musiał głosować to PiS bądź Polska XXI to zależy na konkretne propozycje obu ugrupowań.
          Nie ma takiej opcji, żeby wszyscy byli sczęśliwi, ale myśle że najlepszym wyjściem dla polski jest wprowadzenie wartości PO, od których się partia odwróciła dzięki cudakowi Donaldowi- chodzi o postawieniu akcentów na wolnośc- decentralizacja,podatki (ale nie liniowe, gdyż po łapach dostaje głównie klasa średnia i ubudzy, których trzeba wspierać może p.progresywny jak w irlandi czy propozycja PiS z kampani wyborczej) ważne jest też obniżenie watu na budownictwo. Polska powinna wykorzystać również swoje geopolityczne położenie , a więc bycie na szlaku przesyłu gazu,położeniu w miejscu z wieloma wodami geotermalnymi, węglem, być może ropą w bałtyku, wykorzystać walory turystyczne ect.
          Podstawową kwestią jest stworzenia klasy średniej a nie zrobi się tego bez reformy emrytur z drugiego filara, reformą Zus liberalizacją palestry i sądownictwa-ukrócenie korporacji. Oczywiście zgadzam się że w normalnej Polsce, kiedy rządzą uczciwi Politycy trzeba zmienić socjalistyczną ustawą o zz. Podstawową kwestią jest zrzucenie z polaków kamienia jakim są pozostałości PRL , a więc kartel środowisk które dążą do status quo, ważne jest również przeprowadzenie raz a porządnie lustracji dekomunizacji szczególnie w miejscach opiniotwórzcych, bowiem co z tego że ktoś założy firme jeśli jakiś gość co mu ona zrobi konkurencje swój status czerpie z bycia w rodzinie, która się wzbogaciła na redystrybucji dóbr w PRL a teraz swoją szczególną pozycje dalej chce mieć w opraciu o zaprzyjaźnionych prezesów sądów z pzrpr adwokatów, urzędników ect. Ważną sprawą jest też, zmieniejszenie liczby przepisów unowocześnienie administracji policji skarbówki-informatyzacja. Do tego należy dodać uproszczenie przepisów jeśli chodzi o ue i środki strkturalne bą są one zbyt drobiazgowe to sprawa najwyszczych szczebli. Bardziej idylistyczną kwestią jest likwidacja na tak dużym poziomie inflacji realnej. Tu ważne jest spłacenie jak najszybsze długu państwa ,który można częściowo zlikwidować dzięki rezerwom walutowym. Pieniądze na to wszystko to :
          1.Zwiększenie składki rentowej-bo ta obniżka gilowskiej to pieniądze przejadane.
          2. Upomnienie się o złoto II RP , leżące w angli.
          3,Pobieranie opłat od rosji za przepływ gazów za granice.
          4.Sprzedaż energi
          5. Przejęcie tych banków, które można obecnie przejąć np b. zachodni bodaj tak aby pieniądze szły na modernizacje polski a nie za granice.
          6.Koniec z półrocznym rajem podatkowym dla supermareketów, bo jest on łatwo omijany.
          7. Postaranie się o nowe rynki zbytu na polską żywność
          8.Postawienie na polski przemysł.
          9.REforma finansów publicznych
          10. Wprowadzenie częściowego czensego, aby nie było tak że studenci kształcą się za polską kase a wyjeżdzają od razu na zmywak za granice.
          Ważną kwestią jest reforma nauki wyższej w formie proponowanej przez j.j. staniłko z uj>
          Mogę to kiedyś rozwinąć , wiem że to ogólniki.
          Pzdr.
          • a.k.traper Troszke mi to przypomina centralne zarządzanie 18.05.09, 14:13
            Ni będe oceniał ani przyrównywał premierów czy polityków, ale lilka
            tematów mamy wspólnych dla wszystkich opcji:
            1.ZUS-ciężki orzech do zgryzienia - ja mam propozycję że kazdy płaci
            od minimalnej i taka emeryture dostaje, reszta jak kto chce?
            2. Ukrócenie korporacji ale wszystkich grup zawodowych,sedziów,
            górników i innych.
            3. Kwestia krzywdy prywatyzacyjnej jest dość płynna , jedni mieli
            głowe i zarobili wielu mimo układów straciło bo nie znali potęgi
            rynku, bazowali że wszystkiego brakuje to ludzie wszystko wezmą, nie
            wzięli a oni czesto inwestowali w siebie.
            Wielu ludzi nalezało do PZPR, kazdy kto miał jakies ambicje zostania
            chociaz kierownikiem dostawał propozycję przynależności, dopiero w
            stanie wojennym zwiększyli "pobór", ktos chciał wyjechać, bądź
            skierowanie na studia, tak, tak.
            4. Co do złota nie wiem jak to możan załatwić, wiem że nie
            rozwiązuje to naszych problemów.
            5. Energie by sprzedac trzeba wytworzyć i miec kupca.
            6. Banki z reguły mozna przejąc droga kupna, markety po to maja ulge
            by inwestowały, nie jest to tylko nasze zmartwienie, najlepszy
            sposób to stworzenie własnej sieci skoro juz tak, kto inwestorem?
            7. Postaranie się o rynki zbytu, w ten sposób to politycy mówia od
            zawsze, gdyby to było takie proste to bysmy sprzedawali rowery na
            Grenlandii.
            8. Postawienie na polski przemysł-nikt nam tego nie zabrania. Trzeba
            tytlko kilka punktów miec pewnych: zainwestowac kasę w ten przemysł,
            wyprodukować i sprzedać, to takie proste przecież.
            9. Reformy finansów publicznych nie zrobi się bez porozumienia
            partii politycznych oraz zapewnieniu bezpieczeństwa społeczeństwu.
            10. Częściowa odpłatnośc za naukę nie jest zła, ale na zmywaku tez
            trzeba ludzi, czesto nabierają dojrzałosci, głupków z papierkiem u
            nas ci dostatek.
            Rozwijac trzeba ale nie na tym forum, trzeba dawac politykom do
            zrozumienia że jako społeczeństwo chcemy inaczej żyć. Przypatrz się
            jak niektórzy politycy zdobywaja głosy: mówia że nie dopuszczą do
            prywatyzacji, ze nam się nalezy że powinno sie to i to no i ze oni
            tez tak myslą i co dalej, ano nic albo im inni przeszkadzają albo
            kryzys albo defilada i święto państwowe.
            Z jednym się nie zgodzę, że państwo przejmie za nas role opiekuna,
            to już było i czkawke mamy do tej pory. Kto ma łeb niech zarządza i
            inwestuje a kto nie ma niech u niego pracuje, zadnych szefów z
            nadania partyjnego, niech żyją na własny koszt.
            • obiektywer Re: Troszke mi to przypomina centralne zarządzani 18.05.09, 14:44
              1.No tak zus, ale problemem jest drugi filar-proponuje poczytać zajmującego się dokładnie tym cezarego mecha.
              2.No ma się rozumieć
              3.Tylko nie jest to do końca takie piękne jak mówisze przykład drogi czeskiej to pokazuje, a to co zrobił balcerowicz było zwyczajnym złamianiem rzymskiej zasady , że prawo nie działa wstecz.
              4.www.ipn.gov.pl/portal.php?serwis=pl&dzial=345&id=5518&poz=2&update=1
              Miałoby ty ogromne znaczanie dla stałości polskiego pieniądza. Przecież ideałem do którego trzeba dążyć jest wprowadzenia prawdziwie wolnorynkowego pieniądza, a więc mającego pokrycie w złocie.
              www.prawica.net/node/4525
              5.Z tym nie będzie najmniejszego problemu zasoby geotermi i innych odnawialnych źródeł energii w polsce są duże , duży jest też również bum na te nośniki, na dodatek ue płaci i nakłania do tego , więc mówiąc krótko nic nie tracimy ,a możemy tylko zyskać, bo uniezależnimi się od rosji, będziemy zarabiać nic w to nie wkładając ponadto jest jeszcze kwestia przeróbki węgla itd, zgadzam się że trzeba włożyć w to coś, ale na bank się zwróci, pozatym polska będzie w czółówce nowoczesnych ekologicznych państwa co nawet wizerunkowo będzie sprzyjać.
              6.Najpierw trzeba stworzyć klase średnią poprzez łagodniejszą polituke fiskalną i przeprogramowanie administracji, potem banki wykupić a gwarantuje ci że zyski będą większe niż koszty można to połączyć z emeryturami, przekonać ludzi do przejścia do nowo postałej sieci wyższymi lokatami, niższymi stop, kredytowymi ,a potem wypuścić część akcji na rynek aby każdy posiadacz konta miał jakąś akcyjke banku.
              7.Wiem , że to frazes ale polska żywność jest na prawde w modzie i ceniona , więc myśle że kontrachenci np w azjii czy czy innych krajach przemysłowych by się znaleźli.
              8.Tak tylko tu nie mogą rządzić debile jak tusk co sprzedają bank, fabryke, stocznie za mniej niż jest w środku czy ziemia pod nią warta nie mówiąc już o zyskach.
              9.Chodzi mi o to, żeby polska nie kształciła elity irlandi czy usa, jak sie chcą tam kształcić proszę bardzo a nie u nas za darmo a potem nam pokazują plecy.
              Pozdrawiam
              • a.k.traper Wszystko to piekne, ale tylko w teorii 18.05.09, 15:30
                Przede wszystkim nie uwazam że Tusk to debil a Balcerwicza uwazam za
                męża opatrznościowego, mógł nie podjąc takiego wyzwania.
                Zacznijmy od wzajemnego poszanowania, bo jak widac od kilku lat bez
                tego nic się nie zrobi.
                Piszesz językiem teoretyków i polityków którzy chca rzadzić a nie
                wiedza jak: Trzeba zrobić, nalezy się, trzeba stworzyć itd. sa
                źródła geotermalne, sa kopaliny, sa znane technologie, nie podajesz
                jednej bardzo istotnej rzeczy-kto ma to finansować?
                Teoretycznie mechanizm realizacji projektu jest prosty: Jest pomysł,
                trzeba go oszacować wstepnie, zrobic analize rynku i zagrozenia,
                zgromadzic potrzebne środki, znaleźć biuro które zatrudni
                specjalistów, skoordynuje ich działania, zadba o nadzór wykonania i
                przekaże gotowy i działajacy projekt.
                Tyle mówi moje doswiadczenia praktyczne, spróbuj dopasowac swoją
                teorię. I na miłość Boska nie pisz mi że cos trzeba czy że sie
                nalezy, odpowiem Ci hasłem z muru ze stanu wojennego: Mamy jedna
                Polske i wspólnie za nia odpowiadacie! To była drwina z rządów
                Jaruzela, ja chce odpowiadac za Polskę ale prosze mi nie grzebac w
                portfelu i proponowac pomysły rzeczowe, w ten sposób jak opisujesz
                mozesz splajtowac sprzedając majtki na bazarze, bo robisz to
                teoretycznie. Jeżeli ja zjem dwie bułki a Ty zadnej to nie
                powinienes być głodny, średnio wychodzi po jednej, taka jest włąśnie
                teoria, zimna i bezlitosna, trzeba życia troche włozyc i nie liczyc
                na wdzięczność, gdy sie zaangażujesz i zrobisz cos dla innych zawsze
                się znajdzie ktoś kto powie że się na biedzie dorobiłeś i dupę ci
                obrobi, doswiadczyłem tego więc pomagam w inny sposób i anonimowy a
                zarabiam na rodzinę bez łaski związkowców.
    • tw_wielgus To jakieś nieprorozumienie.. 18.05.09, 12:24
      Po co gadać z Gałęziewskim i Guzikiewiczem, lepiej pogadać
      bezpośrednio z Kaczyńskim niż brać związkową przystawkę do stołu
      rozmów.
    • jwojnar A niech sobie panowie G w domu siedzą 18.05.09, 12:30
      Wstyd tylko i żal, że to wszystko robią pod sztandarami Solidarności, której
      ideą przewodnią była rozmowa i kompromis dla dobra sprawy. Niszczą resztki
      Solidarności i solidarności, jakby im za to właśnie ktoś płacił. Rachunek
      zapłacą stoczniowcy. Trudno, na głupotę lekarstwa wciąż brak.
    • boykotka To parodia - mówi Gałęzewski. Debata pod znakie.. 18.05.09, 12:30
      Według pana Gałęzewskiego debata polega na przyznawaniu mu racji ???
      Może dopuści do swojej świadomości, że niektórzy, w tym inne związki
      zawodowe mają innezdanie niż on.
    • stefan-50 To parodia - mówi Gałęzewski. Debata pod znakie... 18.05.09, 12:37
      Panowie Gałęzowski i Guzikiewicz od jakiegoś czasu rządzą w Polsce.
      Najpierw zdecydowali kto i gdzie będzie świętował 4 IV (Prezydentnt
      Kczyński pod pomnikiem przed stocznią inni tam gdzie ZOMO), teraz
      decydują z kim Premier może a zkim nie rozmawiać o przyszłości
      Stoczni Gdańskiej. Czy ja przegapiłem może jakieś wybory ????
    • jedrek490 Za Jaruzela/Rakowskiegopodobnie 18.05.09, 12:40
      Za Jaruzela i Rakowskiego też wciskano do rozmów z Solidarniością inne (jeden
      słuszny związek)związki. Oczywiście dla poszerzenia demokracji socjalistycznej
      • somatico Re: Za Jaruzela/Rakowskiegopodobnie 18.05.09, 12:58
        Faktycznie to stara sztuczka socjotechniczna - zwiększamy liczbę prelegentów aby
        rozmyć główny temat.
        • norik Re: Za Jaruzela/Rakowskiegopodobnie 18.05.09, 15:13
          somatico napisał:

> Faktycznie to stara sztuczka socjotechniczna - zwiększamy liczbę prelegentów ab
          > y
          > rozmyć główny temat.

No jasne. Nie można rozmyć, tzn. nie można pokazać, że w Stoczni Gdańskiej są ludzie, którzy mają inne zadnie niż p. Gałęzowski.
          To też jest stara sztuczka socjotechniczna.
    • doldama To parodia - mówi Gałęzewski. Debata pod znakie... 18.05.09, 12:47
      Czszekacze zwiazkowi widać nie macie argumentów by rozmawiać z
      Dolandem . Jesteś żałośni i bardo maleńcy w swoich zachowaniach.
      Przestańcie realizować zgubną polityke Kaczorków i już bedzie dobrze.
      Dalczegi inne zwiażki nie nmaja być reprezentowane na debacie. CZY
      WY SOLIDRNOŚCIOWE CHŁOPAKI MACIE MONOPOL ZWIAZKOWY. WSTYD , WSTYD I
      JESZCZE RAZ WSTYD .
    • pakulec Solidsarnośc jak PZPR - jedyny słuszny związek? 18.05.09, 12:53
      nie lubie żadnych zwiąkowców, ale skoro już egzystują w stoczni
      jakies inne związki ( pewno chodzi o zadymiarzy z Solidarności 80)
      to czemu odbierać im okazję do przedstawienia swoich racji?
      z drugiej strony Pisolidarnościuchy się miotaja bo chcieli zgodnie
      z dyrektywami Kaczyńskiego przykopac Tuskowi a tu premier ma dla
      nich konkretne korzystne propozycje i nie wiedzą jak się zachowac
    • obiektywer To parodia - mówi Gałęzewski. Debata pod znakie.. 18.05.09, 13:00
      Sory panowie, ale jak wy mówiecie że związkowcy zadymiarze nie mają argumentów za to premier donald je ma to nie wiem czy śmiać się czy płakać.
      Waszym problemem jest to że łapiacie na chaczyk wszystkie populistyczne zagrywki Tuska. Nie obchodziło was , że w debacie z kaczyńskim Tuska albo odbijał piłeczke albo kłamał bądź dawał obietnice bez pokrycia, kiedy już młodzieżówka zaczęła mu dopomagać to faky wygrał. I to są właśnie debaty z PO wyuczone formułki mimike takie aby zmanipulować takich ciemniaków jak wy. Z przykrością słucha się tego co wy mówicie/piszecie ,gdyż widać ewidentnie że upłycacie każdy problem. Z góry mówicie o skoro to tusk to ma racje i pod tą teze dobudujecie argumenty ,które ciągle takie same i ewidentnie widać że nie macie innego pomysłu poza obrażaniem i stosowaniem wyświechtanych figur retorycznych. I właśnie taka jest nasz demokracja co z tego ze PO sprzedała stocznie mosadowi, co ztego że nie wykorzystuje fundusze ue ważnie że kaczory są wkurzone nie nic innego się nie liczy. To samo jest jeśli chodzi o związkowców jak chcieli przedstawiać swoje arguementy to nikt nawet ich nie słuchał zapraszono tylko platformiarskie zz a pisowskich już nie a kiedy pisowskie związki(stosuje tu upreszczenie na waszą modłe) zaczęły chytać sie palenia opon żeby zwrócić uwage na problem to macie wielkie pretensje.
      To samo będzie w dzisiejszej debacie tusk zacznie zmieniać temat pleść oczywiste kłamstwa uklepując to gładkimi formułkami, które potwierdzać będzie jakimiś truizmami. Wy okrzykniecie, że Tusk wybrał tym bardziej , że debate poprowadzi jakiś lewicowy dziennikarz. Zkupcie się na meritum , jeśli wiecie co to jest.
      • wujcio-szpikulec Re: To parodia - mówi Gałęzewski. Debata pod znak 18.05.09, 13:11
        Ty się ludowy filozofie naucz najpierw pisać poprawnie po polsku,
        Ty "CHACZYKU". Haczyk, głąbie, haczyk! I z takimi głąbami warto
        dyskutować? Niby o czym? O głębi głąba???
        • cillian1 Re: To parodia - mówi Gałęzewski. Debata pod znak 18.05.09, 13:17
          Po drugie "haczyku" To nie jest jakaś bitwa na słówka, chcą gadać, a nie się
          bluzgać. Po co związkowcom publika, żeby lepiej/pewniej się czuli? he he.

• obiektywer Re: To parodia - mówi Gałęzewski. Debata pod znak 18.05.09, 13:22
            A nie pamiętasz jaką rolę publika odegrała na ostatniej debacie donalda z jarkaczem?
            POzatym ,chyba przyznasz, że gdyby premier miał na prawdę argumenty to by nie musiał stosować takich socjotechnicznych tricków. To ma być starcie po-wego premiera i pisowskich stoczniowców ,patrząc na to że moderator o ile będzie, raczej będzie nastawiony lepiej wobec premiera, bo jest władzą a nie ,,zadymiarzem" , a pozatym media są raczej daleko od prawicy prezentowanej przez ,,S".
            Pozdrawiam
            • cillian1 Re: To parodia - mówi Gałęzewski. Debata pod znak 18.05.09, 13:52
              posłuchaj pisiarczyku, w tej sprawie nie chodzi o to kto wygra wybory, publika
              związkowcom nie pomoże gwizdaniem i buczeniem w wyrwaniu kasy na pensje
              związkowców i leni ;)

> , a pozatym media są raczej daleko od prawicy prezentowanej przez ,,S".

węszysz układ? :)))))

Ech...
              • obiektywer Re: To parodia - mówi Gałęzewski. Debata pod znak 18.05.09, 13:58
                Stwierdzam fakt, zarzucacie kaczyńskiemu takie myślenie ,ale wam to też jest wygodne, aby żyć w 2 bigeunowym świecie-albo jesteś oświecony mówiasz wszystko tak jak adam m., albo węszysz układ i jesteś moherem pisowczykiem itd, poco tak szufladkujecie, zarzucacie to politykom a sami nie jesteście lepsi.
                Że media są lewicowe wie, każdy głupi, pewnie możecie powiedzieć tv trwam gazeta polska, ale zauważcie jaka jest ich pozycja na rynku- od kąd działają jakie mają zaplecze finansowe itd. , dlatego nie podważajcie truizmów po ciężko z wami się rozmawia.
                • cillian1 Re: To parodia - mówi Gałęzewski. Debata pod znak 18.05.09, 14:13
                  > k jak adam m., albo węszysz układ i jesteś moherem pisowczykiem itd,

a jak nazwać oponenta, który w kółko sam krzyczy o tym, że to wina układu itd: a
                  to przegrane wybory, a to spisek medialny, który zrobił wodę z mózgu wyb0orcom.
                  Za kogo taki ktoś się ma, żeby kwitować wyborców bez mózgami?! Sami sobie
                  zasłużyliście na takie "upraszczanie" Może kilka przykładów:
                  - nie będę premierem jak mój brat zostanie prezydentem
                  I mi nie chodzi o to, że nie dotrzymał słowa, no może troszkę, ale bardziej o
                  to, że olał swoich wyborców. Ja na niego nie głosowałem. Teraz wypominacie na
                  tuska, fakt, głosowałem na niego, ale naprawdę nie liczyłem, że cuda o których
                  mówił się spełnią. Za to zaczyna mnie tusk i jego rząd wkur... w 2 sprawach:

- zamiast 1700 autostrad, mamy 1700 radarów (wiem to schetyna), co nie zmienia
                  faktu, że tusk za niego będzie odpowiadał.

- zabawa z tymi leniami ze związków, g.... robią a najbardziej drą ryje ;)
                  Nie wiem na kogo będę głosował (jeszcze), ale na pewno nie na pisiarnie i
                  kaczki-sraczki, bo oni jeszcze gorsi, a zwłaszcza bardziej zakłamani. Tacy lepsi
                  od papieża, a sami g.... zrobili. Dlatego nie będę nawet się zastanawiał nad
                  pisiakami ;)

• obiektywer Re: To parodia - mówi Gałęzewski. Debata pod znak 18.05.09, 14:28
                    Ej ciężko zczaić o co ci chodzi. Bo już mówiłem, że nie ma żadnej dyskusji , jak ty powtarzasz jakieś uproszczone schematy retoryczne na rzecz gawiedzi
                    • cillian1 Re: To parodia - mówi Gałęzewski. Debata pod znak 18.05.09, 14:30
                      jak jaśniej można wytłumaczyć, naprawdę starałem się naginać, żeby było jasne ;)

Może inaczej, czego nie rozumiesz? ;) Napiszę wielkimi literami, może tak się
                      uda ;)
                      • obiektywer Re: To parodia - mówi Gałęzewski. Debata pod znak 18.05.09, 14:48
                        Tylko bez haseł w rodzaju kaczyński powiedział, że nie będzie premierem, bo mi szkoda tego czytać.
                        Ja mam ci zacytować jak wałęsa i balcer ostatnio mówią żeby nie głosować na populistów, kiedy największymi w naszym kraju są kolesie donalda. Mam ci cytować niesioła jak gadał o cynicznej komformistycznej partii jaką jest PO. Poco tak prowadzić dyskusje powiedz jednym zdaniem o co ci chodzi, ale nie jak polityk tylko obywatel, Jak się pomylisz to nie jest to jakiś kardynalny grzech./
                        ,,Nie zgadzam się z tobą, ale zawsze bronił będę twego prawa do posiadania własnego zdania."
                        • cillian1 Re: To parodia - mówi Gałęzewski. Debata pod znak 18.05.09, 14:58
                          > Ja mam ci zacytować jak wałęsa i balcer ostatnio mówią żeby nie

No widzisz, różnica jest taka, że to o nie będę premierem.... mówił sam ajrek o
                          sobie, a nie ktoś za niego te słowa wypowiedział ;). Ale do rzeczy

Mówię o tym, że:

Tusk daje ciała, bo boi się związkowców, jeszcze nie wie, nie doszło do niego,
                          że ludzie mają ich serdecznie dość. Włącznie ze mną.
                          Dlaczego miliony mają utrzymywać tysiące?????
                          ;)

Dlaczego bronisz kaczki-sraczki, jako obywatel, zrobił jeszcze mniej od tuska....

No dlaczego bronisz?
        • obiektywer Re: To parodia - mówi Gałęzewski. Debata pod znak 18.05.09, 13:18
          Przykład zwolennika P0, płytkość i trywialność do entej potęgi. Nic dziwnego, że mimo żenującego 2-lecia rządów donalda cudaka, dalej jesteście jego giermkami.
    • ja_biedronka_pstra Re: Jeszcze jeden wazeliniarski, proreżimowy teks 18.05.09, 13:00
      GWno jak trybuna ludu w 1976.
    • obiektywer Re: ___Tuski oszukały kolejnych naiwnych obywatel 18.05.09, 13:06
      HAha bracie kto ci takich głupot nagadał, jak ludzie co mówią że wszystko co polskie jest z natury gorsze i trzeba to zastąpić zagranicznymi, ci co dążą żebyśmy żwir i piasek sprowadzali z afryki południowej będą krzewić patriotyzm ? Ci co chronią przywileje potomków obecnie sprawujących rząd dusz ,poco mają pokazywać jak ich dziadowie zabijali akowców, przecież dopiero wtedy naród zoabczy ,dlaczego szerzy się z jednej strony wielka bieda, a z drugiej trwają degustacje bezy.
      • lks17 Re: ___Tuski oszukały kolejnych naiwnych obywatel 18.05.09, 13:21
        Obiektywer, jeśli masz na czole wypisane "polski", to myślę, że to pomyłka.
        Powinno byc "głupi" i wszystko gra, jak w szwajcarskim zegarku. A propos
        Obiektywer, nosisz polski zegarek? Nie - to zmieniam napis na "antypolak". Zaraz
        potem dopadnie cię Suski i dostaniesz w dupę genetycznym paskiem tak długo aż
        znowu w głowie ci się przejaśni patrtiotycznie, narodowo i moherowo.
    • presentation1 ...Ruda zagrywka..... 18.05.09, 13:07
      Tusk nakreca tak zeby sie nie spotkac.Dzisiaj dla niego juz nie sa to zwykli ludzie.Strach ma Tuska oczy
      • presentation1 Re: ...Ruda zagrywka...pazdziernik 2006 rok....... 18.05.09, 13:21
        Oddajmy glos Tuskowi.
        Chcemy władzy po to, aby rozwięzywać zwykłe problemy zwykłych ludzi, a nie toczyć wojny polityczne - powiedział szef PO.

Tusk oświadczył, przemawiajęc do zgromadzonych na Placu Zamkowym, że najbardziej oczywistym marzeniem Polaków jest to, aby polskie rodziny żyły lepiej i czuły się bezpieczniej.

Polska rodzina - mówił szef PO - ma prawo do bezpieczeństwa i do władzy, która będzie rozwięzywać ich problemy.

Tusk podkreślił, że ludzie starsi i potrzebujęcy maję prawo do prawdziwej opieki. Starsze pokolenie - mówił szef PO - ma prawo do poszanowania, godności i elementarnej pomocy.

Chcemy, aby nowe pokolenie Polaków wykorzystało wielkę szansę, jakę wywalczyliśmy w 1989 roku - powiedział lider PO Donald Tusk na placu Zamkowym do uczestników "Błękitnego Marszu" PO.

Wymienił to jako pierwsze z pięciu "prostych, fundamentalnych" marzeń Polaków.

Chcemy, aby wolna Polska stała się miejscem nadziei dla milionów Polaków, którzy tu chcę budować swoję szansę (...), i którzy wierzę i wiedzę, że tu może być ich Irlandia, Wielka Brytania, nasza Ameryka - powiedział Tusk.
        • presentation1 Re: ...Ruda zagrywka...pazdziernik 2006 rok...... 18.05.09, 13:23
          Odpowiadam wiec Tuskowi.O ile PiS podzielil spoleczenstwo na PRL i reszte, Ty czlowieku podzieliles nawet babcie klozetowe.
    • michalparadowski To parodia - mówi Gałęzewski. Debata pod znakie... 18.05.09, 13:12
      Panie Premierze!
      Podaj nizej jedyne pytanie które powinien Pan zadać
      związkowcom/stoczniowym:
      "CZY ZNACIE GIENERAŁA KRUPĘ"?
      Bo socjalizm już był, i na szczęście "se ne wrati"!!
    • xjerzy1 Rozgonić tę bandę pseudozwiązkowców...... 18.05.09, 13:19
      ...i rozwiązać związki zawodowe w stoczniach morskich.
    • kato28 To parodia - mówi Gałęzewski. Debata pod znakie.. 18.05.09, 13:29
      Niech mi ktoś racjonalnie wytłumaczy dlaczego tylko S i OPZZ? I
      dlaczego tylko S przszkadzają inni związkowcy? No i w czym S jest
      lepsza od innych związków?
      • presentation1 Re: To parodia - mówi Gałęzewski. Debata pod znak 18.05.09, 13:31
        Dlatego ze reprezentuja 90 procent zalogi.A Tusk chce gadac ze swoimi.Z nimi moze spotkac sie prywatnie.Reprezentuja 10 procent.
        • kato28 Re: To parodia - mówi Gałęzewski. Debata pod znak 18.05.09, 13:35
          Ale to chyba nie powód by ignorować te 10% nie??
          • presentation1 Re: To parodia - mówi Gałęzewski. Debata pod znak 18.05.09, 13:38
            Ignorowac nie, ale nie stawiac ponad te 90 procent.I nawet nie traktowac na rownych warunkach.Tych co nie ma w Sejmie , sa traktowani inaczej , anizeli ci co sa.Takie zasady demokracji.
            • presentation1 Re: To parodia - mówi Gałęzewski. Debata pod znak 18.05.09, 13:39
              I jeszcze cos.W Polsce media przedstawiaja np. Libertas jako...epitetow wiele.A jest to legalna partia.Traktuje sie ich jak opozycje w PRL.
            • presentation1 Re: To parodia - mówi Gałęzewski. Debata pod znak 18.05.09, 13:44
              Dziwne rzeczy w Gazecie.
              Ktos pod wieloma nikami na zywca spamuje, troluje.Zawsze gdy mowa o rzadzie.I Gazeta nie reaguje.A przeciez to bardzo proste.Czy spamer wiec pracuje w Gazecie?
            • kato28 Re: To parodia - mówi Gałęzewski. Debata pod znak 18.05.09, 13:49
              Wiesz co... Mógłbym ten mechanizm zrozumieć gdyby to rząd chciał
              rozmawiać z wiekszością ale żeby przywódca jednego zwiazku
              sprzeciwiał się obecności innego przywódcy związkowego to już mało
              eleganckie że się tak łagodnie wyraże.
    • wybitniemadry dajcie se po ryjach 18.05.09, 13:30
      zacznijcie sie w koncu napier... bo gadac nie potraficie
    • alberciktoja To parodia - mówi Gałęzewski. Debata pod znakie... 18.05.09, 13:30
      Mam wrażenie, że etatowym działaczom "Solidarności" zdenaturowało
      się białko. Kiedyś PZPR, dziś oni mają monopol na raję. To nawet
      śmieszne. Dlaczego tylko prawo zmusza ogół konsumentów do płacenia
      im pensji. Jak tak dbają o swoich członków to niech utrzymują się z
      pensji płaconych ze składek członkowskich
    • bogdan331 jarek kaczyński jak "czapla stara" 18.05.09, 13:31
      CZAPLA, RYBY I RAK

Czapla stara, jak to bywa,

Trochę ślepa, trochę krzywa,

Gdy już ryb łowić nie mogła,

Na taki się koncept wmogła.

Rzekła rybom: "Wy nie wiecie,

A tu o was idzie przecie".

Więc wiedziec chciały,

Czego się obawiać miały.

"Wczora

Z wieczora

Wysłuchałam, jak rybacy

Rozmawiali: wiele pracy

Łowić wędką lub więcierzem;

Spuśćmy staw, wszystkie zabierzem, /Ignacy Krasicki./
    • masakra_teksanska parchocycokelnerzy ? co to kuźwa ? 18.05.09, 13:40
      jakaś zmasowana akcja małych spoconych dziewczynek z PISu?
    • masakra_teksanska nastepny qrva fake nick 18.05.09, 13:42

• bh-zakop To parodia - mówi Gałęzewski. Debata pod znakie... 18.05.09, 13:45
      Klony KACZORÓW myślą że w nieskonczoność będą żyrować i paść się na
      ludzkiej krzywdzie.Do roboty załużcie sobie prywatną Firmę i
      zobaczymy kto wam dopłaci.Do RYDZYKA po cegiełki.ZENADA!!!!!
    • wet3 To parodia - mówi Gałęzewski. Debata pod znakie.. 18.05.09, 13:46
      Galezewski ma racje. Te "inne zwiazki" w obecnym czasie sa dla rzadu
      Tuska tym samym czym dla rzadow PRLu bylo np. Stronnictwo
      Demokratyczne, Liga Kobiet, czy tez owczesne "zwiazki zawodowe".
      • kato28 Re: To parodia - mówi Gałęzewski. Debata pod znak 18.05.09, 13:54
        Czyli tym czym współcześnie S jest dla PiS-u...
        • wet3 Re: kato28 18.05.09, 14:11
          kato28 napisał:

> Czyli tym czym współcześnie S jest dla PiS-u...

Nonsensy prawisz. Pisze o prawdziwj "S", ktora ma tylko troche
          wspolnego z PiSem, a nic z innymi partiami.
          PS - PiS stoi bardzo daleko od mojej wizji. Dla mnie jest tak samo
          jak PO - zlem dla Polski, tyle, ze nieco mniejszym.
          • kato28 Re: kato28 18.05.09, 14:13
            A co to jest PRAWDZIWA S??
            • wet3 Re: kato28 18.05.09, 14:17
              kato28 napisał:

> A co to jest PRAWDZIWA S??

Kpisz, czy o droge pytasz? Prawdziwa "S" to Walentynowicz,
              Gwiazdowie, Wyszkowski oraz inni zwiazani z nimi. Reszta z Bolkiem
              na czele - to slugusy komuny i eurolewactwa.
              • kato28 Re: kato28 18.05.09, 14:24
                Zerknij na kalendarz. Mamy 2009 rok, inną rzeczywistość, inne
                otoczenie, inne społeczeństwo. Ideały tamtej S to tak naprawdę
                socjalizm bez ZOMO (w ogromnym uproszczeniu oczywiście), nie do
                zrealizowania w demokratycznym kraju z gospodarką rynkową.
                • obiektywer Re: kato28 18.05.09, 14:29
                  Nie prawda kto ci sprzedał tak uproszczony schemat myślowy?
                  Poczytaj książke demokracja peryeferyi to wiele zrozumiesz.
                  • kato28 Re: kato28 18.05.09, 14:46
                    Nikt nie sprzedał. Sfrustrowani przywódcy ówczesnej Solidarności
                    kiedy okazało się że to co wywalczyli to zwykły kapitalizm z jego
                    zaletami ale i niewątpliwie ogromnymi wadami zaczęli ujadać na tych
                    którzy poszli do przodu i odrzucili jak to nazwałem socjalizm bez
                    ZOMO.
                    • obiektywer Re: kato28 18.05.09, 14:57
                      Czy na prawdę wierzysz, że świat jest 0-1 a wszystko jest takie proste.
                      Związkowcy zaczeli ujadać, że wprowadzono kapitalizm na nierównych zasadach. Jak naród mógł w nim uczestniczyć kiedy przez 45 lat go okradano z wszystkiego na dodatek z dnia na dzień mr balcerowicz zwiększył stopy a trochę wcześniej zachęcał do brania kredytów. Poprostu ci co się darli na złodziejską arystokracje pod płaszcykiem równości doprowadzili do redystrybucji dóbr i cała te burżuazyjna walka doprowadziła do tego, że bogaci stali się biednymi a biedni bogatymi.
                      Nie wiem czy ty byś nie ujadał jakbyś wziął kredyt na 10 lat pod zastawa a jutro by ci powiedzili że masz oddać 2 razy tyle co wcześniej a rata będzie 4 krotnie większa nie miałeś z czego zapłacić to ci zabierali dom a kto za 2 razy taniej ten dom kupował no ci co się dorobili na wybijaniu akowców.
                      Co do wartości solidarności to jesteś strasznie manipulowany. Solidarność stanowiła tygiel myśli i koncepcji budowy przyszłej polski od robotników po inteligencje.
                      Pozatym zastanów czym się różni obecny liberalizm od komunizmu w sensie stricto poza kwiatkami do korzucha wiele różnic nie znajdziesz. Wolnośc równość ect to tylko hasła dla głupiego ludu, prawdziwą władze nigdy nie miały ani masy ani obywatele-wbij to sobie do głowy.Może poza I RP oraz demokracją ateńską.
                      Pozdro.
    • obiektywer Re: taak... bo dobre związki są tylko pisdzielski 18.05.09, 13:49
      Tak a prywatny inwestor wg ciebie nie ma narodowści.
      Popatrz gościu jak przebiegała prywatyzacja polskich banków przez HGW to otworzysz na oczy, kiedy kolosy sprzedawano jakimś kurduplim spółkom, którzy samym zyskiem z 1 kwartału spłacali kase skarbowi państwa.
    • szasza7 Gałęzewski,ten Guzik i inni działacze nie chcą 18.05.09, 13:56
      debaty o stoczni.Oni chcą dołożyć Donaldu Tusku i chcą,żeby Donaldu Tusku
      rzucił się przed nimi na kolana iszlochając ,błagał o
      przebaczenie."Chemicznego'Donalda należy upokorzyć a psychicznego Kaczora
      wynieść d pod niebiosa.To stoczniowe bydełko to skończone lenie,losy stoczni
      im zwisają.Tych przygłupów należy olać na maksa a nie rozmawiać.
      Panie Premierze!Olej Pan tych durniów!!!!!!!!!
      • leszek993 Re: Gałęzewski,ten Guzik i inni działacze nie ch 18.05.09, 14:03
        szasza7 napisała:

> debaty o stoczni.Oni chcą dołożyć Donaldu Tusku i chcą,żeby Donaldu Tusku
        > rzucił się przed nimi na kolana iszlochając ,błagał o
        > przebaczenie."Chemicznego'Donalda należy upokorzyć a psychicznego Kaczora
        > wynieść d pod niebiosa.To stoczniowe bydełko to skończone Welenie,losy stoczni
        > im zwisają.Tych przygłupów należy olać na maksa a nie rozmawiać.
        > Panie Premierze!Olej Pan tych durniów!!!!!!!!!
        Palnij się tym wągrowatym ryjem o drzewo,może ci pomoże na ten pusty,durny łeb.
    • berserc Re: ___Tuski oszukały kolejnych naiwnych obywatel 18.05.09, 13:58
      A czy to prawda, że Gałęzewski był w radzie nadzorczej stoczni i też odpowiada
      za jej upadek??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka