piotr88 27.05.09, 21:00 usa, będąc wasalem israela, nie zrobi nic wbrew woli swego pana. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
balajanek Maleją szanse na szybkie zniesienie wiz do USA ... 27.05.09, 21:01 A pies im mordę lizał. Odpowiedz Link Zgłoś
bratprezydenta genialny pomysł 27.05.09, 21:12 Nie dadzą nam ruchu bezwizowego, bo poziom odmów był powyżej 10%, a kto kto odmawiał kosmici, jeśli by chcieli wtedy poziom odmów może być 90%. nie to nie łachy bez, praca w USA to nie jest manna z nieba, a turystycznie to wolę pojechać do meksyku. Odpowiedz Link Zgłoś
grodek75 Re: genialny pomysł 27.05.09, 21:38 Przejdź się do konsulatu i obejrzyj te gęby to przestanie cię dziwić te 13% odmów. Ja szczerze powiedziawszy dziwię się, że jest ich tylko tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
grodek75 Re: genialny pomysł 27.05.09, 21:40 Oczywiście chodzi mi o gęby wnioskodawców, nie rozpatrujących wnioski. Odpowiedz Link Zgłoś
dan3iger A co to za problem z tymi wizami ? 27.05.09, 22:12 A co to za problem z tymi wizami ? - Szczerze mówiąc nie rozumiem co to za problem - raz na 10 lat trzeba się przejechać do konsulatu na rozmowę. A zatrzymać czy zawrócić na granicy mogą urzędnicy imigracyjni tak czy inaczej - nawet jak wjeżdża obywatel kraju objętego VWP. Odpowiedz Link Zgłoś
cree-is-me Jak ktoś lubi być traktowany jak bydło, 27.05.09, 23:50 to proszę bardzo. Ja raz to przeżyłem i więcej nie chcę (konsulat w Krakowie). A wiza była biznesowa a nie turystyczna, co jeszcze bardziej wk... Byłem kilka razy, więc mnie nie pili, poczekam aż zniosą wizy. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmiczny_swir W sumie, to nasza wina 27.05.09, 23:47 W sumie, to nasza wina. Przecież niektórzy ludzie wiedzą, że i tak wizy nie dostaną a się o nią ubiegają. Przez takich ludzi reszta musi cierpieć. Wystarczyło by im przemówić do rozsądku i w ciągu jednego roku mielibyśmy poniżej 3% odmów. Odpowiedz Link Zgłoś
mlasskacz Teraz to mogą nas w dupę pocałować.Robole mają pro 27.05.09, 21:42 blem, fakt, ale generalnie jak widać nie płaczemy i mało kogo to rusza. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek_2 Re: Maleją szanse na szybkie zniesienie wiz do US 27.05.09, 22:35 balajanek napisał: > A pies im mordę lizał. I masz pełną rację :-) Przydałoby się abyśmy też wprowadzili wizy dla Amerykanów. Nie żeby to coś zmieniło ani też aby ich to jakoś obeszło ale tak by było sprawiedliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
marxx Re: Maleją szanse na szybkie zniesienie wiz do US 27.05.09, 23:59 Dlaczego My Polacy, tak delikatnie mamy sie z nimi obchodzic? Jesli specjalnie wprowadzaja antypolskie prawo (prawdopodobnie maja podpisana jakas tajna umowe z Berlinem) Nalezy od razu wyslac polskie strategiczne bombowce "Sw. Jerzy" Aby tych pseudodemokratow nauczyc rezonu. Zasypac ich swietymi obrazkami z Czestochowy, ksiazkami historycznymi o polskich powstaniach i gdzie to tak naprawde rozpoczeto II wojne swiatowa. POtem podstawowe ale wlasnie dlatego najwazniejsze informacje dla kazdego czlowieka na Ziemi : Szczerbiec, Chrobry, Wanda co nie chciala Niemca, 3 Maja, Katyn itp... Toz te s-koty to glaby i tylko My Polacy potrafimy ich troche doksztalcic. Nastepnie pokazemy im ze Enigma tez nasza, ze odkrylismy Ksiezyc, Ameryke, i rozpierniczylismy mur berlinski, JPII tez nasz i warszawskie downtown (swoja droga jest takie same jak w Nju Jorkie , tylko ciut mniejsze) To tak na popczatek, bo jesli sie nie zgodza z naszymi jakimikolwiek postulatami, to wyjedziemy wszyscy w Europe i dopiero pokazemy jak potrafimy dobrze pracowac bez amerykanskich mocodawcow! zdzisiek_2 napisał: > balajanek napisał: > > > A pies im mordę lizał. > > I masz pełną rację :-) > Przydałoby się abyśmy też wprowadzili wizy dla Amerykanów. Nie żeby to coś > zmieniło ani też aby ich to jakoś obeszło ale tak by było sprawiedliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
fpitt Re: Maleją szanse na szybkie zniesienie wiz do US 28.05.09, 00:28 do zdzisiek_2.Ja tez nie marze o US- ej. I po cholerę mi to potrzebne. Jest tyle piękniejszych miejsc na świecie do zwiedzania. Ale zastanawia mnie ta relacja. My im liżemy dupę od lat a oni nas mają w dupie? Coś nie tak...niech się walą. Ze swoja pseudo-demokracją włącznie. Zachowajmy choć odrobinę szacunku dla siebie. Walić ich. Niech spadają. Mam nadzieję, że w ramach ich programu Echelon - czy coś - nie umrę w "wypadku" samochodowym, czy na "zawał serca". A kto ich wie... Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Maleją szanse na szybkie zniesienie wiz do US 28.05.09, 14:19 Na czym polega to lizanie amerykańskiej doopy? Czytam dużo narzekań na ten temat ale nie bardzo wiem o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
vonknote Polska = tani fagas USA 29.05.09, 00:55 malkontent6 napisał: > Na czym polega to lizanie amerykańskiej doopy? Czytam dużo narzekań > na ten temat ale nie bardzo wiem o co chodzi. 1) kupowanie za ciężki szmal hamerykańskiego złomu militarnego do nieczego nam niepotrzebnego, 2) uczestniczenie za darmochę w hamerykańskich kolonialnych wojnach z krajami które w życiu nic nam złego nie zrobiły (Irak, Afganistan), ba nawet z którymi robiliśmy dobre interesy (Irak) do czasu aż zapragnelismy zostac amerykanskim popychlem, 3) udostepnianie naszego kraju na tajne katownie CIA, co niszczy prestiz polski, naraza naszych obywateli na niebezpieczenstwo jako ze sa uznawani za fagasow USA (vide geolog w Pakistanie) jest ogolnie chu..ostwem i na dodatek robimy to za darmo, 4) udostepnianie naszego terytorium ochoczo pod bazy rakietowe USA, ktorych oni nawet sami nie chca, ale ktore my, pomimo szkod politycznych w europie, z cielecym zachwytem chcemy u siebie widziec, 5) sterowanie naszego rzadu przez piatych podch..szczych z ambasady USA (za rzadów pis wyciekla notatka jakiegos podsekretarzyny z amabasady USA ktory pisal do rzadu jaka polityke mamy prowadzic i kogo z rzadu odwolac - zrobil sie smordek ale "wolne" media z GW na czele glownie sie oburzaly ze notatka wyciekla do publicznosci... Mało czy mam ci jeszcze w gębę plunąć jak mawiał Pan Kmicic? Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Polska = tani fagas USA 29.05.09, 14:36 O ile wiem uczestnictwo w wojnie w Iraku spowodowane było chęcia otrzymania kontraktów na budowę infrastruktury i dostawy broni. Pierwszy kontrakt na dostawy broni firma Bumar spaliła ale może kolejne będą mądrzej przeprowadzane. Odpowiedz Link Zgłoś
vonknote Re: Polska = tani fagas USA 29.05.09, 15:37 malkontent6 napisał: > O ile wiem uczestnictwo w wojnie w Iraku spowodowane było chęcia > otrzymania kontraktów na budowę infrastruktury i dostawy broni. > Pierwszy kontrakt na dostawy broni firma Bumar spaliła ale może > kolejne będą mądrzej przeprowadzane. Bumar nie spalił tylko został wykiwany przez jankesów i kontrakt dostały firmy amerykańskie. Bo polski pachołas jest od tego by ginąć za swego hamerykańskiego Sahiba a nie zarabiać na nim kasę. Jakie kolejne kontrakty???? W Iraku mordujemy Irakijczyków albo pomagamy jankesom ich mordowac od 2003 roku. Słyszałeś coś o jakichś kontraktach??? Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Polska = tani fagas USA 29.05.09, 15:54 vonknote napisał: > Bumar nie spalił tylko został wykiwany przez jankesów i kontrakt > dostały firmy amerykańskie. Bumar zaproponował kontrakt o 30% droższy niż ten, który wygrał. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_al Maleją szanse na szybkie zniesienie wiz do USA ... 27.05.09, 21:07 Chciało by się powiedzieć, że USA powinno prowadzić jednolitą politykę wobec całej UE, nie może być tak że tylko część Unii wizy ma zniesione . Dla odmiany UE powinna jasno powiedzieć amerykanom że wizy są lub nie ma dla całej UE - również z wzajemnością z drugiej strony. Oczywiście to niemożliwe więc powinniśmy wprowadzić wizy dla wszystkich krajów którzy żądają ich od polaków. Pewnie powie ktoś że "ich to nie obejdzie" - obejdzie, obejdzie... są w życiu różne potrzeby i sytuacje ... Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Maleją szanse na szybkie zniesienie wiz do US 27.05.09, 21:19 tomek_al napisał: > Pewnie powie ktoś że "ich to nie obejdzie" - obejdzie, obejdzie... są w życiu > różne potrzeby i sytuacje ... Nie obejdzie, nie obejdzie... Nie będzie artykułów na pierwszych stronach gazet, nie będzie pełnych emocji dyskusji na amerykańskich forach internetowych, nie będzie z tego powodu uczucia nienawiści do Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_al Re: Maleją szanse na szybkie zniesienie wiz do US 27.05.09, 22:15 A kto napisał że będą dyskusje pełne emocji itd... to Twoja projekcja, nic takiego nie napisałem. A miałem na myśli że obejdzie w ten sposób że kiedyś przypadkiem ważacy 120 KG amerykanski John będzie akurat musiał przyjechać do polski w dowolnej sprawie. A tu a Kuku - potrzebna wiza. i wtedy obejdzie ... > Nie obejdzie, nie obejdzie... Nie będzie artykułów na pierwszych > stronach gazet, nie będzie pełnych emocji dyskusji na amerykańskich > forach internetowych, nie będzie z tego powodu uczucia nienawiści do > Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Maleją szanse na szybkie zniesienie wiz do US 27.05.09, 22:18 No to załatwi sobie wizę przez biuro podróży. Odpowiedz Link Zgłoś
vonknote Re: Maleją szanse na szybkie zniesienie wiz do US 29.05.09, 00:57 malkontent6 napisał: > No to załatwi sobie wizę przez biuro podróży. Załatwi albo nie załatwi. Posadzi sie w konsulacie na zasadzie symetrii konsula z prikazem żeby uwalał 15% wnisoków. I niech spaślak hamerykanski udowadnia że nie chce tu jechac na zbieranie poziomek do lasu :) Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Maleją szanse na szybkie zniesienie wiz do US 29.05.09, 14:39 vonknote napisał: > Załatwi albo nie załatwi. Posadzi sie w konsulacie na zasadzie > symetrii konsula z prikazem żeby uwalał 15% wnisoków. I niech > spaślak hamerykanski udowadnia że nie chce tu jechac na zbieranie > poziomek do lasu :) Uwalać 15% wniosków? A jak myslisz ilu Amerykanów podróżuje do Polski? Coś takiego uderzyłoby najbardziej w Polonusów. Odpowiedz Link Zgłoś
vonknote Re: Maleją szanse na szybkie zniesienie wiz do US 29.05.09, 15:35 > > Uwalać 15% wniosków? A jak myslisz ilu Amerykanów podróżuje do > Polski? Coś takiego uderzyłoby najbardziej w Polonusów. I dobrze. Może zmobilizowało by ich to do ruszenia d... z krzesła, głosowania, działania jako lobby Polskie etc. Jak ma być z nich taki pożytek jak teraz, to niech lepiej zapomną że są Polakami (w sumie nasz wizerunek by zyskał, gdyby część tych wąsatych indywiduuów z uchem wódki z Osco przestała się afiszowac jako Polacy). Zresztą gross polonii i tak ma polskie paszporty więc co za problem. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Maleją szanse na szybkie zniesienie wiz do US 29.05.09, 15:53 vonknote napisał: > I dobrze. Może zmobilizowało by ich to do ruszenia d... z krzesła, > głosowania, działania jako lobby Polskie etc. O jakim głosowaniu mówisz? Tę sprawę powinna załatwić polska dyplomacja poprzez negocjacje i rozmowy, również nieformalne, przy piwie i na polu golfowym. Ale do tego potrzeba troche klasy i wyobraźni. Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemadry wypuszczac tylko zgrabne baby 27.05.09, 21:10 dawac wizy tylko ladnym zgrabnym polkom, reszte dziadostwa odgrodzic drutem kolczastym Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Maleją szanse na szybkie zniesienie wiz do USA ... 27.05.09, 21:17 Tym, którzy się wybierają po wizę, radzę przeczytać w najnowszym "NIE" doskonałej korespondencji Piotra Zawodnego pt. "Ameryka znów łaknie śpiworów" z podtytułem: "Nie staraj się o wizę USA - czeka cię tam brud, smród i zgrzytanie zębów" Naprawdę ciekawy tekst, sprowadza wielbicieli Hameryki na ziemię;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Maleją szanse na szybkie zniesienie wiz do US 27.05.09, 22:20 Akurat w tej sprawie Nie na ogół nie ma najlepszego rozeznania. Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Albo 'Nie' albo 'Komsomolskaja prawda' 27.05.09, 22:56 albo inosmi czy inne krasnyje zwiezdy. Urban na waszej tępej głupocie dorobił się kroci, a wy wciąż z głupawym uśmiechem słuchacie jego neo-konferencji prasowych? W którym chlewie wy się lęgniecie, lewe dziwolągi? - Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Albo 'Nie' albo 'Komsomolskaja prawda' 28.05.09, 07:30 komarowo napisał: > albo inosmi czy inne krasnyje zwiezdy. > Urban na waszej tępej głupocie dorobił się kroci, a wy wciąż z głupawym > uśmiechem słuchacie jego neo-konferencji prasowych? > W którym chlewie wy się lęgniecie, lewe dziwolągi? > > > - Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Bezrobocie w EU szaleje 27.05.09, 21:25 wiec pojechaloby sie do USA,a tu taka surpriza. Odpowiedz Link Zgłoś
mpp29 Re: Bezrobocie w EU szaleje 27.05.09, 21:48 tak, zdecydowanie szaleje. Widzialem je wczoraj u psychiatry, jak usilowalo wyludzic tabletki psychotropowe... a to znaczy ze szaleje... bezrobocie znaczy, szaleje... :) Odpowiedz Link Zgłoś
vonknote w USA 9% - prawie tyle co w Polsce 29.05.09, 01:00 wiec chyba trzeba być tępym góralem spod zakopca zeby takie pierdy opowiadać. W Wawie Wrocku czy Poznaniu bezrobocie poniżej 5%. Więc naucz się górski parobczaku po polsku mówić i zapraszamy. Szikago ci nie będzie potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_al Maleją szanse na szybkie zniesienie wiz do USA .. 27.05.09, 21:35 Tak w sumie to chodzi o kwestie honorowe z tymi wizami. Bo praktycznie po co tam jechać? Baby grube, recesja szaleje.. jak kto lubi Odpowiedz Link Zgłoś
grodek75 Re: Maleją szanse na szybkie zniesienie wiz do US 27.05.09, 21:39 Od razu widać, że USA znasz jedynie z filmów. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Maleją szanse na szybkie zniesienie wiz do US 27.05.09, 21:44 Ludzie, którzy nigdy w USA nie byli maja na temat tego kraju najwięcej do powiedzenia. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
betam3 Re: Maleją szanse na szybkie zniesienie wiz do US 27.05.09, 23:15 Wyemigrowalam do USA rok temu/wiza rodzinna/ i powiem bardzo uczciwie:)...tak wspanialych, serdecvznych i bezposrednich ludzi nie ma chyba nigdzie. My niestety potrafimy tylko uzalac sie nad soba i miec pretensje do calego swiata..zlosc, zawisc w Polsce jest na porzadku dziennym...hmm..w USA natomiast na kazdym kroku ludzie okazuja sobie duzo serdecznosci...W sklepach nikt sie nie pcha,na skrzyzowaniach gdzie wszyscy maja stop ..jest zasada, ze jedzie ten, kto podjechal pierwszy i wykonal pelny stop...:)..juz widze co by sie dzialo w Polsce..hihi..czyli zasada..ja mam wieksze auto albo jestem szybszy..z bolem musze stwierdzic, ze...my z kultura do amerykanow jestesmy 100lat do tylu, pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Maleją szanse na szybkie zniesienie wiz do US 28.05.09, 07:32 betam3 napisała: > Wyemigrowalam do USA rok temu/wiza rodzinna/ i powiem bardzo > uczciwie:)...tak wspanialych, serdecvznych i bezposrednich ludzi nie > ma chyba nigdzie. My niestety potrafimy tylko uzalac sie nad soba i > miec pretensje do calego swiata..zlosc, zawisc w Polsce jest na > porzadku dziennym...hmm..w USA natomiast na kazdym kroku ludzie > okazuja sobie duzo serdecznosci...W sklepach nikt sie nie pcha,na > skrzyzowaniach gdzie wszyscy maja stop ..jest zasada, ze jedzie ten, > kto podjechal pierwszy i wykonal pelny stop...:)..juz widze co by > sie dzialo w Polsce..hihi..czyli zasada..ja mam wieksze auto albo > jestem szybszy..z bolem musze stwierdzic, ze...my z kultura do > amerykanow jestesmy 100lat do tylu, pozdrawiam serdecznie. To jedź do Harlemu tam cie miło przywitaja tylko najpierw oddaj im kluczyki od auta. Odpowiedz Link Zgłoś
mpp29 Re: Maleją szanse na szybkie zniesienie wiz do US 27.05.09, 21:50 szczegolnie dokumentalnych w dwóch cyklach... 1. "z irakiem w tle" 2. "moja szokujaca historia - jak jesc frytki i nie przytyc" Odpowiedz Link Zgłoś
mpp29 Re: Maleją szanse na szybkie zniesienie wiz do US 27.05.09, 21:52 ... ujmujac wprost wiem tyle o zyciu tam co tamtejsi o zyciu tu... = dokladnie tyle ile jednemu i drugiemu wiedziec trzeba...Solche Stereotypen.... Odpowiedz Link Zgłoś
gryzli5 Re: Maleją szanse na szybkie zniesienie wiz do US 27.05.09, 21:59 Nawet rozumiem że nie chcą nas tam oglądać ! Ich kraj i mają prawo wpuszczać kogo chcą-mnie akurat specjalnie nie zależy na tym czy wizy zniosą czy nie-nie wybieram się tam bo po co ? Nie rozumiem natomiast dlaczego zgodnie z międzynarodowym zwyczajem nie utrzymujemy wiz dla obywateli USA !? Wiem,wiem -zaraz jakiś amerofil stwierdzi że do nas jadą tylko turyści i biznezmeni-niech jadą ,ale najpierw niech starają sie o wizę. Dzisiaj jest taka sytuacja że parę wielkich firm kupiło u nas za psie pieniądze spore fabryki [patrz.Mielec]i jak taki John czy inny James będzie musiał udać się do konsulatu po wizę jeśli będzie chciał popatrzeć na swó biznes to cholera go weźmie i poskarży sie swojemu kongesmenowi . Po za tym czy my zawsze musimy komuś lizać tyłek ??? Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Maleją szanse na szybkie zniesienie wiz do US 27.05.09, 22:15 gryzli5 napisał: > jak taki John czy inny James będzie musiał udać > się do konsulatu po wizę jeśli będzie chciał popatrzeć na swó biznes to cholera > go weźmie i poskarży sie swojemu kongesmenowi . Albo po prostu zamknie fabrykę w Mielcu, zwolni ludzi a produkcję przeniesie do Chin albo innego Meksyku. Odpowiedz Link Zgłoś
vonknote Re: Maleją szanse na szybkie zniesienie wiz do US 29.05.09, 01:06 malkontent6 napisał: > gryzli5 napisał: > > > jak taki John czy inny James będzie musiał udać > > się do konsulatu po wizę jeśli będzie chciał popatrzeć na swó > biznes to cholera > > go weźmie i poskarży sie swojemu kongesmenowi . > > > Albo po prostu zamknie fabrykę w Mielcu, zwolni ludzi a produkcję > przeniesie do Chin albo innego Meksyku. Do Chin to john musi mieć wizę. Chińczycy to nie polskie kundle i swą godność mają. Więc jak mu się będzie opłacało to i tak przeniesie. Poza tym słąwetne hamerykańskie inwestycje to fikcja. Obroty handlowe z USA mamy mniej więcej takie jak ze Słowacją. A i to nabijane głownie naszymi debilnymi zakupami szrotu wojskowego. Więc pocałujta wójta. Bardziej by nas zabolało jakby się na nas Słowacy obrazili (bo nie tylko handle podobny ale i piwko dobre, czego o hamerykańskiej szczyrze nazywanej tam piwem nie można powiedzieć). Odpowiedz Link Zgłoś
waldemar591 Re: Maleją szanse na szybkie zniesienie wiz do US 28.05.09, 01:35 gryzli5 napisał: ... Nie rozumiem natomiast dlaczego zgodnie z międzynarodowym zwyczajem nie utrzymujemy wiz dla obywateli USA !? Wiem,wiem -zaraz jakiś amerofil stwierdzi że do nas jadą tylko turyści i biznezmeni-niech jadą ,ale najpierw niech starają sie o wizę. ...Po za tym czy my zawsze musimy komuś lizać tyłek ???... ======================================================================= Dokładnie również tak uważam. Albo mamy dwustronny ruch bezwizowy albo wizy w obie strony - proste. Z pewnością nie zaliczam się do "amerofilów", jednak nie jestem również "amerofobem". Ktoś powyżej z pewną pogardą pisał o "120 kilogramowym Johnie". Ów standartowy "120 kilogramowy John" jest stereotypowym przedstawicielem biedniejszej części społeczeństwa USA (a więc znacznej większości), którego nie stać na zdrową żywnośc i "fittnes club", który swoje 120 kg dupsko wozi wszędzie samochodem, ponieważ taki już jest styl życia a samochód nie stanowi "dobra luksusowego". Prawda jednak wygląda tak, że "120 kg John", pomimo swojej znacznej nadwagi dużo prędzej pomoże każdemu w potrzebie, okaże prozaiczną życzliwość i uprzejmość niż "70 kilogramowy Janek" którego nadrzędnym celem jest walnięcie kogoś w rogi. Niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_al Re: Maleją szanse na szybkie zniesienie wiz do US 27.05.09, 22:12 Robiłeś jakąś ankietę, czy czytałeś w myślach jak na boga przystało? grodek75 napisał: > Od razu widać, że USA znasz jedynie z filmów. > Odpowiedz Link Zgłoś
grodek75 Re: Maleją szanse na szybkie zniesienie wiz do US 27.05.09, 23:00 tomek_al napisał: > Robiłeś jakąś ankietę, czy czytałeś w myślach jak na boga przystało? Nie, wystarczyło wyciągnąć wnioski z twojej bezsensownej wypowiedzi i zestawić je z własnymi dświadczeniami z USA. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_al Re: Maleją szanse na szybkie zniesienie wiz do US 27.05.09, 23:13 OK to może inaczej- przejdźmy do konkretów. Które z moich stwierdzeń jest nieprawdziwa: Może o otyłości Amerykanów? www.articlesnatch.com/pl/Article/Obesity-in-America-/527277 Lub dowolny inny link z google.., no wiesz ta przeglądarka.. Lub może amerykańska recesja to moje wredne kłamstwa? Wybierz kilka artykułów na ten temat nawet i z forum GW ... Taki światowiec jak Ty pewnie nauczył się już obsługiwać google. Powodzenia w poszukiwaniach! grodek75 napisał: > tomek_al napisał: > > > Robiłeś jakąś ankietę, czy czytałeś w myślach jak na boga > przystało? > > Nie, wystarczyło wyciągnąć wnioski z twojej bezsensownej wypowiedzi > i zestawić je z własnymi dświadczeniami z USA. Odpowiedz Link Zgłoś
hankrearden -- Grube baby 28.05.09, 04:14 Fakt, ze grube baby, ale tylko biale. Azjatki maja dobra figure, i zadna biala sie do nich nie umywa. A recesja? To moze mozna taniej podrozowac?? tomek_al napisał: > Tak w sumie to chodzi o kwestie honorowe z tymi wizami. Bo praktycznie po co ta > m > jechać? Baby grube, recesja szaleje.. jak kto lubi Odpowiedz Link Zgłoś
babaqba Maleją szanse na szybkie zniesienie wiz do USA .. 27.05.09, 21:46 Oj, to bardzo niedobrze. Liczyłem, że całe Podlasie wyjedzie na kontraktorkę. Co prawda oznacza to olbrzymi wzrost liczby polish jokes, ale znacząco powinna spaść liczba wsi utrzymywanych z zasiłków. No i tylu księży wybyło by w ślad za swoimi parafianami! Samo dobre! Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Maleją szanse na szybkie zniesienie wiz do US 28.05.09, 07:37 babaqba napisała: > Oj, to bardzo niedobrze. Liczyłem, że całe Podlasie wyjedzie na > kontraktorkę. Co prawda oznacza to olbrzymi wzrost liczby polish > jokes, ale znacząco powinna spaść liczba wsi utrzymywanych z zasiłków. > No i tylu księży wybyło by w ślad za swoimi parafianami! Samo dobre! Nie obawiaj sie .Zanim wyjadą załatwią sobie renty albo wcześniejsze emerytury. Odpowiedz Link Zgłoś
lutski Na co komu zniesienie wiz? 27.05.09, 21:48 Ten kto chce tam na czarno pracować jedzie przez Kanadę. Odpowiedz Link Zgłoś
marek.lipski Zmiana polityki w Polsce i wizy do USA gwarantowan 27.05.09, 21:49 Zmiany nie tylko w polskiej polityce wzgledem Rosji,Niemiec,Izraela ale i USA musza natychmiast nastapic.Wizy nie zaleza od "procentow" tylko od sytuacji politycznej w Polsce.Ataki PiS na EU,Niemcy,Rosje sa zle odberane w EU.Rowniez w USA.Przeciez USA nie tylko w kosmosie swietnie wspolpracuje z Rosja. Wiem ze moja prosba do polskich politykow tak jak wzgledem medycyny dla dzieci w Polsce,dla polskich politykow jest bez znaczenia. Maja strach.Tylko pytanie przed kim?Kto im grozi aby nie mogli podjac pozytywnych decyzji dla spoleczenstwa Polski. Amerykanie tylko ze wzgledu na NATO nie krytykuja dyktatur politycznych w Polsce. American Dream istnieje w dalszym ciagu dla wszystkich. Zycze wszystkim spelnienia marzen i celow,w USA,EU,Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Maleją szanse na szybkie zniesienie wiz do USA .. 27.05.09, 21:50 A po co tam jechac? Ograniczenia predkosci na autostradach i domy z tektury. Odpowiedz Link Zgłoś
lancut Re: Maleją szanse na szybkie zniesienie wiz do US 27.05.09, 22:57 Ty baranie nawet nie masz domu z tektury, nie mowiac juz o przyzwoitym samochodzie. Zreszta po jakie licho Stanom potrzebne jest stado kalmukow z polaczkowa. Odpowiedz Link Zgłoś
gambiting Maleją szanse na szybkie zniesienie wiz do USA ... 27.05.09, 22:07 Winni temu nie są amerykanie tylko sami polacy,w tym tacy debile jak mój wujek.....mimo że nie ma absolutnie żadnych szans żeby dostać wize chodzi co 3 miesiące do ambasady i stara się o wizę.....turystyczną. Człowiek który ma na głowie 5 dzieci,żone i gospodarstwo rolne. I takich ludzi mogę się założyć jest o wiele wiele więcej,a potem się dziwimy skąd taki wysoki odsetek ludzi którzy składają wizę i jej nie dostają....dla nich to jest bez różnicy,ale potem się okazuje że nie zniosą nam wiz bo jest za wiele odrzuceń. Sami sobie krzywde robimy. Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Szanowni Amerykanie 27.05.09, 22:08 wsadźcie sobie wasze wizy głeboko w d.... i tyle temacie Odpowiedz Link Zgłoś
grodek75 Re: Szanowni Amerykanie 27.05.09, 22:14 yola13 napisała: > wsadźcie sobie wasze wizy głeboko w d.... i tyle temacie Gratuluję głębi wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: Szanowni Amerykanie 27.05.09, 22:38 grodek75 napisał: > yola13 napisała: > > > wsadźcie sobie wasze wizy głeboko w d.... i tyle temacie > > Gratuluję głębi wypowiedzi. > żeby nie było, to nie myśl sobie że jestem jakims dziadem z Podlasia z rencina 500zł który 15 razy juz starał sie o wize, nie starałam się o wize w ogóle bo nie mam zamiaru tak się ponizac, USA interesuje mnie jedynie turystycznie, ewentualnie jeszcze mam chęc zrobienia zakupów i żeby odwiedzic dawno nie widzianą rodzinę,ale jezeli mój wyjazd ma byc uzalezniony od tego czy konsulowi bede się podobac czy nie no to wybacz, na kolanach błagac o wize nie bede, nie to nie. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Szanowni Amerykanie 27.05.09, 22:42 Jolu, nie wiem o czym mówisz. Mnie odwiedziło już w USA kilkanaście osób (rodzina i znajomi). Nikt nie miał najmniejszych problemów ani w konsulacie ani na lotniskach. Odmowy dotyczą stosunkowo niewielkiej grupy ludzi ale są niestety nagłośnione. Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: Szanowni Amerykanie 27.05.09, 22:48 malkontent6 napisał: > Jolu, nie wiem o czym mówisz. Mnie odwiedziło już w USA kilkanaście > osób (rodzina i znajomi). Nikt nie miał najmniejszych problemów ani > w konsulacie ani na lotniskach. > > Odmowy dotyczą stosunkowo niewielkiej grupy ludzi ale są niestety > nagłośnione. nic nie rozumiesz Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Szanowni Amerykanie 27.05.09, 22:50 yola13 napisała: > nic nie rozumiesz No to wyjaśnij mi o co Ci chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
hankrearden --Chcialem pojechac do Chin... 28.05.09, 03:56 ... to ustawilem sie w kolejce w chinskiej ambasadzie. Nie widze w czym problem. Odpowiedz Link Zgłoś
marooned.mb no właśnie nie "niewielkiej" - w tym problem 27.05.09, 23:04 No właśnie nie "niewielkiej" - w tym problem. 12% to całkiem sporo niestety. Ci, którzy piszą "co mnie jakieś wizy" to egoiści. Może by tak pomyśleć nie tylko o swoim zadzie? Nie potrzebujesz? Spoko. Ale są inni, którym się to przydało. W Polsce długo nie będzie tak ogromnych zarobków w branży IT jak są tam. W tej chwili mam wizę biznesową [pracodawca zza Wielkiej Wody], ale zdobycie pracowniczej już nie jest takie łatwe. Mnóstwo z tym zachodu niestety. Fakt, że póki co nie potrzebuję takowej, ale był okres, że by się przydała i odpuściłem. Nie wiem po co tylko to całe lizanie dupencji przez nasz obecny czy jeszcze gorzej, poprzedni rząd, skoro korzyści z tego zerowe. Że nie wspomnę o ostatniej przepychance w związku z patriotami niezdolnymi do działania czy innych Herkulesach ledwo zipiących. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: no właśnie nie "niewielkiej" - w tym problem 27.05.09, 23:12 Nie będę się spierał ale o ile wiem odmowy dość konsekwentnie dostaja ludzie, którzy już kiedyś przedłużyli pobyt w USA. Jeśli chodzi o moją rodzinę i znajomych to takich problemów nie było. Przyjechali, zwiedzili co chcieli i do domu, jak normalni turyści. :) Znałem osobiście ludzi z branży IT, którzy przyjeżdżali to na kontrakty. To na prawdę można było załatwić. Teraz oczywiście szukają pracy w UE, to zrozumiałe. Odpowiedz Link Zgłoś
marooned.mb typ wizy 27.05.09, 23:52 W sumie to chyba trzeba było o tym wcześniej napisać. Wizy turystyczne nie są raczej problemem. Podobnie jak J1 na Work&Travel. B1/B2 też raczej formalność jeśli pracuje się w amerykańskiej firmie. Miałem raczej na myśli H2B. Do tego trzeba załatwić sobie najpierw pracodawcę (zdalnie), który zechce nas zatrudnić. Z poświadczeniem takiej chęci zatrudnienia ubiegamy się o H2B i jeśli jakoś się uda, to lecimy do USA i.. nie mamy prawa zmienić pracy. Czy nas wykopią, czy sami odejdziemy - wracamy do kraju. Nie można sobie przeskoczyć na lepszą posadkę. Ideałem by była dowolność w zmianie pracy.. i tego bym oczekiwał od Amerykanów. Mowa oczywiście cały czas o legalnej stronie. Pracą na czarno w ogóle sobie głowy nie zawracam. Ogólnie przyznam, że nie mam żadnego znajomego, który wizy nie dostał. Ciekawi mnie zatem kim są rzeczywiście ci ludzie, którzy generują wspomniane 12%... Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: typ wizy 28.05.09, 14:22 Jeden z niewielu rzeczowych komentarzy w tej dyskusji. :) Odpowiedz Link Zgłoś
grodek75 Re: Szanowni Amerykanie 27.05.09, 23:09 yola13 napisała: USA > interesuje mnie jedynie turystycznie, ewentualnie jeszcze mam chęc > zrobienia zakupów i żeby odwiedzic dawno nie widzianą rodzinę,ale > jezeli mój wyjazd ma byc uzalezniony od tego czy konsulowi bede się > podobac czy nie no to wybacz, na kolanach błagac o wize nie bede, > nie to nie. A próbowałaś ją w ogóle dostać? Czy opierasz się na artykułach z Faktu opisując jak to trzeba błagać konsula? Moja wizyta w konsulacie w celu odnowienia wizy we wrześniu ubiegłego roku trwała godzinę, z czego "rozmowa" z konsulem 3 minuty. Mając pracę, dobre zarobki nie musiałem niczego udowadniać, a na koniec otrzymałem życzenia miłego zwiedzania USA. W styczniu składałem wnioski dla dzieci i nawet nie musiałem wchodzić do konsulatu, papiery zostawiłem w okienku, a po tygodniu DHL odwiózł mi paszporty z wizami. Widziałem i słyszałem kto wiz nie otrzymuje i nie dziwię się decyzjom urzędników. Bo jeżeli po wizę idzie kobieta w wieku lat 55 przebywająca na zasiłku, której córka nie ma pracy w USA i próbuje udowodnić, że przez 6 miesięcy będzie zwiedzać Amerykę to jest jawna kpina. Odpowiedz Link Zgłoś
vonknote Re: Szanowni Amerykanie 29.05.09, 01:19 Nie chodzi o to jak się te wizę dostaje. Mieszkałem w USA ponad dwa lata. Wczesniej jeździłem tam na wizę turystyczną i teraz od czasu do czasu też (zrezygnowałem z zielonej karty bo studia zdecydowałem się robić w Poslce). I widziałem bardzo rózne podejćie urzednikow konsulatow. Od całkiem miłych po żałosnych jankeskich parobasów którzy swe życiwe nieudacznictwo odbijali na klientach. I ok, to nie byłby problem bo ludzie są róznie. Problem w tym że nasz kraj zachowuje się jak fagas i tania k..a bo pozwala, by jego obywatele byli poddani humorom jaśniepanów z USA a jednoczesnie każdy jankes może jechać do Polski kiedy chce bez wizy. Jeśli oni tak samo musieliby sie ubiegać o wize to wszystko ok. Ostatnio stałem godzinę do chińskiej ambasady po wizę - ale kurcze chińczyk stoi tak samo. Najlepiej będzie jak w ogóle nei bedzie wiz - ale to musi się odbywać na równych zasadach a nie amerykański Pan i polski podczłowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
mmiastowy Re: Szanowni Amerykanie 27.05.09, 22:22 A ja mam wizę amerykańską (dostałem za pierwszym razem tzw. promesę wizy na 10 lat), byłem raz, zobaczyłem kraj i wystarczy. Po co mam tam jechać? Chyba tylko na zakupy, bo ceny atrakcyjne. Wiara w cud amerykański i amerykański raj na ziemi powinna już w Polsce przeminąć, nie tylko na Podhalu i w Łomży - mit amerykański to efekt polskiej biedy na wsi i masowej emigracji chłopów w latach 30. ubiegłego wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
garfield69 Re: Szanowni Amerykanie 27.05.09, 22:28 Dokladnie !! Odradzam kazdemu wyjazdu do USA. Szcegolnie osobom o trudnym do wymowienia nazwisku. Tepy urzednik amerykanski ma prawo zawrocic cie na lotnisku tylko i wylacznie z powodu niewyobrazalnego dla niego brzmienia nazwiska. Nie ma w USA tygodnia zeby jakis szaleniec nie dokonal jakiegos masowego mordu na swojej lub cudzej rodzinie. Rozstrzeliwanie ludzi w miejscach publicznych stalo sie juz nowa tradycja amerykanska. Rownoczesie policjant moze cie zaaresztowac tylko i wylacznie dlatego, ze jestes cudzoziemcem i zle ci patrzy z oczu. Zanim sie wytlumaczysz spedzisz pare dni w areszcie. Tylko nie mowcie, ze zawiadamiaja konsulat. Te cwoki nie wiedza w ogole co to takiego jest ... ten konsulat. Niedawno jeden zaprzyjazniony Amerykanin powiedzial mi, zebym sie nie boczyl ze amerykanska mlodziez nie wie gdzie lezy Polska poniewaz duzy odsetek z nich nie wie gdzie lezy Meksyk czy Kanada !!!!!! Jedno nie ulega kwestii, ten kraj sie stacza. Az strach pomyslec co powstanie na jego gruzach. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Szanowni Amerykanie 27.05.09, 22:30 Gdzie wyczytałeś takie rewelacje? Odpowiedz Link Zgłoś
vonknote Re: Szanowni Amerykanie 29.05.09, 01:27 malkontent6 napisał: > Gdzie wyczytałeś takie rewelacje? Z wiedzą gdzie jest kanada to fakt, który mogę potwierdzić. Jak pierwszy raz poszedłem do szkoły w stanach (na senior yr do średniej, czyli nasza maturalna) to na government (ichni WOS) całej klasie dali mapy konturówki USA i kazali podpisać gdzie kanada, gdzie meksyk gdzie atalntyk gdzie pacyfik... Myślałem że jako nie-jankesa i Polaka (dla amerykanów Polak=debil, vide Polish jokes) dali mnie do klasy dla upośledzonych... Okazało się że nie i że to u nich standard, lieceum nie takie złe choć publiczne, chodziła do niego Hillary Clinton :) Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Szanowni Amerykanie 29.05.09, 14:45 To chyba była jednak jakaś dziwna szkoła. Amerykanie, których ja znam nie mają z czymś takim problemu. A z tym aresztowaniem cudziziemców to faceta poniosła fantazja. Ja nadal mówię po angielsku z obcym akcentem a policja jakoś mnie ignoruje, i to już od wielu lat. Odpowiedz Link Zgłoś
vonknote Re: Szanowni Amerykanie 29.05.09, 15:43 malkontent6 napisał: > To chyba była jednak jakaś dziwna szkoła. Amerykanie, których ja > znam nie mają z czymś takim problemu. Powiedziałbym przeciętna, na północnych przedmieściach Chicago więc nie tak zła okolica i ludzie nie najgłupsi. Ale generalnie, jak to amerykanie ignoranci jeśli chodzi o kwestie spoza ich podwórka. Co do policji to wszechwładza w USA wszelkich cop'ów rent-a-cop'ów i innych funkcjonariuszy była jednym z powodów dla których zdecydowałem się jednak żyć w Europie. USA to państwo policyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Szanowni Amerykanie 29.05.09, 15:57 > Co do policji to wszechwładza w USA wszelkich cop'ów rent-a-cop'ów i > innych funkcjonariuszy była jednym z powodów dla których > zdecydowałem się jednak żyć w Europie. USA to państwo policyjne. O czym Ty mówisz? Ja przez wiele, wiele lat pobytu w USA nie miałem złych doświadczeń z policją (oprócz mandatów za przekroczenie prędkości). Na jakiej podstawie twierdzisz, że USA to państwo policyjne? Odpowiedz Link Zgłoś
kylax Szanowni Polacy 27.05.09, 23:09 Wsadzcie sobie Wasze wizy gleboko w d... i tyle w temacie - powiedzial Chinczyk, Indus, Brazylijczyk, Filipinczyk, Nepalczyk, Argentynczyk, Kolumbijczyk, Mongol, Kenijczyk etc. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzar Po co jechać? Ludzi żyjących w namiotach oglądać? 27.05.09, 22:23 To jakiś nonsens. Nie ma żadnej potrzeby żeby się pchać teraz do USA. Deficyt liczony w trylionach. Miliony bezrobotnych. 50 milionów bez opieki zdrowotnej. Ludzie bez domów żyjący w namiotach i samochodach. Chyba żeby oglądać polskich "byzysmenów" dumnie jeżdzących drogimi autami za pożyczone pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Po co jechać? Ludzi żyjących w namiotach oglą 27.05.09, 22:32 Tak, tak, my tu w Hameryce wszyscy mieszkamy w namiotach. A śpimy w śpiworach od Urbana. Odpowiedz Link Zgłoś
syndyk.iv.rp Re: Po co jechać? Ludzi żyjących w namiotach oglą 28.05.09, 00:11 zigzar napisał: > To jakiś nonsens. Nie ma żadnej potrzeby żeby się pchać teraz do USA. > > Deficyt liczony w trylionach. > Miliony bezrobotnych. > 50 milionów bez opieki zdrowotnej. > Ludzie bez domów żyjący w namiotach i samochodach. > > Chyba żeby oglądać polskich "byzysmenów" dumnie jeżdzących drogimi > autami za pożyczone pieniądze. Oczywiście, że Ameryka to bankrut, ale jej rząd ciągle ma tzw. rating AAA, w przeciwieństwie do innego mocarstwa bankruta na wyspach, gdzie Polacy wciąż jeżdżą. Tylko po co? Spać pod mostem? Odpowiedz Link Zgłoś
hankrearden Leninisci znowu na forum nadaja... 28.05.09, 04:10 zigzar napisał: > To jakiś nonsens. Nie ma żadnej potrzeby żeby się pchać teraz do USA. > > Deficyt liczony w trylionach. > Miliony bezrobotnych. > 50 milionów bez opieki zdrowotnej. > Ludzie bez domów żyjący w namiotach i samochodach. > > Chyba żeby oglądać polskich "byzysmenów" dumnie jeżdzących drogimi > autami za pożyczone pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Maleją szanse na szybkie zniesienie wiz do USA ... 27.05.09, 22:41 Zadam natychmiastowego wprowadzenia wiz dla obywateli amerykanskich.Wizy powinni otrzymywac tylko ci,ktorzy mowia po polsku.Takie uderzenie mlotkiem w leb odniesie skutek....... Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Maleją szanse na szybkie zniesienie wiz do US 27.05.09, 22:44 emeryt21 napisał: > Wizy powinni otrzymywac tylko ci,ktorzy mowia po > polsku. To niewiele zmieni, bo tylko tacy podróżują do Polski teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
hankrearden -- Dobrze, ze Ukraina wprowadzila wizy dla Polaczk 28.05.09, 04:12 Dobrze, ze Ukraina wprowadzila wizy dla Polaczkow. No bo jakze by tak, zeby Polaczki jezdzily na Ukraine bez wizy, a Ukraincy musieli stac w kolejkach przed ambasada. emeryt21 napisał: > Zadam natychmiastowego wprowadzenia wiz dla obywateli > amerykanskich.Wizy powinni otrzymywac tylko ci,ktorzy mowia po > polsku.Takie uderzenie mlotkiem w leb odniesie skutek....... Odpowiedz Link Zgłoś
tempus Re: Maleją szanse na szybkie zniesienie wiz do US 27.05.09, 22:46 piotr88 napisał: > usa, będąc wasalem israela, nie zrobi nic wbrew woli swego pana. Jak zwykle nie zabrakło wyznawców spiskowych teorii dziejów :))) Odpowiedz Link Zgłoś
pie3km Maleją szanse na szybkie zniesienie wiz do USA .. 27.05.09, 22:50 Drogi Zigzar. robisz ten sam bład co wiekszość polskich dziennikarzy. Otóż nie wiem czy orientujesz się co to jest trylion to 10 do 18 czyli 10 z osiemnastoma zerami. Po prostu w USA nie używają pojęć miliard czy tryliard. Amerykański bilion (bardzo popularny w polskim dzienikarstwie) to po prostu europejski miliard a trylion to bilion. Zanim się uzywa takich pojęć trzeba się zastanowić co to jest za suma. Często spotyka się ten błąd w artykułach bo dziennikarze jeszcze (przynajmniej niektórzy tego nie doczytali). Warto czasami zastanowić się co się pisze. A propos USA to miałem okazję być 8 miesięcy, mam wizę od kilku lat i na razie nie jadę. Kraj jest piękny jak i cały świat, ludzie bardzo różni jezeli chodzi o poziom wiedzy, przepisy czasami głupsze od naszych. Jednych zafascynuje, innych nie. Jedni zrozumią i zaakceptują ich mentalność z pogranicza fast-food'u inni nie. Pojechać warto, żeby samemu to zobaczyć ale tak samo warto zobaczyć pozostałe ponad 200 krajów. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzar Re: Maleją szanse na szybkie zniesienie wiz do US 27.05.09, 23:13 Drogi pie3km Dziękuje za miły ton to też miło odpowiem. Dobrze wiem co to jest miliard, bilion czy trylion. Używam trylion bo po pierwsze lepiej brzmi a po drugie odwykłem od słuchania wiadomości po polsku i nie chce się za każdym razem zastanawiać nad polskim odpowiednikiem. Tak samo wszyscy dobrze wiemy że te tryliony dolarów nie pochodzą z drukarni ale umownie sie mówi że drukarnie rozgrzane do czerwności. A polskim rednecks z jackowa/greenpoint ślina się toczy. Odpowiedz Link Zgłoś
sandino A kogo to obchodzi? Ja tylko nie rozumiem,dlaczego 27.05.09, 22:51 pierdołowate polskie władze przez te ostatnie 20 lat nie wprowadziły wiz dla obywateli USA? Mam to gdzieś, że mało ich tu przyjeżdża. Chodzi o zasady i nie dawanie się dymać. A co robią politycy bez kręgosłupa? Skupują złom od armii USA (herkulesy), dają się kiwać z F16 (offset, awaryjność samolotów, wsparcie przemysłu USA zamiast europejskiego) Wstyd mieć takie władze. Hańba! Odpowiedz Link Zgłoś
hankrearden -- Filipiny powinny wprowadzic wizy dla Polakow!!! 28.05.09, 04:06 Filipiny powinny wprowadzic wizy dla Polakow!!! No bo jakze to tak, Polaczki moga tam jezdzic bez wiz, ale Filipinczycy musza odstac swoje w ambasadzie?!?! sandino napisał: > pierdołowate polskie władze przez te ostatnie 20 lat nie wprowadziły wiz dla > obywateli USA? Mam to gdzieś, że mało ich tu przyjeżdża. Chodzi o zasady i nie > dawanie się dymać. > > A co robią politycy bez kręgosłupa? Skupują złom od armii USA (herkulesy), > dają się kiwać z F16 (offset, awaryjność samolotów, wsparcie przemysłu USA > zamiast europejskiego) > > Wstyd mieć takie władze. Hańba! Odpowiedz Link Zgłoś
woparachgazu Maleją szanse ... buuhaahahaaahaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 27.05.09, 23:05 no i jak sie czują wszyscy nadstawiający swoj zadek Wielkiemu Bratu?? , //...nie powiem zebym byla szczesliwa z tego ze moj kraj jest traktowany jak tania prostytutka...// Odpowiedz Link Zgłoś
kylax USA same decyduja komu znosic wizy. 27.05.09, 23:07 To jest ich suwerenna decyzja. Ciekawe dlaczego Polska utrzymuje wizy dla obywateli np. Wietnamu. Odpowiedz Link Zgłoś
syndyk.iv.rp Do Afganistanu nie są potrzebne 27.05.09, 23:10 Tam Amerykanie witają nas z otwartymi ramionami, jak wcześniej w Iraku. Odpowiedz Link Zgłoś
gluchy sprawa jest niezwykle prosta... 27.05.09, 23:35 .... wprowadzić wizy dla USAntów i od razu rurki im zmiękną. Troszkę bardziej kłopotliwe będzie przyjeżdżanie do nas i dojenie nas z kaski. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: sprawa jest niezwykle prosta... 28.05.09, 14:25 gluchy napisał: > > kłopotliwe będzie przyjeżdżanie do nas i dojenie nas z kaski. Masz osobliwe poczucie humoru. Odpowiedz Link Zgłoś
daszek.fistaszek Maleją szanse na szybkie zniesienie wiz do USA ... 27.05.09, 23:37 A pies im mordę lizał. pojechaliśmy do Iraku dostaliśmy latające rupiecie, zabito z wielką pompą naszego rodaka, gwno wyszło z wieeelkich kontraktów, paliwo drogie jak cholera, to i na wizach wyjdziemy jak Zabłocki na mydle. Pewnie w zamian za wizy "dostaniemy" czołgi bez gąsienic z krzywymi lufami LOL. Odpowiedz Link Zgłoś
pie3km Maleją szanse na szybkie zniesienie wiz do USA .. 27.05.09, 23:40 Drogi Zigzar, zdaje się, że jesteśmy nieliczni na tych forach, którzy zwracają się do siebie w ten niekoniecznie używany powszechnie przez wiekszość styl. Ponieważ jak rozumię mieszkasz w USA to oczywiście dla Ciebie jest to naturalne określenie, ale ponieważ wpisujesz się na polskim portalu to niestety powinneś uwzględnić te różnice i mimo pewnej niechędzi przejść na system europejski. Bo w innym przypadku utrwalisz złe nawyki w pewnej części naszego społeczeństwa, które lubi duże cyfry i przesadzanie w wiekszości wypadków z wszystkim. Zarówno pozytywnym (np taka ryba, która jest też z reguły o rząd wielkości większa od autentyku> Jednocześnie jestem dumny z Ciebie, że używasz polskiej czcionki, mimo, tego, że mieszkająć w tak odległym kraju nie musiałbyś wkładać tak dużo wysiłku. Wiekszość Polaków z odległych miejsc tego nie robi ale są wyjątki jak widać. Odpowiedz Link Zgłoś