Dodaj do ulubionych

Baśka, git majonez

31.05.09, 13:30
Jak zostać gwiazdą internetu? To bardzo proste. Wystarczy że jesteś: żulem, idiotą, frajerem, kretynem, używasz wulgarnego języka lub łączysz te wszystkie cechy na raz. Oczywiście musisz lubieć być wystawiany na pośmiwisko, lub nie zdawać sobie sprawy że ludzie szydzą z ciebie. Później wystarczy znaleźć kogoś kto zacznie cię kręcić i wrzucać na YT by zapewnić sobie dużą liczbę wyświetleń. Proste?
Obserwuj wątek
    • 1sz-truten Baśka, git majonez 31.05.09, 21:34
      Gdzie mozna to indywidulum zobaczyc w akcii ?
      • kadykianus Re: Baśka, git majonez 01.06.09, 00:18
        szukaj na YouTube lub widelcu
      • 1.kwazar Re: Gdzie można? 06.06.09, 15:53
        Wejść na youtube, wpisać w wyszukiwarkę "klatka b",Miłego oglądania życxę.
    • 1sz-truten Baśka, git majonez 31.05.09, 21:52
      zobaczylem trzy filmiki na you tube i zastanawiam sie
      dlaczego w wyborczej posiecono tej prymitywnej kobiecie tyle miejsca
      a moze chodzi o to zeby elektorat ktory sie z nia identyfikuje nie poszedl na
      wybory ? na przyklad za winko ?
    • sommernachtstraum Re: Baśka, git majonez 31.05.09, 22:22
      może jakiś nowy cykl z nią rozpocznijcie. albo: dodatek, zamiast "dużego
      formatu" albo "wysokich" x__X
    • tow.stalin Baśka, git majonez 01.06.09, 09:21

ale głupie babsko...
    • altocellist To, co was gryzie w tyłek... 01.06.09, 10:46
      nazywa się ironia.

Bukowski też się nie podoba? Rabelais też nie? To puśćcie sobie włączcie Radio
      Maryja. Tam nie ma wulgaryzmów.
      • ilonka45 Re: To, co was gryzie w tyłek... 02.06.09, 11:51
        A ja Basie bardzo lubie, dowcipna, wali prosto z mostu. Miala
        naprawde ciezkie zycie, ale pozostala optymistka, powodzenia zycze
        Pani Basiu.
        • rikol Re: To, co was gryzie w tyłek... 09.09.10, 15:09
          Mnie to tez uderzylo, ze jest nieslychanie otwarta, mimo strasznych przezyc. Jej wspomnienia to horror, a ona mimo tego jest calkiem zadowolona z zycia. Natomiast nie podoba mi sie stosunek dziennikarza do niej, wlasnie taki jak do prostej baby, czuc, ze on traktuje ja z gory.
      • 0ffka Re: To, co was gryzie w tyłek... 08.07.09, 16:38
        altocellist napisała:

> nazywa się ironia.
        >
        > Bukowski też się nie podoba? Rabelais też nie? To puśćcie sobie
        > włączcie Radio

Dokładnie :D
        Oburzają się ci, którym słoma wystaje z butów.
        Widać, że obce są im takie postacie, jak np J.Himilsbach
        i Z. Maklakiewicz.
    • r1111111 Baśka, git majonez 01.06.09, 14:07
      "Masz jakiegoś polityka, którego lubisz?
      - Palikota."

Swój swego zawsze pozna :)
    • robmar2007 Baśka, git majonez 02.06.09, 08:36
      Ja też jestem załamany "osobowością" tej "damy internetu". Otarła
      się o wielki świat, ma gadanę i aspiracje. Mimowolnie wykreowana na
      gwiazdę? Ciekawa i interesująca? Takich życiorysów są miliony, tylko
      nie każdy ma ochotę albo możliwość wylania swoich doświadczeń na
      forum. Jaki tam artyzm? A może trwają poszukiwania drugiego
      Himilsbacha? Jak ją ktoś doceni, to będzie znowu "cześć Tereska"? I
      znowu żal...
    • minulec Baśka, git majonez 02.06.09, 15:17
      Smutne to okropnie. Kobieta widac, ze cos wie, czegos pragnie ale za
      nic w swiecie nie wie o co jej chodzi. Szkoda, ze zamiast w jakis
      sposob ja wesprzec, wszyscy sie nabijaja z jej domoroslej filozofii.
      Chociaz z drugiej strony.. gdyby nie Baska, nudno by bylo. Str 17
      zdanie ostatnie- cos pieknego!
    • dfgfdg Re: Baśka, git majonez 02.06.09, 15:26
      > Jak zostać gwiazdą internetu?

Twoja recepta jest w 100% trafna ale najgorsze jest to ze nie dotyczy tylko
      internetu. Zobacz jak wygladaja obecnie skecze kabaretowe (co tydzien w tv
      mozesz wybierac w roznych 'show'). W ogole nie umywa sie to do tego co dzialo
      sie w latach 80'tych czy nawet 90'tych ubieglego wieku.
      • olocik Re: Baśka, git majonez 04.06.09, 18:11
        Dokładnie tak. Kabarety lubię oglądać praktycznie od zawsze i też zauważyłem że ostatnio zeszły do poziomu neandertalczyków, pomijając oczywiście Kabaret Moralnego Niepokoju który jest wyjątkiem. Może by się znalazły jeszcze pojedyncze skecze trzymające poziom ale ogólnie wszyskto idzie w ilość a nie jakość.
    • walley szkoda ze bardziej nie rozperwoliliście artykułu, 03.06.09, 06:35
      na przykład na 48 pod-stron zamiast 19.. może na każdą wypowiedź tego indywiduum
      trzeba było dać osobną podstronę?
    • klosowski333 Re: Baśka, git majonez 06.06.09, 00:24
      Nie oceniam Baski surowo a jak juz oceniam to absolutnie szczegolna miara,
      specjalnie dla niej skrojona. Jej filmiki sa rezyserowe tylko czesciowo, tak
      naprawde to ona nawija to wszystko z glowy, improwizuje totalnie. Owszem, w
      kazdym czlowieku znajdziemy cos interesujacego, ale czy kazdy pozwoli by to z
      niego wydobyc?
      A z niej wydobywa sie swoista oryginalnosc i naturalnosc. Wulgaryzmy sa jej
      integralna czescia. Nie znajduje tam glebszych tresci dla siebie, ale filmiki z
      jej udzialem wprawiaja mnie w dobry nastroj oraz autentycznie (niekiedy)
      smiesza. Taki jest ich cel.
      Poza tym odnosnie samej Baski. Ona jest jaka jest i ma prawo taka byc. Wasza
      litosc nie jest jej do niczego potrzebna. Ona dostaje kase za "Klatke B",
      calkowicie uczciwie zarobiona. I sobie zyje po swojemu, czego i Wam zycze.

• uookasz lol 06.06.09, 17:27
      urodziłaś się we Wrocławiu ? No prawie. A gdzie ? W Mławie pod Warszawą.
    • fallenart.co.uk Baśka, git majonez 25.06.09, 00:45
      to tragedia jakas......
      czy nie macie wrazenia ze historia zatacza kolo i wracamy do korzeni...? pomijajac juz P.Basie, pan rezyser kochany chyba na glowe upadl, to okrutne, zeby tak szydzic z czlowieka, ktory generalnie zupelnie nie zdaje sobie sprawy z tego co sie wokol dzieje. ja nie cierpie na sraczke intelektualna, ja zwyczajnie w swiecie nie rozumiem, jak mozna smiac sie z tego dosc zalosnego przedstawienia i nakrecac ten kolowrotek. ja oczywiscie zdaje sobie sprawe z faktu, ze pani B zarabia pieniadze i swietnie czuje sie w swojej roli... ale ten wywiad, niespelnione marzenia, smutne dziecinstwo, brak milosci i ciepla w zyciu... przykre to wszystko i niesmaczne zarazem.
      • aandzior Re: Baśka, git majonez 15.07.09, 23:21
        Uwielbiam Barbarę,od samego początku zrobiła na mnie pozytywne wrażenie.Jest świetna w tym co robi, bije z niej szczerość i prawdziwość.Nie piszcie o niej,że jest jakaś ograniczona,że nie wie co się wokół niej dzieje.Jest całkiem normalną osobą,doskonale wie co robi i wychodzi jej to świetnie.Nie każdy miałby odwagę opowiadać o szczegółach ze swojego życia,ona nie ma nic do stracenia,może tylko zyskać.Chciałabym zobaczyć ją w pełnometrażowym filmie,myślę że poradziłaby sobie z łatwością z tym zadaniem."Gwiazdy internetu" to nowy rodzaj przekazu,nie podoba ci się-nie oglądaj.Nie wrzucaj wszystkich do jednego wora.To tyle z mojej strony:)
    • 0ffka Baśka, git majonez 08.07.09, 16:33
      Naturszczyk :) Kobieta z jajami!!!
    • gangsta_rydzyk Baśka, git majonez 18.07.09, 19:52
      bardzo dobry wywiad, brawo dla dziennikarza za fajne normalne
      pytania.
    • bierute Baśka, git majonez 02.12.09, 17:52
      Baśka to jest perła. prawdziwa królowa zycia. bezpośrednia z wielkim talentem
      do bezlitosnego komentowania rzeczywistosci, a jednocześnie niesamowicie
      zadziorna i wesoła. królowa zgrywu.

fantastyczne jest to, zeby to dojrzeć trzeba mieć otwarty umysł a nie udawać
      intelektualistę ą, ę, a na prawdę jak ktoś wspomniał - słoma z butów...
      Grzesiuk, Himilsbach, Baśka... to jak 50gram i śledź przy bufecie... jak
      Monidło, Benek Kwiaciarz i przyjęcie na 10 osób... jestem na TAK.
    • neonerka Baśka, git majonez 19.02.11, 05:51
      A ja Wam powiem tak, jest , jaka jest, poprostu Baśka, kręci ile wlezie, bo bajerę ma niezłą, nikt jej tak na prawdę nie zna i nie pozna ale ma wielkie serducho i ciepełko od niej bije a filmiki z nią są niekiedy bardzo zabawne... Zgadzam się, że najbardziej ona drażni tych, co za inelektualistów chcą uchodzić a słoma z butów im wystaje. Tak to już jest drodzy Państwo, że najbardziej nie lubimy tego w innych, czego nie lubimy u siebie, najbardziej wstydzimy się tego, czego wstydzimy się u siebie, a już napewno, przejawem wysokiego intelektu nie jest krytykowanie innych, by samemu poczuć się lepiej... A przykre, to jest to, że polskiemu społeczństwu brakuje dystansu do siebie jak i do otaczjacego go świata, a tak bardzo brakuje mu tolerancji dla innych... Człowieku, żyj i pozwół zyć innym... Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka