Dodaj do ulubionych

dziwny cykl

12.09.12, 09:21
Czesc jestem Ania mam 26lat 3 letnia coreczke .
Od 3 cykli staramy sie o rodzenstwo dla naszej malej .(do 3razy sztuka )

W poprzednim cyklu zaczelam robic testy owulacyje ,II mocne kreski pokazaly sie w 16dc sluz byl idealny jednak do zaplodnienia nie doszlo .
W tym miesiacu rowniez zaczelam robic testy jednak nie pokazaly II kresek mimo iz wykonalam je w tych samych dniach sluz rowniez nie byl taki jak w poprzendim cyklu
Jednak w tamten piatek czyli w 20dc sluz znowu sie pojawil sliski szklisty i bardzzzo ciagnacy a wiec znowu kupilam testy i pokazaly w koncu II kreski wiec Bylo przytulanko w sobote21dc czulam takie naoliwienie w pochwie i duzo sluzu w niedziele22dc juz zmiana sluzu na bialy .
I tu moje pytanie czyzby dopiero teraz byla owulacja??Cykle mam 30dniowe .
#ostatnie moje cykle byly 33,30.30.

Czekam na odpowiedz

Obserwuj wątek
    • malpkap Re: dziwny cykl 12.09.12, 09:26
      Pewnie ten cykl będziesz miała dłuższy. Faza lutealna (czyli ta po owulacji) ma stałą długość u danej kobiety.
      • kropiatka Re: dziwny cykl 12.09.12, 10:06
        Tez bym tak obstawiala. Wszystko wskazuje na to, ze owulacje mialas w sobote. Jesli kutealna trwa u Ciebie 12 dni to termin @ (oby nie) wypadlby na 33-34dc, a tak juz przeciez mialas wiec nie odstawalby bardzo od poprzednich. Powodzenia!
      • njut Re: dziwny cykl 12.09.12, 10:06
        Cykl jak najbardziej normalny z tym, że dłuższy smile
        Polecam obserwację śluzu razem z mierzeniem temperatury.
        • niunka221 Re: dziwny cykl 12.09.12, 10:10
          o i dodam ze wlasnie w sobote jak tylko wrocilam do domu z pracy bylo przytulanko (w piatek rowniez) z tym ze wieczorem w sobote kol mnie okropnie prawy jajnik a jak bylam u giny w 10dc mowila mi ze (owulacja bedzie z prawego jajnika bo jest w fazie dojrzewania)no chyba dobrze ja zrozumialam
          • niunka221 Re: dziwny cykl 12.09.12, 10:11
            temperatury nie mierze bo pracuje na zmiany i wstaje o roznych godzinach .
            A jak powinna byc teraz szyjka macicy ??
          • niunka221 Re: dziwny cykl 13.09.12, 20:21
            juz pobolewa mnie brzuch jak na @ .Wiec pewnie przyjdzie sadale nadal mam nadzieje .
            Czekam do pon najpozniej srody
          • niunka221 Re: dziwny cykl 16.09.12, 12:01
            witam jutro 30dc spodziewana @.
            Dzis jednorazowo zmierzylam temp 36.9 wiec pewnie nic z tego .
            Przez kilka dni kol mnie prawy jajnik .
            Dzis badalam szyjke jest dosc wysoko ,pochwa w srodku zaczerwieniona jakas taka .
            Jejciu juz chyba sobie wkrecam ze cos widze chodz z 2 strony mysli w glowie ze jednak nieee napewno @przyjdzie jak zwykle .
            kuzwa czemu to takie trudne .
            O coreczke staralismy sie prawie rok z malymi przerwami odpoczynkowymi .Ruszylismy pelna para w czerwcu,w sierpniu gina dala skierowanie na badanie hormonow a w wrezsniu testowanie i piekne II kreski .Test 3mam do dzis juz 4 latasmile
            • malpkap Re: dziwny cykl 18.09.12, 11:40
              niunka221 napisała:

> pochwa w srodku zaczerwieniona jakas taka
              > .
              może masz jakiś stan zapalny?
              a jak tak Cię to męczy, to zrób betę z krwi i będzie wszystko jasne
      • niunka221 Re: dziwny cykl 12.09.12, 10:07
        czyli mam sie spodziewac @pozniej??Lub w ogule nie przyjdzie a taka mam nadziejesmile
        jezeli faktycznie mialam owulacje okolo tych dni 20 ,21,22dc to kiedy mniejwiecej jest zagniezdzanie i kiedy test wyjdzie wiarygodny??
        • malpkap Re: dziwny cykl 12.09.12, 10:27
          Najlepiej testowac w dniu spodziewanej @, ale jak dokładnie nie wiesz kiedy, to 12 dni po owulacji. Wczesniej nie ma sensu...
          • niunka221 Re: dziwny cykl 12.09.12, 10:33
            teraz tym bardziej nie wiem kiedy dostane bo ostatnio rowno 30dc mialam ale owulacja byla wczesniej .
            • malpkap Re: dziwny cykl 12.09.12, 10:57
              Skoro testy wykazały Ci owulację w 21-22 dc i sluz tez tak zaobserwowałaś, to dodaj do tego 12 dni. Czyli jak nie dostaniesz okresu do 33-34 dc, to możesz testować
              • niunka221 Re: dziwny cykl 12.09.12, 11:04
                oki dzieki mam nadzieje ze w koncu sie uda .
                A jezeli juz cos by sie dzialosmileto szyjka ma jakies inne polozenie niz zwykle przed zblizajaca sie miesiaczka??
                • malpkap Re: dziwny cykl 12.09.12, 11:41
                  Na tak wczesnym etapie nie
                  • niunka221 Re: dziwny cykl 12.09.12, 17:44
                    A tuz przed terminem miesiaczki??jak tak to jakie ?
                    • malpkap Re: dziwny cykl 12.09.12, 17:59
                      Objawy tak wczesnej ciąży i zbliżającego sie okresu sa praktycznie takie same. Gdyby było inaczej to lekarz podczas badania ginekologicznego mógłby potwierdzić ciążę na tym etapie, a tak nie jest.
                      • silvanana Re: dziwny cykl 13.09.12, 20:25
                        podobno szyjka wtedy zmienia kolor lekko i wprawny gin moze poznac wczesna ciaze. ale nie wiem, cz to prawda, czytalam w powiesci "Doktrzy"smile
                        • niunka221 Re: dziwny cykl 13.09.12, 20:41
                          ale mi chodzilo o to co moglabym sama zauwarzyc u siebie "innego"
                          • niunka221 Re: dziwny cykl 13.09.12, 20:43
                            dzis pobolewa mnie czasem brzuch tak jak na zblizajaca sie @ .Chodz mam nadzieje ze nie pojawi sie .Dzis 26dc
                            • blackdahlia35 Re: dziwny cykl 16.09.12, 19:37
                              U mnie 32 dc, bylo plamienie w sobote ale @ brak. Test robiony wczoraj byl negatywny. Nie wiem co o tym myslec.
                              • jessica1986 Re: dziwny cykl 17.09.12, 08:07
                                blackdahlia35 a jak temperaturka u Ciebie?
                                • niunka221 Re: dziwny cykl 17.09.12, 09:01
                                  dziewczyny czy to normalne ze mam przekrwione scianki w srodku warg sromowych??wyglada to tak jak bym miala podraznione

Kurcze chyba zaczynam sie nakrecac
                                • blackdahlia35 Re: dziwny cykl 18.09.12, 08:11
                                  Nie wiem bo nie mam termometru big_grin. Dzis 33 dc, @ brak, 2 testy robione wczoraj daly wynik negatywny. To chyba stres.
                                  • gosiablada Re: dziwny cykl 18.09.12, 08:33
                                    Możliwe, ze stresu nie przychodzi miesiaczka lub za wcześnie na test. W pierwszej ciąży wyszedł mi pozytywny kilka dni po terminie. A kiedy przypuszczasz, ze była owulacja?

Odnośnie zasinionych ścian pochwy też czytałam. A czemu nie zrobisz testu? Boisz się rozczarowania? Chyba lepsze to niż niezdrowe nakrecanie się wink
                                    W obu przypadkach najlepsza by była beta moim zdaniem.
                                    • blackdahlia35 Re: dziwny cykl 18.09.12, 09:22
                                      Wydaje mi sie, ze byla w miedzy 19 a 21 dc, wtedy wlasnie bylo przytulanko. Poczekam dzien lub dwa i jesli @ nie przyjdzie zrobie nastepny test. Jesli wyjdzie znowu negatywny wezme progesteron na wywolanie, nie moge sie tak meczyc z tym PMS em. W pierwszej ciazy test wyszedl pozytywnie w dzien planowanej miesiaczki.
                                      • niunka221 Re: dziwny cykl 18.09.12, 10:16
                                        Jezeli to bylo do mnie odnosnie rozczarowania to tak wlasnie jest boje sie ze wyjdzie Ikrechasadale w sumie lepiej wiedziec niz sie nie potzrebnie nakrecac .Niewiem czy czekac jeszcze do jutrzejszego dnia czy kupic dzis test z zrobic .W sumie od pozytywnego testu owu minelo dopiero 12dni wiec nie wiem ....jak myslicie ??
                                        • gosiablada Re: dziwny cykl 18.09.12, 11:11
                                          Niunka zrób jutro z porannego najlepiej. Życzę II kreseczeksmile oczekiwanie jest najgorsze...
                                      • gosiablada Re: dziwny cykl 18.09.12, 11:23
                                        Blachdahlia zakładając, ze @ jest po 14 dniach od owulacji do może przyjść nawet w 35 dc uncertain przyjmując, ze 21 dc to dzień owulacji. Pozostaje czekać na chwilę obecną. Tobie również życzę miłego zakończenia cyklu.
                                        • blackdahlia35 Re: dziwny cykl 18.09.12, 12:14
                                          Dzieki Gosiusmile. Nie jestem rozczarowana testem negatywnym, to dopiero 1 cs wink. Moze poczekam z tym progesteronem w razie czego i zatestuje w czwartek. Po prostu nie chce sie juz meczyc z tym PMS em. Od lat cierpie na nerwice i przed kazda @ czyje sie okropnie. Czy sa tu inne nerwowe staraczki?
                                          • malpkap Re: dziwny cykl 18.09.12, 12:32
                                            A ten progesteron to tak sobie łykasz kiedy chcesz i jak chcesz?
                                            • blackdahlia35 Re: dziwny cykl 18.09.12, 12:51
                                              Nie. Jakis czas temu nie mialam @ przez 2 miesiace, bylo to skutkiem ubocznym zarzywania pewnego leku. Lekarz przypisal mi wtedy progesteron. Zostalo mi sporo tabletek. Przed chwila jednak przeczytalam dokladnie ulotke i jest odradzane branie tego leku podczas staran o dziecko. Progesteron bralam rowniez wczesniej, gdy przez ponad 2 miesiace miesiaczkowalam non stop. Takze wszystko jest dla ludzi, oczywiscie w tej sytuacji zdecydowalam ze go nie wezme i poczekam cierpliwie na @. Inaczej zarzylabym natychmiast, zreszta moja pani doktor dalaby mi zielone swiatlo, wystarczyloby do niej zatelefonowac.
                                              • niunka221 Re: dziwny cykl 18.09.12, 13:03
                                                zrobilam test ale niestety jest tylko I gruba krecha crying
                                                a wiec pozostalo mi czekac sad
                                              • malpkap Re: dziwny cykl 18.09.12, 13:06
                                                akurat progesteron bierze się równiez przy staraniach (przy problemach z fazą lutealną) i we wczesnej ciąży. oznaczałaś kiedyś poziom progesteronu? bo łykając takie tabletki bez badań (bo mam zapas) mozna sobie zrobić więcej szkody niż pożytku...
                                                • blackdahlia35 Re: dziwny cykl 18.09.12, 13:26
                                                  Poziom hormonow mialam badany niedawno, wszystko w normie smile. Pisalam wczesniej, ze mam problemy z nerwami i stad zaburzenia cyklu. Ww tabletki to Provera 10 mg.
                                                  • malpkap Re: dziwny cykl 18.09.12, 16:16
                                                    skoro wszystkie hormony masz w normie, to branie tabletek z hormonami jest bez sensu
                                                  • niunka221 Re: dziwny cykl 18.09.12, 17:50

dziewczyny jezeli "byłabym" w ciazy to moglaby mi ktoras napisac ile dni by ta ciaza miala Ptrzac na to kiedy mialam teoretyczna owulacje ?
                                                    Czy moze to byc tak wczesna ze test jeszcze tego nie wylapuje??Prosze napiszcie cos
                                                    Owulacja20-21dc
                                                  • gosiablada Re: dziwny cykl 18.09.12, 20:35
                                                    No pewnie, że moze. Tym bardziej, ze test nie był z porannego moczu, dobrze kojarzę?
                                                    Musisz powtórzyć test lub beta byłaby najlepsza.
                                                    Zaciśnięte kciuki mam nadalsmile
                                                  • niunka221 Re: dziwny cykl 18.09.12, 20:38
                                                    gosiablada napisała:

> No pewnie, że moze. Tym bardziej, ze test nie był z porannego moczu, dobrze koj
                                                    > arzę?
                                                    > Musisz powtórzyć test lub beta byłaby najlepsza.
                                                    > Zaciśnięte kciuki mam nadalsmile
                                                    Ale musi miec ciaza aby mogl ja test wykryc??Czy u mnie bylaby to 11dniowa czy jak sie to liczy
                                                    Niby mam 1 dziecko ale jestem tak blada w tych sprawach az wstyd .
                                                  • gosiablada Re: dziwny cykl 19.09.12, 06:36
                                                    Może być 11dniowa ale nie musi. 11 dni temu przypuszczsz, ze była owulacja ale zanim jajeczko i plemnik się złącza i powędrują do odpowiedniego miejsca minie też jakiś czas, dzień, dwa, trzy... Beta hcg wytwarzana jest chyba 2 dni po zapłodnieniu. Doczytaj jeszcze bo nie wiem czy dobrze piszę wink
                                                  • niunka221 Re: dziwny cykl 19.09.12, 18:23
                                                    Witam @ nadal brak bylam dzis u giny .Obejrzala mnie powiedziala ze szyjka ladnie sie zapowiada rozpulchniona ,i ze musimy czekac bo jezeli to oznaka @to niebawem dojdzie do jej zluszczenia sadmam andzieje ze jednak tak nie bd .
                                                    Ogulnie powiedziala ze jest zbyt wczesnie by cokolwiek zobaczyc
                                                  • gosiablada Re: dziwny cykl 19.09.12, 18:50
                                                    Zazwyczaj każdy gin tak mówi na początku wiec nie odpuszczam tego cyklu. Moim zdaniem powinno być tak, ze wraz z pojawieniem się ciąży mocz zmienia kolor np na niebieski wink nie trzeba by było kupować testów. Hahaha
                                                    Ale fizjologii nie przeskoczymy.
                                                  • niunka221 Re: dziwny cykl 19.09.12, 20:15
                                                    gosiablada napisała:

> Zazwyczaj każdy gin tak mówi na początku wiec nie odpuszczam tego cyklu. Moim z
                                                    > daniem powinno być tak, ze wraz z pojawieniem się ciąży mocz zmienia kolor np n
                                                    > a niebieski wink nie trzeba by było kupować testów. Hahaha
                                                    > Ale fizjologii nie przeskoczymy.

ha ha ha dobre ale mnie to rozbawilosmilesmile

#maj kciuki moze akurat sie uda
    • niunka221 Re: dziwny cykl 21.09.12, 11:14
      witam @nadal brak
      • malpkap Re: dziwny cykl 21.09.12, 11:22
        idź na betę i wszystko będzie jasne
      • niunka221 Re: dziwny cykl 21.09.12, 11:22

niunka221 napisała:

> witam @nadal brak

jednak sie zjawilasad
        • niunka221 Re: dziwny cykl 21.09.12, 11:23
          czyli jednak owulacja byla pozniej tak jak sadzilam .Kurcze ale czemu sie nie udalo .

plakac mi sie chce
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka