metenburg Ruski radar ? 03.06.09, 22:27 Zigzaur, komarowo i ass-small4 tego nie przezyja, co za cios ! Odpowiedz Link Zgłoś
cree-is-me Lubacik, nie podniecaj się tak 03.06.09, 22:28 Czasami ślepej kurze też trafi się ziarno ;P Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Wszystko co ruskie to badziewie! 03.06.09, 22:33 Mnóstwo takich wypowiedzi się naczytałem od prawicowych oszołomów. A tu masz babo placek! Odpowiedz Link Zgłoś
zwyklaosoba I o to chodzi. by zarobić ! 03.06.09, 22:38 Kij z bezpieczeństwem. Chodzi o to by budżet (jakikolwiek bądź) zarobił. I dlatego patrole stają w krzakach, na sztucznie postawionych 40-tkach, w lesie 10 m przed końcem terenu zabudowanego, zamiast na skrzyżowaniach, przy szkołach, czy w strefach zamieszkania. Liczy się kasa, a nie bezpieczeństwo. I nie pieprzcie głupot, że jest inaczej. Bo wtedy dbalibyście o organizację ruchu i infrastrukturę, a nie wyłącznie o mandaty. Odpowiedz Link Zgłoś
czwarty.wymiar Re: I o to chodzi. by zarobić ! 04.06.09, 07:15 Dokładnie. W moich okolicach policjanci mieli radochę, bo na zmodernizowanej ekspresówce genialni drogowcy pozostawili ograniczajenia prędkość do 70 km/h (ustawione tam na czas remontu). Oczywiście policjanci korzystali z tego aż miło. Pewnie pod hasłem "poprawy bezpieczeństwa". Po miesiącach znaki w końcu zniknęły. Dzielni radarowcy również. Odpowiedz Link Zgłoś
wroclawjacek Re: I o to chodzi. by zarobić ! 19.08.09, 08:28 > Dokładnie. W moich okolicach policjanci mieli radochę, bo na zmodernizowanej ek > spresówce genialni drogowcy pozostawili ograniczajenia prędkość do 70 km/h (ust > awione tam na czas remontu). Oczywiście policjanci korzystali z tego aż miło. No chyba po to im płacimy wysokie pensje. Skoro był remont to znaki do 70 były konieczne. > P > ewnie pod hasłem "poprawy bezpieczeństwa". Nie wierzę abyś sam do tego doszedł. >Po miesiącach znaki w końcu zniknęły > . Dzielni radarowcy również. Rozumiem ze remont się skończył ? Dziękujemy panom policjantom za rzetelną robotę. Taki radar powinien stanąć zawsze gdy jest zmiana organizacji bo inaczej w doopie kierowcy mieliby te ograniczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
menx Re: Rosyjski bat na polskich piratów drogowych 03.06.09, 22:38 i znowu kolejny instrument finansowy pod płaszczykiem poprawy bezpieczeństwa... nawet sami użytkownicy zauważyli że "...że oprócz łapania przestępców potrafi też nieźle zarobić" zatem kasa panowie, kasa się liczy dla budżetu... ach gdzie te czasy gdy policjant musiał umieć negocjować, targować, teraz to takie banalne i prostackie zarazem... takie bezosobowe: Panie kierowco czy przyjmuje Pan mandat.... ? Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek policja zamienia sie w inkasentow,jak sie wk..wie 03.06.09, 22:57 postawie auto w garazu a oni wyzdychaja z glodu Odpowiedz Link Zgłoś
wroclawjacek Nie jesteś jedynym dobiczkiem 19.08.09, 08:30 dobiczek napisał: > postawie auto w garazu a oni wyzdychaja z glodu Nie wyzdychają. Czyżbyś myślał je jesteś jedynym kretynem ? No masz prawo tak myśleć. Dobiczek to zdrobnienie od dobil ? Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Rosyjski bat na polskich piratów drogowych 03.06.09, 23:08 > i znowu kolejny instrument finansowy pod płaszczykiem poprawy bezpieczeństwa... Właśnie to mnie dziwi - to pitolenie o poprawie bezpieczeństwa. Układ jest prosty - skoro są rzesze frajerów mających w d* przepisy ruchu drogowego to grzech ich nie strzyc. Kasa? Tak - o kasę właśnie chodzi i MA chodzić. Pokolenie, dwa i lud prosty w genach będzie miał niezbędne do życia w społeczeństwie cechy. A na razie? Kosić, kosić, kosić :D Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek to nie sprawa przepisow tylko nie ma po czym i 03.06.09, 23:38 jak jezdzic do tego dochodzi prymitywne chciejstwo policji ,ktora widzi jedynie okazje do zbierania kasy Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: to nie sprawa przepisow tylko nie ma po czym 04.06.09, 10:40 dobiczek napisał: > jak jezdzic do tego dochodzi prymitywne chciejstwo policji ,ktora > widzi jedynie okazje do zbierania kasy Skoro nie ma po czym i jak to rozumiem nie jeździsz i temat zamknięty. Chyba, że to tania erystyka. Ja wiem JAK (zgodnie z przepisami i bezpiecznie) a na to "PO CZYM" to wpływu wielkiego nie mam. Kontestacja przepisów dotyczących ograniczenia prędkości jako protest przeciwko kiepskiej jakości drogom? Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Kopaliny, pepesze, bałałajki i radar 03.06.09, 22:56 największe państwo na świecie, w którym 120-150 mln ludzi radzieckich nie wynalazło ani jednego leku i nie opracowało ani jednego cywilnego samochodu, komputera czy telewizora. Jestem oszołomiony radziecką myślą techniczną. A, zapomniałbym o psie Łajka i Pawliku Morozowie. - Odpowiedz Link Zgłoś
azeta7 Ma błedy tu opisane!!! 03.06.09, 22:57 motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/bezpieczenstwo/news/radar-zawyza-kolejny-film,1284171 Pod tym adresem opisane fatalne działanie tego radaru. Nie damy sie nabrać !!! Odpowiedz Link Zgłoś
czwarty.wymiar Podobno bzdura... 04.06.09, 07:11 Podobno testy przedstawione na filmikach były źle przeprowadzone (tak skrótowo rzecz ujmując). Akurat wczoraj była o tym audycja w radiu. Odpowiedz Link Zgłoś
kermitek1 Re: Podobno bzdura... 04.06.09, 08:26 a jak to uzasadniali ? bardzo jestem ciekawy. Odpowiedz Link Zgłoś
czwarty.wymiar Re: Podobno bzdura... 04.06.09, 08:49 Nie słyszałem całości, ale przedstawiciel producenta tłumaczył coś, że ponoć na filmikach pomiar jest źle przeprowadzony, że czegoś tam wcześniej przed "strzałem" nie zrobiono... Podobno mają w tej sprawie wysłać jakieś wyjaśnienia do gazety, która to opisała. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Wyższość polskiego policjanta jest bezdyskusyjna 03.06.09, 23:32 "(...) nie ma znaczenia, że sprzęt pochodzi z Rosji - Niektórzy się z tego śmieją ale ważne, że radar naprawdę działa(...)". _________________ Trudno by polski policjant - ucieleśnienie iteligencji czy wręcz geniuszu - nie śmiał się z pobłażaniem z ruskiego wynalazku. Jakby miał czas wymyśliłby rzecz dużo lepszą, ale niech tam. Niech i Ruskie coś mają. Odpowiedz Link Zgłoś
savrin Re: Wyższość polskiego policjanta jest bezdyskus 04.06.09, 00:30 jaki by nie był to nie zabije a to trochę plus. Odpowiedz Link Zgłoś
a-ve Re: Wyższość polskiego policjanta jest bezdyskus 04.06.09, 00:49 Zabije, zabije, tyle, że natychmiast mówi się o nim "były policjant" polskalokalna.pl/wiadomosci/malopolskie/krakow/news/byly-policjant-podejrzany-o-zabojstwo,1139543 www.se.pl/wydarzenia/kronika-kryminalna/byy-policjant-zabi-i-pocwiartowa-kobiete_59395.html wiadomosci.wp.pl/kat,12611,title,Policjant-z-obsesyjnej-milosci-zlecil-zabojstwo,wid,10638590,wiadomosc_prasa.html?ticaid=18250 krakow.naszemiasto.pl/wydarzenia/616085.html Odpowiedz Link Zgłoś
savrin Re: Wyższość polskiego policjanta jest bezdyskus 04.06.09, 01:27 widzę, ze forumowicz przygotowany :) Odpowiedz Link Zgłoś
a-ve Re: Wyższość polskiego policjanta jest bezdyskus 04.06.09, 02:07 Nie mogę komplementu odwzajemnić, podstaw brak. Odpowiedz Link Zgłoś
savrin Re: Wyższość polskiego policjanta jest bezdyskus 04.06.09, 02:40 ufff, zmartwiłbym się dało Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemadry najlepsza w polsce jest "prewencja" 03.06.09, 23:58 ..dlaczego mnie pan zatrzymal, mam zapiete pasy i jade z przepisowa predkoscia? prewencja, prosze dmuchac. bede dmuchac jak mi pan da nowy ustnik, nie wiem kto tego uzywal przedtem. nie mam innego, niech pan dmucha...nic tylko wysiasc z samochodu i strzelic gnoja w ryj Odpowiedz Link Zgłoś
rudyxp Rosyjski bat na polskich piratów drogowych 04.06.09, 02:28 Wielka filozofia nałożyć mandaty za 2000 zł w 30 minut. Jak się taki grubasek dobrze w krzakach schowa to nie potrzebuje wcale ruskiego cuda. Odpowiedz Link Zgłoś
tirinti Dlatego kierwcy głosują na PiS 04.06.09, 02:35 usek i jego popaprańcy obiecywali autostrady a zamiast tego kupują pałkom radary. Rozliczymy ich. Ale to tylko początek. Do władzy dojda kierowcy a wówczas zrobimy lustracje. Pały i strażaki miejskie co gnębiły kierowców juz mogą zapomnieć o emeryturach. Odpowiedz Link Zgłoś
klodzko147 Rosyjski bat na polskich piratów drogowych 04.06.09, 02:49 A kto sprawdza ten "Bat" ? Skad wiadomo ze dziala sprawnie ? Odpowiedz Link Zgłoś
zdzichu_bhp Re: Rosyjski bat na polskich piratów drogowych 04.06.09, 08:30 Pewnie nie wiadomo czy dziala sprawnie. Jakis czas temu byl taki motyw z jakims polskim radarem ktory "lapal" ruch wiatraka od klimy albo chlodnicy ktory jest z przodu samochodu i wskazywal predkosc nawet jak samochod sie nie poruszal. Moze to wyjatkowy zbieg okolicznosci ale jednak. Jak juz cos mamy kupowac to dobrze by bylo aby dzialalo prawidlowo w kazdych warunkach no chyba ze z gory sie zaklada ze takich a takich parametrow niespelnia. Chyba z takim czyms mozna isc wtedy do sadu za powiedzmy nieprawidlowe naliczenie mandatu? Odpowiedz Link Zgłoś
czwarty.wymiar Przestępców?! 04.06.09, 07:09 Lubelscy policjanci szybko przekonali się jak skuteczna jest Iskra i że oprócz łapania przestępców... Od kiedy to przekroczenie prędkości jest przestępstwem??? ...potrafi też nieźle zarobić. - W ciągu pół godzinnego patrolu jednego dnia nałożyliśmy mandaty na blisko 2 tysiące złotych No i głównie o to chodzi - o natrzepanie jak największej liczby mandatów. Policja zwykle ustawia się w miejscach, gdzie są jakieś absurdalne ograniczenia, a nie nie tam, gdzie faktycznie jest niebezpiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
tajlerdarden Hehe, jak nie ma homologacji... 04.06.09, 08:12 to sobie możecie mierzyć... PRAWO obowiązuje KAŻDEGO I WSZYSTKO, nawet super wypasione radary od ruskich... Odpowiedz Link Zgłoś
nokryd Rosyjski bat na polskich piratów drogowych 04.06.09, 10:00 Nie obsrajcie się !!! - psy. Odpowiedz Link Zgłoś
cyryl189 Rosyjski bat na polskich piratów drogowych 04.06.09, 14:11 - W pierwszej chwili po przeczytaniu tytułu artykułu odniosłem wrażenie, że polska policja robi sobie "jaja" i autentycznie stoi sobie zaczajona gdzieś w szuwarach z batem...i będzie nim chlastać po gołych dupach kierowców. Coś na wzór ukrytej kamery: tylko czemu "rosyjski..."? Jakiś fikuśniejszy? Niedawno oglądałem filmik, na którym to policjant prosił przechodniów o pomoc w dosiadaniu konia...stojącego przy balustradzie mostu nad rzeką. Wszyscy chętni przerzucali policjanta przez konia ze "zbyt wielką siłą" i jeżdziec wpadał do rzeki. Tytuł "Rosyjski bat"...jak już nazywamy coś w przenośni..."Redaktorze". Odpowiedz Link Zgłoś
danpol-broker To i tak nic nie da, bo ci co najbardziej 04.06.09, 16:32 łamia przepisy i tak karze nie podlegają. Ale co to za kara, powinno byc za przekroczenie o 5 km/godz - 800,00 PLN, o 25 km/godz - 3200,00 PLN a o 30 km/godz - 5000,00 PLN i odebranie prawa jazdy na 5 - 40 tygodni + egzamin teoretyczny i praktyczny w zakresie wszystkich posiadanych kategorii prawa jazdy, przed zwrotem prawa jazdy. Ale to powinno obowiązywać wszystkich lacznie z VIP-ami, ich zonami i kochankami, przydupasami i bachorami. Inaczej w dupę sobie mogą te radary wsadzić. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Rosyjski bat na polskich piratów drogowych 19.08.09, 00:49 I w ten sposób zasypią dziurę budżetową? Może by się miśki wreszcie zabrały za tępienie innych wykroczeń, zamiast koncentrować się tylko na prędkości? Odpowiedz Link Zgłoś