langston UBecja widzi ze tusio zbyt cienki i chce innego 02.07.09, 13:28 UBecja ktora wykreowal Tusia widzi ze tusio zbyt cienki i chce innego powazniejszego, wyksztalconego ale rownie dyspozycyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: UBecja widzi ze tusio zbyt cienki i chce inne 02.07.09, 13:37 PiSubecja wykreowała Tuska? No to się znalazł syn marnotrawny. Odpowiedz Link Zgłoś
podkanclerzy Olechowski czy Tusk to nie jest żaden wybór 02.07.09, 13:29 jasne że Tusk.....Tusk czy L.Kaczyński to też nie ma wyboru ..jasne że L.Kaczyński . Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: Olechowski czy Tusk to nie jest żaden wybór 02.07.09, 13:38 Ale wybór do czego? Kto ma pierwszy polecieć na kopach od koryta? No to jeśli tak, to jestem za Kaczyńskim. Odpowiedz Link Zgłoś
bpos Re: Olechowski czy Tusk to nie jest żaden wybór 02.07.09, 13:56 miałem na myśli wybory prezydenckie :) Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Tusk jest politykiem wiarygodnym 02.07.09, 13:33 Przeciez, tak jak obiecał wprowadził podatek liniowy zredukował biurokracje panstwowa sprywatyzował służbę zdrowia. Wiec skąd watpliwosci, ze prezydentem były rownie wiarygodnym? Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: Tusk jest politykiem wiarygodnym 02.07.09, 13:39 Wybudował 3 miliony mieszkań Zbudował 1000 kilometrów autostrad Nie zapraszał do koalicji przestępców Kto? Kaczyński - wzór wiarygodności i wszelkich cnót. Zwłaszcza TEJ cnoty. Odpowiedz Link Zgłoś
leon9910 Re: Tusk jest politykiem wiarygodnym 02.07.09, 14:30 fidelxxx to ci twoi POpieprzeni bali się iść w koalicję z PiS-em bo nie można kręcić lodów!!!Gdyby PSL nie dostał się do parlamentu to na pewno w koalicja byłaby z SLD to ta sama formacja konfidentów i złodziei od 45r.Ale wy z GÓWNO-WYMIOTNEJ aparatczyki i konfidenci trzymacie za swoimi!!!Jeszcze trochę i założycie szare mundurki będzie wam do twarzy jak waszym ojcom i dziadkom!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dexterek011 Re: Tusk jest politykiem wiarygodnym 02.07.09, 16:06 Od prawie dwóch lat rządzi Tusk, a nie Kaczyński. Gó... mnie obchodzi czego nie zrobił Kaczyński, Belka, Miller, czy kto tam był przed nimi. W tej chwili rządzi Tusk i jest mu dowalane za to co nie zrobił. Czego do k..wy nędzy za każdym razem jak coś się mówi o Tusku, to jest przytaczany Kaczyński, a nie jakikolwiek inny polityk. Czy wszystkim już się w głowach poprzewracało?? Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec51 "To lubie" 02.07.09, 14:41 A niby kiedy te obietnice mial zrealizowac? Jako minister spraw zagranicznych w 94 moze? meerkat1 napisał: > Przeciez, tak jak obiecał > wprowadził podatek liniowy Odpowiedz Link Zgłoś
dexterek011 Re: "To lubie" 02.07.09, 16:07 > A niby kiedy te obietnice mial zrealizowac? Jako minister spraw > zagranicznych w 94 moze? Przez ostatnie (prawie) dwa lata miał wystarczająco dużo czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec51 Re: "To lubie" 02.07.09, 18:02 dexterek011 napisał: > Przez ostatnie (prawie) dwa lata miał wystarczająco dużo czasu. Za posrednictwem Tuska? Przeciez go nie ma w rzadzie. Nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
zdz2009 Andrzej Olechowski opuszcza Platformę Obywatelską 02.07.09, 13:35 Nie podoba mi się postawa p.Olechowskiego.Urażona ambicja? Mam nadzieje,że przegra na całej linii. Jak już kiedyś przegrał. Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: Andrzej Olechowski opuszcza Platformę Obywate 02.07.09, 13:40 Olechowski nie wygra dopóki nie opowie się za którąś ze stron i przestanie uprawiać politykę wyborczą - ożywiać się co pięć lat na kampanię prezydencką. Odpowiedz Link Zgłoś
tomashec Andrzej Olechowki opuszcza Platformę Obywatleską 02.07.09, 13:36 hmmm czy Olechowski nie należy czasem do grupy bilderberg...? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Andrzej Olechowki opuszcza Platformę Obywatle 02.07.09, 13:44 Nie - podobno do Skull & Bones, a co ? pl.wikipedia.org/wiki/Czaszka_i_Ko%C5%9Bci Odpowiedz Link Zgłoś
zdz2009 Re: Andrzej Olechowki opuszcza Platformę Obywatle 02.07.09, 13:37 ursynow33 napisał: > Niee dostal propozycji na komisarza wiec odchodzi- wszystko dla > kariery- wartosci sie nie licza O to,to myślę tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Dla przypomnienia: 02.07.09, 13:43 PRZEGLĄD PRASY. Andrzej Olechowski (21 proc.) został zwycięzcą sondażu "Rzeczpospolitej", w którym Polacy odpowiadali na pytanie "kto powinien - po Donaldzie Tusku - zostać szefem Platformy Obywatelskiej". fot. AG Donald Tusk Fot. Wojciech Olkuśnik / AG Bronisław Komorowski SONDAŻ Kto powinien - po Donaldzie Tusku - zostać szefem PO? Andrzej Olechowski Bronisław Komorowski Hanna Gronkiewicz-Waltz Grzegorz Schetyna Janusz Palikot Ktos inny Tusk jest niezastąpiony... Kolejne miejsca zajęli Bronisław Komorowski (17 proc.) i Hanna Gronkiewicz-Waltz (12 proc.). Zwycięstwo Olechowskiego jest zaskakujące, bo dość dawno wycofał się on z polityki. "Przegrany" Schetyna W opinii społecznej przegranym jest Grzegorz Schetyna, którego politycy dość zgodnie typują na następcę Tuska na stanowiskach szefa partii i przyszłego premiera. Odpowiedz Link Zgłoś
panolek Andrzej Olechowski opuszcza Platformę Obywatelską 02.07.09, 13:46 to ci dopiero nius! Odpowiedz Link Zgłoś
brunhilda666 Olechowski dawno mówił, że bliżej mu 02.07.09, 13:49 do Piskorskiego. Przekręt ciągnie tam gdzie mu bliżej. Jak oskubią SD z majątku to założą nową partię przy pomocy której można będzie doić następnych durni. Odpowiedz Link Zgłoś
nutka.pl Re: Olechowski dawno mówił, że bliżej mu 02.07.09, 14:18 brunhilda666 napisała: > do Piskorskiego. no tak,mi jego zbieznosc z Piskorskim tez sie nie podoba. do tej pory Piskorski nie wyjasnil pochodzenia swojego pierwszego miliona...z gieldy >Przekręt ciągnie tam gdzie mu bliżej. Jak oskubią SD z majątku > to założą nową partię przy pomocy której można będzie doić następnych durni. Odpowiedz Link Zgłoś
donald_2005 Zabawni są klerykalni liberałowie 02.07.09, 14:04 Panie Tusk: to PO jest zabawna uważając się za partię liberalną i realizując wszelkie zachcianki kleru, w tym przede wszystkim rozdając za darmo najlepsze tereny w wielkich miastach. Również bojąc się powiedzieć coś co im się nie spodoba w kwestii in vitro. Odpowiedz Link Zgłoś
nutka.pl Re: PO-czyli realnii liberałowie... 02.07.09, 14:15 nie uzalezniajac sie od definicji,to POlscy liberalowie po transformacji ustrojowej postrzegani sa przez czesc znaczna swoich wyborcow jako jedyni realiscina polskiej scenie politycznej. i to jest fakt...aktualny... Odpowiedz Link Zgłoś
faryn.qat Re: Zabawni są klerykalni liberałowie 02.07.09, 15:05 które konkretnie? Odpowiedz Link Zgłoś
donald_2005 Jeszcze zabawne jest utrzymanie religii na maturze 03.07.09, 01:09 Jest żenującą sprawą, że przez dwa lata "liberalna" i "europejska" minister edukacji utrzymała na maturze rozporządzenie Giertycha w sprawie traktowania religii jako przedmiotu maturalnego i liczenia oceny z niej do średniej na maturze. Jakby to byli prawdziwi demokraci, zamiast religii w szkołach byłoby wykładane religioznawstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
nutka.pl Andrzej Olechowski opuszcza Platformę Obywatelską 02.07.09, 14:04 podjal decyzje. bedzie startowal na prezydenta. gdzie dwoch sie bije... moze to dobra decyzja dla nas Polakow? Odpowiedz Link Zgłoś
leon9910 Andrzej Olechowki opuszcza Platformę Obywatleską 02.07.09, 14:17 No konfidencja i aparatczyki i mendi polskojezycznych!!!pchacie do władzy swoją pacynkę ,żeby kierować bałwanem!!!Ten faszysta niech prezydentuje swoimi szumowinami politycznymi z PO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec51 "Wszystko dla kariery" 02.07.09, 14:27 ursynow33 napisał: > ... wszystko dla kariery- wartosci sie nie licza Wszystko? A jakie to wartosci w tym przypadku zlamal Olechowski? I co w tym zlego, jezeli ktos ma ochote robic kariere? Poki co, wystepujac z PO, Olechowski zamknal sobie mozliwosci robienia jakiejkolwiek kariery w PO. Tych mozliwosci zreszta juz raczej tam nie mial. Czy sie myle? Odpowiedz Link Zgłoś
vinner1 kundelek A.Olechowki opuszcza platforme cuduffffff 02.07.09, 14:42 wzruszyłem się, a poszddł do budy.Będzie kaperował do nowej partyjki kolesi złodzieji,następny cudotwórca.Leżeć. Odpowiedz Link Zgłoś
emdzin kundelek A.Olechowki opuszcza platforme cudufffff 02.07.09, 14:52 Wszyscy (po)winni odejść, a tą złodziejską i (po)jebaną bandę oszołomów zdelegalizować !!! Ryżego zasrańca, tchórza i nieudacznika wysłać na komin - tam niech szczeka o swoich cudach, ryża pokraczna menda !!! Odpowiedz Link Zgłoś
mk72 Andrzej Olechowski opuszcza Platformę Obywatelską 02.07.09, 14:48 Do tej pory brakowało partii mającej poglądy liberalne, zarówno w kwestiach ekonomicznych, jak i światopoglądowych. Realny wybór był pomiędzy SLD a PO, ale SLD ma poglądy antyliberalne w sprawach ekonomicznych, a PO jest za bardzo konserwatywna światopoglądowo (generalnie, bo jest w niej i Palikot i Gowin, ale mam na myśli średnią). Wygrywała PO jako partia większa i postrzegana jako jedyna, która ma szansę pokonać PiS. Jako osoba o poglądach liberalnych, będę obserwował z ciekawością kształtowanie się nowej partii, choć osoba Piskorskiego jako lidera nie budzi mojego entuzjazmu. Niemniej mam wrażenie, że więcej zamieszać może w polityce Olechowski, jeśli zdecyduje się kandydować w wyborach prezydenckich. Odpowiedz Link Zgłoś
oserwatoreromano Andrzej Olechowski opuszcza Platformę Obywatelską 02.07.09, 14:55 No, narezcie jest wolne miejsce. Panie Tusk- mnie, mnie niech Pan przyjmie. Odpowiedz Link Zgłoś
curious2003 tylko nie z Piskorskim 02.07.09, 14:57 mam nadzieje, ze A. Olechowski nawet o tym nie mysli. Zmarnuje sobie glosy. Piskorski mial zarzuty o uklady np mostowe, sposob w jaki zdobyl kase. Odpowiedz Link Zgłoś
toberson Juz wszyscy maja dosc cudow Donalda i jego bandy!! 02.07.09, 15:03 Przez PO Polska sie cofa w kierunku Bialorusi!!Brak postepu w reformach widac wszedzie.To dzieki PO jestesmy najbiednieszym krajem w Unii!!Trzeba przegonic nieudaczny rzad niudacznikow i rozpisac wybory!!Donald zbudowal kraj na pustych slowach i na lenistwie!! Odpowiedz Link Zgłoś
e-marlowe Andrzej Olechowki opuszcza Platformę Obywatleską 02.07.09, 14:59 1."Olechowski faktycznie od prawie dwóch lat się nie udzielał i nie płacił składek - dodał Paweł Graś, rzecznik rządu."-to ładne ! Czy P.Graś jest rzecznikiem rządu czy skarbnikiem PO ??? 2. Jeśli decyzja A. Olechowskiego nie ma żadnego znaczenia to czemu Premier RP zwołuje w tej sprawie konferencję prasową,marnując swój cenny czas, który mógłby lepiej wykorzystać np. na grę w piłkę nożną ? Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan331 Andrzej Olechowski to dupek Cierpi na manie wielko 02.07.09, 15:25 ści a patos "oblicza jego" toż to wcielenie Mościckiego.Pozer i wielki członek założyciel PO.Z trzech tenorów Płażynski też sie skundlił.Został Tusk i ten mierzy w cel pałacowy .Ale może spudłować i tyle.Polacy jako całość są nieprzewidywalni i nieobliczalni.Jeśli wybrali bliźniaków to już nic mnie nie zdziwi.Mogą wybrac nawet rycha czarneckiego/za przeproszeniem oczywiście/.Ludu moj ludu cużem ci uczynił,żeś tak zjechał na kartoflisko....? Odpowiedz Link Zgłoś
gmbajb Andrzej Olechowski opuszcza Platformę Obywatelską 02.07.09, 15:25 nie ma się czemu dziwi, platforma stała się partią półsocjalistyczną i zaprzedała ideały liberalne na których była budowana. myślę, że coraz więcej ludzi będze odchodzi bo widząc to co się dzieje aż przecierają oczy ze zdumienia. a budowa całą linię parti na zasadzie opozycji wobec kaczyńskich to jednak trochę za mało. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek Olechowski i Piskorski, czyli idz zloto do zlota.. 02.07.09, 15:44 obu Panom zycze z calego serca takiej przyszlosci politycznej, na jaka zasluguja... Odpowiedz Link Zgłoś
neptus Andrzej Olechowki opuszcza Platformę Obywatleską 02.07.09, 15:56 Bardzo szanuje pana Olechowskiego. To jedyny polityk, który ma honor i potrafi zrezygnować ze staanowiska. Człowiek madry majacy okreslone cele dla polski. Przykre jest jednak, ze wiąże sie z partia piskorskiego, któremu daleko do tych ideałów. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Andrzej Olechowki opuszcza Platformę Obywatleską 02.07.09, 15:58 Jaka szkoda,ze Olechowski nie pociagnie za soba calego PO i zniknie gdzies razem z nimi "w czortu"! Odpowiedz Link Zgłoś