halflitra 12.07.09, 16:15 Żaden przyzwoity człowiek nie powinien pokazywać się w towarzystwie karła w sutannie, który, siejąc nienawiść, codziennie pluje Chrystusowi w twarz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hetman131 Re: J.Kaczyński 12.07.09, 16:30 STYGMA Polska: "Miałes chamie złoty rog!" Przekleństwo Polskie Odpowiedz Link Zgłoś
pewienlekarz Re: J.Kaczyński 12.07.09, 16:34 Powtórzę z innego tematu, zaznaczając że nie jestem żadnym PiSiorkiem, jak to ktoś pięknie ujął. Naprawdę, nie rozumiem co oni Wam przeszkadzają? Piszę ONI bo też w tym nie uczestniczę, mam inny pogląd na życie, ale jak chcą, niech się spotykają i razem modlą: Co Wam szkodzą? Pis ma Rydzyka i jego media, Platforma ma Gazetę, Zetke i TVN, każdy ma wybór co chce słuchać, czytać i oglądać, to nie komuna, że ktoś Was do czegoś zmusza. Dziś można być czarnym, różowym, zielonym, czerwonym czy jakim sobie tylko chcecie. Czy naprawdę każde forum (ale też zwykłe rozmowy na żywo) musi zalewać ta fala jadu pod adresem tej drugiej frakcji? Myślicie, że WY jesteście wolni a oni zniewoleni przez Rydzyka? Oni to samo myślą o WAS, tylko zniewolenie jest inne. Jak patrzę na fanatyzm kapiący z tych postów, to stwierdzam, że wyznawcy Rydzyka nie różnią się niczym od wyznawców Tuska, Michnika czy ateizmu (zależy kto w którą stronę ma odchył). Ja już nie wymagam miłości do rodaków, ale trochę szacunku dla drugiego człowieka, czy to starszego czy młodszego, czy mądrzejszego czy głupszego, ładniejszego czy brzydszego. Chore, że identyfikowanie się z jedną grupą od razu wymaga plucia na grupy pozostałe, wiem, że wtedy się lepiej czujecie we wspólnocie, a czy to nie przypomina trochę mentalności kibica, który atakuje innych bo mają szal innego koloru? Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: J.Kaczyński 12.07.09, 16:49 Przytoczę pewną rozmowę z MOPS w moim mieście (kasa MOPS znajduje się obok kasy BOŚ, więc mimo woli można coś podsłuchać). Osoby: staruszka, kasjerka. Kasjerka: Nie możemy pani dać pieniędzy z kasy MOPS, bo ma pani ponad tysiąc złotych emerytury. Staruszka: No tak, ale mi to nawet nie starczy do połowy miesiąca. Kasjerka: To co pani robi z tymi pieniędzmi, że pani na dwa tygodnie starczą. Staruszka: Co miesiąc wysyłam 1000 złotych na telewizję patrioty ojca Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
jk1962 Re: J.Kaczyński 12.07.09, 16:58 fidelxxx napisał: Staruszka: Co miesiąc wysyłam 1000 złotych na telewizję patrioty ojca Rydzyka. ............................. Złodziej Rydzyk okrada otumanionych emerytów przy bierności organów państwa i aprobacie "autorytetów moralnych" Odpowiedz Link Zgłoś
jk1962 Re: J.Kaczyński 12.07.09, 16:54 pewienlekarz napisał: > Naprawdę, nie rozumiem co oni Wam przeszkadzają? .................................... Pezeszkadza bo Radio Maryja korzystając ze specjalnych udogodnień nadużywa swojej pozycji do załatwiania Rydzykowych i Kaczych interesów. Przeszkadza bo okłamuje i okrada naiwnych. Przeszkadza bo promuje idee szkodzące Polsce. Piszesz o wyznawcach Michnika, Tuska i ateizmu. Takich wyznawców nie ma. Jest wspólnota idei wolności i tolerancji, ale nikt ślepo za Michnikiem, Tuskiem nie podąża, tak jak wyznawcy Rydzyka ślepo dają się wodzić Rydzykowi. Albo nie dostrzegasz tych różnic, albo kierujesz się złą wolą porównując Rydzyka do Tuska czy Michnika. Stawiam na to drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
pewienlekarz Re: J.Kaczyński 12.07.09, 17:07 Piszesz o wspólnocie wolności i tolerancji? Spójrz na wpisy "Antypisiorów", wyzywające tych biednych, starszych ludzi od idiotów, szmaciarzy, pisiorów (nie wspominając o gorszych określeniach) itp. To nazywasz tolerancją? Czy uważasz, że to coś zmieni, że ktoś wyleje swoją frustrację na forum? I nie, nie usprawiedliwiam takich samych okresleń używanych z drugiej strony, dla mnie to jedno i to samo bagno, strasznie upraszczające życie ale poprawiające nastrój opluwającym, w końcu "my jesteśmy lepsze". Męczy mnie, jak widzę w tramwaju starszego jegomościa, który wyzywa obecny rząd o żydów, męczy mnie też gdy widzę młodego jegomościa, który wyzywa starszych ludzi od dewotów, zero szacunku. I Autentycznie, czasem nie widzę różnicy między wyznawcami Rydzyka i Michnika. Dostrzegam różnicę między tymi panami, ale między ich wyznawcami czasem trochę trudniej. Nie uogólniam, w każdej ze stron na pewno jest mnóstwo mądrych ludzi ale ta krzykliwa część uniemożliwia jakąkolwiek dyskusję. Odpowiedz Link Zgłoś
pewienlekarz Re: W/g niego ten co czyta w necie gazete 13.07.09, 08:57 Nie widzę nic złego w czytaniu wyborczej, tak, sam to robię codziennie. Piszę o Waszym codziennym biciu piany, bezmyślnym powtarzaniu utartych regułek, po to tylko żeby powiększać stereotypy i czuć się dobrze w swoim zaszufladkowanym świece, gdzie "my som lepsze, niż tamte". Odpowiedz Link Zgłoś
pewienlekarz Re: J.Kaczyński 13.07.09, 08:59 Pytasz kto to jest wyznawca Michnika? Otóż różni się to oczywiście od wyznawcy Rydzyka, nie wpłacacie bezmyślnie kasy na jego konto, nie jest on też Waszą ikoną. Miałem na myśli siedzenie na tym forum dzień w dzień i bezmyślne bicie piany, to jest właśnie wyznanie antyrydzykowe. Odpowiedz Link Zgłoś
jurasmysz Re: J.Kaczyński 13.07.09, 14:07 Nie jestem wyznawca zadnej sekty:GW, czy Radiazryjem, ale róznica miedzy nimi jest latwo dostrzegalna: Michnik oddaje Cezarowi co cesarskie, czyli PLACI PODATKI, w odróznieniu od sekty RM. Podobno jestesmy swieckim krajem......................??? Odpowiedz Link Zgłoś
2lkad1 Re: J.Kaczyński 12.07.09, 21:54 Lekarzu! Jesteś chory, wypalony, życie męczy Cię do tego stopnia, że nie dostrzegasz różnicy między atakującym, a atakowanym, który się broni, robiąc przy tym tyle nieznośnego hałasu. Stawianie znaku równości pomiędzy bezczelnym hucpiarzem Rydzykiem i usiłująca ujechać jeszcze kawałek na jago wózku bandą frustratów a ludżmi, którym leży na sercu dobro kraju i podniesienie go z upadku jest oznaką choroby. Lekarzu, nie lecz się sam! pewienlekarz napisał: > Męczy mnie, jak widzę w tramwaju starszego jegomościa, który wyzywa obecny rząd > o żydów, męczy mnie też gdy widzę młodego jegomościa, który wyzywa starszych > ludzi od dewotów, zero szacunku. > > I Autentycznie, czasem nie widzę różnicy między wyznawcami Rydzyka i Michnika. > Dostrzegam różnicę między tymi panami, ale między ich wyznawcami czasem trochę > trudniej. Nie uogólniam, w każdej ze stron na pewno jest mnóstwo mądrych ludzi > ale ta krzykliwa część uniemożliwia jakąkolwiek dyskusję. Odpowiedz Link Zgłoś
pewienlekarz Re: J.Kaczyński 13.07.09, 09:05 Widzisz, życie mnie nie męczy, radzę sobie zawodowo, podróżuję, widzę inne kraje, inne społeczności, gdzie ludzie żyją normalnie. Znam trzy języki i nie słyszę w innych krajach, czy to na wschodzie czy zachodzie by ludzie bluzgali na siebie na wzajem w ten sposób. Nie jestem zmęczony Polską, jestem zmęczony tym sztucznym konfliktem, który nie prowadzi do niczego twórczego, ma za zadanie tylko trzymać ludzi przed ich ulubionymi mediami i odwracać uwagę od rzeczy naprawdę istotnych. A dobro kraju i podniesienie go z upadku? Ha! "moherowym" też o to chodzi, mają tylko inny światopogląd, który z resztą w demokratycznym kraju mieć mogą. Odpowiedz Link Zgłoś
ducks_arse Re: J.Kaczyński 13.07.09, 13:16 pewienlekarz napisał: > Piszesz o wspólnocie wolności i tolerancji? Spójrz na wpisy "Antypisiorów", > > Męczy mnie, jak widzę w tramwaju starszego jegomościa, który wyzywa obecny rząd > o żydów, męczy mnie też gdy widzę młodego jegomościa, który wyzywa starszych > ludzi od dewotów, zero szacunku. > > I Autentycznie, czasem nie widzę różnicy między wyznawcami Rydzyka i Michnika. > Dostrzegam różnicę między tymi panami, ale między ich wyznawcami czasem trochę > trudniej. Nie uogólniam, w każdej ze stron na pewno jest mnóstwo mądrych ludzi > ale ta krzykliwa część uniemożliwia jakąkolwiek dyskusję. Opowiadasz głupstwa, a największe twoje kłamstwo to to że nie jesteś PiSuarem, bo ten PiSioryzm wyłazi z każdej twojej wypowiedzi. Wybrałeś sobie też niewłaściwy nick, chyba że chcesz zdewaluować zawód lekarza. Zareczam ci że lekarze - idioci stanowią bardzo nikły ułamek w tym zawodzie, a tylko idiota nie widzi zakłamania tej PiSuarowej sekty i jej ideologa guru muchomora. To jest dziwne powiązanie faszyzmu z bolszewizmem, i o ile bolszewizm mnie nie dziwi ze względu na konekcje rodzinne Bełkota, to faszyzmem zarazili się chyba od sojusznika - LPR. Odpowiedz Link Zgłoś
nocny-duch I nie płaci podatków dzieki tchórzowi ministrowi 12.07.09, 19:31 dla Kaczyńskiego Polacy to te 100 tyś sekty rydzyka reszta to chamy Odpowiedz Link Zgłoś
szama3 Re: J.Kaczyński 12.07.09, 17:37 pewienlekarz napisał: > Powtórzę z innego tematu, zaznaczając że nie jestem żadnym PiSiorkiem, jak to > ktoś pięknie ujął. > > Naprawdę, nie rozumiem co oni Wam przeszkadzają? Piszę ONI bo też w tym nie > uczestniczę, mam inny pogląd na życie, ale jak chcą, niech się spotykają i raze > m > modlą: Co Wam szkodzą? > > Pis ma Rydzyka i jego media, Platforma ma Gazetę, Zetke i TVN, każdy ma wybór c > o > chce słuchać, czytać i oglądać, to nie komuna, że ktoś Was do czegoś zmusza. > Dziś można być czarnym, różowym, zielonym, czerwonym czy jakim sobie tylko > chcecie. Czy naprawdę każde forum (ale też zwykłe rozmowy na żywo) musi zalewać > ta fala jadu pod adresem tej drugiej frakcji? > > Myślicie, że WY jesteście wolni a oni zniewoleni przez Rydzyka? Oni to samo > myślą o WAS, tylko zniewolenie jest inne. Jak patrzę na fanatyzm kapiący z tych > postów, to stwierdzam, że wyznawcy Rydzyka nie różnią się niczym od wyznawców > Tuska, Michnika czy ateizmu (zależy kto w którą stronę ma odchył). > > Ja już nie wymagam miłości do rodaków, ale trochę szacunku dla drugiego > człowieka, czy to starszego czy młodszego, czy mądrzejszego czy głupszego, > ładniejszego czy brzydszego. Chore, że identyfikowanie się z jedną grupą od raz > u > wymaga plucia na grupy pozostałe, wiem, że wtedy się lepiej czujecie we > wspólnocie, a czy to nie przypomina trochę mentalności kibica, który atakuje > innych bo mają szal innego koloru? nie chodzi o szal ani o żadną inna nieistotną równoważnoś, chodzi o walkę z pozytywnie istniejącym grzechem pierworodnym Polaków to jest z PiSem, pis jest zły!! a inni sa dobrzy!! WSZYSCY BOWIEM, CO MÓWIĄ O SOBIE ŻE SA DOBRZY W KOŃCU KOŃCZĄ JAK cAUCESCU (ZASTRZELONY JAK PIES PARSZYWY) ALBO JAK hONECKER (TEN DOBRY Z NRD)... Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Re: J.Kaczyński 12.07.09, 17:41 Pisząc o "wyznawcach Michnika" odkryłeś się, bo takie wyobrażenie mają właśnie mohery i nikt poza nimi. Innych ten twój Michnik obchodzi tyle co zeszłoroczny śnieg. A wolnym człowiekiem jest ten, kto zdobywa informacje z różnych źródeł, porównuje i ma własne przemyślenia, nie ktoś kogo edukacja zakończyła się na podstawówce a wiedzę o świecie zdobywa z jednego, katolickiego źródła i Biblii. Jadzik o którym wspominasz wypływa najczęściej z ust gorliwych, toruńskich fanatyków. Odpowiedz Link Zgłoś
pewienlekarz Re: J.Kaczyński 12.07.09, 17:51 "Jadzik o którym wspominasz wypływa najczęściej z ust gorliwych, toruńskich fanatyków." tzw. prawda Pisu -> czyli g...prawda wypie...j kartoflany frustracie na księżyc słów brak, by opisać tych 2 szmaciarzy... Ojciecollah Rydzykei i Jarosud Kaczynskineżad... Czy te kacze karły wraz ze swym klechą zejdą ze sceny? Myślisz, że gdy "moher" zdobywając informację z różnych źródeł usłyszy taki tekst, to będzie mu łatwiej przejść na jedynie słuszną stronę "tolerancji i wolności"? nie żartuj.. I ciekawe, z czym się odkryłem pisząc o wyznawcach Michnika? to był przykład, podałem też Tuska i ateizm, to tylko przykłady, chodzi tak naprawdę o mentalność pieniacza, a nie o to kogo on reprezentuje. Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Re: J.Kaczyński 12.07.09, 18:07 > tzw. prawda Pisu -> czyli g...prawda > wypie...j kartoflany frustracie na księżyc W tej chwili Polacy są już tak mocno podzieleni ideologicznie, że żadna ze stron nie ma szans wyjść z tego bagna czysta. Równie łatwo można podać przykłady wulgarnego i chamskiego zachowania drugiej strony, ale to już teraz bez większego znaczenia. Trwa wojna ideologiczna między humanistami, ateistami, liberałami a katolikami, którzy nie zaakceptują niczego co nie katolickie... To tacy ludzie jak Kaczyński, Rydzyk, Nowak czy Macierewicz sprawili, że dziś Polacy są totalnie skłóceni. Nie ma już większego sensu licytować się na to, kto lepiej wychowany. Należałoby się raczej zastanowić, jaki jest sens całować po łapach pedofila w sukience i oddawać mu majątek własny i narodowy w zamian za jego "czary mary". > I ciekawe, z czym się odkryłem pisząc o wyznawcach Michnika? To wy, moherowi katolicy robicie z Michnika jakiegoś guru. Dla normalnych ludzi nie jest on nikim szczególnie nadzwyczajnym (co najwyżej godnym szacunku). Pewnie chodzi jak zwykle o zasadę projekcji - "my mamy swojego guru Rydzyka, więc oni tez muszą mieć jakiegoś, ale nasz lepszy...". Odpowiedz Link Zgłoś
pewienlekarz Re: J.Kaczyński 13.07.09, 09:10 żadna ze stron nie ma szans wyjść z tego bagna czysta Widzisz, właśnie o tym piszę, do tego zmierzam. I tak już pewnie moich dzisiejszych postów nie przeczyta, ale właśnie nie trzeba się opowiadać za którąkolwiek ze stron, po to tylko żeby się pobrudzić. Można właśnie zostać po stronie normalności, gdzie jeśli ludziom zależy na dobru kraju, to starają się do tego doprowadzić, a nie bluzgać na siebie nawzajem. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: J.Kaczyński 12.07.09, 18:53 pewienlekarz napisał: > "tzw. prawda Pisu -> czyli g...prawda > wypie...j kartoflany frustracie na księżyc > słów brak, by opisać tych 2 szmaciarzy... > Ojciecollah Rydzykei i Jarosud Kaczynskineżad... > Czy te kacze karły wraz ze swym klechą zejdą ze sceny?" > > Myślisz, że gdy "moher" zdobywając informację z różnych źródeł usłyszy taki > tekst, to będzie mu łatwiej przejść na jedynie słuszną stronę "tolerancji i > wolności"? nie żartuj.. Ty naprawdę uważasz, że moher jest w stanie, choćby, PRÓBOWAĆ zdobywać "informację z różnych źródeł"? Potrafisz sobie wyobrazić mohera przechodzącego na stronę "tolerancji i wolności"? Przecież gdyby tak było, to nie byłby on moherem, bo moher to właśnie osobnik całkowicie pozbawiony możliwości jakiegokolwiek samodzielnego myślenia, karnie powtarzający z przekonaniem to, co mu o.Rydzyk do wierzenia poda.! Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah Re: J.Kaczyński 12.07.09, 17:43 pewienlekarz napisał' Naprawdę, nie rozumiem co oni Wam przeszkadzają... ladnie to napisales i to bym nazwal kultura polityczna,,ja nie mieszkam w polsce i nie jestem za pis ani za po,,,ale trudno sie wychamowac czasem slyszac wypowiedzi kaczynskich,,i jak SWIAT reaguje na nich,,niestety nie przynosza chwaly POLSCE,,,a to co kler wyprawia to juz szkoda slow Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: J.Kaczyński 12.07.09, 18:51 pewienlekarz napisał: > Powtórzę z innego tematu, zaznaczając że nie jestem żadnym PiSiorkiem, jak to > ktoś pięknie ujął. > > Naprawdę, nie rozumiem co oni Wam przeszkadzają? Ja na przykład nie lubię złodzei, kłamców i obłudników. Ojciec bokser ukradł 50 mln. dolarów ze zbiórki na stocznie, za które pootwierał swoje biznesy. Odpowiedz Link Zgłoś
pewienlekarz Re: J.Kaczyński 13.07.09, 09:01 Jestem za tym, żeby sąd go za to surowo ukarał, nie ma już rządów Pisu i szczerze mówiąc, czekałem aż dostanie po tyłku za ten przekręt. Czemu więc nie dostaje? Odpowiedz Link Zgłoś
akkj J.Kaczyński na Jasnej Górze: Polakom brakuje pr.. 12.07.09, 16:34 A ja się pytam, jakim prawem ktoś taki jak Kaczyński zabiera głos z ołtarza na jasnej Górze, judzi, jątrzy i kłamie? Czy to jakiś biskup, czy chociażby ksiądz? To mega bezczelność, że za zgodą "ojczulków" uprawia się chamska, antynarodową i antypolską politykę z ołtarza przy klasztorze? Jakim prawem, się pytam? Czy Gosiewski to wzór katolika godny do naśladowania? Czy kościół popiera rozwody i życie w konkubinacie? Te łotry z Jasnej Góry, Paulini, żeby nie było wątpliwości, zrobiły z tego świętego miejsca dla większości Polaków haniebne targowisko - tajemne spotkania na obiadkach, konszachty ze zwykłymi przestępcami, czego ukoronowaniem było poręczenie 2 mln złotych za gangstera które wpłacili "ojczulkowie", targowisko z komórkami i innymi rzeczami po dzisiejszym spędzie... Ojciec Kordecki się w grobie przewraca, jak widzi do czego doprowadziła sukienkowych obłąkana żądza pieniądza i władzy. Mam nadzieję, ze będą się w piekle złodzieje smażyli. Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Prezes PiS na Jasnej Górze: Polakom brakuje pra... 12.07.09, 16:37 Wysłuchajcie tej mowy. "Silny człowiek" Kaczyński, maż stanu którego boi się cała Europa, pełzający przed podrzędnym duchownym, fałszywym głosem klepiący formułki parareligijne formułki. Byłoby śmieszne, gdyby nie było tak żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
babaqba Prezes PiS na Jasnej Górze: Polakom brakuje pra... 12.07.09, 16:38 Kaczyński ma rację. I ja się zastanawiam, skąd się bierze taka szczelna cenzura na temat sprawek kościoła katolickiego w Irlandii. Raport o zbrodniach na dzieciach jest miażdżący, ale Polakom się go nie udostępnia i nadal ryzykują wiele pozwalając księżom zbliżać się do swoich dzieci. Kto za tym stoi? Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak J.Kaczyński na Jasnej Górze: Polakom brakuje pr.. 12.07.09, 16:38 Kaczyński powinien wspomnieć swoje lata premierostwa i te wszystkie intrygi które do tej pory stoją pod znakiem zapytania i nie możną w nich doszukać się prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
xxsiedleckaxx Re: J.Kaczyński na Jasnej Górze: Polakom brakuje 12.07.09, 18:11 nie-tak napisała: > Kaczyński powinien wspomnieć swoje lata premierostwa i te wszystkie intrygi > które do tej pory stoją pod znakiem zapytania i nie możną w nich doszukać się > prawdy. Kaczyński lepiej rządził jak obecnie PO-pomimo trudnej koalicji,intrygi to specjalność-Tuska.Modlić się i ty możesz-nikt cię z Jasnej Góry nie przepędzi.Bóg wszystkich słucha.To że ty masz odmienne zdanie to nie myśl że wszyscy będą myśleć jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
szabo Re: J.Kaczyński na Jasnej Górze: Polakom brakuje 12.07.09, 18:30 Przecież problem nie polega na tym, że Kaczyńscy i Rydzyki mają inne poglądy, tylko na tym właśnie, że chcą, aby wszyscy mieli takie poglądy jak oni. Co więcej, osoby o innych poglądach wyzywają od ZOMO, szatanów, tych-innych-niż-AK, polskojęzycznych, nie-Polaków. Co chwile odmawiają nie-katolikom udziału w polskości, jako tożsamości. To jest główny problem. Każdy ma troche inne poglądy, o ile nie są radykalne, wszystkie są akceptowanle, wszystkie można też poddać krytyce. Akceptowalne nie jest natomiast zrównywanie różnic w poglądach z antypolskością, czy jakkolwiek oni to nazywają. To jest powód, dlaczego brzydzę się Radiem Maryja, Rydzykiem i Kaczyńskimi, a nie to, że mają trochę inny pomysł na ten kraj niż ja. Z mającymi inne pomysły się nie zgadzasz, ale się nimi nie brzydzisz. Tymi panami i ich poplecznikami zdecydowanie się brzydzę. W czymże rządy PO są gorsze od pisowskich niby? Cóż takiego oni właściwie zrobili. Stworzyli CBA, zlikwidowali polskie wywiad (ciągle nie działa tak jak powinien normalny wywiad działać) i to wszystko i tak po części dzięki PO, które ze strachu przed posądzeniem o bycie tymi "innymi" jak barany głosowali za pisowskimi pomysłami. Cóż zmienili w prawie, co by wspomogło przedsiębiorczość, obniżyło bezrobocie? Otóż nic nie zrobili. Dwie rzeczy pozytywne rzeczy, obniżenie podatków i składki rentowej, położyli na barki następców, obcinając podatki bez jakiejkolwiek reformy finansów publicznych, bez zajęcia się sprawą niesprawiedliwych emerytur, bez cięcia wydatków. Gdyby teraz rządził PiS to mielibyśmy deficyt już dotykający 60% i zadnych szans na jego sfinansowanie. Bo oni nie mają pojęcia skąd się bierze pieniądze na finansowanie deficytu, zapisaliby to w budżecie a potem wróciliby z ręką w nocniku, że polskie obligacje są gó... warte i nikt nie chce nawet złamanego centa na nie wydać. Polska zasługuje na lepsze rządy niż PO być może. Ale mam przekonanie graniczące z pewnością, że rządy PiSu tymiż lepszymi by nie były, wręcz odwrotnie. xxsiedleckaxx napisała: > nie-tak napisała: > > > Kaczyński powinien wspomnieć swoje lata premierostwa i te wszystkie intry > gi > > które do tej pory stoją pod znakiem zapytania i nie możną w nich doszukać > się > > prawdy. > Kaczyński lepiej rządził jak obecnie PO-pomimo trudnej koalicji,intrygi to > specjalność-Tuska.Modlić się i ty możesz-nikt cię z Jasnej Góry nie > przepędzi.Bóg wszystkich słucha.To że ty masz odmienne zdanie to nie myśl że > wszyscy będą myśleć jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: J.Kaczyński na Jasnej Górze: Polakom brakuje 13.07.09, 00:28 szabo napisał: > Gdyby teraz rządził PiS to > mielibyśmy deficyt już dotykający 60% i zadnych szans na jego sfinansowanie. Bo > oni nie mają pojęcia skąd się bierze pieniądze na finansowanie deficytu, Jak to - nie mają? Też mi problem! Oczywiście, że mają: pieniądze się, po prostu, drukuje, o! Odpowiedz Link Zgłoś
ciukrzy Re: J.Kaczyński na Jasnej Górze: Polakom brakuje 12.07.09, 19:09 Polacy lubią być nabierani bo lepszy prezydent pijak lepiej słuchać o Irlandii i inne bajki i łacinę kuchenną lepiej patrzeć na penisa i picie w miejscu publicznym lepiej jechać po winie ale na to nikt nie zwraca uwagi,Ale nie wolno brać się za afery ani za przekręty to temat tabu DOKaD MY ZMIEZAMY Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: J.Kaczyński na Jasnej Górze: Polakom brakuje 13.07.09, 00:32 ciukrzy napisał: > Polacy lubią być nabierani bo lepszy prezydent pijak lepiej słuchać o > Irlandii i inne bajki i łacinę kuchenną lepiej patrzeć na penisa > i picie w miejscu publicznym lepiej jechać po winie ale na to nikt nie > zwraca uwagi,Ale nie wolno brać się za afery ani za przekręty to temat > tabu Ależ oczywiście, że trzeba się bez przerwy brać za afery (najlepiej - samowzbudzone). Zwłaszcza - brać się w telewizji! Odpowiedz Link Zgłoś
ducks_arse Re: J.Kaczyński na Jasnej Górze: Polakom brakuje 13.07.09, 13:35 ciukrzy napisał: > DOKaD MY ZMIEZAMY Sadząc z twojej wypowiedzi zmierzamy do krainy ANALFABETÓW nie znających ortografii. Odpowiedz Link Zgłoś
ducks_arse Re: J.Kaczyński na Jasnej Górze: Polakom brakuje 13.07.09, 13:31 xxsiedleckaxx napisała: > nie-tak napisała: > > > Kaczyński powinien wspomnieć swoje lata premierostwa i te wszystkie intry > gi > > które do tej pory stoją pod znakiem zapytania i nie możną w nich doszukać > się > > prawdy. > Kaczyński lepiej rządził jak obecnie PO-pomimo trudnej koalicji,intrygi to > specjalność-Tuska.Modlić się i ty możesz-nikt cię z Jasnej Góry nie > przepędzi.Bóg wszystkich słucha.To że ty masz odmienne zdanie to nie myśl że > wszyscy będą myśleć jak ty. A ty skąd TIRÓWKO wyrwałaś się?? Nawet w PiSuarze takich zakłamanych (lub niekumatych) trudno znaleźć w większych ilściach. Wymień, nie czekając na instrukcje z KC PiSuaru lub Torunia, chociaż jedno osiągnięcie rządu PiSuaru? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 "Platforma Owadów" likwiduje media i prawdę 12.07.09, 16:41 To jest oczywiste, że atak Platoformy na media publiczne jest chęcią dominacji libertynizmu nad mediami. Nawet OBWE apeluje o ratowanie niezależności polskich mediów. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Kaczyński obroni Farfała 12.07.09, 16:44 nic się nie martw jeszcze przez 1,5 roku Farfał będzie bezpieczny - Kaczyński nie pozwoli go skrzywdzić Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Re: Kaczyński obroni Farfała 12.07.09, 16:51 I dobrze;) A PO powinna umyć ręce. Niech się żrą koledzy koleżanki Kruk. A ze przy okazji TVP zdechnie?* W końcu rządzi nią, od grudnia 2005, najlepsza ekipa, sami wyselekcjonowani fachowcy. * tak na marginesie - wojnę o media sprowadzono do batalii politycznych. W tych sporach umykają zmiany jakie zaszły na rynku medialnym, Zwłaszcza telewizja przechodzi rewolucję technologiczną. Mamy ekspansję kanałów tematycznych, telewizji na życzenie itp. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: Kaczyński obroni Farfała 12.07.09, 17:13 a.adas napisał: > * tak na marginesie - wojnę o media sprowadzono do batalii politycznych. W tych > sporach umykają zmiany jakie zaszły na rynku medialnym, Zwłaszcza telewizja > przechodzi rewolucję technologiczną. Mamy ekspansję kanałów tematycznych, > telewizji na życzenie itp. masz racje nic bym nie miał na przeciwko gdyby utrzymac tv kulturę, a cała reszta kanałow nie ma nic wspólnego z jakąkolwiek misja i służy tylko temu by kolejne ekipu robiły z niej swoją tube propagandową Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: "Platforma Owadów" likwiduje media i prawdę 12.07.09, 16:53 TVP nawet nie leżało koło niezależnych polskich mediów. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper a gdzie jest ta prawda i kto jest Polakiem? 12.07.09, 17:40 Czyżby az tyle procent jest polskojęzyczna? Proponuję by pozbawić ich prawa do płacenia podatków, ZUS i innych składek i pozbawić wszelkich przywilejów np,praca w "państwowych" firmach, niech sobie żyja na własny koszt. A prawdziwi Polacy wszelkie nadwyzki powinni wpłacac na RM i PiS. To takie patriotyczne:) Poczytaj kolego litereture z zakresu historii socjalizmu, zachowanie aparatczyków i uległość Obywateli z patriotycznego obowiązku. Ja miałem zaszczytny tytuł honorowy: "wróg ustroju socjalistycznego", dyplomów nie dawali i wobec tego nie mam zadnych przywileji ani sie o nie nie ubiegam. Pamiętam za to o czym marzyliśmy, co niektórzy obecni politycy mówili, jakie wartości wyznawali a co mówia i wyznaja teraz, próbuja iść trzecią scieżka bo nie drogą, z religijnym socjalizmem na ustach, czuja się bezpieczni bo dzisiaj nikt im dupy pałą nie zleje. Odpowiedz Link Zgłoś
dzialkowiec27 Re: "Platforma Owadów" likwiduje media i prawdę 12.07.09, 17:53 "...Prezes PiS podkreślał, że kochający wolność Polacy muszą walczyć o związaną z tym pojęciem prawdę...". Jarosław Rajmundowicz Kaczyński zapomniał podkreślić, choć to dla niego oczywista oczywistość, że mówiąc "kochający wolność" - miał na myśli kochających inaczej - kochających tak jak on i jego "krąg wtajemniczonych". Stąd też zaprzeczył sam sobie, bo prawda o nich samych, to ostatnia rzecz, która byłaby po myśli prezesa "Klubu Pąsowej Róży PC. wojtek2784 napisał: > To jest oczywiste, że atak Platoformy na media publiczne jest chęcią > dominacji libertynizmu nad mediami. Nawet OBWE apeluje o ratowanie > niezależności polskich mediów. Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan J.Kaczyński na Jasnej Górze: Polakom brakuje pr.. 12.07.09, 16:42 No kaczy kmiotek pewnie zadeklarował że może spalić bratową- "czarownicę" na stosie w zamian za poparcie. Tyle tylko że ta bratowa jest po stokroć mądrzejsza niż te dwa genialne bliźniacze móżdżki, które za co się wezmą to spierd.... Ona dokładnie wie od dawna jakim barachłem jest ten z Torunia. Szczęście całe, że ten kaczy kmiotek jest bezżenny i bezdzietny bo może złożyłby z rodziny ofiarę.... w zamian za pogłaskanie przez antychrysta. Odpowiedz Link Zgłoś
kpt.klops Kaczyński krytykuje Kościół Katolicki w Polsce 12.07.09, 16:42 "Polakom brakuje prawdy: zarówno tej fundamentalnej, łączącej ludzi z Bogiem". Biorąc pod uwagę że miedzy Bogiem a Polakiem jest Kościół Katolicki: Episkopat, biskupi, księża, zakonnicy i zakonnice, Jarosław Kaczyńśki stwierdził ni mniej ni więcej, tylko że cała ta struktura źle działa. Wprowadza fałsz, powoduje że między ludźmi a Bogiem nie ma prawdy. Jest to ostra krytyka KK w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
al675.39311 Re: Kaczyński krytykuje Kościół Katolicki w Polsc 12.07.09, 16:55 Jak to dobrze, że te degeneraty nie pozotawią po sobie potomstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
jerjar Hufce niedługo niebieskie 12.07.09, 16:44 Słusznie robisz Jarosławie. To ostatnie Twoje hufce. Użyj ich czem prędzej, bo niezadługo będą to hufce niebieskie. Bo i święte, i wiek już zaawansowany. Odpowiedz Link Zgłoś
munkela Wodz pis-u i jego brat to jedyni polacy 12.07.09, 16:47 zamieszkujacy nasza piekna ojczyzne? TO ONI MAJA MONOPOL NA PRAWDE, PATRIOTYZM I POLSKOSC? Kaczynski wyciera sobie gebe slowami,ktorych znaczenia nie rozumie!!! I to robi to bardzo czesto, przy okazji obrazajac Narod. Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 słów brak, by opisać tych 2 szmaciarzy... 12.07.09, 16:48 nie wiadomo, który gorszy... szef z Torunia, czy jego kaczy sługa.. Polak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
szabo Ojciecollah Rydzykei i Jarosud Kaczynskineżad... 12.07.09, 16:50 jak zwykle w swych objęciach i znowu w akcji. Straszny program społeczny i polityczny dla Polski, ale w dłuższej perspektywie na szczęście na wymarciu. Za to pomysł z telefonią komórkową i akcją oszczędnościowo-bankową wyśmienity. Wyciąganie kasy na "dzieła" najwyższego przywódcy w nieco subtelniejszy sposób i przy okazji wprowadzenie tych starszych ludzi do przedsionka nowoczesności powinno przynieść nawet pozytywne dla całego społeczeństwa efekty. Nowoczesność jakkolwiek zapewne Ojciecollaha i Kaczynskineżada odstawi do kąta, w lamus historii. I dobrze. Szkoda, że zapewne zastąpią ich inni, nowocześni już właśnie koszmarkowie. Jeżeli za 15 lat PiS nie będzie normalną konserwatywną partią z naturalnym dla takiej partii w Polsce, wysokim poparciem, być może nawet partią trwale dominującą, to szanse na poważną zmianę społeczną maleją straszliwie. niestety na razie nie widać ani konserwatywnego następcy pisu ani szans na przemiane tej partii w to, czym mogła być i powinna być od początku... być może włąśnie ojciecollah jest tu pośrednio winny zresztą. Zapóźnienie cywilizacyjne bliźniaków na pewno... Podcieranie sobie tyłka Popiełuszką i Papieżem, co najmniej obrzydliwe... Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Panie Kaczynski.................... 12.07.09, 16:56 Oni pisza swoje prawdy.Od rana do wieczora.Przy nich Propaganda PRLu to bylo male piwo.Goebels wstal z grobu. Odpowiedz Link Zgłoś
nocny-duch Goebels to Rydzyk i Kaczyński 12.07.09, 19:36 potomkowie bolszewizmu i wspieracze leninizmu ich wielbiciele to reszta PZPR którzy drąc mordy wspierali reżim bieruta głosują 3 x TAK, donosząc do bezpieki na swoich sąsiadów, łapiesz kabel? rydzyk do dziś współpracuje z faszystami i KGB Odpowiedz Link Zgłoś
ducks_arse Re: Panie Kaczynski.................... 13.07.09, 13:47 prawdziwy-moher napisał: > Oni pisza swoje prawdy.Od rana do wieczora.Przy nich Propaganda PRLu to bylo ma > le piwo.Goebels wstal z grobu. Co ci się moher stało, że krytykujesz przemowę jarkacza???? Rób tak dalej to nie wypłacą ci dniówki. Odpowiedz Link Zgłoś
onepiotrek J.Kaczyński na Jasnej Górze: Polakom brakuje pr.. 12.07.09, 16:56 taaaa...zwłaszcza prawdy o TELEGRAFIE bodajże, firmie PC CENTRUM, jak za kilkaset złotych przejęła majątek wart miliony...szczegóły ciekawi znajdą w Faktach i Mitach sprzed paru lat, powtórzone w którymś z numerów z jesieni 2007...o ile dobrze pamietam Odpowiedz Link Zgłoś
jacek230 Tam chyba dzialaja jacys szatani, bo jak czytam 12.07.09, 16:58 co na Jasnej Gorze opowiada Jarek, to slysze tylko syk podstepnego weza i czuje chec zniszczenia wszystkich przeciwnikow. Slowo "prawda" w ustach Jarka brzmi jak "klamstwo", zdanie, ze "Polska nie moze istniec bez Kosciola" odbieram jako: "tylko przyklejaca sie do Rydzyka zdobedziemy glosy zeby szkodzic dalej", "dobro zlem zwyciezaj" brzmi zupelnie na odwrot: "czym wiecej zla pisowskiego narobimy, tym bedzie nam pisowcom lepiej". No to czy nie szatany tam dzialaja? Odpowiedz Link Zgłoś
walbrzych Re: Tam chyba dzialaja jacys szatani, bo jak czyt 12.07.09, 17:20 Ludzie pokroju Rydzyka i Kaczyńskich już w średniowieczu "w imię prawdy i wiary" opluwali, gwałcili i mordowali. Przykładem niech będą chrześcijańskie wyprawy krzyżowe i Zakon Najświętszej i Niepokalanej Panny Maryji, zwany Krzyżakami. Czy nie mają podobnych działań? Czy Kaczyński z Wassermanem i Ziobrą nie przypominają działań krzyżackich komturów ze Szczytna? Odpowiedz Link Zgłoś
58-rokers Prezes PiS na Jasnej Górze: Polakom brakuje pra... 12.07.09, 17:00 Kaczy wuj oświadcza że Polakom brakuje prawdy.Dlaczego on i jego sklonowany ją ukrywają? Dlaczego milczą na temat ludobójstwa na Wołyniu. Dlaczego chowają głowy w piasek gdy potomkowie UPA-owców stawiają pomniki wdzięczności,nadają nazwy ulic ich nazwiskami. Dlaczego potomkom podtrzymującym tradycje UPA-owców na KUL-u nadają tytuły doktora?www.ruvr.ru/main.php?lng=pol&q=5053&cid=101&p=25.05.2009 HAŃBA Odpowiedz Link Zgłoś
kociewiak2 Prezes PiS na Jasnej Górze: Polakom brakuje pra... 12.07.09, 17:00 O jakiej prawdzie mowil p.Kaczynski,to skandaliczne przemowienie to nacjonalizm,to dzielenia polakow.Podobne przmowienia mial kiedys czlowiek o podobnym wzroscie.A prawda jest czysta jak wiara w Jezusa ktora mowi o milosci,jednosci,wybaczeniu,ta prawda nie dzieli a laczy wszystkich bo prawda ta to Jezus syn Bozy ktory kocha nas wszystkich jednakowo,polaka,niemca,czecha....zyda narodu wybranego przez Boga.Prawda jest miloscia niech prezes szuka napewno znajdzie,tylko...............nawroc sie chlopie. Odpowiedz Link Zgłoś
tppiotr Brakuje mu Prawdy - to niech czyta Trybune ! 12.07.09, 17:02 za demokracją czasem bywam, ale przeciw głupkom zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Brakuje mu Prawdy - to niech czyta Trybune ! 12.07.09, 19:19 W ogóle niech czyta jeszcze coś oprócz swoich przemówień. Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Prezes PiS na Jasnej Górze: Polakom brakuje pra... 12.07.09, 17:05 "Nie ma Polskości bez Kościoła" Nie rozumiem jak mozna cos takiego powiedziec. Polskosc i religijnosc to dwie zupelnie rozne i niezwiazane ze soba sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Re: Prezes PiS na Jasnej Górze: Polakom brakuje p 12.07.09, 17:08 Czerwone berety i religijnosc to dwie rozne rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
sonyw27 J.Kaczyński na Jasnej Górze: Polakom brakuje pr.. 12.07.09, 17:07 Mial na mysli "PRAWDE" wydawana w czasach sowiecich Odpowiedz Link Zgłoś
ojciec_sniety Jasna Góra 12.07.09, 17:09 to idealne miejsce na prowadzanie agitacji politycznej. Myślę, że gdyby lider SLD zechciał przyjechać i przemówić po Jarku, nikt nie miałby nic przeciwko temu. O ile mi wiadomo PiS nie ma monopolu na agitowanie pod Jasną Górą Odpowiedz Link Zgłoś
rocco_invades_poland Prezes PiS na Jasnej Górze: Polakom brakuje pra... 12.07.09, 17:11 kaczynski jestes zalosny. Odpowiedz Link Zgłoś
esteczka "Budujmy to wszystko, budujmy jedność... 12.07.09, 17:11 "Budujmy to wszystko, budujmy jedność, wyciągajmy ręce, zwyciężajmy zło dobrem, a przyjdą czasy lepsze, przyjdą czasy zwycięskie " Brzmi jak z Czarodziejki z Księżyca hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: "Budujmy to wszystko, budujmy jedność... 12.07.09, 17:18 Michael Jackson zostal Krolem Swiata,a Kaczorom mowimy po raz wtory: spieprzajcie dziady!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Re: "Budujmy to wszystko, budujmy jedność... 12.07.09, 18:18 Tyle, że czarodziejki były bohaterkami pozytywnymi, a nie groteskowym ,zakłamanym kurduplem, który najpierw dzieli ludzi a potem gada o jedności. Odpowiedz Link Zgłoś