tbarbasz Powstańcy za barierką 13.07.09, 10:44 Pewnie, nie jest przyjemnie zostać wygwizdanym lub wybuczanym! A do tego słuchanie owacji na cześć Prezydenta?! Jak to - tego nieznośnego (tu proszę sobie wstawić dowolny epitet). Poza tym: Jaki 1 sierpień??? - przecież cały Świat wie, że Powstanie Warszawskie to było w kwietniu 1943 r. w gettcie, a wszyscy Polacy w tym czasie bawili się przy skocznej muzyczce na karuzelach (w przerwach pomiędzy szmalcowaniem Niemcom Żydów.). Nie wierzycie? Sprawdźcie - choćby w USA (ale nie w "Jackowie"). To przecież Schindler i inni dobrzy Niemcy ratowali Żydów przed złymi Polakami (zasłyszane w San Juan Babtista - Kalifornia). Odpowiedz Link Zgłoś
slbm Re: Powstańcy za barierką 13.07.09, 11:23 Istotnie, słuchanie owacji - na czyjąkolwiek cześć - na cmentarzu nie jest przyjemne. Przemówień polityków zresztą też nie, niezależnie od opcji. Odpowiedz Link Zgłoś
kindofmagic Re: Powstańcy za barierką 13.07.09, 12:14 > Istotnie, słuchanie owacji - na czyjąkolwiek cześć - na cmentarzu nie jest > przyjemne. Nieprawda. Nasz prezydent bardzo lubi sluchac owacji na swoja czesc, niezaleznie od pory i miejsca. Wielu politykow jak sadze takze. Uroczystosc to nic wiecej jak odpust, gdzie mozna sie pokazac. Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 czy to ten sam Rajmund K., którego UB nie tknęło? 13.07.09, 10:45 po wojnie 99% AK-owców szło albo pod scianę albo na długie lata do wiezienia, jak pan Bartoszewski wygwizdywany przez tępe moherowe bydło działające na rydzykowo-kacze zlecenie a tu niejaki Rajmund K. - podobno wazny facet z AK, a nie pionek od roznoszenia meldunków - dostaje mieszkanko w prawie calkiem zniszczonej Warszawie itp... to naprawdę zastanawiające... bohater AK chłubiony przez UB mnie to zastanawia... czy forumowe pisdzielstwo też ten fakt zastanawia? watpie, bo żeby się zastanawiac trzeba mieć mózg Polak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
tbarbasz Re: czy to ten sam Rajmund K., którego UB nie tkn 13.07.09, 10:49 monster1972 napisał: > po wojnie 99% AK-owców szło albo pod scianę albo na długie lata do > wiezienia, jak pan Bartoszewski wygwizdywany przez tępe moherowe > bydło działające na rydzykowo-kacze zlecenie A kogo to zwolniono z Oświęcimia (Polskiego Obozu Koncentracyjnego tylko przypadkowo założonego w "Reichu") podobno ze względu na stan zdrowia!? Odpowiedz Link Zgłoś
szmatasuski czy to ten sam Rajmund K., którego UB nie tkneło ? 13.07.09, 11:43 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=74891904&a=74907348 www.polonica.net/Kim_sa_Kaczynscy.htm Odpowiedz Link Zgłoś
zeszyt12 Odezwali się pogrobowcy KPP 13.07.09, 10:46 Zapytajcie AK-owców, czy bliżej im do prezydenta Kaczyńskiego, czy do "Gazety Wyborczej" i p. Gronkiewicz-Waltz. Dziennikarze mogą wyłazić ze skóry, ale historii i roli Komunistycznej Partii Polski nie zmienią. Nawet, jeśli synowie oprawców dzierżą wielkonakładowe gazety... Odpowiedz Link Zgłoś
ponte_aronte co to kurde ma rzeczy komu do kogo bliżęj?!! 13.07.09, 10:54 przestań mieszać i usprawiedliwiać normalnych chuliganów skąd ci tu jakaś kpp wyskakuje?? Odpowiedz Link Zgłoś
zeszyt12 Re: co to kurde ma rzeczy komu do kogo bliżęj?!! 13.07.09, 11:45 Jak nie wiesz co to "ma rzeczy", matołku, to trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
szmatasuski zeszyt12 ..dyżurny pogrobowiec UB.... 13.07.09, 11:45 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=74891904&a=74907348 www.polonica.net/Kim_sa_Kaczynscy.htm Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan331 [...] 13.07.09, 10:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
yacek67 Powstańcy za barierką 13.07.09, 10:55 Niech powstańcy przeniosą swe uroczystości gdzie indziej, np. na pl. Krasińskich. Prezydent będzie sobie świętował na Powązkach w swoim gronie kancelarii bez powstańców. Wtedy wszyscy będą zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 Re: Powstańcy za barierką 13.07.09, 10:59 Rzecz w tym, że powstańcy chcą świętować razem z Prezydentem a nie z oszustami z PO :) Rozumiem, że tego nie wiesz bo z lektury manipulującej GW zupełnie to nie wynika. Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Re: Powstańcy za barierką 13.07.09, 11:02 Na pewno chcą świętować z synem Rajmunda? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Powstańcy za barierką 13.07.09, 11:09 lewarowi wszystko wmówisz, on tak jak gąbka :)))) Też nie myśli, ale chłonie..... Odpowiedz Link Zgłoś
wan20_3 Re: Powstańcy za barierką 13.07.09, 12:04 lewar 121! Nie przesadzaj. Kto by zaprosił do stołu lub na jakąś uroczystoś rodzinną taką wyliniałą łamagę na kaczych łapach, która tylko beknie parę razy i czknie. Odpowiedz Link Zgłoś
eannanowak Powstańcy za barierką 13.07.09, 11:04 Wypowiadam się nieśmiele, bo w mojej rodzinie nie było żadnego Powstańca. Tylko po upadku powstania jego Uczestniczka z dwojgiem maleńkich dzieci zawędrowała do Sierpca i zamieszkała wspólnie z moją Babcią i jej dziećmi w suterenie, i tak doczekali końca wojny. W moim pojęciu do odwiedzenia grobów swoich Towarzyszy broni w godzinie "W" mają prawo - i przywilej - wyłącznie Ci, którzy przeżyli, a teraz, o zgrozo, bezczelnie ciągle jeszcze żyją! Jak można ośmielić się im tego zabronić, czy choćby utrudnić?! Kto ma czelność wznosić w rocznicę tych tragicznych chwil jakiekolwiek okrzyki, zamiast uczcić poległych Bohaterów pełną uszanowania ciszą?! Nie wyobrażam sobie, aby syn Powstańca, jakiekolwiek stanowisko piastuje, mógł zakłócić, przez bezmyślne sprawowanie politycznych rytuałów, sakralny charakter nawiedzenia cmentarza przez kombatantów. To tyle. Szkoda, że te słowa trzeba teraz mówić głośno. A może i hańba... Anna Nowak Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek No rzeczywiście - wielki problem 13.07.09, 11:04 Pokrzyczą, potupią, pogwiżdżą sobie i pójdą... Mieszkań od tego nie przybędzie, pensje też raczej nie wzrosną. Niech sobie kaczyści żyją przeszłością - to jedyne, co potrafią. Dla nich wojna ciągle trwa. Bez wroga kaczysta traci rację bytu. Tak jak komunista. Odpowiedz Link Zgłoś
szmatasuski Kaczynscy i PIS weszli w łachy komunistów PZPR... 13.07.09, 11:13 Kiedyś komuchy przejeli święto 1 Maja, dziś komuchy PIS-u z Kaczynskimi na czele, wpierda...ą sie w świeto Powstańców.... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=74891904&a=74907348 Odpowiedz Link Zgłoś
estis Powstańcy za barierką 13.07.09, 11:13 Nie bruźdźcie. Jakby czuli się Powstańcy, gdyby w Rocznicę nie było Tam Prezydenta? To Wy robicie cyrk! Ach, słodka Platforma i wspaniała prezydent stolicy - tacy wyczuleni na dobro Powstańców! Nie zapominajcie, że rangę Rocznicy przywrócił właśnie Kaczyński, jakoś wcześniej nikt nie mógł zrobić nic, żeby powstało Muzeum Powstania...więc teraz nie róbcie sztucznej nagonki posługując się powstańcami i nie nakręcajcie niepotrzebnie nastrojów. W tym dniu trzeba szukać jedności, a nie wymyślać na siłę problemy! Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Powstańcy za barierką 13.07.09, 11:26 > Tam Prezydenta? To Wy robicie cyrk! Niestety ni my.... cokolwiek miałaś na myśli. Sami powstańcy chcieli jeden wieniec, po kaczyńskiemu musi być inaczej, czy lepiej? Zobaczymy. Jakoś PO nie wpierdziela się w to i inne święta ;) Ale kultury w pisiarni nie uświadczysz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
slbm Re: Powstańcy za barierką 13.07.09, 11:27 Jak dla mnie nikt rangi nie przywracał, zawsze rocznicę obchodziłem i obchodził będę, podobnie jak tysiące mieszkańców Warszawy. To nie przemówienia polityków, uroczyste wieńce, owacje i tego typu duperele decydują o wyjątkowości tego dnia. Żeby to zrozumieć wystarczy pójść na Powązki, wszystko jedno czy w rocznicę, czy np. 1 listopada - i zobaczyć ilu zwykłych ludzi bez żadnej zachęty idzie zapalić tam znicz. A co do szukania jedności - toć właśnie chcieli żeby był wspólny wieniec. Naprawdę ładny symbol byłby to przy dzisiejszych kłótniach politycznych. Ale niestety i to okazuje się za trudne. Odpowiedz Link Zgłoś
mruk-g Re: Powstańcy za barierką 13.07.09, 13:24 Zgadzam się z Tobą.Urodzłam się i wychowałam na Żoliborzu.Moja cała rodzina przezyła na Żoliborzu powstanie a po jego upadku wlądowała w obozie w Pruszkowie a pózniej gdzieś w Małopolscs,wrócili do Warszawy na Zoliborz w pierwszych dniach po wojnie.Zamieszkali w ruinach,które remontowali własnym sumptem.Teą mieszkałam w willi,tylko w mojej willi w odróżnieniu od willi panów K,mieszkało siedem rodzin.Nawet łazienka zamieszkała była przez rodzinę.Wspólny kibelek,woda na korytarzu.Tak mieszkali Warszawiacy po wojnie w swoim mieście.Pamiętam jednak magię dnia 1 sierpnia kiedy przez nikogo nie nawoływani Warszawiacy czcili pamięc Powstania w ciszy i spokoju a może i obawy,byłam wtedy dzieckiem nie zdawałam sobie sprawy z sytyacji politycznej,ale tam naprawdę było magicznie.Pamiętam grupki ludzi zbierających się przy grobach,rozmawiających szeptem w świetle palących się o zmroku zniczy.Bycie na Powązkach 1 sierpnia było dla mnie jak i wielu Warszawiaków tradycją,którą ja kultywowałam do czasu kiedy to pan K niby przywrócił pamięc o Powstaniu.Wolę tamtą pamięc i tamtą formę obchodów.Kiedy nad grobami poległych nikt nie urządzał cyrku i nie licytował się o bycie lepszym.Zal mi tamtych dni nie dlatego że jestem zatwardziałym komuchem,ale dlatego że Ci lezący tam nie pytali swoich kolegów skąd są z wyższej czy niższej pólki ale wspólnie ramię przy ramieniu walczyli o godnośc,głównie godnośc wszystkich.Sądzę że zasłużyli sobie na to aby i współcześni im tę godnośc okazali,bez względu na to czy są z AK czy skądkowiek inąd. Odpowiedz Link Zgłoś
kindofmagic Re: Powstańcy za barierką 13.07.09, 15:53 Dawno gdzies zagubil sie sens czczenia pamieci o powstancach i Polakach walczacych o niepodleglosc kraju. Patriotyzm niektorzy mierza hucznoscia obchodow, na ktorych przy okazji moga pokazac sie narodowi jako "prawdziwi polacy" i patrioci. Wmawianie ludziom, ze ma sie monopol na patriotyzm to zwykla gra o wyborcow. Ciekawe ilu z tych politykow poszloby na front gdyby wrog zaatakowal ojczyzne... Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 Zwolennicy III RP dojrzeli do prosby o rozjemstwo 13.07.09, 11:18 do Putina i Merkel.Nie da sie dluzej zyc w kraju nekanym przez opresyjny rezim Kaczorow, trzeba polozyc temu kres. Odpowiedz Link Zgłoś
k_r Re: Zwolennicy III RP dojrzeli do prosby o rozjem 13.07.09, 11:46 czujesz sie zagubiony w Polsce? Potrzebujesz wsparcia ? Tylko nie wiem czemu akurat Putina i Markel .. jakaś obsesja na tym punkcie? a Może tęsknisz za domem? Odpowiedz Link Zgłoś
wan20_3 Re: Zwolennicy III RP dojrzeli do prosby o rozjem 13.07.09, 12:01 grisza nr14! Nie bój nic dobry człowieku, jeszcze trochę i kaczory trafią do budy dla kaczek, gdzie ich miejsce. Putin ma dużo pracy w tym swoim bałaganie, nie będziemy mu zajmować cennego czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
j-50 Powstanie miało dwa oblicza 13.07.09, 11:21 Jednym jego obliczem była zbrodnia na narodzie, dokonana przez alkoholików (jak np. Okulicki) na etapie jego przygotowania i spowodowania. Drugim obliczem był ogrom bohaterstwa powstańczego i samej ludnosci cywilnej Warszawy. Świętować się powinno tylko to bohaterstwo, natomiast potępieni powinni być przywódcy. Jak tak w ogóle podejrzewam, że słowo "przywódca" pochodzi u nas od określenia "przy wódce". Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 GW ujmujac sie za kombatantami jest wielkoduszna 13.07.09, 11:59 bo przeciez wedlug historykow zwiazanych z Gazeta Wyborcza Powstanie Warszawskie wywolane zostalo po to, aby AK mogla wymordowac resztki warszawskich zydow. Odpowiedz Link Zgłoś
j-50 Re: GW ujmujac sie za kombatantami jest wielkodus 13.07.09, 12:17 O takiej opcji nie słyszałem. Słyszałem natomiast o kulisach wybuchu Powstania. Kluczową rolę odegrała w tym klika Okulickiego. Okulicki został alkoholikiem na Syberii, żłopiąc wiadrami bimber z Andersem. No i tak już mu zostało - mózg miał zupełnie zlasowany alkoholem. Jak zatem doszło do narady nad powstaniem, to Okulicki i jego pijacka kompania zakrzyknęli, że powstanie ma być bez względu na skutki. No i teraz jest pewien szmonces, o którym wiedział Okulicki - ale nie wiedzą o nim forumowicze i ogół Polaków, a nawet sami Powstańcy. Chodzi bowiem o to, że przygotowanych było wcześniej kilka wer5sji wybuchu powstania w Warszawie. Jedną z nich była wersja wybuchu powstania w warunkach frontowych (tak, jak ono w końcu wybuchło). Kumaci sztabowcy z AK jasno wskazali, że w takich warunkach powstanie będzie z pewnością przegrane, a ofiary sięgną kilkuset tysięcy ludzi. Była zatem tego świadomość! Pijak Okulicki jednak na to rzekł, że morze powstańczej krwi ma być wstrząsem dla narodu! I tak to właśnie było. Przyjrzyj się teraz jakich nieudaczników mieliśmy wśród dowódców naszych wcześniejszych powstań! Oczywiście poza Powstaniem Wielkopolskim (jedynym wygranym przez nas) oraz Powstaniami Śląskimi (częściowo przez nas wygranymi). Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher ..To nie jest swieto Niesiolowskich.......... 13.07.09, 11:46 Co do barierek.One sa w czasie kazdych swiat.Chcecie pokazac ze VIPy to PiS.Wiec dodajcie ze tam gdzie wystepuje Premier tez sa barierki.Dlaczego wiec wygwizdano Bartoszewskiego i Niesiolowskiego?.Polacy gwizdaja na tych co szkodza Polsce.I powinnismy sie cieszyc ze u nas sie tylko gwizda. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: ..To nie jest swieto Niesiolowskich.......... 13.07.09, 11:48 > Polacy gwizdaja na tych co szkodza Polsce to nie Polacy, to watykaniści i pisiarnia, ani mądra ani głupia, ale wierna ;) Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Re: ..To nie jest swieto Niesiolowskich.......... 13.07.09, 11:50 W AK byli w wiekszosci patrioci i WIERZACY.To nie wasze swieto.Wy macie swoje-1 maja lub 22 lipca. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: ..To nie jest swieto Niesiolowskich.......... 13.07.09, 11:53 przestań pieprzyć, wtedy na szczęście nie brali tego pod uwagę, bo zatłukli by się miedzy sobą, powalony moherze!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Re: ..To nie jest swieto Niesiolowskich.......... 13.07.09, 11:54 Wy walczyliscie z AK a dzisiaj chcecie swietowac?Jako przegrani czy jako wygrani? Odpowiedz Link Zgłoś
k_r Re: ..To nie jest swieto Niesiolowskich.......... 13.07.09, 11:56 no proszę .. walczyliśmy z AK... ciekawe... a kiedy to walczyliśmy ? Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Re: ..To nie jest swieto Niesiolowskich.......... 13.07.09, 11:59 Od poczatku la czterdziestych.Nawet do dzisiaj.Dzialacie podobnie jak Palikot.Nawet sie przebierzecie za inna osobe , zeby w tym uczestniczyc.Zmieniacie niki, jak komuchy.I powiem dalej.Zaden byly PZPRowiec nie ma prawa do tego swieta.A takze wiekszosc z PO.To nie ich swieto. Odpowiedz Link Zgłoś
k_r Re: ..To nie jest swieto Niesiolowskich.......... 13.07.09, 12:00 rozumiem że to jest twoje święto.. a ja nie mam prawa go obchodzić .. powiesz mi dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Re: ..To nie jest swieto Niesiolowskich.......... 13.07.09, 12:04 Posluchaj.Do dzis wielu ludzi obchodzi 1 maja.Inni maja to gdzies.Wielu po kadzieli je obchodzi.I maja do tego prawo.Ale niech nie uczestnicza i w 1 maja, 22 lipca a pozniej w swiecie AK ktore zwalczali.Czy to tylko idioci ?A moze to pozyteczni idioci?.Wiec swieto te nie jest dla synalkow bylych dygnitarzy z PZPR(dzisiaj w wiekszosci PO), nie jest dla SLD.Ktos powie ze dziele.Nie.To zostalo juz dawno temu podzielone.W postaci ofiary i kata. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: ..To nie jest swieto Niesiolowskich.......... 13.07.09, 12:06 mi też możesz wytłumaczyć, choć mam 35 lat, i nie brałem w tym udziału, to zastanawiam się dlaczego to wy - pisiarnia, macie prawo, a my (hmmm) już nie. Samo otwarcie muzeum, za Polaków pieniądze, nie robi z "was" godnym tego święta ;) moherku!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Re: ..To nie jest swieto Niesiolowskich.......... 13.07.09, 12:08 Wiesz .Powiem ci.Wejdz na zagraniczne portale , gdzie pisza o PiS.Pisza zawsze ze to formacja narodowa, patriotyczna itd.Gdy spytasz o PO-tam nijakosc. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: ..To nie jest swieto Niesiolowskich.......... 13.07.09, 12:19 to co piszą, nie musi być zgodne z faktami, to że ktoś ujada jacy to my patrioty, nie świadczy o ich patriotyzmie, sam fakt dzielenia nas, Polaków, już wiele mówi. Pokolenie po PRL jeszcze długo będzie. ja też wychowałem się w w tamtych czasach, ale nie czuję się pzprowcem ;) Nie wiem jak ty.... Co do pisiarni, mocno udają tych patriotów, i nie mówię o głosujących na pisiarnię, ale o tych z wyższej półki Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Re: ..To nie jest swieto Niesiolowskich.......... 13.07.09, 12:27 Opowiem ci o innych krajach.Gdyby Tusk zrobil taki numer z policja , armia , stoczniami-po prostu od Niemiec az po Portugalie zakonczyl by swoj polityczny zywot.Na zachodzie, niby wiekszy kryzys.Tam , czyli TU nic sie w panstwie nie zmienia.Policja, wojsko, sluzba zdrowia i inne dziedziny , maja to samo, lub wiecej.Za Tuska -mniej.Co do PRLu.Ja go znam z autopsji.Jaki byl? Ciezko ocenic.Mam swoje zdanie.Nie dziele sie z tym na forum.Nikt z mojej najblizszej rodziny nie nalezal do PZPR.Najwiekszym wrogiem PZPR , byl moj ojciec.Dodam ze w czasie PRL mial Wytwornie Kolder.Po 1981 roku wyjechal na Zachod.Nigdy juz nie otworzyl firmy.Umarl na emeryturze .Nawet nie wiem ile mu placili.Kapitalizm go zniszczyl, za PRL bedac bezpartyjnym-byl kims.I tak to wyglada.Ocena zalezy od miejsca jak i gdzie sie zylo. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: ..To nie jest swieto Niesiolowskich.......... 13.07.09, 12:31 na zachodzie nie utrzymuje się nierentownych zakładów, i pisz na temat, a nie.... o "swoich prawdach" Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Re: ..To nie jest swieto Niesiolowskich.......... 13.07.09, 12:34 Zachod wszystko dotuje.Chyba ze zyjemy gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: ..To nie jest swieto Niesiolowskich.......... 13.07.09, 12:37 > Zachod wszystko dotuje.Chyba ze zyjemy gdzie indziej. gdyby wszystko dotował, to by mieli takich samych głupich związkowców w polityce, jak my mamy pisiarnię. i wróć do tematu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Re: ..To nie jest swieto Niesiolowskich.......... 13.07.09, 12:39 Zwiazki zawodowe na Zachodzie?.Nie znasz zycia Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: ..To nie jest swieto Niesiolowskich.......... 13.07.09, 12:51 wiem że są, ale nie ma ich w polityce, tzn. nie rządzą krajem ;) Rządzą się w swojej zagrodzie, a przede wszystkim muszą pracować i pilnować swoich praw, nawet Polak na zachodzie przestrzega prawa, za to w Polsce może robić gó....o i brać za to państwowe pieniądze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tomy.c cillian1, po co wdajesz sie w gadki z łobuzem z SB 13.07.09, 12:13 Prawdziwy-moher,to presentation1, SBecki donosiciel o nazwisku WAJDZIK ! Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: cillian1, po co wdajesz sie w gadki z łobuzem 13.07.09, 12:28 bo lubię go zaginać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 To nie jest też święto Kaczyńskich, więc spieprzać 13.07.09, 12:01 kurduple z cmentarza, a tobie już całkiem się we łbie popierdzieliło. Wytłumacz w jaki sposób ktoś kogo nie było jeszcze na świecie mógł walczyć z przeciwko powstańcom? Smród kadzidła z Torunia zupełnie cię już zaczadził. Odpowiedz Link Zgłoś
kindofmagic Re: ..To nie jest swieto Niesiolowskich.......... 13.07.09, 12:09 To swieto Polakow, a nie jakiejs grupki politycznej czy religijnej. Moj dziadek walczyl w AK, a nigdy nie wygwizdalby niesiolowskiego czy kogokolwiek innego niezaleznie od strony politycznej. Gleboko ubolewa nad chorymi politycznymi podzialami na takich uroczystosciach, bo na wojnie walczyli rozni ludzie ramie w ramie. To kwestia kultury osobistej ,ktorej niektorym po prostu brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
j-50 Re: ..To nie jest swieto Niesiolowskich.......... 13.07.09, 12:46 Powiem ciebie krótko: JESTEŚ ZUPEŁNYM IDIOTĄ! Odpowiedz Link Zgłoś
szmatasuski prawdziwy-moherSB..Ci co gwiżdżą, to nie Polacy... 13.07.09, 11:49 Ci co gwiżdżą na cmentarzach,bluzgają, wyzywaja,itp..to nie Polacy, to KANALIE SB-PIS-u..! Odpowiedz Link Zgłoś
tomy.c prawdziwy-moherSB..Ci co gwiżdżą, to nie Polacy... 13.07.09, 12:01 szmatasuski napisał: > Ci co gwiżdżą na cmentarzach,bluzgają, wyzywaja,itp..to nie Polacy, to > KANALIE SB-PIS-u..! PIS, sekta RM, to antypolskie bydło... Odpowiedz Link Zgłoś
j-50 Re: Jest nawet taki kawał na moherków 13.07.09, 12:05 Szczyl z Hitlerjugend złapał Polaka i zamierza go rozstrzelać. Na to pojawia się DŚ i tak mu szpracha: "Nie czyń tego! Ten człowiek w wyrokach boskich ma zostać kiedyś papieżem!". Na to zaś szczyl z Hitlerjugend: "Fajnie - ale pod jednym warunkiem! Że ja zostanę papieżem zaraz po nim!". No i tak się stało... Odpowiedz Link Zgłoś
j-50 Re: No to posłuchaj moherku 13.07.09, 11:56 Podczas naszych powstań w XIX wieku zaczynaliśmy od wieszania moherowych beretów. Poszli zatem na latarnię lub gałąź ci biskupi, którzy brali srebrniki od cara i innych naszych zaborców. Jednym z pierwszych ukazów papieskich po napaści Hitlera na ZSRR było przyłączenie terenów ruskich zdobytych przez Wehrmacht do dziecezji berlińskiej. Potem niejaki JP2 chciał z niego zrobić świętego. Ja już się nie zdziwię, jak B16 (były hitlerjugend i podawacz pocisków do acht-koma-acht) obwoła świętym samego Hitlera. Odpowiedz Link Zgłoś
wan20_3 Re: ..To nie jest swieto Niesiolowskich.......... 13.07.09, 12:10 prawdziwy moherze! Masz dziwną manierę ustawianie kto Polak kto nie a mianowicie, że prawdziwi Polacy to gwiżdżą na Tuska i Bartoszewskiego. Nie pomyliło ci się kaczy kotku? To co gwiżdze to zwykły motłoch, który z PW nie miał nic współnego, a starsi z owego motłochu (teraz ubrani w gustowne bereciki) to Powstanie widzieli ale z Grójza czy Wołomina. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Re: ..To nie jest swieto Niesiolowskich.......... 13.07.09, 12:12 Motloch to nie Polska?.I zobacz.Sam dzielisz.Gdyby Kadafi skrytykowal Kaczynskiego-powiedzialbys.Kadafi ma racje.A wiec jaki Polak jestes? Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Re: ..To nie jest swieto Niesiolowskich.......... 13.07.09, 12:14 Groteskowe berety?Wole moherowe niz czerwone Donalda Tuska i jego siepaczy ze sluzb PRLu. Odpowiedz Link Zgłoś
tomy.c prawdziwy-moher..Zakłamany śmieć z SB.... 13.07.09, 12:18 tak jest wyszkolony przez SB..pomawiać,lżyć, to tylko potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
j-50 Re: ..To nie jest swieto Niesiolowskich.......... 13.07.09, 12:44 Drogi moherku! Jakosik unikasz dyskusji z berdziej kumatymi, czyli np. ze mną. Zapraaaaaaszam! Ale masz cykora - bo tu się wywalisz i padniesz na dziób jak kawka. To teraz modne - kawki stają się "Polakami". Wszystkożerne (nawet g. zszamią) i cwane na kasę. Ideą mohernego jest kasssa! Dla kogo? Hugo wie - rozsądnie jest widzieć, że dla toruńskiego muchomora sromotnikowego. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Powstańcy za barierką 13.07.09, 11:47 trzeba przeczytać tekst żeby zrozumieć co tak boli Walcową, PO i Michnika. Ale warto czytać. Nasuwają się tylko smutne myśli. Więc indoktrynacja społeczeństwa jest już tak dalece zaawansowana że nikomu nie wydaje się dziwne żądanie by Prezydent Rzeczpospolitej NIE brał udziału w takim święcie. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Powstańcy za barierką 13.07.09, 11:50 a nie może sobie odpuścić? Coś się stanie, ktoś się obrazi, musi zawsze robić szum, musi przybywać z całą swoją świtą, musi się odgradzać, ogradzać, musi pokazać to coś, co nazywa się wyższość? Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Powstańcy za barierką 13.07.09, 15:06 nie, nie może "odpuścić" Prezydent Nie może ot tak po prstu nie brać udziału w takiej rocznicy. Cierpiałem 10 lat gdy prezydentem był Kwaśniewski. Ale wybrał go najwyższy suweren, naród więc uznałem go za MOJEGO prezydenta. Nawet gdy chwiał się na cmentarzu w Katyniu. To naród decyduje, nie elitom osądzać wybór. zwłaszcza takim elitom. To co się dzieje, nagonka jaką rozpętano wokół prezydenta Kaczyńskiego ma swój pierwowzór w polskiej historii. Tamten prezydent zginął zamordowany przez człowieka chorego psychicznie. Dziś takim trudniej zbliżyć się, bo obstawa lepsza. Sądząc po poziiomie forów kandydatów którzy nie wytrzymują ciśnienia środków urabiania ludzików jest od cholery. Tylko czy to chodzi? Czy demokracja jest wtedy gdy wybierają właściciele stacji tv i gazet? Odpowiedz Link Zgłoś
kindofmagic Re: Powstańcy za barierką 13.07.09, 12:01 Jakby mial klase to by umial sie zachowac i nie odgradzal od grobow swoich bliskich kombatantow, ktorzy krew za ojczyzne przelewali. To nie jego swieto, bo on nigdzie nie walczyl, a jak juz chce tam byc to ma oddac hold poleglym (i weteranom, ktorych przegonil do reszty odwiedzajacych), a nie robic zamieszanie wokol swojej osoby. Nie umie sie zachowac i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
j-50 Re: dobrze sie trzymaja kombatanci 13.07.09, 11:48 O ile pamiętam, Kama uczestniczyła w zamachu na Kutscherę - nie jest więc żadnym dekownikiem. Że się dobrze trzyma - widocznie Bozia nad nią czuwa. Ale ponad bozią jest jeszcze kaczuch. Ten to już jest genetycznym powstańcem. On ciągle te pociągi wysadza - jak w ruskim kawale. Walczy powstańczo, jak nie przymierzając ta Steinbach, co ruskiego kałmuka obsikała z becika. Zresztą był u nas taki jeden w latach 90., który został uznany za kombatanta, bo się urodził parę dni przed końcem wojny. To był zdaje się jakiś znany adwokat... Pamiętasz może jego "godność"? Odpowiedz Link Zgłoś
aussie1inc Powstancy za barierka 14.07.09, 00:32 I czym sie tu denerwowac? Wiadomo, ze Jego Nabzdyczonosc jak moze cos spiepszyc, to to robi. Co go obchodza jacys powstancy, to on jest najwazniejszy w calej Polsce i okolicach i bedzie chodzil gdzie chce i kiedy chce. Podejrzewam, ze szczegolnie po kilku malpeczkach Jego Nabzdyczonosc jest swiecie przekonany, ze Powstanie Warszawskie wygral on i jego brat. Jego brat tez zawsze stawia sie tam, gdzie Armia Krajowa i to chyba na trzezwo, wiec o czym tu mowic? Jest jak jest i dopoki te dwa cudaki dzialac beda w polskiej polityce, to bedzie jak jest - afera mala codziennie, a wieksza - co tydzien. Obrazanie ludzi - bez przerwy. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Nie ma czemu się dziwić. Przecież ten bufoniasty 13.07.09, 11:50 karzeł wszystkich próbuje przekonać że jest z AK. Wprawdzie nie pamięta czy była to Armia Krajowa, czy Afrika Korps, ale to przecież nie ma znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekz70 Powstańcy za barierką 13.07.09, 11:50 Na tym forum najlepiej widać jakim pojebanym narodkiem jesteśmy,Żadnych rzeczowych argumentów tylko piana nienawiści i obrzucanie wyzwiskami.I dotyczy to wszystkich stron.A potem wszyscy się dziwią dlaczego na świecie mamy taką a nie inną opinię. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Powstańcy za barierką 13.07.09, 11:57 opinia nie powstaje dzięki forum, a dzięki rządzącym, którzy - może robią podobnie, jak jest tu, ale my wiemy, że tego nie powinni robić, gorsze, że oni tego nie wiedzą ;) Nie baw się w jedynego sprawiedliwego, to źle się kończy..... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
maciekz70 Re: Powstańcy za barierką 13.07.09, 12:00 Nie bawię się.Dyskusja na forum jest odbicie naszego społeczeństwa i naszych polityków,którzy się z niego wywodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Powstańcy za barierką 13.07.09, 12:35 czyli wynika że społeczeństwo ma kompy i umie je obsługiwać, ale to nie jest prawda ;) Odpowiedz Link Zgłoś
k_r Re: dobrze sie trzymaja kombatanci 13.07.09, 11:53 niech ktoś też zgłosi ten post do skasowani... Odpowiedz Link Zgłoś
j-50 Re: A dlaczego? 13.07.09, 11:59 Rozumiem, że ty też nie pamiętasz "godności" tego sikającego z becika na hitlerowca? Za co dostał następnie przywileje kombatanckie. Polacy stali się już zupełnymi szmaciarzami. Odpowiedz Link Zgłoś
wasylzly Re: A dlaczego? 13.07.09, 12:11 j-50 napisał: > Rozumiem, że ty też nie pamiętasz "godności" tego sikającego z > becika na hitlerowca? Za co dostał następnie przywileje > kombatanckie. Polacy stali się już zupełnymi szmaciarzami. no nie robcie sobie jej - w 1944 roku 6 latek -to rocznik 1938 to dziaj ma ponad 70 lat, 15 latek to rocznik 1929 -dzsiaj ma 80 lat -zaiste zastanwiajac dlugowieczosc:-))) akurat powstancow:-)) Co robil 6, czy 15 latek ? Odpowiedz Link Zgłoś
j-50 Re: A dlaczego? 13.07.09, 12:20 A jakim kombatantem wojennym był późniejszy adwokat, który urodził się w 1945? On ma do dzisiaj przywileje kombatanckie. I jakoś "kombatancki honor" mu nie przeszkadza z nich korzystać. Strzelił ze swego "pistoletu" sikami prosto w paszczę helmutowi... No taaaak... Odpowiedz Link Zgłoś
kindofmagic Zenada 13.07.09, 11:55 Cholerni politycy kampanie sobie robia na uroczystosciach, a weterani moga patrzec z daleka... Nawet minuty ciszy nie potrafia chamy uszanowac A prezydentowi to juz totalnie brakuje klasy i nie umie sie zachowac. Glowa panstwa, szkoda ze zupelnie pusta, mylsi ze jak bedzie pierwszy na uroczystosci to bedzie niczym weteran... zenujacy megaloman. Zamiast okazac nalezny szacunek poleglym robi zwykla szope. Odpowiedz Link Zgłoś
szmatasuski R.Kaczynski zdradził AK, spredał sie komuchom... 13.07.09, 11:59 dobra doczesne były dla Kaczynskich ważniejsze,niż Honor i Ojczyzna .. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=74891904&a=74907348 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=96217765&a=96221133 newsgroups.derkeiler.com/Archive/Soc/soc.culture.polish/2008-08/msg01844.html Odpowiedz Link Zgłoś
tomy.c Re: R.Kaczynski zdradził AK, sprzedał sie komuchom 13.07.09, 12:03 to oczywista oczywistość... szmatasuski napisał: > dobra doczesne były dla Kaczynskich ważniejsze,niż Honor i Ojczyzna .. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=74891904&a=74907348 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=96217765&a=96221133 newsgroups.derkeiler.com/Archive/Soc/soc.culture.polish/2008-08/msg01844.html Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Trafne 13.07.09, 11:57 Chcesz zachować powagę uroczystości, instytucji, zakaż wstępu politykom, bo to pajace. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Powstańcy za barierką 13.07.09, 12:00 > "wieniec od narodu" złoży tylko prezydent Kaczyński w otoczeniu > kombatantów Takie wlasnie pojecie o "narodzie" maja bracia Kaczynscy. Ale dobrze, niech sie prezio odgradza. Jeszcze by mu ktos powiedzial "Spieprzaj dziadu" i byloby mu przykro. Odpowiedz Link Zgłoś
profesor.dr.hab * Ja i moi d-rancji jestesmy dumni z Prezydenta * 13.07.09, 12:16 to dzieki niemu czyny Powstancow zostaly uwiecznione - na co wskazuje chocby Muzeum Powstania Warszawskiego; co zrobil dla Powstancow Pan Piskorski w czasach gdy byl z Tusiem w jednej partii ? My wam powiemy co - wielkie 0 - i tyle w temacie Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-mocher profesor.dr.hab,zakłamany komuchu.. 13.07.09, 12:23 Muzeum Powstania Warszawskiego budował cały naród za własne pieniądze.. prezydent PIS-u tylko przeciął wstęge, pobełkotał,pierdnął i poszedł i tyle w tym temacie... Odpowiedz Link Zgłoś
profesor.dr.hab Re: profesor.dr.hab,zakłamany komuchu.. 13.07.09, 12:32 a gdzie ktos pisal, ze muzeum powstalo za prywatne pieniadze Kaczynskich manipulatorze ? to muzeum to zasluga Prezydenta Kaczynskiego, dziki ktoremu prace zostaly przyspieszone i ukonczone PO - wowczas wystepuja jako UW nic nie zrobil, mimo ze rzadzila tam dlugo z komuchami z SLD Odpowiedz Link Zgłoś
kindofmagic Re: profesor.dr.hab,zakłamany komuchu.. 13.07.09, 15:28 i dzieki temu jego zaslugi dla wolnej Polski sa wieksze niz kombatantow, wiec to on musi blyszczec na rocznicy upamietniajacej wydarzenia, kiedy nawet nie byl plemnikiem... a kombatanci stac za plotkiem (poza tymi, ktorych laskawie wybral, zeby mogli stanac u jego boku) A swoja droga latwo jest budowac wielkie rzeczy za cudze pieniadze. Przypisywanie Kaczynskiemu powstanie muzeum to chyba oznaka bujnej fantazji :-) Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: * Ja i moi d-rancji jestesmy dumni z Prezyden 13.07.09, 12:32 napisz jeszcze czy to dzięki temu muzeum, to powstanie jest pamiętane, czy dzięki wiedzy i pamięci narodu polskiego, czy może wolskiego. Imbecylku.... niedługo zaczniecie sobie przypisywać wybór papy JP II Odpowiedz Link Zgłoś
robertus64 Re: * Ja i moi d-rancji jestesmy dumni z Prezyden 13.07.09, 12:40 wspomoz zbiorke kasy na dom dla jasnie rzecznika rzadu(wstyd aby mieszkal u kogos przeciez standarty obowiazuja - szczegolnie PO) zamiast wyzywac ludzi, sa madrzejsi od ciebie i nie pastwia sie nad twoja inteligencja.... Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: * Ja i moi d-rancji jestesmy dumni z Prezyden 13.07.09, 12:56 robertus64 napisał: > wspomoz zbiorke kasy na dom dla jasnie rzecznika rzadu(wstyd aby mieszkal u wolisz żeby mieszkał u mamy?! Godności trochę! Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 No cóż d-rancja z przedszkola może być dumna 13.07.09, 13:38 bo dzieciakom wiele można wmówić, nawet patriotyzm rodu Kaczyńskich:))) Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head Najlepiej niech nie-patrioci Tam nie jadą 13.07.09, 12:21 Od paru lat obserwuję dziwne 'nawrócenie" poltyków PO na patriotyzm, jeszcze jako działacze Unii Wolności czy wcześniej KLD (pamiętna wypowiedź Ryżego na temat "polskości" i jego stosunku do niej) zwykle zżymali się na fetowanie rocznic, wręcz gardzili i wysmiewali to jako "nacjonalizm". z drugiej strony trudno dziwic się zgromadzonym ta,m Polakom że reaguja tak a nie inaczej widząc pana Bartoszewskiego który jako Minister Spraw Zagranicznych będąc za granicą wyrażał się o swych rodakach "chamstwo" i "bydło". Dzięki panu prof. kaczyńskiemu mamy wspaniałe Muzeum Powstania Warszawskiego a poza tym jest Głową Państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-mocher Najlepiej niech nie-patrioci z SB-PIS Tam nie jadą 13.07.09, 12:30 talking_head ..dyżurna kur.a z SB..propagator Stalina,Gomułki,Kiszczaka Odpowiedz Link Zgłoś
tomy.c Najlepiej niech nie-patrioci z SB-PIS Tam nie 13.07.09, 12:46 prawdziwy-mocher napisał: > talking_head ..dyżurna kur.a z SB..propagator Stalina,Gomułki,Kiszczaka puściłem pawia... Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-mocher Kanalie z SB-PIS chcą przejąć święto Powstanców.. 13.07.09, 12:28 co za kurestwo... Odpowiedz Link Zgłoś
mg.2005 Kanalie z SB-PIS chcą przejąć święto Powstanców.. 13.07.09, 12:54 PIS, to komusze ścierwa... prawdziwy-mocher napisał: > co za kurestwo... Odpowiedz Link Zgłoś
hrabidracula Powstańcy za barierką 13.07.09, 12:34 Nikt, jak Wyborcza, nie potrafi tak szczuć jednych na drugich. Jesteście po prostu OBRZYDLIWI. Odpowiedz Link Zgłoś
robertus64 Re: Powstańcy za barierką 13.07.09, 12:45 dziel i rzad oto naczelna zasada tej gazety i i udawanie polskosci..... Odpowiedz Link Zgłoś
des4 gdyby Rajmund K. 13.07.09, 12:45 w czasie walk stracił nie 2 palce, a coś innego, nie byłoby dziś tych awantur nad grobami bohaterów... Odpowiedz Link Zgłoś
tomy.c Do presentation1,czyli prawdziwego-moheraSB... 13.07.09, 12:45 Ty i tobie podobni skończycie tak.... wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,6797972,jemen__setki_gapiow_obserwowaly_publiczna_egzekucje.html Odpowiedz Link Zgłoś
mg.2005 Re: Do presentation1,czyli prawdziwego-moheraSB.. 13.07.09, 12:53 tomy.c napisał: > Ty i tobie podobni skończycie tak.... wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,6797972,jemen__setki_gapiow_obserwowaly_publiczna_egzekucje.html a to dobre..ha,ha,ha,ha! Odpowiedz Link Zgłoś
kindofmagic Re: Powstańcy za barierką 13.07.09, 15:31 obrzydliwe to jest zachowanie politykow. Nie siej propagandy niczym komunistyczny aparat, fakt jest faktem niezaleznie od tego kto go napisze. Odpowiedz Link Zgłoś
mendza Powstańcy za barierką 13.07.09, 12:45 Tak było ale po wojnie tan sam Kaczyński wstąpił do PZPR i wydawał swoich przyjaciół w łapy NKWD. Stał się się zwykłą mendą i komunistycznym kolaborantem. Zostawił żonę z dziećmi i związał się z jakąś panienką. Odpowiedz Link Zgłoś
j-50 Re: Powstańcy za barierką 13.07.09, 12:59 Ale o tym cicho, ale o tym - sza! Z kotem, czy z mamusią - tralalalala! Tu się trochę maca, tam po wódzie kaca, piszem dochtoraty a walimy w czapy. My już gdzieś w czterdziestym widzieliśmy się chrzestnym: Polski-małopolski (sekretarz - Marcin Wolski). My som same Polaki - Piłsudski nam do sraki! Odpowiedz Link Zgłoś