Dodaj do ulubionych

Powstańcy za barierką

• tbarbasz Powstańcy za barierką 13.07.09, 10:44
      Pewnie, nie jest przyjemnie zostać wygwizdanym lub wybuczanym!
      A do tego słuchanie owacji na cześć Prezydenta?! Jak to - tego nieznośnego (tu
      proszę sobie wstawić dowolny epitet).
      Poza tym: Jaki 1 sierpień??? - przecież cały Świat wie, że Powstanie
      Warszawskie to było w kwietniu 1943 r. w gettcie, a wszyscy Polacy w tym
      czasie bawili się przy skocznej muzyczce na karuzelach (w przerwach pomiędzy
      szmalcowaniem Niemcom Żydów.).
      Nie wierzycie? Sprawdźcie - choćby w USA (ale nie w "Jackowie"). To przecież
      Schindler i inni dobrzy Niemcy ratowali Żydów przed złymi Polakami (zasłyszane
      w San Juan Babtista - Kalifornia).
      • slbm Re: Powstańcy za barierką 13.07.09, 11:23
        Istotnie, słuchanie owacji - na czyjąkolwiek cześć - na cmentarzu nie jest
        przyjemne. Przemówień polityków zresztą też nie, niezależnie od opcji.
        • kindofmagic Re: Powstańcy za barierką 13.07.09, 12:14
          > Istotnie, słuchanie owacji - na czyjąkolwiek cześć - na cmentarzu nie
          jest
          > przyjemne.

Nieprawda. Nasz prezydent bardzo lubi sluchac owacji na swoja czesc,
          niezaleznie od pory i miejsca. Wielu politykow jak sadze takze.
          Uroczystosc to nic wiecej jak odpust, gdzie mozna sie pokazac.
    • monster1972 czy to ten sam Rajmund K., którego UB nie tknęło? 13.07.09, 10:45
      po wojnie 99% AK-owców szło albo pod scianę albo na długie lata do
      wiezienia, jak pan Bartoszewski wygwizdywany przez tępe moherowe
      bydło działające na rydzykowo-kacze zlecenie

a tu niejaki Rajmund K. - podobno wazny facet z AK, a nie pionek od
      roznoszenia meldunków - dostaje mieszkanko w prawie calkiem
      zniszczonej Warszawie itp...

to naprawdę zastanawiające... bohater AK chłubiony przez UB

mnie to zastanawia... czy forumowe pisdzielstwo też ten fakt
      zastanawia?

watpie, bo żeby się zastanawiac trzeba mieć mózg

Polak-ateista
      • tbarbasz Re: czy to ten sam Rajmund K., którego UB nie tkn 13.07.09, 10:49
        monster1972 napisał:

> po wojnie 99% AK-owców szło albo pod scianę albo na długie lata do
        > wiezienia, jak pan Bartoszewski wygwizdywany przez tępe moherowe
        > bydło działające na rydzykowo-kacze zlecenie

A kogo to zwolniono z Oświęcimia (Polskiego Obozu Koncentracyjnego tylko
        przypadkowo założonego w "Reichu") podobno ze względu na stan zdrowia!?
        • szmatasuski czy to ten sam Rajmund K., którego UB nie tkneło ? 13.07.09, 11:43
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=74891904&a=74907348
          www.polonica.net/Kim_sa_Kaczynscy.htm
    • zeszyt12 Odezwali się pogrobowcy KPP 13.07.09, 10:46
      Zapytajcie AK-owców, czy bliżej im do prezydenta Kaczyńskiego, czy
      do "Gazety Wyborczej" i p. Gronkiewicz-Waltz. Dziennikarze mogą
      wyłazić ze skóry, ale historii i roli Komunistycznej Partii Polski
      nie zmienią. Nawet, jeśli synowie oprawców dzierżą wielkonakładowe
      gazety...
      • ponte_aronte co to kurde ma rzeczy komu do kogo bliżęj?!! 13.07.09, 10:54
        przestań mieszać i usprawiedliwiać normalnych chuliganów
        skąd ci tu jakaś kpp wyskakuje??
        • zeszyt12 Re: co to kurde ma rzeczy komu do kogo bliżęj?!! 13.07.09, 11:45
          Jak nie wiesz co to "ma rzeczy", matołku, to trudno.
      • szmatasuski zeszyt12 ..dyżurny pogrobowiec UB.... 13.07.09, 11:45
        www.polonica.net/Kim_sa_Kaczynscy.htm
    • bogdan331 [...] 13.07.09, 10:48
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • yacek67 Powstańcy za barierką 13.07.09, 10:55
      Niech powstańcy przeniosą swe uroczystości gdzie indziej, np. na pl. Krasińskich. Prezydent będzie sobie świętował na Powązkach w swoim gronie kancelarii bez powstańców. Wtedy wszyscy będą zadowoleni.
      • lewar121 Re: Powstańcy za barierką 13.07.09, 10:59
        Rzecz w tym, że powstańcy chcą świętować razem z Prezydentem a nie z oszustami z
        PO :)
        Rozumiem, że tego nie wiesz bo z lektury manipulującej GW zupełnie to nie wynika.
        • everettdasherbreed Re: Powstańcy za barierką 13.07.09, 11:02
          Na pewno chcą świętować z synem Rajmunda?
          • cillian1 Re: Powstańcy za barierką 13.07.09, 11:09

lewarowi wszystko wmówisz, on tak jak gąbka :)))) Też nie myśli, ale chłonie.....
        • wan20_3 Re: Powstańcy za barierką 13.07.09, 12:04
          lewar 121! Nie przesadzaj. Kto by zaprosił do stołu lub na jakąś
          uroczystoś rodzinną taką wyliniałą łamagę na kaczych łapach, która
          tylko beknie parę razy i czknie.
    • eannanowak Powstańcy za barierką 13.07.09, 11:04
      Wypowiadam się nieśmiele, bo w mojej rodzinie nie było żadnego
      Powstańca. Tylko po upadku powstania jego Uczestniczka z dwojgiem
      maleńkich dzieci zawędrowała do Sierpca i zamieszkała wspólnie z
      moją Babcią i jej dziećmi w suterenie, i tak doczekali końca wojny.
      W moim pojęciu do odwiedzenia grobów swoich Towarzyszy broni w
      godzinie "W" mają prawo - i przywilej - wyłącznie Ci, którzy
      przeżyli, a teraz, o zgrozo, bezczelnie ciągle jeszcze żyją!
      Jak można ośmielić się im tego zabronić, czy choćby utrudnić?! Kto
      ma czelność wznosić w rocznicę tych tragicznych chwil jakiekolwiek
      okrzyki, zamiast uczcić poległych Bohaterów pełną uszanowania ciszą?!
      Nie wyobrażam sobie, aby syn Powstańca, jakiekolwiek stanowisko
      piastuje, mógł zakłócić, przez bezmyślne sprawowanie politycznych
      rytuałów, sakralny charakter nawiedzenia cmentarza przez kombatantów.
      To tyle. Szkoda, że te słowa trzeba teraz mówić głośno. A może i
      hańba...
      Anna Nowak
    • tw.zenek No rzeczywiście - wielki problem 13.07.09, 11:04
      Pokrzyczą, potupią, pogwiżdżą sobie i pójdą...

Mieszkań od tego nie przybędzie, pensje też raczej nie wzrosną. Niech sobie
      kaczyści żyją przeszłością - to jedyne, co potrafią. Dla nich wojna ciągle
      trwa. Bez wroga kaczysta traci rację bytu. Tak jak komunista.
      • szmatasuski Kaczynscy i PIS weszli w łachy komunistów PZPR... 13.07.09, 11:13
        Kiedyś komuchy przejeli święto 1 Maja, dziś komuchy PIS-u z Kaczynskimi na
        czele, wpierda...ą sie w świeto Powstańców....

• estis Powstańcy za barierką 13.07.09, 11:13
      Nie bruźdźcie. Jakby czuli się Powstańcy, gdyby w Rocznicę nie było
      Tam Prezydenta? To Wy robicie cyrk! Ach, słodka Platforma i
      wspaniała prezydent stolicy - tacy wyczuleni na dobro Powstańców!
      Nie zapominajcie, że rangę Rocznicy przywrócił właśnie Kaczyński,
      jakoś wcześniej nikt nie mógł zrobić nic, żeby powstało Muzeum
      Powstania...więc teraz nie róbcie sztucznej nagonki posługując się
      powstańcami i nie nakręcajcie niepotrzebnie nastrojów. W tym dniu
      trzeba szukać jedności, a nie wymyślać na siłę problemy!
      • cillian1 Re: Powstańcy za barierką 13.07.09, 11:26
        > Tam Prezydenta? To Wy robicie cyrk!

Niestety ni my.... cokolwiek miałaś na myśli. Sami powstańcy chcieli jeden
        wieniec, po kaczyńskiemu musi być inaczej, czy lepiej? Zobaczymy. Jakoś PO nie
        wpierdziela się w to i inne święta ;) Ale kultury w pisiarni nie uświadczysz ;)
      • slbm Re: Powstańcy za barierką 13.07.09, 11:27
        Jak dla mnie nikt rangi nie przywracał, zawsze rocznicę obchodziłem i obchodził
        będę, podobnie jak tysiące mieszkańców Warszawy. To nie przemówienia polityków,
        uroczyste wieńce, owacje i tego typu duperele decydują o wyjątkowości tego dnia.
        Żeby to zrozumieć wystarczy pójść na Powązki, wszystko jedno czy w rocznicę, czy
        np. 1 listopada - i zobaczyć ilu zwykłych ludzi bez żadnej zachęty idzie zapalić
        tam znicz.

A co do szukania jedności - toć właśnie chcieli żeby był wspólny wieniec.
        Naprawdę ładny symbol byłby to przy dzisiejszych kłótniach politycznych. Ale
        niestety i to okazuje się za trudne.
        • mruk-g Re: Powstańcy za barierką 13.07.09, 13:24
          Zgadzam się z Tobą.Urodzłam się i wychowałam na Żoliborzu.Moja cała rodzina
          przezyła na Żoliborzu powstanie a po jego upadku wlądowała w obozie w Pruszkowie
          a pózniej gdzieś w Małopolscs,wrócili do Warszawy na Zoliborz w pierwszych
          dniach po wojnie.Zamieszkali w ruinach,które remontowali własnym sumptem.Teą
          mieszkałam w willi,tylko w mojej willi w odróżnieniu od willi panów K,mieszkało
          siedem rodzin.Nawet łazienka zamieszkała była przez rodzinę.Wspólny kibelek,woda
          na korytarzu.Tak mieszkali Warszawiacy po wojnie w swoim mieście.Pamiętam jednak
          magię dnia 1 sierpnia kiedy przez nikogo nie nawoływani Warszawiacy czcili
          pamięc Powstania w ciszy i spokoju a może i obawy,byłam wtedy dzieckiem nie
          zdawałam sobie sprawy z sytyacji politycznej,ale tam naprawdę było
          magicznie.Pamiętam grupki ludzi zbierających się przy grobach,rozmawiających
          szeptem w świetle palących się o zmroku zniczy.Bycie na Powązkach 1 sierpnia
          było dla mnie jak i wielu Warszawiaków tradycją,którą ja kultywowałam do czasu
          kiedy to pan K niby przywrócił pamięc o Powstaniu.Wolę tamtą pamięc i tamtą
          formę obchodów.Kiedy nad grobami poległych nikt nie urządzał cyrku i nie
          licytował się o bycie lepszym.Zal mi tamtych dni nie dlatego że jestem
          zatwardziałym komuchem,ale dlatego że Ci lezący tam nie pytali swoich kolegów
          skąd są z wyższej czy niższej pólki ale wspólnie ramię przy ramieniu walczyli o
          godnośc,głównie godnośc wszystkich.Sądzę że zasłużyli sobie na to aby i
          współcześni im tę godnośc okazali,bez względu na to czy są z AK czy skądkowiek
          inąd.
          • kindofmagic Re: Powstańcy za barierką 13.07.09, 15:53
            Dawno gdzies zagubil sie sens czczenia pamieci o powstancach i Polakach
            walczacych o niepodleglosc kraju. Patriotyzm niektorzy mierza
            hucznoscia obchodow, na ktorych przy okazji moga pokazac sie narodowi
            jako "prawdziwi polacy" i patrioci. Wmawianie ludziom, ze ma sie
            monopol na patriotyzm to zwykla gra o wyborcow.
            Ciekawe ilu z tych politykow poszloby na front gdyby wrog zaatakowal
            ojczyzne...
        • kindofmagic Re: Powstańcy za barierką 13.07.09, 15:40
          dobrze mowisz
    • grisza14 Zwolennicy III RP dojrzeli do prosby o rozjemstwo 13.07.09, 11:18
      do Putina i Merkel.Nie da sie dluzej zyc w kraju nekanym przez
      opresyjny rezim Kaczorow, trzeba polozyc temu kres.
      • k_r Re: Zwolennicy III RP dojrzeli do prosby o rozjem 13.07.09, 11:46
        czujesz sie zagubiony w Polsce? Potrzebujesz wsparcia ? Tylko nie wiem czemu
        akurat Putina i Markel .. jakaś obsesja na tym punkcie? a Może tęsknisz za domem?
      • wan20_3 Re: Zwolennicy III RP dojrzeli do prosby o rozjem 13.07.09, 12:01
        grisza nr14! Nie bój nic dobry człowieku, jeszcze trochę i kaczory
        trafią do budy dla kaczek, gdzie ich miejsce. Putin ma dużo pracy w
        tym swoim bałaganie, nie będziemy mu zajmować cennego czasu.
    • j-50 Powstanie miało dwa oblicza 13.07.09, 11:21
      Jednym jego obliczem była zbrodnia na narodzie, dokonana przez
      alkoholików (jak np. Okulicki) na etapie jego przygotowania i
      spowodowania. Drugim obliczem był ogrom bohaterstwa powstańczego i
      samej ludnosci cywilnej Warszawy. Świętować się powinno tylko to
      bohaterstwo, natomiast potępieni powinni być przywódcy. Jak tak w
      ogóle podejrzewam, że słowo "przywódca" pochodzi u nas od
      określenia "przy wódce".
      • grisza14 GW ujmujac sie za kombatantami jest wielkoduszna 13.07.09, 11:59
        bo przeciez wedlug historykow zwiazanych z Gazeta Wyborcza Powstanie
        Warszawskie wywolane zostalo po to, aby AK mogla wymordowac resztki
        warszawskich zydow.
        • j-50 Re: GW ujmujac sie za kombatantami jest wielkodus 13.07.09, 12:17
          O takiej opcji nie słyszałem. Słyszałem natomiast o kulisach wybuchu
          Powstania. Kluczową rolę odegrała w tym klika Okulickiego. Okulicki
          został alkoholikiem na Syberii, żłopiąc wiadrami bimber z Andersem.
          No i tak już mu zostało - mózg miał zupełnie zlasowany alkoholem.
          Jak zatem doszło do narady nad powstaniem, to Okulicki i jego
          pijacka kompania zakrzyknęli, że powstanie ma być bez względu na
          skutki.
          No i teraz jest pewien szmonces, o którym wiedział Okulicki - ale
          nie wiedzą o nim forumowicze i ogół Polaków, a nawet sami Powstańcy.
          Chodzi bowiem o to, że przygotowanych było wcześniej kilka wer5sji
          wybuchu powstania w Warszawie. Jedną z nich była wersja wybuchu
          powstania w warunkach frontowych (tak, jak ono w końcu wybuchło).
          Kumaci sztabowcy z AK jasno wskazali, że w takich warunkach
          powstanie będzie z pewnością przegrane, a ofiary sięgną kilkuset
          tysięcy ludzi. Była zatem tego świadomość! Pijak Okulicki jednak na
          to rzekł, że morze powstańczej krwi ma być wstrząsem dla narodu!
          I tak to właśnie było. Przyjrzyj się teraz jakich nieudaczników
          mieliśmy wśród dowódców naszych wcześniejszych powstań! Oczywiście
          poza Powstaniem Wielkopolskim (jedynym wygranym przez nas) oraz
          Powstaniami Śląskimi (częściowo przez nas wygranymi).
    • prawdziwy-moher ..To nie jest swieto Niesiolowskich.......... 13.07.09, 11:46
      Co do barierek.One sa w czasie kazdych swiat.Chcecie pokazac ze VIPy to PiS.Wiec dodajcie ze tam gdzie wystepuje Premier tez sa barierki.Dlaczego wiec wygwizdano Bartoszewskiego i Niesiolowskiego?.Polacy gwizdaja na tych co szkodza Polsce.I powinnismy sie cieszyc ze u nas sie tylko gwizda.
      • cillian1 Re: ..To nie jest swieto Niesiolowskich.......... 13.07.09, 11:48
        > Polacy gwizdaja na tych co szkodza Polsce

to nie Polacy, to watykaniści i pisiarnia, ani mądra ani głupia, ale wierna ;)
        • prawdziwy-moher Re: ..To nie jest swieto Niesiolowskich.......... 13.07.09, 11:50
          W AK byli w wiekszosci patrioci i WIERZACY.To nie wasze swieto.Wy macie swoje-1 maja lub 22 lipca.
          • cillian1 Re: ..To nie jest swieto Niesiolowskich.......... 13.07.09, 11:53
            przestań pieprzyć, wtedy na szczęście nie brali tego pod uwagę, bo zatłukli by
            się miedzy sobą, powalony moherze!!!!
            • prawdziwy-moher Re: ..To nie jest swieto Niesiolowskich.......... 13.07.09, 11:54
              Wy walczyliscie z AK a dzisiaj chcecie swietowac?Jako przegrani czy jako wygrani?
              • k_r Re: ..To nie jest swieto Niesiolowskich.......... 13.07.09, 11:56
                no proszę .. walczyliśmy z AK... ciekawe... a kiedy to walczyliśmy ?
                • prawdziwy-moher Re: ..To nie jest swieto Niesiolowskich.......... 13.07.09, 11:59
                  Od poczatku la czterdziestych.Nawet do dzisiaj.Dzialacie podobnie jak Palikot.Nawet sie przebierzecie za inna osobe , zeby w tym uczestniczyc.Zmieniacie niki, jak komuchy.I powiem dalej.Zaden byly PZPRowiec nie ma prawa do tego swieta.A takze wiekszosc z PO.To nie ich swieto.
                  • k_r Re: ..To nie jest swieto Niesiolowskich.......... 13.07.09, 12:00
                    rozumiem że to jest twoje święto.. a ja nie mam prawa go obchodzić .. powiesz mi
                    dlaczego?
                    • prawdziwy-moher Re: ..To nie jest swieto Niesiolowskich.......... 13.07.09, 12:04
                      Posluchaj.Do dzis wielu ludzi obchodzi 1 maja.Inni maja to gdzies.Wielu po kadzieli je obchodzi.I maja do tego prawo.Ale niech nie uczestnicza i w 1 maja, 22 lipca a pozniej w swiecie AK ktore zwalczali.Czy to tylko idioci ?A moze to pozyteczni idioci?.Wiec swieto te nie jest dla synalkow bylych dygnitarzy z PZPR(dzisiaj w wiekszosci PO), nie jest dla SLD.Ktos powie ze dziele.Nie.To zostalo juz dawno temu podzielone.W postaci ofiary i kata.
                    • cillian1 Re: ..To nie jest swieto Niesiolowskich.......... 13.07.09, 12:06
                      mi też możesz wytłumaczyć, choć mam 35 lat, i nie brałem w tym udziału, to
                      zastanawiam się dlaczego to wy - pisiarnia, macie prawo, a my (hmmm) już nie.
                      Samo otwarcie muzeum, za Polaków pieniądze, nie robi z "was" godnym tego święta
                      ;) moherku!!!!
                      • prawdziwy-moher Re: ..To nie jest swieto Niesiolowskich.......... 13.07.09, 12:08
                        Wiesz .Powiem ci.Wejdz na zagraniczne portale , gdzie pisza o PiS.Pisza zawsze ze to formacja narodowa, patriotyczna itd.Gdy spytasz o PO-tam nijakosc.
                        • cillian1 Re: ..To nie jest swieto Niesiolowskich.......... 13.07.09, 12:19
                          to co piszą, nie musi być zgodne z faktami, to że ktoś ujada jacy to my
                          patrioty, nie świadczy o ich patriotyzmie, sam fakt dzielenia nas, Polaków, już
                          wiele mówi. Pokolenie po PRL jeszcze długo będzie. ja też wychowałem się w w
                          tamtych czasach, ale nie czuję się pzprowcem ;) Nie wiem jak ty.... Co do
                          pisiarni, mocno udają tych patriotów, i nie mówię o głosujących na pisiarnię,
                          ale o tych z wyższej półki
                          • prawdziwy-moher Re: ..To nie jest swieto Niesiolowskich.......... 13.07.09, 12:27
                            Opowiem ci o innych krajach.Gdyby Tusk zrobil taki numer z policja , armia , stoczniami-po prostu od Niemiec az po Portugalie zakonczyl by swoj polityczny zywot.Na zachodzie, niby wiekszy kryzys.Tam , czyli TU nic sie w panstwie nie zmienia.Policja, wojsko, sluzba zdrowia i inne dziedziny , maja to samo, lub wiecej.Za Tuska -mniej.Co do PRLu.Ja go znam z autopsji.Jaki byl? Ciezko ocenic.Mam swoje zdanie.Nie dziele sie z tym na forum.Nikt z mojej najblizszej rodziny nie nalezal do PZPR.Najwiekszym wrogiem PZPR , byl moj ojciec.Dodam ze w czasie PRL mial Wytwornie Kolder.Po 1981 roku wyjechal na Zachod.Nigdy juz nie otworzyl firmy.Umarl na emeryturze .Nawet nie wiem ile mu placili.Kapitalizm go zniszczyl, za PRL bedac bezpartyjnym-byl kims.I tak to wyglada.Ocena zalezy od miejsca jak i gdzie sie zylo.
                            • cillian1 Re: ..To nie jest swieto Niesiolowskich.......... 13.07.09, 12:31
                              na zachodzie nie utrzymuje się nierentownych zakładów, i pisz na temat, a
                              nie.... o "swoich prawdach"
                              • prawdziwy-moher Re: ..To nie jest swieto Niesiolowskich.......... 13.07.09, 12:34
                                Zachod wszystko dotuje.Chyba ze zyjemy gdzie indziej.
                                • cillian1 Re: ..To nie jest swieto Niesiolowskich.......... 13.07.09, 12:37
                                  > Zachod wszystko dotuje.Chyba ze zyjemy gdzie indziej.

gdyby wszystko dotował, to by mieli takich samych głupich związkowców w
                                  polityce, jak my mamy pisiarnię.

i wróć do tematu ;)
                                  • prawdziwy-moher Re: ..To nie jest swieto Niesiolowskich.......... 13.07.09, 12:39
                                    Zwiazki zawodowe na Zachodzie?.Nie znasz zycia
                                    • cillian1 Re: ..To nie jest swieto Niesiolowskich.......... 13.07.09, 12:51
                                      wiem że są, ale nie ma ich w polityce, tzn. nie rządzą krajem ;) Rządzą się w
                                      swojej zagrodzie, a przede wszystkim muszą pracować i pilnować swoich praw,
                                      nawet Polak na zachodzie przestrzega prawa, za to w Polsce może robić gó....o i
                                      brać za to państwowe pieniądze ;)
                      • tomy.c cillian1, po co wdajesz sie w gadki z łobuzem z SB 13.07.09, 12:13
                        Prawdziwy-moher,to presentation1, SBecki donosiciel o nazwisku WAJDZIK !
                        • cillian1 Re: cillian1, po co wdajesz sie w gadki z łobuzem 13.07.09, 12:28
                          bo lubię go zaginać ;)
              • guru133 To nie jest też święto Kaczyńskich, więc spieprzać 13.07.09, 12:01
                kurduple z cmentarza, a tobie już całkiem się we łbie
                popierdzieliło. Wytłumacz w jaki sposób ktoś kogo nie było jeszcze
                na świecie mógł walczyć z przeciwko powstańcom? Smród kadzidła z
                Torunia zupełnie cię już zaczadził.
          • kindofmagic Re: ..To nie jest swieto Niesiolowskich.......... 13.07.09, 12:09
            To swieto Polakow, a nie jakiejs grupki politycznej czy religijnej. Moj
            dziadek walczyl w AK, a nigdy nie wygwizdalby niesiolowskiego czy
            kogokolwiek innego niezaleznie od strony politycznej.

Gleboko ubolewa nad chorymi politycznymi podzialami na takich
            uroczystosciach, bo na wojnie walczyli rozni ludzie ramie w ramie. To
            kwestia kultury osobistej ,ktorej niektorym po prostu brakuje.
          • j-50 Re: ..To nie jest swieto Niesiolowskich.......... 13.07.09, 12:46
            Powiem ciebie krótko: JESTEŚ ZUPEŁNYM IDIOTĄ!
      • szmatasuski prawdziwy-moherSB..Ci co gwiżdżą, to nie Polacy... 13.07.09, 11:49
        Ci co gwiżdżą na cmentarzach,bluzgają, wyzywaja,itp..to nie Polacy, to
        KANALIE SB-PIS-u..!
        • tomy.c prawdziwy-moherSB..Ci co gwiżdżą, to nie Polacy... 13.07.09, 12:01
          szmatasuski napisał:

> Ci co gwiżdżą na cmentarzach,bluzgają, wyzywaja,itp..to nie Polacy, to
          > KANALIE SB-PIS-u..!

PIS, sekta RM, to antypolskie bydło...
        • j-50 Re: Jest nawet taki kawał na moherków 13.07.09, 12:05
          Szczyl z Hitlerjugend złapał Polaka i zamierza go rozstrzelać. Na to
          pojawia się DŚ i tak mu szpracha: "Nie czyń tego! Ten człowiek w
          wyrokach boskich ma zostać kiedyś papieżem!". Na to zaś szczyl z
          Hitlerjugend: "Fajnie - ale pod jednym warunkiem! Że ja zostanę
          papieżem zaraz po nim!". No i tak się stało...
      • j-50 Re: No to posłuchaj moherku 13.07.09, 11:56
        Podczas naszych powstań w XIX wieku zaczynaliśmy od wieszania
        moherowych beretów. Poszli zatem na latarnię lub gałąź ci biskupi,
        którzy brali srebrniki od cara i innych naszych zaborców. Jednym z
        pierwszych ukazów papieskich po napaści Hitlera na ZSRR było
        przyłączenie terenów ruskich zdobytych przez Wehrmacht do dziecezji
        berlińskiej. Potem niejaki JP2 chciał z niego zrobić świętego. Ja
        już się nie zdziwię, jak B16 (były hitlerjugend i podawacz pocisków
        do acht-koma-acht) obwoła świętym samego Hitlera.
      • monster1972 kaczyńskich też nie:) szczególnie nie kaczyńskich 13.07.09, 12:09
      • wan20_3 Re: ..To nie jest swieto Niesiolowskich.......... 13.07.09, 12:10
        prawdziwy moherze! Masz dziwną manierę ustawianie kto Polak kto nie
        a mianowicie, że prawdziwi Polacy to gwiżdżą na Tuska i
        Bartoszewskiego. Nie pomyliło ci się kaczy kotku? To co gwiżdze to
        zwykły motłoch, który z PW nie miał nic współnego, a starsi z owego
        motłochu (teraz ubrani w gustowne bereciki) to Powstanie widzieli
        ale z Grójza czy Wołomina.
        • prawdziwy-moher Re: ..To nie jest swieto Niesiolowskich.......... 13.07.09, 12:12
          Motloch to nie Polska?.I zobacz.Sam dzielisz.Gdyby Kadafi skrytykowal Kaczynskiego-powiedzialbys.Kadafi ma racje.A wiec jaki Polak jestes?
          • prawdziwy-moher Re: ..To nie jest swieto Niesiolowskich.......... 13.07.09, 12:14
            Groteskowe berety?Wole moherowe niz czerwone Donalda Tuska i jego siepaczy ze sluzb PRLu.
            • tomy.c prawdziwy-moher..Zakłamany śmieć z SB.... 13.07.09, 12:18
              tak jest wyszkolony przez SB..pomawiać,lżyć, to tylko potrafi.
          • j-50 Re: ..To nie jest swieto Niesiolowskich.......... 13.07.09, 12:44
            Drogi moherku! Jakosik unikasz dyskusji z berdziej kumatymi, czyli
            np. ze mną. Zapraaaaaaszam! Ale masz cykora - bo tu się wywalisz i
            padniesz na dziób jak kawka. To teraz modne - kawki stają
            się "Polakami". Wszystkożerne (nawet g. zszamią) i cwane na kasę.
            Ideą mohernego jest kasssa! Dla kogo? Hugo wie - rozsądnie jest
            widzieć, że dla toruńskiego muchomora sromotnikowego.
    • olias Powstańcy za barierką 13.07.09, 11:47
      trzeba przeczytać tekst żeby zrozumieć co tak boli Walcową, PO i Michnika. Ale
      warto czytać.
      Nasuwają się tylko smutne myśli. Więc indoktrynacja społeczeństwa jest już tak
      dalece zaawansowana że nikomu nie wydaje się dziwne żądanie by Prezydent
      Rzeczpospolitej NIE brał udziału w takim święcie.
      • cillian1 Re: Powstańcy za barierką 13.07.09, 11:50
        a nie może sobie odpuścić? Coś się stanie, ktoś się obrazi, musi zawsze robić
        szum, musi przybywać z całą swoją świtą, musi się odgradzać, ogradzać, musi
        pokazać to coś, co nazywa się wyższość?
        • olias Re: Powstańcy za barierką 13.07.09, 15:06
          nie, nie może "odpuścić" Prezydent Nie może ot tak po prstu nie brać udziału w
          takiej rocznicy.
          Cierpiałem 10 lat gdy prezydentem był Kwaśniewski. Ale wybrał go najwyższy
          suweren, naród więc uznałem go za MOJEGO prezydenta. Nawet gdy chwiał się na
          cmentarzu w Katyniu. To naród decyduje, nie elitom osądzać wybór. zwłaszcza
          takim elitom.
          To co się dzieje, nagonka jaką rozpętano wokół prezydenta Kaczyńskiego ma swój
          pierwowzór w polskiej historii. Tamten prezydent zginął zamordowany przez
          człowieka chorego psychicznie. Dziś takim trudniej zbliżyć się, bo obstawa
          lepsza. Sądząc po poziiomie forów kandydatów którzy nie wytrzymują ciśnienia
          środków urabiania ludzików jest od cholery.
          Tylko czy to chodzi? Czy demokracja jest wtedy gdy wybierają właściciele stacji
          tv i gazet?
      • kindofmagic Re: Powstańcy za barierką 13.07.09, 12:01
        Jakby mial klase to by umial sie zachowac i nie odgradzal od grobow
        swoich bliskich kombatantow, ktorzy krew za ojczyzne przelewali. To nie
        jego swieto, bo on nigdzie nie walczyl, a jak juz chce tam byc to ma
        oddac hold poleglym (i weteranom, ktorych przegonil do reszty
        odwiedzajacych), a nie robic zamieszanie wokol swojej osoby.

Nie umie sie zachowac i tyle.
    • j-50 Re: dobrze sie trzymaja kombatanci 13.07.09, 11:48
      O ile pamiętam, Kama uczestniczyła w zamachu na Kutscherę - nie jest
      więc żadnym dekownikiem. Że się dobrze trzyma - widocznie Bozia nad
      nią czuwa. Ale ponad bozią jest jeszcze kaczuch. Ten to już jest
      genetycznym powstańcem. On ciągle te pociągi wysadza - jak w ruskim
      kawale. Walczy powstańczo, jak nie przymierzając ta Steinbach, co
      ruskiego kałmuka obsikała z becika. Zresztą był u nas taki jeden w
      latach 90., który został uznany za kombatanta, bo się urodził parę
      dni przed końcem wojny. To był zdaje się jakiś znany adwokat...
      Pamiętasz może jego "godność"?
      • aussie1inc Powstancy za barierka 14.07.09, 00:32
        I czym sie tu denerwowac? Wiadomo, ze Jego Nabzdyczonosc jak moze
        cos spiepszyc, to to robi. Co go obchodza jacys powstancy, to on
        jest najwazniejszy w calej Polsce i okolicach i bedzie chodzil gdzie
        chce i kiedy chce.
        Podejrzewam, ze szczegolnie po kilku malpeczkach Jego Nabzdyczonosc
        jest swiecie przekonany, ze Powstanie Warszawskie wygral on i jego
        brat. Jego brat tez zawsze stawia sie tam, gdzie Armia Krajowa i to
        chyba na trzezwo, wiec o czym tu mowic?
        Jest jak jest i dopoki te dwa cudaki dzialac beda w polskiej
        polityce, to bedzie jak jest - afera mala codziennie, a wieksza - co
        tydzien. Obrazanie ludzi - bez przerwy.
    • guru133 Nie ma czemu się dziwić. Przecież ten bufoniasty 13.07.09, 11:50
      karzeł wszystkich próbuje przekonać że jest z AK. Wprawdzie nie
      pamięta czy była to Armia Krajowa, czy Afrika Korps, ale to przecież
      nie ma znaczenia.
    • maciekz70 Powstańcy za barierką 13.07.09, 11:50
      Na tym forum najlepiej widać jakim pojebanym narodkiem jesteśmy,Żadnych
      rzeczowych argumentów tylko piana nienawiści i obrzucanie wyzwiskami.I dotyczy
      to wszystkich stron.A potem wszyscy się dziwią dlaczego na świecie mamy taką a
      nie inną opinię.
      • cillian1 Re: Powstańcy za barierką 13.07.09, 11:57
        opinia nie powstaje dzięki forum, a dzięki rządzącym, którzy - może robią
        podobnie, jak jest tu, ale my wiemy, że tego nie powinni robić, gorsze, że oni
        tego nie wiedzą ;) Nie baw się w jedynego sprawiedliwego, to źle się kończy..... ;)
        • maciekz70 Re: Powstańcy za barierką 13.07.09, 12:00
          Nie bawię się.Dyskusja na forum jest odbicie naszego społeczeństwa i naszych
          polityków,którzy się z niego wywodzą.
          • cillian1 Re: Powstańcy za barierką 13.07.09, 12:35
            czyli wynika że społeczeństwo ma kompy i umie je obsługiwać, ale to nie jest
            prawda ;)
    • k_r Re: dobrze sie trzymaja kombatanci 13.07.09, 11:53
      niech ktoś też zgłosi ten post do skasowani...
      • j-50 Re: A dlaczego? 13.07.09, 11:59
        Rozumiem, że ty też nie pamiętasz "godności" tego sikającego z
        becika na hitlerowca? Za co dostał następnie przywileje
        kombatanckie. Polacy stali się już zupełnymi szmaciarzami.
        • wasylzly Re: A dlaczego? 13.07.09, 12:11
          j-50 napisał:

> Rozumiem, że ty też nie pamiętasz "godności" tego sikającego z
          > becika na hitlerowca? Za co dostał następnie przywileje
          > kombatanckie. Polacy stali się już zupełnymi szmaciarzami.

no nie robcie sobie jej - w 1944 roku 6 latek -to rocznik 1938 to dziaj ma ponad 70 lat, 15 latek to rocznik 1929 -dzsiaj ma 80 lat -zaiste zastanwiajac dlugowieczosc:-))) akurat powstancow:-))

Co robil 6, czy 15 latek ?
          • j-50 Re: A dlaczego? 13.07.09, 12:20
            A jakim kombatantem wojennym był późniejszy adwokat, który urodził
            się w 1945? On ma do dzisiaj przywileje kombatanckie. I
            jakoś "kombatancki honor" mu nie przeszkadza z nich korzystać.
            Strzelił ze swego "pistoletu" sikami prosto w paszczę helmutowi...
            No taaaak...
    • kindofmagic Zenada 13.07.09, 11:55
      Cholerni politycy kampanie sobie robia na uroczystosciach, a weterani
      moga patrzec z daleka... Nawet minuty ciszy nie potrafia chamy
      uszanowac

A prezydentowi to juz totalnie brakuje klasy i nie umie sie zachowac.
      Glowa panstwa, szkoda ze zupelnie pusta, mylsi ze jak bedzie pierwszy
      na uroczystosci to bedzie niczym weteran... zenujacy megaloman. Zamiast
      okazac nalezny szacunek poleglym robi zwykla szope.
      • szmatasuski R.Kaczynski zdradził AK, spredał sie komuchom... 13.07.09, 11:59
        dobra doczesne były dla Kaczynskich ważniejsze,niż Honor i Ojczyzna ..

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=96217765&a=96221133
        newsgroups.derkeiler.com/Archive/Soc/soc.culture.polish/2008-08/msg01844.html
        • tomy.c Re: R.Kaczynski zdradził AK, sprzedał sie komuchom 13.07.09, 12:03
          to oczywista oczywistość...

szmatasuski napisał:

> dobra doczesne były dla Kaczynskich ważniejsze,niż Honor i Ojczyzna ..

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=96217765&a=96221133
          newsgroups.derkeiler.com/Archive/Soc/soc.culture.polish/2008-08/msg01844.html
    • strikemaster Trafne 13.07.09, 11:57
      Chcesz zachować powagę uroczystości, instytucji, zakaż wstępu politykom, bo to pajace.
    • funia81 Powstańcy za barierką 13.07.09, 12:00
      > "wieniec od narodu" złoży tylko prezydent Kaczyński w otoczeniu
      > kombatantów

Takie wlasnie pojecie o "narodzie" maja bracia Kaczynscy. Ale dobrze, niech
      sie prezio odgradza. Jeszcze by mu ktos powiedzial "Spieprzaj dziadu" i byloby
      mu przykro.
      • tomy.c Kaczynscy dostana od narodu WAŁA !!! 13.07.09, 12:16
        i potężnego kopa...
    • nocny-duch nikt tak nie jatrzy jak ty 13.07.09, 12:04
    • profesor.dr.hab * Ja i moi d-rancji jestesmy dumni z Prezydenta * 13.07.09, 12:16
      to dzieki niemu czyny Powstancow zostaly uwiecznione - na co wskazuje chocby
      Muzeum Powstania Warszawskiego; co zrobil dla Powstancow Pan Piskorski w
      czasach gdy byl z Tusiem w jednej partii ? My wam powiemy co - wielkie 0 - i
      tyle w temacie
      • prawdziwy-mocher profesor.dr.hab,zakłamany komuchu.. 13.07.09, 12:23
        Muzeum Powstania Warszawskiego budował cały naród za własne pieniądze..
        prezydent PIS-u tylko przeciął wstęge, pobełkotał,pierdnął i poszedł
        i tyle w tym temacie...
        • profesor.dr.hab Re: profesor.dr.hab,zakłamany komuchu.. 13.07.09, 12:32
          a gdzie ktos pisal, ze muzeum powstalo za prywatne pieniadze Kaczynskich
          manipulatorze ? to muzeum to zasluga Prezydenta Kaczynskiego, dziki ktoremu
          prace zostaly przyspieszone i ukonczone

PO - wowczas wystepuja jako UW nic nie zrobil, mimo ze rzadzila tam dlugo z
          komuchami z SLD
          • kindofmagic Re: profesor.dr.hab,zakłamany komuchu.. 13.07.09, 15:28
            i dzieki temu jego zaslugi dla wolnej Polski sa wieksze niz
            kombatantow, wiec to on musi blyszczec na rocznicy upamietniajacej
            wydarzenia, kiedy nawet nie byl plemnikiem... a kombatanci stac za
            plotkiem (poza tymi, ktorych laskawie wybral, zeby mogli stanac u
            jego boku)

A swoja droga latwo jest budowac wielkie rzeczy za cudze pieniadze.
            Przypisywanie Kaczynskiemu powstanie muzeum to chyba oznaka bujnej
            fantazji :-)
      • cillian1 Re: * Ja i moi d-rancji jestesmy dumni z Prezyden 13.07.09, 12:32
        napisz jeszcze czy to dzięki temu muzeum, to powstanie jest pamiętane, czy
        dzięki wiedzy i pamięci narodu polskiego, czy może wolskiego. Imbecylku....
        niedługo zaczniecie sobie przypisywać wybór papy JP II
        • robertus64 Re: * Ja i moi d-rancji jestesmy dumni z Prezyden 13.07.09, 12:40
          wspomoz zbiorke kasy na dom dla jasnie rzecznika rzadu(wstyd aby mieszkal u
          kogos przeciez standarty obowiazuja - szczegolnie PO) zamiast wyzywac ludzi, sa
          madrzejsi od ciebie i nie pastwia sie nad twoja inteligencja....
          • cillian1 Re: * Ja i moi d-rancji jestesmy dumni z Prezyden 13.07.09, 12:56
            robertus64 napisał:

> wspomoz zbiorke kasy na dom dla jasnie rzecznika rzadu(wstyd aby mieszkal u

wolisz żeby mieszkał u mamy?! Godności trochę!
      • guru133 No cóż d-rancja z przedszkola może być dumna 13.07.09, 13:38
        bo dzieciakom wiele można wmówić, nawet patriotyzm rodu
        Kaczyńskich:)))
    • talking_head Najlepiej niech nie-patrioci Tam nie jadą 13.07.09, 12:21
      Od paru lat obserwuję dziwne 'nawrócenie" poltyków PO na patriotyzm,
      jeszcze jako działacze Unii Wolności czy wcześniej KLD (pamiętna
      wypowiedź Ryżego na temat "polskości" i jego stosunku do niej)
      zwykle zżymali się na fetowanie rocznic, wręcz gardzili i wysmiewali
      to jako "nacjonalizm". z drugiej strony trudno dziwic się
      zgromadzonym ta,m Polakom że reaguja tak a nie inaczej widząc pana
      Bartoszewskiego który jako Minister Spraw Zagranicznych będąc za
      granicą wyrażał się o swych rodakach "chamstwo" i "bydło".
      Dzięki panu prof. kaczyńskiemu mamy wspaniałe Muzeum Powstania
      Warszawskiego a poza tym jest Głową Państwa.
      • prawdziwy-mocher Najlepiej niech nie-patrioci z SB-PIS Tam nie jadą 13.07.09, 12:30
        talking_head ..dyżurna kur.a z SB..propagator Stalina,Gomułki,Kiszczaka
        • tomy.c Najlepiej niech nie-patrioci z SB-PIS Tam nie 13.07.09, 12:46
          prawdziwy-mocher napisał:

> talking_head ..dyżurna kur.a z SB..propagator Stalina,Gomułki,Kiszczaka

puściłem pawia...
    • wielki_czarownik Co za żałośnie mali ludzie. /nt 13.07.09, 12:23

• prawdziwy-mocher Kanalie z SB-PIS chcą przejąć święto Powstanców.. 13.07.09, 12:28
        co za kurestwo...
        • mg.2005 Kanalie z SB-PIS chcą przejąć święto Powstanców.. 13.07.09, 12:54
          PIS, to komusze ścierwa...

prawdziwy-mocher napisał:

> co za kurestwo...
    • hrabidracula Powstańcy za barierką 13.07.09, 12:34
      Nikt, jak Wyborcza, nie potrafi tak szczuć jednych na drugich. Jesteście po
      prostu OBRZYDLIWI.
      • robertus64 Re: Powstańcy za barierką 13.07.09, 12:45
        dziel i rzad oto naczelna zasada tej gazety i i udawanie polskosci.....
      • des4 gdyby Rajmund K. 13.07.09, 12:45
        w czasie walk stracił nie 2 palce, a coś innego, nie byłoby dziś
        tych awantur nad grobami bohaterów...
      • tomy.c Do presentation1,czyli prawdziwego-moheraSB... 13.07.09, 12:45
        Ty i tobie podobni skończycie tak....

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,6797972,jemen__setki_gapiow_obserwowaly_publiczna_egzekucje.html
        • mg.2005 Re: Do presentation1,czyli prawdziwego-moheraSB.. 13.07.09, 12:53
          tomy.c napisał:

> Ty i tobie podobni skończycie tak....

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,6797972,jemen__setki_gapiow_obserwowaly_publiczna_egzekucje.html
          a to dobre..ha,ha,ha,ha!
      • kindofmagic Re: Powstańcy za barierką 13.07.09, 15:31
        obrzydliwe to jest zachowanie politykow. Nie siej propagandy niczym
        komunistyczny aparat, fakt jest faktem niezaleznie od tego kto go
        napisze.
    • mendza Powstańcy za barierką 13.07.09, 12:45
      Tak było ale po wojnie tan sam Kaczyński wstąpił do PZPR i wydawał swoich
      przyjaciół w łapy NKWD.
      Stał się się zwykłą mendą i komunistycznym kolaborantem.
      Zostawił żonę z dziećmi i związał się z jakąś panienką.
      • j-50 Re: Powstańcy za barierką 13.07.09, 12:59
        Ale o tym cicho, ale o tym - sza! Z kotem, czy z mamusią -
        tralalalala! Tu się trochę maca, tam po wódzie kaca, piszem
        dochtoraty a walimy w czapy. My już gdzieś w czterdziestym
        widzieliśmy się chrzestnym: Polski-małopolski (sekretarz - Marcin
        Wolski). My som same Polaki - Piłsudski nam do sraki!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka