wojtek2784 Pani Waltz rozdawała kanapki pielęgniarkom 23.07.09, 15:42 Kiedy pielęgniarki prowadziły nielegalną okupację ulicy za czasów PiS, to pani Waltz rozdawała im kanapki, a przeciwko kupcom polskim wezwała osiłków z agencji ochroniarskiej ? To jest moralność Platformy Owadów. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Pani Waltz rozdawała kanapki pielęgniarkom 23.07.09, 15:49 > Kiedy pielęgniarki prowadziły nielegalną okupację ulicy za czasów jedno pytanko, czy owe pielęgniarki miały wyrok na zamrożenie swoich pensji?! Czy wyrok mówił, że nie będą dostawiać więcej niż teraz mają. jakim trzeba być pisiakiem, żeby łączyć te sprawy. Po drugie, gdyby KDT miało rację, to więcej pisiaków by się tam zebrało, a tak była tylko 1 (słownie jedna) i to jeszcze ex wspólniczka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gambiting Re: Pani Waltz rozdawała kanapki pielęgniarkom 24.07.09, 08:14 wojtek2784 napisał: > Kiedy pielęgniarki prowadziły nielegalną okupację ulicy za czasów > PiS, to pani Waltz rozdawała im kanapki, a przeciwko kupcom polskim > wezwała osiłków z agencji ochroniarskiej ? > To jest moralność Platformy Owadów. Każdy by tak chciał,nie płacić czynszu za wynajem,zabarykadować się w środku sklepu i bić policjantów "bo mi się należy". Nie widzisz tutaj różnicy? Odpowiedz Link Zgłoś
minkat Właściciel działki pod KDT idzie do sądu: Posta... 23.07.09, 15:42 Kolejny oszolom. Czy oni nie widza, ze taka hala w srodku (rzekomo) europejskiej stolicy to po prostu zenada? Takie cos stawia sie w Europie na obrzezach miast, tam gdzie nikt tego nie widzi. Teraz beda handlowac z lozek. I pewnie beda sie cieszyc, jak zagraniczni turysci beda robic im zdjecia. Nowy symbol polski po starej babie z brudna krowa, furmance i pijaku na rowerze. Super. Odpowiedz Link Zgłoś
garnek_z_neolitu Miasto to nie konkurs pieknosci 23.07.09, 15:52 Miasta nie byly budowane po to zeby podobaly sie zagranicznym turystom. Odpowiedz Link Zgłoś
mat.31 Re: Miasto to nie konkurs pieknosci 23.07.09, 15:53 Tak sie mysli tylko w Polsce i dlatego polskie miasta sa jak slumsy. Przejedz sie kiedys do Paryza czy Londynu, mlokosie. Odpowiedz Link Zgłoś
dexterek011 Re: Miasto to nie konkurs pieknosci 23.07.09, 16:15 Miasta są przede wszystkim po to, żeby służyły mieszkańcom. Ale w Polsce jest inaczej, maja służyć urzędnikom. Odpowiedz Link Zgłoś
garnek_z_neolitu Re: Miasto to nie konkurs pieknosci 23.07.09, 16:37 No i przewodnikom z wybiórczej zeby nie musieli sie czerwienic przed 'zagranicznymi turystami' Odpowiedz Link Zgłoś
wujotte Re: Miasto to nie konkurs pieknosci 23.07.09, 16:39 dexterek011 napisał: > Miasta są przede wszystkim po to, żeby służyły mieszkańcom. Ale w Polsce jest > inaczej, maja służyć urzędnikom. > czyli twoim zdaniem mieszkancom miast najlepiej słuzyłyby szczęki i łozka polowe stojace równo wzdłuz głownych ulic i arterii miejskich?? Nowy Swiat, Krak.Przedmiescie , Marszałkowska, Al.Ujazdowskie i Jerozolimskie ,Królewska,Stare Miasto itd..równo zastawione łozkami z chinskim badziewiem i powiewajace na sznurkach biustonosze made in obóz pracy gdzies in China . Na stolikach magnetofony dudniace chodnikowa muzyka i sterty pirackich płyt... Wiesz..juz to przerabialisny 20 lat temu..i nie bedzie powrotu do przeszłosci. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Miasto to nie konkurs pieknosci 23.07.09, 16:45 dexterek011 odpisze: ale ile ludzie pracy by mieli :)))))) handlarz, po nim wchodzi sprzątająca ekipa. kurde 0 kryzysu. Na długości tych ulic to i ze 1 mln się upchnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wujotte Re: Miasto to nie konkurs pieknosci 23.07.09, 16:53 cillian1 napisał: > dexterek011 odpisze: > > ale ile ludzie pracy by mieli :)))))) handlarz, po nim wchodzi sprzątająca > ekipa. kurde 0 kryzysu. Na długości tych ulic to i ze 1 mln się upchnie ;) tia... i wpuśćmy jeszcze handlarzy z Ukrainy i Bialorusi ze spirytusem i papierosami . Miodzio bedzie;))) Cyganie z patelniami, wróca benklarze i gra w 3 karty. jeden wielki stadion X lecia . Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Miasto to nie konkurs pieknosci 23.07.09, 17:06 > tia... i wpuśćmy jeszcze handlarzy z Ukrainy i Bialorusi a myślisz, że kto szefował tym paniom od protestu? Jeszcze Chińczyków bym dodał. Zaznaczam, że nic nie mam przeciwko tym narodowościom. Odpowiedz Link Zgłoś
garnek_z_neolitu Re: Miasto to nie konkurs pieknosci 23.07.09, 18:19 Kazdy ksenofob i rasista mowi - 'nie mam nic przeciwko tym narodowosciom ale...' Diabel tkwi w tym 'ale' Odpowiedz Link Zgłoś
perfect4u Re: Miasto to nie konkurs pieknosci 23.07.09, 17:23 mat.31 napisał: > Tak sie mysli tylko w Polsce i dlatego polskie miasta sa jak slumsy. > Przejedz sie kiedys do Paryza czy Londynu, mlokosie. A byles w Chicago albo Detroit staruchu.pomomo ochydy tych miast i tak tam jada emigranci.By zarobic na zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
wujotte Re: Miasto to nie konkurs pieknosci 23.07.09, 17:27 perfect4u napisał: > A byles w Chicago albo Detroit staruchu.pomomo ochydy tych miast i tak > tam jada emigranci.By zarobic na zycie. Wiesz ja zarabiam na zycie w Warszawie i jakos mi z tym dobrze:) Chciałbym zeby moje miasto piekniało i trzymało jakis styl :) do Chicago ani do Detroit nie pojechałbym nawet z fundowana wycieczka , znam ciekawsze i piekniejsze miasta ,lokalizacje -do zwiedzania i pobytu. Odpowiedz Link Zgłoś
perfect4u Re: Miasto to nie konkurs pieknosci 23.07.09, 17:51 wujotte napisał: > perfect4u napisał: > > > > A byles w Chicago albo Detroit staruchu.pomomo ochydy tych miast i tak > > tam jada emigranci.By zarobic na zycie. > > Wiesz ja zarabiam na zycie w Warszawie i jakos mi z tym dobrze:) Chciałbym zeby > moje miasto piekniało i trzymało jakis styl :) > do Chicago ani do Detroit nie pojechałbym nawet z fundowana wycieczka , znam > ciekawsze i piekniejsze miasta ,lokalizacje -do zwiedzania i pobytu. Ty zarabiasz bo byc moze jestes dzialaczem jakiejs partii ale kupcy wlasnie stracili podstawy bytu i czesc z nich bedzie pewnie zmuszona wyjechac niekoniecznie do pieknego miejsca aby utrzymac rodzine. Odpowiedz Link Zgłoś
wujotte Re: Miasto to nie konkurs pieknosci 23.07.09, 18:00 perfect4u napisał: . > Ty zarabiasz bo byc moze jestes dzialaczem jakiejs partii ale kupcy > wlasnie stracili podstawy bytu i czesc z nich bedzie pewnie zmuszona > wyjechac niekoniecznie do pieknego miejsca aby utrzymac rodzine. hahaha :) ja i partia..chyba Gamonie i Krasnoludki . Nie nie jestem i nigdy nie byłem .W roku 1982 zostałem wyrzucony z pracy za Solidarność - równiez moja żona znalazła sie na bruku z tego powodu. . . Zakasalismy rekawy i poszlismy na swoje. Zatrudniłem chałupników i szylismy ciuchy na Bazar Rózyckiego-jedyne miejsce wowczas w Warszawie gdzie było troche wolnosci :)-nie byłem handlarzem a producentem .Tak do 89 roku. Zlikwidowalismy wtedy firme i wrocilismy do pracy w swoich zawodach. Ja jestem prawnikiem a żona psychologiem. Pozwole sobie nasze obecne miejsca pracy zachowac anonimowymi -chyba mam do tego prawo? i nie jest to ani redakcja GW ani Ratusz -gwoli jasnosci.:) Odpowiedz Link Zgłoś
perfect4u Re: Miasto to nie konkurs pieknosci 23.07.09, 18:21 wujotte napisał: > perfect4u napisał: > > > > A byles w Chicago albo Detroit staruchu.pomomo ochydy tych miast i tak > > tam jada emigranci.By zarobic na zycie. > > Wiesz ja zarabiam na zycie w Warszawie i jakos mi z tym dobrze:) Chciałbym zeby > moje miasto piekniało i trzymało jakis styl :) > do Chicago ani do Detroit nie pojechałbym nawet z fundowana wycieczka , znam > ciekawsze i piekniejsze miasta ,lokalizacje -do zwiedzania i pobytu. sadzac po Palacu kultury im. Stalina to przypomona to raczej styl moskiewski.czy wiec mam rozumiec ze nastepnym posunieciem bufetowej bedzie jego zburzenie? Mysle ze jezeli sie znajdzie kupiec na dzialke to z pewnoscia sie nie bedzie nawet zastanawiac.Tylko co bedzie jezeli znajdzie sie wiecej prawdziwych wlascicieli tych terenow? Odpowiedz Link Zgłoś
wujotte Re: Miasto to nie konkurs pieknosci 23.07.09, 18:55 perfect4u napisał: > sadzac po Palacu kultury im. Stalina to przypomona to raczej styl > moskiewski.czy wiec mam rozumiec ze nastepnym posunieciem bufetowej > bedzie jego zburzenie? sam bym to z checia zrobił :)niestety...jeszcze troche i wpisza to badziewie na liste zabytków . Mysle ze jezeli sie znajdzie kupiec na dzialke > to z pewnoscia sie nie bedzie nawet zastanawiac.Tylko co bedzie > jezeli znajdzie sie wiecej prawdziwych wlascicieli tych terenow? To naprawde nie moje zmartwienie , nie moj cyrk nie moje małpy. Osobiscie chciałbym aby jak najwiecej-ba wszystko co zostało zagrabione ustawa bierutowska wrociło do prawowitych włascicieli. Ale w tym kraju dziwnym zrzadzeniem losu wraca z naddatkiem tylko do krk . Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1113 Re: Miasto to nie konkurs pieknosci 23.07.09, 19:14 wujotte napisał: >sam bym to z checia zrobił :)niestety...jeszcze troche i wpisza to badziewie na > liste zabytków . --------------------------------------------------------------------- Może mi się zdaje, ale chyba już tam jest. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Miasto to nie konkurs pieknosci 24.07.09, 09:40 wujotte napisał: > niestety...jeszcze troche i wpisza to badziewie na > liste zabytków . Pałac Kultury i Nauki został wpisany na listę zabytków 2-go lutego 2007 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1113 Re: Miasto to nie konkurs pieknosci 23.07.09, 19:07 Jednym się nie podoba Pałac im. Stalina, innym Pałac w Łazienkach, a jeszcze innym hala KDT. To fakt; jednakże w rzeczonej sprawie jest on nieistotny. Istotne jest, że właściciel terenu na którym stoi KDT (w tym przypadku miasto) postanowił nie przedłużać umowy z dzierżawcą terenu (była zawarta do 31 XII 2008) i daną działkę przeznaczyć pod inny cel. Po wyroku sądowym właściciel chciał przejąć swój teren. To wszystko. Dziwi tylko fakt, że trwało to tak długo i że bufetowa z Ratusza zrobiła to do czego brakło odwagi wybitnemu mężowi stanu Lechowi Aleksandrowi K - niegdyś prezydentowi miasta stołecznego. Zadziwia mnie również relatywizm w wielu wypowiedziach. Z jednej strony wyrazy poparcia dla gościa straszącego procesem o wtargnięcie na jego posesję z barierkami. Z drugiej - święte oburzenie na działania urzędu miasta (właściciela terenu pod KDT), gdy ten próbuje zarządzać swoją własnością. Odpowiedz Link Zgłoś
perfect4u Re: Miasto to nie konkurs pieknosci 24.07.09, 02:02 zbig1113 napisał: > Jednym się nie podoba Pałac im. Stalina, innym Pałac w Łazienkach, a > jeszcze innym hala KDT. To fakt; jednakże w rzeczonej sprawie jest on > nieistotny. Istotne jest, że właściciel terenu na którym stoi KDT (w > tym przypadku miasto) postanowił nie przedłużać umowy z dzierżawcą > terenu (była zawarta do 31 XII 2008) i daną działkę przeznaczyć pod > inny cel. Po wyroku sądowym właściciel chciał przejąć swój teren. To > wszystko. Dziwi tylko fakt, że trwało to tak długo i że bufetowa z > Ratusza zrobiła to do czego brakło odwagi wybitnemu mężowi stanu > Lechowi Aleksandrowi K - niegdyś prezydentowi miasta stołecznego. > Zadziwia mnie również relatywizm w wielu wypowiedziach. Z jednej > strony wyrazy poparcia dla gościa straszącego procesem o wtargnięcie > na jego posesję z barierkami. Z drugiej - święte oburzenie na > działania urzędu miasta (właściciela terenu pod KDT), gdy ten próbuje > zarządzać swoją własnością. Z ta wlasnoscia miasta to moze byc dyskusyjna sprawa bo moze sie okazac ze miasto jest paserem.Tereny na ktorych stoi PKiN oraz plac Defilad byl zabudowany kamienicami wiec caly ten teren ma prawdziwych wlascicieli takich jak pan Koss.To jest tylko kwestia spraw sadowych wlacznie z ETS. Odpowiedz Link Zgłoś
carramba7 Re: Miasto to nie konkurs pieknosci 23.07.09, 22:12 A tacy są...m.in.mój kolega... Odpowiedz Link Zgłoś
garnek_z_neolitu Re: Miasto to nie konkurs pieknosci 23.07.09, 18:17 Obecnie zyje w Londynie. W Paryzu pracowalem przez rok. Bylem tez w Montralu, Wiedniu, Berlinie, Essen, Monachium, Porto, Nowym Jorku, Budapeszcie i innych wioskach ale nie ma to zadnego znaczenia dla dyskusji, bo wizyty czy zycie w tych miastach tylko utwierdzilo mnie w moich przekonaniach. Odpowiedz Link Zgłoś
minkat Fakt-miasto jest dla mieszkancow. 23.07.09, 16:35 Jezeli Tobie sie ten blaszak podobal, to musisz kompletnie nie miec gustu. Miasta sa przede wszystkim dla mieszkancow, a wiekszosc warszawiakow cieszy sie, ze hala zniknie. W zadbanym, ladnym miescie przyjemniej sie zyje. Nie wiem skad jestes,ja nie jestem warszawianka, ale bym nie chciala, aby w centrum mojego miasta wyrosl nagle obskorny bazarek jak z poczatku lat 90-tych. Poza tym nie mozesz zaprzeczyc, ze cos takiego byloby kuriozum w skali Europejskiej. W skali swiatowej moze nie, pewnie w krajach trzeciego swiata takie cos to normalka. Odpowiedz Link Zgłoś
wujotte Re: Fakt-miasto jest dla mieszkancow. 23.07.09, 16:43 minkat napisała: W skali swiatowej moze nie, pewnie w krajach trzeciego swiata > takie cos to normalka. Nawet w Stambule bazar wyglada lepiej niz ta hala:) jak wygladaja hale targowe w Tiranie czy w krajach azjatycko-afrykanskich to malo mnie obchodzi :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
rtd5rtd wujtte pojedz na camden Town "europejczyku" 23.07.09, 17:13 z gazety wyborczej :D ... co za ciec Odpowiedz Link Zgłoś
wujotte Re: wujtte pojedz na camden Town "europejczyku" 23.07.09, 17:20 rtd5rtd napisała: > z gazety wyborczej :D > > > > ... co za ciec sam jestes cieć z łomzy czy innego gnojewa baranski łbie !!! nie porownoj Camden Town -które z załozenia jest handlowa dzielnica Londynu do pl.Defilad matole !!!! To tak jak osławione okolice Prateru i Mexico Platz w Wiedniu . Odpowiedz Link Zgłoś
rtd5rtd Re: wujtte pojedz na camden Town "europejczyku" 23.07.09, 17:26 Wez frajerze idz bajeruj swoja stara cioto. Moze ona poleci na twoj urok parowo. Odpowiedz Link Zgłoś
wujotte Re: wujtte pojedz na camden Town "europejczyku" 23.07.09, 17:29 rtd5rtd napisała: > Wez frajerze idz bajeruj swoja stara cioto. Moze ona poleci na twoj urok parowo > . Brawo :) argumenty rodem spod kdt w wydaniu bydła kupiecko-kibolskiego .EOT Ciekawe czy w realu tez bys był taki pyskaty ?? podobnie jak to bydło pyskujace do Policji?? Odpowiedz Link Zgłoś
wujotte Re: Daj adres kozaku mozemy sprawdzic. 23.07.09, 17:33 rtd5rtd napisała: > /pozdr Puławska 148/150 zapraszam. Tylko wez ze soba od razu bielizne na zmiane i szczoteczke do zebów -chociaz watpie bys uzywał takiego wynalazku. Odpowiedz Link Zgłoś
mgr2000 Re: Daj adres kozaku mozemy sprawdzic. 23.07.09, 18:22 Gdyby ten numer na Pulawskiej w Warszawie byl prawdziwy plus numer mieszkania -to juz bys nie zyl. Nawet nie wiesz pajacu ilu ludzi wk- --wiles. Pozdrowienia od "Bydla". Odpowiedz Link Zgłoś
wujotte Re: Daj adres kozaku mozemy sprawdzic. 23.07.09, 18:50 mgr2000 napisała: > Gdyby ten numer na Pulawskiej w Warszawie byl prawdziwy plus numer > mieszkania -to juz bys nie zyl. Nawet nie wiesz pajacu ilu ludzi wk- > --wiles. Pozdrowienia od "Bydla". ależ jest prawdziwy... zapraszam :) znajdzie sie tam duzo miejsca dla "Bydla":))) + zarzut grożb karalnych na poczatek wzgl.ciebie. jedziesz sobie Puławska ,mijasz Woronicza i zaraz po prawej...taki duzy budynek..ciezko przeoczyc:) Odpowiedz Link Zgłoś
perfect4u Re: wujtte pojedz na camden Town "europejczyku" 23.07.09, 17:55 wujotte napisał: > rtd5rtd napisała: > > > Wez frajerze idz bajeruj swoja stara cioto. Moze ona poleci na twoj urok > parowo > > . > > Brawo :) argumenty rodem spod kdt w wydaniu bydła kupiecko- kibolskiego .EOT > Ciekawe czy w realu tez bys był taki pyskaty ?? podobnie jak to bydło pyskujace > do Policji?? Ale teraz z pewnoscia bedziesz sie cieszyl ze z twoich podatkow bedzie wyplacana kuroniowka dla bezrobotnych kupcow i innych ktorym PO likwiduje miejsca pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
wujotte Re: wujtte pojedz na camden Town "europejczyku" 23.07.09, 18:04 perfect4u napisał: > Ale teraz z pewnoscia bedziesz sie cieszyl ze z twoich podatkow > bedzie wyplacana kuroniowka dla bezrobotnych kupcow i innych ktorym > PO likwiduje miejsca pracy. jak oni sa bezrobotni i nie maja innych stanowisk do handlu zaklepanych badź działajacych w innych lokalizacjach -to ja jestem Osama ben Laden :) Nikt nikomu nic nie likwiduje...skoncz z ta tania demagogia dla motłochu.Pracy jest w warszawie dosc a i bazarów -targowisk równiez. Odpowiedz Link Zgłoś
p.s.j Re: wujtte pojedz na camden Town "europejczyku" 24.07.09, 10:03 Porównać Pl Defilad z Praterem to porównanie równie śmiałe, co Mauzoleum Lenina z Galerią Prado. Odpowiedz Link Zgłoś
garnek_z_neolitu Re: Fakt-miasto jest dla mieszkancow. 23.07.09, 17:00 O gustach sie nie dyskutuje. Skoro blaszak zarabial na swoje utrzymanie znaczy byl potrzebny wystarczajacej liczbie warszawiakow. Obskurny bazar tez by mi nie przeszkadzal bo moje gusta moge realizowac w muzeum. To czy byloby to kuriozum to kwestia dyskusyjna bo w zadnym innym panstwie europejskim nie masz palacu kultury, natomiast w wielu miastach europejskich masz normalne bazary i nie jest to niczym dziwnym. Uwazanie handlu ulicznego za domene trzeciego swiata swiadczy o braku horyzontow i kultury (szczeglonie ze 'trzeci swiat' to obecnie okreslenie obrazliwe). ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dr.dildo Re: Fakt-miasto jest dla mieszkancow. 23.07.09, 17:06 garnek_z_neolitu napisał: > w wielu miastach europejskich > masz normalne bazary i nie jest to niczym dziwnym. Uwazanie handlu ulicznego za > domene trzeciego swiata swiadczy o braku horyzontow i kultury (szczeglonie ze > 'trzeci swiat' to obecnie okreslenie obrazliwe). Ok. Ale te bazary nie sa w samym centrum miasta do diaska! Odpowiedz Link Zgłoś
garnek_z_neolitu Re: Fakt-miasto jest dla mieszkancow. 23.07.09, 17:09 Zalezy od miasta. Bazar nie jest niczym zlym do diaska. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.dildo Re: Fakt-miasto jest dla mieszkancow. 23.07.09, 17:11 garnek_z_neolitu napisał: > Zalezy od miasta. Bazar nie jest niczym zlym do diaska. Bazar nie jest niczym złym - zgadza się - ale nie w centrum miasta - powtórzę... Odpowiedz Link Zgłoś
garnek_z_neolitu Re: Fakt-miasto jest dla mieszkancow. 23.07.09, 18:22 A mi w centrum nie przeszkadza a to dlatego, ze oprocz zwiedzania mozna poznac lokalsow, ktorzy wybieraja sie na zakupy. Ba! Jesli to targ mozna tanio kupic owoce i inne przysmaki na dalsza droge. I to mnie sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
wujotte Re: Fakt-miasto jest dla mieszkancow. 23.07.09, 17:23 garnek_z_neolitu napisał: > Zalezy od miasta. Bazar nie jest niczym zlym do diaska. a czy ja mówie do chyja pana ze bazar jest czyms złym????? ale nie w sercu miasta!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
perfect4u Re: Fakt-miasto jest dla mieszkancow. 23.07.09, 18:09 dr.dildo napisał: > garnek_z_neolitu napisał: > > w wielu miastach europejskich > > masz normalne bazary i nie jest to niczym dziwnym. Uwazanie handlu uliczn > ego za > > domene trzeciego swiata swiadczy o braku horyzontow i kultury (szczegloni > e ze > > 'trzeci swiat' to obecnie okreslenie obrazliwe). > > Ok. Ale te bazary nie sa w samym centrum miasta do diaska! Sa i to w samym centrum np. w Toronto czy w Ottawie.Gdy Obama odbywal swoja pierwsza zagraniczna podroz do kanady to wlasnie ,,wpadl" na taki bazarek zaraz po spotkaniu z premierem kanady i kupil cos dla corek na pamiatke z podrozy.W sumie to dostal je za darmo bo kupcy niechcieli przyjac pieniedzy.Ale poszlo to na caly swiat i byla to promocja dla miasta i tego bazarku .jest on zlokalizowany niedaleko Wzgorza Parlamentarnego i twierdzy-ambasady USA.A jednoczesnie Obama zyskal na wizerunku jako swoj chlop ktory pamieta o dzieciach i nie kupuje w snobistycznych sklepach ale tam gdzie przecietny mieszkaniec miasta.A z pewnoscia mu sie tam podobalo bo przedtem mieszkal w Chicago wiec nie ma nawet porownania z Ottawa. Odpowiedz Link Zgłoś
minkat Re: Fakt-miasto jest dla mieszkancow. 23.07.09, 17:44 Z moich obserwacji poczynionych w europejskich miastach wynika, ze bazarki owszem, sa, ale to zwakle nazywa sie pchli targ i odbywa wylacznie w soboty, ewentualnie w niedziele, badz sprzedaje sie tam regionalne produkty spozywcze, bio i recznie wykonane przedmioty urzytkowe, wszystko wielokrotnie drozsze niz w supermarkecie(wtedy dziala od poniedzialku do soboty). Nie porownuj tego ze sprzedawaniem chinskich stanikow i kradzionych komorek. Poza tym tego do zgromadzenia lozek polowych to glupota. Nie wierze, ze byles kiedykolwiek dobrowolnie w muzeum(chyba, zeby sie sasiadom pochwalic), bo wtedy nie gadalbys takich bzdur. Gdyby wszyscy tak mysleli, to Gdanska i Warszawska starowka nigdy nie zostalyby odbudowane po wojnie, bo po co? Jak ludzie chca sobie poogladac, to niech ida do muzeum. Chociaz muzeow tez by nie bylo, bo nikomu by sie nie chcialo placic za wykonanie dziel sztuki, ktore teraz sa w nich wystawiane- bo po co? Jestes prawdopodobnie jedna z niewielu osob, ktore nie dostaja drgawek na widok zdjec z Phenjanu, wyjatkowo ochydnego miasta. "Trzeci swiat" to moze politycznie niepoprawne, ale wszyscy wiedza o co chodzi. I nie chodzi mi o handel uliczny jako taki, tylko co i jak sie sprzedaje. Salatka z krewetek za 15 euro kilogram to nie to samo co chinska podrobka za 5 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
garnek_z_neolitu Re: Fakt-miasto jest dla mieszkancow. 23.07.09, 18:32 No wlasnie Pyongyang wyjatkowo mi sie nie podoba. Urzendiczy raj. Wszystko uregulowane, zakazy i nagazy. Tragedia. O wiele bardziej podobaja mi sie waskie uliczki Hong Kongu czy nawet miast komunistycznych Chin, ale zeby daleko nie szukac, pierwszy lepszy bazar w Londynie czy duParyzu gdzie turysci mieszaja sie z lokasami, gdzie mozna sobie kupic kilo jablek w drodze do Bastille czy Trafalgar Square. Mnie sie podoba zycie miasta i jego miszkancow, ludzka inicjatywa. Odpowiedz Link Zgłoś
minkat Re: Fakt-miasto jest dla mieszkancow. 23.07.09, 18:42 ja przeciez nie mam nic przeciwko straganikom z miejscowymi jablkami, mam cos takiego u siebie. Ja mam cos przeciwko lozkom polowym na Placu Defilad, na ktorych leza chinskie majtki i tureckie bluzki marki "szanel"! Odpowiedz Link Zgłoś
garnek_z_neolitu Re: Fakt-miasto jest dla mieszkancow. 23.07.09, 18:46 Ha! A ja nie mam! Zawsze moge sobie kupic jakis stanik w biegu. Naprawde nie rozumiem w czym problem. Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Właściciel działki pod KDT idzie do sądu: Posta... 23.07.09, 15:44 Panie Koss,czy mieszkasz pan na księżycu??? Trudno zauważyć,że ten obskurny KDT nie dodawał urody miastu??? Czapkę warto zatrzymać... Odpowiedz Link Zgłoś
fi77ga Re: Właściciel działki pod KDT idzie do sądu: Pos 23.07.09, 17:04 To prawda. Warszawa przez te obskurne budy wygląda strasznie. Jeden wielki wstyd. Mnie jednak coraz bardziej złości i oburza to, że gdzie nie pluniesz w Warszawie tam teren prywatny lub kościelny. To z jakiej racji my i nasi rodzice przez połowę życia płacili składki na odbudowę stolicy? To tam nie ma już nic co stanowi dobro ogólnonarodowe? Niechby ci prywatni sobie sami odgruzowali, odbudowali no i finansowali rozwój stolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
mcgoo Re: Właściciel działki pod KDT idzie do sądu: Pos 23.07.09, 15:46 ot karuzela - wytoczono armatki wodne, puszczono policje, gaz ochroniarzy i komornika, napuszczono na siebie zwolennikow i przeciwnikow, rozgorzaly dyskusje, a jednoczesnie bardzo dobrze zdawano sobie sprawe, ze za dwa dni ogloszony bedzie wyrok o wlasnosci - cynizm HGW nie zna granic :) gratuluje igrania sobie ze spoleczenstwem :) ta Pani jest skreslona dla mnie juz po tym jak rozwazala sprzedanie ziemi spod stadionu dziesieciolecia deweloperom. Odpowiedz Link Zgłoś
ronin-teraz-zarejestrowany Re: Właściciel działki pod KDT idzie do sądu: Pos 23.07.09, 15:50 Chyba nie orarniasz tematu, więc się nie wypowiadaj. Jego działeczka zachodzi na działkę pod KDT zaledwie w mikroskopijnej części, a gość pianę bije.Mam nadzieję żejak bedą tę halę rozbierać to zostawią mu tę jedną ścianę tak żeby miał pamiątkę Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Bije bo mu poustawiali coś na działce 23.07.09, 15:54 i napuścili psiarni. Jakby ci postawili taką barierkę w przedpokoju i posadzili tam strażnika to też byś mówił że nie ma sprawy bo to w końcu drobny kawałeczek mieszkania? Odpowiedz Link Zgłoś
dexterek011 Re: Bije bo mu poustawiali coś na działce 23.07.09, 16:18 Bo widzisz, Oni tak pojmują wolność (mniejsza o to kim są ci Oni). Zapominają, że ich wolność kończy się tam, gdzie zaczyna się moja. I vice-versa. -- Ja jestem Pan Tusk twój, który cię wyrwał władzy PiS-owskiej z domu niewoli. Odpowiedz Link Zgłoś
mat.31 Re: Bije bo mu poustawiali coś na działce 23.07.09, 16:26 Polacy na razie nie rozumieja prawa wlasnosci. Komuna wyprala im mozgi, wlasnosci praktycznie nie bylo. Teraz z kolei jest przegiecie w druga strone. Ludziom wydaje sie, ze jak cos jest ich to moga robic co im sie podoba. Tymczasem to nie jest tak do konca. Jest jeszcze orawo, ktore reguluje rozne rzeczy, ale o tym zachlysnieci wlasnoscia Polacy juz nie pamietaja. Odpowiedz Link Zgłoś
ronin-teraz-zarejestrowany Kolejny strzał kulą w płot 23.07.09, 16:38 Niech ma tę działkę skoromu się należy i niech robi tam co chce (oczywiście na ile dostanie pozwolenie). Ale niech nikt nie opowiada głupot że całe kdt leży na jego działce i miasto walczyło nie o swoje! Poza tym sam mówi tylko o barierkach a one stoją dobrych parę metrów od hali więc niech je przesuną i nie będzie problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol To niech przesuną a nie włażą na c u d z e 23.07.09, 17:18 Zwłaszcza jak są tak bardzo przywiązani do własności :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ronin-teraz-zarejestrowany Tu się zgodze 23.07.09, 18:46 Powinni to przesunąc, bo zagrodzili taki teren jakby tam niewiadomo jaka bomba była Odpowiedz Link Zgłoś
fi77ga Re: Bije bo mu poustawiali coś na działce 23.07.09, 17:08 Chcę zauważyć, że barierki mają to do siebie, że można je łatwo ustawić czy zamontować, ale też można w równie prosty sposób zdemontować. Więc o co ta draka tak naprawdę? Żeby był temat? Odpowiedz Link Zgłoś
ronin-teraz-zarejestrowany Gość chce zaistnieć w mediach, widać 23.07.09, 18:47 na posła się wybiera. Już chyba wiadomo z jakiej listy będzie kandydował... Odpowiedz Link Zgłoś
wujotte Re: Właściciel działki pod KDT idzie do sądu: Pos 23.07.09, 16:59 ronin-teraz-zarejestrowany napisał: Jego działeczka zachodzi n > a działkę pod KDT zaledwie w mikroskopijnej części, a gość pianę bije. jego działeczka nawet nie zachodzi fizycznie pod sama hale a sasiaduje z terenem na ktorej jest posadowiona i została ogrodzona ze wzgl.bezpieczenstwa. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
mgr2000 Re: Właściciel działki pod KDT idzie do sądu: Pos 23.07.09, 18:32 Masz racje. Koss pewnie nie zdola utrzymac wlasnosci, tak jak Hania honoru. Skok na kase w imieniu Donalda wykonala jak lwica. Czas sie zbierac w pis...du -HGW Odpowiedz Link Zgłoś
3henryk Właściciel działki pod KDT idzie do sądu: Posta... 23.07.09, 15:49 Wszystko co będzie na tym placu musi być zgodne z planem zagospodarowania przestrzennego,więc żaden właściciel nie może samowolnie postawić żadnego płota,jak również byle jakiego wychodka. I koniec. Żal jedynie "kupców" dającym się zwieść takiej paplaninie. Odpowiedz Link Zgłoś
pietro62 Właściciel działki pod KDT idzie do sądu: 23.07.09, 15:55 Może zaorać i posadzić ziemniaki albo buraki !! Odpowiedz Link Zgłoś
mat.31 Re: Właściciel działki pod KDT idzie do sądu: 23.07.09, 15:57 Nie, nie moze bo to nie grunt orny. Odpowiedz Link Zgłoś
mt7 Nie jest tak, że na działce w centrum miasta można 23.07.09, 15:57 łóżka polowe rozstawiać. Niezłego pasztetu narobił nam ten miniony, jedynie słuszny ustrój powszechnej szczęśliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
fi77ga Re: Nie jest tak, że na działce w centrum miasta 23.07.09, 17:18 No właśnie. Gdzie nie pluniesz tam prywatne. Szkoda,że stolicę odbudowywali i zbudowali ci z jedynie słusznego systemu, a przypomnę, że byli obciążeni i materialnie i fizycznie. Opłaciło się chyba tym, co nie sieją, nie orzą, a zbierają, co? Odpowiedz Link Zgłoś
mt7 Nie o to mi chodzi. Pozbawili ludzi własności 23.07.09, 18:20 wbrew prawu, a teraz my musimy oddawać i wypłacać odszkodowania. Wiele budynków rozpada się i niszczeje, bo nie są załatwione sprawy własności. Co mi tu gadasz o odbudowie, ja mam sześćdziesiąt kilka lat, więc wiem, jak było. Sklerozy jeszcze nie mam. Jakby Tobie zabrali majątek rodzinny też byś śpiewał, że naród odbudował, więc się darmozjadom nie należy? Odpowiedz Link Zgłoś
skobog Ludzie czemu się denerwujecie ??? 23.07.09, 16:00 Sami głosowaliście za Gronkiewicz ! Zachciało się zachciało się Wam Tusków .Palikotów to teraz nie narzekajcie !!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mat.31 Re: Ludzie czemu się denerwujecie ??? 23.07.09, 16:03 Co ma tu Waltz do rzeczy? Wybor miedzy barakiem w centrum miasta a lozkiem w centrummiasta to jak wybor miedzy dzuma a cholera. Odpowiedz Link Zgłoś
wujotte Re: Ludzie czemu się denerwujecie ??? 23.07.09, 16:07 skobog napisał: > Sami głosowaliście za Gronkiewicz ! Zachciało się zachciało się Wam > Tusków .Palikotów to teraz nie narzekajcie !!!!!!!!!!!!!! Nie sadze by narzekali ci którzy głosowali na PO. Tak na marginesie -ja nie głosowałem i tez nie narzekam. Uwazam ze robia kawał dobrej roboty egzekwujac wreszcie prawo . Odpowiedz Link Zgłoś
mat.31 Re: Ludzie czemu się denerwujecie ??? 23.07.09, 16:08 Niektorzy wola anarchie. Wtedy zawsze mzna jakies ciemne interesy ukrecic przy okazji... Odpowiedz Link Zgłoś
dexterek011 Re: Ludzie czemu się denerwujecie ??? 23.07.09, 16:20 Hmm... Egzekwować jedno prawo, przy okazji łamiąc kilka innych praw. No rzeczywiście, państwo prawa mamy. -- Ja jestem Pan Tusk twój, który cię wyrwał władzy PiS-owskiej z domu niewoli. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek7 Właściciel działki pod KDT idzie do sądu: Posta... 23.07.09, 16:01 A ja ciekaw jestem fundamentalnej dosyć kwestii, czegoż to będzie ten pan żądał w pozwie przeciwko tym co postawili barierki? Bo do czasu rozpatrzenia pozwu barierek pewnie nie będzie, sam pozew o zaprzestanie naruszeń nie ma za bardzo sensu. Realnej szkody raczej nie wykaże. Może z przepisów o naruszenie posiadania? Ale ponieważ to jest element parku miejskiego, to też marnie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
plo_11 Wybudować stolicę od nowa... 23.07.09, 16:26 A może by tak stolicę wybudować od nowa gdzieś gdzie nie ma żadnych poprzednich, przed i powojennych, i obecnych właścicieli, którzy zdaje się nie potrafią stanąć na wysokości zadania jako właściciele gruntu w centrum stolicy. Powoli przestaję się dziwić, że kiedyś tę ziemię zabierano... Odpowiedz Link Zgłoś
battosai A podatki? 23.07.09, 16:28 Czy ten pan odprowadzi podatki z tego, co zbierze do kapelusza? Odpowiedz Link Zgłoś
rtd5rtd Idz zluz donos kapusiu 23.07.09, 17:14 pielegnuj rodzinne tradycje donosicielskie. Odpowiedz Link Zgłoś
chachar1 Właściciel działki pod KDT idzie do sądu: Posta... 23.07.09, 16:42 Pan Koss może ogrodzić swoją działkę nie pytając nikogo o zgodę bo zgodnie z prawem nie musi.. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.dildo Re: Właściciel działki pod KDT idzie do sądu: Pos 23.07.09, 17:04 chachar1 napisał: > Pan Koss może ogrodzić swoją działkę nie pytając nikogo o zgodę > bo zgodnie z prawem nie musi.. Bzdura! Powtórze za 3henryk: "Wszystko co będzie na tym placu musi być zgodne z planem zagospodarowania przestrzennego,więc żaden właściciel nie może samowolnie postawić żadnego płota,jak również byle jakiego wychodka..." Odpowiedz Link Zgłoś
chachar1 Re: Właściciel działki pod KDT idzie do sądu: Pos 23.07.09, 17:24 Zgodnie z prawem budowlanym na ogrodzenie terenu nie jest potrzebna niczyja zgoda.ale jeżeli miasto przez kilkadziesiąt lat wykorzystywało i wykorzystuje dalej prywatny teren pana Kossa bo "plan przestrzenny"to niech buli temu panu czynsz dzierżawny..Trudno skumać? Odpowiedz Link Zgłoś
toosexy a podatek? 23.07.09, 17:05 Przejdzie z czapką i zbierze co łaska? A podatek od tego co łaska obliczy według metody "Pi razy drzwi" i "co łaska" zapłaci do Urzędu Skarbowego. To jakiś psychicznie chory facet jest... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: a podatek? 24.07.09, 09:53 toosexy napisał: > Przejdzie z czapką i zbierze co łaska? A podatek od tego co łaska obliczy > według metody "Pi razy drzwi" i "co łaska" zapłaci do Urzędu Skarbowego. No i chyba wcześniej będzie musiał zarejestrować działalność gospodarczą... > To jakiś psychicznie chory facet jest... Niewykluczone. Odpowiedz Link Zgłoś
azeta7 Następny idiota?! 23.07.09, 17:08 A może to on tym handlarzom badziewiem podnajął blaszak? Zdaje sie, że w Polsce mamy za mało domów dla wariatów. Odpowiedz Link Zgłoś
supermacho Przeprosić, wypłacić 200zł i po pieniaczu.. 23.07.09, 17:08 po co tyle nienawiści. Ma chłopina trochę racji bo w sumie to jego pole, ale interes publiczny był w tym przypadku ważniejszy. 200zeta zadośćuczynienia czy jakoś tam i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
rtd5rtd Skoro wlscicielem nie jest urzad miasta? 23.07.09, 17:09 Skoro wlscicielem nie jest urzad miasta to co ma Walcowa do gadania?? Jakim prawem walcowa nasyla odzialy Milicji rezimowej na handlujacych na nie jej terenie? przeciez to teren tego dziada a nie panstowy. Wiedz dziad powinien decydowac jak ma wygladac, a nie burmistrzowa. co za burdel w tym PRL'u Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Skoro wlscicielem nie jest urzad miasta? 24.07.09, 10:04 rtd5rtd napisała: > Skoro wlscicielem nie jest urzad miasta to co ma Walcowa do gadania?? > > Jakim prawem walcowa nasyla odzialy Milicji rezimowej na handlujacych na nie je > j terenie? przeciez to teren tego dziada a nie panstowy. Wiedz dziad powinien d > ecydowac jak ma wygladac, a nie burmistrzowa. Czegoś, jednak, nie doczytałeś. Teren "tego dziada" to dopiero tam, gdzie postawiono barierki, a handel w blaszaku odbywał się na terenie należącym do gminy. Ostatecznie - zadecydował sąd, a nie - "burmistrzowa", jak idiotycznie napisałeś (wiem, wiem; miało być pogardliwie, ale - jak wszystko, co piszesz - nie wyszło). Burmistrzowa to żona burmistrza; od kiedy to HGW nią jest? > co za burdel w tym PRL'u Dodatkowo jeszcze przespałeś 20 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
finish1 pamiętacie"Cały Naród Buduje Swoją Stolice" 23.07.09, 17:24 cegiełki, pół Polski zganiane do odbudowy. Może ci właściciele "warsiawiaki" powiedzą kto te "warsiawskie gruzy" z gruzu podniósł? Warszawa powinna zostać GRUZEM. Stolica Kraków lub Łódź. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Ludzie myla demokracje z anarchia! 23.07.09, 17:29 Mysla, tez, ze jak cos maja, to moga robic z tego nieograniczony uzytek. A np. legalne posiadanie broni to nie jest jeszcze 'licence to kill', bo nie kazdu jest 007 (J. Bondem). Niestety, kapitalizm w Polsce to byla zawsze bida. Handlowaniem z lozek i "szczek" to nigdy nie dogonimy Zachodu... Odpowiedz Link Zgłoś
perfect4u Re: Ludzie myla demokracje z anarchia! 23.07.09, 18:37 mr_kagan napisała: > Mysla, tez, ze jak cos maja, to moga robic z tego nieograniczony > uzytek. A np. legalne posiadanie broni to nie jest jeszcze 'licence > to kill', bo nie kazdu jest 007 (J. Bondem). Niestety, kapitalizm w > Polsce to byla zawsze bida. Handlowaniem z lozek i "szczek" to > nigdy nie dogonimy Zachodu... Masz racje ale tylko tyle moga robic Polacy.Przemysl albo rozprzedany albo zagarniety przez komuchow nie mowiac o systemie bankowym.A juz PO mysli intensywnie jak wyprzedac resztki przemyslu w obce rece.A jak wyprzedadza to z czego wtedy beda latac dziure budzetowa? Odpowiedz Link Zgłoś
wujotte Re: Ludzie myla demokracje z anarchia! 23.07.09, 19:02 perfect4u napisał: > A > jak wyprzedadza to z czego wtedy beda latac dziure budzetowa? dziura budzetowa jest miedzy innymi z tego powodu ze ładuje sie miliardy zygli w nierentowne huty,kopalnie ,stocznie itp pijawki.. Odpowiedz Link Zgłoś
perfect4u Re: Ludzie myla demokracje z anarchia! 24.07.09, 02:12 wujotte napisał: > perfect4u napisał: > > > A > > jak wyprzedadza to z czego wtedy beda latac dziure budzetowa? > > dziura budzetowa jest miedzy innymi z tego powodu ze ładuje sie miliardy zygli > w > nierentowne huty,kopalnie ,stocznie itp pijawki.. Czy gdybys mial swoj kantor wymiany walut to bys go sprzedal? Nie sprzedaje sie kury znoszacej zlote jajka.A tzw demokratyczny rzad sprzedal caly system bankowy.Pokaz mi jakikolwiek kraj ktory sprzedal banki obcokrajowcom? Czy np. niemcy a tym bardziej Rosjanie sprzedali swoje kopalnie albo tereny roponosne? Tak robi tylko antypolski rzad.To jest antypolska polityka ktora prowadzi do uzaleznienia Polski od obcych sil politycznych.Dlatego np. nie przeszla ustawa o biopaliwach .Agenci wplywu ulokowani w najwyzszych strukturach wladzy sa nadal zbyt wplywowi.A to dlatego ze niebylo dekomunizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
kwaczynsky_pan Panie Koss, przestań Pan owijać w bawełnę 23.07.09, 17:39 Wyczuł Pan możliwość szarpnięcia kasy i tyle. Nie dopisuj Pan do tego ideologii, bo to żałosne. Chciwość. To jedyne uzasadnienie. Szkoda, że się Pan nachapie na koszt podatników.:( Odpowiedz Link Zgłoś
wujotte Kazika pamietamy:) 23.07.09, 17:44 "Na ulicy pod pałacem smród handlarzy się unosi Piją. plują i rzygają i sprzedają w międzyczasie Na plandekach i gazetach leży ścierwo zabrudzone A na stołach czekolada razem z piwem przywieziona " to o przyszłych "kupcach" z kdt wyspiewał Kazik prawie 2 dekady temu!!! jak widac nic sie nie zmienili przez ten czas. Moze zmienili tylko samochody z Poldków i Maluchów na Merce ,Beemki ,Volva. Mentalnosc pozostała nienaruszona. Odpowiedz Link Zgłoś
aster5 Re: Kazika pamietamy:) 23.07.09, 18:04 Mentalność ta sama, niestety, mimo że upłynęło 20 lat...Pewnie i 200 nie wystarczy na zmianę mentalności Polaczków. I z kim tu budować nowoczesne społeczeństwo obywatelskie? No,z kim? Odpowiedz Link Zgłoś
p.s.j Kazik śpiewał tyż tak: 24.07.09, 10:08 "Warszawscy Radni to największa banditerka Co by można tu zagrabić każdy jeden zerka Oni ja myślę zachowują się nieładnie Radny kradnie - a całe miasto na dnie." :) Odpowiedz Link Zgłoś
szyderczy_szyderca Właściciel działki pod KDT idzie do sądu: Posta... 23.07.09, 17:47 Nie jestem pewien czy Koss to polskie nazwisko ... Odpowiedz Link Zgłoś
wujotte Re: Właściciel działki pod KDT idzie do sądu: Pos 23.07.09, 17:48 szyderczy_szyderca napisał: > Nie jestem pewien czy Koss to polskie nazwisko ... to syn Janka Kosa i Marusi.....rotfllll Odpowiedz Link Zgłoś
modzo89 Właściciel działki pod KDT idzie do sądu: Posta... 23.07.09, 17:59 Przedwczoraj prawo było na 1wszym miejscu a dzisiaj co? Nagle już nie jest? Jego działka i może robić z nią co chce. Jestem za! Bardzo dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
wujotte Re: Właściciel działki pod KDT idzie do sądu: Pos 23.07.09, 18:09 modzo89 napisała: Jeg > o działka i może robić z nią co chce. Jestem za! Bardzo dobrze! otóz nie moze :) to ze ktos prywatnie ma teren nic ponad to nie oznacza. Znajomosc prawa a raczej brak tej znajomosci jest porazajaca w społeczenstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
p.s.j Re: Właściciel działki pod KDT idzie do sądu: Pos 24.07.09, 10:12 No, napewno nie oznacza to, że ktoś może mu bezprawnie postawić jakieś słupki czy ogrodzenia blaszane. Odpowiedz Link Zgłoś
ronin-teraz-zarejestrowany Gość chce zaistnieć a wy się jaracie jak dzieci! 23.07.09, 18:59 Za rok sprzeda działkę za kilkadziesiąt milionów pod budowę biurowca i będzie sobie żył, a tacy jak wy bedą go obchodzili tyle co zeszłoroczny śnieg! Odpowiedz Link Zgłoś