funny5 23.07.09, 17:07 Ci handlarze byli "okaleczeni psychicznie" wczesniej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wieprzowinapozydowsku Ochroniarze z KDT zarobią ponad 160 tys. W pona... 23.07.09, 17:27 "Ochroniarze z KDT zarobią ponad 160 tys. W ponad tydzień" Tak z czystej ciekawosci - ktos wie ilu tych "ochroniarzy" bylo i ma porownanie ile przez taki czas by zarobily zwykle klawisze z policji?!? _________________________________ Zadnych kaczorow, zadnych donaldow! Odpowiedz Link Zgłoś
fxvi oto prawda o tym, co ONI TAM zrobili: 23.07.09, 17:46 List z podziękowaniami od kupców z KTD w Warszawie 2009-07-23 Księże Tadeuszu (Zaleski), Bardzo dziękuję za ten tekst o Gronkiewicz - Waltz. Jest ksiądz jedną z nielicznych osób, która wzięła nas w obronę. Byłem w środku hali podczas pacyfikacji. Sceny iście dantejskie. Mam 27 lat, czytałem bardzo dużo na temat Powstania Warszawskiego. Może porównanie nie jest zbyt trafne, ale czułem się jak powstaniec na barykadzie. "Ochrona" niczym ukraińskie oddziały SS z zajadłością atakowała wejścia do hali. Takiej nienawiści i dzikości w oczach nie widziałem jeszcze u nikogo. Przy każdej próbie wejścia do hali systematycznie nas gazowali. Szturm przypuścili od strony niewidocznej dla reszty miasta. Gdy jedna grupa osiłków się zmęczyła, za chwilę zajadle atakowała druga, mając przy tym ogromną zabawę. Czuliśmy się jak szczury w klatce. Po wtargnięciu do hali kobiety były bite i ciągnięte za włosy, mężczyźni natomiast maltretowani z dala od kamer TV. Jeden z kupców maltretowany był przez ochronę a następnie 6 policjantów. Nie chciałbym przeżyć takich chwil jeszcze raz. Bardzo Księdza szanuję, za to co robi, jak pomaga słabszym, upomina się o prawdę np. w programach Pana Pospieszalskiego. Dlatego moja ogromna prośba. Jeśli obowiązki Księdza pomogą proszę o wstawienie się za nami gdzie tylko się da. My nie mamy żadnej siły ''przebicia''. W mediach zostaliśmy przedstawieni jako bandyci. Natomiast pomija się fakt,że to "ochrona " przy biernej postawie policji pierwsza nas zaatakowała. Nie spodziewaliśmy się takiej zdziczałej agresji i dopiero od tego momentu zaczęliśmy się bronić i barykadować wejścia. Nam chodziło tylko o to byśmy mogli dalej pracować. Jesteśmy bezradni. Dlatego do Księdza jako uczciwego człowieka, jeszcze raz, zwracam się z prośbą o interwencję w naszej sprawie. Pozdrowienia z Warszawy od kupców z KDT. Z Bogiem! Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
ronin-teraz-zarejestrowany Ten tekst z powstańcem wyjątkowo niesmaczny 23.07.09, 17:49 jak można porównywać walkę z hitlerowskim lub komunistycznym okupantem do obrony bazaru i partykularnych interesów? Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: Ten tekst z powstańcem wyjątkowo niesmaczny 23.07.09, 19:59 Jak najbardziej można:) Tu tymi okupantami byli kupcy (których już 10 lat temu miało tam nie być, a ostatecznie w 2004), ot okupująca hołota zawłaszczyła sobie centrum Wa-Wy. Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman jak można Ziobrę porównywać z Gestapo 23.07.09, 22:07 propagandyści z mediów masowej dezinformacji i wylewania pomyj sprawiają że już wszystko wolno - o cześć wam panowie z Wyborczej Odpowiedz Link Zgłoś
oldbay Re: Ten tekst z powstańcem wyjątkowo niesmaczny 23.07.09, 20:16 Zgadzam się, bardzo niesmaczne porównanie. Ci ludzie chcą z siebie zrobić męczenników i bohaterów a całą tą akcję traktować jak martylorogię narodu polskiego. Chcą zrobic wielką sensację na miarę zamieszek w Iranie po wyborach i pokazać się jako ofiary jakiejś wojny. Tyle, że to oni wystąpili przeciwko miastu, to oni złamali przepisy, to oni nie dostosowali się do prawa i nie opuscili budynku do 19 lipca. Zabarykadowali się w środku i zapowiedzieli walkę, nagromadzili cegieł, dzieci - tarcz i myśleli, ze miasto sie ugnie i "jakoś to bedzie". Trzeba było ich wyprowadzić siłą, więc niech się nie dziwią, ze tej siły użyto. Nikt ich za darmo nie pałował. Wystarczy popatrzeć na tego goscia co to za cwaniaczek, jak macha rekami i agresywnie się rzuca. Nie wierzę że siedział niewinnie pod scianą i klepał zdrowaśki a ochroniarz go zlał za to pałą. Nie wierzę. Gdyby zachowali sie normalnie to by ich normalnie potraktowano. Skoro byli agresywni potraktowano ich siłą. Kto mieczem wojuje, od miecza ginie. - oldbay Odpowiedz Link Zgłoś
ronin-teraz-zarejestrowany Re: Ten tekst z powstańcem wyjątkowo niesmaczny 23.07.09, 21:13 Przecież to widać w końcówce tego filmu. Część wychodzi spokojnie jak z kina, a inni się rzucają, klną i są siłą wypychani. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Brednia 23.07.09, 18:15 Ukraińska dywizja ss nigdy nie pacyfikowała Powstania Warszawskiego. Widać, probaganda Zalewskiego to tylko nakręcanie nienawiści. Odpowiedz Link Zgłoś
rtd5rtd Szacunek za podjecie walki! 23.07.09, 18:31 Nie mieliscie szans z biurokratycznym apratem wladzy. Ale i tak szacunek dla was. Odpowiedz Link Zgłoś
wujotte Re: oto prawda o tym, co ONI TAM zrobili: 23.07.09, 22:09 fxvi napisał: > List z podziękowaniami od kupców z KTD w Warszawie 2009-07-23 > Pozdrowienia z Warszawy od kupców z KDT. > Z Bogiem! > Marcin Buhahahahahahaha ale jazda:PPPP zaraz ich radyjo z ryłem wexmie w obrone przed zydami ,masonami , pedałami i cyklistami... normalnie zryłem jak norka jak to przeczytałem. Co za bezczelne sqrwysyny .Taki gnoj wszawy ma czelnosc o powstaniu warszawskim pisac qrwysyn jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzyk444 Ładnie on psy traktuje, nie ma co 23.07.09, 18:45 od razu wiadomo, jaki z niego człowiek - kupiec. Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Warto sie przyjrzeć tej umowie 23.07.09, 17:41 Przechodząc dziś obok hali naliczyłem na terenie 34 umundurowanych strażników ze straży miejskiej. Ochroniarza nie było ani jednego. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Warto sie przyjrzeć tej umowie 23.07.09, 17:44 eetam.myślałem że po 160tys.na twarz. to im tam wyjdzie jak zwykle po 5 zeta za godzinę. Odpowiedz Link Zgłoś
74n105c straganiartwo won! pijawy! posrednicy! 23.07.09, 19:29 nie no bedzie 30% premii jakies 1,5zl. to akcja specjalna ;) byc cieciem to brzmi dumnie :P Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman kto pisał SIWZ, czy jest plan i procedury 23.07.09, 22:36 przyjmując że ochrona będzie trwała 7 dni x 24 godz = 168 godz. zakładając stawkę za roboczogodzinę w wysokości 20 zł brutto mamy wynik ponad 50 ochroniarzy zarówno w dzień jak i w nocy - duża armia jak na ochronę zamkniętego obiektu Odpowiedz Link Zgłoś
pretm przetarg? 23.07.09, 17:44 Przetarg? To akurat było zamówienie z wolnej ręki. A jeżeli miał podpisać umowę komornik to dlaczego jako zamawiający występuje Miasto Stołeczne Warszawa? przetargi.um.warszawa.pl/szczegoly.asp?id=35605 Odpowiedz Link Zgłoś
adela_30 Re: przetarg? 23.07.09, 19:59 Bo znowu rzecznikowi miasta wyrwało się kłamstwo :) Ciekawe czy ludzie związani z PO mówią czasem prawdę? pretm napisał: > Przetarg? To akurat było zamówienie z wolnej ręki. A jeżeli miał podpisać umowę > komornik to dlaczego jako zamawiający występuje Miasto Stołeczne Warszawa? Odpowiedz Link Zgłoś
ronin-teraz-zarejestrowany Już lepiej było te pieniądze przeznaczyć na 23.07.09, 17:46 dofinansowanie policji lub straży miejskiej. A firma Zubrzycki zachowała się wyjątkowo mało profesjonalnie! Odpowiedz Link Zgłoś
nowytor.nowytor8 Ile Zubrzycki dał HGW w łapę???? 23.07.09, 17:50 przypomnę tylko, że ma on zarzuty prokuratorskie ws. łapówy (300 tys.) na ochronę obiektów sportowych. Odpowiedz Link Zgłoś
fxvi a oto prawdziwe oblicze Hanki : 23.07.09, 17:52 www.isakowicz.pl/index.php?page=news&kid=8&nid=1988 Odpowiedz Link Zgłoś
nowytor.nowytor8 ile Hanka wzięła w łapę? 23.07.09, 18:02 ?Gaz łzawiący w KDT rozpylili ochroniarze firmy "Zubrzycki". Jej właściciel został jesienią 2007 r. zatrzymany przez CBA. Według CBA - Sylwester Zubrzycki za ustawienie przetargu na usługi ochrony osób i mienia wraz z monitoringiem we wszystkich ośrodkach Centralnego Ośrodka Sportu wręczył zastępcy dyrektora COS łapówkę 300 tys. zł. Wartość przetargu to ok. 10 milionów zł. W działaniach Zubrzyckiego pośredniczył Dariusz K. Dyrektorowi COS obiecał on łapówkę w wysokości ustalonego procentu od wartości każdej faktury, zapłaconej na rzecz Zubrzyckiego w związku z ustawionym przetargiem. Miało być to jednak nie mniej niż 250 tys. zł. Dodatkowo zapewniał dyrektora COS o jego pozostaniu na stanowisku w przypadku zmiany na stanowisku Ministra Sportu.? www.niezalezna.pl/article/show/id/22960 Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: ile Hanka wzięła w łapę? 23.07.09, 20:27 Ale o co ci chodzi? Uważasz, że nie należało dawać pracy tym biednym ochroniarzom? Co oni winni, że mieli złego szefa? Przecież nie wolno ludzi tak na bezrobocie wysyłać Odpowiedz Link Zgłoś
wilqu69 Re: ile Hanka wzięła w łapę? 23.07.09, 20:58 nessie-jp napisała: > Ale o co ci chodzi? Uważasz, że nie należało dawać pracy tym biednym > ochroniarzom? Co oni winni, że mieli złego szefa? Przecież nie wolno ludzi tak > na bezrobocie wysyłać Odpowiedz Link Zgłoś
wujotte Re: ile Hanka wzięła w łapę? 23.07.09, 22:16 nowytor.nowytor8 napisał: > ?Gaz łzawiący w KDT rozpylili ochroniarze firmy "Zubrzycki". Jej właściciel zos > tał jesienią 2007 r. zatrzymany przez CBA. > > Według CBA -...itd.. OK..załózmy ze to prawda. Ale co to ma do rzeczy??? Agencja wykonywała swoja prace zlecona przez komornika. Jak były wałki to od tego jest prokurator. To sie ma nijak do handlarzy niechcących sie poddac eksmisji z wyroku sądu. Co ma piernik do wiatraka? Odpowiedz Link Zgłoś
wujotte Re: ale zamówienie złożyła podobno Hanka 23.07.09, 22:52 toz pisze wyrażnie: od tego jest prokurator zeby przeswietlic kontrakt z Zubrzyckim.Był wałek to ktos beknie ..i wali mi kto. ja nie jestem zadnym fanatykiem PO. jestem osoba która przestrzega Prawa!!! i procedur.(nie pis, nie po) Prawo złamali handlarze z kdt, prawo złamali kibole i żuleria rzucajaca kamieniami. jesli prawo złamał ratusz tez powinien odpowiadac. Capiszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman tu wadomość z pierwszej ręki 23.07.09, 23:03 www.cba.gov.pl/wai/pl/20/113/Wlasciciel_duzej_firmy_ochroniarskiej_i_znany_trener_pilkarski_zatrzymani_przez_.html a tu komentarz blogmedia24.pl/node/16725 www.wprost.pl/ar/115160/Trenerowi-Lechii-i-wlascicielowi-agencji-Zubrzycki-grozi-12-lat/ Odpowiedz Link Zgłoś
wujotte Re: tu wadomość z pierwszej ręki 23.07.09, 23:18 jkredman napisał: > <a href="http://www.cba.gov.pl/wai/pl/20/113/Wlasciciel_duzej_firmy_ochroniarskiej_i_znany_trener_pilkarski_zatrzymani_przez chłopie ale co ty mi tu serwujesz odgrzewane kotlety sprzed 2 lat?? jeb.e mi zubrzycki i jego agencja, siedzielismy w "firmie" i wylismy ze smiechu ogladajac relacje TVN jak jego ludzie nieporadnie jak dzieci "szturmuja" kdt. Zenada po maxie. Goscie w t-shirtach , bez tarcz ,ochraniaczy , hełmów ,masek p-gas przepychali sie z cywilami jak na wiejskim weselu. Ubaw gratis. Takiego pokazu indolencji i braku jakichkolwiek umiejetnosci to juz dawno nie widziałem ..abstrahując juz w ogole od sposobu przeprowadzenia operacji. Odpowiedz Link Zgłoś
leon1406 Ochroniarze z KDT zarobią ponad 160 tys. W pona... 23.07.09, 18:12 Moge tylko pogratulowac Pani Prezydent, nareszcie prawo zwyciezylo a nie dzicz ! Podobnie dzieje sie prawie ze wszystkim w Polsce, to budowa autostrad to stocznie , przykladow mozna podac wiele. W innych krajach jakos sobie daja rade tylko w Polsce zawsze sie znajdzie grupa upierdliwie niezadowolonych. Skoro kupcy mieli czas do konca roku opuscic hale to dlaczego tego nie zrobili ??? Mysleli ze sie zasiedza na nastepne 40 lat ??? Widac jak sie pomylili. Co jest ciekawe wiekszosc mieszkancow Warszawy poparla decyzje Pani Prezydent.Bravo Haniu ! Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Ochroniarze z KDT zarobią ponad 160 tys. W po 23.07.09, 18:16 Głupiś. Nie chodzi o to CZY dobrze zrobiła, tylko o to JAK. Odpowiedz Link Zgłoś
leon1406 Re: Ochroniarze z KDT zarobią ponad 160 tys. W po 23.07.09, 21:48 Glupis ! A co ma piernik do wiatraka ! Odpowiedz Link Zgłoś
rtd5rtd Za miesiac wyjdzie ze to wszystko to korupcja PO 23.07.09, 18:17 co dzien bedzie coraz wiecej faktow - jestem pewien. cala ta PO to machina wladzy sluzaca do wspierania biznesu grupy trzymajacej wladze w polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Za miesiac wyjdzie ze to wszystko to korupcja 23.07.09, 19:27 rtd5rtd napisała: > co dzien bedzie coraz wiecej faktow - jestem pewien. > > cala ta PO to machina wladzy sluzaca do wspierania biznesu grupy trzymajacej wl > adze w polsce. Nie osmieszaj sie PiSiaro, decyzje o usunieciu kupcow z hali podjal lech kaczynski w 2004 roku...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
electromagnetic_radiation Ochroniarze z KDT zarobią ponad 160 tys. W pona... 23.07.09, 18:55 "Ja się poskarżę - okaleczyli mnie psychicznie, fizycznie i moralnie - mówił dziennikarzowi Gazeta.pl pokazując siniaki na nogach." A co ja mam powiedzieć. Przez ostatni rok policja pierze mi głowę używając fal elektromagnetycznych i nic nie mogę zrobić To jest dopiero okaleczenie psychiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Ochroniarze z KDT zarobią ponad 160 tys. W pona... 23.07.09, 19:05 Jasne że zarobią!W tym POj...nym bantustanie wszyscy "zarabiają" oprócz tych co uczciwie i ciężko pracują Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Ochroniarze z KDT zarobią ponad 160 tys. W po 23.07.09, 19:29 ambl napisała: > Jasne że zarobią!W tym POj...nym bantustanie wszyscy "zarabiają" oprócz tych > co uczciwie i ciężko pracują Skad u kobiet w PiS tyle wulgarnych przeklenstw, tyle zawisci, skad tyle glupoty ? Decyzje o usunieciu kupcow podjal lech kaczynski w 2004 roku, napluj mu we wredny ryj, glupia PiSiarko...;DDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
marie-100 Kłamstwo! to było tzw. zamówienie z wolnej ręki! 23.07.09, 19:19 oto dowód: hekatonchejres.salon24.pl/116428,ile-za-mordobicie Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna kłamał POwski ratusz i kłamie GW 23.07.09, 19:20 POwski ratusz kłamał, że agencję wynajął komornik a nie miasto GW kłamie, że miasto wynajęło agencję w przetargu - zlecenia udzielono w trybie bezprzetargowym , z wolnej ręki Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: kłamał POwski ratusz i kłamie GW 23.07.09, 19:36 tylko pisiarnia nie kłamie i handlarze kupą. Odpowiedz Link Zgłoś
wilqu69 Re: kłamał POwski ratusz i kłamie GW 23.07.09, 20:19 cillian1 z takim ilorazem inteligencji tobie już psychiatra nie pomoże bo to wada wrodzona , zastanów się debilu czy władza która tak bardzo szczyci się swoimi Solidarnościowymi korzeniami powinna używać firmy ochroniarskiej której pracownikami są byli ubecy , zomowcy i bandyci do pacyfikacji ludzi ? Tusk stracił całą moją sympatię jaką go darzyłem. Nie chcę prezydenta który jest uczniem Kiszczaka. Odpowiedz Link Zgłoś
dorasia Re: kłamał POwski ratusz i kłamie GW 24.07.09, 09:02 wilqu69 napisał: " zastanów się debilu czy władza która tak bardzo szczyci się swoimi Solidarnościowymi korzeniami powinna używać firmy ochroniarskiej której pracownikami są byli ubecy , zomowcy i bandyci do pacyfikacji ludzi ? " Ty zmień dilera, albo bierz połowę. Gdyby rzeczywiście w tej firmie byli jak piszesz zomowcy to ta granda nie trwałaby tyle czasu, a wywiady ze straganiarzami przeprowadzane by były ze szpitali, a nie spod blaszaka Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head Agencja byłego SBeka chroni Warszawę 23.07.09, 19:36 Zubrzucki, były funkcjonariusz SB, sowieckiej agentury zniewalającej do 1989 Polskę uczył się "fachu" u innego specjalisty, oficera SB, Misztala, tego który wsławił się napaścią w 1983 na kościół Sw. Marcina i znajdującu się tam Prymasowski Komitet pomocy internowanym. Ten sam Misztal wywióżł w Stanie Wojennym porwanych działaczy "S" do kampinosu i pozorował wykonanie wyroku smierci. Zarówno uczeń jak i nauczyciel mają swoje prywatne gangi ochroniarskie. Zresztą jak ćwierkają wróble bez SBeka w zarządzie nie dostanie się koncesji na prowadzenie agencji. Agencja zbirów Zubrzyckiego chroni także innych pupilów Hani "Bufetowej", a mianowicie chroni interesów towarzysza Waltera, stadionu Legii. Hania wyjątkowo dba o głównego propagandzistę PO, wąściciela stacji Tusk Vision Network (TVN), poprzednio zasiliła z publicznej kasy interesy Legii kwotą 500 mln zł. Jak widac wszystko toczy się w najlepsze w Rodzinie WSI. Odpowiedz Link Zgłoś
sonatka88 Re: Ochroniarze z KDT zarobią ponad 160 tys. W po 23.07.09, 19:59 to znaczy? Odpowiedz Link Zgłoś
red.ken Re: Handlarze wynajeli agencje PR 23.07.09, 20:12 widac dlaczego ta bazarowa holota ma poparcie na forach internetowych... Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna POspólstwo to pałkarze 23.07.09, 20:43 widać skąd się wzięli ci łysi bezmózgowcy katujący ludzi pod KDT i teraz gloryfikujący władzę wysyłający pałkarzy na obywateli red.ken napisała: > > widac dlaczego ta bazarowa holota ma poparcie na forach internetowych... Odpowiedz Link Zgłoś
red.ken Re: POspólstwo to pałkarze 23.07.09, 20:46 80 % normalnych ludzi za darmo wzielo by udzial w akcji pogonienia bandziorkow i cwaniaczkow handlujacych kradzionymi komorkami i chinska tandeta w centrum miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
red.ken Re: POspólstwo to pałkarze 23.07.09, 20:49 mi zbieralo sie na wymioty kiedy mialem jechac do centrum warszawy ze wzglegu na ten blaszany przybytek. Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna Re: POspólstwo to pałkarze 23.07.09, 21:26 red.ken napisała: > > 80 % normalnych ludzi za darmo wzielo by udzial w akcji pogonienia bandziorkow > i > cwaniaczkow handlujacych kradzionymi komorkami i chinska tandeta w centrum mias > ta. sorry, ale jeśli dla Ciebie bicie ludzi jest NORMALNE , to wybacz, ale Ty normalny nie jesteś Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna Re: POspólstwo to pałkarze 23.07.09, 21:27 sralimuchibedziewiosna napisał: > red.ken napisała: > > > > > 80 % normalnych ludzi za darmo wzielo by udzial w akcji pogonienia bandzi > orkow > > i > > cwaniaczkow handlujacych kradzionymi komorkami i chinska tandeta w centru > m mias > > ta. > > > sorry, ale jeśli dla Ciebie bicie ludzi jest NORMALNE , to wybacz, ale Ty > normalny nie jesteś PS rozumie,że teraz pogonisz gazem i pałą Złote Tarasy i Galerię Centrum - tam masa chińskiej tandety jest Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: POspólstwo to pałkarze 23.07.09, 22:01 > sorry, ale jeśli dla Ciebie bicie ludzi jest NORMALNE a bicie kiboli tolerujesz, czy też będziesz im dawał kwiatki i nagrody? Handlarze to to samo, tak samo się zachowali.A podobno można negocjować ceny, ty wiesz co by się z tobą stało jakbyś podniósł głos przy negocjacji :D Może wiesz, i dlatego tak ich bronisz, to tak ze strachu? :D Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna Re: POspólstwo to pałkarze 23.07.09, 22:09 cillian1 napisał: > > sorry, ale jeśli dla Ciebie bicie ludzi jest NORMALNE > > a bicie kiboli tolerujesz, czy też będziesz im dawał kwiatki i nagrody? > Handlarze to to samo, tak samo się zachowali.A podobno można negocjować ceny, t > y > wiesz co by się z tobą stało jakbyś podniósł głos przy negocjacji :D Może wiesz > , > i dlatego tak ich bronisz, to tak ze strachu? :D dzieciaku, "handlarze" zostali zaatakowani przez pałkarzy, którzy nie mieli żadnej prawnej legitymacji do uczestniczenia w egzekucji wiem, że dla POspólstwa to niezrozumiałe,ale tak stanowi kodeks postępowania cywilnego Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: POspólstwo to pałkarze 23.07.09, 22:12 no ok, to już wyśpiewaliście jak rotę, ale to raczej policja miała pałki, i ich użyła, więc nie pitolcie o ochronie, bo to nie ona skończyła zamiatać tylko policja, jak nie ma się do czego przyczepić to do ochrony, tak? Zaczęli rozróbę, ale to policja skończyła, jak zawsze z kibolami też policja kończy. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ronin-teraz-zarejestrowany Żadnego szacunku dla chamstwa być nie może! 23.07.09, 20:06 Mogli to rozwiązać inaczej. Czemu tylko 100-200 osób z tych niby 2000 które tam pracują wywołalo awanturę? Ciesz się że leszek k. nie był już prezydentem bo by wam telefony pozagłuszał i nie byłoby tego kontaktu ze światem zewnętrznym jaki mieliście, a wtedy ten rokosz szybciutko by upadł! Odpowiedz Link Zgłoś
arcyfioletowy Re: Żadnego szacunku dla chamstwa być nie może! 23.07.09, 20:35 Albo się chce sprawę załatwić skutecznie i szybko, albo się chce urządzić demonstrację siły (co czasami również bywa potrzebne i pożyteczne). Ale jak już się planuje demonstrację siły, to się gromadzi takie oddziały, żeby nawet nikt nie kwiknął. A jak się to zrobić skutecznie, to też są metody - na przykład komornik mógł poczekać 3 dni i wkroczyć z zaskoczenia przed świtem, w niedzielę. Albo załatwia się ich pojedynczo - rozbija ich solidarność i wyłapuje po kolei. Teraz powstaje cała masa szczegółowych wątpliwości: 1. Po jaką cholerę od kilku dni było wiadomo co, gdzie, kiedy a nawet o której godzinie? Przecież ci ludzie w hali byli w komplecie, czekali na przyjazd komornika. 2. Dlaczego użyto prywatnej firmy ochroniarskiej? Zgodnie z polskim prawem komornika dokonującego egzekucji może ochraniać wyłącznie policja. (Kodeks postępowania cywilnego Art.765). Inne jest zagrożenie karne za napaść na funkcjonariusza policji, inne za opór wobec ochroniarza. 3. Dlaczego firma ochroniarska ZUBRZYCKI wynajęta została nie przez komornika, ale przez Miasto Stołeczne Warszawa? przetargi.um.warszawa.pl/szczegoly.asp?id=35605 4. Zgodnie z polskim prawem pracownicy agencji ochrony mają prawo użycia "środków przymusu bezpośredniego" wyłącznie w celu odparcia ataku na mienie, zdrowie lub życie. Innymi słowy polskie prawo zabrania agencjom ochrony przeprowadzania akcji zaczepnych, na przykład szturmowania okupowanego budynku. Od tego jest policja. 5. Przepisy szczegółowe, obowiązujące również policję, zabraniają użycia gazu łzawiącego w pomieszczeniach zamkniętych. W normalnym kraju (np. USA) osoba, która by poniosła uszczerbek na zdrowiu w wyniku działania gazu mogłaby skarżyć policję/firmę Zubrzycki o odszkodowanie. Dodam jeszcze taki szczegół, że nie biorące udziału w akcji siły policji wkroczyły na i zdewastowały prywatną działkę przylegającą do KDT (tak, pan Tadeusz Koss odzyskał swoją działkę na Placu Defilad i teraz mu ją zadeptali). No dobrze, ale dlaczego było tak jak było? W końcu mało co dzieje się bez przyczyny, a najlepsze są teorie spiskowe. Otóż jedna z takich teorii mówi, że Bufetowa (wraz ze Słoneczkiem Peru) stanowią obecnie "ugrupowanie schodzące" i powoli mają przechodzić do historii obarczeni winą za wszystkie wypaczenia i odstępstwa od jedynie słusznej drogi. Wschodzącą gwiazdą jest (lub może zostać) Piskorski i jego SD. Podobno Piskorski coraz więcej może i znajduje coraz więcej zrozumienia i wsparcia w kręgach (również byłych) służb. A z jakich kręgów wywodzą się w Polsce właściciele agencji ochrony, to nawet nie muszę pisać. Tak więc postanowiono przyspieszyć bieg wypadków. Bo nie ukrywajmy - cała ta historia dla Gronkiewiczowej, dla Tuska i PO to jest po prostu klęska. Odpowiedz Link Zgłoś
ronin-teraz-zarejestrowany Zadeptali mu działkę? Nie wytrzymam ze śmiechu 23.07.09, 20:56 A co mu tam zadeptali? pietruszkę? buraki? zboże? Jak narazie jest tam miejski park (więc jak już to park zadeptali) a jego jest goła ziemia bo nawet nie ta trawa co tam rośnie o chodnikach i ławkach nie wspomnę! Szkoda że martwisz się tak bardzo o mienie tego pana, a nie o zniszczone chodniki (z których była wyrywana kostka) czy kosze na śmieci! A zapomniałem to mienie komunalne, a więc niczyje i można dewastować! To nic że powstało z podatków mieszkańców Warszawy, bo przecież nie z twoich co? Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Nie było żadnego przetargu! 23.07.09, 20:36 Przecież to było zamówienie z wolnej ręki. W dodatku o jakim podpisywaniu umowy przez komornika mówi rzecznik miasta skoro to miasto zamówiło ochroniarzy zgodnie z ustawą o zamówieniach publicznych? Ktoś tu kręci mocno. Odpowiedz Link Zgłoś
ronin-teraz-zarejestrowany Granda! 200 osób w tydzień zarobi 160 tyś.! 23.07.09, 20:10 A biedna pani Sikora 10 miesięcy musiała zasuwać w tym kdt za marne 130 tyś. Odpowiedz Link Zgłoś
wilqu69 Re: Granda! 200 osób w tydzień zarobi 160 tyś.! 23.07.09, 20:26 W tej chwili zarabia tam np. p.w-ce prezydent Kochaniak i jego trzej koledzy , pani poseł Sikora była członkiem zarządu Kdt z nadania miasta , które jest w niej udziałowcem i jako jedyna miała jaja żeby przeciwstawić się temu bandyctwu pod nadzorem straży miejskiej i policji. Odpowiedz Link Zgłoś
juri1986 Ochroniarze debile po zawodówie łyse karki bez móz 23.07.09, 20:23 mózgów. oni powinni iść siedzieć a nie dostawać premie. zastanawiam się czym oni są szprycowani że zachowują się jak " rozjuszone zwierzęta " jak to dobrze określił jeden z kupców. łyse debile, jednego zdania nie umieją sklecić, tak jak ten którego dziennikarz podczas akcji o kdt spytał : " pana zdaniem nie jest za ostro" na co ochroniarz, łysy debil ze wzrokiem tęsknącym za rozumem po 5 minutach ( tyle czasu zajęło mu przetworzenie ) wystękał : "nie " Nie ma większych półmózgów niż ochroniarze naprawdę Odpowiedz Link Zgłoś
wujotte Re: Ochroniarze debile po zawodówie łyse karki be 23.07.09, 20:44 juri1986 napisał: > Nie ma większych półmózgów niż ochroniarze naprawdę fakt.. :) inteligencja to oni nie grzesza . Ale "kibole" obojetne jakiego klubu w tym kraju to jeszcze wieksze przechlasty i matołki. Odpowiedz Link Zgłoś
stasiuxx zub jak z 23.07.09, 20:26 a jak ci wjada na chate to co..................... na setke jestes mocny,ale na ile.odpowiedz.jestes tylko slaba istota Odpowiedz Link Zgłoś
ko_menta_tors Ochroniarze z KDT zarobią ponad 160 tys. W pona... 23.07.09, 20:39 Też uważam, że to skandal!! Powinni próbować przekonać zabarykadowanych kupców, ewentualnie ich poprosić, żeby wyszli sami (z towarem). A już grzmocenie pałą kupca, bo ten nie chciał dobrowolnie wyjść (no, może tam i popchnął jakiegoś ochroniarza z tej wstrętnej agencji, ale wiadomo, był zdenerwowany ich, ochroniarzy, agresją) to skandal!! tyle lat ich nikt nie bił a tu naraz takie chamstwo. Ten kupiec jest już do końca życia okaleczony! Nigdzie już nie będzie protestował!! Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna więc to HGW wynajęła pałkarzy do bicia ludzi 23.07.09, 20:40 piękna ta Platforma, taka Obywatelska - jaka cudowna ta HGW - kanapeczki nosiła pielęgniarkom , które nękali głodem siepacze kaczystowscy, tak się nad nimi użalała biedaczki nie wiedziały, że gdyby zrobiły to samo dzisiaj, kiedy miastem rządzi HGW zostałyby skopane, spałowane i zgazowane na zlecenie tej "dobrodziejki" Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa aleś mądry, teraz będziesz placił 23.07.09, 20:44 jak zresztą my wszyscy. dzięki "genialnej" akcji polityków PO 2,500 osób zgłosi się po zasiłki dla bezrobotnych, dolicz sobie zapomogi dla rodzin i dzieci, koszty ubezpieczenia zdrowotnego itd. Dodaj do tego ubytek w podatkach które płacili, likwidacje firm z nimi współpracujących. No ale ważne ze popierasz pseudo liberałów z PO - prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
wujotte Re: aleś mądry, teraz będziesz placił 23.07.09, 20:48 premier.z.krakowa napisał: > jak zresztą my wszyscy. dzięki "genialnej" akcji polityków PO 2,500 osób zgłosi > się po zasiłki dla bezrobotnych, dolicz sobie zapomogi dla rodzin i dzieci, ko > szty ubezpieczenia zdrowotnego itd. Dodaj do tego ubytek w podatkach które płac > ili, likwidacje firm z nimi współpracujących. > > No ale ważne ze popierasz pseudo liberałów z PO - prawda? Juz 2500 ?? zapomniałes o psach i kotach tych biednych bezrobotnych misi . załoze sie o garsc $ przeciwko garsci orzechow ze maja po kilka stoisk w innych punktach i tłuka taka kase o której ja prawnik pracujacy na zlecenie panstwowej "firmy" moge tylko pomarzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
ronin-teraz-zarejestrowany Wow widzę że liczba zasiłkowiczów rośnie co minuta 23.07.09, 21:21 już 2500. Jeszcze niedawno było 2000! Jak w tym skeczu Laskowika i Smolenia: -A dla kogo ten wywiad? -Dla dziennika telewizyjnego. -A to bez kozery powiem 500, 1000, 10 000, 1600000! Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna K oniec D onalda T uska 23.07.09, 20:45 pałkarze pod KDT - PO stanęła tam , gdzie kiedyś stało ZOMO Odpowiedz Link Zgłoś
wujotte Re: K oniec D onalda T uska 23.07.09, 20:50 sralimuchibedziewiosna napisał: > pałkarze pod KDT - PO stanęła tam , gdzie kiedyś stało ZOMO nie tam nie stalo zomo...tam stały szczeki i łozka tych handlarzy . srali ,chlali i sprzedawali barachło przemycane zanim sie miasto zlitowało i wydzierzawiło teren pod hale. Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna Re: K oniec D onalda T uska 23.07.09, 21:25 wujotte napisał: > sralimuchibedziewiosna napisał: > > > pałkarze pod KDT - PO stanęła tam , gdzie kiedyś stało ZOMO > > nie tam nie stalo zomo...tam stały szczeki i łozka tych handlarzy . > srali ,chlali i sprzedawali barachło przemycane zanim sie miasto zlitowało i > wydzierzawiło teren pod hale. ach, ci odrażający spekulanci, wrogowie ludu pracującego miast i wsi tow. Gomułka to dopiero by wiedział co z nimi zrobić. chwalmy więc Hankę bo jest wielka a jej miłosierdzie trwa na wieki Odpowiedz Link Zgłoś
wujotte [...] 23.07.09, 20:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś