mr_kagan Skromniutki dorobek naukowy Pana Profesora... 04.08.09, 10:46 ... Niesiolowskiego, a mianowicie tylko 9 publikacji na Publish or Perish (PoP), ale w tym: - "Lustracja totalna" na lamach "Wyborczej", - "Szkoda Polski" tez na lamach "Wyborczej", - "Prosta droga: o Polske z Bogiem" - PAX plus - dwa (2) artykuly na lamach LADU. Zostaja wiec 3 (slownie trzy) naukowe publikacje w ciagu 30 lat kariery naukowej (jedna listowana 2 razy przez PoP). Nieco za malo jak na prof. zw. dr hab. ! Odpowiedz Link Zgłoś
pbax4400 Parlamentarzyści: Naukowcy, porzućcie AHE 04.08.09, 13:31 Hi hi zobaczcie reklamy google przy artykułach. Ciekawe nie... Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Re: Parlamentarzyści: Naukowcy, porzućcie AHE 04.08.09, 15:49 Normalka: drapiezniki (zeby nie rzec, ze sepy i hieny) sie zbiegly, czujac swieza krew ... Odpowiedz Link Zgłoś
sikrzy Parlamentarzyści: Naukowcy, porzućcie AHE 04.08.09, 14:26 Moim zdaniem prawo do dyskusji i jakichkolwiek wniosków maja tylko i wyłacznie absolwenci tej uczelni, bo to ich bezpośrednio dotyczy. Artykuły przedstawione przez Gazetę Wyborczą są wielce krzywdzące i mogą urazić wszystkich absolwentów tej uczelni, myślę, że czasy odpowiedzialności zbiorowej już dawno przeminęły. Dziwię się tylko, że GW uczestniczy w jawnej nagonce na tą uczelnię, myślę również, że "CIEMNY LUD TEGO NIE KUPI". Mnie osobiście bardzo nie spodobało się stwierdzenie jednego z profesorów państwowych uczelni, że absolwenci AHE/WSHE przychodzą na państwowe uczelnie nie douczeni - na jakiej to podstawie Pan Profesor formułuje tego typu tezy? Właściwie to Pan Profesor strzela sam sobie takim sformułowaniem w kolano, bo to przecież nikt inny jak kadra właśnie z tych uczelni państwowych naucza studentów AHE/WSHE. Co do Informatyki, bardzo chętnie zmierzę się swoja wiedzą (jako absolwent WSHE), z Panem Profesorem, może być w samo południe... Odpowiedz Link Zgłoś
witch2001 Niesiołowski won z Łodzi 04.08.09, 20:58 Pan Niesiołowski i jego zięć pracowali w AHE. Ale poziom ich wiedzy był tak żenujący, że Uczelnia się z nimi rozstała. teraz Pan Niesiołowski- poseł pracuje dla konkurencyjnej Uczelni SWSPiZ w Łodzi i stąd ten atak w AHE. STraciłem zaufanie do Niesiołowskiego, który wzywa jako łodzianin do likwidacji Uczelni. Generalnie won z miasta Panie pośle. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Re: Niesiołowski won z Łodzi 05.08.09, 11:06 A co z niego za profesor? Ma on tylko 9 publikacji na Publish or Perish (PoP), ale w tym: - "Lustracja totalna" na lamach "Wyborczej", - "Szkoda Polski" tez na lamach "Wyborczej", - "Prosta droga: o Polske z Bogiem" - PAX plus - dwa (2) artykuly na lamach LADU. Zostaja wiec 3 (slownie trzy) naukowe publikacje w ciagu 30 lat kariery naukowej (jedna listowana 2 razy przez PoP). Nieco za malo jak na prof. zw. dr hab. ! Odpowiedz Link Zgłoś
dr_destroyer Re: Parlamentarzyści: Naukowcy, porzućcie AHE 08.08.09, 02:54 W USA bez bogatego tatuśka albo ogromnego stypendium za wyniki w nauce lub w sporcie nie ma szans na studia na renomowanych uczelniach, ponieważ są tak koszmarnie drogie. Biedni ludzie idą w USA do wojska, a nie na studia. Czy to jednak w jakimś stopniu zmniejsza renomę takich uczelni jak Harvard, MIT czy Yale? AHE to jedyna uczelnia w Polsce, która pieniądze ze stypendiów przeznacza na badania naukowe. AHE to jedyna uczelnia w Polsce, która ma specjalną komórkę organizacyjną czuwającą nad poziomem studiów. Studenci mają możliwość zgłoszenia nieprawidłowości, które miały miejsce w trakcie zajęć. Jeżeli wykładowca olewał studentów albo nie przykładał się do zajęć to student ma możliwość opisać sprawę metodykowi, który bada całą sytuację i w przypadku potwierdzenia się zarzutów kieruje sprawę dalej i wyciąga konsekwencję wobec wykładowcy, który olewa swoją pracę. Na uczelniach państwowych byłem traktowany jak obywatel drugiej kategorii, babki w dziekanacie były bardzo niemiłe, a wykładowcy nagminnie spóźniali się albo skracali zajęcia ku uciesz mniej ambitnych studentów. Dostanie się na konsultacje graniczyło z cudem, żaden z wykładowców nigdy nie miał dla mnie czasu i olewał mnie ciepłym moczem. Oceny zaliczeniowe były jak wyjęte z kosmosu, często zdarzało się, że czterech studentów, którzy identycznie odpowiadali na egzaminie pisemnym mieli oceny od 2 do 5 dlatego, że wykładowca losował oceny. Z resztą komu by się chciało starać za taką kasę jaką dostaje wykładowca na uczelni państwowej w Polsce? Papier który mam z uczelni państwowej pewnie lepiej wygląda ale wiedzą którą zdobyłem na uczelni państwowej można by się tylko podetrzeć... taka jest smutna prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Re: Parlamentarzyści: Naukowcy, porzućcie AHE? 08.08.09, 09:35 Masz sporo racji, dr_destroyer! Odpowiedz Link Zgłoś