kociewiak2 04.08.09, 09:31 TVP,tam zawsze sa jakies problemy,to ze ludzie mowia TVP klamie ma bardzo szeroki zasieg,nie bede komentowal wypowiedzi Batera,gdzies sa dwie prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dontworry dopiero teraz to mówi? 04.08.09, 09:50 Wiktor jeszcze jak pracował w tvn to sam lubił coś "przedstawić w innym świetle" czym nakręcał opinię po swojemu. A teraz jak w TVP bogooczyźniani przeginają, wielkie zdziwienie. To się chyba fachowo nazywa "dysonans porównawczy" he he he Odpowiedz Link Zgłoś
jazmig Niech pracuje w rosyjskiej tv 04.08.09, 22:26 Tam tacy jak on propagandziści są cenieni. Odpowiedz Link Zgłoś
alakyr Wiktor Bater: - Padłem ofiarą cenzury 04.08.09, 09:50 Chłopie, jak mogłeś napisać że Gruzini to bandyci? Na świecie co prawda wszyscy to wiedzą ale u nas płaci się za takie nieprawomyślności paracą. Dobrze ze Cie nie oskarżyli o szpiegostwo na rzecz Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
pm987 Re: Wiktor Bater: - Padłem ofiarą cenzury 04.08.09, 13:28 Polacy tez byli w 39ym i po bandytami. Odpowiedz Link Zgłoś
alakyr Re: Wiktor Bater: - Padłem ofiarą cenzury 04.08.09, 14:43 A teraz, po latach okazuje się że część z nich rzeczywiście była bandytami. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac W tym co mówi musi być część prawdy. 04.08.09, 10:17 Jednak wolałbym to przeczytać i innej niż rosyjska, gruzińska czy polska proprezydencka prasie. Rosja jest strona konfliktu - dla nich wersja wstrętna Gruzja, a oni czyściutcy jest bardzo wygodna. Nie bardzo jednak w taką opcję wierzę. We współwinę Gruzji, czy wręcz zapoczątkowanie całej afery tak, w całkowitą niewinność Kremla nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 Barter daj do Izwiestia, ze Putin to zbrodniarz 04.08.09, 10:44 a zobaczysz jak cie czlowieczku potraktuja.Mam nadzieje, ze pana Bartera nie bede juz nigdy sluchal i ogladal. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher ..Nie wiem kto tego facia zatrudnil.............. 04.08.09, 11:12 Poczatkowo sluchalem jego komentarzy, pozniej zrezygnowalem.Z prostej przyczyny.TOTALNY brak obiektywizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
polsz Re: ..Nie wiem kto tego facia zatrudnil.......... 04.08.09, 11:56 jasne, bo nie wygłasza głośno pisowskiego poglądu na świat Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Re: ..Nie wiem kto tego facia zatrudnil.......... 04.08.09, 11:57 Dodam.Wiktor Bater pracowal w swoim czasie dla TVN.Byl antyrosyjski.Wybitnie.Poglady zmienial stopniowo.Ma żonę Shazi pochodzącą z Abchazji i syna Leona.To jest ta sama Abchazja, ktora nie chce za zeby rzadzili nia Gruzini.Poglady zmieniaja sie wraz z latami.Lepiej jednak pozno, niz wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
alakyr Re: ..Nie wiem kto tego facia zatrudnil.......... 04.08.09, 12:08 Bo coś obiektywne staję się dopiero jak jest zgodne z Twoimi zapatrywaniami. Brawo!! Odpowiedz Link Zgłoś
alakyr Re: Wiktor Bater obecnie etat w FSB 04.08.09, 12:11 Każdy ma jakiś etat, Ty na przykład w IPNie. Odpowiedz Link Zgłoś
euro67 FSB czuwa! 04.08.09, 13:50 Wiedzialem ze FSB monitoruje polskie fora ale zeby az tak nahalnie? Odpowiedz Link Zgłoś
slawekpl Re: Wiktor Bater obecnie etat w FSB 04.08.09, 12:35 Nie, on zostanie teraz rzecznikiem prasowym Putina. Panie Bater przedstawianie wojny Gruzja-Rosja tylko z jednej strony uraga wszelkim zasadom a tym bardziej tak przez Pana ukochanego objektiwizmu. Nie lubie takich "lamentujacych publicznie". Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1113 Re: Wiktor Bater obecnie etat w FSB 04.08.09, 15:43 A czy przedstawianie wojny ze strony Gruzji nie urąga tym zasadom? Czy reporter zawsze musi być obiektywny? Z tym lamentem - pełna zgoda. Odpowiedz Link Zgłoś
slawekpl Re: Wiktor Bater obecnie etat w FSB 04.08.09, 16:05 w moim mniemaniu powinien na ile pozwola mu na to emocje i wrodzony subiektywizm. Postarac sie nie zaszkodzi Odpowiedz Link Zgłoś
bokassa Wiktor Bater: - Padłem ofiarą cenzury TVP 04.08.09, 12:22 Na takich jak pan Bater to ruscy mówią "swołocz" i włażenie im do dupy tylko ich w tym utwierdza. Odpowiedz Link Zgłoś
alakyr Re: Wiktor Bater: - Padłem ofiarą cenzury TVP 04.08.09, 12:45 A jak mówią na takich jak Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
pm987 Re: Wiktor Bater: - Padłem ofiarą cenzury TVP 04.08.09, 13:31 Tak samo, zreszta po co pytasz, przeciez wiesz co sie u was mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
luskah Wiktor Bater: - Padłem ofiarą cenzury TVP 04.08.09, 12:45 Śmiać się chce jak dziennikarze,winią Kaczyńskiego ,że nie mogą opisać wojnę w Osetii.Widocznie temat artykułu był kiepski. Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa Farfał i LPR anty-rosyjscy - dobry żart 04.08.09, 13:18 panie Bater. Tylko kto w to uwierzy. A jeszcze lepszy że Farfał jest na usługach Kaczyńskiego. Nie dorabiaj pan ideologi do swojego braku rzetelności i bezstronności. Widać że dobrze się tam czujesz opowiadając te brednie. Odpowiedz Link Zgłoś
pm987 Wiktor Bater: - Padłem ofiarą cenzury TVP 04.08.09, 13:27 "Próbowałem opowiedzieć prawdę o wojnie w Osetii Południowej." Mimo że do Osetii pan redaktor nie pojechał. To może ja powiem prawdę o tym co się dzieje np. w Malezji, chociaż tam nigdy nie byłem? Ech, szkoda słów.. Odpowiedz Link Zgłoś
alakyr Re: Wiktor Bater: - Padłem ofiarą cenzury TVP 04.08.09, 14:49 Który z naszych "znawców" jedynej prawdy tam był? Mnie wystarczy suchy raport obserwatorów OBWE, nie tylko Rosjan. Jakoś w Polsce o nim cichooooo! Odpowiedz Link Zgłoś
ultra3m Re: Wiktor Bater: - Padłem ofiarą cenzury TVP 04.08.09, 16:41 bielcki też pisze o rzeczach, których nie widział. Odpowiedz Link Zgłoś
skydak Wiktor Bater: - Padłem ofiarą cenzury TVP 04.08.09, 13:38 Wiktor Bater wsparł ochoczo rosyjską propagandę. Przeczytałem wywiad na stronie Izwiestii. Pod wywiadem wyniki sondy. Pytanie brzmiało: Dlaczego świat dopiero teraz zaczął rozumieć co tam naprawdę zaszło? 40% - Bo jemu prawda jest niepotrzebna 23% - Zachód twardo cenzurował przepływ informacji z Tsinvalii 20% - Całej prawdy o takich konfliktach nigdy nie poznasz 9% - PRowcy Saakaszwilego świetnie się przygotowali do wojny, którą on rozpętał 8% - Rosja nie miała czasu na propagandę - myśmy bronili swoich ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
samozwaniec1 Bater nigdy nie byl wiarygodnym korespondentem 04.08.09, 13:42 Czlowiek ma jedna skaze-jest rozchwiany emocjonalnie.A dobry korespondent,to reporter,ktory beznamietnie oddaje istote sprawy widzianej na wlasne oczy. Dlatego slabymi korespondentami byli np.w USA zarowno Lis,jak i Krasko/przechyl w strone "God bless America"/,jak i obecny korespondent Z Londynu dla TvP,ktory slizga sie po powierzchni tematow,nie robi wywiadow z najwazniejszymi politykami,nie bywa na imprezach kulturalnych,o ktorych dowiaduje sie dopiero z londynskiej prasy.Polska panstwowa TvP ma w ogole bardzo slabych korespondentow. Mistrzem,tym bardziej ze z reguly na wojnie,byl Waldek Milewicz z Dobrego Miasta.Ten mial i charyzme i klase.Najlepszym w historii byl oczywiscie Melchior Wankowicz,a po jego smierci Rychu Kapuscinski.To byla klasyka gatunku,nie gorsi od Hemingweya z czasow wojny domowej w Hiszpanii... P.S.Bater raczej nie wroci do Polski.Moskwa stwarza tyle pokus...On sobie tam poradzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ultra3m Re: Bater nigdy nie byl wiarygodnym korespondente 04.08.09, 16:44 jagielski z bieleckim za to są wiarygodni, razem z radziwinowiczem. Odpowiedz Link Zgłoś
euro67 Bater zwolniiony za KGB i bimber 04.08.09, 13:48 Z tego co wiadomi nie tylko TVP ale i TVN zwalnily Batera za alkoholizm i dziwne kontakty z wywiadem rosyjslkim. Odpowiedz Link Zgłoś
valtek Re: Bater zwolniiony za KGB i bimber 08.08.09, 12:58 do lekarża i to szybko Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Wiktor Bater ofiara? Czy może mało obiektywny? 04.08.09, 14:05 To gruzja przez lata byla niszczona przez rosjan Piszac o Osetii nalezy pisac rowniez o gruzji. A że Bater chce? No to niech sobie założy prywatną TV Odpowiedz Link Zgłoś
slawekpl Poszla kura wyzalic sie do lisa..... 04.08.09, 14:08 Panie Bater - zenujacy jest ten wywiad z Panem prowadzonyprzez najbardziej "niezalezna i niecenzurowana" gazete na swiecie. Wszyscy wiemy jakim oszolomem jest Szalaszwilli a to, ze przyjazni sie z naszym prezydentem to juz o wszystkim mowi. A pan swiety obronca wolnosci moglby przynajmniej dodac, ze Osetia etc sa suwerenna czescia Gruzji. Czy Pan i Rosja chca tego czy nie. Jest pan smiesznym zalosliwym placzliwym niedoroslym mieczakiem szargajacym pojeciem prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
alakyr Re: Poszla kura wyzalic sie do lisa..... 04.08.09, 14:52 Tak jak Kosowo było nieodłączną częścią Serbii. Odpowiedz Link Zgłoś
slawekpl Re: Poszla kura wyzalic sie do lisa..... 04.08.09, 16:02 a tak moj drogi, bylo,bylo. Widac masz historyczne luki. troszeczke poczytaj i nie osmieszaj sie. Odpowiedz Link Zgłoś
alakyr Re: Poszla kura wyzalic sie do lisa..... 05.08.09, 11:04 Cholera, prosiłem Cie żebyś podał gdzie i co mam poczytać ale coś/ktoś wpieprzył maila. Chętnie dowiem sie jaka jest różnica między Osetią a Kosowem. Odpowiedz Link Zgłoś
slawekpl Re: Poszla kura wyzalic sie do lisa..... 05.08.09, 11:52 a poszukaj sobie madralo...... Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher ...Wiktor Bater jest swoja ofiara......... 04.08.09, 14:28 Stal sie zakladnikiem pogladow, ktore go zgubily.Byl zawzietym rusofobem, jak antysemita.Lekcje zdobyl w TVN.Poznal dziewczyne z Abchazji, gdzie spojrzal na swiat jej oczami.Przedtem indroktynizowany, jak wiekszosc forumowiczow.Daty, liczby i statystyka.Czyli slynne slupki.Zemscilo sie.Zycie przynioslo fakty.I jak tu wytrzymac? Odpowiedz Link Zgłoś
dr_ag_o I nie wytrzymał, biedaczek, 04.08.09, 16:23 zwłaszcza tej "idoktrynizacji", kto go teraz będzie utrzymywał? Żona? Odpowiedz Link Zgłoś
kinlej Wiktor Bater: - Padłem ofiarą cenzury TVP 04.08.09, 15:04 Jego zwolnili za fioletowy ryj od chlania ruskiej wódy Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 w komercyjnych TV to dopiero jest cenzura .. 04.08.09, 15:55 W komercyjnych TV to cenzura ma oblicze neokolonialne. Tam gadają o polityce sami swoi , faworyci korporacji. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Kolejny argument za tym, aby zamknac TVP 04.08.09, 16:11 Panstwo nie ma pieniedzy na szpitale i szkoly, a wyrzuca miliardy na kacza TV i kacze radio. Pora z tym skonczyc! Sprywatyzowac TVP i PR, i to od zaraz! Odpowiedz Link Zgłoś
danka2007 Wiktor - najpierw padłem ofiarą cenzury TVN ? 04.08.09, 16:58 Telewizje komercyjne to propagandowe bagno. Kto komentuje tam politykę zagraniczną , same korporacyjne pachołki powiązane korporacyjnie. Dlaczego ten pan nie powie o latach cenzurowanej pracy w TVN. Odpowiedz Link Zgłoś
wikonwi Wiktor Bater: - Padłem ofiarą cenzury TVP 04.08.09, 16:59 Sznowny panie Wiktorze.Ceniłem zawsze pana komentaże chłodne, wyważone i obiektywne. proszę nie przejmować się ujadającą zgrają wycowanków Wolniewicza, Zybertowicz i Nowaka.To fakt że prezydet kaczyński jeżdząc do Gruzi namawjał gruzina na zbrojną konfrontacje i jaki jest efekt. Gaz z kierunku kałkazu nie popłynie ruroćągiem Nabuko bo Turkmenistan za namową Chińczyków budOje gazociąg w kierunku Iranu i Chin.Sprawa Gruzi wymkneła sie z kontroli USA i Uni ponieważ histerja anty rosyjska nikomu na dobre nie wychodzi. Proponóję pracować jako wolny strzelec (nie pan pierwszy) i pisać ksążki jak Kapuściński.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
he-cer jak to czytam, to mnie mdli 04.08.09, 17:43 "- Kiedy słyszę, jak ci ludzie uczą innych, jak należy żyć, krytykuja ich za dławienie wolności słowa, nie mogę się powstrzymać od śmiechu - mówi o swych byłych szefach z TVP Bater." Czemu Bater opowiada takie rzeczy rosyjskiej gazecie? W Rosji Putina prawdziwi dziennikarze giną w zamachach. Pewne fragmenty wypowiedzi, jak ten dotyczący wpływu Kaczyńskiego na tvp, są jak woda na młyn dla rosyjskiej propagandy. Nie ufam Baterowi. Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Re: jak to czytam, to mnie mdli 04.08.09, 19:15 he-cer napisał: > Czemu Bater opowiada takie rzeczy rosyjskiej gazecie? > Pewnie dlatego, że żadna polska nie kwapiła się do tego. Często Ci się zdarza czytać w naszej prasie takie teksty? Bo mnie praktycznie nigdy. > > Nie ufam Baterowi. Ja też nie, ale zapewne z zupełnie innej przyczyny. Był bowiem dotychczas zaprzeczeniem takiego dziennikarstwa, o jakie teraz nawołuje w wywiadzie dla "Izwiestii". Jego komentarze były skrajnie nieobiektywne i antyrosyjskie. Odpowiedz Link Zgłoś
tuco-benedicto-pacifico Re: jak to czytam, to mnie mdli 04.08.09, 20:05 Fakt, koleś nie odstawał na krok od dogmatycznej rusofobii mediów spod znaku Agora/ITI. Ale w tym wypadku pewnie koligacje rodzinne sprawiły, że próbował zachować się inaczej. No i dostał klapsa w pysk. Trochę go szkoda, w niebie jest większa radość z jednego nawróconego grzesznika niż ze stu bogobojnych Odpowiedz Link Zgłoś
he-cer Re: jak to czytam, to mnie mdli 04.08.09, 22:40 Nie zauważyłem rusofobii w Wyborczej. Ja jestem rusofilem i dlatego pogardzam państwem Putina: to parodia demokracji której największą ofiarą są Rosjanie. Pamiętam, że po wybuchu wojny pierwsze komentarze gazety (Radziwinowicza) oskarżały Gruzję o rozpoczęcie wojny. Pamiętam, bo akurat wtedy wpisałem się pod tym komentarzem sugerując, że Gruzini uprzedzili nieuchronny atak i prowokację armii rosyjskiej. Jak było - nie wiadomo. Wiadomo jednak było już wcześniej że wojna wybuchnie: przygotowywali się do niej Gruzini (przez rok), gotowa była na nią armia Federacji. Nie widzę więc żadnej rusofobii w gazecie. A jeśli chodzi o Batera to uważam że bardzo łatwo mówić tym co chcą coś usłyszeć niż tym którzy mogą mieć opory by dopuścić do siebie pewne informacje. Bater nakręca putinowską propagandę jakimiś swoimi domniemaniami i tyle. To nie jest fajna postawa. Odpowiedz Link Zgłoś
insultdog Re: jak to czytam, to mnie mdli 05.08.09, 10:28 > Nie widzę więc żadnej rusofobii w gazecie. to chyba jakas inna wyborcza czytasz. radzwiwinowicz mial jeden ostrozny komentarz na samym poczatku, potem huzia ja jozia. ale mozesz podac linka do tego, o ktorym mowisz. poglady inne od wersji "100% winy rosji i gruzja jako nieszczesna ofiara" pojawialy sie sporadycznie. Odpowiedz Link Zgłoś