imw 21.08.09, 14:48 mamy coraz więcej urzędników a to kosztuje :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
3miastowy 3x15, podatek liniowy, likwidacja KRUS 21.08.09, 14:50 ktos jeszcze pamieta te obietnice PO? Odpowiedz Link Zgłoś
smith-wesson no niestety - głosowałem na liberałów 21.08.09, 15:05 a rządzą socjaliści... Odpowiedz Link Zgłoś
rk111 Re: no niestety - głosowałem na liberałów 21.08.09, 15:11 Rządzą tak jak im sytuacja na to pozwala a że nie mają większości do obalenia weta prezydenta to nie ma co myśleć o 3* 15 a o KRUSie tym bardziej , PO ma mniej władzy niż PiS 2 lata temu więc co chcecie i tak nie jest tak tragicznie jak w innych krajach naszego regionu . Odpowiedz Link Zgłoś
3miastowy Re: no niestety - głosowałem na liberałów 21.08.09, 15:16 bzdury piszesz - gdyby Tusk mial jaja - dawno bylby przyspieszone wybory i mialby wiekszosc w parlamencie. Ale to jest ciamciaramcia - rozmienia sie na drobne..... Jak to dobrze, ze zawsze mozna zwalic wine na PiS czy koalicjanta.... Odpowiedz Link Zgłoś
szarak54 Re: no niestety - głosowałem na liberałów 21.08.09, 15:29 Wysokość podatków zrówna się niedługo z poparciem w sondażach dla PO.Tak ,że za niedługo będziemy mieli podatki w wysokości 51 %!!! Odpowiedz Link Zgłoś
babaqba Re: no niestety - głosowałem na liberałów 21.08.09, 15:32 Przecież płacimy już sporo ponad 70% tylko większość jest poukrywana w różnej formie i inaczej ponazywana. Jak mowa o podatkach to mówi się o najniższej stawce PIT. Tylko i wyłącznie. Ciekawe dlaczego to łykamy na wiarę, jak młode pelikany? Wytresowani w wierzeniu niczego sami nie umiemy sprawdzić? Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Re: no niestety - głosowałem na liberałów 21.08.09, 22:21 jedyną szansą na nie łykanie to ... wyjazd za granicę i nie płacenie podatków w polsce....... dlatego ci co tu są nie mają innego wyjścia, albo wyjechać albo łykać Odpowiedz Link Zgłoś
3miastowy Re: no niestety - głosowałem na liberałów 21.08.09, 15:37 jednego nie rozumiem - skoro Tusk obiecal druga Irlandie - to dlaczego teraz tak bardzo sie martwi deficytem budzetu, ze az chce podatki podnosic....? W Irlandii deficyt budzetu na poziomie 10% PKB, spadek PKB o 8% www.wprost.pl/ar/158164/Coraz-gorsze-prognozy-dla-Irlandii/ zamiast likwidacji KRUS, likwidacji wczesnych emerytur - rzad Tuska zamierza wydluzyc wiek emerytalny do 67 lat..... coz, takie sa konsekwencje powierzenia wladzy malarzowi kominow, za glownego doradce ekonomicznego robi kapus, polonista z wyksztalcenia Boni, minstrem MON jest lekarz psychiatra a rzecznikiem rzadu stróż nocny.... Odpowiedz Link Zgłoś
tw.jacek_i_placek błazen 21.08.09, 18:49 Błazen chce udowodnić, że jest niezastąpiony na czas kryzysu. Tylko, że kryzysu nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
nieprawomyslny Re: no niestety - głosowałem na liberałów 21.08.09, 16:01 To nie jest rzadzenie, to jest trwanie. Moze i qrdpel by zawetował ale by móc zwalic wine na niego, PO najpierw powinna przygotować i przeprowadzić przez sejm projekty obiecanych zmian/ustaw. Skoro nie ma siły realizować swojego programu, to powinni byli od razu rozpisać przedterminowe wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
tomcio888 Dokładnie 21.08.09, 18:14 Oni nawet w blokach startowych nie stanęli, a już krzyczą, że ktoś im dodatkowe płotki stawia. Odpowiedz Link Zgłoś
flyhalf Re: no niestety - głosowałem na liberałów 21.08.09, 17:14 > Rządzą tak jak im sytuacja na to pozwala a że nie mają większości do > obalenia weta prezydenta to nie ma co myśleć o 3* 15 a o KRUSie tym > bardziej gdzie te weta w/s podatków... frajerze Tuskowaty nie jest w stanie nawet ustawy przygotować Odpowiedz Link Zgłoś
przemek1975 Re: no niestety - głosowałem na liberałów 21.08.09, 16:28 > a rządzą socjaliści... Znowu bledna ocena sytuacji. PO to nie sa ani liberalowie ani socjalisci. To sa ludzie bez wlasciwosci prowadzeni na sznurkach przez ukrytych za kotara oficerow prowadzacych i szemrany biznes, ktory kielkowal na poczatku lat 90tych. Dla tych oficerow prowadzacych stala sie w 2005 rzecz straszna. Kaczynski uzyskal wstep do najwiekszych tajemnic panstwa. Przed PO postawiono zadanie: odzyskac wladze za wszelka cene. Za cene kosmicznych obietnic wzajmnie sie wykluczajacych typu obnizka podatkow podwyzka plac w budzetowce. PO moze reprezentowac dowolny program polityczny jesli tylko umozliwi to przejecie wladzy. A Wy po prostu daliscie sie nabrac jak dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
bratprezydenta głupie wydatki ciąć 21.08.09, 18:21 Pomysłów na poprawienie finansów jest sporo: KRUS- zlikwidować trudno, ale podwyższyć o 50-100% składki można Program deweloper na swoim- nabijamy kabze chciwym deweloperom Kasy fiskalne dla prawników, lekarzy. Pogonić koncesjonariuszy autostrad, można budować za 50% tego co oni kasują, to kilka mld E oszczędności Wcześniejsze emerytury górników, policjantów Wdowy odchodzące z pracy na emeryturę po mężu Renciści za kasę Opodatkować jak kasyna automaty o małych wygranych itd.... Lekką ręką można oszczędzić lub ściagnąć bez straty dla gospodarki 15-20mld rocznie Odpowiedz Link Zgłoś
3miastowy Re: głupie wydatki ciąć 21.08.09, 18:31 * skasowac 50% koszty uzyskania dla tworcow * wypadaloby by rolnicy wreszcie zaczeli jak inni obywatele oplacac za siebie ubezpieczenie zdrowotne - w tej chwili za rolnikow placi budzet - czyli ogol podatnikow * zrownac wiek emerytalny kobiet z mezczyznami * zlikwidowac doplaty do produkcji chmielu/tytoniu Odpowiedz Link Zgłoś
syndyk.iv.rp Nasze mocarstwo na gawałt potrzebuje kasy 21.08.09, 15:34 Sprzedaż obligacji za miliardy zielonych nie zatkała dziury. Odpowiedz Link Zgłoś
nieprawomyslny podatki w góre.. 21.08.09, 15:47 poparcie w dół, typowe sprzężenie zwrotne. Niech rudy o tym pamięta, chyba że chce pojechać po lewej bandzie i zmienic elektorat. Co da podwyżka akcyzy? - na alkohol - zwiększy się przemyt i domowa produkcja - w efekcie wpływy spadną, juz to przerabialiśmy, po co wchodzić do tej samej rzeki? - na paliwa - ceny wszystkich towarów w górę Odpowiedz Link Zgłoś
przemek1975 Re: podatki w góre.. 21.08.09, 16:37 Akcyza przeciez poszla w gora od stycznia i wplywy spadly. Wiec nie wiem co ci kretyni z PO wskoraja nastepna podwyzka? Juz specjalisci ustalili, ze magiczna cena flaszki wodki to 20 zl. Powyzej tej ceny zaczyna sie przemyt i produkcja wlasna. Odpowiedz Link Zgłoś
3miastowy rzad trwoni publiczne pieniadze 21.08.09, 15:56 gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,6944086,Bezrobotny__rzad_daje_pieniadze__wiec_biore.html to jeden z pomyslow polonisty Boniego Odpowiedz Link Zgłoś
epicki Re: rzad trwoni publiczne pieniadze 21.08.09, 16:14 co z tego ze bierze skoro bedzie musial zwrocic? ta pomoc panstwa nie ma charakteru bezzwrotnego Odpowiedz Link Zgłoś
3miastowy Re: rzad trwoni publiczne pieniadze 21.08.09, 16:34 przeczytaj raz jeszcze artykul - tym razem ze zrozumieniem. W budzecie brakuje pieniedzy TERAZ - stad bezsensowne wydatki trzeba CIAC teraz a nie za dwa czy cztery lata. Facet ma kase, sam moglby sobie poradzic ze swoim problemem - jednak nie - nasz hojny rzad rozdaje kase na lewo i prawo. Fscet swoja kase ma koncie - zarabia na procentach - a rzad funduje mu DARMOWY kredyt z publicznych pieniedzy - w sytuacji, w ktorej dochody budzetu sie sypia...... teraz juz zrozumiales? Odpowiedz Link Zgłoś
flyhalf Re: rzad trwoni publiczne pieniadze 21.08.09, 17:16 > przeczytaj raz jeszcze artykul - tym razem ze zrozumieniem. tak to g@@ rozumie... całe to wsparcie to wsparcie Bielckiego, kol. Tuskowatego Odpowiedz Link Zgłoś
karol64 Re: rzad trwoni publiczne pieniadze 21.08.09, 16:26 3miastowy napisał: > gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,6944086,Bezrobotny__rzad_daje_pieniadze__wiec_biore.html > to jeden z pomyslow polonisty Boniego Jeden wziął i od razu larum. Odpowiedz Link Zgłoś
gnago Rybiński: Podwyżka podatków na pewno będzie 21.08.09, 17:38 To było oczywiste, po złodziejskiej prywatyzacji dochodowych firm, to teraz nie ma dywidend to trzeba łatać dziury podwyżką podatków. kolejna klęska idealistów ekonomicznych druga po socjaliźmie. A przyczyna ta sama tępa biurokracja i brak kompatybilności życia z ideą. Ja wolałbym proskrypcję, tych którzy mają szemrane majątki, dochody. Odpowiedz Link Zgłoś
rpq Rybiński: Podwyżka podatków na pewno będzie 21.08.09, 18:26 Bezrobocie 15 procent, podatki w gore, ale jestesmy liderami bo wskaznik pkb na plusie. Ludziom co raz gorzej, ale nie ma co sie martwic, poki wskazniki rosna. Tak wlasnie, my obywatele, stajemy sie srodkiem do gospodarczego celu. Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Re: Rybiński: Podwyżka podatków na pewno będzie 21.08.09, 20:06 Wszystko w normie, czyli wg. recept Balcerowicza: bezrobocie jest potrzebne, bo DYSCYPLINUJE siłę roboczą i nie pozwala jej narzekać na niskie zarobki, przez co Polska nadal może być "konkurencyjna". Ogólnie Polska staje się bogatym krajem biednych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Mamy coraz wię cej urzędników i... 21.08.09, 20:17 Mamy coraz więcej agentów. Utrzymanie kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś
inwinoveritas Niższe podatki dla bogatych 21.08.09, 20:39 Na pewno nie wzrosną podatki dla bogatych. Musi im starczyć na Hawaje. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Niższe podatki dla bogatych 21.08.09, 20:44 na pewno to umrzesz ;) A i jeszcze PiS to ciule. Ale jak Tusk podniesie podatek dochodowy, to ludzie się wk...ią! Ba, nawet go wywalą. Dlaczego? Bo ma gdzie oszczędzać - administracja! Tego jeszcze nikt nie ruszał, przyjmują więcej, bo nikt nie pilnuje kto ile pracuje. Nie wiedzą kto za co odpowiada i dlaczego odpowiada. Tusk,nie daj ciała, grzecznie proszę!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dryhas Po 4 latach rządów AWS bezrobocie wzrosło z 10 do 21.08.09, 22:48 20%.Przeżyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
waldus5 prorok Rybiński 22.08.09, 01:20 Tzw "prognozy" p.Rybińskiego zwykle sprawdzają się w odwrotnym kierunku - nawet kiedyś udało mi się zarobić parę złotych kupując akcje w momencie kiedy on rekomendował totalną wyprzedaż. Tak więc bezrobocie raczej spadnie a wzrost PKB pewnie będzie większy niż to nawet Rysiek Petru sobie wyobraża... Odpowiedz Link Zgłoś