jami8 24.08.09, 09:31 Mam pod oknami pojemniki na papier i plastiki. Od paru lat jest tak samo: przyjeżdża MPO i wrzuca wszystko razem na ciężarówkę. Ale jestem zawzięty i nadal oddzielam jedno od drugiego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gdynia.company Re: "GP": Zapłacimy słono za niespełnienie unijny 24.08.09, 09:38 Ja też mam takie pojemniki, ale wrzucam do wspólnych kubłów, bo do pojemników nie da sie już nic wcisnąć. To znaczy da się, w pierwszym dniu po oprożnieniu, czasami nawet drugiego dnia. Ale potem przez kilka tygodni wszystko ląduje na wysypisku. Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Nie wierzę w ekologiczne bajki w RP... 24.08.09, 10:43 Nie wierzę w ekologiczne bajki w RP... Wszystko i tak ląduje na wspólnym wysypisku, lesie, jeziorze, dole w ziemi, itp. itd. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmiczny_swir Na litosc boska czlowieku mysl i patrz!!!! 24.08.09, 10:04 Na litosc boska czlowieku mysl i patrz!!!! Zaczynam tracic wiare w Polakow jak widze takie posty. Czy ty nie zauwazyles, ze oni jednego dnia woza jeden rodzaj smieci? Jednego dnia zbieraja tylko szklo, innego tylko plastik a innego tylko papier. Do tego wstarczy jeden rodzaj ciezarowek. Co ty myslales, ze do kadzego rodzaju odpoadow powinni miec inna ciezarowke? Odpowiedz Link Zgłoś
miguell mysl 24.08.09, 10:11 Nie unoś się kosmiczny_swir Dwa lata temu mieszkałem na osiedlu z segregacją śmieci (oddzielne worki) i także skrzętnie slekcjonowałem Od śmieciarzy dowiedziałem się, że mieszają to razem i wożą na wysypisko. Segregowanie w zakładzie podobno się nie opłaca. Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Jak POlska zapłaci kary to może się opłaci... 24.08.09, 10:44 Jak POlska zapłaci kary to może się opłaci... miguell napisał: > > Nie unoś się kosmiczny_swir > > Dwa lata temu mieszkałem na osiedlu z segregacją śmieci (oddzielne > worki) i także skrzętnie slekcjonowałem > Od śmieciarzy dowiedziałem się, że mieszają to razem i wożą na > wysypisko. Segregowanie w zakładzie podobno się nie opłaca. Odpowiedz Link Zgłoś
kuballa "GP": Zapłacimy słono za niespełnienie unijnych... 24.08.09, 10:55 heh skoro wszystkie smieci ida do jednego worka to czemu sie dziwic? Odpowiedz Link Zgłoś
kagorek Re: "GP": Zapłacimy słono za niespełnienie unijny 24.08.09, 10:59 robię tak samo,od lat sortuję śmieci, dodatkowo mam umówionego złomiarza który raz w miesiącu zabiera puszki,no i co z tego, wszystko poza tymi puszkami i tak trafia na wysypisko... Odpowiedz Link Zgłoś
romanowczarczyk "GP": Zapłacimy słono za niespełnienie unijnych... 24.08.09, 11:06 O tym wiadomo było od dawna, a Ministerstwo Środowiska zajmuje się z uporem torebkami foliowymi, które stanowią ok. 0,5% odpadów na składowiskach. Kompletnie nie interesuje ich segregacja i odzysk odpadów. Powinni te kary płacić z własnej kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
eferaes Jeden smietnik 24.08.09, 11:23 Po to sa segregownie by segregowac tam papier, plastic etc... z jednej ciezarowki! Odpowiedz Link Zgłoś