lia.13 28.08.09, 22:17 oo, no i proszę ;) była nieszczęśliwa historia opisana, jest i szczęśliwe zakończenie;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polskitata Dlaczego w Polskich rodzinach nie ma już Taty? 28.08.09, 22:18 Kto jest temu winien? Odpowiedz Link Zgłoś
flasterka dla której? 28.08.09, 22:32 dla tej, gdzie jest CHORE dziecko czy dla tej nowej, gdzie jest wesoło, miło, bez problemów? Odpowiedz Link Zgłoś
aszna11 Re: Bo tata pracuje na chleb dla rodziny. 29.08.09, 00:17 tak pewnie jak moich dzieci:)Zapomniał że istnieją:) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_de Re: Dlaczego w Polskich rodzinach nie ma już Taty 28.08.09, 22:30 polski tata, gdy dowiaduje się że jego dziecko ma autyzm zakłada nową rodzinę... poza chlubnymi nielicznymi wyjątkami z autyzmem w Polsce walczy samotna matka, której państwo, otoczenie a często i "tatuś" dodatkowo rzucają kłody pod nogi Odpowiedz Link Zgłoś
aszna11 Re: Dlaczego w Polskich rodzinach nie ma już Taty 29.08.09, 00:20 właśnie ,prawda!!!!Jacy ludzie są naiwni.Zapominają że to Polska,nasz kochany kraj i kochani tatusiowie. Odpowiedz Link Zgłoś
sonqo oo dobrały się dwie wzorowe mamy :) można zostawić 29.08.09, 02:07 żonę z dziećmi w domu, a wy babeczki zostawiacie dzieci w reklamówce na śmietniku.... Odpowiedz Link Zgłoś
flasterka może dlatego 28.08.09, 22:30 że niewielu mężczyzn potrafi kochać chore dziecko i wziąć pełną odpowiedzialność za swojego syna czy córkę. Prościej wziąć d..ę w troki... Odpowiedz Link Zgłoś
jarek.kucypera do polskitata i flasterka 28.08.09, 23:08 A może tata umarł, taka myśl nie zaświtała w gładzi cylindrycznej waszej kory muskofej ? Odpowiedz Link Zgłoś
aszna11 Re: do polskitata i flasterka 29.08.09, 00:23 oj mało tych oficjalnych zgonów.To u mnie już dwóch tatusiów pochowałam?Chyba w pamięci,zresztą dzieci też bo zapomniały jak ich tatusiowie wyglądają tak często ich odwiedzają. Odpowiedz Link Zgłoś
janina38 Re: do polskitata i flasterka 29.08.09, 17:34 Zgroza mnie ogarnia jak czytam wasze posty.Ludzie, piszecie nie na temat, wszystko wiecie, nawet to że w tej rodzinie nie ma taty1 A skąd szanowni państwo to wiedzą?Węchem detektywistycznym?Wróżka wam to powiedziała.Dlaczego doszukujecie się odrazu wszystkiego złego, niczego dobrego nie widzicie w tym wydarzeniu.Skąd u was tyle złości,ochoty do obmowy ,skąd? Odpowiedz Link Zgłoś
tiges_wiz Re: może dlatego 28.08.09, 23:38 bzdety piszesz. moje dziecko ma zespol aspergera i od 3 miesiaca jest rehabilitowany i znam wiele rodzin, ktore maja dzieci z problemami (jedna mama ma dodatkowo stwardnienie rozsiane) i panowie tam jakos nie uciekaja. ja tez jak widac tez nie. Odpowiedz Link Zgłoś
aszna11 Re: może dlatego 29.08.09, 00:24 ukłony dla tych Panów,ale to są ci nieliczni. Odpowiedz Link Zgłoś
tiges_wiz Re: może dlatego 29.08.09, 00:39 widocznie poruszamy sie w innym towarzystwie, albo przenosisz swoje doswiadczenia na innych Odpowiedz Link Zgłoś
drojb Re: Dokładnie tak! Tat zwiewa, gdy są kłopoty! 29.08.09, 00:07 Znam 3 przypadki, gdy facet zwiał, bo dziecko "nie takie" - w dwóch przypadkach nie oglądał się nawet na to, że zostawia rodzinę bez środków do życia... Co z wami, panowie? Gdzie rycerskość? Odpowiedz Link Zgłoś
aszna11 Re: może dlatego 29.08.09, 00:22 D...pę w troki biora nawet przy zdrowych i mądrych dzieciach.Po prostu ich nudzi takie życie wśród dzieci,szczęśliwych,radosnych.Po co dzieci mają być szczęśliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
sonqo po ilości postów wnioskuję osobistą traume, może 29.08.09, 02:11 czas do lekarza :) może wystarczy zmienić towarzystwo. Tak jak pisałem wcześniej o noworodkach w reklamówkach, to nie płeć tworzy patologie tylko społeczeństwo. Swoje feministyczne wynaturzenia zachowaj dla siebie, bo plujesz uczciwym ludziom w twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
martischa Re: może dlatego 29.08.09, 13:06 aszna11 napisała: > D...pę w troki biora nawet przy zdrowych i mądrych dzieciach.Po prostu ich nudz > i > takie życie wśród dzieci,szczęśliwych,radosnych.Po co dzieci mają być szczęśliw > e? co ty w ogóle piszesz???? To, że u ciebie tak się stało to nie znaczy że wszyscy ojcowie to świnie, które porzucają biedne rodziny. A ile to matek pijaczek, łajdaczek, pomylonych jest??? Albo nadopiekuńczych albo w ogóle nie interesujących się dziećmi, myślącymi gdzie tu dziecko podrzucić bo matka zaganiana nie ma czasu??? Też się zdarza, a to, że akurat więcej jest samotnych matek to też wina sądów bo prawo jest takie, że zazwyczaj matce powierzona jest opieka a ojciec tak naprawdę jest w porządku, kochającym ojcem. Także nie oceniaj po sobie!!! Z resztą skąd akurat wiesz, że w tej rodzinie ojca nie ma??? Może był pracy, może gdzieś pojechał, może nie żyje??? Nie tobie to oceniać Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Dlaczego w Polskich rodzinach nie ma już Taty 28.08.09, 22:33 polskitata napisał: Kto jest temu winien? ------------------------- PiS Odpowiedz Link Zgłoś
aszna11 Re: Dlaczego w Polskich rodzinach nie ma już Taty 29.08.09, 00:24 Płaczące dziecko po nocach? Odpowiedz Link Zgłoś
ckl3 Re: Dlaczego w Polskich rodzinach nie ma już Taty 28.08.09, 22:33 to bardzo proste: są trudności= nie ma taty. To typowa reakcja współczesnego taty na trudności. Dziecko, które jest bohaterem tego artykułu ma autyzm. Większość matek, które wychowują dzieci z autyzmem czy innymi ciężkimi zaburzeniami rozwojowymi to samotne matki. Inna sprawa, że ktoś tych ojców na takich egoistów wychował. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Dlaczego w Polskich rodzinach nie ma już Taty 28.08.09, 23:04 ckl3 napisała: > to bardzo proste: są trudności= nie ma taty. To typowa reakcja współczesnego ta > ty na trudności. Dziecko, które jest bohaterem tego artykułu ma autyzm. Większo > ść matek, które wychowują dzieci z autyzmem czy innymi ciężkimi zaburzeniami ro > zwojowymi to samotne matki. Inna sprawa, że ktoś tych ojców na takich egoistów > wychował. Każdy ma prawo do szczęścia i założenia nowej rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
nordic79 Re: Dlaczego w Polskich rodzinach nie ma już Taty 29.08.09, 12:01 Każdy ma prawo do szczęścia i założenia nowej rodziny. OK. Tylko co ze "starą" rodziną? Dziećmi z tego związku? Czy przypadkiem "prawo do szczęścia" jednej osoby nie oznacza dramatu dla pozostałych? Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Dlaczego w Polskich rodzinach nie ma już Taty 30.08.09, 11:26 nordic79 napisała: > Każdy ma prawo do szczęścia i założenia nowej rodziny. OK. Tylko co ze "starą" > rodziną? Dziećmi z tego związku? Czy przypadkiem "prawo do szczęścia" jednej > osoby nie oznacza dramatu dla pozostałych? Lepiej żeby nieszczęśliwe były trzy osoby (matka,ojciec,dziecko) czy szczęśliwe trzy (w/w ojciec,nowa żona,nowe dziecko)? Odpowiedz Link Zgłoś
aszna11 Re: Dlaczego w Polskich rodzinach nie ma już Taty 29.08.09, 00:26 brawo słowa słuszne.Dużo w dzisiejszym świecie tak wychowanych tatusiów a ich mamusie tego nie widzą bo zawsze tą złą będzie biedna matka która wychowuje to dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
crame Re: Dlaczego w Polskich rodzinach nie ma już Taty 28.08.09, 22:59 Jest jeden Ojciec i On powinien wszystkim wystarczyc. To Ojciec Zalozyciel, Dyrektor. Odpowiedz Link Zgłoś
vfib Czepiacie się 28.08.09, 23:06 A to się tylko w polskich rodzinach zdarza? I trzeba szukać winnego, psy na ojcach wieszać? Nie było tam taty, nie wiem-akurat dziś, czy w ogóle go z jakichś powodów nie ma-to nie było i już. Nie ma nic gorszego niż wyciąganie wniosków i stawianie diagnoz na podstawie nieistniejących danych. Najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło, ludzie w autobusie zareagowali, policja zareagowała, dziecko jest bezpieczne. Jest happy end zamiast ponurego dramatu więc, po co się czepiać? Nie ma po kim pojechać to trzeba coś wymyślić? Dajcie spokój Odpowiedz Link Zgłoś
martischa Re: Czepiacie się 28.08.09, 23:59 dokładnie, tym bardziej, że w artykule nie ma ani słowa o ojcu, nie wiadomo czy był w pracy, na wyjeździe, czy żyje czy cokolwiek innego a ludzie od razu wysuwają pochopne wnioski i czemu akurat na ojcach się wyżywają? Mało to daremnych matek jest?? A to, że sądy najczęściej matce przyznają opiekę to inna sprawa, nieraz bez winy ojca ale co to ma akurat do tej rodziny!!! Ważne, że dzieciak wróci do własnego domu, ma kochającą rodzinę i wszyscy powinni się cieszyć że jeszcze coś pozytywnego się zdarza :) Odpowiedz Link Zgłoś
martischa Re: Dlaczego w Polskich rodzinach nie ma już Taty 28.08.09, 23:36 hmmm może to wina tego, coraz więcej ciąż jest z przypadku i w dodatku w bardzo młodym wieku, niejednokrotnie pewnie sama matka nie jest pewna ojcostwa, może to wina tak rozpowszechnionego "życia na kocią łapę" gdzie partnerzy nauczeni że mają mniej zobowiązań, że w razie czego zawsze można się pożegnać ot tak bez niczego sama nie wiem ale są przecież małżeństwa, gdzie jest tylko jeden rodzić - więc przyczyny mogą być różne ale fakt faktem że coraz częściej spotykana to jest sytuacja. W sumie są rodziny gdzie jest tylko mama albo tylko tata (rzadziej bo sądy zazwyczaj przydzielają opiekę matce. Ale w wypadku tej rodziny nie wiadomo czy w tej rodzinie jest tata czy nie Odpowiedz Link Zgłoś
aszna11 Re: Dlaczego w Polskich rodzinach nie ma już Taty 29.08.09, 00:17 W dzisiejszych czasach tatusiowie wolą byc wolni jak niebieskie ptaki!!!!I jeszcze jak nie mają w stosunku do dzieci zobowiazan finansowych.Albo wolą przy mamusi życ bo ta zawsze pochwali i pogłaska. Odpowiedz Link Zgłoś
gacusia1 Kto winien????? Siwety Antoni! 29.08.09, 01:25 Co za bzdurne pytanie!!! Nawet najbardziej zapobiegawczemu rodzicowi moze sie zachciec spac we wlasnym domu,prawda??? Co,miala matka kraty w oknach zainstalowac czy obroze i smycz na szyje chlopcu? Odpowiedz Link Zgłoś
pavle Re: Dlaczego w Polskich rodzinach nie ma już Taty 29.08.09, 01:36 > Dlaczego w Polskich rodzinach nie ma już Taty w kościele mówili, że to wszystko przez gejów. Odpowiedz Link Zgłoś
powie-wiatru Re: Dlaczego w Polskich rodzinach nie ma już Taty 29.08.09, 08:34 polskitata napisał: > Kto jest temu winien? Dzieci chore zwykle nie mają taty, bo ulatnia się on jaknajszybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
undergroundtravel Odnaleziono opiekunów chłopca z autobusu 28.08.09, 22:19 Pospolita kompilacja dwóch policyjnych komunikatów, Odpowiedz Link Zgłoś
komputerowy.model.ukladu . 28.08.09, 22:56 a po h ma zostawac w tym szpitalu do poniedzialku ? Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Odnaleziono mamę bosego 8-latka 28.08.09, 23:01 Osmioletni chlopiec wygladal na 6 lat, ale w ogole nie odzywal sie do policjantow. Prosze bardzo, za 40 lat bedzie prezydentem RP. Odpowiedz Link Zgłoś
aszna11 Re: Odnaleziono mamę bosego 8-latka 29.08.09, 00:32 Może po takim rozgłosie tata się odnajdzie dla biednego chorego dziecka.A wiecie po co?Żeby matce po tym zajściu znow nabrudzić w życiu,bo dziecko się jej zgubiło.Babcia pewnie starsza,a mama jeszcze pracuje aby zwiazać koniec z końcem.Polska rzeczywistość.A tatuś balanguje z kumplami:) Odpowiedz Link Zgłoś
sonqo :)) tak tak, zostawił Cie tato lub mąż 29.08.09, 02:24 nie trzeba psychologa. Zieje od ciebie agresją do mężczyzn, , ma to na pewno swoje podstawy. Twoje zachowanie fachowo nazywa się MIZOANDRIA. Może zacytuję tu wikipedię "Mizoandria to nienawiść lub silne uprzedzenie w stosunku do mężczyzn. Niektórzy badacze łączą zjawisko mizoandrii z freudowską teorią zazdrości o penisa, według których mizoandria jest przebiegającą na poziomie emocjonalnym reakcją kobiet na dyskryminację i uprzedzenia społeczeństwa patriarchalnego. Mizoandria jako postawa społeczna jest sprzeczna z głównym nurtem feminizmu, który domaga się równości kobiet i mężczyzn" Tak więc albo puścił Cie w trąbę facet, albo wychowała Cie samotna matka. Cóż przykro. Może postawisz się na drugim froncie, równie dobrze to ja mógłbym powiedzieć, że baby to się tylko do garów i pieluch nadają, a tylko nieliczne jeszcze potrafią coś więcej. Prawda, że krzywdzące ? Nie wiąż cech uwarunkowanych wychowaniem z płcią, bo postępujesz tendencyjnie, a ten miecz ma dwa końce. Nie chcesz do szufladki, to nie szufladkuj. Odpowiedz Link Zgłoś
martischa Re: :)) tak tak, zostawił Cie tato lub mąż 29.08.09, 13:11 nooo ja się nie dziwie, że ona sama. Jakbym była facetem to też bym nie wytrzymała z takim pustogłowiem :D:D wiesz mnie też wychowała samotna matka ale to właśnie podziałało na mnie tak, że chciałam żeby w moim życiu było inaczej i mam wspaniałego męża i dziecko mimo że mam 23 lata. Widać ta baba musi mieć zryte pod kopuła, wredna, pełna nienawiści i facet nie wytrzymał :D Odpowiedz Link Zgłoś
mawt @sselrats - ty już teraz jesteś prezydentem 29.08.09, 01:40 małpeczkę? czy wystarczy lusterko? Odpowiedz Link Zgłoś
alka_pon prawa rodzicielskie 29.08.09, 01:41 ciekawe, czy teraz zrobia nagonke na matke o odebranie jej praw, bo zamiast dziecka pilnowac to sobie komarka przyciela... Odpowiedz Link Zgłoś
pluszsz Ty nie masz dzieci, co? 29.08.09, 09:55 Obie wykazały się nieodpowiedzialnością. Mam dziecko w podobnym wieku i choć jest w pełni zdrowe, to wiem, że dzieci mogą wpaść na dziwne pomysły. Dlatego myślący rodzić zamyka drzwi lub inaczej zabezpiecza dziecko. Po prostu trzeba myśleć. Każdy może odpowiednio zabezpieczyć dziecko, dostosować zamki, itp., żeby dziecko nie oddaliło się samo z domu - bez wiedzy rodzica. Babcia pewnie poszła i nie zamknęła drzwi lub zamknęła na nieodpowiedni - choć wiedziała, że matka zasnęła. To odpowiedzialne? Odpowiedz Link Zgłoś
flasterka skoro masz zdrowe dziecko 29.08.09, 11:01 to gratulacje. Ale chyba nie wiesz, ile czasu trzeba poświęcić dziecku, które ma "jakieś" problemy. Matka takiego dziecka też czasem jest zmęczona, może bardziej, niż matka dziecka, którego nie trzeba cały czas pilnować. Nie dopilnowała prawidłowego zabezpieczenia drzwi, to prawda. Wszystkiego nie da się przewidzieć. Na szczęście, i to jest najważniejsze, dziecku nic się nie stało. Odpowiedz Link Zgłoś
nordic79 Re: Ty nie masz dzieci, co? 29.08.09, 12:12 Ok, zabezpieczysz drzwi, okna, może nawet założysz smycz dziecku. A co wtedy, gdy np. Twoje dziecko naje się czegoś niejadalnego, zacznie bawić się ogniem czy wymyśli milion innych niebezpiecznych rzeczy, które przychodzą do głowy małym dzieciom? Czy Ty zawsze jesteś taka odpowiedzialna? Tak tak, wiem, pewnie myślisz "ależ oczywiście!" Na pewno? A czy Twoje dziecko nigdy nie miało czegoś złamanego, rozbitej głowy, nie upadło albo nie spadło z czegoś? Czy nigdy nie miało choćby otartych kolan lub też nie doznało innego urazu? Gdzie wtedy była Twoja odpowiedzialność? Przy zdrowym dziecku trzeba mieć oczy naokoło głowy. Przy autystycznym i to potrafi nie wystarczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
martischa Re: Ty nie masz dzieci, co? 29.08.09, 13:26 pluszsz napisała: > Obie wykazały się nieodpowiedzialnością. Mam dziecko w podobnym wieku i choć > jest w pełni zdrowe, to wiem, że dzieci mogą wpaść na dziwne pomysły. Dlatego > myślący rodzić zamyka drzwi lub inaczej zabezpiecza dziecko. Po prostu trzeba > myśleć. Każdy może odpowiednio zabezpieczyć dziecko, dostosować zamki, itp., > żeby dziecko nie oddaliło się samo z domu - bez wiedzy rodzica. Babcia pewnie > poszła i nie zamknęła drzwi lub zamknęła na nieodpowiedni - choć wiedziała, że > matka zasnęła. To odpowiedzialne? Proszę Cię, to jest żałosne!!!! Ja też mam zdrowe dziecko i wiem, że pewnych sytuacji nie da się przewidzieć. Chwila zapomnienia i już wystarczy!!!Nieraz tak chce się zdrzemnąć, że chociaż na pięć minut matka się kładzie i to wystarczy, wystarczy tak naprawdę że stoisz do dziecka tyłem a ono już coś może zrobić niebezpiecznego. To przy zdrowym dziecku a co dopiero przy autystycznym. Ty na pewno nie potrafisz sobie tego nawet wyobrazić, ja mam w rodzinie dziecko autystyczne i wiem z jakimi trudnościami wiąże się opieka nad tymi dziećmi, wbrew pozorom te dzieci są naprawdę bardzo mądre i wiele pomysłów przychodzi im w jednej sekundzie. Jezeli twojemu dziecku nigdy się nic nie stało, nawet nie potknęło, nie otarło, guza nie nabiło to też niedobrze - można podpiąć pod nadopiekuńczość, a to też jest nieodpowiedzialne :) Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Odnaleziono mamę bosego 8-latka 29.08.09, 05:14 Czegoś tu brakowało,i nagle mnie olśniło"za nie dopilnowanie dziecka matce grozi od 5(?) do 8(?) lat blebleble" jak za prawie wszystko w tym POrąbanym kraju Odpowiedz Link Zgłoś
st1111 A czy przebadano te kobiety alkomatem? 29.08.09, 07:55 Bo jak nie to spore niedopatrzenie. Odpowiedz Link Zgłoś