kordzio1 Planowanie takie sobie 08.09.09, 14:23 Do mnie sms z informacją o końcu Profitu dotarł pod koniec sierpnia, szczegóły na stronie przeczytałem dopiero kilka dni później, straciłem 600p, więc specjalnie po czym rozpaczać nie mam... zwłaszcza, że po prostu nie chciało mi się brać kolejnego doładowania by w niespełna tydzień po ostatnim doładowaniu byleby tylko gratisa zgarnąć. Widać jednak, że osoby odpowiedzialne za program dały ciała, skoro nie potrafiły przewidzieć że nagle wszyscy "zbieracze" rzucą się na nagrody. Jak dla mnie nic do tego nie ma czytanie umów, bo chyba większość osób wiedziała że program może zostać zamknięty ot tak sobie, tyle że takie zakończenie jakie miało miejsce jest po prostu lekkim olaniem klienta. A smsy reklamowe od Orange i partnerów to faktycznie coś niezmiernie upierdliwego, potrafi tego g* przychodzić i po 4-5 dziennie, prościej i taniej kasować wiadomości z Orange przed przeczytaniem niż dzwonić i załatwiać cokolwiek w BOKu. Z biegiem czasu problem ten w Orange'u staje się coraz bardziej upierdliwy, coraz rzadziej zdarzają się dni wolne od tego spamu. Odpowiedz Link Zgłoś
comorro1 Re: Planowanie takie sobie 08.09.09, 14:33 Ja tam nie uważam, żeby to było jakieś olanie klienta, dali miesiąc na wykorzystanie punktów, a ci którzy przedłużają umowę mają nawet więcej czasu, bo do końca roku. Wiadomo, że zawsze znajdą się głosy, że za krótko itp. tak to już jest. Odpowiedz Link Zgłoś
kordas11 Re: Planowanie takie sobie 08.09.09, 16:08 Kto miał, ten miał... do mnie sms z takową informacją dotarł pod koniec sierpnia, gdybym otrzymał kilka dni wcześniej, nim brałem ostatnie doładowanie może i kupiłbym droższe i z punktów profit wziął kolejne doładowanie. Pewnie nie tylko ja dostałem później informację niż deklarują w tym tekście Odpowiedz Link Zgłoś
pernach Klienci Orange rozczarowani programem partnersk... 08.09.09, 14:25 Zbierałem te żałosne punkty na nowy telefon, miałem już ponad 7000 pkt, telefonu już nie dostanę bo za późno kończy się moja umowa (teraz wiem, że u konkurencji telefony są dużo tańsze bez zbierania punktów), akcesoria zniknęły błyskawicznie, w końcu za punkty rozdysponowałem doładowania po znajomych i rodzinie. Żeby było ciekawiej czytałem, że w tym nowym "multipartnerskim" programie lojalnościowym będzie brało również udział np. BP, jako że też mam ich kartę w te pędy szukam na stronie informacji czy też muszę migiem wykorzystać punkty, a tu niespodzianka, cytuję: "Punkty z programu BP partnerclub będzie można oczywiście przenieść do nowego programu." A w orange się nie da... Jak dla mnie był to ostatni gwóźdź do trumny, zdecydowałem, żegnaj orange, już niedługo będę wolny od waszego cwaniactwa, od ciągłych reklamacji, od robienia ze mnie wała! Odpowiedz Link Zgłoś
muczacza7 Nawet dziękuję nie ma za udział w tym programie... 08.09.09, 14:34 Dołączam się do negatywnych opinii na temat traktowania klienta przez Orange. Sposób zakończenia programu Profit to po prostu olewanie klientów. Nie tak powinna zrobić poważna firma, której zależy na wizerunku. Odpowiedz Link Zgłoś
wasa20 Klienci Orange rozczarowani programem partnersk... 08.09.09, 15:04 cóż, takie zmienianie zasad w trakcie gry nie jest zbyt fair. sporo punktów można było stracić Odpowiedz Link Zgłoś
mechanizm Oszukują na punktach profit! 08.09.09, 15:40 Jak można zapisać 0 punktów za nieterminowe opłacanie faktur? Jeżeli opłacane są poleceniem zapłaty- czyli firma sama pobiera z konta odpowiednie środki. Tak może być tylko w Orange! U mnie to tak wygląda: data transakcji opis transakcji liczba punktów 2009-07-27 18:23:04 Punkty za fakturę za 2009.04 +25 2009-07-27 16:52:26 Nieterminowe opłacenie faktury za 2009.07 +0 2009-07-17 18:10:34 Punkty za staż w Programie Profit +300 2009-04-24 21:24:02 Nieterminowe opłacenie faktury za 2009.03 +0 2009-04-18 01:10:26 Nieterminowe opłacenie faktury za 2009.02 +0 2009-03-16 02:49:44 Nieterminowe opłacenie faktury za 2009.01 +0 2009-01-16 10:40:01 Punkty za staż w Programie Profit +300 A jak wygląda to u innych użytkowników Orange? Dodam, że na maila nie odpowiedzieli łaskawcy! Odpowiedz Link Zgłoś
kalmar1967 Re: Oszukują na punktach profit! 08.09.09, 16:12 Faktycznie, naliczają fatalnie - ale za każdym razem składasz reklamację - nawet telefonicznie i na poczekaniu dopisują. Sprawdzone kilka razy w tym roku... Odpowiedz Link Zgłoś
trowski Re: Oszukują na punktach profit! 08.09.09, 16:19 Mam dokładnie to samo. No mojego mejla też nie odpowiedzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
szmariusz Re: Oszukują na punktach profit! 15.09.09, 15:56 mnie nienaliczyli punktów od stycznia 2009 i dopiero po złożeniu reklamacji doliczyli ile trzeba. Trzeba ich było kontrolować co jakiś czas z punktami za fakturę. Mimo to ja kilka dni temu przedłużyłem umowę - wykorzystałem swoje punkty na rabat na tel, + rabat jakiś dodatkowy, i nie narzekam, bo przeanalizowałem swoje wydatki, przeliczyłem sobie, sprawdziłem co mi proponują w necie, co w salonie, i to co wybrałem jest dla mnie w sam raz i najtaniej w tej sieci... może przy kolejnej umowie, jakieś zmiany będą. Za to z drugiego telefonu musiałem wykorzystać to jednak starter i doładowanie na kilka miesięcy nie jest najgorszym rozwiązaniem, tym bardziej że przewiduję że w najbliższym czasie dotychczasowy abonament nie będzie wystarczający. połączenia na karcie tańsze niż w abonamencie (swoją drogą też wiocha, ale w każdej sieci). Odpowiedz Link Zgłoś
marek.lipski Jakie punkty?Euro placa inne programy. 08.09.09, 15:55 Czytalem wiele na temat orange.Nie jestem w Polsce wiec nie komentuje.Euro sie liczy a nie punkty.Ale to inny temat.Moderator traktuje moj post jako spam.To nie jest spam.To jest informacja do analizy i edukacji.Dla mlodziezy ktorzy maja prawo do informacji i zarabiania rowniez w internecie. W google pod programy partnerskie linkow-726.200.000 i nie tylko znajdziecie programy w Euro. Polecam zawierac umowy bezposrednio z producentami bez posrednikow. Teraz nie mam czasu.Martha,moja coreczka,1 rok,dzisiaj jest u mnie i chce gummi bär.Pozwolila tylko na 1 komentarz.Czesc. Odpowiedz Link Zgłoś
trowski Re: Klienci Orange wściekli na program partnerski 08.09.09, 15:57 Oj tak, to prawda. Moje oba numery też powędrują gdy tylko będzie mi się kończyła umowa (niestety jeszcze prawie rok). Częściowo ze względu na program Profit ale bardziej ze względu na marny poziom obsługi. Chciałem wymienić pkty profit na nowy telefon, w nowym abonamencie. Niestety zostało mi odmówione. Może byłbym w stanie zrozumieć i "wybaczyć" gdyby nie to, że za żadne skarby sieć orange nie chce ujawnić przyczyn zaistniałej sytuacji. Telefonowanie na infolinię i pisanie mejli to strata czasu. Stratą czasu i pieniędzy jest korzystanie z ich usług, więc mogą mnie już traktować jak byłego klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
winniepooh Re: Klienci Orange wściekli na program partnerski 08.09.09, 16:01 w tym wątku chyba sami marketingowcy z Playa piszą, a ich warunki są tak samo dziadowskie jak Orange i innych operatorów. poprzez sposób likwidacji tych śmiesznych punktów Orangutan strzela sobie w piętę, właściwie nie wiem jak można było inaczej wykorzystać toto niż kupując telefon przy okazji przedłużania umowy, przecież te nagrody, gadżety... no comment. w tej sytuacji ci którzy zbierali punkty w tym celu, a umowa kończy im się z początkiem przyszłego roku na bank przejdą do innego operatora. straty byłyby pewnie mniejsze, gdyby tymi durnymi punktami (jeśli nie zostaną wykorzystane) można było z opłacić fakturę. przecież nie każdy musi interesować się wszystkimi pierdołami w orange, czytać ichnie smsy, newsy na stronie, itd. masz w banku zlecenie stałe, faktury płacone z automatu i pewnego dnia okazuje się, że myślałeś że masz 500 plnów na nowy tel w otrange, a tu DUPA. miło by było gdyby taki klient znalazł owe zgubione 500 plnów na swoim RORze. pamiętajcie Orangutany: chytry 2 razy traci. Odpowiedz Link Zgłoś
cyndere11a Re: Klienci Orange wściekli na program partnerski 08.09.09, 16:09 wiesz, jedni pewnie rzeczywiście tak jak mówisz, przeznaczą punkty na zakup nowej słuchawki rzy przedłużeniu umowy, a inni na co innego, niektórych kręcą różne nagrody, gadżety itp. Różne są gusta. Odpowiedz Link Zgłoś
mecenas28 Klienci Orange rozczarowani programem partnersk... 08.09.09, 16:13 jestem abonentem pomaranczy i też od nich pryskam z numerem telefonów bo zostałem wkyrzony po trzech latach płace za minute więcej niz goscie co mają na karte dwa lata płaciłem za internet który nie działłłłłał !!!!!!!!!!!!! mimo że wielokronie dzwoniłem zadnej pomocy brak możliwości rozwiązania umowy dlatego żegnaj gnijąca pomarańczo od środeczka Odpowiedz Link Zgłoś
silk67 Klienci Orange rozczarowani programem partnersk... 08.09.09, 16:15 mnie sie udało odebrac punkty w doładowaniahc, nie ufam ZADNY programom lojalnosciowym ... Odpowiedz Link Zgłoś
daroo9 Re: Klienci Orange rozczarowani programem partner 08.09.09, 16:27 No więc właśnie, są różne możliwości na wykorzystanie tych punktów, można je wykorzystać na doładowania, gadżety, trochę nie rozumiem tego całego zamieszania z zamknięciem tego programu. Bardziej mnie interesuje jak będzie wyglądał ten nowy... Odpowiedz Link Zgłoś
nomina Reklamy a (dez)informacja :/ 08.09.09, 17:31 Reklamy wysyłają po kilka dziennie (rekord - trzy w ciągu niecałej godziny), na brak zgody na nie nie reagują, ale informacji o zamknięciu Profitu jakoś nie potrafili wysłać. Gdyby nie ten artykuł, nie miałabym pojęcia :/. Odpowiedz Link Zgłoś
chopinnn Re: Reklamy a (dez)informacja :/ 08.09.09, 22:31 chyba miałem wyjątkowe szczęście bo napisałem maila dopływ reklam mi odcięli Odpowiedz Link Zgłoś
jasieeek86 Klienci Orange rozczarowani programem partnersk... 08.09.09, 17:53 nomina może nie doczytałaś? smsy chyba każdy dostał, zresztą nie dziwie Ci się, też kiedyś kasowałem wszystko jak leci ale zaczęli wysyłać propozycje zamiany pkt na bilety do kina i teraz przejrzę zawsze z raz takiego smsa nim go wykasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
nomina Re: Klienci Orange rozczarowani programem partner 08.09.09, 20:25 Może i miałam ślepotę reklamową :). A przy okazji, zaliczywszy wpadkę z "błędnym komunikatem", dowiedziałam się, że to, co wyświetla się jako oferta w oknie mojego indywidualnego konta (gdzie są podane punkty, kwota pieniędzy na koncie), wcale mnie nie dotyczy. "Pre-paidowcy" mają zupełnie inną ofertę. Odpowiedz Link Zgłoś
jarekzgl oszustwo w biały dzien!!! 08.09.09, 19:12 Sam byłem w podobnej sytuacji co bohater artykułu, co ciekawe orange wstepuje do nowego programu który bedzie prowadzony wspolnie min z BP i sklepami Real i ztego co sie orientuje zarowno BP i Real bedą przeliczac punkty ze starych programow do nowego. Podejsci sieci orange uwazam za skandaliczne i powaznie zastanawiam sie nad odejsciem z grona jej klientow Odpowiedz Link Zgłoś
clo Klienci Orange rozczarowani programem partnersk... 08.09.09, 19:20 Nigdy więcej programów partnerskich. przy najbliższej okazji podziękuję tej złodziejskiej firmie. Odpowiedz Link Zgłoś
minieri Klienci Orange rozczarowani programem partnersk... 08.09.09, 19:30 a ja powiem wam że poczekam jeszcze do upublicznienia tego co będzie bo te wszystkie spekulacje są bez sensu, orange nie podało jeszcze żadnej oficjalnej informacji, jedynie wiadomo że ma być coś łączonego a to daje powody do myślenia że może być lepiej. Zobaczymy jak to wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryna.1 Klienci Orange rozczarowani programem partnersk... 08.09.09, 19:33 Nigdy nie zbieram zadnych punktow.Nauczyl mnie lata temu jeden z pierwszych dyskontow w moim miescie.Kupowalam i zbieralam na piekne garnki,a jak juz prawie uzbieralam,to punkty zlikwidowali.Nie wierze w to,korzystam normalnie od lat z pre-paid w ORANGE,wszystko "gra" i jestem zadowolona:D Odpowiedz Link Zgłoś
blanc Re: Klienci Orange wściekli na program partnerski 08.09.09, 20:01 Widzę, że w dobrym momencie przeniosłem numer z Orange do Play:) Na samym początku 2008 roku - powiedziałem "dość", gdy po 5-6 rozmowie kolejny konsultant wciskał mi idiotyzmy odnośnie ich wspaniałej oferty dla stałych klientów udając, że nie ma informacji o moich poprzednich rozmowach odnośnie przedłużenia umowy - by dostać SE K800 musiałem w zależności chyba od humoru każdego z konsultantów dopłacać od 200 do prawie 600 zł już po wykorzystaniu punktów Profit. Przeniosłem się do Play, a punkty wcześniej sprzedałem na Allegro jako doładowania. Wyszedłem na tym do przodu na czysto chyba ze 200 zł już uwzględniając cenę tego telefonu wówczas w Play oraz opłatę 50 zł za zmianę operatora. Teraz nie dostaję kilku reklamowych sms-ów dziennie, co w Orange było wkurzającym standardem. Za to co jakiś czas - raz na pół roku, rok - dzwoni konsultant z Orange z propozycją przedłużenia umowy i ofertą dla stałych klientów - żałość bierze... A zresztą, jakie warunki może proponować sieć gdzie na rozmowie rekrutacyjnej w drugiej połowie 2008 roku na stanowisko starszego specjalisty ds. prawnych proponują 3200 zł brutto w Wawie, bo cv im się podobało ze względu na odpowiednie i szerokie doświadczenie - ROTFL Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze-basienka27 Klienci Orange rozczarowani programem partnersk... 08.09.09, 20:22 to bardzo ciekawe że wszyscy dostali 6-go sierpnia info o zakończeniu programu, ja dostałam 20-go sierpnia że od 15-go PROFITu nie ma już...ciekawe doprawdy, na szczęście już od 23-go sierpnia nie jestem abonentem orange :))) Odpowiedz Link Zgłoś
p.m Klienci Orange rozczarowani programem partnersk... 08.09.09, 20:38 Likwidują bo za tydzień przystępują do nowego programu lojalnościowego razem z TPSA, Real, BP,Allegro, BZWBK, Orbisem, Mix Elektronix,.... Będzie jedna karta do wszystkich, ale miała być migracja punktów. Z Reala i BP na pewno będzie, pozostałe nie wiem na pewno :) Odpowiedz Link Zgłoś
atco Klienci Orange rozczarowani programem partnersk... 08.09.09, 20:47 W lipcu przedłużyłem umowe z Orange, przy okazji zmieniłem taryfe na Orange Abonament. Się przy okazji zamknięcia Profitu okazało że w tej taryfie moge dostac w zamian za punkty jedynie GADŻETY ( a bardzo liczyzlem na doladowania lub uslugi ale nawet tego nie ma!!!!), które nie musze mowic ze szybko sie rozeszly. Tym samym zostaje z 4000pkt z ktorymi nic nie moge zrobic (poza znizka na zakup tel w orange.pl ale o tym moga zapomninec!). Odpowiedz Link Zgłoś
durrr Re: Klienci Orange rozczarowani programem partner 08.09.09, 21:19 atco weź sprzedaj na allegro kilka doładowań i jeszcze na tym zarobisz na tym proficie. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
gpard1 Naciągają na SMS ( za 1,22 PLN) 08.09.09, 20:52 W sklepie Orange pokazują, że są dostępne gadżety ( typu słuchawki BT, torba na laptopa). Wysyłasz SMS-y( ja wysłałem 3), na nr 7130 i po chwili otrzymujesz odpowiedź, że towar jest niedostępny i zapraszają na stronę Orange.pl- gdzie aktualnie jesteś zalogowany i widzisz gadżety ( wg oferty internetowej określone jako dostępne) i już wiesz jak bezczelnie naciągają cię na te SMS-y.W związku z powyższym za swoje 6000 punktów doładowałem telefon teściowej i następnego dnia zgłosiłem się do PLAY. 10 lat w Orange i nigdy więcej. Naciągacze !!! Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Klienci Orange wściekli na program partnerski 08.09.09, 21:01 Widzę że dział promocji Playa nie śpi i jest dobrze opłacany hehe :-) Ja też podjąłem decyzję o opuszczeniu szeregów klientów "orąż", cała moja rodzina jest w innej sieci i chyba tam będzie mi wygodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
komorka24 Re: Klienci Orange wściekli na program partnerski 08.09.09, 21:59 ignatz napisał: > Widzę że dział promocji Playa nie śpi i jest dobrze opłacany hehe :-) ... Ja nie jestem pracownikiem promocji Play (ani innej sieci) ale potwierdzam, że Orange to złodzieje i oszuści, a ofertę maja generalnie słabą. Po tym jak okradli moją nastoletnią córkę z kieszonkowego - kupiła doładowanie, którego system nie przyjął - nikt z rodziny nigdy nie będzie miał z ta siecia do czynienia. Odpowiedz Link Zgłoś
zs27000 Re: Klienci Orange wściekli na program partnerski 08.09.09, 23:08 Popieram odejscie z Orange. Nie uczestnicze w Proficie, ale jakby ktos mnie tak w wala zrobil, to bym sie niezle wkurzyl. Nie ma zadnego problemu od strony technicznej zeby takie punkty przeniesc. Ktos madry w centrali policzyl pewnie, ze wiecej zarobia nie przenoszac - dajac ludziom miesiac na wykorzystanie, jednoczesnie udajac ze gadzety sie skonczyly. Znajac orange watpie zeby w ogole kiedykolwiek tam byly. Ostantnio zginely im pieniadze z mojego doladowania. Bzdury ktorymi usilowano karmic mnie na infolinii (po polgodzinnym oczekiwaniu!) nie nadaja sie do cytowania - w zadnej sieci nie spotkalem sie z tak niekompetenta i nieuprzejma obsluga. Co ciekawe, ostatnio dzwonil do mnie Pentor robiac ankiete o zadowoleniu klienta z sieci orange (glownie chodzilo im o BOK). Pewnie zamowil ktos z Orange. Moze chca wywalic za jakis czas reklamy jacy sa fajni, oczywiscie "wg badan niezaleznych instytutow". Taka metoda polegajaca na zaprzeczaniu powszechenmu odczuciu za pomoca uznanych autorytetow. Przyznalem w wiekszosci najnizsze oceny. Ciekawe czy wyniki tego badania dadza im cos do myslenia. Przy najblizszej okazji zabieram numer z orange. Nie wiem jeszcze gdzie - gdziekolwiek, byle nie u tych cwaniakow. Odpowiedz Link Zgłoś
shaolin33 Re: Klienci Orange wściekli na program partnerski 08.09.09, 22:15 Może zbierzemy podpisy i udamy się do odpowiedniego urzedu, Trzeba cos z dziadami zrobić, nie mozna w taki sposob drwić z klienta. co wy na to??? Odpowiedz Link Zgłoś
hera9 Klienci Orange rozczarowani programem partnersk... 08.09.09, 22:33 mnie zostalo 618 pkt Odpowiedz Link Zgłoś
seba150 Klienci Orange rozczarowani programem partnersk... 08.09.09, 22:36 WYSLIJCIE DO ORANGE TAKIEGO E-MAILA (profit@orange.pl) Po ostatnim wycofaniu sie przez Orange z programu Profit, pragne sie pozegnac z Wami i mam nadzieje, ze zrobi tak wiekszosc klientow, ktorych mozecie teraz, podobnie jak mnie, pocalowac w DUPE. W czasach kryzysu, robicie doskonaly manewr, mam szczera nadzieje, ze dzieki temu podobnym akcjom, zbankrutujecie razem z ta cala wasza TPSA. Polskie firmy sa w tym najlepsze, poczawszy od Air Polonia, Central Wings, czas teraz na Orange, TPSA, LOT i reszte postkomunistycznej CHOLOTY. Zaskoczyliscie mnie niezle, zwlaszcza, ze nie moge wykorzystac wiekszosci punktow z mojego konta, JELOPY! nie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś