19.11.10, 20:47
witam,moj synek ma 4 latka.od wakacji,po przeziebieniu został mu kaszel.przeważnie w nocy,suchy,męczący.byliśmy u alergologa,który stwierdził ze to zatoki.syn dostał augumentin es i mukoline.lekarz powiedział ze ma to brac do całkowitego ustania kaszlu,ale po 3 tygodniach nie było poprawy i poszłam do laryngologa, który wykluczył zatoki, kazał odstawic antybiotyk, i stwierdził ze ma wysuszoną śluzówkę,zapisał xyzal na noc.w zasadzie tydzień było widać poprawe ale po tygodniu to samo kaszel,kaszel...
poszłam do innego laryngologa, i znowu ze nie widzi zadnych zmian,a powinnam pójść w stronę alergii,wieć zrobiłam synkowi testy z krwi na 27 alergenów. wyszło nieznacznie na trawy.i zrobiłam morfologie,wyszły podwyzszone leukocyty.
poszłam prywatnie do pediatry i stwierdziła ze przewlekłe zatoki.zapisała sinupret i groprinosin.sinupret ma brac 2 miesiace.pomogło,zaczął wydmuchiwać nos,wydzielina z nosa gęsta.chociaż do końca nie przestał kaszleć,i zastanawiam sie co jeszcze moge zrobic,bo juz sama nie wiem co robic.
robiła wymaz z gardła i nosa,nic nie wyszło.
na pasożyty tez nie wyszło ale przeleczyłam go pyrantyleum.

Obserwuj wątek
    • wiki11110 Re: kaszel 20.11.10, 11:42
      A nie macie przypadkiem za suchego powietrza w mieszkaniu? Mojej córce nasilał się kaszel właśnie w nocy. Kupiliśmy HIGROMET i okazało się, że wilgotność fatalna i za ciepło w jej sypialni. Kupiliśmy więc nawilżacz-jonizator powietrza i jest spora poprawa. Temperatura u niej w sypialni nie przekracza 21stopni (zakręcam grzejnik jak trzeba) i jeśli jest zbyt sucho włączam nawilżacz. I to naprawdę działa!!!
      • anianasa Re: kaszel 20.11.10, 15:34
        tez tak myslalam,wiec juz 2 miesiace mamy nawilzacz w pokoju synka.
    • anianasa Re: kaszel 24.11.10, 20:53
      dodam ze teraz kaszel jest uporczywy szczególnie wieczorem,i ma jakies swisty.
      a chcialam mu zrobic tez przeswietlenie,ale zaden lekarz nie chce mi dac dla tak malego dziecka
    • blaue777 Re: kaszel 02.11.14, 18:07
      jeżeli to pasożyty, to pyrantelum mogło być za słabe. ale moze to być cały czas spływająca wydzielina z nosa. Nam pomogło płukanie nosa i homeopatia.
    • k.laryska Re: kaszel 06.11.14, 20:11
      moj synek tez ma 4 latka, ja daje mu drosetux, kolezanka nizej o nim pisala, jak na razie nie znalazlam nic co byloby lepsze...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka