Dodaj do ulubionych

Augmentin ES

19.11.10, 21:51
Witam! W związku z infekcją dróg moczowych i gardła córka dostała antybiotyk Augmentin ES 600 mg w ilości 7,5 ml co 12 godzin. Córka waży 20kg, więc myślę że dawka ok. Martwi mnie to że oddaje luźne stolce i myślę że to od leku. Dostała już 4 dawki czy powinnam iść pilnie do lekarza aby podmienił lek na inny? Tylko jaki, bo półtora miesiąca temu brała zinnat i lekarz zdecydował że musi podać antybiotyk z innej grupy. Proszę o poradę bo bardzo się martwię. Na ten luźny stolec podałam córce Enterol bo on też jest na biegunki przy antybiotykoterapii.
Obserwuj wątek
    • martha666 Re: Augmentin ES 20.11.10, 19:52
      ja ostatnio podawałam ten lek, kupki tez były luźne więc podawałam po 2 kostki gorzkiej czekolady dziennie a na podwieczorek banana.
    • mamciat Re: Augmentin ES 20.11.10, 21:46
      Potwierdzam u nas było tak samo, 1-2 luźne kupki, podawałam dicoflor30 i smektę przez dwa dni...dodam tylko, że nasz lekarz kazał odstawić nabiał, podawałam też czekoladę.
      • zjawa1 Re: Augmentin ES 20.11.10, 22:27
        Powinnas podawac rownoczesnie bakterie. Przy braniu antybiotyku czesto zdarzaja sie biegunki, bo antybiotyk zmienia cala flore w jelitach. Raczej nie jest rozsadne zmienianie antybiotyku na inny, bo przerwiesz kuracje i bedziesz musiala podawac od poczatku nowy antybiotyk i nowa serie. Dodatkowo kuracja antybiotykowa bedzie dluzej trwac, zreszta nie masz gwarancji, ze przy nowym antybiotyku tez nie pojawi sie biegunka. Kup bakterie i zaczni je podawac.
    • kasiaalbrecht Re: Augmentin ES 22.11.10, 15:03
      jesli biegunka nie bedzie bardzo intensywna radzę pozostać przy nim i podawać 2 x dziennie enterol
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka