Dodaj do ulubionych

problem z 3 latkiem

24.11.10, 19:31
Witam pani doktor oraz mamy. Moja córka (3 lata) nie nosi pampersów juz od ponad połroku w nocy tez spi bez. Ale córka od 4-5 dni zaczeła sikac lub popuszczac w majtki.
Tłumacze jej ze siusiu nie robi sie w majtki a na nocnik, za kare zabrałam jej ulubiona zabawke i nic.

1. pyt. co moge w tej sytuacji zrobic jak mam dziecku wytłumaczyć ze nie wolno robic w majtki?? ( dodam że córka wytrzymuje w nocy bez siku nawet jak nie zrobi na wieczór przed spaniem)

Bardzo prosze o jakąs podpowiedz co mam robic...
Obserwuj wątek
    • olunia882-to-ja Re: problem z 3 latkiem 24.11.10, 20:22
      moze zmarzla ostatnio troszke?i moze to byc objaw podziebienia, lub zblizajacej sie infekcji.
    • alpepe Re: problem z 3 latkiem 24.11.10, 20:35
      goń ją, by nosiła papucie, nie siadała na zimnym, może jest podziębiona. Co do reszty, zmieniasz majtki i nie straszysz. Przejdzie, o ile się pukniesz w głowę i zapytasz, czemu pogarszasz sprawę tym straszeniem. Zmieniaj bieliznę, częściej prowadzaj do ubikacji i tyle. Być może to też skok rozwojowy, ustabilizuje się po dwóch tygodniach i będzie dobrze.
      Aha, moja popuszczała po lymphomyosocie, może i twoja zażywa jakieś leki, które tak działają?
      • monisia24-83 Re: problem z 3 latkiem 25.11.10, 13:38
        Papcie nosi od rana ledwo wstanie.Jak siada na podloge albo na kocu lub na piankowych puzzlach. a co do przeziebienia to jest zdrowa. Moze rzeczywiscie to tylko chwilowe. bede ja obserwowac. dziekuje za wypowiedzi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka