Dodaj do ulubionych

do Pani Doktor

13.01.11, 19:56
Bardzo prosze o pomoc.1,5 tyg temu u mojej 8 miesiecznej corki pojawila sie dziwna wysypka na zgieciu w lokciu.Wygladalo to tak jak suche czerwone krostki skupione w jedna plame.Nie swedzialo ani nie bolalo,bo corka jak zawsze byla spokojna i nawet nie probowala drapac.Po paru dniach pojawilo sie to samo z tylu w okolicy pach.Lekarz nasz mial caly czas urlop i dopiero wczoraj u niego bylysmy.Stwierdzil ze to alergia na jakis nowy owoc wystepujaca czesto i mam sie nie martwic.Wczesniej nie miala zadnych reakcji na jedzenie i je juz prawie wszystko.Nie robilabym problemu,gdyby wyglad tego sie nie zmienil.Dzisiaj wyglada to tak jak "malinka" na szyi ktora robia sobie mlodzi ustami czyli skora jest lekko czerwona w tych miejscach a pod nia sa takie czerwone kropeczki,nie wyczuwalne reka.Widze ze pojedyncze taki kropki pojawiaja jej sie tez na buzce.Boje sie ze to moze byc cos innego niz alergia na jakis owoc,gdzie zadne nowosci nie byly wprowadzane.Prosze mi powiedziec co to moze byc.Nastepna wizyte moge umowic dopiero na nastepny tydzien a nie chce tak dlugo czekac.Dziekuje z gory za jakakolwiek informacje.
Obserwuj wątek
    • kasiaalbrecht Re: do Pani Doktor 13.01.11, 20:22
      nie widząc zmiany mogę tylko podejrzewać alergię warto zastanowić się nad tym co jadła, smarować kremami dla skóry atopowej ew miejscowo trochę sterydu, można też wybrać się do dermatologa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka