maryleczka76 16.10.04, 19:37 Szanowna Pani Doktor, czym smarowac buzie niemowlakowi na slotna jesien i mrozna zime? Czy moze byc tlusty krem z Wit. A? z gory dziekuje za odpowiedz Maria mama Stasia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
penelina Re: krem na zime 17.10.04, 12:56 Ja raczej polecam Nivea Baby "na każdą pogodę".Ten krem nie zawiera wody i jest polecany dla dzieci od pierwszych chwil życia.Moja Amelka urodziła się we wrześniu 2003,od końca października do końca kwietnia stosowałyśmy ten krem- jest rewelacyjny.Polecam. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
krystyna.piskorz Re: krem na zime 19.10.04, 07:55 Pani Mario. Skórę twarzy dziecka przed wyjsciem na spacer w sezonie jesieni i zimy nalezy bezwzględnie zabezpieczyc. Stosować kremy ochronne dla niemowląt, są w każdej serii kosmetyków niemowlęcych. Jedna z mam polecila Pani z serii nivea, dobre sa z serii penaten. Można tez stosowac tłusty krem z witaminą A lub inne recepturowe kremy robione w aptece na tłustym podłożu. Kremy z serii niemowlęcych mają zalety, że łatwo sie rozprowadzają i mają delikatny przyjemny zapach. Proponuje zwracac uwage aby nie stosować kremów ochronnych w nadmiarze. Delikatnie posmarowac skóre aby zabezpieczyc przed działaniem czynników atmosferycznych a jednocześnie aby umozliwic skórze oddychanie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś