Dodaj do ulubionych

co może oznaczać?

15.01.11, 00:59
Chłopczyk 6lat. Jako niemowlę miał refluks żołądkowy i ogólnie często chorował na zapalenia oskrzeli. Przed rokiem częstomocz podobno podłoże psychiczne - wyniki ok.
Obecnie od 2miesięcy sporadyczne bóle brzucha (okolice pępka i podbrzusza, czasem lewy bok).
Przy oddawaniu moczu sporadyczne pieczenie (wyniki moczu ok). Jedyne tendencja spadkowa ph - obecnie zatrzymała się na 5.
Pojawił się też od miesiąca kaszel na przemian z pochrząkiwaniem zazwyczaj po jedzeniu a potem zanika do kolejnego posiłku. Osłuchowo czysto. W ostatnim tygodniu regularne stany podgorączkowe w godzinach tylko popołudniowych.
Od pediatry słyszę że gardło ok osłuchowo ok, bóle brzucha to na tle psychicznym itd.
Ja zastanawiam się czy znów nie wrócił problem refluksu żołądkowego.
Proszę mi powiedzieć czy refluks ma jakiś wpływ na ph moczu i to może być powodem tej kwaśności moczu- dodam że syn nie je nic kwaśnego. Czy to ma jakiś związek?jaki?
Gdzie powinnam szukać pomocy?
Obserwuj wątek
    • kasiaalbrecht Re: co może oznaczać? 17.01.11, 16:32
      problem refluksu jak najbardziej może być powodem dolegliwości ale nie ma wpływu na mocz i jego ph, warto ew wykonać morfologię i usg brzucha
    • supermamuska.online Re: co może oznaczać? 17.01.11, 22:48
      z podobnymi objawami robiłam dziecku dobową zbiórkę moczu,posiew,i usg j.brzusznej były jakieś niedociągnięcia więc w końcu cystografię,skończyło sie na diecie wprowadzonej na stałe...Te niewyjasnione stany podgoraczkowe ,boleści brzuszka okolice pępka jak dla mnie nie powinno być zwalone tylko na psychikę, to w końcu duży chłopak i wątpię że ściemnia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka