14.02.11, 11:35
Syn (alergik, wiek 20 miesięcy), od piątku ma problem z kupkami. Około 11:00 zadzwonili ze żłobka, że zrobił już 4 śluzowate bardzo śmierdzące rzadkie (ale nie wodniste) kupki. Zabrałam go ze żłobka, w sumie w piątek było 7 takich kup, Syn na diecie ryżowo-marchewkowej + nutramigen. W sobotę w sumie 5 takich kupek, nadal dieta, apetyt dopisuje, bardzo, dużo pije, ciągle głodny, bardzo pogodny, energiczny, gorączki brak, humor i samopoczucie świetne. W niedzielę 4 kupki, z czego jedna ładna, 3 okropne, prawie sam śluz, oprócz ryżu i marchwi dostał też gotowane jabłka z jagodami. Dziś kolejny dzień zaczął od 4 okropnych śluzowatych, rzadkich kupek.
Apetyt ma, dużo pije, rozpiera go energia.

Co mu jest?????????

Proszę o podpowiedzi co robić? Co dolega Synkowi? Chwilami skarży się na ból brzuszka, ale tylko chwilami a zaraz biegnie się bawić.
Obserwuj wątek
    • milenka-4 Re: Biegunka? 14.02.11, 21:39
      Moga byc zęby ale raczej wydaje mi sie że jelitówka od jakiegoś czasu szaleje.Podawaj probiotyki.Ja osobiście stosuje u dzieci homeopatyczny • Diarrheel S • widać poprawe juz po kilku godfzinach zachęcam do zakupu.
      • ma_niusia Re: Biegunka? 15.02.11, 14:20
        Z zębów zostały mu do wyrżnięcia tylko piątki, poza tym przy zębach nie miał nigdy biegunki.
        Może i jelitówka, ale jakaś dziwna, żadnej gorączki, świetne samopoczucie, wybitny apetyt?
        Podaje dicoflor60 co drugi dzień (za zaleceniem naszej alergolog) i wczoraj wprowadziłam za radą lekarki (chociaż nieco sceptyczną) Nifuroksazyd.
        Obserwuję dalej, ale chciałabym wiedzieć co to jest???
        • kam073 Re: Biegunka? 15.02.11, 17:19
          Witaj! Tydzień temu też tu pisalam o podobnych objawach u mojego 9 miesięcznego synka myślałam, że to ząbki a Maluszek złapał rotawirusa. Od niedzielnego wieczora miał tylko śluzowate kupki o okropnym zapachui, 3- 5 dziennie, na początku też ładnie jadł, bawił się, potem już nie. W środę wieczorem już byliśmy w szpitalu z lekkim odwodnieniem. Od soboty walczymy dalej w domu. Teraz ten syf rotawirusowy szaleje. Bądź czujna. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia!!!
          • ma_niusia Re: Biegunka? 16.02.11, 11:16
            Dzięki.
            Kupki po Nifuroksazydzie (chyba po tym? a może same z siebie?) już lepsze i wczoraj tylko 3 były, więc jest poprawa. Młody pije dużo, mocz ma jasna barwę, więc odwodnienie nie grozi. Humor i energia bardzo dopisują.
            Pojawił się za to okropny katar :-(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka