Dodaj do ulubionych

czy to wirus?

04.05.12, 11:43
witam martwi mnie moja córka (8lat),otóż w niedziele miała gorączkę37,5i tylko mdłości bez wymiotów,następnego dnia było, wszystko ok.Aż do czwartku rano wstała napiła się kakao (jak zwykle) i znowu mówi że ją mdli,doszła biegunka 1 raz i silny ból brzucha podałam ibufen i znowu wszytko ok.
Dziś rano to samo mdłości po wypiciu na razie bez biegunki i bólu brzucha.Martwię się co to może być.Bardzo proszę o odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: czy to wirus? 04.05.12, 11:52
      kakao rano może powodować takie mdłości, wiem, bo moja córka pije je codziennie i czasem tak ma. Najczęściej jej się to zdarza, kiedy jest niewyspana, a musi wstać do szkoły.
    • 19klara Re: czy to wirus? 04.05.12, 12:12
      dziękuje bardzo za odpowiedź,też tak właśnie myślę i na jakiś czas jej kakao odstawie.Tylko zastanawiam sie dlaczego takie odstępy w niedzielę potem czwartek,piątek.Chyba najlepiej będzie jak zrobie jej badania,to jest tez taki nie jadek i zastanawiam się czy nie ma czasem jakięś anemi
    • ewa.misko-wasowska Re: czy to wirus? 04.05.12, 14:02
      Witam,
      37,5 st. to stan podgorączkowy - może córka w sposób poronny (niepełnoobjawowy) przechodzi infekcję przewodu pokarmowego. Jeżeli nudności, biegunka i ból były bezpośrednio po wypiciu kakao to możliwe, że go nietoleruje - albo mleka.
      Pozdrawiam
    • czarna_12 Re: czy to wirus? 06.05.12, 22:02
      Jest jakis wirus 3 dzieci z sąsiedztwa łacznie z moją tyle że każde w odstępie 2 dni... 1 dzien wymioty 3 dni spokoju 4 dnia wymioty,ból brzucha gorączka do 40 stopni,kolejne 3 dni sama wysoka gorączka 5 dzień zdrowa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka