Dodaj do ulubionych

2mce i brzuszek

01.08.12, 13:24
Moja corka 2mce, robi kupki raz na 5-6 dni, jest karmiona piersia tylko. Mam wrszenie ze w dniach pomiedzy szczegolnie rano kreci ja w brzuszku. Czasami napina sie, jak klade reke na brzuszek to czuje jak pracuje, puszcza baczki. Czy mozna cos podawac np infacol zeby jej nie krecilo albo jakas herbatke albo czy ja powinnam cos jesc zeby jej bylo lepiej?
Obserwuj wątek
    • ewa.misko-wasowska Re: 2mce i brzuszek 01.08.12, 14:50
      Witam,
      dzieci karmione piersią mają prawo nie wypróżniać się 7-10 dni, jeżeli po tym czasie wypróżnienie jest prawidłowe (luźnej konsystencji). Jeżeli córeczka ma w związku z tym dyskomfort raczej nie dodawałabym infacolu (zwykle stosuje się go w bardzo częstych, wodnistych i "strzelających" kupkach) a kontynuowała to co dotychczas Pani robi czyli masaże brzuszka (najlepiej własnym ciężarem dziecka tj. układając często na brzuszku).
      Pozdrawiam serdecznie
    • 1matka-polka Re: 2mce i brzuszek 01.08.12, 15:17
      Moja, na samej piersi do 6 miesiąca, przez jakiś czas wypróżniała się co 14 dni, także luzik ;)
      • iza_zz4 Re: 2mce i brzuszek 03.08.12, 22:00
        U mnie taka samo....mój synek 2,5 miesiąca tez wypróżnia się bardzo (co 7 dni ale za pomocą czopka). W sumie mój pediatra zalecił podawanie czopków, mimo tego że Filip nie sprawiał wrażenia cierpiącego dziecka. Ostatnio pediatra z tego powodu stwierdziła alergie pokarmową, otrzymałam skierowanie do paradni gastrologicznej oraz receptę na NUTRAMIGEN. Od środy mały pije to mleko w proporcjach 100 ml z piersi i 60 ml Nutramogenu. Jak na razie kupy brak (od poniedziałku)............Jeżeli na piersi kupy mogą być co 14 dni to może niepotrzebny ten NUTRAMOGEN???????????
        • 1matka-polka Re: 2mce i brzuszek 04.08.12, 22:29
          Jeeezuu, poślij tego pediatrę do diabła i karm tylko piersią!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka