anet.ta1
16.02.13, 15:36
Jestem obecnie w irl
Proszę o pomoc moj synek urodził się z zakazeniem krwi i sepsa (w irl),po kilku miesiacach ( w polsce)zrobilam mu usg ciemiaczkowe gdyz zalecil to pediatra po rozpoznaniu duzego ciemiaczka( dla mnie ok :5cm na 6 cm.) wykazalo ono ze syn w komorze 1 i 2 ma za duzo plynu rdzeniowo-mozgowego (17,5 mm i 18,2 mm) po czym skierowlala mnie na rehabilitacje (wedlug mnie syn rozwija sie prawidlowo,turla sie gaworzy itp.) wiec nie poszlam na rehabilitacje bo syn sie rusza,jest zywy i stoi twardo na nogach jak go trzymam za paluszki
zrobilam tez krew:
wbc-4.48
rbc-4,71
hemoglobina-10,8
hematokryt-32,4
mcv-68,8
mch-22,9
mchc-33,3
rdw-13,8
plytki krwi(plt)-327
mpv-10,4
pdw-11,4
p=lcr-28,1
pct 0,34
lekarz stwierdzil anemie i powiedzial ze by nie panikowal i nic mi nie dal. Wrocilam z dzieckiem z polski do irl i lekarz dal mi zelazo dla syna co dwa dni po 0,3mg.
teraz zauwazylam bardzo widoczne zyly na glowce dziecka i sie tym martwie a usg mam za miesiac (ciemiaczko nie zarasta),czy moze mi Pani powiedziec czy wyniki krwi sa bardzo zle i czy moze byc cos nie tak z ta glowka np.cisnienie bo te zyly bardzo widac. Prosze o pomoc co mam robic w Polsce mnie strasza wodoglowiem i drenazem a w irl mowia ze nic mu nie bedzie tylko trza kontrolowac.Ja nie spie po nocach i go pilnuje,placze cle dnie nad nim psychicznie wysiadlam i mam depresje. Prosze o pomoc