25.09.13, 19:41
Witam wszystkich. Moja córka (5l) w nocy z soboty na niedzielę zaczęła wymiotować. Potem przez dzień było ok, "tylko" nie miała apetytu. Kolejny raz zwymiotowała zaraz po zaśnięciu w niedzielę. W poniedziałek był spokój (jednak rozchorował się mąż, potem ja...), w nocy również. Ponownie zwymiotowała we wtorek po południu i w nocy po zaśnięciu. Badał ją lekarz i stwierdził wirusówkę. Kazał dawać osłonkę i Smectę. Mała nie miała gorączki, biegunki ani osłabienia. Oprócz wymiotów ma brak apetytu. Pytałam o ewentualne badania, jednak lekarz stwierdził, że nie potrzeba. Dzisiaj jest środa i zastanawiam się, co przyniesie noc. Postanowiłam jednak zrobić małej badanie moczu, tak na wszelki wypadek (jak miała 2 latka miała ZUM). Dodam, że od jakiegoś czasu wyskakują jej na ciele (na łydce i na pupie) pryszcze. Czy ma to jakieś znaczenie?
Obserwuj wątek
    • ewa.misko-wasowska Re: wymioty 27.09.13, 07:39
      Witam,
      infekcja wirusowa ma prawo utrzymywać się do tygodnia i jeżeli nie towarzyszy jej wysoka gorączka nie potrzeby wykonywania dodatkowych badań. Należy podawać probiotyki i dbać o prawidłowe nawodnienie. Zmian skórnych nie wiązałabym z obecnymi objawami.
      Pozdrawiam serdecznie
      • dida321 Re: wymioty 27.09.13, 08:41
        Dziękuję serdecznie za odpowiedź. Trochę się uspokoiłam, bo mała znowu zwymiotowała dzisiaj w nocy (poszła spać, a po 2 godzinach zaczęła się kręcić, potem płakać. Usiadła, zwymiotowała i poszła spać...). Teraz wymiotuje co 2 noc. Trwa to już od prawie tygodnia, więc powoli popadam w paranoję...
    • dida321 Re: wymioty 27.09.13, 18:40
      Dzisiaj odebrałam wyniki badania moczu. Wyszły leukocyty- 10 przy normie 0-25. Czy może to mieć związek z wymiotami dziecka? Dodam, że córka przechodziła ZUM w wieku 2 lat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka