Dodaj do ulubionych

7 lat a problem z trzustka.

13.05.15, 09:44
Witam nie wiem czy to odpowiednie miejsce to tego tematu ale szukam pomocy i rady.
Moja corka 7 lat ma problemy z trzustka ostatnie wyniki to w surowicy 122 a w moczu 780. Pozatym ciagle poboluje ja brzuszek. Od okolo 2 tygodni nie dosyc ze boli brzuszek to dolaczyly mdlosci i brak apetytu. Jutro mamy wizyte u pediatry. ( dodam ze lecze ja na te dolegliwosci od lipca 2014. Stosowalismy diete, brala leki przez 3 miesiace) pediatra jakos nie za bardzo sie tym przejmuje ciagle slysze dieta i bedzie ok. Stosuje diete, poprawy brak wrecz gorzej. Dodam ze corka ma 1116cm wazy 19 kg i ma 7 lat. Prose o pomoc lub rade bo nie wiem co mam juz robic. Pozdrawiam.Asia
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: 7 lat a problem z trzustka. 13.05.15, 10:16
      Mnie lekarka mówiła, że lamblia niszczy drogi żółciowe i trzustkę. Coś w tym stylu. Jak córka ma mdłości i takie złe wyniki, to może ma po prostu pasożyty?
    • e-kasia27 Re: 7 lat a problem z trzustka. 13.05.15, 10:34
      Do gastrologa idź.

• ewa.misko-wasowska Re: 7 lat a problem z trzustka. 14.05.15, 05:15
      Witam,
      biorąc pod uwagę dolegliwości i wyniki badań (rozumiem, że chodzi o amylazę) konieczna jest diagnostyka gastrologiczna z usg jamy brzusznej oraz panelem badań trzustkowych (amylaza, lipaza, fosfataza) i konsultacja gastrologiczna. Należy pamiętać, że amylaza może być podwyższona również przy problemach ze śliniankami (a bóle brzucha mogły się nałożyć), niemniej konieczna dalsza diagnostyka.
      Pozdrawiam serdecznie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka