nowakk3 20.08.07, 09:39 bardzo proszę o poradę. Mój syn 3,5 bardzo często sika w małych ilościach. Ogólne badanie moczu nic nie wykazało. Co to może być, jak można mu pomóc? Dopiero po południ idziemy do lekarza. Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
muszka73 Re: Częste sikanie 20.08.07, 09:44 Zróbcie posiew moczu.Z tego co napisałaś może twój syn,ma zapalenie dróg moczowych.Nie skarży się na ból? Odpowiedz Link Zgłoś
nowakk3 Re: Częste sikanie 20.08.07, 09:47 Nie skarży się, posiew zrobimu jutro. Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
muszka73 Re: Częste sikanie 20.08.07, 18:25 Zróbcie koniecznie,tylko że na wyniki się długo czeka bo aż tydzień.Moja córka ma teraz zapalenie pęcherza,sika często w małych ilościach i piecze ją przy sikaniu. :( Dobrze,że u was nie ma bólu,bo jest to okropne. Odpowiedz Link Zgłoś
nowakk3 Re: Częste sikanie 21.08.07, 08:34 Byliśmy wcoraj u lekarza i nic, wyniki ogólne dobre więc nie trzeba leczyć. Jestem załamana - to jak zdrowy dlaczego tak sika (w nocy nie) - a może to z nerwów. Już sama nie wiem, robię dziś posiew na własną rękę wynik mam w czwartek. Pozdrawiam iżycze zdrowia córeczce Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkan_34 Re: Częste sikanie 23.08.07, 23:20 Moja 5-latka ma podobnie. W ubiegłam roku to się zaczęło, robiłam badania które nic nie wykazały. Wydaje mi się, że silne emocje mogą być przyczyną. Nie tylko nerwy w sensie negatywnym, ale wszelakie "przejęcie". Na basenie, na wycieczce, na zajęciach tanecznych, na meczu z tatą ( nic nie oglądnął, bo co chwilę musiał wychodzić ze stadionu;). A kiedy jest wszystko znane, codzienne, jakoś nie lata. Może taka uroda wrażliwych dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
nowakk3 Re: Częste sikanie 24.08.07, 08:52 Robiłam posiew i wyszła pałeczka ropy błekitnej 10/5. Mamy na razie biodacynę - 7 szt. Odpowiedz Link Zgłoś
muszka73 Re: Częste sikanie 24.08.07, 13:21 Skoro została wykryta pałeczka ropy błękitnej,to znaczy że jednak jest jakiś stan zapalny.Dobrze,ze zrobiłaś posiew.Czasem warto zrobić badania na własną rękę. Odpowiedz Link Zgłoś
nowakk3 Re: Częste sikanie 24.08.07, 13:29 Dziękuję Ci muszko, utwierdziłaś mnie w przekonaniu to mnie skłoniło do tego badania Teraz sie martwię jak to wyleczymy Odpowiedz Link Zgłoś
morskawoda Re: Częste sikanie 24.08.07, 18:16 Na pewno szybko się da wyleczyć.Dostaliście atybiotyk ? Odpowiedz Link Zgłoś
muszka73 Re: Częste sikanie 24.08.07, 18:18 Będzie dobrze,bez obaw.Najważniejsze to dora diagnoza.Pozdrawiam i zdrówka życzę. :) Odpowiedz Link Zgłoś