Dodaj do ulubionych

Mokre stópki i rączki?????

24.08.07, 08:25
Mój syn ma 2 miesiace i 24 dni, prawie 3 m-ce. Podaje mu 2 krople D3
i witaminy CebionMulti 5 kropli. Wczoraj zauwazylam ze malemu poca
sie stopki i raczki. Karmie go Bebilonem 1 i dopajam herbatkami.
Chociaż nie chce ich pić. Co jest przyczyna? Ładnie przybiera na
wadze ma juz ok.6250g, jest duzy. Waga urodzeniowa to 3760g.
Obserwuj wątek
    • mikolaj_danko Re: Mokre stópki i rączki????? 27.08.07, 20:41
      Czasami u małych niemowląt występuje skłonność do wychładzania i zwiększonej potliwości stóp i rąk. Czemu podajesz takie duże ilości witD, skoro dziecko jest karmione mlekiem modyfikowanym?
      • blumch podłacze się 27.08.07, 22:00
        Panie doktorze mojemu synkowi -6 mcy -od urodzenia okropnie pocą się stopy. Teraz własnie lezy sobie spokojnie a jego stopy w momencie zrobiły sie tak mokre jakbym je dopiero co wyjeła z lodowatej wody.

Nie wiem co z tym zrobić. czy to jest jakis niepożądany objaw choroby lub czegoś innego?
        Mały jeszcze nie chodzi a jego skarpetki są przemoczone od potu stóp.
        Równie często ma zimne i spocone rączki a ostatnio tez poci mu sie głowka z tyłu karku.

Bierze wit D3 1 krople dziennie i cebion multi 3 krople.

Synek ma ciepłe i nie spocone nózki jak śpi i czasmi w ciągnu dnia.

Nie wiem jak postepowac w tej sytuacji.

Do 6 mca karmiłam go piersią teraz mleko modyfikowane Nan Ha -zmieniam na nan Active.

co do ciemiaczka mały urodzil sie z 1x1 a teraz nie wiem jakie ma bo lekarka nie wpisuje do ksiazeczki, ale ostatnio badala go na szczepieniu i mowila ze wszystko ok.

Pytala mnie tez o wit d3 i cos wspominala o zwiekszeniu dawki na jasieni. ale to tylko tak napomknęła.

Był maly tez u neurologa tez badała ciemiaczko i mowila ze ok.

A kazdy lekarz zapytany o to pocenie mowi ze taki jego urok.

A mnie to niepokoi bo on ma nozki jakbym je cały czas trzymala w wodzie i robia mu sie tak w sekundzie teraz tez często poci mu sie tył główki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka