gosia.graczyk 16.11.07, 14:21 witam! Jestem mamą 8 miesięcznego Franka. Mam pytanie czy to normalne,że mój synek po każdym posiłku robi kupkę? Także po karmieniu piersią.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paula_oski Re: czy to normalne? 16.11.07, 16:20 tak to normalne,tak powinno byc. Odpowiedz Link Zgłoś
zanetka_83 Re: czy to normalne? 16.11.07, 16:35 o ile wiem ze do czasu kiedy dziecko jest karmione piersia to czeste wypróznianie sa normalne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.graczyk Re: czy to normalne? 18.11.07, 13:40 Dziękuję bardzo za odpowiedż! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.graczyk Re: czy to normalne? 18.11.07, 13:39 cześć tu gośka! dzięki bardzo za odpowiedz. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_73 Re: czy to normalne? 18.11.07, 13:44 Wiesz... prawdę mówiąc, to dzieciaczki są bardzo różne, tak jak i dorośli (toż to ludzie!) :-)))... Moja córeczka np. ma 7 miesięcy i robi kupkę raz dziennie albo i nawet co drugi dzień. Karmię ją nadal piersią, ale dostaje już oczywiście i inne posiłki (obiadki i deserki) lekarka również w naszym przypadku twierdzi, że to normalne... zatem sama widzisz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.graczyk Re: czy to normalne? 18.11.07, 14:13 cześć Gosia! A mogę zapytać czym karmisz swoje dziecko,tzn. czy sama gotujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_73 Re: czy to normalne? 18.11.07, 14:18 Cześć Gosia! :-) Tak, staram się sama jej gotować, chociaż oczywiście na początku podawałam jedzenie słoiczkowe (Ola ma dopiero 7 miesięcy) Gotuję na parze, dodaję małe ilości marchewki (lub w ogóle) i staram się, by obiadki nie były zbyt gęste. Miałyśmy również problemy z kupkami, stąd wiem o zbawiennym działaniu probiotyków. Malutka lubi też na szczęście herbatkę rumiankową, więc i ją popija. Ostatnio nasze problemy "kupne" już nie są problemami :-), czego i Wam życzę Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_73 Re: czy to normalne? 18.11.07, 14:25 Probiotyki działają stabilizująco w obie strony, więc i u Was powinny uregulować brzunio :-) Może postaraj się, gdy zechcesz sama ugotować obiadek dodać więcej marcheweczki i rób bardziej "zwarte" konsystencje zupek... dodając np. troszkę kaszki manny. Odpowiedz Link Zgłoś